Onsdag

Hej Sverige !

Snabb uppdate mitt i Mästerkock som jag följer slaviskt !

Jobb idag till efter 16 samt ett nytt kundmöte, lagade varsin rätt åt oss till middag och sen for vi iväg till Storheden och betade av mathandling, presentinköp och systemet.

Nu är det som sagt tvn som gäller med en Sommersby cider och en mazarin :) Ska gå ut med Oden direkt programmet slutar så vi kan somna tiiiidigt. Jag är helt sjukt trött ! Känns som om det ska vara Fredag imorn men icket.. 2 dagar jobb kvar. Snaaark



Tisdag

Hurrrrv, Dagen började med att jag låg å frös ihjäl lite smått.. Inte hade väl ja nån aning om att de skulle vara -16 på morron när jag stängde av elementet igårkväll :D

Jobb planerna blev då ändrade så istället för att jobba 9-16.30 blev det 8-14 och sen ett möte kl19. Så det var ju jätteskönt att Oden slapp vara ensam hemma så länge och tur för mig.. När jag hade jobbat typ en timme på morgonen kände jag hur de högg till i ryggen å efter det kunde jag inte jobba fullt lika snabbt om man säger så.. Hoppas de går över fort !

Nu är jag ju då som sagt hemma ända tills ja ska på dedär mötet vid 19.. Och om det är någon som undrar varför jag är på en massa möten hela tiden så är det när man ska få en ny kund som man åker ut till dem och pratar om hurdan städning dem vill ha, tittar på deras hus och städbehov typ. Det brukar oftast inte ta så lång tid så jag är nog hemma igen till strax efter 20.

Det är ju föresten kniven mot strupen idag som inte får missas ! :D Nu ska jag gå å göra nå vettigt alternativt slänga mig på soffan å sova en stund.. Vad tycker ni ?

Thaikyckling med bambuskott - Recept

Gårdagens middag och dagens lunch blev detta.
En wook med kyckling och bambuskott.

Jag fräste upp kycklingen i olja och kryddade med Örtsalt, Svartpeppar, Koriander och Ingefära. Sen pressade jag ner 2 vitlöksklyftor och hade i ca 1 tsk röd currypasta, 1/2 tsk grön currypasta, Fish sauce, socker, citronsaft. I med en halv burk kokosmjölk och bambuskotten. Låt koka upp, smaka av och krydda mer vid behov.



Och för att kunna lyckas med god Thaimat behöver man ha typ dessa ingredienser hemma.. Det är dem jag oftast använder iaf. Sen finns det ju såklart fler som färsk chili, limeblad, citrongräs osv men det är inget jag brukar köpa, Dem smakerna finns ändå med i currypastorna.


Från vänster:

1. Koksmjölk
- Ett måste för mig. Basen till hela såsen helt enkelt. Oftast går det bara åt en halv burk och då kan man bara frysa in resten och använda nästa gång.
2. Coconut sweet chili sauce - Suupergod sås med smak av kokos, chili och kaffir lime.
3. Jordnötssmör - Mums om man ska göra Chicken satay eller bara vill ha jordnötssmak på sin sås.
4. Fish sauce - Thailands motsvarighet till vårat salt och Kina/Japans soja. Luktar apa men ger en god smak på maten. Ta inte för mycket bara
5. Citronsaft - Ger en god syrlighet till maten, Jag brukar kombinera den med någon tesked socker.
6. Röd Currypasta - Jättegod blöt kryddblandning som inte är så stark men väldigt smakrik.
7. Grön currypasta - Starkare än den röda, Jag tycker det är godast att ha båda två i samma rätt.
8. Vitlök - Såklart, I thailand brukar dem mortla vitlöken för att få fram mycket smak. Jag pressar min.

Måndag

Godmorgon !

Jag är ledig idag och ska passa på att göra en massa ärenden som man annars aldrig hinner med.. Har ringt ams och meddelat vad jag gjort senaste tiden och ska snart gå iväg till Lulebos kontor här på porsön och lämna tillbaka våra gamla nycklar.

Sen ska jag försöka få tag i Rösäter och boka en veterinärtid för en allmän hälsokoll på Oden, Inte för att han är sjuk på nåt sätt men man vill ju ändå kolla upp så att allt är bra med ögon, öron, tänder osv.

