Tisdag

Idag gick jag 8-15 så kom hem för ungefär en timme sen, Har pratat med Amanda sen dess och druckit en Cider jag hade kvar sen igår, Aquatini Melon Rush.

Var på  en föreläsning idag mellan 13-15 om Demenssjukdomar som verkligen var bra och intressant.


Nu har jag ingen aning om vad jag ska göra.. Är sugen på chips men borde väl kanske laga middag istället :p ?


Celebrating Monday

Varje vecka när Emil har haft jour firar han att den är slut Måndagen efter, Firandet består av att dricka öl eftersom att man måste kunna köra bil 24/7 under jourveckan.. Hursomhelst for vi iväg till Strömpilens system, Emil köpte öl och jag cider + kaka :)

For till garaget efter det för att ta hem en bil därifrån, Emil körde 240:in och jag DSU. Sen vart det lite teve och sånt. Nu är herrn trött och jag med för den delen så det blir väl en tidig kväll ikväll :)

That's it

Okey... Jag gick aldrig på arbetsintervjun. Varför ska jag gå dit bara för att säga att ja inte vill ha jobbet fast jag sökt det ?

Jag kan inte ta första bästa jobb som hör av sig då jag har sökt hur många som helst, Speciellt inte när det är ett av de jobb jag minst ville ha. Jag kan inte ta ett jobb jag inte vill ha i en stad där jag inte har någonstans att bo. Bara hoppas att det dyker upp fler jobbchanser... Hoppas verkligen jag får något av de jobb jag verkligen vill ha och inte alla helvetes jobb på Äldreboenden.. Fyfan.


Så då har jag idag tvättat kläder och nyss lagat Emils lunch till imorn, Tror han kommer tycka den är svingod. Nu måste jag alldeles strax börja med middagen och sen laga min egen lunch till imorn. 3 rätter på en dag ! Fy vad jobbigt :p

Måndag

Måndag och ny vecka idag då.. Sista veckan på praktiken för mig och så även den sista veckan här i Umeå :( Sen går allt tillbaka till det vanliga och jag och Emil får träffas mer sällan igen.. Så jävla tråkigt !!.. Kommer verkligen bli jobbigt nu när man vant sig att alltid vara med varandra.

Idag är jag ledig men i Fredas ringde ju nån dam från ett ställe jag sökt jobb på, Dem ville träffa mig idag så jag ska dit kl 13.15... Känns inte nå kul alls, Jag vill egentligen inte gå dit.. Vad ska man säga lixom ?


Hursomhelst tog jag lite sovmorgon idag.. Efter att jag vaknat har jag pratat med Milla och duschat. Ska göra nåt att äta nu och sen ska jag ju dit bort. När jag kommer hem har jag en tvätttid som väntar samt att laga middag och luncher åt oss båda till imorn. Så kommer min dag att se ut.


Skräddarens Äldreboende som jag ska till idag.

Sanningens Ögonblick

Haha... Alltså vilka idioter som är med i det där programmet.

Fika

Just efter jag skrivit det förra inlägget om att vi inte hade nåt att göra idag så for vi och fikade på nåt ställe uppe vid Sjukhuset/universitetet åde... Så det har vi gjort idag. Var även över på Teg för att kolla vart Äldreboendet låg som jag ska till imorn på nån form av Anställningsinterjuv.

Nu är det att laga mat som gäller.. Blir fiskpinnar och potatis. Sen ska vi nog spela ett parti Yatzy eller två :)



Åt en sån kaka fast med chokladbotten :)

Söndag

Söndag idag och precis som Söndagar brukar vara är det en tråkig dag idag..  Vad tusan kan man göra för att ha lite kul eller åtminstone få tiden att gå ? Ingen av oss kan komma på nåt kul.. Och allt jag kan tänka på är mjukglass :)

Nåväl... Har hittils idag ätit å sett lite av någon film på tv, suttit vid datorn och sen tog jag tag i disken medans Emil dammsög. Passade även på att ta ut alla glas ur sitt skåp och torkade ur det.

Igår då.. Ja då for vi till Emma & Ville där vi satt och pratade ett tag och drack någon alkofri drink innan vi for ut på stan och snurrade ett tag... På stan var det som vanligt dött så vi for hem och sov :)




Mmmm :)

Släck



Ni glömmer väl inte att släcka lamporna 20.30 - 21.30 ikväll !? :)

Lördag

Har ingen lust alls att blogga egentligen...

Har varit på Swap meet idag, handlat och så skulle jag köpa en födelsedagspresent åt Emil men då var den såklart slut. Nu är jag jävligt trött, inte på så bra humör och så himla sugen på nått gott men jag ids ju inte gå till affären förrän jag vet vad jag är sugen på. Jag har alltid såna problem med att bestämma mig för nånting.


1,5 år idag :) <3

Min nya




Min nya leksak :)

Fredag



Fick allt stiga upp tidigt idag oxå på min lediga dag.. Eftersom att jag kommer behöva bilen idag så skjussade jag Emil till jobbet, Eller ja han körde dit och jag hem igen. Så nu har man kört ensam i Umeå oxå.. I morgontrafik dessutom haha ;D

Anledningen till att jag behöver bilen får ni se senare idag... Ska nämligen iväg och shoppa lite. En sak åt Emil och en sak åt Mig. Sammanlagt kommer kalaset kosta ca 3700 kronor. Vad kan det vara tror ni :) ?


Nåväl, Det är ju någon timme tills affärerna öppnar så jag ska väl göra nån frukost att äta och dammsuga innan jag far iväg. Vad jag ska göra resten av dagen har jag faktiskt ingen aning om ?

Torsdag = Ingen bra start på dagen

Ingen bra start på dagen idag nej...

Första sovmorgonen på hela veckan åsså hade jag läkartid kl 09.15... Hade ju som inget annat val än att stiga upp tidigt och gå dit... För att höra att det var nästa Torsdag. Varför säger man "Du får en tid på Torsdag" om man menar nästa Torsdag nästa månad ? Ja så jag har stigit upp och gått 4km i kallt väder for nothing.. Så värt.

Så nu är jag hemma igen och är svintrött.. Förhoppningsvis kan jag sova en stund innan jag börjar kl  14 men måste äta lunch och laga middag att ta med oxå. Jobbigt.


Å juste... Igår vart det att fara till Skellefteå direkt Emil slutade jobbet för att han fick en jourutryckning och jag följde med då... Det var ett svinenkelt fel så det var klart på nolltid. Köpte oss varsin baugette till middag och sen for vi hem och somnade tidigt. Så ringde jouren igen och väckte oss på natten, Men lyckligtvis hade dom inte delen som behövdes hemma så de gick inte att fara iväg å laga ! :D

Tisdag


Catching ! ;)


När jag vaknade imorse var jag inte alls sugen på att fara till Praktiken men det var det en jäkla tur att jag gjorde. Min handledare var sjuk och så även hennes vikarie, Därför anställde chefen mig idag och jag fick betalt för att vara där ! :) Yey dubbel yey ! :) Så det var ganska roligt....

Slutade kl.14 och gick hem... Surt att jag inte får äta några Våfflor idag när det äntligen är våffeldag.. I love våfflor med sylt & grädde !

BLÖ

Åh vad jag är på dåligt humör nu...

Först kom jag hem och var trött och less.. Diskade och började med middagen - Som blev heelt misslyckad så jag slängde bort den och blev på ännu sämre humör. Svintrött som jag var orkade jag inte laga nåt nytt utan gjorde bara nudlar åsen lunch åt mig och Emil till imorn.


Nå... Nu ska ja väl sura lite tills ja orkar duscha.

