Goda resultat

Hej !

Idag har min lilla ullegulle varit på undersökning hos veterinären, Inte för att något är fel på honom utan mest som en säkerhetsgrej bara för att kolla så allt ser bra ut.. Speciellt nu när han bor så långt ifrån närmsta veterinär så var det ju lika bra att passa på när dem är här i Luleå :)

Det var Emil som var dit med honom när jag var på jobbet men det hade gått jättebra och dem hade kollat igenom hela kroppen, leder, ögon, öron, mun/hals etc. Oden hade varit så duktig så och inte fått några anmärkningar på nånting, Allt såg jättebra ut och han hade tydligen jättefina tänder och det var ju skönt att höra för jag har varit så orolig typ att han ska få tandsten eller nåt för att jag ibland glömmer bort och blir lite slarvig med att borsta bissingarna :p

Dessutom hade han fått mycket beröm att han var så lugn och snäll så i besiktningspapprena står det att han är en mycket lugn och stabil hund så då blev man ju såklart lite stolt i Mammahjärtat, Min lilla kille <3

Tisdag

Godmorgon, Godmorgon !

Vilken fin dag det är idag.. Sådär härligt höstigt i luften och strålande sol. Antar att det kommer bli varmt idag.. känns så nu iaf :)

Jag verkar bli ledig idag så jag har studsat upp ur sängen strax före 7 och börjat tvätta kläder, handdukar och sen står Odens alla filtar, handdukar och kuddar på tur.. Dem är inte så fräscha just nu kan jag tala om.

Ska vänta tills det blir lite senare innan jag börjar dammsuga och slamra med disken annars blir nog Emil purken ;) Men måste hursomhelst få det gjort nu på morgonen för sen ska vi iväg på Shoppingtur.. Bla ska Biltema besökas och sen in till stan där Emil ska till Optikern och jag hade under tiden tänkt besöka biblioteket på Kulturens hus :) Tror det var en massa andra ärenden vi skulle göra oxå men man kan ju inte komma ihåg allt :D

Nuuu ska jag kolla runt här på datorn lite ;)




Uppdate: Buhu, Jag blev inte ledig. Ska jobba 14-17 så vi får lov att vara lite effektiva på förmiddagen om vi ska hinna få nåt gjort.

Måndag

Som ni kanske sett på min Facebook har min älskade lilla bil gått igenom besiktningen idag.. Den fick ju några 2or sist som nu är åtgärdade.. Bla så har den fått ett styrstag och ett hjullager utbytt så det kostade ju en liten slant men inte nog med det så har den tydligen fått HELSLUT bromskivor fram, Alltså dem har tillochmed börjat spricka så jag tänkte beställa det ganska omg men dem kostade ju över 700 spänn styck så jag tror vi tar det från Finland istället ! Nåja.. Jag cyklar ju mest så det blir ju inget jätteslitage på dem nu...

Nånå.. Jag har jobbat idag iaf och sen cyklat hem till mina killar och lagat middag som idag blev köttbullar, makaroner och gräddsås. Efter det vart det att åka och handla och nu lär det inte ske så mycket mer ikväll.. Jag tänkte nörda lite dator och sen krypa ner i soffan med bubben.


Imorn är jag ledig om jag inte blir utringd på nåt jobb, Då tackar jag givetvis ja. Men OM jag är ledig tänkte vi flänga runt på lite ärenden och kanske käka nån god lunch nånstans :)


Nystart

Godmorgon !

Så har en ny vecka börjat och jag har nyss varit ute på en promenad med Oden och ätit lite müsli med havremjölk. Oden fick sig en lite extra lång morgonpromenad nu eftersom han ska vara hemma med Emil idag.. Tror jag ska gå en liten sväng precis innan jag far oxå så räcker det om han får en kissrunda vid lunch och så tar jag nästa prommis när jag kommer hem från jobbet efter 15 nån gång.

Mitt kaffe blev just klart så jag ska gå och dricka det nu och ta mig en macka.. Måste väcka bubben oxå å höra om han kan vara å besikta min bil idag kanske :)

I övrigt lär det nog inte hända så mycket spännande idag.. Blir att åka och handla en sväng ikväll men det är väl det enda :p


Söndag

Hej, God morgon, God förmiddag !

Idag började jag morgonen med att läsa ut min bok.. Jag blev så trött igår att jag inte orkade med dem sista kapitlena men det första som slog mig när jag vaknade idag var - Jag måste veta hur det slutade !! Rescension till boken hittar ni i inlägget nedan, Rekomenderar er verkligen att läsa den !

Jag har druckit en smoothie och en kopp kaffe till frukost men känner att det snart börjar vara dags för lunch. Har alldeles nyss diskat så nu ska jag vattna blommorna innan jag tar tag i mig själv :) Ska klippa och måla naglar, färga ögonfransar, duscha osv :)

Det verkar dessutom vara riktigt fint väder ute, Ska bli så skönt när Oden kommer hem så man tar sig ut och promenera varje dag.. Tro det eller ej så saknar man faktiskt att ha en anledning att gå ut. Jag tar mig liksom inte för det själv..

Nej, Nu ska jag gå och äta.. Det blir Carbonara till lunch och till middag funderar jag på om jag skulle göra någon krämig kyckling i ugn smaksatt med Harissa ?

Boktips - Tusen Strålande Solar

Nu ska ni få ett boktips av mig på en riktigt riktigt riktigt bra bok !
Nämligen: Tusen Strålande Solar av Khaled Hosseini



Denna bok på ca 400 sidor har jag slukat i ett naffs för att det helt enkelt inte går att sluta läsa.. Den är så gripande, fångande, tagande och spännande. Ena minuten sitter man där med bultande hjärta, andra hinner man börja läsa på nästa rad innan man avslutat den första för att det är så spännande och man måste få veta vad som händer.. Ibland sitter man med gråten i halsen och ibland får man sucka av lättnad.

Den här boken är så verklighetstrogen att jag trodde det var en självbiografi fram tills jag upptäckte att det är en man som skrivit den.

