Tisdag

Pjuh vad slut jag äääär... Har haft en tung jobbdag idag och råkade dessutom stiga upp en timme för tidigt imorse.

Imorn verkar det dock som om jag kommer sluta redan till lunch ! Tjoho.. Skönt :)


Nu ska jag hoppa i dushen alternativt spola upp ett bad och slappna av lite.

ZzzZzzZ...

ZzzzZzzzzzZzz.... Snaaark !

Åh om ni bara visste hur trött jag är.. Håller på somna ihjäl mig här jag sitter ! Ska bli så sjukt skönt å få gå sova !.. Ska bara ut en sista gång i regnet med Oden. Och på tal om det kan det väl förfaan sluta regna nån gång.. Blir så less på det.

Nå, Idag har då gått åt till att ta det lungt mestadels.. Så var vi ju i gammelstan ett tag och handlade mat på vägen hem åsså har jag planterat en ny blomma och Emil har dammsugit. Vi har varit ute med Oden och nu är Emil hos Sara å lämnar våran present till henne eftersom hon fyller år idag, Jag ides inte börja följa eftersom det blev så sent och jag hade saker som skulle göras här hemma osv..


Jag börjar då jobba kl:10 imorn så en liten sovmorgon får man sig åtminstone :)

Godnatt !

Cruising

Tänkte berätta om gårdagen...

Vid 11-tiden åkte vi ut till Bilutställningen på Biltema.. Det går ju rätt snabbt att kolla igenom allt och det var jäkligt kallt + att jag hade jordens huvudvärk, var trött och inte hade hunnit äta nån lunch så jag åkte hem ganska tidigt därifrån men Emil stannade kvar tills det stängde så då var det bara att börja grilla och korka upp när han kom hem..

Vid 19 kom Skinkan, Simpe och Postila med Chauffören Micke så åkte vi ut på stan med Plyman och så gjorde vi det man brukar göra på Cruisingar... Åkte runt, drack, lyssnade och skrålade till bra musik, stannade här och var och träffade folk osv ja nivet. Vid 02.30 åkte vi hem iaf för att min huvudvärk som jag haft hela dagen bara blev värre och så man skulle orka leva idag oxå.. Och vet ni nåt jävligt konstigt ? Jag är inte ens bakis idag.. Sist det hände är typ Lule Cruising förra året !

Jag brukar ju ALLTID annars blir så sinnesjukt dålig dan efter men nädå.. Inte idag trots att jag drack både öl, vin, cider och drinkar.. Att blanda allt möjligt brukar ju inte vara någon hit :D

Har då fuskat och ätit en Pizza till lunch så nu blir det bara att ta det lungt i några timmar.. Är bjudna på Tacos till middag och sen morsdagsfika och så ska vi handla mat på hemvägen. Pjuh.

Nya jackor !

Har funderat ett tag på att skaffa mig en brun skinnjacka som variation till den svarta så igår gjorde jag slag i saken och budade hem en. Samma märke som den jag har sedan tidigare och den vet jag ju är jävligt bra kvalitet så det blir nog bra :)

Typ samma modell som den jag har, Från Goldstein fast med lite andra detaljer som sömmar/fickor etc.


Sen har jag köpt en annan sommarjacka oxå, Typ baseballmodell :)


Snaart Helg !

Ååh vad jag längtar tills morgondagen är över - Fredagar Ojämna veckor är i vanliga fall min tyngsta och stressigaste arbetsdag, Imorgon ska jag förutom ordinarie kunder fara och städa en frisörsalong kl07. Pjuh !

Förkylningen plågar mig ännu så att det lär väl gå lite tyngre än vanligt oxå men känner mig åtminstone friskare för varje dag så jag kan alltid hoppas på att må bättre imorgon :)

Idaaag... Har jag jobbat mellan 07.30-15 och vilat på soffan någon minut när jag kom hem innan jag kokade ihop köttfärssås & spagetti. Det var gött ! Emil gick ut och kastade frisbee med Oden medans jag plockade undan och sånt... Åsså åkte vi till Bergviken och hämtade ut ett paket jag fått samt en liten kompletteringshandling på Willys i stan.


Nu ska jag gå och förbereda morgondagens frukost och lunch så allt är klart och jag inte behöver stiga upp så tidigt. Ska komma i säng någotsånär tidigt ikväll så man får sig lite välbehövd sömn !

True..

...:När man är ute på djupt vatten gör man klokt i att hålla munnen stängd:...



Huuuh

Fyfan vad sjuk jag ääääär... Borde va olagligt å jobba såhär. Buh, Tror jag kommer dö MINST !

Nej men allvarligt.. Är sjuukt förkyld å slut i hela kroppen å näsan bara rinner å ögonen med för den delen å halsen har svällt igen å huvet värker såklart oxå. Ska bara iväg nu till sista kunden så slutar jag sen ! Har varit hemma på lunch förstår ni och promenerat med Oden !


