En tyst minut för köpespalten

Jag vill härmed hålla en tyst minut för alla er som alltid här ätit och äter köpespalt i brist på annat. Jag åt det nyss till middag och det var INTE GOTT. En alldeles rund hård, vit, seg mjölboll fylld med malet/krossat osalt fläsk. Inte tillstymmelse till potatissmak eller rätt konstistens nånstans.

Palt ska vara grynig och mjuk i konsistensen, serveras med fläsket brevid. Riktigt salt och hårdstekt.
den ska vara gråbeige och lite ojämn i formen så man ser att smeten inte varit för hård.

Med smör till och så.. Mmmm obeskrivligt :D

Vad är bättre än ett rent hem ?

Oooh så fint här är (eh okey, så stor skillnad ser man faktiskt inte men bara VETSKAPEN om att det är städat överallt gör att det helt plötsligt ser så fint ut)

Under denna helg har jag;
Tagit ut sopor och diskat ur hinkarna
Tvättat och vikt en massa kläder
Rengjort ALLT i badrummet
Haft ut alla mattor, dammsugit och skurat hela lägenheten
Rensat och sorterat bland papper
Fått vardagsrumsfönstrena putsade
Bytt gardiner i vardagsrummet
Dammsugit soffan över, under, runt alla kuddar + fåtöljen
Vädrat sängkläder


Så ni ser ju vad jag har sysselsatt mig med.. Har även varit och handlat på Jula, Willys och Dollarstore :)

Godmorning ;)

Hej på er eller godmorgon passar kanske bättre !

Ni har väl inte glömt att ställa tillbaka klockorna ? Jag tycker alltid det är lika förvirrande när man ska göra det för nu skulle ju klockan egentligen ha varit 10 men sen är den helt plötsligt 9 istället :P

Jag har nyss suttit och kollat hus på blocket och har egentligen lust att kolla igenom hela Hemnet oxå men det tjänar ingenting till så länge jag går skola och dessutom borde jag vika all tvätt från igår samt äta frukost istället ;) Hehe.. När bilen blivit varm ska jag åka till Storheden som jag sa igår för att handla mat och köpa en julklapp till Emil från Jula, så passande ;p

Budade faktiskt hem en till grej åt honom från Tradera igår som det varit sjuuuka överpris på rätt länge nu så det var bara inse att om han ska få en sån är det bara att punga ut med fening :)


Nåväl.. Jag skulle behöva vara till IKEA och köpa julpynt. Är ledig nästa Fredag så det hade passat utmärkt men det är ju så dyrt att åka själv :S


<3 <3

Nu ska jag sova så att det fort blir imorgon.. Jag saknar mina älsklingar såå !




Åh, Vad skulle vi ha gjort utan dig.. Älskade lilla hund :)

Alice i underlandet

Jag har alldeles nyss sett Alice i underlandet och jag gillade den starkt faktiskt !
Jag tror dock att man måste gilla Tim Burton för att tycka om den här typ en av film för den är... Väldigt mycket tim Burton ;D




3,5/5 poäng får den av mig.

Sin egen väg

När man nött en låt i 6 år och fortfarande inte ens kan tänka sig att bli less på den...

Då är det en bra låt ! ;)

Sikken tur, Sikken tur

Vilken tur jag har ibland.. Fick just ett Sms av Mamma att det serverades kyckling och ris där idag med blåbär och jordgubbar som efterrätt om jag hade lust att komma.. Givetvis hade jag det ;) Kunde inte komma lägligare faktiskt då vi inte har nån snabblagad mat alls hemma (Som jag sagt tidigare lagar jag inget avancerat när det bara är jag som ska äta) och just nu har vi bara jobbig mat i frysen som typ kycklingfileér, stekar, grytkött och en massa annat som tar lång tid.

Lunch måste jag väl ändå fixa själv och det snabbt för nu håller jag på att svälta ihjäl, Nudlar blir nog bra ;)

Ska ändå vänta med att handla till imorn för jag måste på Jula oxå och det stänger tidigt idag så då tar jag båda sakerna imorn slipper jag fara till storheden ännu en gång.


Men nu måste jag faktiskt börja dammsuga och skura.. Inte får jag nåt gjort av att sitta här ;D


Snaarrk

Just nu missar jag Arcus årliga stora braiga loppis men jag har bestämt mig för att jag inte orkar fara iår och köa, trängas, knuffas, bli irriterad osv.. Dessutom är det såna överpris på sånt jag vill köpa nu för att det för tillfället är så modernt med 50talsgrejer så då får det vara.. Jag tänker inte betala en massa för mycket det får nån annan göra.



Jag har då sovit till 09.30 idag (typ rekord) men är ändå lite seg fortfarande, Vilket inte spelar nån roll då jag ändå måste börja avverka min to-do-list som innehåller en heeel radda städuppgifter. Direkt jag vaknade har jag sorterat bland papper och tagit ut alla mattor.

Nu ska jag posta ett brev, slänga en massa sopor och invänta min tvätttid. Tjoho vad kul... Äh det blir kul när allt är jätterent och fint iaf (I typ 1 dygn för sen kommer Emil & Oden hem och då är det stök igeen) :D

Alrigthy then

Nu kastar jag in handduken för ikväll, Klockan är 21.30 och det ska bli såååå skönt att få gå och lägga sig, Ska bara käka kvällis först. Allvarligt talat HUR FAN orkade man vara ute och supa på Fredagarna förut när det är den dagen som man är som allra jäva cepetröttast och äntligeeen ska få sova ut. Ja för att man bara satt i skolan och fjantade hela dagarna kanske och det blir man ju inte så trött av hehe :D


Nåväl, Ni får sova så gött för det ska jag ! ;) Har mycket att göra imorn såååå.. Hejtåå och Godnatt !






Drömmar om kök

Oh.. Här sitter jag och drömmer om kök. Om jag bara hade ett fint gammalt hus med ett fint gammalt kök

*Drömmer mig bort*


Köket från Lotta på Bråkmakargatan


Köket i vårt drömhus vi fortfarande sörjer.


Random fint kök nånstans.

Tänk att det finns så många människor som köper gamla hus, river ut och slänger bort såna otroligt vackra kök. Ge fan i det !

Åh.. stackars mig som inte har ett hus eller ett fint kök. Vad tror ni om att jag skulle ta tag i det hem jag faktiskt har istället för att sitta här och drömma ? Det har ju helt förfallit dem senaste veckorna för att jag varken hinner eller orkar städa på vardagarna mer än det nödvändigaste typ diska och dammsuga. Därför ska jag lägga hela helgen på att verkligen städa ordentligt överallt !

Tidigare idag har jag skrubbat badkar, toa, handfat, speglar, torkat alla rör och dammtorkat alla ytor i badrummet så det rummet är åtminstone helt klart.

Nu ska jag vika sängkläder och göra nåt mer vettigt om jag hinner innan Idol börjar för då blir det bestämt att slappa i soffan ;)

Friday I'm in love!

Tjoho, Då var det äntligen helg och gud vad jag ska sooova :)

Har nyss kommit hem från skolan, Vi lärde oss om specialkost idag för dem som är allergiska mot gluten och dem som är laktosintolleranta. Fick i läxa att skapa en veckas matsedel där a-kost, gluten och laktosare alla kan äta samma rätt så jag ska försöka att ta tag i den så fort som möjligt. Fick även se mer detaljerat resultat på provet i Livsmedelskunskap så nu har jag hittils fått VG++ på alla prov vi haft :)

Nu ska jag göra nåt snabbt och enkelt till lunch innan Jag & Oden ska ge oss ut i ruskvädret och promenera.