Nu ska jag gå ner i förådet och kolla om vi har nån bromsvätska eftersom det börjar sina av den varan i bilen. Sen blir det att slänga sopor, posta brev, boka tvättid, långpromenad med Oden unt so weither. Jag jobbar ända till 16.30 imorn så jag vill att Oden ska vara riktigt ordentligt motionerad och aktiverad idag.

Efter middagen ska jag iväg och "jobba" en liten sväng.. Ska nämligen på ett nytt kundmöte men det går ju fort så.

Bokus

Jag har nyss beställt två böcker..

Den ena är en som Emil önskat till sin födelsedag


Och den andra kan man väl säga är till oss alla tre :)

Godmorgon !

Mina grannar hade inga planer på att typ.. Hålla käften eller åka ut på krogen istället utan hade ett litet sångkalas till.. Ja 00:40 hörde jag dem sista gången vråla till sånger som Islands in the stream, What's up, Lemon Tree, Sleeping in my car och så lite Winnerbäck på det med Kom ihåg mig då. Vad förvånad man skulle bli om det nångång var någon granne som skulle lyssna på bra musik.





Nåväl, Hade jag inte haft Oden skulle dem ha fått höra på hög musik såhär på morgonkvisten ;D

Vi har stigit upp kl 08 och varit ut på en promenad som inte blev så lång för att jag höll på att svälta ihjäl. Kom in och åt en nyttig frukost som jag lovat mig själv.. Det blev Axa's osötade müsli med havremjölk,  en vitamintablett och ett glas äppeljuice till det.

Sen satte jag igång med att tömma disk, damma mattor, dammsuga och skura golven. Tog en liten paus nu för en kopp kaffe och lite datortid :)

Ska väl fortsätta med att diska massa stekpannor, grytor och ugnsplåtar och efter det rengöra ugnen. Ååh vad ruligt :) Jag har då bestämt att Emil får ta tvätttiden ikväll och han har ingenting att säga till om Moahaha :D

Då var de över

Fan va skönt att den där mörka timmen när över nu, Var fan inge kul å sitta har själv i beckmörkret me nå fjuttiga små ljus.. Ja är ju så skrajjsen av mig oxå så huvva :D

Såg då att i stort sett alla här runtomkring hade tusen lampor tända som alltid annars.. Jag fattar inte dedär med att ha en jävla massa lampor över allt "för att de är fint" va är de för fint å ha en taklampa, en golvlampa, en lampa i varje fönster åsså några på väggarna. Bah..

Nåja.. Jag ska då inte vara vaken nå länge ikväll.. Ska bara äta nå kvällis, gå sista promenaden med Oden och sen hoppa i säng, Synd då bara att mina grannar har fest så vi får väl se om jag ens kan somna :)

Och nu gör jag ett nytt försök att dra ner drastiskt på allt va socker & fett heter, De är sjukt hur vi vräker i oss här hemma alltså ! Dagens frukost vart då nyttig iaf och det ska även kvällsmaten bli !


2 kiwis och 2 havreknäcke med ost och tomat. Havreknäcke är för övrigt världens godaste hårdbröd. Visserligen är det dubbelt så dyrt som husman men nångång kan man unna sig :)

Turn you'r lights down low

Ni glömmer väl inte att släcka ner alla lampor osv nu ikväll klockan 20.30 ?!

Jag är ensam hemma ikväll så därför kommer jag att ha antingen tvn eller datorn på så jag inte tråkas ihjäl men i övrigt tänker jag släcka lamporna och tända lite ljus :)

Lördagsshopping

Här är dem få ynkliga sakerna som jag hittade på stan idag..


Bruntonande ansiktskräm från Apoteket samt nagellack från H&M. 89 för Krämen och 29 för nagellacket tror jag ?


9-pack fina örhängen från H&M, Dem kostade 29.50 = väldigt billigt.




Samt lite enkla underkläder även dem från H&M. Dem kostade bara 30 kronor per 3pack så det kunde jag inte motstå :)

Lördag

Why the fuck skulle jag prompt på stan idag när det är marknad och det var löning igår ? Det var fan tjockt med folk och dessutom har folk här uppe tappat sitt Norrländska beteende och är allmänt närgågna.. Asså jag HATAR när folk jag inte känner är nära mig ! Måste man stå så nära nån i kön att man trycker sig mot dem ? Måste man gå in i folk ? Nää.. Håll er på avstånd ! Och gå gärna snabbt oxå samt låt bli att stå och fundera över livet mitt i vägen ;D

Och varför tog jag såna korta sockar tillsammans med ett par skor som glappar i hälarna ? Jag fick gå med sockarna nerhasade till mitt under foten.. Inge skönt.