Tisdag !



Helulu... Imorse var det svinkallt -8, Nu är det +7... Härligt :) Strålande sol och vindstilla är det oxå.


Jag har varit på praktiken idag till Kl:14 och sen gick jag hem. Jag har läxor jag borde göra och diskberget står fortfarande och väntar. Själv skulle jag vilja sova men hur mycket bryr sig läxorna och disken om det tror ni ?... Duscha måste jag oxå som är ungefär det tråkigaste och jobbigaste i hela världen.



Emil jobbar till 20 ikväll och det är oxå ganska tråkigt. Ja ska iaf kolla på tv.. Jag har blivit en sån tvnörd.. Förut kollade jag på 0 program..

Nu kollar jag på dessa:
- Vem vet mest
- Halv åtta hos mig
- Den rätte för Rosing
- Familjen annorlunda
- That's 70's show
- Rent Hus

Lista !

Vad är ditt beroende för tillfället ?
Socker socker, så mycket socker.

Vad har du på dig just nu ?
Tofflor, Rosa mjukisar och en tshirt med svalor osv på.

Vem var den person du kramade sist ?
Emil såklart

Om du var ett träd, Vad för träd skulle du vara då ?
Kanske en En, Liten och taggig :D

Vad blir det till middag idag ?
Ingen aning faktiskt ? Kanske Fiskpinnar och Pottis.

Vad var det sista du köpte ?
Chips :)

Vad lyssnar du på just nu ?
Ingenting

Vilket är dit favoritväder ?
Ja inte snöslask som det är nu iaf :)

Vad har du på ditt sängbord ?
Mobil, Läppsyl, Vattenflaska

Vad har du för stil ?
Jaa.. Vet faktiskt inte alls vad man ska kalla den ?. Alldaglig med lite gammeldagsa inslag.

Vad är ditt största mål just nu ?
Att få ett fast jobb efter skolan och att kunna flytta ihop med Emil.

Om du fick ett hus helt gratis som du fick inreda hur du ville osv, Vart skulle det ligga ?
Jaa... Då skulle det ligga utanför Luleå. På landet men nära till stan.

Ditt favoritsemestermål ?
Jag är ingen traveler.. Hemma är så bra :)

Nämn de saker du inte kan leva utan ?
Fysiskt eller Psykist ? How about.. Mat,vatten,sömn och kärlek

Vad skulle du vilja ha i dina händer just nu ?
Oj.. En jävligt god jordgubbsmilkshake med grädde och ett körsbär på !.. I den andra handen en vinstlott :)

Vad skulle du vilja bli av med ?
Värk i axlar, huvud, nacke och rygg.

Vilken bok läste du senast ?
Nattens Barn - Traci Lords

Om du inom den närmsta timmen kunde åka vart som helst i världen, Vart skulle du åka ?
Skulle kanske ta med mig Emil till Tennessee

Vem beundrar du mest ?
Ingen speciell faktiskt.

Vilket är ditt favorittuggummi ?
Kanske Hubbabubba Cola medans dem ännu har smak kvar :) Eller dom där jeeeettesura man köper ett och ett.

Om du fick äta middag med vem som helst ikväll, Vem skulle du välja ?
Av alla människor i världen vill jag äta middag tillsammans med den person jag har turen att få ha vid min sida. Min älskade Emil.

Mycket att göra !

Hur ledig är man egentligen när man är ledig ?

Det här är vad jag hade tänkt göra idag:


- Ta ned och tvätta gardinerna

- Tvätta filtar, överkast och kuddar

- Tvätta mina kläder

- Dammsuga

- Dammtorka

- Diska ett diskberg

- Torka spis och bänkar

- Rengöra handfat


Ska vi slå vad om ifall jag orkar med allt eller inte ? Jag lägger min röst på Inte

Måndag

Vaknade kl 06 idag med ont i halsen och jävligt ont i huvet/nacken.. Tog en tablett och fortsatte sova. Sen har jag drömt svinjobbiga drömmar och vaknat 100 gånger så jag gav upp. Sitter med halsduk på nu och värmer nacken..


Ska kirra nåt att äta snart för jag är hungrig.. Smart av Emil att lämna sin godispåse framme :S



Såååå arg på mig själv !!

I över en vecka har jag suttit och passat på den här auktionen... Åsså missar jag den ! Så jävla typiskt mig och så surt när det slutade på 600, Dom kan lätt kosta det dubbla annars så. Död åt mig.




Ett stört snyggt  badrumsslåp från 60-talet i Italiensk design.
Om ni visste hur gärna och hur länge jag velat ha ett sånt.
Crap

Mjauuuu

Äntligen hemma ! :)

Fick sluta lite tidigare idag så var hemma vid 20.. Har bara suttit å pratat åsådär sen dess (mest väntat på att Emil skulle ge mig datorn :D) Så nu han jag kolla en snabbis, Ska se på Bäck nu.


Ledig imorn vilket ska bli sååååå skönt ! :D

Crapy Sunday

Fyfaaan va jag inte vill till Praktiken idag.. Är så förbannat trött så det finns inte ! Och med trötthet kommer surhet och allmänt dåligt humör. Har nyss efter några timmars laddande tagit mig i duschen.. Ska göra Lunch och Middag nu då. Fyfan.. Kan jag inte bara få stanna i sängen ?

Ska hursomhelst be baby köra mig dit.. Orkar inte gåå.

Helgen i Sammanfattning

Hej !

Nu är det Lördag kväll och jag ska berätta vad jag gjort igårkväll/natt och idag eftersom jag inte uppdaterat nåt idag.

Det blev att jag chaffade DSU igår..  Var till en fest med muuuulti muulti fjortisar, Allvarligt helt extrema ! Behöver inte tillägga att vi inte vart långvariga där va ? Är väl inte direkt värt att kolla på 15åringar i försmå klänningar som dansar och skriker till discodunk och pussas med varandra. Haha.. Nåväl.. Körde runt en massa på stan och plötsligt var klockan 01 å jag som skulle upp kl 06 kom på att vi kanske hade bråttom hem. Givetvis kunde jag inte somna förrän strax före 03 så mycket sömn blev det ju inte, Spec inte  då jag vaknade 30 min före jag ställt väckaren.. Surt !

Dagen på praktiken gick väl bra men var seg.. Slutade kl14 så då får jag hem å mös med Baby innan vi for ut till Strömpile å kikade. Hem och lagade Tacos till mat och det var gotta ! Efter det har jag varit sinnes trött med tanke på de 3 timmarna sömn. Såg Wrong Turn 2 som var heeelt värdelös.

Fredag kväll

Kom hem från Praktiken för en kvart sen kanske.. Det gick bra idag och dagen kändes inte alltför lång. Nu är det bara det jobbigaste kvar, Att hålla sig vaken tills inatt och hämta min karl vart han nu är. Känns lite nervöst att köra själv i Umeå med en bil jag aldrig kört förut men hoppas det ska gå bra ! ;p

Vad har hänt idag då ? Jo vi åkte ut till Ersboda och köpte nya torkarblad till bilen och handlade på Willys, Ska nämligen äta Tacos imorn så lite ingredienser till det behövdes :) Så kom vi hem och åt lunch innan jag gick iväg till praktiken. Det har varit svinvarmt här idag och regnat igen.. Snart är snön borta woho :)

Fredag

GoooodMorning !

Idag är Emil ledig och jag går 13-20.. Kul ! Haha.. Och ännu mer kul att jag börjar kl 07 imorn, På en lördag !