Den är skriven ur två kvinnors synvinklar.. Mariam, En oäkting som växer upp med sin Mamma i en liten lerhydda frånskjuten sin rike far som sedan gifter bort henne som 15 åring med en 30 år äldre man vars våld hon skall utstå under årtionden... Fram tills den dag hon offrar sitt liv för dem hon kommit att älska mest.

Laila, En liten flicka som växer upp i en modernare familj i Kabul med framtidsdrömmar och hopp om ett liv med sin stora kärlek Tariq men som tillslut kommer att hamna i samma äktenskap som Mariam...Bara 14 år men bortgift med en 65åring.

Dessutom ger den här boken en otrolig inblick i hur det faktiskt varit i Afghanistan under dessa 30 år av krig allt från sovjetiska ockupationen till talibanerna och kriget mellan Bush och Bin ladin. Den gav åtminstone mig som aldrig orkar sätta mig in i allt det elände som sker i världen en helt annan förståelse för varför dem här människorna är som dem är.

Men det bästa av allt... Den här boken har ett lycklig slut !

Idag - Lördag

Heijjj !!

Jag tog just en paus från mitt bokläsande, Märkte att tankarna mest for iväg på annat håll så de var nog lika bra med ett litet läs-uppehåll ;D Börjar närma mig 200 lästa sidor nu så jag har väl ungefär halva kvar.. Kanske mer men den är riktigt fångande den där boken ! Det är om ni undrar Tusen strålande solar som jag håller på med just nu :)



Här tidigare under dagen har jag mest städat och haft mig.. Skrubbat badkaret och rengjort golvbrunnen där under, dammat mattor, vädrat sängkläder, dammtorkat, damsugit och skurat hela lägenheten så nu är det rent och fint :)  Det enda som återstår idag är väl typ att diska och vattna blommorna.. Men det kan jag ju lika gärna göra imorgon så jag får se om det blir av :)

Tyvärr var det inget bra på tv idag men om jag ids kanske jag hoppar i duschen så man vågar sig iväg till affären och kanske köper något gotta och hyr en film. Nu har jag pratat om att köpa nåt gott varje kväll hela veckan så det vore ju kul om det blev av nån gång haha. Tyvärr anar jag att filmen jag vill hyra - Hur många lingon finns det i världen kommer att vara utlånad redan så jag får se hur jag gör med den saken...

Hursomhelst känns det typ som dan innan julafton idag för imorn kommer Emil och Oden hem !!! Yihoooo <3

Igår - Fredag

Igår efter jobbet åkte jag ut till Gammelstan.. Tanken var att jag skulle äta där och hämta lite grejjer åsen åka till Storheden för att handla mat och något gott till kvällen som jag tänkte äta framför en film. Det vart dock inte riktigt så för när jag kom dit hittade jag en massa bra tidningar att läsa bla. nya numret av Minnenas Journal som är så bra ! :)

Sen vart det riktigt god middag i form av Teriyakikyckling med ris, vitlöksbröd och sparris till. Mums.. Så då vart man ju proppmätt. Mattias hade just kommit hem från Sthlm så han hade med sig en stor påse Taxfreegodis så då vart man ju ännu mer mätt. Jag la mig och läste lite med en kopp kaffe och sen spelade vi ett nytt Buzz-Spel dem hade köpt.. World Quiz tror jag det hette så det var frågor i alla möjliga kategorier och jag vann såklart båda gångerna ;)

SEN kom min låssas Farmor & Farfar dit med Operatårta och till följd av det vart jag ju då ännu mättare så nåt gott från affären blev det inte !

Kom hem vid 21 nångång så jag gjorde inte så mycket mer den dagen annat än att ta det lilla lugna och läsa i min bok innan jag slog igen mina blå.



Buzz är helt klart ett spel för mig som älskar frågesporter :D

HELG !

Yihaaaw, Då är man ledig i två dar.. Fyfan så skönt ! :) Roligt oxå att den här veckan har gått så fort och att jag haft någorlunda bra med jobb :)

På Söndag kommer mina älskade älsklingar äntligen hem och som jag längtar ! Ska gossa ihjäl dem :) Fram tills dess hade jag tänkt lägga mina lediga dagar på att göra lite nytta.. Har ju slutat tidigt idag så nu ska jag snart åka ut mot gammelstan. Ska låna deras dammsugare och lämna en nyckel men även äta middag och bara känna lugnet lite innan jag beger mig mot Storheden för att handla mat.. Måste ju fylla på kylen lite nu när man inte bara ska vara själv här ;) Tanken är att dem stannar här resten av hans sjukskrivningsperiod förutom om man åker upp på helgerna och så då.. Men ändå :) Tror det blir bäst så oxå så Oden får ordentligt med motion osv, Emil kan ju inte direkt gå så långa promenader med honom på kryckorna.

Nånå.. Ska köpa något gott till ikväll och sen lägger jag mig i soffan, Antingen med en bok eller en film. Fredagsmys ! :) Imorn blir det att städa för hela slanten.


Nånå, Vi hörs !

Bananas are for monkeys

Surprise surprise så skjöt jag upp handlingen till imorgon.. Det kändes helt enkelt alldeles för olockande idag :) Däremot har jag lagat mat och ätit, diskat och städat i badrummet samt den oerhört roliga sysslan att betala räkningar så nu är min lön bokstavligt talat som bortblåst. Slut finito.. Tur att jag ska få tillbaka hälften sen av Emil då :)

Nu är jag väldigt hungrig och tror nästan att jag ska koka ett paket nudlar till kvällsmat.. Vart så sugen på nåt salt :) Sen ska jag prata med min elskliing, I telefon då och sen hoppa i säng och kanske börja läsa i en bok jag lånade igår :)

Föresten så tänkte jag tipsa och inte-tipsa om en produkt. Nämligen Gainomax ! Som jag nämnt förut har jag ju det lite svårt att hinna äta lunch på dagarna och jag brukar alltid ha med mig ett äpple, en macka och en drickyogurt eller havredryck. Yogurt tål jag egentligen inte men havredryckerna är lite dyrare så nu när dem hade extrapris på Gainomax på Willys passade jag på att prova dem.