Måste även skriva en kom-ihåg-lista så att jag inte missar nåt av dem saker jag måste göra idag som typ att boka om tvättiden, betala en räkning och såntdär smått och gott som man helst inte ska glömma bort :D


Hej på er så länge ! :)

Hoff

Som ni kanske sett har jag fått en liten stalker.. Tror denna person antingen är en spion eller så en hustomte alternativt psykopatisk mytoman. Hon vet nämligen att jag lämnade Oden åtskilliga timmar hemma ensam den där dan efter att grannhunden försökt bita honom. Skumt eftersom att jag bara åkte på ett möte med Margareta och var borta högst 40 minuter ?

Sen har jag minsann fått höra att jag inte har nån aning om hur det gick för honom hemma.. Konstigt med tanke på att vi alltid filmade honom när vi ensamhetstränade och jag även lämnade kameran då eftersom det kändes så jobbigt att fara innan han var helt lugn. Det är ju då med ljud så jag hade hört om han gnällde eller ylade vilket han inte gjorde. För övrigt har han ALDRIG blivit lämnad mer än 4 timmar så nej några åtskilliga timmar lidande var det inte frågan om.

Och vad var det mer den här personen var så säker på; Jo jag hade ju aldrig träffat dem här hundarna förut och bara för att tanten frågade hur gammal han är och sa att han var så lugn när han bara stod still efter det lilla dramat så har vi aldrig hälsat på dem tidigare, Jag är en bedrövlig människa som behandlar min hund illa. Det var såklart oxå väldigt viktigt att påpeka hur kort tid Oden bott hos oss vilket tyder på att detta inte direkt är en ny läsare hos mig. När jag ber människan att antingen sluta skriva eller stå för vem den är så får jag till svar att allt skulle bara bli värre om hon angav sin identitet. Ah men det är väl klart det inte är så kul längre när man måste stå för hur jävla dum man är ?

Jag har ju såklart raderat alla dessa kommentarer och kommer inte besvara dem mer.. Tycker lixom det är lite patetiskt och sjukt att en Anonym Luleåbo för det första ska sitta och läsa min blogg hela nätterna (Tex inatt 22:12, 23:40, 00:20, 02:23, 03:10) och sedan kommentera 1 gång i timmen nu hela dan.. Det är lite psykovarning på det kanske ? Nästan så man blir mörkrädd när folk blir helt maniska och besatta.. Jag anser det inte riktigt sunt att tokläsa en persons blogg hela nätterna när den ändå inte uppdateras för att sedan sitta och mytta om vad jag har gjort och inte gjort, hur länge jag är hemifrån osv... Verkligen heeeelt sjukt.

Nya kläder

Jag har i stort sett gett upp att försöka hitta en varm vinterjacka som inte är svindyr så istället har jag nu köpt en tunn fleecejacka som jag kan ha under min vanliga vinterjacka dem dagar det är riktigt kallt :)



Hade även bestämt mig för att beställa hem en till velourtröja som kommit in på H&M i en färg jag inte har (Har rosa och mörkblå sen tidigare) men då var den slut i XS på hemsidan så jag åkte ut till Storheden istället där den som tur fanns :) Fleecejackan fanns tyvärr inte i rosa som jag helst ville ha så det fick bli svart istället !



Den största anledningen att jag for dit var dock att hunden behövde få sig ny mat från Granngården, Det blev en 15 kilos säck Carrier Kyckling & Ris. Den är helt fri från vete och har lite högre fett & proteinhalt än Carrier Orginal som vi haft tidigare. Kyckling och ris är även bättre för magen.  . Och på tal om det (Känsliga läsare sluta  läsa nu!)

Vi har fått vara oroliga för Oden idag då han inte bajsade varken på middags eller kvällspromenaden igår, inte när jag gick med honom tidigt imorse och inte heller när Emil tog morgonprommisen nummer 2 med honom. Annars brukar han alltid göra sina behov 3-4 gånger om dan och speciellt alltid på morgonen men inte idag så vi blev lite rädda att han skulle ha blivit förstoppad, ätit något som fastnat eller liknande men som tur var löste det sig så nu har han äntligen fått äta stackarn. Vi har ju låtit honom "fasta" hittils under dagen då vi inte visste om det var något som satt fast i magen.

Ny Praktikplats

HejHej !, Eller Godkväll...

Jag tänkte lite snabbt knappra ihop ett inlägg om dagen innan jag går och lägger mig.. Har som mål varje kväll att vara i säng till 22. Det låter sjukt tidigt men jag är verkligen som en björn som går i ide på vintarna och skulle kunna sova hur mycket som helst :) Hursomhelst ska då Emil gå sista svängen med Oden nu så då kan jag somna tidigt Mmmm :D

Idag har Jag & Margareta (min lärare) varit till min nya praktikplats på besök.. Jag börjar där v46 och det är alltså på en skola den gången. Kände direkt att jag inte kommer trivas lika bra där som jag gör nu - Har verkligen hämnat på världens bästa ställe typ !

Har hunnit dammsuga, diska, laga mat, vara ut med hunden, se på tv, duscha och inte så mycket mer ikväll.. Dagarna tar ju sååå fort slut men i helgen ska jag verkligen storstäda, tvätta och försöka få en massa gjort som att köpa hundmat och kika ut lite julklappar ! :)

Nånå.. Ska ju upp 05.30 imorn så det är bäst jag gör mig redo för att sova nu ;D


Godnatt  !

I D I O T !

Alltså sånt här kan man ju bli gode förbannad på, Idioter som inte vet ett skit om nåt och ÄNDÅ måste yttra sig.. Jag skrev ju i tidigare inlägg här nedan att en tant SOM BOR PÅ VÅRAN GÅRD har två hundar som ALDRIG FÖRUT VARIT AGGRESSIVA MOT OSS idag försökte bita Oden. Får då denna kommentar (anonym givetvis?)

"Nä. Fyfan för att släppa fram sin hund till en annan hund som man inte har en aning om hur den reagerar. Du tog risken och får ta smällen efteråt också. Tanten visste garanterat att hennes hundar brukar markera och hade du bara varit uppmärksam och FRÅGAT innan hade du säkert kunnat undvika att detta hände."

Så jag kan tala om för dig som vet allt att
1.
 Eftersom vi bott mitt emot varandra i flera år och jag ser dem vara ute flera gånger om dagen, hälsa på hundar osv så brukar dem inte reagera såhär, Tanten själv blev jätteförvånad och arg på sina hundar som gjorde såhär jag sa att det kanske är för att dem är hanar båda två men då svarade hon att dem aldrig brukar göra så oavsett kön.

2. Jag har hälsat på dessa hundar förut (med hund) utan problem.

3. Jag släppte inte fram min hund nånstans, Vi möttes på en smal väg, Jag höll min hund i lika kort koppel som innan.. Hennes hade dock flexikoppel och nådde fram men då drog hon ju bort den när den började hugga.

4. OCH till sist.. Om "tanten garanterat visste att hennes hundar brukar markera" (ps, är det att markera när man försöker bita andra hundar så har du ju faan skev syn på saker och ting) så skulle väl HON ha sagt det åt mig eller hur ? Det är väl inte MIN uppgift att se till att andra hundar kan bete sig eller är det ? Jag trodde att jag skötte min del när jag höll min egen hund lugn och sansad trots att han blev påhoppad.

Så innan du kommer med fullständigt felaktiga påståenden så kan du ju kanske läsa igenom det jag skrev, fråga om det är nåt du undrar etc. Men ge fan i att påstå att jag släpper fram min hund till vem som helst, att jag inte har nån aning om dom här hundarna osvosv.. Du var ju inte här när det hände eller hur ? DUMJÄVEL !