Nåväl, Det är bara att gilla läget. Jag ska ta mig lite frukost nu och fundera på vad man ska äta till lunch, Känns skönt att jag har matlådan till middagsrasten färdig iaf :)
Ikväll ska Emil iväg på nån fest eller vad han nu hittar på så jag ska hämta honom därifrån sen. Det är mina enda planer för idag ;D


Ha en bra dag !

En bild på Troja



Hittade denna på Malins blogg.
Den visar verkligen Trojas personlighet ute i snön ! :)

Uppdate

Drar en snabb uppdatering om vad som hänt idag..

Efter lunch gick jag ut på en promenad som slutade med att jag gick till stan och kikade lite i affärer.. Hittade väl inget speciellt åt mig själv men lite saker jag hade velat ge åt Emil när han fyller år. Köpte iaf ingenting idag.
Gick hem sen och vilade en stund för att jag fått så ont i huvet.. Diskade och sådant. Sen var det dags för middag och tvtittande.. Har sett That's 70's show, Sex and the city och nu är det Du är vad du äter. Jag som egentligen hatar att kolla på Tv men här är de som okey iaf :) Sen är det ju Vem vet mest, Halv åtta hos mig och Sveriges värsta bilförare ! :)


Nuu ska jag fortsätta se Du är vad du äter.. Var svinsugen på godis tidigare men Anna Skipper får en att sluta med sånt haha. Nä men ska ta en blodapelsin och ett äpple nu tror jag :)

Har ni smakat ?

Jag förstod direkt denna kom ut att den skulle vara nåt för mig, Smakade den igår och tyckte den var jättegod och luktade underbart.. Hade lätt velat ha en parfym som luktade likadant !! :)




Frisk fräsch och somrig smak :) Mmmm

Trött

Om någon kunde förklara varför jag bli pigg på vansinniga tider skulle jag vara glad. Vid 3-4 tiden på morronen börjar jag snurra och vrida mig.. Det är lixom myror i benen och i halva ryggen som far runt och vill att jag ska röra på mig. Jag har varit en latmask hela mitt liv och nu vill plötsligt min kropp röra på sig.. Jag fattar inte !

Så bara för det fick jag stiga upp nu när Emil for till jobbet.. Givetvis är jag jättetrött, Men bara i hjärnan och ögonen. Hursomhelst funderar jag på att ta en promenad men då kommer latmasken och biter mig i rumpan. Stackars mig.


Nu till nåt helt annat.. Jag har en stor bollmage som gör ont. Visst verkar det ju som att jag är allergisk mot mjölk ? Det är så knäppt för ibland tål jag det ganska bra. Men nu i veckan har jag inte ätit några mejeriprodukter alls.. Förutom lite av en chokladtårta som tar död på min mage. Surt !
Så nu idag till frukost åt jag iaf havregrynsgröt med havremjölk till och det var faktiskt gott... Bra då vet jag det ! :) Synd bara att jag köpte Safari Drickyogurt igår som är så gott och gör mig så sugen.





Latmasken

Gaash :O

VET NI HUR SANLÖST DUKTIG JAG HAR VARIT IDAG ?

N
ej det vet ni inte men jag kan berätta det för er ;)

Jag har:

* Tömt dammsugit och skurat ur kökslådorna och diskat varenda bestick, kniv, visp och slev.
* Jag har Torkat spisen, Rengjort ugnen, Diskat ugnsgallret, En plåt och 2 stekpannor.
* Förövrigt diskat en massa tallrikar, muggar och glas från igår.
* Dammsugit ur sopskåpet och skurat sopkorgarna i badkaret.
* Torkat bänkarna, kaklet och utsidan av kyl och frys.
* Torkat mikron ut och invändigt, Diskat snurrplattan.

Nu tror jag det blir lungt resten av dagen.. Förutom att det ska lagas middag och diskas efter det. Vet inte vad vi skulle hitta på mer idag ? Om jag ska provköra lite Dsu eller kanske tar vi en promenad ?.

Ikväll sitter jag iaf bänkad framför tvn ! Det är ju Vem vet mest, Halv åtta hos mig och Rent hus ! :)

Håll ditt kök rent

Jag hade som sagt inte så mycket att göra idag så jag började städa i köket.. Jag personligen tycker att städning är väldigt underskattat och jag tror att många inte gör det ordentligt. Det blir inte rent av att dammsuga en gång i veckan och skura en gång i månaden. Man måste går mer på djupet än så.. Nu menar inte jag att man ska göra detta ofta men nångång då och då.

Köket är en plats som fort blir smutsig och i smuts trivs bakterier och äckliga kryp

* Töm alla kökslådor - Dammsug och torka ur dem, Diska/Rengör det som låg i lådorna och lägg tillbaka dem efter att de torkat.

* Rengör kylskåpet - Töm och torka ur ! Det blir fort kladd från flaskor och burkar, Smuts och matrester. Vem vill ha sånt blandat med det man ska äta liksom ? Jag brukar ta ut och diska hyllor och fack.
(Överkurs men nödvändigt, Dra fram och dammsug bakom och under kyl/frys.. När ni sett mängderna med damm som samlas där bakom kommer ni förstå mig)

* Rengör Spis, Fläkt och Ugn - Torka av spisen så ofta som möjligt så slipper du stå och gnugga lös fastbränd smuts sen. Samma med ugnen, Har du spillt något så ta bort det innan det fastnar och börjar lukta illa. Plocka ner fläktfiltret och diska i VARMT vatten.. Det blir sjukt flottigt av allt mat-os som sugs upp där.
(Överkurs som kan göras nån gång per år - Dra fram spisen och dammsug/torka)

* Övrigt - Håll bänkar och skåp rena både på in och utsida. I skafferier trivs smådjur och vill du inte ha såna så torka ur och håll fräscht. Låt inte disk ligga och bli äcklig. Ta ut illaluktande sopor och håll fräscht i sopskåpet.

Notis: Många tror att ju starkare rengöringsmedel man använder desto renare blir det. Fel fel fel. Lika lite som man vill ha Smuts, Mögel, Bakterier och Insekter nära sin mat vill man väl ha Giftiga kemikalier ? Jag använder riktigt varm vatten (Så varmt att man bränner sig genom gummihandskarna) Och ibland lite rengöringsmedel som Yes eller såpa. Annars funkar Citron eller Ättika väldigt bra.

Snyggingar !


Marilyn Monroe såklart


Rita Hayworth


Och Jane Mansfield... Visst är Carolina Gynning lik henne :) ?

Jahaa väärt

Alltså... På måndag & tisdag var jag ledig.. Ändå ringer dem från min praktik och undrar vart jag är.. Dom har ju tillåmed mitt schema på avdelningen så man tycker ju att man skulle kunna kolla där. Så for jag dit idag.. Bytte om och gick upp på avdelningen.. Där ingen var. Hon på avdelningen brevid har jag aldrig sett så tillslut kollade jag i pärmen och där stog det att min handledare var hemma med sjukt barn idag.... Less

Jag gick hem.

Nu har jag varit här en hel massa i onödan bara för att sitta ensam hemma på dagarna som är så himla roligt.

Lite bättre nu

Nu är det faktiskt lite bättre med min huvudvärk..  Har varit ute på en promenad i det fina, sköna, varma vädret och det funkade faktiskt litegrann :) Hursomhelst var det ju skönt att komma ut i friska luften och röra lite på sig..
Gick förbi en affär (Coop Nära) och folk som handlar all mat på såna affärer bara för att dom ligger nära till hands är verkligen dumma.. Allt där var svindyrt så det blev då ingen laktosfri mjölk eller yogurt för mig där inte.. Däremot köpte jag ett hg godis som jag smaskar på nu :) Gotttit


Jag orkade aldrig dammsuga igår så nu ska jag bannemig göra det.. Är faan skräpigt här. Fy :)

Bra start på dagen

Idag började inge bra... Låg först och vred mig från 03 typ och sov helt dåligt. Sen fick jag ont i huvet.. Tog en tablett vid 06 å fortsatte snurra runt å sova dåligt. Nu steg jag upp för typ en timme sen och har fortfarande jordens huvudvärk. Dessutom har jag ont i nacken och mår illa.. Vet inte riktigt hur jag ska få det att gå över.. Tog iaf nyss en tablett till och ska göra mig lite frukost och sen försöka massera mig själv.


