Långfredag !

Hej och Glad Påsk på er allihopa !
 
För mig blir det att spendera påsken på jobbet men det gör inget, Jag bryr mig ändå inte om att fara till stugor, grilla eller åka skoter :p
 
Emil åker till deras stuga imorn så då blir det bara Jag & Oden hemma under helgen :)
 
Nåväl... Idag tog jag sovmorgon till 10.30 vilket var skönt och när jag stiger upp ser jag att gubben håller på och gör gofrukost i form av scones :) Vi tog en promenad alla tre i det jättehärliga vädret och sen har vi fått lite nytta gjort här hemma. Skruvat isär ett bord och ihop ett annat, hängt upp en tavla, diskat och dammsugit.
 
Nu ska jag hoppa i duschen för om ca 2 timmar ska jag bege mig mot jobbet !
 
 

Måndag !

Då kör vi igång med en ny vecka då ! :)
 
Underbart väder ute idag igen, plusgrader och strååålande sol mot all den fina vita snön och den klarblå himlen. Sånthär väder gör mig verkligen pigg & glad :)
 
Jag börjar egentligen jobba kl 16 idag men eftersom jag har en kurs som börjar 12.30 blir det en lite längre dag. Jag fick nämligen veta i slutet av förra veckan att det blir en fortsättningskurs på den jag gick i höstas/vintras (I Meänkieli) och den vill jag ju förstås vara med på ! Det är så roligt att få använda sin lilla hjärna litegrann ;p
 
Nåja.. Jag har försökt få lite nytta gjort på hemmafronten nu under morgonen som att tvätta + hänga tvätt, städa toan och nu ska jag ta itu med disken innan vovve ska ut, jag ska äta lunch och sen är det dags att åka mot Tallgården ;)
 
Här kan ni föresten se vad det är för bänkskivor jag beställt till köket ! Det är denna skiva fast den ljusa varianten med vit botten och streck i ungefär samma gråa nyans. Tror det kommer bli jättefint till vårat i övrigt gamla kök :)

Aktiva dagar

HEJ !
 
Nu är jag hemma igen ! Kom visserligen hem redan igårkväll men ändå :)
 
I Luleå hade jag det roligt, Gjorde alla mina ärenden, sov dåligt, blev hiskeligt förkyld och saknade mina killar.
 
På Onsdagen när jag kom fram besökte jag lite affärer och på kvällen var det dags för restaurang med finaste Maidtjejerna. Vi satt i fleera timmar och bara åt och skvallrade och åt mer :) En sväng förbi Emmeli & Conny på kvällen innan jag åkte tillbaka till Mamma & co för att sova men istället drabbades av den hemskaste nästäppan och rethostan !
 
På Torsdag var det dags för mer ärenden som att göra pass, köpte en fin taklampa till vårt gästrum och beställde nya bänkskivor till vårt kök (YIHOOO) Det har jag längtat väldigt mycket efter :) Jag var snäll och Dammsög & Skurade hela placet åt Mamma, åt Pizza till middag och hade en slapparkväll.
 
På Fredag hälsade jag på Malin & Troja på morgonen och sedan vidare till Tilde för att hälsa på henne och Charlie :) Stoooorhandling och sen hemfärd ! Stannade på Vippabacken för att ta en burgare och så blev det godis & tvmys när vi kom fram.
 
Idag har vi varit aktiva värre jag och min syster. Trappen är målad ytterligare ett varv, kornischen i lilla rummet uppe är upphängd med nya gardiner, sorterat lådor, städat, lagat god mat & bakat. Tvättat kläder, varit ute med Oden, packat grejer som ska bort och en massa mer.. Känns skönt när man kommer framåt i allt husfix även om jag haft sällskap av en sjukt jobbig huvudvärk hela dagen !
 
Nu ska vi fara och slänga sopor om vi orkar !

Tisdag !

Ja Hej ! Det var ett tag sen sist :)
 
I helgen var det jobb som gällde, delad tur båda dagarna så då han man inte göra så mycket annat.
Första lediga dagen igår med obligatorisk lång sovmorgon till närmare 11 :) Var ute och prompade med Oden i skogen, dammsög, tvättade och lite sånt.
 
Idag var tanken att jag skulle följa hjärtat till Pajala men jag var så lat på morgonen att jag stannade hemma och sov istället ;) Han skulle vara där redan vid 9-10 tiden så :p
 
Nu ikväll har jag bakat med Lakritspulver för första gången och det vart så jävla gott ! Gjorde Kolakakor efter samma recept som vanligt men så bytte jag ut 1 krm salt mot salmiakpulver och lade till 2 tsk Lakritspulver.. Så jävla gott blev det ! :)
 
Jag hade gjort en ny beställning med kryddor varav Lakrits och Salmiakpulvret var en del av det :) Köpte även Timjan, Salvia, Mynta, Gurkmeja, BananCurry, Chokladte, Chaite och två sorters Dippkrydda varav den ena smakade Cheese & Bacon och den andra Sourcream Garlic !
 