Hundar alltså

Mitt emot oss bor det en tant med två jättegamla pudlar.. Dem skäller på exakt allt och alla men har aldrig varit aggresiva på nåt sätt så när hon stannade och sa att vi hade så fin hund, frågade hur gammal han var osv och sa att han var så himla lugn så föll de sig ju naturligt att hundarna oxå fick hälsa - Jag tog för givet att det skulle gå bra men inte då, Den ena pudeln försökte direkt hugga Oden i nosen men hann inte för att tanten drog bort honom men det var verkligen bara nån cm ifrån. Oden skötte sig ju oklanderligt och visade inget tillbaka trots att den ena fortsatte försöka hugga, göra utfall, skälla och morra så den livade ju som upp den andra oxå lite som skällde och så.. Så det hände ju som inget mer än det och Oden verkade som sagt inte bry sig dess mer, Inte jag heller utan vart som mest bara jävligt förvånad... Hade bråttom tillbak till jobbet så vi gick hem.

Först när vi hade kommit in började Oden bete sig konstigt och typ Pipa, krypa, lägga sig vid mina fötter som om han skämdes och skaka och verka jätteuppskrämd... Så jag försökte att lätta upp stämmningen lite så han skulle förstå att det inte var nån fara men han ville inte leka, inte ta sitt ben, ingenting.. Han verkade bara så himla rädd & orolig. Kändes svinjobbigt att lämna han när han var så men nu när jag kom hem igen verkade det ha gått bra ändå och han är som vanligt nu. Skönt, Jag vill ju absolut inte att han ska bli rädd eller reserverad nu mot hundar eller nåt sånt så jag ska bara fortsätta låssas som ingenting... Men fyfan för oberäkneliga hundar alltså ?! :I



Ajje, Mitt huvud

Yippeee... Ni kanske har läst att jag förra veckan hade ont i huvet från typ Tisdag till Söndag, Det var såkart jättekul. Nu idag har jag dubbelt så ont.. Aah så tröttsamt. Jag gick då hem tidigare från praktiken idag eftersom det vägrade ge med sig.. Har tagit en tablett nu, druckit kaffe och bett Emil att köpa hem Treo så jag hoppas det ska kunna gå över.

Måste snart ner i tvättstugan för att jag håller på att tvätta mina jobbkläder, sen behövs det diskas, lagas mat och en massa.. Helst skulle jag vilja lägga mig på spikmattan eller ta en liten powernap.


Nä fy, Nu ska jag gå från datorn.

Måndag

Ny vecka igen, Gud vad fort det går.. !

Har som inte hänt nåt speciellt idag.. Det har som vanligt gått fort & bra på praktiken och när jag var hemma på lunch åt jag Tacosrester från igår - Gott :) Emil hade varit duktig och diskat så jag plockade undan lite övrigt i köket, torkade bänkar, bäddade sängarna och allmänt bara gjorde det lite finare här hemma ;D

Egentligen var det tänkt att Ida & Nicklas skulle komma hit idag men dem skulle inte hinna det så då åker vi till Mamma istället.. Vi ska kolla igenom deras julpynt och se om det är nåt som dem inte behöver vi kan överta. Eftersom det här är första julen jag bor själv och Emil inte direkt har julpyntat i sina tidigare lägenheter så har vi ju knappt nåt och det blir lite väl dyrt att köpa både julklappar och sen en massa gardiner, dukar, julgranspynt, ljusstakar, julstjärnor och allt vad det nu kan vara ;D

Nånå, Nog om det.. Nu ska jag hoppa i duschen innan det är dags att börja med middagen så åker vi till Gammelstan sen vid 18.. Måste ju föresten vara ut med hunden oxå :)


Shopping @ Rusta

Nu har jag varit iväg till storheden en sväng och det här fick följa med mig hem;



Inte något speciellt direkt men väldigt bra att ha dock ;)

Jag köpte inga pumlor där, Dem såg ut att vara av så dålig kvalité, Typ av plast och såndär dålig lack som släpper och blir repig/skavd direkt och jag vill ju ha fina glansiga pumlor i min gran :) Dem hade dock några i Lila och Rosa med glitter som jag tror skulle vara väldigt fina att hänga på olika höjder i vardagsrumsfönstrena :)

Nånå, Nu ska jag ner i tvättstugan och sen fixa någon god smoothie till lunch :)

Godmorgon

Ja jävlar idag ska man synda, Slita på vilodagen Söndag.

Eftersom jag var tvungen att gå ut före 21 med Oden igår för att slippa gå ut ensam när Emil tyckte det var så hiskanes viktigt att åka bort (Ja jag är fortfarande irriterad på det.. Dricka öl varenda helg i all ära, det får han göra hur mycket han vill men om det typ en gång var 3e år är så att jag inte känner mig trygg att vara ensam hemma så kan man väl kanske göra ett undantag och ställa upp & finnas där?)

Ja eftersom vi gick ut så tidigt igårkväll och han inte hade bajjat sen middagspromenaden var jag tvungen att stiga upp 05.30 idag och gå ut på morgonprommis.. Gick dock och la mig direkt vi kom in och har sovit tills för en halvtimme sen.

Nu ska jag äta frukost, plocka lite, sortera all tvätt osv innan jag åker iväg på Shoppingtur. Jag ska till Storheden direkt Rusta öppnar kl 11 så jag kan köpa lite smått och gott som Tandkräm, Tandborstar, Schampo, Julsnöre, Julklappsetiketter, Tape osv.

Sen är det tvättning som gäller... Vanliga kläder, arbetskläder och sängkläder.

Huvva

För ett par år sedan låste jag aldrig dörren, Mamma brukade gnälla över att jag lämnade den öppen när jag kom hem på nätterna men jag brydde mig helt enkelt inte, jag var inte rädd och trodde inte att det fanns så mycket idioter som det gör.. Nuförtiden är jag svinnojjig och har ALLTID låst, Precis alltid och detta började hur konstigt det än låter för att inte min syster skulle komma in.. När allt började spåra och hon kunde dyka upp lite när som helst, bara klampa in och aldrig veka åka härifrån.

Nu är det ju ett par år sen allt sket sig ordentligt för henne men hon har alltid respekterat att jag inte vill ha med henne att göra så som hon lever nu men på senaste har hon lixom släppt ännu mer på spärrarna och kommer till exempelvis Mamma fast hon är helt borta. Hit kommer hon dock aldrig, Hon brukar inte ringa mig för att hon vet att jag inte svarar osv.. Men nu ringer hon och idag kom hon hit.. Som tur var hade Emil kommit ihåg att låsa så hon plingade bara på några gånger, drog i handtaget och sa något genom dörren och sen gick hon. Men det känns ändå så jävla sjukt.. Att jag ska behöva vara rädd för mitt enda riktiga syskon som jag har stått så sjukt nära i alla år, Jag vet ju att hon aldrig någonsin skulle vilja mig något ont men hur kan jag veta att den personen som alla drogerna gör henne till inte vill det ? Jag menar hon har ju vart här förr och haft snedtändningar och det är fan inte kul att se - Dem kan ju få för sig vad som helst, se helt andra saker än vad det är i verkligheten osv. Och hur kul är det att läsa i tidningen om brott hon begår, Att se en censurerad bild av sitt eget kött och blod. Men samtidigt har jag vant mig, Jag orkar inte bry mig längre jag är likgiltig, Känns som att det är nån jag inte känner eller vet vem det är, Någon som har tagit över min systers kropp. Ibland känns det som om hon vore död och inte finns längre.. För HON, Hennes riktiga person har jag ju inte träffat på flera år och jag är rädd att jag aldrig mer kommer få göra det.

Jag saknar henne.

Det jag skulle komma fram till är att jag blev rätt rädd och nojjig så det kändes verkligen inte kul att sitta hemma själv när jag inte vet om hon kommer dyka upp igen, vad hon ville, om hon var påverkad eller inte, om hon var ensam osv.. Ja nivet, Det är inte så kul att gå och lägga sig ensam och inte känna sig trygg MEN tydligen var det såå viktigt för Emil att åka iväg och dricka öl såå.. Nog fan fick jag vara ensam ändå.

Evanescence's

Jag blev lite nyfiken och googlade fram Oden's kennel för att kika lite på hans föräldrar och kullsyskon, Alla var verkligen jättefina.. Eftersom föräldrarna hade samma färg var alla valparna röda men Oden den enda med smut/sable dvs den svarta masken.

