Måndag

Godmorgon ! Efter att ha vaknat kl 06:16, 07:02, 07:12, 07:16 så bestämde jag mig för att stiga upp. Att försöka sova var ju ingen idé :)

Jag och Oden har varit ute på en lite längre promenad och när vi kom in fick han sin frukost och åt faktiskt upp hela sin portion ! *Glad Mamma* Jag provade att blöta maten i varmt vatten, Både för att han ser ut att tycka det gör ont när han tuggar och för att det varma vattnet frigör alla aromer och får maten att lukta riktigt gott.

När jag borstade hans tänder fick han en Detastix och den slank oxå ner.. Men samma där, det ser ut att göra ont när han tuggar. Såret han råkade bita i tungan har ju läkt för länge sen vad jag vet.. Och han har ju ätit som vanligt i ca 2 veckor efter han fått det så tror inte det har med saken att göra. Hmm

Något skönt ska det då bli när vi får åka till Veterinären och få honom undersökt ordentligt. Rösäter svarar ju aldrig i telefon när jag ringer så då fick det bli Djursjukhuset i Gammelstan. Dem tyckte vi skulle komma in för att det verkar konstigt att en 3årig hund helt plötsligt skulle bli kräsen med maten utan anledning. Så på Onsdag kl 10:30 ska vi dit. Måste bara ordna en vikarie åt mig på jobbet !

På tal om jobb ska jag fara iväg och jobba 4h på nån timme så innan dess måste jag göra mig klar, lunchprompa Oden och lite sånt !

Godnatt

Nej nu orkar jag inte oroa mig mer för ikväll, har googlat allt om hundar som inte äter och sjukdomar som har det som symptom osv men jag får försöka intala mig nu att han har ju fått i sig sin dagliga mängd varje dag om än i långsamt tempo och att jag ringer Vet. direkt imorgonbitti. Jag är alltid bara så orolig att dem inte ska ta det på allvar utan bara "Så länge han verkar pigg är allt ok hejdå" Jag vill ju att dem verkligen ska kolla upp så det inte är nåt som är fel !

Typiskt oxå att det bara är öppet halv dag imorn, åtminstone på Djursjukhuset och på Tisdag är det stängt. Hoppas Rösäter har en tid på morgonen imorn eller nåt innan jag börjar jobba.


Förutom detta då.. Så har helgen varit väldigt bra. Fika och presentöppning på Fredag. Arcusloppisen och Baan Thai på Lördag. Idag har vi bara varit hemma.. Emil har kopplat om glödknappen i min bil och lagt på sommardäcken :) Nu har Jag & Oden just varit ut på kvällsprommisen och ska hoppa i säng.


Godnatt !

What's wrong ?

Alltså.. Oden vill inte äta. Och vi har ingen aning om vad som är fel..Eller ja, Han äter alltid upp den men man måste som be honom flera gånger, så äter han typ upp hälften av maten och så tar han resten nån timme senare.

Det började för typ.. 10 dar sen kanske med att han som inte riktigt ville äta upp sin mat. Han har haft samma mat sen han kom till oss och har alltid älskat den.

Först trodde vi att det kanske berodde på våran nya fodertunna, att maten kanske dragit åt sig lite plastsmak för den luktade ganska mycket plast. Eller att han kanske hade ont i munnen eller nånting så då började vi blöta maten och då åt han som vanligt i flera dagar så då trodde vi att det hade gått över. Men nu i helgen har han börjat igen med att inte vilja äta.. Han luktar typ på den och går iväg, han äter om man ger honom ur händerna men man märker att han inte direkt är så sugen. Grejen med att han har ont i munnen har vi nästan släppt eftersom han tuggar på ben men att han inte ens vill ta dentastix är lite oroande för dem älskar han.

Så nu har vi köpt ny mat ifall den andra börjat smaka dåligt men det är samma sak med den, i övrigt verkar han som vanligt, bajset är som normalt, han har inte kräkts, han verkar inte ha halsfluss för då ska dem väl få suuuperdålig andedräkt ? Och om man trycker och klämmer på magen verkar han bara tycka det är skönt.