Allt från www.borgebykryddgard.se

Fredag !

Fredag idag, Inte för att det spelar mig någon roll.. Är mitt uppe i jobbveckan med ikväll och hela helgen framför mig ;)
 
Nu idag blir en lite längre dag än vanligt då vi först har Ap-Möte kl 12.30 som brukar vara ungefär till kl 14 och sen börjar jag ju jobba kl 16 så då ids jag nog inte åka hem däremellan så kanske tigger jag mig en kopp kaffe hos nån, åker till Emils jobb eller liknande :)
 
Nåja.. Nästa vecka blir garanterat rolig så den ser jag fram emot ! Först lite välförtjänt ledighet på hemmaplan som fömodligen kommer gå åt till typ städning etc ;) Men på Onsdag åker jag till Luleå för lite nöjen & shopping !
 
Ska bla. göra ett pass inför våran kommande Londonresa, storhandla en jäkla massa mat & hundmat. Det var shoppingdelen av resan och på nöjesfronten ska jag ut och äta med mina Maid-Tjejer på Onsdag och på Torsdag förmiddag ska jag hälsa på Tilde & Lille charlie ! :) Ska försöka hitta på lite annat kul oxå men på Fredag eftermiddag bär det av hemmåt i sällskap med Systern som ska komma hit och som vanligt hjälpa till med lite Renovate & Fix ;) Gör ett pitstop på Vippabacken där vi stämt middagsdate med kusin Camilla !
 
Anyhoo, Det blir ju jättekul alltidhop och roligt att ha nåt att se fram emot. Blödig som man är har jag dock hållit på i flera dar och gosa ihjäl Oden och fråga huuur han ska klara sig utan Mamma ?!.. Okey jag ska sakna Emil litegrann oxå ;)
 
 
JAJA ! Nu måste jag göra mig klar inför jobb !
 

Gutenmorgen !

HejHej !
 
Ny vecka idag med strålande väder dessutom, Härligt ! :)
 
Ett snabbt litet inlägg tänkte jag knåpa ihop, Säkert mest för att ytterligare försöka skjuta lite på dammtorkningen som aldrig verkar bli av men nu ska jag verkligen tvinga mig själv !
 
Idag börjar jag min 7dagarsvecka så vi får väl se hur det går, Förmodligen utan problem då det är så korta dagar men att ha delad tur både Lördag & Söndag känns väl.. Ja inte jättelockande :)
 
Nåväl, Helgen har varit skön och avkopplande ! Vi har ätit god mat, slappat, Jag har haft drinkkväll med Tove och Emil har varit på skoterutflykt.
 
Nu MÅSTE jag peppa igång mig själv till att börja städa !! Ska hinna dammtorka aaaaasnoga hela nedervåningen, dammsuga, duscha, laga mat och motionera Oden för att inte glömma - Se på hem till gården. Sen är det dags för jobb !
 

Kaffebehandling

Nu ska ni få ta del av ett litet Husmorstips som kommer väl till pass om man har en trämöbel som börjat bli lite ful och sliten.
 
Nämligen att kaffebehandla trät !
Vi fick ett fint men risigt 60talsbord, Det hade verkligen sett sina bättre dagar och blivit både repigt och slitet med märken från blöta glas etc. Självklart blir ju inte bordet som nytt och är man ute efter det är det bättre att slipa ner bordet och lacka om det direkt men som en liten billig och enkel förbättring som bara tar någon minut är det här ett bra knep :)
 
Koka bara riktigt starkt kaffe, låt det svalna och häll sedan på och gnugga in det i bordet med en bomullstrasa (tex ett gammalt lakan).
 
På bilden nedan här kan ni se skillnaden när jag bara gjort halva bordet. Det här är ändå bara en strykning, självklart kan man upprepa behandlingen efter någon dag för ännu bättre resultat. Eftersom trät blir så poröst med åren sugs allt kaffe in och det går att våtdammtorka och allt utan att någon färg släpper !
 
Tänk bara på att anpassa kaffet efter vilken träfärg du har, desto mörkare trä desto mörkare kaffe. Har du en ljusare möbel kan man använda te ! Prova på ett litet hörn först bara om man är osäker :)
 

En dålig vana.