Men problemet när jag kommer hem kvarstår - Golvet är skräpigt och ingen middag finns lagad. Jobbigt läge, Om man skulle köpa hem Sushi eller nåt kanske ?! Lät jäävligt lockande :D

Tisdag

Buhu.. Har blivit förkyld ! Nyser, snorar, har ont i halsen och fryser... Skönt att jag bara jobbar halv dag idag och har rätt lungt imorgon så jag förhoppningsvis hinner blir frisk till Torsdag-Fredag då jag har både stressigt och tungt på jobbet.

Har passat på att göra lite nytta här hemma nu på morgonen som att diska, rengöra spisen, vädra sängkläder, städa i badrummet osv så förmiddagen inte skulle bli helt bortkastad ;)

Igår var jag ju ledig så då var jag och handlade, promenerade med Oden och var å städade ur Mammas bil å tjänade mig en slant åsså fick Oden vara lös å springa runt där på gården medans :)

Nu ska vi snart bege oss ut på en tidig lunchpromenad, Får bli så eftersom jag ska vara kl12 i Rutvik åsså måste jag ju hinna äta någon lunch ! Det går bra för mig med detoxen föresten - Inte en droppe kaffe eller en enda sötsak än så länge men till helgen blir det att fuska med lite alkohol och så på Söndag morsdagsfika !


Huvvaaa

Jävla skitdetox, Jag får ont i huvet och fryser utan kaffe och sötsaker. Ett jävligt bra tecken på att jag ska fortsätta ordentligt med detta och borde gjort det för länge sen !

Egentligen när man gör det här måste man inte följa några kostråd eller hålla sig från allt men jag tycker det känns som att ska jag göra det så gör jag det ju ordentligt.. Verkar meningslöst att tömma ut en massa skit om man samtidigt ska fylla på nytt men en kopp kaffe om dagen måste jag nog unna mig åtminstone.. Får se om jag kan hålla mig eller inte.. Har köpt hem nya gröna teer om inte annat :)


Fortsättning följer

Inne på dag 2 då med detoxen, Trött när man inte fått nå kaffe sen i.. Vet inte om det var i Fredags eller Lördags jag drack sist ?

Den här vätskan man ska dricka är då absolut inte äcklig eller nåt sånt så det är ju ett plus men jobbigt är att man blir sjukt pissnödig av det.. Men, tanken är ju att gifterna ska ut så det är bara att stå ut med det några veckor ;D Jag har då ätit frukost nyss i form av Havregrynsgröt med linfrön, rivet äpple och havremjölk. Det var helt okey men min favorit på gröt är ändå skivad banan, russin och hackad mandel :)

Nu ska jag hoppa i kläderna och åka till jobbet en sväng, Ska bara dit och lämna in ett kort. Har inte blivit frågad om att jobba än så länge iaf så efter det är planen att kika förbi Kvantum och handla hem lite nyttigheter.


Lax med Couscous

Första nyttiga middagen (Nåja vi har ätit rätt nyttig hela helgen men ändå)



Jag gjorde couscous med lite olja, citron, persillade, örtsalt, lökpulver, chili och så hackade körsbärstomater och rödlök.
Till det hade jag 3 skivor varmrökt lax, gurka och havreknäcke.

Åsså drack jag vatten och en såndär sötsugstablett !

Då kör vi !

Nu börjar jag Detoxen !

Istället för Methodraine tabletter som man ska ta 3 gånger om dagen och dricka 1,5L vatten till så tog jag deras vätskevariant där man tar 12ml av det och blandar ut i 1,5L vatten som man sedan dricker utspritt under dagen. Det finns i flera olika smaker som verkade goda men jag valde Persika/Citron och det kostade 269 kronor på Lifebutiken i Smedjan - Och det är alltså en 20dagars kur.


Sen köpte jag även brustabletter som ska minska sötsuget och aptiten, Så om man tex vet med sig att man alltid blir sötsugen efter middagem, på kvällen etc så tar man en sån tablett ett tag i förväg. Återstår att se hur det funkar ;) Den kostade 89 och säljs oxå på Life.



Nu har jag då nyss ätit en god middag och jaaa jag är sugen på nån efterrätt men istället ska jag ta en kopp te ;)

Detox

Idag ska jag åka in till stan och köpa en Methoddraine Detox kur. Det går ut på att man ska ta dessa tabletter och dricka rikligt med vätska till i 20 dagar för att rensa ut slaggprodukter och skit som samlats i kroppen. Förhoppningsvis hjälper det mig att bli av med mitt sjuka sockerberoende.

Givetvis ska jag även äta nyttigare medans jag går på kuren och försöka dra ner lite på kaffe och välja te istället, inte dricka dess mer alkohol och såklart hålla mig från socker.



Såhär beskrivs produkten:
Renar hela kroppen inifrån på 20 dagar. Under denna period ges varje enskild ört tid att verka och ge full effekt.
Aktiverar kroppens renande funktioner.

Består av 10 örter + Grönt Te.