Tur att det äntligen är Måndag imorn så vi kan boka en veterinärtid och hoppas på att dem kan hitta nåt fel. Mina tankar är väl typ att han ska ha nåt fel i munnen.. Nån inflammation, att han har fått nåt i tandköttet eller så. Har ni några ideér eller är det nån hundägare som varit med om samma ?

Mina fina presenter

Igår fyllde jag som sagt år och fick väldigt fina presenter, Ni kan se vad här nedan :) Kommer nog ett till inlägg med bilder sen för idag har jag varit och shoppat på loppisen i Arcushallen :)

En SE Xperia Ray, Den rödrosa


Denna handväska fast i konjaksbrunt


Bodyscrub


Rengöring till händerna, Fanns ingen bild på hemsidan så ni får en bild på duschcreme ;)



Handsprit med doft av Mango


Eorol kamomill-blonderingsspray


Aloe Vera ansiktskräm


En cupcake porslinsburk

Och så fick jag en hårborste av svinborst och lite sånt smågojs :)

Friday Im in love

Hellluu !


Idag har varit en bra dag. Har haft med mig en ny tjej på jobbet som var både trevlig och duktig ! Fick helt oväntat en ask fina chokladtryfflar av dagens sista kund och så vart arbetsdagen lite kortare när vi var 2 :)

Jag har nu dammsugit, ätit middag, diskat och plockat till lite i köket. Måste gå och duscha nu. Mamma, Mattias, Markus,Emmeli, Emil & Oden kommer hit på födelsedagsfika om typ 1,5 h så då måste jag ju vara klar :)

Ska ta fram fikat, duka fram, stryka en duk och sånt där småfix så det är väl lika bra att sätta igång.. Egentligen håller jag typ på att somna ;D

Det enda som gjort denna dag negativ var att Emil idag skulle på möte med banken ang huslånet men det avbokades för att bankkvinnan var hemma med sina sjuka barn. Guud så surt.. Vi som har väntat & längtar efter den här dagen med sån spänning åsså måste man vänta ännu mer !

Det går bra nu

Jahopps.. Det började med en jäkla nack/huvudvärk igår, Trodde först att jag bara hade ont som vanligt men med tiden började näsan rinna, ögonen svällde upp, huvudet blev en deg och jag började svettas och frysa. YES ! Just nu har jag jättemycket tid att bli sjuk.. Så jag tog lite alvedon etc, vitaminer, drack juice och en massa te med honung, pressade en apelsin osv.

Och mådde inte bättre imorse, Som TUR var kunde Carro vara snäll och jobba tillsammans med mig idag så jag fick sovmorgon och bara hälften så mycket jobb. Det var nog välbehövligt för nu mår jag bättre. Eller så intalar jag mig för att jag vet att jag måste jobba imorn oavsett. Nån mer var visst oxå sjuk som alltid när jag för en gångs skull är det så isåfall hade jag varit tvungen att flytta morgondagens kunder tills nästa vecka och det har jag inte tid med. Så... Det är väl bara att bita ihop.

Jag har nyss bakat och det verkar ha blivit gott :) Gjorde sega muffins med knaprig yta som jag fyllde endel med hjorton och andra med blåbär.

Nu ska jag ringa och skvallra med min Prins och sen bara ta det lungt och kurera mig resten av kvällen, Förhoppningsvis är jag frisk imorn :)

1 hit 1 diss

Nivet Leila Lindholm, Hon som bakar på tv och skriver bakböcker.. Ibland undrar jag om hon överhuvudtaget kan baka för alla hennes recept jag följer blir SKIT. Idag skulle jag baka kolakakor och sedan kokostoppar. Kolakakorna vart bra men hennes kokostoppar vart det ingenting av.. Jag följde receptet till punkt & pricka, dubbelkollade flera gånger så jag tagit rätt när smeten började se konstig ut och allt men nä det vart bara skit.. Så dem åkte i soporna, Det skulle ha behövts typ dubbelt så mycket ägg & smör för degen höll verkligen inte ihop alls, det vart bara smulor.

Såå.. Då är det bara att göra ett nytt försök med nåt annat. Har verkligen ingen fantasi så jag tror jag gör en sats vanliga muffins och sätter blåbär i endel, rabarbergrejs i några åsså kanske ett par stycken med hjortonsylt.