Jag har lagt mig till med en ovana, en lyxig sådan. Jag sover nämligen 12 timmar varenda natt och det är ju sjukt.. Sjukt med tanke på att jag ändå är trött så jag börjar misstänka att jag, just det - Sover för mycket !
 
Oftast stiger man ju ändå upp nångång på morgonen för att dricka vatten, gå på toa, gå ut med hunden eller nåt sånt och då är jag alltid pigg men ändå går jag och sover flera timmar till igen.
 
Så idag har jag stigit upp galet tidigt (tycker jag då) Strax efter 07 för att vara mer exakt och nu är jag så jäävla trött och undrar varför jag utsätter mig för detta ;) Nåja.. En kopp kaffe på det här så går det säkert bra. Jag ska städa, tvätta, laga mat, motionera Oden och se på hem till gården så det är väl lika bra att jag steg upp i tid :)
 
Ikväll jobbar jag 16-20 och sen tar jag helg igen :)
 
 
 

Hålet i väggen.

Ett fullföljt litet projekt.
 
Finare blev det ju måste jag säga ! Ska bara hitta ett fint tyg att hänga för öppningen :)
 
Före:
 
Och Efter:
 
 
 

Den nya lampan

Tjusig va ;)
 
 

Söndag

Det händer grejer i det Wanhatalo/Nordströmska palatset ska ni veta !
 
Igår åkte vi till Kaunisvaara för att hämta en kökssoffa och en taklampa. Lampan hänger i vardagsrummet nu och soffan har vi sprättat lös tyget från och kört det i maskinen så ska det få åka på plats igen rent & fint tills vi hittar ett nytt tyg att klä om den med. Inget fel på tyget i sig men jag skulle vela ha ett som passar lite bättre med resterande färger i köket.
 
Har även plockat lös golvlisterna i hallen som ska målas om, Alla andra golvlister i hela huset är vita men just dem var träfärgade så det ska jag åtgärda imorgon :) Känns skönt att kunna beta av lite småsaker som inte är jobbiga eller tar nån tid men som ändå gör stor skillnad :)
 
Annars har jag tagit det ganska lungt idag. Söndag ska ju vara veckans vilodag ;)
Har gjort lite chokladpudding som blev god, lagat mat, diskat, städat lite etc men inga större projekt !
 
Ska ordna bilder på dem nyinförskaffade grejerna :) !
 
 

Världens bästa schampo !

Jag måste ju tipsa er om det bästa schampot jag någonsin använt ! Köpte detta mest för att prova förra gången jag gjorde en beställning från lyko.se
 
Jag hatar ju att ha smutsigt hår, hela hårbotten börjar lixom klia och kännas äcklig. Samtidigt så har jag känt att de schampon jag använt på senaste tiden tex Matrix total results varit alldeles för starka och fått hårbotten att klia och svida när den är nytvättad och säkert har väl håret då i försvar börjat producera ännu mer fett för att inte bli uttorkat - varpå jag vill tvätta det mer och så är den onda cirkeln igång.
 
Därför köpte jag ett schampo som skulle balansera och normalisera hårbotten och göra håret riktigt rent och fräscht utan att vara för starkt och uttorkande. Jag älskar det här schampot. Det känns svalt och skönt när man tvättar med det, torkar inte ut, håret blir jättefluffigt och lent, känns rent länge, luktar gott länge efteråt. Ja det är bäst ! :)
Matrix Biolage Scalptherapie Normalizing Schampoo
Finns i flera storlekar men den största på 1000ml kostar 299 kr.
 
Sedan köpte jag även detta Silk Serum från Lanza som ska göra håret silkeslent och glänsande. Reparerar och funkar även som värmeskydd. Just nu kostar det 149, I vanliga fall 279 kr.
 
Åsså köpte jag ett torrschampo från batiste och en hårfön :)

Fredag !

Kylan har kommit tillbaka och termometern visar -10 trots strålande sol =/ Trist, Jag hade lätt kunnat ta vår redan nu :)
 
Nåja, Idag är det jobb enligt nytt schema då jag går över på min egnaa tjänst idag. Det innebär att jag börjar först kl16 och så sent är jag inte van att börja ! :D I vanliga fall är det nog jättebra så man hinner få en massa gjort hemma innan man börjar men eftersom jag fortfarande är så pass förkyld har jag tagit det lungt istället hela förmiddan så det har blivit lite segt att bara sitta och vänta på att börja :p
 
Mitt schema börjar föresten med ledigvecka + att jag är ledig nu i helgen så jag siktar på att få lite gjort på inredningsfronten här hemma :)
 
Nu ska vi iaf ut på promenad, Jag och lillgubben.
 
Ute och sträcker på musklerna :)
 
RSS 2.0