Dem finns i smakerna Choklad, Vanilj, Blåbär, Hallon och Jordgubb. Bara på namnen hörde jag direkt att ingen förutom Choklad skulle vara god men jag tog en blåbär oxå iaf för att testa men den var bara jättesöt och äcklig med konstgjord smak. Choklad däremot smakade EXAKT som chokladmjölk så den var superdupergod !

Gainomax är ju egentligen en återhämtningsdryck med proteiner och kolhydrater som man ska dricka efter träning men det passar ju bra om man jobbar hårt under dagen oxå och behöver extra energi :) Minus får den dock för det höga sockerinnehållet !

Rubrik

Hej !

Torsdag idag, Är det inte sjukt hur fort den här veckan har gått ?! Trodde jag skulle klara mig med att handla först när Emil kommer på Söndag men se det gör jag nog inte så jag ska röra ihop nån middag nu och äta så far jag och handlar + tankar bilen sen. Ska för ovanlighetens skull åka till Willys i stan idag tror jag eftersom dem håller på och bygger om och det är sån oreda på Storheden.. Eller det kanske har hunnit bli lite mer klart nu sen sist jag var där hmm... Jag gillar inte att handla på den i stan, Hittar fan ingenting där. Ähh jag får se vilken jag väljer..

Sen måste jag duscha och städa i badrummet. Kanske betala lite räkningar så man har det bortgjort ? Blä vad tråkig den här dagen vart nu då.. Ska lätt köpa nåt gott på affärn iaf, Det är jag värd ;)

Onsdag

Hejhej !

Trött som tusan är jag nu ganska nyss hemkommen.. Har jobbat till strax efter 14 idag och sen varit in till staden med Sandra, Egentligen skulle vi ta en fika men båda var så hungriga efter jobbet och dålgit med lunchintag så vi bestämde oss för att äta middag på Baan Thai och Oooh så gott det var ! :) Jag tog kyckling i röd curry kokosmjölksås :)

Efter det orkade vi såklart inget fika men strosade runt i lite affärer och jag köpte mig en sjal/halsduk som blir perfekt nu när det är lite småkyligt på mornarna men ännu alldeles för varmt för att ha vanliga vinterhalsdukar. I övrigt hittade jag verkligen ingenting jag ville ha så nån vidare shopping vart det inte men lånade däremot 2 böcker på Kulturens Hus.. Jag har ju sånt lässug just nu så :) Stadsturen avslutades med en Lyxlatte på Roasters som satt fint !

Nuu ska jag gå och diska och sen misstänker jag att det blir lugna puckar, Kanske drar ett litet städryck med betoning på litet.

Imörrn blir det jobb igen.. Sköönt att få inkassera lite pengar :)

Pjuh

HejHej !

Idag har jag fått ihop en full arbetsdag vilket nog är välkommet på nästa lön.. Och på tal om lön är det ju den 25e vääldigt snart tjoho ! Jag har typ tusen räkningar denna månad och dyra sådana oxå som försäkringen på bilen osv.

Hursomhelst var det väldigt jobbigt för en slöfock som mig att jobba hela dagen så nu har jag ont i fötterna och i höger axel samt är väääldigt kaffesugen.. Måste dock diska ur pannan och koka nytt först vilket känns lite jobbigt.

Håller även på och tvättar lite kläder nu som jag måste gå ner och hänga upp och sen ska jag diska och duscha. Resten av kvällen tänkte jag ta det lungt ! :)

Förövrigt är jag kraftig sugen på nåt gott !

Gonatt !

Nu ska jag bege mig mot köket för att äta kvällis innan jag hoppar i säng.. Är såå hungrig !

Kan inte direkt påstå att jag gjort så mycket idag men åtminstone varit en liten stund och städat i Mormors hus men jag tror övre makter försökte övertyga mig om att jag städat nog nu på senaste för det var sååå motigt å tråkigt. Gav upp rätt snabbt och får fortsätta en annan dag !

Sen har jag varit en svängom på Willys och handlat men mer har jag fan inte fått gjort.. Jaja.. Lugna dagar behövs ibland dem med :)

Imorn jobbar jag iaf förmiddag vad jag vet om nu, Förhoppningsvis blir det lite mer :)


GODNATT !


Skisser

Eftersom jag är så dålig på att ta bilder och det ännu är så mycket i o-ordning att bilderna ändå inte skulle bli så bra så har jag skissat upp ett par riktigt proffesionella ritningar på hur huset ser ut invändigt. Strunta gärna i att inga proportioner osv stämmer ! :)

På nedervåningen kommer man då in i hallen och har badrum till vänster och trappen upp samt vardagsrummet till höger. I Köket, under trappen till övervåningen går trappen ner till källaren och så har vi vårat sovrum där brevid. I hallen finns en större garderob man kan gå in i typ städskrubb.. Det finns en sån i sovrummet oxå som ja glömde rita ut.






På övervåningen finns det 2 riktiga rum som det högra ska bli Emils typ pojkrum med stereo, soffor och sånt.. Typ som ett andra vardagsrum. Det till vänster är gästrum/datarum eller om vi kanske ska ha datorerna i det andra. Sen är utrymmena som blir under snedtaket typ förråd. Rakt framför trappen finns en liten toalett och en till större garderob och mitt emot den ett stort förråd/walk in closet eller vad man nu ska kalla det.

Och källaren.. Ja det ser ut som en gammal vanlig betongkällare med matkällare, bastu, duschrum, pannrum osv.

På andra sidan häcken

Jag hade ju tänkt ta både före och efter bilder på den abnorma häcken men det regnade så mycket igår och idag så jag ides inte börja dra ut kameran.. Men föreställ er att häcken är borta och man faktiskt ser huset ! Mattias hann ju inte få bort riktigt hela i Lördags men nu idag hade Emils pappa varit där och tagit bort det som var kvar :)







Som ni ser är den stoora gräsmattan/ängen framför huset upplöjd nu och nytt gräs är sått så att den ska bli finare och jämnare till nästa år och växa bättre gräs där. Det är en bonde i byn som tar hand om ängen åt oss och som tack får han ta allt gräs till sina får. Det är ju skitbra.. Han får gratis mat åt fåren och vi slipper slå ängen !

Känns skönt med 1 projekt ur världen.. 100 to go. Bokstavligt talat.