Det får bli en annan dag. Jag orkar inte baka mer idag.. Dessutom har jag jävligt ont i huvet & nacken åsså håller jag på och tvättar nu. Såfort det är klart ska jag hoppa i duschen och slå på en film, Nämligen "En Dag". Jag läste ju boken för inte så länge sen så det ska bli spännande att se vad jag tycker om filmen :)


Måndag

Godkväll !

Då har man avverkat första dagen den här veckan, Jag har jobbat 9-15 och sen typ handlat och sådant. Har köpt lite ingredienser till bakning så imorgon när jag bara jobbar halv dag tänkte jag göra kolakakor och kokostoppar åsså närmare Fredagen gör jag en apelsin&chokladkaka så man har något att bjuda på till födelsedagen :)

Synd bara att jag jobbar så himla mycket den här veckan, är alltid helt slut när jag kommer hem åsså känns det som om jag har tusen saker att hinna med på fritiden oxå. Menmen, Man brukar ju hinna med det mesta i slutändan :)


Nu ska jag bara invänta att min gubbe ringer mig så blir det väl att göra kväll sen :)

Hemma!

Sådärja.. Då är man hemkommen igen ! Kom med bussen strax före 20 och då gick jag förbi affärn och köpte nå smågrejer så jag har mig till frukost och lunch imorn :) Ska väl handla ordentligt sen här nån dag...

Helgen har som vanligt gått sjukt fort och vi har inte hunnit göra så mycket.. Det har snöat heeela dagarna där uppe så vädret var ju inte så kul.. Idag har vi iaf besökt grannlandet en sväng. Men det har då varit både skönt och mysigt att bara vara och ta det lungt å inte flänga runt hela tiden :) På Fredag kommer dem ju hit igen mina hjärtan och på Lördag ska vi ut på restaurang med hela min familj och äta så jag har mycket kul att se fram emot denna vecka :)


Mycket jobb blir det oxå så snart ska jag väl hoppa i säng och ladda batterierna :)

Godnatt, Trevlig Helg

Nej nu ska jag gå och sovelisova.. Eller först ska jag nog läsa några sidor i boken jag håller på med nu :)


Imorgon jobbar jag en ganska kort dag och det är bra för då hinner jag hem och packa det sista, diska undan, ge blommorna en skvätt vatten osv innan jag far upp till mina hjärtan. Ska åka buss.. Drygt och långtråkigt men jävligt mycket billigare än att köra bil.

Jobbar på Måndag så får tack vackert sätta mig på bussen hem igen redan på Söndag. Nåja.. Bättre en kort sväng upp än ingen alls :)


Ha en Trevlig Helg allihopa !

Mmmmm

Åh, Mitt BodyButter doftar verkligen gudomligt ! Jag vill bara äta upp mig själv !

Virrpanna

Det är tur att jag har så bra koll.. Mamma ringde mig idag.

M: Hej, jag tänkte höra om du har planerat nåt för fredag ännu ? Kommer Emil ner eller åker du upp eller ?
J: Eh.. Öh.. Nä jag vet inte.. Jag har inte planerat nåt särskilt eller vilken fredag menar du ? *Tänker vad är det nu jag har missat och glömt bort*
M: Ja, Din födelsedag tänkte jag på
J: Oooj jahaa.. Vilken Fredag är det ?
M: Ja men den 27e ! Du brukar väl fylla år då ?
J: Jaha..Oj, Det är redan nästa helg.. Öh ja.. Ehm nä men jag hade glömt bort det så jag har inte direkt planerat nåt.

Inte kan väl jag hjälpa att jag haft så mycket annat att fundera på.. Hursomhelst ville dem bjuda ut på restaurang och det blir ju göttans !

Och så måste man baka nåt födelsedagsfika då kanske ?

Onsdag

Visst har vi vackert väder ?

Vart lite småpaff imorse när jag fick plumsa hela vägen till bussen. Tyckte det räckte att det kom över en decimeter här i förrgår eller när det var men nädå.. Sen har det snöat precis hela dagen så man blir ju lite trött. Slapp då köra fast idag trots att vi bytt till sommardäck på alla jobbilarna.