Och det suraste av allt.. Åka till stan helt shoppingsugen med pengar som bränner i fickan och så hittar man ingenting man kan köpa ? Nå.. Lite småsaker fick jag med mig i brist på annat men grejen jag skulle köpa som födelsedagspresent åt Emil var slut och tröjan jag letade hittade jag inte.. Snacka om att H&M är en enda stor oreda, finns det nån sortering där what so ever ?

Ska visa vad jag köpte sen men nu ska jag gå ut med Vovveliten och fundera ut nåt man kan laga till middag.

Mumms

Hejhej !

Idag är en bra dag.. Inte bara för att det är Fredag & löning utan även för att jag fått höjd lön.. Med hela 14% inte illa va :) ? Visst, min lön är ännu inte mycket att hänga i granen men halllååå 14% :D Jag är då glad ! Och dessutom räckte min lön och blev över efter räkningarna och då har jag ändå inte ens jobbat halvtid den här månaden.. HUR BRA ?

En annan bra grej är att Emil har en uppsättning nya sommardäck som ja ska få av honom, Snällt va ?!

Jaja, Det är vad som har förgyllt min dag idag ! Jobbdagen har inte heller varit speciellt ansträngande trots att jag jobbat full dag och det bästa av allt - Att direkt kunna åka iväg till serverat middagsbord med bullens & bröd till förrätt och sen våfflor med hjortron och blåbärssylt + grädde då såklart. Haha det var jag som hade beställt två rätter eftersom nivet när man är superhungrig kan man inte äta sig mätt på våfflor för att man hinner få en sockerchock innan :p

Bilar alltså...

Jag har så bra koll...

Jag: Vilken dag ska vi lägga på sommardäcken ?
Emil: Jag har inte ens bytt till vinterdäck ännu..
Jag: Meh !, När ska jag byta då ? Det börjar ju vara bara vägar nu..
Emil: Ja först måste du nog köpa däck..
Jag: Men va ?! Har jag inga sommardäck ?
Emil: Nää,det har jag sagt flera gånger !
Jag: Isåfall har jag förträngt det.. Kan inte du ge mig några?


Jag: Alltså nu har jag hållit på hur mycket som helst och försöka få fram nå jävla spolarvätska på alla spakar men det kommer inget.. Kan du fylla på spolarvätska ?
Emil: Alltså du har inga spolare..
Jag: :O

Torsdag

Tjotjo !

Imorse steg jag upp redan 05.45 så att Oden skulle hinna få 2 morgonpromenader, En med mig och en med Emil.. Känns bättre att lämna honom själv längre då.. Eftersom han rimligtvis är tröttare under dagen ju tidigare han vaknat och ju mer aktiv han varit :) Nånå, Det var då tungt att vakna iaf.. Känns att veckan börjar gå mot sitt slut och man är tröttare för varje morgon som går.

Hade ett uppehåll mitt på dagen så jag kunde gå ut med vovvsingen på lunchprommis och vid 15,30 var jag hemma för dagen och småplockade lite men tog det mest lungt eftersom vi hade kvar palt från igår och jag inte ens behövde laga någon middag - LYX ! :)

Nu ikväll har vi varit till Storheden för att handla lite smågrejer på rusta, mat på willys och tanka min bil. Imorn är det ju som bekant äääntligen fredag ! Jag jobbar till 16 och så fort Emil oxå har slutat åker vi till Gammelstan för att bli bjudna på middag... Våfflor såklart det är ju våffeldagen ! :D



Hmpfft

En sak jag inte gillar är när alla godisar ska envisas med att cutta upp gommen och tungan på en.