Såhär såg hans föräldrar ut iaf så det är ju inte undra på att han blev så fin :)


Pappa

Och Mamma


Han är mest lik sin Mamma :)

Godnatt

Klockan har just passerat 22 men för mig känns det som om det är mitt i natten.. Jag är så sjukt trött !!
Ska borsta tänderna nu och hoppa direkt i säng efter det... Gullegubben tar sista svängen med Oden <3


Godnatt på er, Hoppas ni kommer sova lika skönt som jag ska ! :)

NU

Puh !

Nu har jag varit och städat hos Mamma, Handlat mat, Varit till systemet och äntligen kommit hem. Vilket ränannde det har varit den här dan alltså men nu är det slut med det :)

Vet ni vad jag/vi ska göra nu ?!

Här får ni 3 ledtrådar;





Lernia & Granngården

Såja.. Då var hälften av dagens måsten avklarade. Eller inte riktigt för hundmaten jag skulle köpa var slut och kommer inte in förrän Granngården har flyttat in i sina nya lokaler på Torsdag nästa vecka så jag får göra ett nytt försök då.

På skolan gick det dock bättre (Hoppas jag) skrev ju provet i Livsmedelskunskap och det var inte alls den typen av frågor jag hade pluggat på.. Eller ja vissa men typ inga liknande dem vi fått som instuderingsfrågor men jag tror ändå det gick bra.. Kändes som att jag kunde det mesta men på endel fick jag ta det jag tyckte var mest troligt.

Nu ska jag gå ut med hunden igen för att han inte bajjade sist vi var ut.. Ska även boka tvättid och sen är det väl dags att börja med middagen.



Fredag, Nästan ledig

Godmorgon kära vänner !

Idag har jag tagit sovmorgon till 07.30 ! Haha väldigt tidigt men fortfarande 2 timmar mer sömn än annars på vardagarna så jag känner mig relativt pigg förutom att jag har ont i huvet idag för kanske.. Ja typ 3-4 dan i rad, Jag har tappat räkningen.

Mellan 8-9 har vi varit ute på promenad då vi gick till min Praktikplats och lämnade pengar.. En av tjejerna som jobbar i köket gör nämligen smycken och säljer så jag köpte ett igår som jag ska ge i julklapp till Mamsen :)

På tal om Mamsen ska jag dit och städa idag.. Dem ska ha någon slags fest imorgon så. Men först ska jag till skolan kl 13 och skriva prov, Till granngården och köpa hundmat, Hem och laga middag till min kära man och först när han kommer hem ska jag åka och städa... Ska även handla mat på vägen hem. Gud vad min dag låter ledig försten :D Pjuh

Såhär ser armbandet ut som jag köpte åt Mamma, Tror det är i hennes smak !
Var jättesvårt att få till en bra bild när det var så mörkt men ni ser ju hur det ser ut iaf :)

Everybody Hurts

Har ni märkt att alla gör slut just nu ? Som nu i veckan bara Blondinbella & Nils, Hugo & Paow. "Privatpersoner" nämner jag såklart inte av respektskäl.. Dem som alltid varit tillsammans och dem man trodde skulle förbli det också. Det får en att tvivla på kärleken och det kommer lite som en chock att dem som alltid älskat varandra helt plötsligt inte gör det längre. Who's next ?


Jag tror vi alla lever lite i en bubbla.. Allt är så perfekt och även om det inte är det kan man alltid hålla fasaden uppe ett tag, Tills bubblan spricker.


Trailer for sale or rent

Nu har vi varit på det där Informationsmötet och precis som jag hört ryktesvägen skall våra hus säljas.. Forskarvägen 1-151 (Alltså våran gård och gården ovanför) kommer från och med Februari nästa år att ägas av "Igeln" som ingår i Nåiden bygg typ.. Igeln, Bra namn.. Låter som ena riktiga utsugare ;)

Nåväl.. Jag tänker inte börja uppröra mig över detta för hallå ? Vi kommer att betala våran hyra till ett annat företag och sen är det ju inte speciellt mycket mer som skiljer.. Enligt vad vi fick höra idag så kommer dem påbörja renoveringarna många år tidigare än vad Lulebo själva planerat och det är ju positivt. Det var väl i första hand fasader, balkongräcken och lite sånt dom skulle fixa.

Vi vart dock sjuukt less och gick när det här infomötet urartade pga att gnällkärringar deluxe satt där och ba "Nu är jag väldigt besviken, det här är ju hemskt hur kan ni säga att det inte är någon stor förändring jag tycker det här är jätteupprörande blabla och alla ställde typ samma frågor hundra gånger utan att lyssna på svaren och sen började dem tjata om att dem ville ha nya vitvaror, renoverade tvättstugor, att köken är risiga, att torkskåpen är dåliga, att det är folk som spiller öl och röker i bastun, att dem skulle flytta direkt om det fanns lediga lägenheter nån annanstans och maaassssa mer... Hade sån jävla lust att de dem knipa igen och vara nöjda eller ta sitt jävla pick & pack och dra !

Alltså seriöst, Vad väntar man sig när man bor på ett av Luleås billigare områden där det inte är renoverat på 20-30 år ? Att man ska ha nya rostfria kylskåp och flashiga tvättstugor ? Skulle inte tro det. Och dessutom varför börjar man gnälla om det här på dem nya ägarna innan dem ens tagit över ? Typ ska ni fixa det ska ni fixa det, ska ni fixa det innan dem ens har kollat in i lägenheterna.. Dumskallar.


Jag är då nöjd, Jag älskar Porsön <3 <3
Visst att fasaderna är risiga som fan men det ska dem ju fixa.. Inga tvättstugor är speciellt modernt och snyggt inredda och varför klaga på att kylskåp är gamla när dem fungerar felfritt ?

Onsdag

Uh vilket regnväder vi har !!

Jag har fått sluta tidigare idag för att min handledare själv skulle sluta och åka på något Kostpolitiskt program så det var ju jätteskönt ! Dagen har verkligen gått fort :)

Särskilt bra att jag fick sluta tidigare idag eftersom att det är något möte kl:18 idag för hela våran gård om någon förändring som ska ske och blabla.. Allvarligt talat har jag INGEN lust att gå på det eftersom att jag anser mig ha viktigare saker för mig. Är jääävligt trött och slut och skulle vilja ta det lungt en minut istället för att hetsa igång med disk, matlagning, plugg, åka på möte, ut med hunden osv osv osv.. Det tar aldrig slut.

Jag får se hur jag gör med det där mötet, Det vore ju såklart bra att gå så man vet vad det handlar om men jag vill inte fara själv och samtidigt tycker jag inte det känns så kul att vi ska fara båda och läna Oden ensam hemma igen eftersom han varit hemma själv idag redan men.. Ja mötet kanske inte tar så länge ?


*Snaaaarrrk* Vill lägga mig i sofffaaaaan :D

Ajjjje....

God Damnit vad jag har ont i huvet/nacken.. Har haft det hela dan och det har som bara blivit värre ! Har då tagit en Ibumetin och nu en Treo så det är då jävlart bäst att det går över, Är ju sjukt jobbigt att jobba medden här värken. Ska smörja in nacken med Tigerballo innan jag går och lägger mig oxå, Det brukar hjälpa jävligt bra faktiskt men då luktar man ju som en hel karl sen oxå ;D

Vi hade då tänkt åka och lägga på mina vintersulor idag så det är klart om det där jävla snöovädret dem pratar på radio om kommer hit.. Ska ändå inte köra med bilen nåt annat än på Fredagarna till skolan så dem hinner ju inte slitas i onödan. Trodde att jag hade dem i Gammelstan men dem var visst här i mitt eget förråd men hursomhelst så sköt vi på det och har inte gjort nåt vettigt alls ;D


Nej... Hunden ska ut och jag ska sova ! :)




Min enda räddning ;D

På Begäran

På begäran av Nina visar jag härmed upp våran lilla Älsklingsgris :)




Och jag har ju förestent glömt att berätta/visa att han är en "Smiling-dog" dvs han ler när han blir glad.. Man ser det lite på den här bilden, Han drar upp mungiporna och får stora smilgropar på kinderna.. Jätteful blir han ! :D

Måndag, Vecka 42 !