Helgen !

Sådärja, Då är man tillbaka i stan igen..

Har ändå hunnit få endel gjort i helgen som sett ut ungefär såhär:

På Fredag: Åkte vi upp efter middagen och då vart det mest lite småfix under kvällen, Det regnade ju så man kunde inte göra så mycket utomhus men vi visade dem runt, bäddade sängarna och sådant.

På Lördag: Steg vi upp tidigt för att sätta i gång med allt.. Mattias jobbade på med häcken heeela dagen så nu är nästan hela borta, Emil körde iväg alla kvistar och var arbetsledare ;), Markus hjälpte till med det och lekte med Oden, Jag rensade i skåp packade undan dem gamla grejerna och fyllde på med våra saker samtidigt som jag lagade mat och småstädade lite och Mamma hon putsade alla fönster, vädrade gardiner och plockade bär. Dem åkte hem på kvällen och då la vi oss vid tvn. Åkte till Korpis senare på kvällen och sov för att vi ändå skulle vara där på morgonen nästa dag.

På söndag: Var det tidig uppstigning igen och iväg till Emils jobb där jag skulle städa.. Eller sanera kan man nog kalla det, Tänk er en oljig verkstad där ingen städat på ca 3 år. ALLLLT var svart så det tog rätt lång tid och jag hann bara med toaletterna och lite i fikarummet då. Under tiden fixade Emil med min bil och bytte hjullager och ett styrstag samt fixade halvljuset så nu är den redo för ombes.. Tjoho ! :) Lämnade dock kvar den där uppe åt honom och åkte buss hem eftersom han bara kan köra automat bil nu. Jaa.. Sen blev det middag hos hans föräldrar och hem för lite söndagsmys vid tvn.

Idag: Vart det ännu tidigare uppstigning eftersom bussen gick redan kl07. Jag har sovit i stort sett hela vägen på bussen så det gick rätt snabbt :) Nu sen jag kommit hem har jag bara packat upp mina grejer, kollat igenom posten och sånt där. NU ska jag äta nåt lunchliknande så kanske min huvudvärk går över så jag kan göra lite nytta sen. Funderar på att åka och städa lite hos Mormor.

Baluba

Ooh vad fort veckan går och det är bra det ! I övermorn åker jag äntligen upp till byn igen :)

Jobbdagen idag vart ändå liite längre än den först skulle bli och det är bra, varje minut tas emot tacksamt. Jag hade dock inte tagit med mig nån lunch så det fick bli en latte och en chokladcroissant haha.. En riktig supermåltid va ;D Imorn blir det iaf full dag och sen har vi möte med facket kl 16 på kontoret. Efter jobbet är det packning som gäller för hela slanten så man är redo att åka direkt efter jobbet på Fredag :)

Nåja.. Det var lite kort om min dag, Nu ska jag göra guacamole till kvällsmat.. Ska dock inte äta min med chips utan på rostat bröd :)


God fisk !

Jag måste bara tipsa er om en supergod fisk jag just provade...



Findus lättpanerade Torskfilé ur deras serie "Våra Finaste"

Lite dyrare än vanliga fiskpinnar och sånt men tro mig det var så värt det.. Det smakade precis som hempanerad "riktig" fisk.. Så mört och gott, inte alls tort kött och så var det redan lite salt & kryddor i paneringen så jag smörstekte dem bara, kryddade med citronpeppar och pressade över lite citron.

Mums !

Gonatt Gonatt

Nej nu skriker min mage efter mat, dags att stänga av datorn och bege sig mot köket för lite kvällis. Gött !




Sen får det bli en tidig kväll så man får sova länge och vakna utvilad.. Börjar inte förrän kl10 imorn så :)

2 varianter på foliebakad fisk - Recept

Är ni oxå alldeles för dåliga på att äta fisk så ofta som man egentligen ska (1 gång i veckan) ? Kan då erkänna att jag är det iaf ! Jag tycker det brukar vara så svårt att komma på nånting gott men här får ni recepten på två foliebakade fiskrätter jag hittade på för någon vecka sen.. Båda är gjorda på Alaska Pollock men det blir nog godare med Sej eller Torsk.



Den första och godaste gjorde jag genom att salta och peppra fisken, pressa över citron och en vitlöksklyfta samt lägga på ett par smörklickar och strö över provencalsk örtblandning. Vik över folien runt fisken som ett paket och kör sedan i ugnen på typ 200 grader tills fisken ser klar ut.. Ca 25-30 min eller nåt sånt.

Jag serverade det med ris och det vart jättegott och saftigt tack vare smöret !

Den andra varianten vart tyvärr väldigt torr men smaken var god.. Man behöver alltså tillsätta lite fett för att det ska bli bra.



Till den gjorde jag en röra på lite olja, sambal oelek, röd och grön currypasta, pressad citron, salt, peppar och lite ingefära. Kanske några fler kryddor som jag glömt bort och så ganska mycket kokos !

Bre detta på fisken, packa in den i folien och skjussa in i ugnen.

Tisdag

Jag har faktiskt hunnit med en hel del sen sist jag skrev.. Eller en hel del är väl att överdriva men jag vart så less på att sitta här å göra ingenting så jag styrde kosan mot Storheden och Ö&B, Granngården, Ica Maxi och Willys.

Jag handlade allt man kan behöva när man ska sanera ett helt jävla snuskställe till verkstad hehe.. Nä men bilverkstan där Emil jobbar har inte blivit städad på väääldigt länge och med tanke på vad det är för lokal är det jäkligt skitigt med all olja å smuts. Så det blev hink, mopp, svampar, allehanda medel och så vidare :) Det ska nog bli fint när jag och min inneboende perfektionist är färdiga där :)

Passade på att småhandla lite mat så jag har i veckan och när Mamma och dem ska komma upp i helgen.

Sen har jag tvättat och ska alldeles strax springa ner i tvättstugan och hämta upp det sista. SEN kanske jag ska ta det lungt.. Vet inte vad det är med mig.. Kan inte sluta stressa. Sitter just nu och är helt uppe i varv över att min 4timmars kund imorgon avbokade så nu har jag helt plötsligt bara 2 timmars jobb imorn IGEN.. FAAN, Inte blir det nån jävla lön av att jobba två timmar om dagen. Hojjjaa !