En annan sak jag inte gillar är när alla räkningar ska komma samtidigt.. Som denna månad har vi för det första fått höjd hyra och sen då elräkningen, fitt-tvavgiften, comhem och telefon. Sen har jag ju då fackavgift, försäkringen på bilen och måste köpa sommardäck.. Fan va gött ! Kommer simma i pengar vid månadens slut ;)

Nånå, Inte går de nån nöd på mig.. Har hämtat ut mitt paket från H&M nu ikväll och allt var jättefint och jag har redan hittat fler saker jag vill ha men det var bara nå smågrejer så jag ska nog kolla först om dem finns här i stan :) Jag kan då ha vanliga örhängen nu igen så nu sitter jag här å är fin med diamanter i örona och värsta halsbandet och hela fadderullan ;)

Nu ska jag koka mig en kopp te eller nåt och placera rumpen i soffan å invänta Sveriges mästerkock :) Ska sova tiiidigt ikväll... Är så jävla trött och ännu förkyld som fan ! Imorn blir det jobb 8-15.30

Onsdag

Nu är jag hemma efter en halvkort arbetsdag. Gick förstås ut med Oden direkt jag kom hem och sen har jag diskat... Ska fortsätta nu med att ta hand om mitt försummade hem och kanske äta något lunchliknande - Magen skriker efter mat !


Och på tal om mat, Till middag idag ska jag laga palt !! :) Mummmms !

Yummie !

Ska dra en dusch så åker vi till Godishuset sen... Yummie ! ;)


Mjaoo

Goddagens !

Nu sitter jag och tar min obligatoriska slappnaavefterjobbetstund.. Varje dag när jag har jobbat längre så sätter jag mig alltid vid datorn med typ en kopp kaffe innan jag river igång med några hushållssysslor eller att laga middag och det är skööönt :) Nu måste jag dock snart sluta med det och bege mig mot köket, Idag blir det Pastagratäng nomnom :)

Sen måste jag dammsuga IGEN.. Helt sjukt vad det dras in sand och grus trots att jag torkar av Oden ute på balkongen !... Och på tal om det så skulle Emil bygga en grind idag på jobbet så vi kan ha dörren öppen så Oden kan gå in och ut som han vill i sommar utan att man själv måste vara där ute så det blir ju bra :)


Nej nu är mitt kaffe slut och jag har inga ursäkter kvar för att inte sätta igång å göra nån nytta :D


Goodnight

Baah vad trött jag är, Ska bli skönt att få sova ! Ska bara gå ut på sista promenaden med hunden samt äta kvällis :)

Maten idag blev jättegod, Fläskfilé i vitlökssås med pasta och sen har jag bakat kladdkakemuffins som oxå blev goda men såklart knappt nå kladdiga för att våran ugn är störd. ALLTID när jag ska baka nåt kladdigt hinner det bli färdiggräddat.. Idag tog jag tex ut dem efter HALVA tiden och ändå blev dem okladdiga. Morrr !

Imorn jobbar jag då 9-15 och sen ska jag få hämta ut mitt paket från H&M som har kommit idag :)


Godnatt !!

Måndag, Ny vecka

Godmorgon Godmorgon, Hör fåglar sjunga glatt !

Så var det ny vecka igen, Jag börjar inte förrän strax efter 13 idag men har ändå varit vaken sen före 07, såklart. Typiskt att jag aldrig kan sova längre när jag har chansen! Nånå.. Då har jag fått lite nytta gjort här hemma istället som att diska, städa badrummet och lite sådant.

Om en timme ungefär ska Jag och Oden ut på lunchpromenaden och termometern nisar redan på +7 fast det är ganska mulet ute.. Skönt :) Det ser inte ens ut att blåsa nå mycket heller :D

Sen ska jag då som sagt åka till jobbet och kunden jag har är bara på 2h så jag är lika snabbt hemma igen :) Ska laga Fläskfilé i vitlökssås idag så de blir nog göttans :) Och förhoppningsvis hinner & orkar jag baka oxå.. Har ju tänkt det nu hela helgen och ännu har det inte blivit av ! Har väl planerat att göra nå småkakor eller muffins och så en kaka i långpanna.


Rabarber och jordgubbsrutor


Kladdkaksmuffins

Det stinker här

Ja ni ser rubriken - DET STINKER HÄR !

Lång historia kort, Emmeli kom förbi och hade sin hund med sig som hon ville att jag skulle träffa å se hur lugn och fin han är. Antagligen kände han väl av att det bor en hanhund här men eftersom det inte var någon hund hemma så kunde han ju ta över reviret och kissade på våran gungstol + ryamatta. Väldigt lite dock, bara ett sånt revirstänk men ändå.. Så jag skulle torka med lite ättika för att försöka få bort lukten så inte Oden skulle få för sig att märka över.