Idag har vi som rubriken lyder en ny vecka.. Jag kände mig väldigt förkyld igårkväll, vi kom i säng sent och jag har sovit som en kratta hela natten så det var veerkligen välkommet när mina snälla handledare sa att jag kunde sluta efter lunch idag, Dem skulle ändå bara göra en massa pappers och kontorsjobb så dem tyckte att jag kunde åka hem och plugga istället :) Jag har kvar kapitlet om fett och så måste jag repetera allt jag gjort tidigare så jag minns det ordentligt.

Övriga planer för idag är att Dammsuga hallen, duscha, diska och laga mat. Kul va ?
Ska såklart ge mig ut på en långprommis med vovven oxå..





Fyfan...

Nu är jag så jävla lessen så .. Vars ska jag börja då ?

Jo det var så att i en massa år har Jag & Amanda varit bästabästa vänner. Vi var jämt med varann och vi gjorde allt tillsammans, Alla våra fjortisfester och allt sjukt vi har hittat på och alla timmar i telefonen.. Det måste vara typ 10000 sammanlagt.. Varje vecka jag var hos Pappa hade vi telefonvecka och pratade med varann från det att vi kom hem tills vi skulle sova, Vi la inte ens på när vi skulle äta middag, Vi pratade med varann fast vi satt på toa ja ni fattar- JÄMT ! Och varje gång jag kom till dem hade dem lagat nån extra god mat som Tacos eller Porterkött och jag tvingade alltid Amanda att städa sitt rum för att jag inte villa sova där det var dammigt och sen bråkade vi om vem som skulle få sova på vilken sida av sängen. Jag gjorde hennes engelskaläxor, Vi hade surströmmingsmiddag.. Ja allt.

Och ni ska veta hur mycket värt det är att ha nån som man alltid alltid alltid kan räkna med att den här personen kommer hålla med mig och vara på min sida, Hata dem jag hatar och alltid försvara mig. Nån som man kan berätta dem saker som man aldrig nånsin skulle säga åt nån annan.. Den personen man först vill ringa när man har skaffat körkort, Fått ett jobb, När ens pojkvän är en idiot eller när nån har varit rikigt elak.

Men så skaffade vi båda seriösa förhållanden, Var inte hemma, Hade inte tid, fick olika intressen, Blev kompis med andra osvosv och hips vips så varken umgicks vi eller pratade.. Och jag är ju en sån idiot som aldrig kan ringa först, Som inte kan be om ursäkt som låter saker gå till spillo för att jag är så jävla dumtjurig.

Och under det här året(?) som vi inte har haft nån direkt kontakt så kan jag ine hålla räkningen på alla gånger jag bara viljat klicka på hennes nummer och ringa för att berätta hur störda endel är, Dela med mig av nån rolig nyhet, Fråga vad hon gör, Bara svamla och skratta eller vad som helst för att hon är den första jag tänker på när jag behöver någon.. Men jag har inte gjort det. Senast idag tänkte jag att jag borde säga att jag saknar henne och vill att allt ska vara som förut.. Men nu ska Amanda flytta till Övik och jag får skylla mig själv som inte har kvar den bästa vän jag någonsin haft.


Dagens Inköp

Sådärja.. Nu har jag och Vovvis varit och uträttat våra ärenden.. Jag har föresten blivit en såndär som har med mig hunden öööverallt ;D

Nåväl.. På Apoteket köpte jag Jodopax, Sterila kompresser, Operationstape och Vetflex.

Det jag hade sedan tidigare var Koksaltlösning och Blodstopp.


Till mig själv köpte jag Allers Julmagasin och lite Premiumgodis i form av Brända mandlar och Marsipan.
*Nej jag är inte 60 år även om det kan verka så ;)

Apteeki

Hej och Godmorgon !

Igårkväll såg jag ju Pretty Woman och den var jättebra ! Har förut avfärdat den som nån klyshig skitfilm men den var ju jätteromantisk.. Jag Äääälskar filmer där två som har alla odds emot sig ändå får varandra haha :D <3

Har stigit upp 07.30 imorse och gått ut på en 40minutare med hunden, In och äta frukost, tömma disk etc... Måste packetera och frysa in kött, vika tvätt, städa färdigt och en massa sånt oxå men just nu är jag så trött :p

kl 12 öppnar Apoteket i stan så då ska vi dit och köpa lite grejer till Oden's apotek.. Är ju bra att ha lite sånt hemma om nån olycka skulle ske när allt är stängt. Tänkte köpa typ Jodopax, kompresser,bandage och lindor. När man läser om vad som ska finnas i sin hund apotek tycker jag många grejer är så jävla onödiga som typ sax, pincett blabla.. Sånt har man ju redan hemma.

Anyhooo.. Idag kommer älsklingen hem och det är jag såklart glad för.. Det är så hemskt att sova själv :)


Mys-Kväll

Ooh så trött jag är ! Ska bli jäkligt skönt att alldeles strax gosa ner mig i soffan framför Pretty Woman med en påse Rings ;)


Vi har varit i Gammelstan som jag skrev i tidigare inlägg.. Blev bjuden på skinkstek med världens godaste sås som bara Min Mamma kan göra, potatisgratäng och sallad. Sen hade Markus & Mamma bakat amerikanska cookies oxå som alltid är lika goda :) Spelade lite Yatzy och sen for jag hem.. Eller ja först var vi ju på Storheden och handlade mat :)

En snabb prommis blev det oxå och när vi kom tillbaka vart Oden skeptisk som fan mot buskarna hos grannen under oss - Ja men givetvis satt det ju en kattjävel där och såg dum ut.. Hade sån lust att släppa Oden efter den men jag ville ju inte att min lilla älskling skulle springa iväg så jag nöjde mig med att fräsa som fan och schasa bort den !

Hörde katter fräsa och bråka här bakom för ett tag sen så jag hoppas dem slår ihjäl varandra ! :)




Rings + Film är bra kombo !

Aktivt värre

Jahaja, Då har snart halva dagen gått och endel nytta har man väl ändå fått gjort..

Jag har dammsugit och skurat halva delen av lghten så nu har jag bara vardagsrummet & datarummet kvar åsså tänkte jag dammsuga soffan ordentligt oxå.. Har alldeles nyss ätit lunch och diskat så nu ska jag ner i tvättstugan och slå på maskin Nr:3.. Mamma har föresten oxå varit här och hälsat på så jag passade på att bjuda in mig själv på middag där idag. Det skulle bli Stek & Pottigratäng - Jag vet inte med er, Men det tackar då inte jag nej till iaf ! :D

Ska bara tvätta färdigt och duscha så åker vi till Gammelstan.. Ska passa på att göra två flugor på smällen och handla mat på hemvägen :)


Nej.. Inte sitta här nu, Tvättstugan var det ! Pjuh.

Lördag !

Godmorgon på er i vinterkylan, Snön ligger fortfarande kvar liksom minusgraderna.. Brrrr*

Vi har nyss varit ute på en 40 mins morgonprommis och sedan har jag varit ute med sopor och sorterat första tvättpåsen. Jag har inte tvätttid förrän kl 12 idag men då är det klart tills dess iaf :) Just nu sitter jag och dricker en smoothie med hallon,svartvinbär, banan och havremjölk.