Om det blir bättre tänker jag ta en promenad sen.. Sjukt fint väder är det, +4 och soool :) Men det är som sagt OM det blir bättre vilket det inte känns som nu. Annars har jag inga speciella planer för dagen alls.. Blir väl att småstäda lite.. Sen ska vi göra Hamburgare med Friskobröd och Klyftpottis till middag idag.. Mmm :)





Haha kommer ni ihåg dom här telefonerna som ungdomar på Tv hade när vi var små ?
Jag ville såå gärna ha en sån eller en som såg ut som en pussmun ! :D


Måndag

Såja... Nu är jag i Umeå och här regnar det, Då menar jag inte småduggar litegrann utan det regnar verkligen !.. Lär ju bli ett jävla slaskväder.

Jag behövde aldrig köra ner hit igår och det var ju skönt, Var dimmigt som fan å inte alls nå skönt väder så de var lika bra de :)

Är ledig idag och imorn så sov ganska länge idag men känner nu att ja är mycket trött å hade velat sova nån timme till. Kanske kan göra det sen.. Håller på å tvättar mina arbetskläder nu å ska diska och dammsuga oxå.


Det var väl allt jag hade att säga just nu vad jag vet :p

Söndag - Umeå

Ja.. Idag är det dags att fara igen. Känns inte så lockande med 3 till veckor praktik... Men vad gör man när man måste.

Har iaf Bakat, Duschat , Dammsugit å packat nu.
Ska äta mat på ett tag åsen ska jag väl bara vänta på Emil. Blir så less när han alltid ska sega, Tänkte han skulle ha kommit hit nu ungefär så vi kunde äta åsen fara medans det är ljust och innan alla lastbilar kommer ut på vägarna. Men Nejdå.. Nu måste jag äta själv, Sen vänta ännu mer.. Sen ska han säkert vila innan vi far åsså hinner det bli kväll.. Jag hinner bli trött, Det blir mörkt och hela jävla E4an kommer vara full i bilar.

Det kommer vara så kul att köra i typ 3 timmar då. Och ska det bli överdrivet sent skiter jag fan i hur den där bilen ska ta sig ner till Umeå och åker buss ist.. Är ändå ledig Måndag & Tisdag.

Långpannebröd

Här är receptet på ett bröd jag bakade idag.
Det gick fort, Var verkligen enkelt och blev jättegott !

Orginalreceptet hittade jag hos Jennie på kalasgott.blogg.se

Långpannebröd

· 50g Jäst

· 50g Smör

· 3 dl Vatten

· 3 dl Mjölk

· 1 msk fint stötta Brödkryddor

· 1 msk Salt

· 1 msk Ljus Sirap

· 2 dl rostade Havregryn

· 11-12 dl Vetemjöl


Gör så här
1.
Smula jästen i en bunke.
2. Smält smöret och värm degspadet tillsammans med brödkryddorna till 37°c.
3. Rör ut jästen med det smälta smöret och fingervarma degspadet.
4. Tillsätt salt och sirap.
5. Krossa de rostade havregrynen och rör ner dem tillsammans med mjölet.
6. Arbeta degen tills den är jämn. Degen skall vara ganska lös.
7. Häll i degen i en smord och mjölad långpanna, låt jäsa i ca 30 min.
8. Grädda brödet i mitten av ugnen i ca 15 min på 200 grader.
Låt svalna under bakduk och skär sedan brödet i bitar.

Jag kan som vanligt inte hålla mig från att göra förändringar, Jag ville ha ett lite nyttigare bröd så jag ändrade på lite saker.

50g Jäst
50g Smör
3 dl Vatten
3 dl Mjölk
0.5-1 msk Mald anis
0.5 msk Salt
1 msk Ljus sirap
2 dl Rostade havregryn
0.5 dl Rågkross
0.5 dl Linfrön
3 dl Grovt rågmjöl
7 dl Vetemjöl

Det blev som sagt väldigt väldigt gott.

Goodnight

Jag hade planer på att gå och sova för ett bra tag sen men så ringde Emil å vi var tvungna att skvallra å prata å svammla å skratta i typ 2 timmar och det var då lika bra för nu börjar jag bli lite trött och slipper kanske ligga å vrida mig 100 dar innan jag somnar.. Han är då så ullegullig min sötskalle. Och imorn får vi äntligen kramas igen.. En vecka utan varann har fan varit lång.


Nu ska jag äta kvällsmat och sen sova.




LOVE YOU <3

Människans Bästa Vän

Jag hittade en Hund-Lista och även om Troja juridiskt sett inte längre är min hund eller bor här hos oss längre så får jag ändå göra den här listan för hon kommer ALLTID vara min prinsessa, min älskling, min ögonsten och min lilla bebi :)
Så det så !



Vad heter din hund?
Troja, Kort och gott :) Tror uppfödaren hade nåt smeknamn på henne men minns inte vad det var.

Varför valde du just det namnet och vilka andra namn funderade du på?
Jag valde mellan Troja, Maiken, Fenja eller Ninja. Hade nästan bestämt mig för Maiken eftersom hon såg ut som en sån på bilden men när hon kom hem var hon en riktig vilde och absolut en Troja.

När är din hund född?
11 Mars 2007

Vilken ras är den och vilken färg har den?
American Staffordshire Terrier och Labrador 50/50. Hon är svart med lite vitt på bröst och mage.

Vad väger din hund?
Jaa.. Kring 20 skulle jag tippa på. Är länge sen jag vägt henne + att hon bygger mer muskler nu.

Vart köpte du hunden och vad kostade den?
Hon kommer från Malmö och kostade 3600 kronor.

Varför valde du just den rasen?
De kraven jag hade på en hund var att den skulle vara en modig, stabil, snäll och självsäker hund som skulle vara dödssöt och korthårig. Inte nån liten fjant men samtidigt inte så stor att den inte trivdes i lägenhet. Troja stämde in på allt det. Vi valde en som var hälften Labrador för att få en lite lugnare mindre krävande hund men Troja har inte fått mycket av Labradorens lathet kan jag tala om ! :)

Har du deltagit i några tävlingar med hunden?
Nix

Är hunden rädd för något?
Snarare tvärt om haha. Nä men  dammsugaren var väl inte hennes bästa vän som valp iaf men det är ju inga problem nu mer.

Vill du ha fler hundar av samma ras?
Amstaff är den absolut finaste rasen jag vet, Jag älskar deras personlighet, Dom är så mysiga, modiga snälla och bara underbara. Däremot har jag inte den energi som krävs för att hålla en Amstaff nöjd. (Inte en aktiv en iaf :))

Kan hunden några konster och lydnad?
Ja vad kan hon... Sitt, Ligg, Död, Rulla runt, Gå på plats, Sitt fint, Vacker tass, Inte röra, Varsågod, Skall, Dansa, Stå på bakbenen, Sök, Loss.

Slut för idag

Idag när jag kom hem från garaget å var sådär trött gick jag och la mig å sov till efter 17 nångång... Vart helt seg efter det så kan inte påstå att jag har gjort mycket sen dess. Var oxå så jävla mätt efter lunchen så har inte ätit nån middag.. Gjorde en smoothie för ett tag sen å ska nog göra nån god macka nu.