Problemet var då bara att den helt fulla ättiksflaskan föll i golvet inne i badrummet så korken sprack och allt rann ut. 24% ättikssprit på hela golvet och in i mattorna luktar INTE gott. Fick stå där på knä och skrubba golvet med ångorna stickandes i näsan så nu har jag ont i huvet och som sagt - Det stinker här. Jag har lagt mattorna på blöt i badkaret och torkat golvet flera gånger samt skrubbat med allrengöring så jag hoppas verkligen det kan gå bort !

Oden har då varit vääldigt nosig där på gungstolen men såklart inte kissat eller nåt, Tror inte han kommer göra det heller. Ska läsa i min städbok om det finns nåt som tar bort lukten av ättika - I vanliga fall använder man ju ättika för att ta bort lukten av annat !

Söndag

Godmorgon !

Jag har sovit rätt länge idag (för att vara mig) Men då var jag vaken längre än jag brukar igår oxå :), Jag har tvätttid nu kl 12 och innan dess ska jag duscha osv så det är väl lika bra att sätta fart... Har just ätit frukost men måste ju värma mig en kopp kaffe oxå :)

Måste även dammsuga, diska, laga mat etc.. Emil & Oden skulle komma hem tidigare idag för att någon skulle komma och kolla på Chevan. Jag har ju såklart saknat mina killar <3 Men den här helgen har faktiskt gått superfort !

Nånå.. Jobb imorn då. Bluh :D

Lördag

Så var det kväll igen !

Idag har jag faktiskt fått lite nytta gjort med betoning på liite ! Typ som att torka ur micron och rengöra under diskstället. Haha.. Sen har jag bara nördat dator och surrat sönder telefonen i 1,5 timme innan jag åkte iväg mot Gstad för att baka med Markus, äta middag, spela spel och läsa tidningar.. Hade planer på att städa ur bilen men det blev inte heller av :D

Handlade mat påvägen hem, Hade även stora planer på att rengöra kylen i helgen men nu är den ju full i mat igen såå de gick inte :D.. Och föresten, När jag kom hem hade nåt stolpskott ställt sig helt mycket över på min parkering och hade typ 1 meter till godo på andra sidan men då fick dem smaka på inparkering bigtime av min fettysk oxå mohahaha så nu får dem nog krypa in från passagerarsidan :D Hehehe !

Karlslok !!

När Emil kommer hem ska jag fan dra han i örat för nu hade han IGEN lämnat sitt alarm på så jag blev väckt 06.40 !

Nåja.. Det var ju så synd om mig igårkväll så jag ringde Mamma som kom förbi med Proviva, fruktsoppa, chips och smör. Ja smör - Jag hade ju tänkt baka idag men nu ser jag att kakaon räcker ju ingenstans. Otur där men jag måste ju ändå vara och handla så :)

Vilket osökt får mig att tänka på att jag måste gå ner och sätta i motorvärmarsladden i bilen och på samma sväng ta med lite sopor. Sen ska jag hoppa i duschen så man blir i nå skick att visa sig bland folk hhihi :) Jag hade tänkt åka en snabbis in till stan och kika lite på Lagerhaus, sen till storheden och handla mat.. Men det känns så jobbigt att gå på stan.. Alltid en massa folk, svårt att hitta parkering och speciellt svinjävlatrist när man inte har pengar att köpa något och alla vet att man inte kan gå in på lagerhaus utan att vilja köpa halva affärn.

Äh, Nu blev jag tveksam. Jag borde nog stanna hemma istället - Jag har ju lovat mig själv att bli frisk för till veckan blir det mycket jobb. Men då har vi ju fortfarande problemet att jag vill baka och måste ha ingredienser. Åh va jobbigt det här blev nu då !! :D

PINSAMT

Att Så ska det låta är ett bra program vet väl alla men idag var jag fanimig tvungen att stänga av tvn, Så pinsamt var det. Style var där.. Dvs Freestyle i ett desperat försök att återupplivas med ett nytt namn trots att dem blivit dubbelt så gamla, bara två av sex återstående bandmedlemmar och hopplöst avdankade. Vi kom väl en 3 minuter in i programmet innan dem inte kunde hålla sig längre och var tvungen att chansa på att låten bakom sifforna bara mååste vara "vill ha dig i mörkret hos mig"... Eller så inte, Men det var ju ett gott försök.

Sen var den ena tvungen att fara upp och dansa och ropa åt publiken att hänga med osv i varenda låt och få dem att klappa med och typ boxades mot kameran och var allmänt svincooool samt gjorde samma pose som på bilden här nedan mot alla kameror, publiken, medtävlande och orkestern.. Inte nog med det - Även när motståndarlaget sjöng var han uppe och dansade och for omkring OCH stod och trollade med knäna.. Que?!