Ingredienser:
Örtextrakt (81,74%): tamarind (Tamarindus indica - 38%), grönt te blad (camelia sinensis - 9,2%), kronärtskocka blad (cynara scolymus - 7,6%), björk blad (Betula alba - 7,6%), älgört (spiraea ulmaria - 3,8%), maskros rot (Taraxacum officinale - 3,8%), fänkål frö (Foeniculum vulgare - 3,8%), blåstång (Fucus vescilosus - 3,8%), kardborre rot (Arctium lappa - 1,9%). Maltodextrin. Tabletthjälpmedel: Mikrokristallinisk cellulosa, stärkelse, talk, magnesiumstearat, kiseldioxid. Överdrag: hydroxypropylmetylcellulosa, hydroxypropylcellulosa. Inget socker tillsatt.

Sunny Day

Godmorgon Sverige !

Idag har vi en mycket finare varm solig dag utan storm tro det eller ej ! :)

Igår fick vi ju då ingen nytta gjort så jag kompenserar det idag med att ha tagit ut alla mattor, vädrar sängkläderna, har dammtorkat hela lgheten och så ska jag dammsuga & skura oxå sen när Emil går ut med Oden på lunchprommisen. Det är även hans tur att tvätta idag och det kan han gott göra.. Satte han just i arbete med att torka golvlisterna oxå !


Dessutom är det gratis att lägga ut annonser på Tradera idag så jag har fifflat på lite med det, Är ju så jobbigt å dra fram å fota en massa tjaffs men lika bra å passa på :)

Menmen, Nu ska jag väl fortsätta.. Tog bara en liten micropaus.. Börjar känna mig trött men det kan nog bero på att jag inte intagit någe kaffe ännu denna dag.

Cornelis

Nu har vi alldeles nyss sett film Jag & Emil.

Cornelis !



Jag tycker den var bra, inte sådär superhändelserik hela tiden men intressant och bra ! Den känns liksom väldigt personlig och äkta. Men det vill nog till att man ska tycka om hans musik om man ska uppskatta 1,5 timme Cornelis :)

Den får mellan 3,5-4 av 5 poäng av mig !

Bimbo

Tallrikarna vi köpte idag var av denna ursnygga (men väldigt dyra) dekor - Nämligen Bimbo !

Skitdag..

Idag var ingen bra dag.. Jag var på svindåligt humör direkt från morgonen som inte verkade vilja bli nå bättre. Hade INGEN lust alls att fara och tvätta/städa bilen men for ändå..

När vi kommer ner på parkeringen ser vi att rutan till Plyman är öppen, det ligger ölburkar där i, alla knappar och spakar är avbrutna, kablar är avslitna åsså var fläkten, lysena och allt på så batteriet var heldött ! Till saken hör då att Emil själv kom hem inatt med bilen så efter det har nån jävla idiot varit där och enbart förstört ? Inte tagit något.. Bara suttit där, druckit öl och hett sönder saker. Nu var vi alltså 2 stycken på jävligt dåligt humör och Plyman orkade inte ens bli igångkablad så nåt städande av den var inte att tala om..

For iväg mot Emils jobb men då var såklart tvätthallen upptagen så vi sket i det och åkte på Återvinningen och kikade lite istället. Hittade inget av intresse där så vi åkte hem igen och inväntade Sara som skulle följa till Storheden.

På Storheden köpte jag 2 tallrikar, en virkad duk och en bok på Myrorna. Frisbee och tugg/pipleksak åt Oden på Djurmagazinet och Pincett & Handdukshängare på Öb. Av någon anledning la jag sakerna jag köpte på Myrorna i bagaget som jag ALDRIG annars använder.. När vi varit inne på Ica Maxi och köpt en present åt Sara som jag oxå skulle lägga i dit så hon inte såg den så gick det inte att låsa upp.. Emil tjorvde och pillrade och försökte tusen gånger att låsa upp men nä - Då kom hela låskolven ut med nyckeln så ja, Mina fynd från Myrorna ligger där dem ligger precis som alla andra hundra grejer där inne. SURT !

Nånå.. Vi har då varit ute med Oden och lekt medans middagen stod i ugnen.. Det blev kotletter med Sambalsås och ris. Drack en bacardi efter det och blev proppmätt men nu är jag hungrig igen :) Och jo juste.. Oden for och badade sig i ett jävla lerdike ute oxå så inget har gått min väg idag :D

Lördag

Godmorgon ! Har ni hunnit vakna ännu ?

Själv har jag stigit upp 07:30 för att jag varit dödskissnödig sen 04 typ men inte fattat att stiga upp på toa.. Nåväl, Jag åt ett Rågstyrka med creme chese, gurka och skinka på.. Drack ett glas vatten och en kopp kaffe innan jag gick ut med Oden.. Vi gick en ganska lång runda för att vara morgonprommis så 40 minuter var vi ute :)

Nu har jag duschat och ska göra mig en ganska mättande smoothie så jag klarar mig ett tag.. Vi ska nämligen åka och tvätta/dammsuga våra bilar (bättre lycka denna gång kanske, sist var det stängt). Sen måste vi åka och köpa present åt Emils syster som snart fyller år och åt våra mödrar eftersom det är Morsdag nästa helg. Får hoppas man hittar något bra ?