Sen blir det sängen å förhoppningsvis kan jag somna relativt tidigt ikväll så jag är pigg och utvilad imorn. Ska ju köra 27 mil för tusan... Känns faktiskt lite nervöst. Hade vart enklare om Emil åkte med men nu ska vi ju ta varsin bil.

:O

FUCK VAD JAG ÄR TRÖTT !!!!!!




Godnatt en stund.

Några timmar i Garaget

Nytt batteri - Check
Bytt olja och oljefilter - Check
Bytt klädsel - Check
Satt på navisarna - Check

Ska byta bränslefilter nästa gång samt ta bort nå fula dekaler. Så måste jag (läs mamma) sy ett överdrag till själva sittdynan bak för hade ingen klädsel till den. Jaja men det blir bra.. Så snart snön tinat bort ska baby få komma ut :)


När vi kom tillbaka till Lule blev det att köpa Orginalmål till sen lunch. Nu har jag på en veckas tid ätit 1 skrov, 1 Orginalmål, 1 påse chips, Druckit 2-3 liter läsk, Ätit godis, Tårta, Kangokakor, Sockerkaka och Kolakakor. Me healthy ;)


Bilar och Lägenheter

Sådärja.. Nu är det inte så länge tills jag ska fara till Boden, Har nyss ätit frukost åså. Så ska bara dricka lite Energydrink så man blir pigg :) Förhoppningsvis kommer jag ihåg allt jag ska ha med mig dit oxå..


Föresten har jag hittat 2 lägenheter jag ska boka, Det var inte inflyttning förrän i Juli så :) Tänker att ja borde ju ligga ganska bra till eftersom det är 3e året jag stått i kö nu.

Godnatt

Blabla.. Sur-humöret flög som tur var iväg å gömde sig i nåt hörn så jag slapp vara arg hela kvällen.

Så ringde Emil och det gör ju alltid dagen lite bättre och roligare. Nu har jag druckit te å tänkte nog sova.. Ska upp tidigt imorn å åka till Boden å fixa en massa i Compääkten. Problemet är bara att ja inte är speciellt trött än... Men så kan de gå när man envisas med att sova på dagarna.




Kommer ni ihåg när man var typ 15 år å allt var svinkul ?...
När man hittade på en massa bus hela dagarna å åkte iväg till en massa ställen å allmänt bara ides hitta på saker. När man umgicks med en massa olika folk och hade kul varenda helg. När man faktiskt kunde supa sig så full att man inte kunde gå och ändå orkade leva dan efter.

Argbigga

Ja nä... Det var såhär att jag vart trött och gick å la mig en stund. Som vanligt vaknade jag på sviindåligt humör som alltid annars när ja sover på dan. Så då blev de inge gammelstan å tacos. Åt en varm macka och drack en smoothie till middag istället.


Så nu är jag bara svinsur å ids inte göra nånting över huvudtaget. Skitdag !!


Nu måste jag lyssna lite bra musik så man blir som folk igen...

Eddie Meduza, Hurriganes och Johnny Cash rekomenderas starkt.

Ordning och reda Tacos på Fredag

Allvarligt... Finns det nåt mer Svensson än Tacos till middag på Fredagar ?  Ja kanske fläskfilé och potatisgratäng på nyår haha nä men.. Ska till Gammelstan å käka Tacos idag iaf eftersom ja inte ides börja fritera nå kyckling.

Ska sätta lite kläder i tvätten där så får dom torka till imorn. Efter middan ska jag tillbaka hem hit och förhoppningsvis orka göra lite läxor !... Får väl se hur det blir med den saken :)



Nu är jag svajnigt trött så ska nog kasta mig på sängen en stund.

Fredag !

Och jag är trött som vanligt, Steg upp för en timme sen.

Jag är ju som sagt lite osäker på när det är nån idé att jag kommer till skolan idag så jag har bestämt mig för att fara lagomt tills vi har lunch.. Kan man äta å sen ha Religion. Så har vi handledning efter det och får väl förhoppningsvis sluta före 16.10... Inte för att jag har bråttom nånstans men ändå :)

Jag hade tänkt göra Texas Fried Chicken idag men vette fan om jag ids... Är ensam hemma och har aldrig friterat nåt i gryta och eftersom det så lätt börjar brinna å allt sånt blev  ja lite rädd :P haha.. Kanske lagar nåt enklare.


Nåväl... Ska äta en macka nu och packa ner det jag ska ha med till skolan så kanske jag hinner ta ut Troja och dra lite däck innan jag ska fara.

Tralalaa

Har varit och hämtat utt mitt körkort idag... Det var ju bara nästan lika fult som mitt pass ! :D Haha.. Fy. Sen har jag föresten kört förbi en poliskontroll idag men som tur var stoppade dom mig inte.. Man blir ju nervös av sånt där fast man inte ens har nån anledning ! :p

I övrigt har min eftermiddag inte varit så fullspäckad med aktiviteter... Har läst lite, Gjort nåt korsord, Ätit, Druckit te och kaffe så jag måste kissa ihjäl mig, Gjort klart en läxa till imorn och nördat runt.


Ska väl mest sitta här tills det är dags att gå kvällspromenaden med Troja... Föresten så har jag ingen aning om när jag börjar imorn, Skulle va läxförhör på Historian enligt schemat och jag har ju inte varit där nå så kan ju som inte förhöras på nåt heller. Kanske far till skolan då Religionen börjar så man slipper  vara där i onödan.


Kanske skulle visa vad jag köpte idag oxå.. Mattan och koftan alltså. Ska se om jag orka fixa bilder :)

Drugs are bad

Idag är inte en sån bra dag.. Eller ja...

Alltså min kära syster kom hit idag... Och var heeelt knäpp och borta. Hon sprang runt här och trodde att folk var efter henne och kollade runt i alla rum och stog och kollade ut genom fönstret å låste dörren hela tiden osv.. Heeelt nojjig. Tillslut fick vi henne att fara härifrån och då for hon direkt till sin kompis och låste in sig där och var lika knäpp.. Sen låste hon in sig på toan och bara skrek och skrek. Då fick polisen komma och ta henne till Sunderbyn.

Om detta tröga samhälle nån gång kunde fatta att tvångsvårda folk och skita i deras egen vilja.. Antagligen vill inga knarkare fara på behandlingshem frivilligt. Jag blir så trött... Kan man få lite lugn och ro nångång eller ?


Sen kan ju alla ungdomar som tror att knark är coolt sluta med det.. Orka bli dum i huvet ?

Sockerkaka med Fyllning



Sockerkaka
3 Ägg
3 dl Socker
1 dl Kokande vatten
3 dl Mjöl
2 tsk bakpulver

Vispa ägg och socker och tillsätt sedan det andra.
Låt vattnet svalna lite innan du häller på det så bakpulvrets jäsverkan inte förstörs.

Fyllning
125 g Smör
1 dl Mjölk
1-2 msk Vaniljsocker eller 2 msk Citron

Koka 2 minuter. Låt kakan svalna och dela den sedan på mitten. Häll över fyllningen och lägg på den andra halvan.
Kyl

(Jag gjorde ingen fyllning utan smaksatte kakan med citron och kokos istället)

Torsdag

Sådärja... Nu är man hemma och tar det lugnt igen. Jag ska berätta om min dag so far

Jag steg upp vid 8:30 och åt frukost samt duschade... Sen åkte jag iväg till Storheden. På H&M köpte jag  en mörkblå kofta, En plastmatta på myrorna och mat på Ica Maxi.