Sen på tal om egocentriska personer... Varför har vissa hela sina jävla hus eller lägenheter fulla av bilder på sig själv överallt ? Jag fattar inte poängen med att gå till en studio och få speciellt smink och kläder för att stå där och posa så man kan rama in och ha i vartenda rum tillsammans med alla vanliga hemmatagna förstorade foton men det är klart, tycker man att man själv är snyggast i världen så..

15 minutes of shame..


Fredag

Ååh vilken dag alltså.. Har fått stressa & jobba som fan och efter att ha jobbat 3 dagar fast jag varit sjuk har jag kommit fram till att det inte är någon bra kombo så i helgen ska jag lägga tid på att bli frisk !

Såg framför mig hur jag skulle komma hem och bara slappna aaav.. Men nu har jag varit hemma i exakt en timme och undrar vad jag ska göra, vad ska jag hitta på, vad ska jag roa mig med, jag vill baka, måste handla, ska jag passa på och hälsa på i gammelstan samtidigt ? Åsså får jag säga åt mig själv igen att jag skulle ju inte göra något ikväll !

Men jag vill ändå baka fast smöret är slut :(

Dessutom åt jag Sushi till middag (tack älskling som bjöd mig) så jag är såklart fortfarande hungrig och väldigt sugen på godis.

Bluuh

Den här dagen har varit så jäävla kass alltså... Eller ja fram till en 15tiden var den ju helt okey förutom att jag var sjuk men inte hade råd att vara hemma. Sen blev jag så jävla arg för att vissa är så jävla dumma i hoooodet. Eftersom jag var både trött, sjuk och arg bestämde vi att äta middag från Subway... På gränsen till ihjälsvulten ställde jag mig i kön för att äntligen få i mig första maten sedan frukost.. SÅ ÄR INGREDIENSJÄVLARNA TILL MIN MACKA SLUT !!!!

Givetvis vägrade jag då att köpa något annat, skällde ut Emil för att dem inte hade rätt grejer, åkte hem och drog ner persiennerna och surade ner mig i sängen. Tillslut steg jag upp och gjorde 3 varma mackor men som ni säkert förstår är jag ännu rätt hungrig och törstig med för den delen !

Jävla skitdag alltså !

Nånå.. Imorn väntar jobb igen. Kul jul.

Fandå..

*POFF* Så försvann mitt goda humör pga ett besked jag fick.. Alltså, Fan vad folk kan vara dumma ibland. Och just i detta fall har jag fanimig inte ens gjort nåt fel ändå får man ta skiten. Jävla idioter.. Egentligen borde jag inte ens ta åt mig när jag vet vart felet sitter.



BLÄÄÄÄ

Torsdag

Morsning !

Idag har min förkylning gått över till slutstadiet som innebär att ögonen rinner och kliar, detsamma med näsan och det kliar som fan i halsen, svalget och gommen. Irri !

Jag måste då börja rappa på här nu för på ett tag åker jag iväg mot jobbet.. Jobbar inte så länge idag, Bara 5 timmar och imorn är det äntligeen sista dagen innan helgen :) Tjoho !


Hmmpfth

Blogg.se verkar ju vara lite bakom flötet idag ? Först gick det inte att logga in och sen försvann allt jag hade skrivit !

Sammanfattningsvis.. Jag är sjuk igen. Fick ont i halsen igårkväll som eskalerade så till den grad att jag vaknade inatt av smärtan. Har försökt kurera mig men inget hjälper juuu :( Har jobbat 8-12 idag och bara tagit det lungt sen jag kom hem, Ja förutom att vara ute på promenad med lillen då men det ger då mer energi än det tar.. Man får gå runt å vara stolt och nöjd över honom hela tiden så duktig å söt som han är lillhjärtat ! <3. Han har även fått tänderna borstade och ikväll så vi slipa ner klorna.

Nu närmar sig då klockan middagsdags men jag har ingen matlust och ingen matlagningslust heller för den delen så det blir fryspizza idag ! deluxe deluxe*

Men nu ska jag fortsätta tycka synd om mig själv som är sjukling.

:)

Gomorron höll ja på säga men Goddag passar kanske bättre !