Förutom att jobba har jag inte gjort många knop idag.. Typ sovit på soffan så jag blev en zombie resten av kvällen. Fast lite nytta har jag gjort.. Typ bytt sängkläder, lagat mat och städat badrummet.


Nu fick jag ett infall och ska koka rabarberkräm, Mums.. Då får man kanske lite sommarkänslor iaf :)


Tisdag

Hejhej ! Eller godkväll !

Jag har för typ en timme sedan kommit hem från Gammelstan, Har varit och välkomnat min familj hem till Sverige igen efter lite över en vecka i New York.

For först och tankade deras bil som jag lånat i veckan, köpte någorlunda nyttig mat från Max - Ett Delifresh low carb mål som smakade sådär.

Vi har kollat på bilder, dem har berättat om resan och vi har fått paket :D Jag fick en massa fina grejer.. Typ en tröja från Juicy Couture, BodyButter från Bodyshop, Frihetsgudinnanprydnad, lite olika köksgrejer och så amerikanska gosaker.. Har inte hunnit smaka på allt ännu dock :)

Tidigare idag har jag inte gjort så mycket mer än att jobba.. Först själv och sen med Anneli, Slutade strax efter 14 så har inte haft så lång dag :)


Nu är jag supertrött så det blir nog strax sängen !

Uäck

Jag mår jätteilla, Tänk om jag blir sjuk :( ? Usch.. Alltid när jag ska få magsjuka börjar jag må jävligt illa av tanken på eller lukten av mat och så är det nu. Hoppas verkligen inte det är magsjuka utan bara nåt övergående.


För övrigt så är jag så jäävla rastlös och trött på att vara hemma.. Förra veckan hade jag ju så lite jobb, i helgen var jag ensam hemma och nu har jag varit ledig idag. Fyfan.. Nog är det skönt ändå att jobba man blir ju galen av att bara vara. Anyhoo.. Idag har jag varit hos frisören på morgonen, Tog bort närmare en decimeter på längden och sen klippte jag upp, skar ur och tunnade av det. Känns skönt men samtidigt som att man inte har nå hår kvar ;D Men det var ju så jävla långt, tjock och ovårdat tidigare så det kändes lika bra att ta mycket på en gång :)

Före:


Och efterbilden är väl inte den bästa då jag bara slängde upp det i hårband för att uppklippningarna vart lite kortare än jag tänkt och åker lös när man sätter upp det meen man ser ju på ett ungefär längden iaf.


Nu ska jag gå och börja göra mig klar för kvällen, plocka fram jobbkläder och sånt till imorn. Godnatt !

Lillen :)

Haha jag hittade en så gullig grej sist jag var på Willys.. Nämligen ett 3-pack med mini dammsugare/filmrullar/arrakrsrullar.. Ja vad man nu vill kalla dem :)



10 kronor kostade dem och kommer från Delicato, Minipaketen fanns även med chokladbollar :)

Söndag

Shit vad den här dagen har gått fort !!!

Sov till efter 10 nångång och så har jag varit in till staden för att låna lite böcker.. Kikade runt i några affärer oxå men då jag redan gjort av med mer pengar än jag fått in denna månad fick jag lägga band på mig. Det blev bara ett nagellack och ett läppbalsam... Livets nödtorft eller ?

Handlade lite mat påvägen hem och sen har jag satt igång och småstäda lite.. Typ dammsuga och allmänt plocka iordning lite så inga större projekt :)

Ska snart börja laga middag.. Det blir laxfilé på spenatbädd med chevré och vitvinssås.. Kanske jag gör pressad potatis till det  ? Det blir nog gott iaf ! Hursomhelst måste jag diska först.. Fyfan för den där eviga jävla disken. Nästan så man överväger att börja äta på papperstallrikar ;)

Blöö

Idag måste vara den tråkigaste dag jag haft på länge.. För det första sov jag dåligt natten till idag och drömde så jävla mycket dumma drömmar som kändes så verkliga att jag var på helt dåligt humör även långt efter att jag vaknat.

Sen har jag varit superseg och aldrig idats ta tag i dagen... Så jag har inte hittat på nåt roligt, inte heller gjort någon nytta.. Bara haft tråkigt. Väldigt ovärt.