Tror Oden får åka hem med Emil sen så far jag själv en sväng till Storheden och kan kolla runt i lugn & ro. Man blir så stressad när man vet att Oden väntar i bilen. Om jag nu ens ids fara dit vill säga.. Är fan sjukt trött !!


Grillat är gott !

Skönt att inte jobba så länge idag, Mellan 06.30-14.. Perfekt på en fredag :) Åkte hem och plockade undan lite i köket, dammsög och började duka & förbereda middagen. Hann skrubba av handfatet och toan oxå där på ett hörn haha :)

Vi grillade några marinerade, jävligt goda och möra älgkotletter och så gjorde jag en potatissallad på potatis, gräddfil, rödlök och salt & peppar åsså hade jag fetaost och tomater till så det smakade mycket bra ;D

Till maten fick det bli en av dem nya Xide:


Xide Jungle:
Söt, fruktig smak med tydlig karaktär av passionsfrukt, inslag av chilipeppar. 
- Riktigt god tycker jag, Speciellt när den är riktigt kall, Inte alls sådär sötsliskig som Xide annars är och så smakar den verkligen passionsfrukt med lite stark eftersmak så denna gillar jag 4/5

Xide Urban:
Mycket söt, bärig smak med tydlig karaktär av svarta vinbär, inslag av mynta och nässlor.
- Denna gillar jag dock inte alls, Kan ha något att göra med att jag hatar svartvinbär ? Haha.. Emil tyckte då den var jättegod !
Av mig får den 1/5

Gröna saker



Jag gör mitt bästa för att äta lite mer grönsaker.. Det är ju helt stört - Jag tycker i stort sett alla grönsaker är goda men ändå ids jag inte tillaga några ? Jag skyller som vanligt på Emil att jag inte får sätta nåsånt i maten men man kan ju faktiskt göra vid sidan om åt sig själv bara.. Faktiskt.

I förrgår lagade jag ju Lax och potatis åt Emil men gjorde broccolimos åt mig själv, Jättegott var det och blev över till dagen efter så då åt jag broccolimoset (Okey det är mer en gegga eftersom jag mixar broccoli med creme fraiche och denna gång även vitlök) med pasta och så smörstekta champinjoner till det medans Emil fick korvstroggis. Göttinamnam men jag tycker det är väldigt stressigt att stå med hundra olika grytor så det är väl därför jag oftast tar den enkla vägen..

Nånå... Idag blir det grönsaksfritt ;) Thaikyckling och ris som jag ska gå och laga NU. Sen åker vi till Storheden och handlar maat :)

Regn å bara regn

Regnet var som envist idag tycker jag... Nu har det då äntligen spruckit upp lite och solen kikar fram så jag ska passa på att gå ut med Oden, Lillherrn är inte sådär väldigt förtjust i regnet förstår ni så det brukar se ut ungefär såhär när jag är ute med honom...



Tisdag

Goddag !

Jag är hemma på ett litet "jobbuppehåll" nu.. Har jobbat till 12.30 men sen kl 14.30 ska jag iväg på ett nytt kundmöte så jag har nyss varit ute på promenad med Oden och ätit lunch så jag ska ta mig en kopp kaffe nu innan det är dags att åka mot kontoret igen.

Mötena brukar vara rätt snabbt avklarade och efter det slutar jag så då blir det raka spåret hem och börja med middagen :) Det blir Lax idag.. Tänkte inte göra något avancerat av den idag utan helt enkelt bara ugnssteka den med mycket Citron, salt och peppar ! Tror jag gör broccolimos till det =)


Nej, En kopp kaffe var det :)

Ledig Måndag

Jag har inte blivit utringd på nå jobb idag så istället har jag hunnit vara på lite ärenden som att leta en present, köpt braåha grejer på Dollarstore och dyr-handlat på Apoteket !

Sen har jag lunchat på Baan Thai med baby å det var ju då faaan gott, Rullade hem därifrån :D Mums vad jag älskar deras mat ! Alldeles för länge sedan jag åt där sist..

Ute regnar det bara och jag hade tänkt ta tag i våran Whitethrasskrotupplagsbalkong å slänga iväg lite skit så det ser liiite bättre ut !

Bluh

Nej nu är jag så supertrött och less på allt vad städande heter. Vill bara soooova så jag skiter i tvätttiden som snart börjar och disken sparar jag åt Emil. Tyvärr kommer han först senare så jag måste ändå gå ut med Oden en gång till. SUCK.. Har inte lust med nåt annat än att snarka på soffan.


Uppdt några timmar senare:

Hehe jag hade bara en svacka.. Nu är tvätten avklarad, hunden rastad och utfodrad samt att jag nyss gräddat en laddning plättar.. Nomnom :)

Hoppas karssloken kommer hem snart så jag kan sätta han i arbete.. Sängkläderna och disken får han minsann ta hand om :D

Det kommer mera..

Länge sen jag uppdaterade något om inredning, loppisfynd etc va ?