Så mötte jag upp Malin och lånade hem Troja :) Åt lunch när vi kom hem och sen gick vi ut och drog däck, Efter det blev det en vanlig promenad och nu kom vi in för en stund sen. Jag fick ont i huvet ute så kanske man skulle vila en stund.


Köpte detta idag oxå, Ansiktsvatten från Boots No7.
Jättebra tycker jag, 139 kr på Ica Maxi

...

Fan va det inte är spännande att skriva om Katolska kyrkan ! Håller på med det lite smått nu men tog en paus ;D


For iväg till Dollarstore efter middagen och köpte lite grejer som: Hundben, 3 Franks, 1 Påse chips, 3-pack Vattenmelon Wunderbaums. Dollarstore är en farlig affär.. Jag hade kunnat köpa hur mycket som helst där.


Sen ringde Pappa och hade fixat ett batteri till bilen åt mig.. Nice, Då sparade man in en tusenlapp till där :)


Imorn är jag fortfarande ledig så jag ska till Storheden och handla lite mat, ett Boots no7 ansiktsvatten och lite annat.. Minns inte riktigt allt vad jag skrev upp. Efter det ska jag hämta upp Troja som ska vara här till på Fredag :)

Hum..

Lång dag som mest gått ut på att hålla sig vaken..

Har försökt vila lite, Fixat mina naglar, Ätit sockerkaka, Legat på en spikmatta, Lagt en annons på blocket ocn nördat lite.


Snart kommer Mamma hem med räkor bla. så jag ska börja skölja och skära grönsaker. Det blir sallad och mackor till middag idag.


Trött Tröttare Tröttast

Idag är jag så trött att jag inte vet vart jag ska ta vägen.. Låg och vred mig flera timmar inatt innan jag kunde somna och ändå vaknade jag vid 07 imorse.. Bläääh.

Har iaf ätit frukost, Dammtorkat, Kollat i reklam, Löst korsord, Satt upp lite kort och sånt på en hylla, Hängt ut sängkläderna på vädring och sen suttit här lite. Måste nog ta en powernap sen idag om man ska orka leva.



11 Mars - Man får Gratulera

Grattis till GulleÄlsklingen Troja som fyller 2 år idag ! :)



Oxå Grattis till Kusin Camilla som fyller 20 ! :)

En lista

FAVORIT
Färg: Rosa och svart
Mat:  Älskar mat !! Men rökt hjärta är ju oändligt gott.
Glass: Mjukglass, Twister, Calippo ananas
Godis: SaltLakris
Affär: Oj.. Det vet jag inte. Ica Maxi har ju mycket bra
Tuggummi: Tuggar aldrig.
Helgdag: Lördagar !
Årstid: Sommar givetvis
Radiostation: Radio Umeå spelar mycket gammal musik så den är bra.


VÄNNER OCH LIVET
Vem av dina vänner är mest lik dig: Mest lik mig.. Tror ingen är speciell lik. Men Jag & Amanda förstår varann bra.
Vem är mest högljudd: Tilde när hon rapar !!!
Vem får dig att skratta mest: Emil tror jag.
Vem har du känt längst: Milla
Vem är blygast: Sandra
Bästa känslan: Att älska och bli älskad.
Värsta känslan: Att bli sviken av någon man litar på.
Vart vill du bo i framtiden: Med Emil bara. Vart är mindre viktig

DU

Svär: Haha mycket
Sjunger bra: Inte helt värdelöst :D
Vill gå på högskola/universitet: Vill gör jag väl inte direkt men ska man få sig nån utbildning så måst man väl.
Vill gifta dig: Känns oviktigt
Kommer överens med dina föräldrar: Ja för det mesta. Kommer jag och mamma inte överens tvingas hon att lyda mig och är det pappa tjurar vi båda två tills ingen ids mer.
Gillar åska: Nääe, Man måste ju slå av datorn då.
Spelar något instrument: Nej tyvääärr :(
Äger en ipod: Nix, Walkmanmobil
Sover med gosedjur: Haha men nä
För Dagbok: Nej men bloggar ju
Sjunger i duschen: Ja


THIS OR THAT

Pepsi/cola: Båda två
McDonald´s/Burger king: Har inte smakat Bk men inget slår ju Max
Choklad/vanilj: Choklad
Jordgubbar/blåbär: Båda
Kött/vegetarian: Kött
Tv/film: Film
Gitarr/trummor: Gitarr
Adidas/nike: Adidas
Kakor/paj: Båda :D


KAN DU

Gå ner i splitt: Haha knappast
Skriva med båda händerna: Ja, Men med vänster blir det ju mindre snyggt
Vissla: Jo
Blåsa en bubbla: Jo
Rulla din tunga i en cirkel: Ja
Ha dina ögon i kors: Jo, och skaka med dem
Nudda näsan med tungan: Nix
Dansa: Ja om jag vill
Äta vad du vill utan att oroa dig: Ja antagligen jag går ändå aldrig upp i vikt.


VEM VAR DEN SENASTE PERSONEN

Du nuddade: Min syster Julia
Du pratade i telefon med: Pappa
Du msn:ade med: Emma
Du kramade: Emil
Du skällde på: Oj... Vet inte. Mamma säkert. Hon råkar oftast ut för mitt humör
Du sportade med: Hahaha sportade ?!
Du sms:ade med: Mamma

SENAST DU
Skrattade: Minns inte
Grät: Oj det minns jag ju inte heller. Är då länge sen
Tuggade tuggummi: Oxå så länge sen att jag inte minns
Drog ett skämt: Haha öh minns inte
Sjöng en sång:Typ idag en hel massa


VAR ÄR DU?

Vad ser man utanför ditt fönster: Ett likadant hud
Lyssnar du på musik nu: Nej
Vad har du på dig: Mjukisar, sockar, underkläder och linne
Vad är det på din musmatta: Grått


TROR DU PÅ

Liv på andra planeter: Nej
Mirakel: Ja
Kärlek vid första ögonkastet: Ja
Spöken: Nej
Tomten: Nej


ÖVRIGT

Hur många kuddar sover du med: 3
Dricker du mjölk: Ja, Men är lite allergisk så inte nå mycket.
Person du hatar mest: Jaa... Korkade folk i min klass och äckel jag stör mig på.
Vad borde man uppfinna: En rullbana med väggar åsånt som tar en från Smedjan till skolan. Jag lovar att alla skulle älska det.
Är du ett hälsofreak: På vissa sätt. Jag är jätteintresserad av nyttig mat och vilkaämnen som finns vart, hur det påverkar kroppen och så. Däremot äter jag vad jag tycker är gott och ids inte träna.
Vilket är det värsta vädret: Kallt, blåsigt, snö, slask och is.

Middag + Tårta

Så !
Nu har jag kört bil ensam för första gången..

For till Ängesbyn eftersom min lillebror Jakob fyllde 11 år igår. Vi åt Lasagne och sallad till Middag och sen vart det Te, Kaka och Tårta till efterrätt. Jag vart inte så himla långvarig där utan for ett tag efter 19 för att jag började känna mig så jävla trött. Bilfärden hem gick oxå bra och jag kom hem för en stund sen.

Är svintrött nu så kanske blir det en tidig kväll ikväll... Spelar ju ingen roll när fan jag går och lägger mig jag vaknar ju ändå exakt 05:30 varenda morgon... Eller ja 05:32 igår och 05:29 idag.. Blir så less, Jag vill ju sova när jag är ledig.

Min klädsel idag. + Jeans då.

Jag har sagt det förut

Jag har sagt det förut och jag säger det igen... Ska ni blondera håret så använd Jane/Helen mood !!