Nu är jag iaf hungrig och ska äta kvällis innan jag hoppar i säng.. Hoppas jag har ork & lust att göra något bättre av dagen imorgon :)

Helg..

Å så skönt med helg och ledighet.

Idag som jag trodde skulle bli en så lugn kort jobbdag vart rätt stressig ändå.. Vart "akututringd" strax före 10 dvs typ "Nån måste ut till en kund NU kan du?".. Så jag slängde på mig kläderna, kastade ner nån frukt i väskan och for, körde som en galning, jobbade som en jude, raceade in till stan igen och vart bara 15 minuter sen till då jag egentligen skulle ha börjat men det gick bra :)

Körde förbi affären påväg hem och plockade ihop en sallad till middag, köpte chips och hyrde film. Filmen var såå kass och dippen till chipsen var alllldeles för stark. Men annars var det mysigt ;D

Jag ska typ gå och sova nu, kanske att jag åker till stan och lånar några böcker imorn.. Är så lässugen !


Niceville står högst upp på min läsa-lista ! :)

Fredag

Fredag den 13e idag.. Måntro om man ska behöva ha nån otur ? Förhoppningsvis inte :)

Nåja.. Jag kan ju börja med att berätta vad jag gjort dem senaste dagarna. I Onsdags hade jag besök av min kära kusin Millis Kamillis.. Vi snackade skit och besökte några affärer. I övrigt hade jag fullt upp den dagen med jobb, handling, tvättid etc.

Igår hade jag stressdagen number 1 på jobbet. Jag hade själv inget på förmiddagen så jag hoppade in åt en sjuk arbetskompis. Vilket innebar att jag hade en 4timmars mellan 8-12 och nästa lika långa mellan 12-16. Det blir lite lätt stressigt att packa in, ta sig genom hela stan, packa ur, kanske hinna andas eller om man har tur äta lite lunch på 0 minuter. Men det gick - I made it ;) Med lite hjälp av en praktikant på slutet :D

Kvällen blev lugn.. Och lika blir det väl idag. Jobbar först efter lunch och sen är det ju helg ! Sjukt hur fort den här veckan har gått alltså ! Jag vet dock inte vad tusan jag ska sysselsätta mig med i helgen.. Tror det blir stan imorgon och så ska jag låna nån bok och hyra film. Kanske börja projektet plantera om alla krukväxter ?!


Storm !

Hejhej !

Vilket blåsigt väder vi har idag men jag skall inte klaga.. Fick ett MMS av Emil imorse föreställande Oden ståendes i svindjup snö och sen texten "Det blir skoter till jobbet idag" Så det hade snöat och drivit så mycket där att han på allvar fick köra skoter in till Korpis haha.

Själv börjar jag jobba först kl 12 idag (har mycket avbokningar nu när många barn är hemma på påsklov) så jag har tagit lite sovmorgon och håller nu på att tvätta kläder. Ska diska, sätta igång en till maskin och sen fara å handla så har man gjort bort dagens alla måsten innan jobbet :)


Tisdag

Då var långledigheten slut då men jag har åtminstone mjukstartat med halv dag :)

Emil kom ju hit igår och ingen kunde vara gladare än jag, Ja Oden kanske men ändå.. Det var kul :) Jag lagade sen kvällsmiddag åt oss, vi satt och pratade, tog en promenad och vad jag minns inte så mycket mer innan det var dags för sömn sweet sömn.

Idag har vi varit på Baan Thai och njutit av mat i världsklass, Emil släppte av mig på jobbet efter det, Jag jobbade i 5 timmar och sen hämtade dem mig igen. Nu har dem åkt hem och jag borde laga nån middag, Det börjar ju bli ganska sent. En kopp kaffe lockar typ mer !