Vi har faktiskt dragit på oss lite mer grejer på sistone som jag inte visat men här kommer det :)



Emil har tjatat om att han ville ha ett brickband.. När vi fick ett av Mormor slog jag även till och köpte ett par brickor från Karl Holmbergs Teak i Götene :)



Den här fina röda Dialogen kom Emil hem med glad i hågen, Tror han hade hittat den på soptippen i Korpis !
(Den uppmärksamme vet att det tidigare stod en grå Dialog här som fått flytta in i vardagsrummet)


Denna snygga våg från LAGA fick jag av Emmeli i födelsedagspresent. Nu har vi 3 stycken !


En lampa vi haft länge, Fick den av Mamma men den har inte kommit upp på väggen förrän igår :) Sitter som en smäck i vårat vardagsrum !


Och så till sist en ny sak med gammalt motiv ! En kudde som Emil fick i födelsedaspresent av Mamma & Mattias.

Söndag !

Jag undrar en grej.. Och det är - HUR kommer det sig att om man så städar dygnet runt finns det ändå allllltid nytt damm och smuts överallt ?? Ja det undrar jag !

Denna morgon har jag ägnat åt att riktigt jävla genomgående och grundligt sanera Sovrummet. Jag har tagit bort sängkläderna, Vädrat kuddar & täcken, Dammsugit och vänt på bäddmadrasserna, Dammtorkat under, över bakom och på ALLT ! Varenda list varenda liten pryl och tillsist dammsugit så då är det gjort ordentligt iaf !

Ska ta mig en kopp välförtjänt nykokt ljuvligt kaffe nu och kanske nåt lunchliknande innan det är dags att gå ut med Oden igen. Sen fortsätter väl arbetet här hemma eller så om vi bestämmer oss för att åka på Dollarstore & Blomsterlandet.. Får se vad energin räcker till, Känner mig så jävla trött men det råder kanske kaffet bot på :)

Har ju det tråkigaste kvar dock... Sätta på nya sängkläder och tvätta dem gamla. uuuh

Buckel mot buckel

Så har Emil bytt bil IGEN.. Buckelbjucken fick bytas ut mot BuckelPlyma.
Synd, Jag gillade Skylarken men Plyman var nybes och har dieselmotor så.. De får välan gå det med :)



Goes



Plyman har dessvärre inte kvar dem rosa Flamesen, Synd tycker jag på den som tog bort dem. Dem hade ju suttit där så länge.. Igår när Emil fick den hade den plåtrena flames dvs rostiga vilket ju är så förbenat fult så nu idag var den helsvart med vita Scallups istället :)

Lördag

Nu står Lasagnen i ugnen ! Jag har nämligen bjudit hit Mamma, Mattias & Markus på middag idag och det som serveras är som sagt Lasagne och en tomatsallad. Hoppas det blir gott bara ;)

Idag har jag fått lite nytta gjort som att tvätta handdukar och kläder. Imorn har jag bokat en ny tid för att tvätta sängkläder och mer handdukar eventuellt lite jackor och sådant eller så Odens filtar och kuddar. Sen har jag förstås dammsugit & diskat oxå ;p

Jag och Oden har varit ute på 2 promenader före lunch och sen kom ju Malin hit med Troja. Troja är ju en surkärring vad gäller andra hundar och uppskattade inte den överlyckliga Odens uppvaktning och bus-försök :D Hehe !

Jag ska få lite hjälp av Mattias nu oxå med att hänga upp lite lampor osv :)

Men nu kom dem så jag ska ta fram maten ur ugnen !

Fredag

Så var kvällen kommen igen och jag ska just gå och mata min skrikande mage med någon god varm macka innan det är dags för kvällspromenad med Herr Odén ! Vi ska sova tidigt ikväll för imorgonbitti har jag tvättid redan kl 7 !!

Efter lunch ska vi träffa Malin och Troja, Det blir första gången Oden träffar henne så jag hoppas dem ska tycka om varandra :D

Förutom det har jag tusen saker jag borde göra i helgen, Får se vad jag hinner och orkar med :)



Godnatt på er !

London Dag 4 - Lördag

Sista dagen !

Vi gjorde oss färdiga på morgonen och sen Checkade vi ut och promenerade iväg till Paddington där vi lämnade av våra väskor för att slippa dra runt på dem hela dagen. Vi åkte Taxi till Notting Hill där det är marknad på Portobello Road varje Lördag med en massa antikaffärer och sådant kul :) Var sjukt mycket folk dock...

Efter det gick vi och fikade/drack kaffe och promenerade tillbaka mot Paddington där vi åt en sen lunchbuffé på en Indisk restaurang.. Det var inte alls så gott jag hade föreställt mig utan mest bara jävligt starkt. Mamma stackarn som är så känslig fick äta ris och gurka haha :D

Så tog vi expressen till Heathrow och åkte hemåt ! Denna gång med ett direktplan hem till kära Luleå ! Det var både roligt och skönt att få komma hem till mina älsklingar efter en händelserik resa :)

Köpte dessa Souvenirer åt Emil !