Nu när jag skulle köpa fanns inte deras ultrablonda på varken Kvantum eller Ica Maxi så jag köpte Polly Palette.. Och givetvis sög den. Jag hade i färgen1h 30 min istället för 45 som det stog på paketet, Ändå sitter jag här nu med Bruna ,Röda, Rosa och Orangea slingor




Slingorna blev som ni ser inte så blonda. Är ändå inte alltför missnöjd.. När man ser hela håret ser de ganska rödbrunt ut så det är okey.

Älskling, Du är det bästa jag vet !

Emil kom nyss förbi en sväng.. Tyvärr skulle han inte sova här utan for vidare efter ett tag.

Det är såna små saker som alltid påminner mig om hur mycket jag älskar honom, Varje liten minut tillsammans är guld värt.

Det finns inget jag värderar högre än oss två, Det finns ingen människa jag behöver mer.. Jag har aldrig träffat någon mer underbar och jag vill aldrig aldrig någonsin förlora dig.
Det allra bästa jag har och någonsin har haft.



Seg daaag

Jaha... Den har dagen har varit typ multi lång... Känns som att den hållit på i 100 år och ändå är klockan inte ens 18 än. Jag har ju hunnit med en hel massa.

For till skolan en sväng efter uppkörningen men där hände inte mycket så vi for hem.. Mattias kom hit och drack lite champagne som Mamma köpt för att jag klarade :P.... Jag fick en Mercedesnyckelring av Mattias som jag kan ha till bilnycklarna åsså fick jag 100 kr av Mormor som jag fyllde på Mobilen med :)... Sen åt jag middag och satte mig vid datorn... Har suttit här ett bra tag åsså har jag bakat en Sockerkaka åt Mormor. Har även budat hem en liten sak från Tradera som jag ska ge åt Emil då han fyller år


Vad fan skulle man ha gjort nu då  ?

Bästa Måndagen !! :)

Idag Kl:09 hade jag uppkörning.....


Och jag klarade det !!

Det är obeskrivligt jävla svinskönt att ha det bortgjort nu så fyfan.. Känns nästan overkligt.

Är iaf jävligt nöjd att jag bara behövde ta 7 lektioner och att det blev så pass billigt ! :)

Måndag

Jisses, Jag har ont i magen.

Jag och Amanda Hightec

Vi pratar om att jag funderar på att köpa en ny dator.

Jag: Joo för min börjar vara så gammal å seg men det känns ändå onödigt att köpa en ny medans min fungerar så sen kanske. Men jag ska aldrig köpa en bärbar.
Amanda: Varför inte
Jag: Men dom är så osköna att sitta med
Amanda: Jo men min är ju jättebra
Jag: Varför de ?
Amanda: jo men den bara är det
Jag: Jaha.. Ja men jag vill nog ändå aldrig ha nån bärbar.. Dessutom tycker jag inte om att styra med en såndär konstig styrare.

Kangoskakor

Dessa kakor har Emil tjatat om länge så jag tänkte att det var dags att jag bakade dem åt honom. Eftersom jag aldrig har gjort dem förut gjorde jag bara 1/4 sats ifall jag skulle misslyckas.

Jag trodde att jag aldrig hade smakat dem men nu efter att ha testat kände jag att det är ugnefär samma som Filbullar och Hastbullar.

Detta är orginalreceptet som skall ge ca 140 kakor:

250
g Smör
5 dl strösocker
5 dl mjölk
2 msk hjorthornssalt
16-17 dl vetemjöl

Mitt recept  som blev 20 kakor:

62.5
g smör
1.25 dl strösocker
1.25 dl mjölk
1.5 tsk hjorthornssalt
4-5 dl vetemjöl


Så här gör du:
Smält  smöret och låt det svalna. Blanda under tiden alla övriga ingredienser och rör till sist ner smöret. Låt degen stå över natten. Kavla sedan ut degen till cirka 1/2 cm tjocklek. Ta ut runda kakor av ett dricksglas storlek. Grädda i 250-275 grader cirka 5 minuter eller tills kakorna fått lite brun färg.

Söndag

När tror ni jag vaknade idag då ? Jo 05:30.. Typiskt. Som tur var kunde jag somna om efter ett tag. Har drömt samma dröm jättelänge inatt att jag hade praktik på en skola i USA så jag pratade Engelska hela drömmen typ :p


Steg upp och åt frukost och satte mig här för att kika lite... Ska snart börja baka ut kakdegen jag gjorde igår åsså blir det ju att övningsköra. Förutom det kommer idag säkert vara lika händelselös och tråkig som igår.


Kangoskakor

Snart Godnatt

Jaha.. Denna dag bjöd ju inte direkt på så mycket spännande.

Har övnigskört, Varit till boden, Ätit, Varit på affärn och sen bakat en kakdeg som ska ligg i kylen över natten så bakar jag ut dem imorgon. Det blev kangoskakor på beställning av babyälskling, Personligen tror jag dem är ganska smaklösa.. Men vad gör man inte för sin karl :) Tror jag ska baka antingen en Tigerkaka eller Matbröd åt oss sen oxå :)


Jag är trött men ska ändå vara vaken en stund till så man slipper vakna så jäävla tidigt imorn. Är ju lite tröttsammt att vara klarvaken 5-6 när man är ledig. Så snart ska jag ta mig en macka och gå sova.


Baby ringde nyss.. Och alltid när vi är ifrån varandra och han ringer börjar jag sakna honom ännu mer. Håh.. Hoppas den här veckan går fort.

Hemma bra men med Emil bäst.

Hmm.. Kul att komma hem då..

Mamma är sjuk så jag håller mig på säkert avstånd från henne, Markus åkte till Gammelstan idag så im pretty alone. Var ju till Boden idag och kikade det där i garaget och köpte godis. Hem och åt lunch innan vi övningskörde lite. Vart inte en så lång sväng.. Är av nån anledning jävligt trött idag ?

Så vad ska man roa sig med  då ? Finns ju inte så mycket att göra och jag lämnade mina läxor i Umeå. Ska väl laga middag på en stund iaf åsså får jag se sen om jag orkar baka eller om jag fortsätter knåpa på nån arbetsansökan.. Har redan skickat en idag ;p




Saknar Emil väldigt mycket... Känns så tomt å vara själv nu när vi varit me varann konstant i 2v.

Lördag

Jag drömde att jag klarade en uppkörning inatt och fick mitt efterlängtade kort.... Tror ni surt att vakna ???


Har hursomhelst vaknat svintidigt imorse och hade samma myror i benen som igår... Ska följa med till Boden nu så ska vi köpa Lördagsgodis där på den där stora Godisaffärn och vara till garaget och kolla vad det är för mysko verktyg man ska ha till att släppa ut oljan.

Sen idag blir det att övningsköra och skriva lite jobbansökningar...

Min Fredag

Fredag idag... Kändes som Måndag då jag varit ledig och borta från praktiken i 2 dagar och sen var där idag. Och eftersom jag åkt hem till Luleå idag känns det som Söndag nu.. Lite dagvild blir man ;)

Det gick iaf väldigt bra på praktiken idag.. Jag var med en annan än min Handledare idag och hon var jätteduktig och bra. Tycker det är roligt när dom berättar en massa och så, Jag älskar ju att lära mig nya saker osv. Så jag fck som sagt lära mig en massa och göra ganska mycket saker så dagen gick fort. När jag kom hem hade Baby lagat mat åt mig så jag åt och började packa lite smått... Myste på och bara umgicks innan det var dags för mig att fara.