Vad mer då.. Jag borde typ diska och handla men helst vill jag mysa i soffan :)

<3

Måndag, Söndag

Yiho så skönt att vara ledig ännu en dag :)

Solen skiner, Jag har nyss ätit en nyttig frukost i form av en blodgrape och leverpastejsmackor med gurka. Och en kopp kaffe med grädde såklart :) Jag ska nog hoppa i duschen nu så håret hinner torka lite innan vi ska ut på promenad igen.. Man kan säga att vi går var 4-5 timme ungefär med Morgon, lunch, middag och kvällsprommis.. Börjar typ få ont i fötterna snart haha :D

Idag är iaf en rolig dag för att Emil kommer hit sen ! Han ska på dop nu vid lunch och när det är färdigt ska han väl börja röra sig hitåt så i eftermiddag nån gång får jag finbesök :) Han stannar till imorn och då ska vi på Baan Thai och käka lunchbuffé, Fyfaan så gott alltså jag verkligen älskar deras mat !! Mmm.. Börjar dregla bara jag tänker på det :D



Mitt lilla hjärta

Åh det var så synd om mitt lilla hjärta igår.

Jag släppte ut honom på balkongen för att vi skulle gå ut och där fick han säkert nåt skräp i näsan och nös, en såndär riktig hundnysning ni vet. Jag tänkte inte mer på det för det händer ju ibland men sen kom han in och nös igen.. Jaha tänkte jag värst vad du nyser då. Men sen nös han igen och igen och igen och igen utan avbrott.. Som att han inte kunde sluta och så kom han mot mig med läpparna uppdragna så jag såg att han hade en massa blod i munnen och så hade det stänkt på golvet - Vid det här laget hade jag ju hunnit få panik och redan gått igenom alla dem värsta tänkbara scenariona på vad som hänt.. Typ att han nyst sönder något blodkärl i näsan eller att han fått in något där som skadat slemhinnan och att det var därför han nös eller att han var döende i stort sett haha nivet ju hur jag oroar upp mig.

Men då hade han som "tur" var bara bitit sig i tungan.. Älsklingen. Det är ju bra att slemhinnor läker så fort för det ser mycket bättre ut idag.. Han får bara hålla sig från tuggben och sånt tills det läkt.

Tänk vad det är mycket med dem små djuren och mitt hjärta går alltid sönder så fort det är minsta lilla med Oden :p

Han är lite bortskämd oxå lillpalten, När han kommer hit brukar jag ta fram en bäddmadrass och bygga ut hans bädd till en dubelsäng ;)

...

Det är omöjligt, sa Tvivlet.

Det är farligt, sa Rädslan..

Det är onödigt, sa Förnuftet...

Prova ändå...viskade Hjärtat.

Söndag

Godmorgon !

Jag såg aldrig klart filmen igår, Den var så lång & tråkig och jag var så trött :)

Har kommit in från våran morgonpromenad för en stund sen och jag har nyss ätit upp min frukost så nu är det bara att sätta igång. Det vaknas 3-rätters middag idag så :) Nu först och främst måste jag då diska - Det värsta med att laga mat och baka är ju att det blir så sjukt mycket disk :S

Menyn inför kvällen ser då ut såhär:

Till Förrätt:
Chevre Chaud - Dvs en salladsbädd med smörstekt bröd och gratinerad chevré med honung.

Till Varmrätt: Canneloni med skinka - Fyllda pastarör med rökt skinka, soltorkade tomater, färskost osv och sen gratineras allt med en tomatpastasås och en god ost.

Till Efterrätt: Italiensk Citronsorbet.

Problemet är vad fan man ska dricka till, Jag är ju en såndär som tar för givet att man dricker vatten till allt men det gäller kanske inte alla. Måste fara till affärn och köpa nåt.

Harry Snotter

Nu blir det film igen, Harry Potter och halvblodsprinsen visas på tv4 och det passar bra eftersom jag inte sett från den och framåt :)

Håller även på med sorben men vi får se hur det slutar, man ska ju ta ut den ur frysen var 15e minut och röra om (ides inte göra i glassmaskinen idag, den rymmer så liten mängd) men varje gång jag tar ut den har äggviteskummet flutit upp till ytan igen och lagt sig som ett lager :S Jaja den som lever får se vart det slutar.

Nu måste jag bege mig till tvn så jag inte missar början ;)


Niceville / The Help

Filmen jag såg idag var Niceville eller The help som den oxå heter.

"Skeeter är en ung flicka från södern som återvänder hem efter college och har bestämt sig för att bli författare men vänder upp och ner på sina vänners och stadens liv i Jackson, Mississippi när hon bestämmer sig för att skriva en bok där hon intervjuar de svarta hembiträdena som spenderat sina liv med att ta hand om de framstående sydstatsfamiljerna."