Jättegoda alla tre men godast var den med Southern comfort :)

London Dag 3 - Fredag

Okey, Nu fortsätter jag på min sammanfattning av resan.

På Fredag steg vi som vanligt upp tidigt och vandrade längs hela Oxford street till Regent street där alla dyra stora märkesbutiker finns. Vi åkte Taxi därifrån till Towern, Eller Tower of London som är en stooor slottspark så gammal som från 1078. Där har kungafamiljer bott fram till 1600talet, hundratals människor har avrättats där och nu används det både som vanliga lägenheter (!!) och som förvaringsplats till alla dem brittiska kronjuvelerna !



Jag var inte imponerad av den Guidade turen vi gick där eftersom det var så oseriöst och guiden bara svamlade och drog en massa kassa skämt som alla då såklart skrattade åt. Man fick typ inte gå in i några byggnader och turen var jättekort - Inte värt pengarna. Men det var roligt att se iaf och ganska intressant med kronor, spiror, smycken och sådant.



Efter det åkte vi till Covent Garden och strosade runt lite, Väldigt fin del av London. Lite som gamla stan typ. Där finns även mängder av klädes & skobutiker ! Drack en good Frappuccino på Starbucks och sedan började vi gå tillbaka mot Oxford street dit vi skulle på Afternoon Tea !

Vi hade bokat Afternoon Tea på ett Hotell som heter Radisson Edwardian och där kostade det 15 pund per person och då fick man välja vilket te man ville ha och så fick man ett trevåningsfat till bordet med snittar fyllda med Lax, gurka och skinka. Såklart även Engelska scones (sjuuukt goda, går ej att jämföra med dem man smakat i Sverige), Clotted cream och sylt. Sen överst var det Macarons, Engelsk fruktkaka, morotskakemuffins, brownie och någon marängkaka.

Det var sjuuukt gott och vi åt tills vi sprack så det rekomenderar jag oxå alla att prova, Det var så gott att jag längtat efter det varje dag sen dess :D



Sen bar det av tillbaka till Hotellet där vi vilade upp oss inför middagen som blev en Pizza på en Italiensk restaurang, Jag hade sett fram emot att prova en riktig Pizza men det var ingenting jämfört med en flottig Turkpizza från Bergvikens Pizzeria !

Niiice

Alltså.. Jag skulle ju egentligen inte ha varit hemma från jobbet förrän om 2 timmar men bara för att jag har världens gulligaste kunder så slutade jag redan kl16. Dem jag skulle ha städat hos mitt på dagen ringde och sa att jag inte behöver komma idag när det blir så stressigt utan att på Måndag passar dem precis lika bra. Snällt !

Nu väntar jag bara på att Emil ska komma hem så far vi i rasande fart (nåja, så fort går inte mercan) till Gammelstan å vräker i oss pizza, Fyfan vad jag är hungrig !

Undra om vi får nån efterrätt ?? :D Nomnom

Onsdag

Oj vad veckan har gått fort nu när jag var sjuk Måndag & Tisdag. Idag har jag då jobbat på mellan 07.30-16.00 och imorn blir det en mördardag mellan 07.30-18.00 UTAN rast !

Oden ska få vara med Mamma imorn eftersom vi jobbar så länge.. Så direkt jag slutat åker vi ut till Gammelstan för att hämta honom och skulle även bli bjudna på Pizza där... Så då tar vi Emil's "kalas" samtidigt så att han får öppna sina paket osv.. Han är nämligen inte hemma på den riktiga födelsedagen :)

Men nu ska vi slipa Odens klor innan vi ger oss ut på kvällsprommis.. Ska sova tidigt ikväll så man orkar med morgondagen !


Godnatt ! :)

London Dag 2 - Torsdag

När vi avverkat Madame Tussauds gick vi till KFC (Kentucky Fried Chicken) och åt lunch. Det är en stor Smabbmatskedja som finns lite överallt där man kan köpa stoooora hinkar med friterad kyckling, nuggets, popcornchicken osv. Vi tog varsin Streetwise Smartbox som är en låda fylld med stora pommes och 2 friterade kycklingfileér.

Just när vi satt och åt där kom det inramlandes en äcklig gammal uteliggare som gick fram till alla bord och försökte ta mat av folk och tillslut kom han ju till vårat bord oxå uuuuh.. Vi bad honom gå och då gick han till soporna och åt där ur.. Fast då kom ägaren till restaurangen och bokstavligt talat kastade ut honom.

Vi gick vidare mot Church Street i Marylebone där Alfies antique market var målet.. Ett stooort 3våningshus fyllt av så mycket värdefulla antikviteter jag någonsin sett.. Enorma venesianska takkronor, klockor för 40.000 kronor, gökur, italienska designmöbler och allt där emellan. Sakerna var alltså i högre klass än på tex en årlig antikmässa i stockholm så det mesta var så dyrt att det inte ens hade någon prislapp utan man var tvungen att lägga bud typ.


En vintage klädbutik, The girl can't help it.