Dsu hade besiktning idag men gick tyvärr inte igenom... Så jävla sura saker ! - Alla lysen har funkat felfritt i alla tider och senast på väg till besiktningen men när han kör in den i hallen så funkar helt plötsligt inga lysen alls och inte handbromsen heller ! Så jävla sjukt... Nåväl, Tur dem får radera ut 2:orna på jobbet :)

Så åkte jag buss i hundra timmar eller åtminstone 4... Tråkigt var det som vanligt och jag blev jättehungrig på vägen. Som tur var köpte Mamma skrov åt mig innan vi for hem så det vart en god kvällsmat :)

Sen har jag fått veta idag att min Mormor har en ganska långt gången Alzheimers :( Mycket tråkigt men samtidigt kom det ju inte som nån chock direkt. Det har pågått så länge men det är inte förräns nu man fått en riktig diagnos. Det tråkiga var att läkaren sa att ca 7 år efter man fått de första symtomen brukar man dö... Det är 8 år sen Mormor fick sina.

En Jag

Torsdag

Idag är jag ledig och Emil jobbar till kl:20.. Det innebär att jag måste vara ensam hela dagen och roa mig själv. Trist

Har redan kollat allt på den dagliga kolla-runt-på-internet-listan och ätit "brunch". Tänkte att jag skulle kika igenom posten som kom nyss och sen klä på mig och gå med kartong och tidningar till containrarna borta vid affärn.



Funderar på om jag skulle se Cry Baby sen när jag kommer tillbaka.

Ny kategori

Nu har jag gjort en ny kategori..
Den heter Hus&Hem och där kommer jag lägga de inlägg jag skriver som handlar om Hushållssaker jag köpt eller vill ha, Snygga retrosaker från Tradera, När jag skriver om städning och liknande. 
Ja ni fattar ?

Onsdag

Och jag är hemma från praktiken idag...

Min handledare var ledig så jag skulle ha fått vara med en tjej jag varit med lite tidigare. En såndär som inte pratar med en, Inte ber en följa med, Inte ber en göra nåt.. Och allmänt typ inte ser en. Dessutom pratar hon babyspråk med alla hela tiden (Även personal). Så jag var inte så sugen på det.. Sen såg jag att det var -10 på morronen och jag som hade tänkt gå hem och äta lunch hade ingen mat att ta med mig. Sen var jag sjukligt trött så jag tänkte att idag stannar jag fan hemma.

Såå.. Då gick jag och la mig igen och tog en välbehövlig sovmorgon. Har tvätstuga kl:14 så jag har sorterat tvätten. Tänkte det var lika att passa på så jag ska tvätta Emils mössor, arbetsbyxor och nån jacka oxå.

Så det är vad som händer idag.. Ska göra lunch nu och sen bara vänta på tvätttiden.  Vi ska föresten på Droskan och äta Tacobuffé idag :) Egentligen skulle vi ut och äta lunch tillsammans på Fredag men då kände vi att det här var mer värt eftersom dom har halva priset på bufféer alla Onsdagar i Mars :) Så ikväll skall det svålas... Mmmm :)

Skrämmande

Det är fan sjukt vilka fördommar folk kan ha..

Fick sitta idag hela fikarasten och knipa igen käften för att inte säga allt jag tyckte om kärringen som satt och vädrade sina otroligt inskränkta och fördomsfulla åsikter. Åsikter om saker hon inte vet ett skit om.

Det började med att hon läste i tidningen om en man som var 50 år, Han hade nyss fått sitt tredje barn och det var detta som hon på min praktik tyckte var så hemskt. För tydligen är det äckligt och sjukt att skaffa barn i den åldern, Elakt och respektlöst mot de 2 äldre barnen han hade. Sen kan man ju inte ta hand om ett barn heller när man är 50 år. Och att hon skulle skämma ögonen ur sig om hennes föräldrar hade fått barn i den åldern. Det slutade ju inte här utan hon satt verkligen och malde på hela rasten om hur knäppt och oansvarigt det var.

Och då undrar jag.. Vad spelar det för roll om man är 18 eller 50 år ? Kan man inte älska och vårda ett barn oavsett.. Vad är det som säger att en 25 åring har mer tid för småbarn ? De som är mitt uppe i sitt liv och ska förverkliga sig själv, köpa hus, göra karriär osv. 
Varför är det elakt mot sina tidigare barn att ge dem ett syskon ? Och om man skäms så mycket över sin egen familj, sina syskon och sina föräldrar. Säger det inte mer om vad man själv är för en person då ?


Jag själv har 6 syskon i åldrar mellan 32 till 4 år. Vi har olika föräldrar och vi bor på olika ställen, Men vi är fortfarande syskon och innan jag skulle skämmas för varken dem eller mina föräldrar. Min pappa var 51 år när min yngsta syster föddes och ja.. Visst tycker jag det är gammalt, Men det betyder fan inte att man inte kan ta hand om dem. Tvärt om har han så väldigt mycket mer tid nu för dem yngre än han nånsin hade för oss... Jag tycker inte det är roligt att jag aldrig fick göra nåt jag tyckte om medans dom får göra allt de vill. Men det är ju bara ytterligare bevis för att åldern på föräldrarna inte påverkar deras sätt att fostra barn. Sen förstår jag inte alls det negativa i att ha en stor familj. Inte heller varför man skulle ha mer tid om ens barn är i samma ålder och har precis samma behov av tid och hjälp. Har man barn i skiftande ålder klarar sig dom äldre på egen hand medans dom små behöve lite mer hjälp. Man kan hjälpa varandra, Barnen behöver aldrig vara ensamma osv osv osv.

Så vem tror folk att dem är ?
-Som ger sig själva rätten att döma människor efter deras val i livet, Vem är hon att döma vilka som ska skaffa barn och inte eller när dem ska göra det. Jag blir så jävla less...

Låt alla bara leva sitt liv på sitt sätt.

Beslutsångest och Pengaångest på samma gång

Nu har jag lite att fundera på...

Jag funderar på att gå en kurs i Livsmedelshygien genom Anticimex. Den är här i Umeå och eftersom jag gärna vill jobba med Mat/Livsmedel så vore det ju en bra början. Då är det bara så att den kostar kring 2000 kronor och det är ju ganska mycket. Visserligen en investering jag har med mig hela livet men som sagt, Mycket pengar.

Kanske att jag kan ta den utgiften... Förutsatt att jag klarar min nästa uppkörning och inte behöver lägga mer pengar på det.


Måndag

Ännu en dag av Praktiken avklarad...
Har haft ont i huvet inatt, Imorse och hela dan så jag hade stor lust att gå hem men jag stog minsann ut. Och inte nog med det.. Jag gick in till stan efter jag slutat och köpte Schnitzel.. Jag ska överraska Emil med god middag - Klyftpottis, Grönpepparsås och Schnitzel. Ni vet väl att vägen till en mans hjärta går genom magen :)

Förutom den goda middagen ska jag laga lunch åt oss båda till imorgon och diska så jag kanske borde strunta i min huvudvärk nu och sätta igång med det. Fy


Söndag

Igår blev det lite tjorvande å ändringar i planerna så det vart middag hos Emma & Ville istället för fika.. Vi var där tills vid 21-22 och sen åkte vi hem.

Då satt vi och nördade helt länge på www.vetigirig.nu och sen vart det sängen. Vaknade ganska tidigt och har väl egentligen inte gjort mycket vettigt alls sen dess.. Diskade och lagade Fiskpinnar & Mos till lunch och sen satte jag mig här.

Har ingen aning alls om vad som skall hända idag.. Emil pratar väl om att fara till Garaget men jag känner mig mest slö.
RSS 2.0