Troja är med i en inofficiell Agility-tävling i Öjebyn idag som det känns jääääättetråkigt att jag missar, Hade verkligen varit roligt att se hur duktig hon är :( Men jag är ju ensam hemma med Oden, har tvätttid 12-17, Måste dammsuga & skura och har som tidigare nämt ett stort prov på Fredag att plugga till.


Ska faktiskt rivstarta dagen med plugg nu medans jag ännu är pigg !


Blueberrypie

Jag har bakat en Blåbärspaj till Idol men de vart inte så gott.. Jag gillar sura pajer med massssor av bär och bara lite små degsmulor på :D Men nu blev det för mycket smuldeg för min smak.. Givetvis gick det ju att äta men.. Inte sådär så man smällde i sig hela formen och dog av mätthet sen :D



Blåbär med lite farin och vaniljsocker, Sen satte jag lite röda vinbär oxå bara för att det skulle bli lite surare :)



På med degen åsså skjuss in i ugnen ;D

Dra åt helvete

Nu ska ni få höra hur sjukligt jävla förbannad jag är just nu !!!

Jag och Oden har varit ute på en lång skön promenad, går upp för trappen och vad möts jag av på balkongen ?!

JO, Alldeles utanför dörren på våran matta ligger en slaktad fågel, utsprättade inälvor och blod överallt - Fjädrar och dun till förbannelse. Trevlig eller hur ?!

JÄVLIGT trevligt för mig att städa upp kan jag tala om ! Och vem kan då ha gjort detta förutom en Kattjävel ? Djur från jävla helvetet jag skulle avliva er alla om jag fick chansen för nu är jag gode less kan jag tala om.. Jag är less på att balkongen och trapphuset ska stinka kattpiss, Att man inte kan ställa ut en soppåse (Inte ens under hink), Att man inte kan hänga ut nåt på vädring, Att man absolut inte kan glömma ute en stolsdyna och att man tydligen inte ens kan vara borta en stund utan att ha ett slakteri på balkongen när man kommer hem.

Givetvis har Porsöns områdeskontor stängt idag men jag har skrivit arga mail och tro mig, Jag kommer inte låta det här gå opasserat förbi om jag så ska lägga lappar i varenda jävla brevlåda så ska jag fan i mig inte behöva plocka upp en till blodig köttslamsa till fågel. Vad jag vet betalar jag hyra varje månad och då ska jag inte ha en jävla massa objudna gäster här !!!!!

Chocolat

Åh, Jag är sååå sugen på att färga håret riktigt mörkbrunt.. Typ nu i helgen. Iiih


Äntligen Helg

Jaha, Detta möttes man av imorse och ni kan ju gissa hur kul Oden tyckte det var, Det var typ mest synd om honom i hela världen. Jag tyckte oxå det var lagom kul med tanke på att jag cyklar till och från praktiken samt hem och tillbaka på lunchen.



Det fortsatte att snöa ända till 11-12 tiden då det äntligen slutade men då blev det lite kallare istället så allt slask frös ihop så det var inte det lättaste att cykla i och jag tycker synd om vovves tassar, Isen blir ju så vass men jag ska smörja in hans trampdynor med Hello nu och passa på att fila klorna lite samtidigt.

Idag var även veckans sista dag på praktiken, Vi har ju bara Mån-Tors och Fredagar har vi egentligen skola men imorn är det självstudier så jag är ledig vilket är väldigt välbehövligt, Är jättetrött i fötterna och kroppen efter den här veckan men den har verkligen gått fort.. Jag har jättebra handledare, alla på hela dagiset är jättetrevliga & roliga, man får lunch och fika varje dag och jag får lära mig mycket, prova på allt möjligt osv.

Nej, smörja hundens tassar var det.

Äntligen kväll !

Nu har vi nyss sett Bonde söker fru tillsammans med en Marabou cookies & Cream ! :)

Har tidigare idag varit på Storheden och köpt ett reflexhalsband och täcke åt Oden och Tofflor och vantar åt mig själv :) Sen åkte vi hem och lagade en jättegod gryta med marinerad fläskfilé och kryddig korv med stark sås och ris. Har även hunnit med att bada badkar vilket var sköööönt :)


NU ska vi ut på kvällsprommis med vovven så man ääääntligen kan få gå och sova sen, Fyfan så skönt :) !

Onsdag

Tjohoo, Långlunch idag !

Det var så lungt idag med tanke på att vi är 3 stycken nu när jag är där istället för 2 så vi hann klart med allt i förväg och jag fick ta längre lunch :)

Emil har redan varit ut med Oden men han hinner ju inte gå så länge med honom innan han ska tillbaka till jobbet så jag ska oxå gå ut en sväng med honom nu :) Har nyss plockat undan i kök & vardagsrum samt diskat LITE av berget som samlats :S

Nej, nu ska vi ut.. När jag slutar kl 15 ska jag åka till Storheden och köpa varmare vantar ! BRR säger mina händer.

Tisdag

HejHej !

Vi kan väl som resten av världen påpeka att det hade snöat inatt !! Alldeles för tidigt och det var inte alls skönt att gå ut före 06 imorse när det var svinkallt, snöigt, halkigt och kolsvart ute men vi överlevde och jag tänker inte gråta över att buhuuuu nu är det vinter för det har vi väl lärt oss alla tidigare vintrar att snön både kommer och försvinner typ 10 gånger innan det är vinter på riktigt. Och nej jag ska inte lägga på vinterdäcken vid första snöflingan heller, stockholmsfasoner nanting ! Vet ni hur mycket vinterdäcken hinner slitas ut när man kör med dem typ en månad på asfalt ?!

Måste köpa vinterjacka åt både mig och hunden :S På tal om... Att det är kallt ja :D

Nåväl.. Nu ska jag springa ner i tvättstugan och hämta upp mina nytvättade arbetskläder.. Vi har fått lära oss i skolan att man absolut inte får tvätta dem hemma med tanke på smittspridningar osv men nu är det så att det inte alltid finns tillgång till tvättmaskiner och som praktiant kan man ju inte alltid bara lämna in arbetskläderna nånstans så då får dom tvättas hemma - Tvättar dom givetvis enskilt så det ska nog inte vara någon större fara.

Sen ska jag alldeles strax börja med middagen som idag blir något så gott som Fläskfilé i mögelostsås med ris :)


ZzzZzznark

Puuuh... Nu är jag sjukt trött !! Ska bara ut sista svängen med hunden och sen är de hopp i säng direkt.. Skulle vilja somna innan 22 helst men det kommer säkert bli senare än så, Som vanligt. Måste stiga upp 05.30 nu närmsta 5 veckorna så jag ska lätt börja lägga mig tidigare på kvällarna oxå :)




GODNATT !!

Dag 1 avklarad !

Här sitter jag med värkande fötter.. Har avverkat första Praktik-dagen och det har gått bra ! Det enda dåliga är väl att jag bara har en halvtimmes lunch så jag hinner hem en sväng men en väldigt kort sväng.

Ids inte gå in nå mer på vad jag gjort idag, Ni vet väl vad man gör i ett kök ? Förbereder, hackar, skär, diskar i massor, städar, rengör osv... Imorn tar jag då med mig nå öronproppar, Man blir lite trött i öronen av att stå där en massa just brevid diskmaskinen.

Nåväl.. Nu ska jag diska och förbereda middagen här hemma.. Som tur var har vi rester så det går fort :)





Pick up your crazy heart

Hoooj !

Här händer inte dess mer... Har tagit det lilla lugna idag, Varit väldigt trött. Det enda vettiga jag fått gjort är väl att varit ute med hunden, städat, handlat och lagat mat. Nu sitter vi och väntar på att Ensam mamma söker ska börja :)


Imorn är första praktikdagen och nog känns det väl lite nervöst sådär när man ska till ett helt nytt ställe och visa vad man går för men jag tror det ska gå bra.. Eller det får väl lov att göra det :)


Nä nu är jag trött, Hejdå.

Söndag

Oj, Här har det verkligen blivit skralt med uppdateringarna men vi var ju borta precis hela dagen igår så !