Och en frisörsalong där dem specialiserat sig på att klippa gamla frisyrer :)

Högst där uppe på huset hade dem en restaurang på takterassen där vi drack kaffe och åt en stoor kladdig chokladkaka med vaniljglass till. Sen gick vi tillbaka till Madame Tussauds och hoppade på Turistbussen The big bus tour..Dvs en dubbelbuss utan tak som kör en genom hela London förbi alla sevärdheter samtidigt som dem berättar om dem i hörlurar... Det kan jag rekomendera för alla som besöker London eftersom det var ett väldigt enkelt sätt att få se allt man annars aldrig hade hunnit med. Dessutom är det giltigt i ett dygn så man kan ju även använda biljetten bara till att ta sig till olika ställen utan att behöva betala något extra :)







London Dag 2 - Torsdag

Efter en natts hemsk sömn pga av hårda sängar, osköna kuddar och högljudda hotellgrannar var vi uppe med tuppen för att hinna med lite Shopping innan vi skulle befinna oss på Madame Tussauds.

Primark köpte jag allt detta för bara 250 kronor och då var ändå inget ens på rea utan det är helt enkelt bara så sjuuuukt billigt där så egentligen skulle man haft en extra resväska så man rymdes att ta med sig allt hem :D

2 Linnen


En tröja


2 bhar


Och dessa supersnygga örhängen till Emmeli. Jag skulle vilja ha såna själv men dem hade såna långa krokar man sätter i öronen och mina töjda hål är ännu lite stora för det.

Sen traskade vi iväg mot Madame Tussauds dit vi hade förbokat biljetter på internet så vi slapp stå i den svinlånga kön :) Folket där var helt outrageous och man fick verkligen skämmas för hur dem betedde sig.. Typ 40åriga kärringar som stog och pussade Bradpittdockan, unga killar som la sig på golvet under Marylins uppblåsta kjol, nån cooling låtsades röka på brevid Bob Marley och ja, Jag tror inte dem hade hört uttrycket "se men inte röra" för överallt såg man dockor svaja oroväckande för att ingen kunde låta bli att klänga på dem.



Fortsättning Följer...

På bättringsvägen

Jag är hemma idag oxå såklart.. Var tydligen jordens kaos på jobbet för att alla var sjuka men jag kan ju inte åka och jobba när jag är magsjuk bara för det - Skulle inte vara så kul om man började spy hemma hos någon haha . Är då hursomhelst på bättringsvägen nu och har kunnat äta en macka så då får man kanske lite ny ork och energi till att bli frisk. Imorn måste jag jobba eftersom det inte finns några vikarier !

Menmen, Tillbaka till idag... Jag ska försöka kurera mig, vila mycket och äta sånt som är milt för magen så blir det nog bra. Är sjukt trött nu så jag ska nog gå och vila på en stund. ZzzzzZzz

Onsdag - London Dag 1

På Onsdag var det dags för avfärd, Flyget lyfte kl 13 från Kallax och sedan byte av plan på Arlanda där vi även åt en sen lunch i form av en kyckling & bulgurwrap och vääärldens godaste Smoothie från Naked Juice bar som hette Coco Sunshine och var gjord på Mango, banan, kokosmjölk, vaniljyogurt, ananas, apelsin och is. Måste verkligen prova göra den hemma :)

Väl framme på Heathrow tog vi ett expresståg in till London och gick sedan från Paddington Station till vårat Hotell som låg alldeles på gränsen mellan Marylebone och Mayfair dvs typ 2 minuter gångväg från Oxford Street där vi spenderade en del tid :D Vi lastade mest bara av våra grejer på hotellet som för övrigt inte var riktigt vad vi väntat oss, mer slitet och risigt, osköna sängar och sjuukt varmt på rummet !

Gick sedan ut på stan och åt middag på en Italiensk Restaurang som hette Prezzo, Där åt jag Tigerräkor i tomat och chilisås med bröd till förrätt och en Kyckling & röd pesto risotto till varmrätt. Det var gott men redan här vart man väldigt förvånad över skillnaderna på att äta ute hemma och där, ALLA typ skrek när dem pratade, hög musik och tydligen skall man supa sig full oxå efter jobbet även om det bara är Onsdag :D

Efter det kollade vi i lite affärer (Dem flesta klädaffärer är öppna till 21 och tex Primark är öppet från 8 på morgonen till 22 på kvällen så man kan shoppa lite när som helst på dygnet :) Och på tal om Primark, Världens bästa affär eller vad ?!

När vi bekantat oss lite med Oxford street stannade vi på en liten närbutik och köpte vykort och frimärken innan vi gick tillbaka till hotellet för att sova :)

Primark på Oxford Street


Hotellet vi bodde på, Rose Court

Uuuuh

Jaha, Då fick man magsjuka oxå ! Inte kul.. Mår som en gammal disktrasa.

Berättelsen om allt vi gjort i London kommer nog en annan dag.