Nu ska jag nog tröstäta lite glass !


Ciaaoo

Hola Amigos !

Idag kan man nästan säga att jag är ledig för jag hade bara en frisörsalong imorse som tar 1,5h så det blev en kort jobbdag :) Hade dessutom med mig en ny tjej idag som går på inskolning så då hjälptes vi åt med det.. Hon ska vara med mig hela veckan så det blir kul med lite sällskap som omväxling när jag annars alltid jobbar ensam :)

Passade på att lämna tillbaka lite böcker på Kulturens Hus när jag ändå var i stan så nu har jag inga böcker kvar att läsa.. Måste låna fleer, Är inne i en bokperiod just nu !

Dessutom är jag uttråkad och rastlös nu.. Vill ha nåt att göra ! Funderar på om jag skulle åka och kika i lite affärer eller nåt men samtidigt känns det lika att ta allt samma dag typ i slutet av veckan när jag ska handla osv.


Enkel Rödvinskyckling

I helgen lagade vi en riktigt smarrig men enkel maträtt i Fällan. Emil har ju inte riktigt lika varierat utbud i skafferiet som mig så man får ha lite fantasi :)



Till detta behöver du:
Kycklinginnanlår (räkna 2-3 per person)
1 påse färdig rödvinsmarinad
1 Vitlöksklyfta

Såsen:
Resterande marinad
Oatly havregrädde (går lika bra med vanlig) + redning
Kryddor (Salt, peppar, chilipulver, lökpulver och grillkrydda samt en matsked ketchup)

1. Låt kycklingen ligga nån timme i marinad och tunttunt skivad vitlök innan du plockar upp den ur marinaden och steker den.

2. När kycklingen är färdigstekt plockar du upp den ur stekpannan och häller i marinaden utspätt med lite extra vatten och vispar upp med skyn och havregrädde. Rör ut vetemjöl med lite vatten, häll i och låt koka upp.

3. Krydda och smaka av såsen, krydda mer vid behov och lägg sedan i kycklingen igen som får puttra lite.

Servera med klyftpotatis och blandsallad.

Linsgryta

Här kommer ett recept på en snabb, enkel, nyttig och billig maträtt jag lagade idag.

Nämligen Linsgryta.. Har inte ätit det på huuur länge som helst men gott är det ! :)



Ingredienslistan kan man variera hur mycket man vill med olika bönor eller linser, grönsaker eller andra smaksättningar men såhär gjorde jag.

1/2 Rödlök
1 Vitlöksklyfta
ca 0,75-1 dl Linser
Kryddor + buljongtärning
1 burk krossade tomater + en skvätt vatten


1. Fräs lök, vitlök och kryddor (Spiskummin, lökpulver, grillkrydda, svartpeppar, örtsalt, chilipulver & paprikapulver) i olja tills löken mjunkat lite.

2. Häll i linser och lite vatten samt 1/2 grönsaksbuljongstärning. Tillsätt sedan en burk krossade tomater och låt puttra tills linserna är färdiga. Krydda med lite oregano och basilika på slutet.

3. Servera med ris.

Måndag

Så har ännu en ny vecka börjat.. Det blev som för det mesta en lugn start då jag bara hade ett 2h's abb idag. Har för det mesta tagit det lungt här hemma men ändå hunnit med lite småsaker som att slänga sopor, posta brev, vara på affärn, städa badrummet, boka tvättid unt so weither. Lite småfix helt enkelt !

Planen är annars att ta det väldigt lungt i veckan för allt stressande på senaste har gjort mig hjärndöd.. Jag glömmer saker hela tiden, jag som annars har stenkoll på allt är mest bara förvirrad, jag blandar ihop ord, hittar inte rätt ord, säger saker i fel ordning, stammar. OCH dessutom kommer jag inte ihåg såna saker som annars sitter i ryggraden.. Nu i helgen har jag 2 gånger försökt växla utan att koppla tex. Sånt händer i normala fall inte ens en gång om året.. Och en annan dag.. Haha.. Ja då vred jag om nyckeln och skulle starta bilen fast den redan var igång. Bra där för startmotorn.

Nä, Nu ska jag göra mig en kopp te och kanske läsa lite bok eller så. Blir tidigt ikväll för imorn ska jag vara på plats i stan redan kl 07. Har föresten satt i täckena i sängarna nu för nu är sommaren officiellt slut när man håller på frysa ihjäl på nätterna trots att man börjat ha vädringsluckan stängd. Nån annan än jag som tycker att denna sommar gått fortare än något annat år ?! Helt sjukt !



Min sötlimpa <3

Back home

Hej !

Nu är jag tillbaka i Luleå efter en helg i Fällan.. Åkte upp i Fredags direkt efter jobbet och sen har det varit full rulle hela helgen. Emil är ju som sagt handikappad men vi har ändå försökt få nånting gjort i huset.. Så det har blivit en massa städande, slängt grejer, tvättat osv.

Vi har varit och kollat på en bil åt Emil som vi sedan åkte och hämtade idag i Poulomajärvi.. Igår var vi i Kivijärvi på kvällen och så har vi lagat god mat och hunnit ta det liiite lungt oxå. Med betoning på lite. Men nu till helgen ska ju Mamma, Markus och Mattias komma upp och hjälpa till lite så då hoppas vi hinna få häcken nerkapad och fönstrena putsade !

Menmen.. Tillbaka till nutid. Jag har kommit hem för snart en timme sen.. Har haft så förbannat ont i huvet nu ikväll så hojja.. Nivet när man har sådär ont att man nästan får frossa och börjar må illa ? Så ont.. Lite jobbigt att köra hela vägen men nu börjar det äntligen lätta lite efter 3st 500mg alvedon, en treo och en kopp te. Pjuh !

Ska ringa baby nu och sen blir det hopp i säng.. Lääär sova gott ! :)

Onsdag

HejHej !