Vi kom iväg till Umeå lite senare än tänkt, Vid 9 och var alltså framme vid 12 då fick börja lasta skrot som galningar, Återvinningen i Umeå stänger kl 14 så det fick bli snabba ryck. Men vad tror ni då - En storstad, höst och lördag just innan stängning ? Heeela jävla stan var ju där och köade för att få slänga en bunt tidningar och några kvistar från tädgården.. Sånt gör mig typ galen ! Det finns ju för fan containrar till det ööööverallt men man måste åka till återvinningen och trängas ?

Nå efter köande och tjorvande fick vi då komma dit och tömma allt skrot.. Det var allt från bildörrar och skärmar till elektronik, bilbatterier i mängder och småskrot. Min man är en riktig samlare förstår ni. Stressade iväg till Frasses och käkade en sen lunch innan vi for tillbaka till garaget, fyllde bilen 2 gånger till och åkte till vanliga containrar med det... Vid det här laget hade det blivit mörkt och börjat regna. Det var ett jävla jobb att få igång motorcykeln då den tydligen inte tog emot laddning men tillslut gick det och Emil kunde köra upp den till Berghem.

Äntligen klara och styrde kosan mot Luleå.. Var framme 22.15 och då hade min gulliga Mamma rastat färdigt Oden för kvällen, kokat varmkorv åt oss och dukat upp med sockerkaka och hela faderrullan :) Gott !

Ni kan ju trooooo att det var skönt att komma hem och få hoppa i säng, Sov som en stock tills alldeles för tidigt imorse då det var dags att gå ut med hunden igen. Pjuh.

NU ska jag dammsuga och sen åka till Storheden och handla mat !!

Ostprovning

Idag på skolan fick vi göra något väldigt roligt nämligen att ha Ostprovning - Jag älskar ju alla sorters ost !

En rundpipig hårdost hade vi med, Holländsk Maasdammer som var typ lite gummiaktig i konsistensen och smakade fotsvett haha nä men lite surt och unket. Inget för mig.


En Brie hade vi såklart oxå men ides inte ens "Prova" den... Jag är väldigt less på den och tycker inte den är så speciell i smaken men folk som egentligen inte gillar mögelost brukar ju tycka om den eftersom den är så mild och krämig.


Ostens drottning Saint Agur var första gången jag smakade och det är kanske inget jag äter enbart, den var verkligen kraftig i smaken och jättesyrlig, Men god ! Tror bara den passar bättre i matlagning. Det är en fransk blåmögelost.


Den sista som blev min favorit var tyska Bavarian blue som är båda vit och blåmögelost. Den var jättegod och krämig.. Mums ! :)

Hrmpfh

Hrmpfh, Just när jag konstaterat att "aaah, det där är Emils alarm och inte mitt, jag har 1,5 timme kvar att sova" så får jag ett sms ! Arrgghh.. Givetvis kunde jag ju inte somna om då så jag steg upp och tömde disken, diskade bort nå grytor, plockade undan och gjorde lunch åt Emil.. Han ska ju åka hem idag och äta eftersom jag ska till skolan och Oden blir ensam ganska många timmar annars och vi hade glömt att göra nån matlåda igår så.

Sen gick vi ut på en timmes promenad men hunden han har varit hurtigare än så då han var ute en halvtimme med Emil före det oxå på själva morgonrastningen, Så nu hoppas jag han ska sova gott när han är ensam hemma.. Tror redan han sover :D

Nu ska jag göra mig klar, Typ få mig själv att se levande ut - Är så jävla trött ! Puh... Jaja det här ska nog gå bra ;D



Ready set go

Ja nu jävlar är jag redo för köket, Har nyss varit och köpt en typisk såndär matsalstant keps med hårnät haha guu se söt jag kommer att bli :D !

Inte mycket att göra åt dock då det är svinnoga med såntdär i kommunernas kök och eftersom jag börjar på Måndag var jag tvungen att köpa första bästa. Billig var den oxå, 38 kronor på Grolls :)



Tänkte nog skaffa en sånhär istället sen så kan man ju ha håret uppsatt genom hålet där bak



Skor har jag sedan tidigare, jätteskönt så slapp jag den utgiften oxå


Och så har jag svarta byxor och svart tshirt så där kom jag allt billig undan.. SKÖNT då jag måste köpa en vinterjacka åt mig och nåt vintertäcke åt hunden osv. Snart är det ju dags för alla julklappar oxå !!

Nawww <3

Hur Sött ?!

Let there be light

Se så fint ljuset är som jag köpte igår, Jag ska aldrig tända det ! :D




Det finns i flera färger, Säljs på Mique och kostar 39 kronor.

Morgon

Morgon ja.. Inte God morgon. Den här morgonen har inte varit god.

Visst jag fick sova en timme längre än vanligt men spela roll jag är lika trött ändå och vad vaknar jag av ? Jo första gången av att grannens golvmopp till hund skäller.. som vanligt ?! Vet ni om att grannarna på båda sidorna om oss har hundar som står och tomskäller. Sånt gör mig trött.

Hursomhelst.. Så började jag höra nåt annat ljud, jag spetsade öronen tyckte mig höra att någon bet i något.. Fort som bara hejsan flög jag upp ur sängen och ut i hallen för att ta honom på bar gärning. Hunden låg och bet i min sko ?! Asså what the fuck.. Han har aldrig bitit i nånting, knappt sina tuggben rör han.. Men nu helt plötsligt biter han i en sko ? Visst.. Han hade inte bitit sönder, bara gnagt lite i snörena som knappt var blöta av dreggel men ÄNDÅ hundfan.. Jag blir så irriterad, Sen är han ju så jävla trög oxå så han inte fattar att han har gjort nåt fel när man blir sur på han utan bara blir glad av att jag steg upp.

Jag undrar fortfarande varför ?! Han hade varit ute för en timme sen, inte varit ensam nå länge och jag låg ju i sovrummet och sov, han låg oxå och sov tills grannens hund skällde för då hörde jag honom gå till hallen och lyssna.. Sen lägger han sig ner där och biter i skon ? Hade han redan hunnit bli rastlös, kan han helt plötsligt inte vara själv, hade nåt fastnat i en tand typ så han ville gnaga bort det, eller är han bara trög och inte tänkte på vad han gjorde ?

Äh.. Nu ska vi gå ut på en riiiiktigt lång promenad. Ska fan ta på mig mössa det är fortfarande orkan.

Pjömsig

Howdy Partners ;) !

Vi har varit iväg till stan nu efter middagen för att köpa koksaltlösning och en spruta för å kunna rengöra snorren på hunden, Hoppas klegget där försvinner nu han blir så lessen när man stänger in han i badrummet och typ ska duscha han eller nåt sånt :D Han blir typ stel som en pinne och får helt svarta ögon och bara står helt still och tar inte ens godis om man försöker ge honom...

Då när vi var i stan var jag tvungen att gå in på Mique och där hade dem massssor av grejer jag ville ha ! Det mesta lyckades jag intala mig att jag inte behövde men ett ljus fick följa med hem, Ska bara ha det som prydnad det ser ut som en glass med grädde och ett körsbär på åsså står det i en glasskål så det är jättefint !! :D Köpte ett åt Emmeli oxå som julklapp, Hon hade ett sånt när vi var små som hon tyckte jättemycket om men det typ försvann eller gick sönder :p

Nåväl.. Kvantum efter det och köpte min Müsli som inte finns på willys, hårdbröd och så en energydrink.. Dock var det så mycket då ja skulle hets dammsuga, skura och damma mattorna medans Emil var ute med hunden så då blev de så sent.. Ids inte dricka dem så sent att man inte kan sova på natta :D

Nu ska jag äta kvällis för ja är så hungriiiig  !



moffmoff :)

Praktikplats - Check

Nu har jag varit på besök på min Praktikplats och det gick bra, Verkade vara en jättebra handledare jag får och alla andra "tanter" där var oxå trevliga och hälsade direkt och frågade vad jag gick och att det var så bra att få ha praktik så man kan lära sig å blabla.. Så jag vart positivt överaskad, kvinnor i 40årsåldern brukar ju INTE direkt vara dem trevligaste.