Back in Luleå

Nu är jag hemma igen !, Kom igårkväll vid 21 :)

Jag ska skriva allt som hänt de senaste dagarna, vad vi gjort i London och allt sådant men hemmet behöver tas om hand när jag varit borta så nu ska vi ner i tvättstugan, en sväng på affären och en promenad med Oden så jag återkommer senare :)

Off we go

Iiih. Nur börjar jag bli lite nervös faktiskt !!

Jobbigast är att åka ifrån Emil & Oden men det ska nog gå bra, Dem finns ju kvar när jag kommer hem igen :) Lite trist bara att jag måste låssas som ingenting och bara gå som vanligt när jag ska lämna Oden hemma när jag egentligen vill fjanta mig och krama och pussa honom tusen gånger och säga hur mycket jag ska sakna honom.. MEN jag vill ju såklart inte oroa upp honom så därför blir det att bara låssas som ingenting. Jag är ju överhuvudtaget väldigt fjantig och tycker det är jättejobbigt att lämna honom själv hemma när man ska åka till jobbet osv fast jag vet att han klarar det jättebra.

Nu har jag nyss ätit upp min frukost och ska gå ut på en ganska lång promenad med Oden, Emil kommer ju oxå hem sen på lunchen men han ska vara ensam ända till kl17 så därför vill jag att han ska vara trött och välaktiverad.

Kl 11.45 blir jag upphämtad så tills dess ska jag ha packat färdigt det sista, gjort mig klar och ätit lunch. Är ju ett tag kvar så det ska nog inte bli någon stress :)



Hoppas att allt är bra med er här i Sverige tills vi hörs igen ! På Lördag kväll kommer jag hem :)

Tisdag

Hej på er !

Denna dag bara springer iväg och jag har ju massor att hinna med ! Pust..

Kom hem från jobbet vid 13 ungefär och gick direkt ut med Oden på hans lunchpromenad och så in och börja beta av att-göra-listan.. Har blandannat suttit i telefonkö cirka 20 minuter med akassan vilket var väldigt roligt ;) Fört över lite pengar, betalat räkningar och så vidare.

Håller på att somna nu så det är nog bäst jag tar en kopp kaffe om jag ska orka börja packa, laga middag, dammsuga, och gå till affären.

Måste passa på och mysa riktigt med mina killar ikväll oxå.. Saknar dem redan och det känns så jobbigt att jag ska åka långt bort från dem. <3


Haha usch, På denna stora flygplats kommer jag att befinna mig imorgon. Jag blir livrädd bara jag ser bilden haha.. Hur ska man hitta nånstans undrar jag ?

Måndag

Hejhej !

Det blev inget jobb för mig idag, Har inte blivit tillfrågad så... Det blir en väldigt liten lön nästa gång kan jag tro med tanke på att det bara blir 4 timmars jobb denna vecka :s Börjar redan få ångest över hur mycket pengar jag förlorar på denna resa men.. en gång på 21 år ska väl inte ruinera min ekonomi helt ;)

Jag har då varit och klippt mig imorse på Attityd och fick en mycket bättre och trevligare frisör denna gång än sist jag klippte mig där. De har Happyhour mellan 9-11 varje dag då man får 100 kr rabatt. Dessutom är det jätteenkelt att boka tid via deras hemsida :)

Tog en kopp Kaffe & en kaka på TA's innan Forex öppnade och sen bar det av hemåt. Kom på att jag ju skulle till apoteket och for dit innan det var dags för lunchpromenad med Oden i det vackra stormande snöovädret :D Vi har nyss kommit in så nu mumsar jag på en Billyspizza och ska väl snart ta tag i lite packande.

Söndag

Åh Hej, Jag har helt glömt bort bloggen idag.. Inte för att det är hela världen men ändå ;)

Emil kom hem först kl 06 imorse så som jag anade har han inte vart världens livligaste sällskapp utan bott i soffan HELA dagen. Jag däremot har varit uppe med tuppen, promenerat med Oden och handlat in lite braåhagrejer på Dollarstore innan jag åkte hem för en snabblunch och vidare mot Råneå för att hälsa på Emmeli (Conny & Gizmo oxå då förstås)

Vad har jag mer hunnit med då ? Jo jag har tvättat, dammtorkat, rengjort badrummet, varit ute med Oden och lite sånt. Har även Impulsbokat en klipptid till imorgonbitti. Nu blev jag akutless på mitt hår som det är allllldeles för länge sen jag klippt ! Ska bli skönt att få fräscha upp det lite :) Så Mamma kommer och hämtar upp mig 08.45 så åker vi mot frisören och därefter vidare till Forex för att växla pengar samt apoteket.

Kanske blir det lite jobb oxå ? Jag brukar ju oftast bli utringd när jag är ledig så isåfall får jag tacka ja till jobb efter lunch :) Och blir det inget jobb ska jag börja packa resväskan :)

Aaah... Hur var det nu med att leva i nuet ? Jag är alltid minst en dag framåt i tankarna.. Men NU ska jag gå och göra mig nån god kvällsmat.. Kanske syndar med en macka med smält ost och ett glas oboy, Läär få ont i magen men det är ju så gott !





RSS 2.0