Idag har mina killar åkt upp till byn.. Eller dem åkte till stugan i Erkheikki så Emil kan få hjälp med att motionera Oden och sådant :) Hursomhelst har jag jobbat förmiddag idag och sen farit hem och lagat lunch, packat bilen, rastat Oden osv.. Sen var jag såååå trött att jag somnade i soffan medans Emil såg på tv.. Vaknade 1,5 timme senare ! :D Brukar inte sova så länge på dagarna men det behövdes nog..

När dem hade farit åkte jag direkt ut till Gammelstan där det bjöds på världens godaste pastasallad.. Ni borde verkligen testa den. Koka pasta och häll över en dressing av pressad vitlök, olivolja och balsameco medans pastan är varm. Sen blandar man i parmaskinka, tomat, oliver, ruccola och ev andra grönsaker som kan vara gott typ kronärtsskockor, ärtskidor osv. SMARRR !

Drack förstås kaffe på maten med en massa kakor till så jag blev illamående och intog soffläge vid tvn ett tag, Spelade lite Buzz oxå innan jag åkte till Storheden och handlade + tankade. Bra bil föresten den där Passaten.. Jag tankade 17 liter i Korpis förra veckan och på det har jag kört till Lule (17 mil) och sen har jag varit tur och retur till storheden och gammelstan 3 gånger på det oxå och det var ännu inte tomt i tanken.

En bra grej som vi bestämde i Gammelstan idag är att dem ska komma upp till oss nästnästa helg och hjälpa till med allt som vart lite lagt på is nu när Emil blev handikappad typ som att jäma häcken med marken, klippa gräs, tömma och torka ur skåp, packa upp grejer, flytta möbler och allt sånt flyttfix nivet ! Good Shit ! :)

Nånå, Inte kan jag sitta här hela kvällen.. Imorn blire jobb för hela slanten !

En dag till

Jag verkar inte bil nå ensam denna vecka huhu... Emil & Oden skulle egentligen åka igår och sen idag men tänka sig dem är fortfarande kvar. Det är ju såklart lite stressigt och jobbigt för mig när jag måste göra preciiis allt själv men som tur var har jag ju varit ledig både igår och idag så det har gått bra ändå :) Idag ides jag dock inte laga nån mat så vi köpte sånhär mat från Kalaskulan som dem säljer i kyldisken på vissa affärer.. Inte som hemlagat men det gick att äta iaf :)

I övrigt har det väl inte hänt så mycket idag.. Jag har hämtat ut ett paket, lämnar tillbaka en film, dammsugit, tränat lite trick med Oden, Spelat TP, Varit på promenader osv och så har Mamma varit hit en sväng.

Nu ska jag klä på mig efter duschen och gå ut med Oden på kvällsprommis, Sen måste jag göra någon kvällsmat och förbereda min frukost till imorn. Börjar kl 08 så det blir att stiga upp tidigt så jag hinner rasta Oden oxå.



Godnatt på er allihopa !

Som Svar

Jag fick en fråga här på bloggen för ett par dar sen och det är en fråga som lite då och då dyker upp hos människor som undrar att ”Nämen gud, vad gör du då när Emil inte är hemma?” Jo, Jag är ju en egen människa så min värld går inte under 2 dagar utan Emil, Även om jag saknar honom.

Så jag tänkte att jag skulle förklara för alla dem som har det lite svårt med att förstå hur eller varför Jag & Emil inte alltid är med varandra på tex. Helger.. Det är nämligen så enkelt att det faller sig helt naturligt att om han vill göra en sak och jag vill göra en annan ja då gör vi det. Vi älskar inte varandra mindre för det, det har inget att göra med att vi behöver tid ifrån varandra eller något sånt utan att vi helt enkelt varken vill låsa eller begränsa varandra – Vi måste få göra vad vi vill.. Även om vi råkar vara ett par. Ett par egna individer. Och bara för att jag inte ALLTID hänger efter honom vart än han far så betyder det inte att jag ALDRIG följer med.

Vintertid till exempel är jag inställd på och medveten om att vi inte får speciellt många helger tillsammans för då är det skoterkörning som gäller, Något som jag inte alls är intresserad av att följa med på.. Då känns det också onödigt att följa med upp till byn för att ligga där och ha tråkigt när jag kan vara här hemma och göra något mer givande.

Och det är just det här med att åka upp till byn som alltid varit den största ”konkurrenten” till vår tid tillsammans – Emil älskar att åka ”hem” det är hans paradis och jag kan bara tänka mig hur olycklig han skulle bli av att inte få vara där den tid han behöver. Jag kan inte missunna honom det, Inte ens dem gångerna han varit borta 3 helger i rad redan och jag är måttligt glad över att bli ensam en helg till, inte ens då ber jag honom att stanna hemma istället för jag vet att han aldrig aldrig någonsin skulle säga åt mig vad jag ska och inte ska göra, får och inte får göra. Jag vet mycket väl hur pojkvänner kan vara – Man får inte prata med dem, inte träffa dem, inte göra det, inte ha dem kläderna osv. Emil skulle ALDRIG försöka bestämma över mig, få mig att förändras eller be mig välja bort något jag vill göra.

Jag saknar alltid Emil när vi är ifrån varandra, Alltid. Han är ju min andra hälft så självklart fattas han mig.. Men när man älskar någon så mycket vill man ju varandras bästa och Emil blir galen av att sitta hemma medans jag tycker hemma är världens bästa plats. Jag har inte det där behovet av att flänga runt, men det betyder inte att jag inte har förståelse för alla rastlösa själar. Jag har alla möjligheter i världen att åka bort lika mycket som han men.. Jag vill inte. Jag väljer att vara hemma för det mesta men jag tänker inte tvinga någon annan att göra samma sak.

Givetvis kan jag sitta här hemma ibland och vara sur å undra vad det är som är så viktigt och varför vi inte bara kan göra det jag vill istället, och varför läste han föresten inte mina tankar och frågade om jag ville följa med ? Och varför frågade jag inte själv om jag fick följa ?  Men efter ett tags tjurande kommer jag för det mesta fram till att.. Det är ju såhär det är. Vi vill ofta olika saker och då är det bäst för alla om var och en får göra det dem vill istället för att man ska turas om att ge upp vad man egentligen ville göra. Sen ser jag det inte som världens undergång att vara ifrån varandra en helg när man är tillsammans dygnet runt 5 dagar i veckan.