Så på Måndag börjar jag där och ska alltså vara där Måndag - Torsdag, 7-15 5 veckor.



På tal om nåt annat verkar vår hund ha fått Förhudskatarr och går och droppar äckliga droppar på golvet. KUL och fräscht att behöva vara där å rengöra.. Blä. Måste köpa hem Jodopax eller nån anan rengöring som man tydligen ska skölja med.

Fuck

Jag har verkligen vaknat på fel sida idag, känner mig skittrött, irriterad och som att precis allt suger.

Skulle lika gärna kunna flytta utomlands, bryta upp med allt typ för att det ändå inte finns nåt här att stanna för.. Som att min utbildning är på dagisnivå och att jag kommer kunna lika mycket efter den som innan, som att jag vill söka alla jobb som dyker upp och passar mig men jag kan inte för att jag måste gå skola 4 månader till, som att jag verkligen inte vill ha praktik, som att jag egentligen inte alls vill jobba utan bara få pengar nånstans ifrån, som att det är kasst jävla skitväder ute som bara kommer att bil värre&värre närmsta halvåret... Som att jag vill flytta nånstans bara för att få börja om på nytt men samtidigt vågar jag inte ta ett enda steg för att inte förlora nåt jag redan har.

Bespisningi

Godmorgon !

Idag ska jag för första gången till min nya Praktikplats som kommer att vara på Sundets dagis här på Porsön i 5 veckor. Idag blir det bara ett besök dit tillsammans med min lärare. Antar att jag kommer att få träffa min handledare och sånt där.. Jävligt skönt att läraren har ordnat praktikplatsen, besöket och att hon följer med mig dit första gången. På högstadiet och gymnasiet fick man ju tack vackert ordna med precis allt själv.

Jag har nyss ätit frukost så nu ska jag fixa en kopp kaffe och sätta mig för att plugga ! Gjorde inget skoljobb igår så idag får jag lägga i en högre växel. Nästa Tisdag är det prov !




Här har ni mig i framtiden ;)

Kalvstek och Potatisgratäng - Recept

Mmmmmmmmmm Mmmm Mmmm så god middag vi åt idag, Verkligen sjukt smarrigt !



Kalvstek;
Gnid in steken med salt, peppar och provencalsk örtblandning.
Stek i ugn på 150-175 grader i ungefär 2h men tiden beror givetvis på hur stor stek du använder.

När steken är färdig att tas ut packar du in den i folie och låter en vila ca 10-15 min innan du skär upp den.



Min krämiga potatisgratäng;
Potatis
Vitlök
Grädde & Mjölk (jag tar ungefär 3 delar grädde 1 del mjölk)
Salt, peppar och lökpulver.

Skala potatisen och skiva i matberedare, Lägg den sedan i en stor gryta tillsammans med alla övriga ingredienser. Låt koka tills potatisen börjat mjukna och häll sedan upp i en ugnsform, tillsätt mer mjölk om det ser lite torrt ut och så skjuss in i ugnen med den på ungefär 200 grader !

Klar när den börjat få färg och känns mjuk med potatissticka.

Såsen har jag gjort på Blåbands pulver-grönpepparsås, mjölk, vatten och stekskyn från kalvsteken.

Mums fillibabba !!

Billigt är bra

Nu har jag varit och bra-å-ha-handlat !

Detta fick följa med hem;


Emaljmugg
3-pack sockar
Nivea deo for men
10-pack disktrasor
2-pack hundpåsar
4-pack tuggknutar
2-pack tuggrullar

Allt från Dollarstore, Billigt är bra :)

Dom hade dock inte fått in nå julpynt ännu.. "VA JULPYNT REDAN ?!"
Jaa vi har typ inget så jag måste köpa en massa och för att det inte ska bli så dyrt med alla juklappar, julpynt och julmat/julgodis samtidigt så sprider jag ut det lite :)

På IKEA och Jotex har dom iaf hunnit få in endel så därifrån ska jag inhandla gardiner & dukar.Och så behöver jag ljus, adventssljusstake, julgranspynt och en massa sånt :)

Måndag

God morgon !

Idag är jag ledig vilket uppskattas då jag fått nån jäkla förkylning.. Ska ta det lugnt här hemma och även vara iväg på typ Dollarstore & ÖB. Måste köpa hundben, vantar, deo, disktrasor och lite såntdär nivet.

Och så ska det såklart pluggas och promeneras med hunden och det är ju sjuuukt vad det stormar och blåser ute alltså ! :s Brrr vill knappt gå ut :D


Nu ska jag ta mig nån god frukost, handlade en masssa gott igår så det finns då att välja på :)
Att frukosten är dagens viktigaste måltid har man ju hört men visste ni att 20-25% av hela dagens energibehov skall man få i sig på morgonen :)


Helgen

Här kommer sammanfattningen av helgen;

Fredag slutade jag skolan redan kl 12 och for då hem för att göra färdigt alla ärenden och göra mig själv klar, packa bilen och allt sånt inför avfärd. Jag och Oden åkte tidigare än Emil så vi kom då förstås fram tidigare oxå så vi hann packa upp, göra mig klar, rasta honom osv.

Började dricka så smått och så åkte vi till pajala, Vi med Buicken och ett annat korpisgäng med deras Bonneville. For till K-e och drack först där med lite folk innan vi åkte lite på byn och tillsist for till krogen där vi var resten av kvällen. Kom hem efter 4 nångång kanske.. Bandet var bra och det var i allmänhet en väldigt rolig kväll !

Lördag; Spenderade jag mestadels i sängen eller ute med hunden.. Konstigt nog kände jag mig sjukt mycket mindre bakis när jag var ute i friska luften ? :D Dagen gick då i seghetens tecken och avslutades med en film.

Söndag; Var det dags att packa ihop allt, ställa undan bilar, diska, städa etc.. For till Korpis och åt innan vi for hem. Fick med oss en massa gott kött :)



Söndag

Aaah äntligen hemma ! Eller som jag sjöng när vi rullade in mot första rondellen på Porsön

"Åååh vad skönt att vara hemma, i nästan hela mitt liv - Ååh vad skönt att vara hemma, Jag behöver inga tidsfördriv" (Med "jag har jobbat på en järnväg-melodin") :D


Uppdatering om helgens bravader kommer men innan dess skall jag duscha och handla mat samt äta middag ! :)


Off we go

Nu har jag hattifnattat runt här så allt borde va klart för avfärd. Ska bara bära ner alla grejer till bilen och inte att förglömma ta med mig hunden ;)

SVAR TILL TILDE; Vi ska ut ikväll så om jag känner mig själv rätt ligger jag och tycker synd om mig själv imorn !! :D


Smell ya later...

Fredag !

Hejhej !

Dagen började med en prommis med hund så han fick vara ute 1h istället för bara 30 min typ som det annars brukar vara på mornarna. Sen fick jag snabbt göra mig iordning för att fara till skolan där vi var till kl12. Hem och ut på lunchprommisen och nu när vi kom in satte jag mig här en snabbis.. Ska dricka en kopp kaffe nu och sen koka nudlar till lunch ;D

Måste iväg till affärn och köpa frimärken & energydrink, Tar subway på samma väg oxå som ska bli min middag :)

Sen blir det dusch & pack innan vi åker.. Är jävligt trött så jag hoppas att energydrinken och kaffet gör susen !! :D

Vi fick föresten veta våra provresultat idag och det hade gått bra för mig på båda två, 73/84 på Livsmedelshygien och 20/23 på Dryckeskunskap-Servering A :)


RSS 2.0