Jag tycker att den var jättebra ! Trots att den är 2h 20 min kändes den aldrig långdragen eller seg, man fastnade fort i handlingen och jag tycker den var väldigt gripande.

Jag kommer helt klart att läsa boken som filmen är baserad på !

Lördag

Man blir ju helt dagvild såhär i långledigheter men nog är det väl ändå Lördag idag.. Jag hann inte riktigt klart med min städning igår så jag har just gjort klart resten. Har faktiskt startat dagen med att se en film imorse, Riktigt bra faktiskt - Det kommer mer om den sen :)

Igår var jag ju på Mammas kalas med gomat osv, åsså fick vi leta påskägg innan Jag, Emmeli och Markus åkte hem till mig. Vi var ute och kastade boll med Oden så han vart heelt slut, spelade GH, snaskade chips och såntdär.

Nu ska jag ta in allt jag haft ute på vädring och fixa mig någon lunch.. Tror faktiskt jag ska sätta mig vid tvspelet sen :D hihi

Ska även göra efterrätten till imorn ikväll, Det blir citronsorbet vilket jag aldrig gjort förr så jag hoppas det inte ska bli pannkaka av allt ihop :D

Lördag

Man blir ju helt dagvild såhär i långledigheter men nog är det väl ändå Lördag idag.. Jag hann inte riktigt klart med min städning igår så jag har just gjort klart resten. Har faktiskt startat dagen med att se en film imorse, Riktigt bra faktiskt - Det kommer mer om den sen :)

Igår var jag ju på Mammas kalas med gomat osv, åsså fick vi leta påskägg innan Jag, Emmeli och Markus åkte hem till mig. Vi var ute och kastade boll med Oden så han vart heelt slut, spelade GH, snaskade chips och såntdär.

Nu ska jag ta in allt jag haft ute på vädring och fixa mig någon lunch.. Tror faktiskt jag ska sätta mig vid tvspelet sen :D hihi

Ska även göra efterrätten till imorn ikväll, Det blir citronsorbet vilket jag aldrig gjort förr så jag hoppas det inte ska bli pannkaka av allt ihop :D

Godmorgon !

Långfredag idag ! Egentligen brukar vi ju få leta påskägg men tänk om Mamma glömt bort det nu i allt ståhej med sitt eget kalas :S Nåja.. Jag överlever nog utan ännu en massa mer godis men det är ju traditioon !

Något annat som verkar vara tradition för mig är att städa så fort jag är ledig men man måste ju passa på när man hinner ;) Började dagen med en 40minuters promenad med Gossen som fick springa lös å ha staffefnatt här på en stor äng, kastade pinnar och så vidare.

Har sedan hängt ut sängkläderna på vädring, ätit frukost och börjat tvätta kläder.. Ska ner i tvättstugan nu och starta en ny maskin och sen ska jag dammsuga, damma mattor, skura och rengöra badrummet. Duscha är ju oxå ett måste.. Tror jag ska börja åka mot Gammelstan vid 15-tiden eller nåt sånt ?

Hmm.. Nä det är nog lika bra att jag sätter igång nu.

Torsdag

Det känns ju onekligen som att det är Fredag, Konstigt vore ju annat med tanke på att det var veckans sista arbetsdag som avverkades idag. Fick påskgodis av mina gullekunder idag.. En såndär go strut med olika choklader i från Åre Chokladfabrik :) Dem är goa !

Skulle åka hem glad i hågen, Men startar min bil då ? Öh näe ! Och av en anledning som aldrig inträffat förut - Det var slut ström. Jävligt konstigt tycker jag att den kunnat tömma batteriet bara sådär under dagen när den aldrig annars gjort det.. Den kan stå i flera veckor men startar ändå direkt så det var jävla mysko. Fick starthjälp så jag tog mig hem iaf men nu har jag lånat Jettan eftersom Mamma å dem ändå inte lär behöva den in The United States of America. Emil kommer på Måndag så då får han hitta felet och ladda mitt batteri :)

Eftermiddagen och kvällen har spenderats i Gammelstan, Ätit middag och provsmakat endel av maten och efterrätterna till kalaset imorgon, spelat spel och varit ute på promenad med Oden & Emmeli.