Jag tycker föresten det är ganska fint att ge varandra tid och utrymme att vara sig själv, att älska varandra för dem man är, att acceptera och lära sig tycka om olikheterna, att inse att man inte alltid kan vara mittpunkten i någon annans värld och att ha den insikten om att i ett förhållande får man uppoffra sig vareviga dag och anpassa sig efter varandra jämt om man vill att det ska hålla. Det är inte alltid så enkelt men för mig är det värt att kämpa för. Om en månad firar vi 4 underbara år tillsammans i med och motgångar så det kan vara ett vinnande koncept !

Jag går helt enkelt inte in i ett förhållande med planen att nu ska jag förändra och fixa till den här människan tills han är helt perfekt, alla sina intressen ska han välja bort och aldrig nånsin prioritera sina vänner högre än mig. Vi ska vara med varandra jämt och om vi är ifrån varandra en dag måste vi ringa minst 4 gånger och fråga vad den andra gör. Nej, That’s not how we do it.

Då hoppas jag att det klarnat lite !

Måndag

Hellluuu !

Fint väder vi har idag va ? Storm och regn.

Jag har då varit ledig idag, Egentligen hade jag bara blomvattning på schemat men en snäll tjej på jobbet kunde ta det åt mig då det kändes lite väl onödigt att cykla iväg till jobbet i regnet för att jobba 20 minuter och så hem igen.

Har varit på promenader med Oden, lagat lunch, vikt lite tvätt, tittat på tv och sådant so far.. Nu ska jag dammsuga och sedan ta det lilla lugna innan jag börjar med middagen och sånt.. Tänkte laga en rätt idag med pasta och kyckling i sås med soltorkade tomater och sånt.. Blir nog gött :) Är då hungrig redan nu !

Har föresten varit och hyrt en film oxå på morgonen så det blir lite movie-mys idag med :)

Mys-dag

Ooh vilken mysig dag vi har haft.. Höll på att säga att det varit så skönt att bara ta det lungt. Glömde för en stund bort att jag fram tills 17-18 tiden idag haft fullt upp precis hela tiden men emellan varven ner i tvättstugan och hundpromenaderna har vi hunnit ta det lite lungt :) Legat och trängts i soffan med varsin bok, ätit gotta och sett film.. Lagat en riktigt god middag tillsammans och bara haft det bra ! :)


Har bara pysslat om och tagit hand om min gubbe idag för det här första gipset han ska ha den här veckan får man inte alls belasta överhuvudtaget så det har blivit lugna puckar och benet i högläge för karln :D

Har cyklat iväg en sväng till Kvantum oxå och köpt hem lite av dem få grönsaker, frukter och andra nyttigheter han äter så han både kan få i sig nå vitaminer till att påskynda läkningen samt hjälpa kroppen att återhämta sig efter en veckas supande :)



NU blir det en kvällsväng med vårat lilla gossebarn och sen hopp i säng, Ska bli något skönt att sova !

Varje dag är det detsamma..

Godmorgon !

Är ni pigga och glada idag ? Jag är ganska glad men inte så pigg.. Emil kom ju hem vid 4 inatt så då var vi vakna en stund och sen hade jag lite svårt att somna. Steg upp vid 09:45 och gick morgonprommisen med Oden och sen har det vart full rulle. Jag har diskat, fixat frukost och sedan börjat bära upp alla Emils kläder ur bilen och börjat tvätta dem. Måste vädra alla rena kläder oxå eftersom dem blivit helt fuktiga i väskan.

Såå.. Jag har ju det jag roar mig med en stund. Ska fortsätta bära upp grejer ur bilen nu och samla ihop all pant, slänga skräp osv. Sen är det såklart dags för promenad med Oden och där emellan nån gång ska jag hinna handla och dammsuga. Pust.

Middagsprommis, kvällsprommis och en dusch står oxå på schemat. Nån som vet hur man klonar sig själv ?
Imorgon ska vi iaf försöka få tag på en rullstol så Emil oxå kan "gå" ut med Oden :)




Znark

Daaamn vad tröttttt jag är nu alltså.. Måste ju hålla mig vaken åtminstone nån timme till. Är även sinnessjukt sugen på Salt & Blandat. Ids däremot inte fara och köpa. Borde inte göra det heller !

Tror jag skär upp lite persika och lägger mig i soffan med boken jag läser just nu - Svinalängorna. Om man kan koncentrera sig håller nämligen på att bli G A L E N på att ALLAAAA här runt omkring har fest just nu vilket innebär att jag hör typ 10 olika men lika jävla dåliga låtar samtidigt från alla håll blandat med 25.000 idioter som skriker om vart annat. Far in till stan nu för fan så jag får vara ifreeeeed.

/ Agda 75

Nänä vänta.. Det här tar priset. Dem lyssnar på COTTON EYE JOE ?!

Olycksfågel

Åh.. Min stackars lilla älskling. Inte nog med att han fick Lincolnen krockad där nere... Nu har han brutit foten oxå eller fått en spricka i den...Det återstår att se nu när han ska tillbaka till sjukhuset. Igår skickade dem hem honom efter röntgen och sa att det bara var en kraftig stukning men nu hade dem kollat ännu mer på bilderna och tyckte sig se en spricka så det blir väl gipsat då isåfall..

Fan alltså.. Det är inte nå vidare bra för Emils jobb dethär.. Han är ju enda anställda där och dem har redan haft stängt en vecka pga hans semester och nu vet jag inte hur länge det dröjer innan han kan börja jobba igen. Not good not good för en nystartad verksamhet.


Fasen.. Det blir att hoppas på det bästa och en snabb läkning. Mycket vila i början, försiktig rörelse sen och en jäkla massa kalciumrik nyttig mat !

<3

When you put your hand in mine, There aint no ever mountain we can't climbe.




I got you babe ♥

Trist

Nä nu börjar jag tycka det är långtråkigt.. Vill att älsklingen ska komma hem ! Inte för att vi hinner vara med varann nå speciellt länge då heller, Han ska ju upp till byn och jobba igen men ändå bättre än inget så jag längtar :)

Idag har varit rätt lugn men ändå är jag tröttare än tröttast. Ska gå ut rätt tidigt med Oden på kvällsprommisen så vi får sova länge inatt :) Har en rätt stressig och tung jobbdag imorn men som tur var kunde Mattias åka hit på lunchen och gå ut med Vovveliten :)

Nu ska jag äta någon kvällsmat och plocka fram så det är förberett till frukost och lunch imorn. Sen blir det som sagt prommis och hopp i säng !


Vet ni föresten vad som har hänt i Rättvik ?.. Dem åkte ju ner med Lincolnen på Söndag och inte ens ett dygn hann dem vara där, På Måndag körde en gammal kärring rakt in i sidan på dem.. Det var dem dörrarna !


Ett stycke Lincoln med ej demolerade vänsterdörrar.

Torsdag

Så var det Torsdag och jag är lika sjukt trött som vanligt. Fattar inte varför.

Har stigit upp vid 8 idag och gått ut med Oden. Sen kommit in och duschat samt ätit frukost... Ska bara ta det lungt nu innan det är dags för hundprommis Nr2 och åka till jobbet. Egentligen vill jag bara sova.. ZzzZzz !

Hursomhelst är det jäkligt skönt att det börjar närma sig helg ! :)


Godernatter

Nuu ska jag snart ge upp för ikväll... Eller nja, Det var kanske lite önsketänkande. Måste först bädda rent i sängarna, hämta upp det sista från tvättstugan och gå på kvällspromenad med Oden. Men sen !

Längtar sååå efter att få gossa ner mig i en nybäddad säng och bara soooooova ! :D


Dagen har inte bjussat på så mycket spännande.. Var ju ledig på förmiddan så då fixade ja lite här hemma, var ute med Oden och sådant. For iväg och jobbade en lillsväng och sen har städandet fortsatt här hemma med dammsugning och dammning av mattor. Tvättat en massa, diskat, hämtat ut ett paket på affärn och lite sådant.

Har faktiskt hunnit se en film oxå, Nämligen The king's speech som var helt okey bra !

Onsdag

Yey, Nu har snart halva veckan gått !

Idag blir det så mycket som 2,5 timmars jobb weeiii, Jag känner på mig att det här drar in feta pengar alltså. NOT.
Nåja, Jag är ju ensam med Oden så jag hade ändå inte kunnat jobba så mycket. Men nästa vecka tänkte jag försöka tjata till mig lite extra timmar då jag tror att många kunder börjar vara tillbaka nu efter sina sommaruppehåll.

Hursomhelst är jag sinnessjukt mongomegatrött idag och har nyss hällt i mig 2 koppar kaffe i hopp om att vakna till. Ska nu bege mig mot sophuset med lite skräp och sedan boka en tvättid. Måste få i mig någon lunch oxå samt gå på promenad med Oden innan jag cyklar iväg mot jobbet !


Då vet ni vad jag sysselsätter mig med idag !


Godnatt !!

Puuuuust, Jag är så trött !!

Steg upp vid 08.30 idag.. Gick ut med Oden, in och äta frukost, duscha, packa bilen och en massa sådant innan vi drog iväg. Överskattade som vanligt min bils förmåga att köra fort och vi kom fram mycket senare än jag hade planerat. Dessutom var det en jäkla massa vägarbeten överallt !

När vi kom fram så sent hann jag inte göra nånting alls i huset eftersom jag skulle på arbetsintervju ! Hehe detni, Säger vars det var sen när jag vet om jag fick det eller inte :D.. Nånå, Det tog ju en stund och sen hälsade jag på Josse.. Stressade vidare tillbaka till Fällan för att hämta Oden och packa in allt i nästa bil, tanka i Korpis och sen gasa mot luleå.. Passaten var lite mer fart i än Mercan så vi var i Luleå igen vid 22-tiden och då vart det ett Orginalmål från Max - Det var äckligt som vanligt, att jag aldrig inser att det är vider med slaffsiga äckelburgare. Nåja.. Mat i magen behövde jag efter denna dag på språng utan nåt att äta.

NU = SÄNGEN !

Måndag

Ännu en dag till ända..

Blev en kort arbetsdag idag pga en avbokning.. Tusan. Hade behövt lite fler timmar. Blir jäkligt skralt med jobb denna vecka ! Imorn är jag hursomhelst ledig och ska åka upp till Fällan för att lämna Mercan och lite möbler samt hämta hem Passaten. När jag ändå är där ska jag fixa lite i huset.. Tömma garderober och sortera upp allt som finns där vad vi ska använda och vad som ska packas undan av dukar, gardiner etc. Sen torka ur skåpen och vika in Emils kläder hade jag tänkt. Får väl se vad jag hinner med !

Nå tillbaka till idag.. Efter jobbet har jag varit ute med Oden förstås, bakat jättegoda rabarbermuffins, diskat, lagat mat och sedan åkt ut till Gammelstan för att hämta några papper och en bok & film som jag lånade. For och tankade på vägen hem oxå så det bara är att fara imorn. Tänkte bege mig rätt tidigt ändå. Oden följer såklart med :)


Nu är det dags för kvällspromenad och sen kvällsmat för mig innan jag ska hoppa i säng och sova gott !

Filmkväll

Nu i helgen hade ju Jag & Älsklingen film och myskväll..

Vi såg:

Mina eftermiddagar med Margueritte


Som jag tycker var en helt okey feelgoodrulle, Inte direkt något utöver det vanliga men ändå sevärd. 
2,5-3/5 poäng

Och Svinalängorna



Här blev jag lite besviken faktiskt, Man har ju hört så mycket bra om den. Den är verklighetsbaserad vilket är min favoritfilmgenre, storyn är bra och Emil tycker boken är skitbra. Filmen har alltså all potential till att bli något riktigt bra men njäää den når inte fram. Jag får ingen känsla av den.. Den är inte nog målande, inte nog personlig, den är för lite ! Nu har jag iaf lånat hem boken och ska göra ett nytt försök med den.. Sist läste jag aldrig klart den.

Svinalängorna får 3/5 poäng av mig.

RSS 2.0