Kom hem nu vid 21 och är egentligen aaastrött men jag vill ha sovmorgon imorn så jag kan inte gå ut med Oden riktigt såhär tidigt :p


Den här Glad Påsk struten innehåller bla. Whiskey, mint och kolatryffel. Marsipan och lite annat :)

Snart Helg !

Tjoho, Hej hej !

Jag har jobbat till 15 idag, kommit hem och lagat middag som dagen till ära blev Palt & Bacon = mums :) Sen har jag och Oden varit ute på en långprommis nu för ett tag sen.

Just nu sitter jag och smuttar på en Cider, Det är ju trots allt snart helg ! :) När jag druckit upp den och nördat klart vid datorn måste jag faktiskt ta tag i endel grejer som ska göras ! Min Mamma fyller ju 50 i helgen och som present hade hon bla önskat sig att bli bjuden hit på middag så på Söndag vankas det 3-rätters för hela familjen hos mig så då måste det ju handlas, städas och förberedeas. Själva kalaset är på Fredag och imorn jobbar jag ju så jag får försöka sprida ut grejerna på olika dagar så det slipper bli så stressigt :) Och på Måndag åker dem till New York dem jävlarna.. Inte alls avis :D

Undra oxå om jag skulle ha varit och hyrt några filmer så jag har nåt att roa mig när Jag & Oden bara ska vara hemma och mysa.

Hmm, Nej dags att agera nu så man får nåt gjort :) Ska absolut inte missa Svenska Dialektmysterier idag för då är dem i Överkalix :)

Vart tog vägen vägen

Eh jaha.. Det är tydligen kväll redan och inte vet jag vart dagen har tagit vägen ?

Har jobbat med Annelie idag och det var ju ruuligt, tog bussen hem, prompade med lillgossen och har ätit färsk sparris med citrondressing och kallrökt lax till middag. Svårt jävla gott alltså ! Mums ;)

Sen har jag suttit här vid datorn och skrivit å ordnat å fixat å skickat iväg lite grejer och sådant gojs. Nu.. Funderar jag på att förflytta arslet från denna datastol innan jag växer fast, kanske göra nån liten nytta som att dammsuga eller så.


Meen, jag har ett litet problem.. När jag kom hem efter jobbet idag så gick Oden runt hela tiden och vickade på huvet, skakade på det och kliade sig mycket i örat (Tecken på öroninflamation för alla er som ej har hund) MEN  Det luktar inget illa, är inte varmt och ser inte ut att vara kladdigt där i. Jag tog och rengjorde och fick ut lite brunt gegg förmodligen öronvax och sen dess har han varken kliat eller skakat så vad vet jag ? Får hålla extra koll och ringa vet. om det kommer tillbaka.

Nu ska jag äta något för magen kurrar, kanske dammsuga och sen är det ju snart dags för kvällspromenaden :)

Tisdag

Godmorgon !

Vi har redan varit vakna några timmar, varit ute på en lite längre promenad bland annat :) Jag ska snart ta och börja göra mig klar för jobbet, hitta på något att äta och gå ut med Oden en snabbis innan jag åker. Jobbar bara en kort stund så snart är jag hemma igen ;)


Men först, En kopp kaffe :)

Back Home

Såådärja, Då var man hemma igen.. Har kommit för 1,5 timme sen typ :)

Helgen har varit jätterolig och mysig, dessutom gick det så snabbt och enkelt att köra nu när det är bara vägar och ljust ute :) På Fredag vart det att ta några öl och cider så då vart man ju lite seg och trött på Lördagmorgon :p Fixade lite smågrejer och så var vi till Huuki för att Emil skulle köpa en skoter - Igen.

Åt i Pajala, handlade lite, lagade svingod middag och allt vad vi nu gjorde, Jag minns inte riktigt :) Igår vart det skoter, städning, god mat och så vidare.

Och idag har ju Jag & Oden åkt hem, Följde först med Emil till jobbet så jag har fått bytt däck på bilen och lite sånt åsså åt vi lunch innan jag började rulla.


Nu ska vi börja bege oss mot Storheden för att handla & tanka åsen ska jag till Gammelstan för att byta tillbaka till min egen bil :)
RSS 2.0