Jag har kommit hem från jobbet för ett tag sen, har hunnit äta lunch och sånt sen dess men inte mycket mer. Är svintrött men de är inte så mycket att göra åt.. Måste gå ut med hunden, diska, laga middag osv och så fort bara solen behagar gå ner ska all mat ut på balkongen så jag kan frosta av frysen.. Det är -4 just nu här på baksidan men fram på balkongen steker solen och det är uppemot 20 såå de vore inte så bra :) Och för den som undrar bor vi på andra våningen och kan inte lägga ut de här bak i skuggan direkt :D Egentligen vore de ju smartast å göra det i helgen typ tidigt på morron eller sent på kvällen/natten men vet inte om ja vågar chansa mittiallt blir de ju svinvarmt då .. Hmm. I-landsproblem ja


Nu ska jag då snoka runt här lite innan jag gör nån nytta :)

En lista

Höger- eller vänsterhänt:
Höger !
Hårfärg?
Mörkblond med blonda slingor just nu.
Ögonfärg?
Blåa
Soluppgång eller solnedgång?
Båda är fina tycker jag.
Syskon?
Japp, 6 stycken.
Favoritmånad?
Augusti
Vem ringde du senast?
Hmm.. Det var en av mina kunder.
Vem ringde dig senast?
Arbetsförmedlingen.
Hur löd ditt senaste sms och till vem?
Svar på om jag kunde jobba till min chef.
Vad är dagens planer?
Inget speciellt.
Föredrar du att ringa eller skicka sms?
Ringa är väl enklast.
Är dina föräldrar gifta, sambos eller skilda?
Skilda
När såg du senast din mamma?
Oj när var det då.. I onsdags kanske.
När vaknade du idag?
06.45
Vem fick dig att skratta senast?
Säkerligen Emil.
Är du för ung för att äga vinylskivor?
Ja men jag gör det ändå :)
Har du stationär eller bärbar dator?
Stationär!
Sover du med eller utan kläder?
Underkläder.
Hur många landskap har du bott i?
Endast Norrbotten.
Har du någon gång spytt på fyllan?
Många gånger
Föredrar du skor, strumpor eller barfota?
Skor utomhus, tofflor inne ;D
Humör just nu:
Bara bra ! 
Favoritgodis:
Lösgodis som salt lakrits och sura godisar.
Är det nåt du absolut inte äter:
Äter väl allt om man måste. Tycker det är vääldigt oartig att vara kräsen men det finns massor jag inte tycker om. Typ pölsa, blodpudding, lever, köttsoppa osv.
Vad sa du senast:
Något åt Oden, "kom" kanske :D
Om du var tvungen att leva i en annan tidsepok, vilken skulle du välja då:
50talet
Sommarplaner:
Nån semester hinner jag inte tjäna ihop så jag ska nog försöka jobba så mycket jag kan istället samt det gamla vanliga midsommar på backen, pajala marknad etc. Längtar ! :)  
Fisk eller badkruka:
Badkruka
Hur många kuddar sover du med:
Två
Favoritväder:
Sommarnatt, Varmt men svalt, dagg i gräset och midnattssol !
Om du var fast på en öde ö, 3 saker att ta med:
Båt, bränsle, mat
Spelar du nåt instrument:
Tyvärr är jag väldigt omusikalisk.
Morgon- eller nattmänniska:
Både och !
Sparare eller slösare:
Spara helt klart.
Bästa film:
Tror på liv på andra planeter:
Nej
Tror du på mirakel:
Ja
Ser du dig själv som tolerant mot andra:
Verkligen verkligen inte.
Är du kittlig:
Ja!
Snarkar du?
Nej
Stjärntecken?
Oxe
Rädd för insekter?
ALLA
Äckligaste insekten:
Spindlar och såna som kan bitas/stickas.
Största svaghet:
Dåligt humör och beslutsångest.
Det här är jag bra på:
Haha, tråkiga saker som att städa & laga mat. Men jag är även ganska allmänbildad.
Bästa bok?
Inte som andra döttrar av Deborah Spungen.
Om du fick välja en superkraft, vad skulle du välja?
Att kunna läsa tankar eller flyga.
Vad vill du jobba som?
Chef av något slag, inom mat & livsmedel eller något socialt som att arbeta med barn och ungdomar med problem.
Pizza eller hamburgare?
Pizza!
Skriver du dagbok?
Blogg :D ?
Tänker du någonsin tatuera eller pierca dig? Var nånstans?
Piercingar har jag haft i ögonbryn & läpp samt töjda öron men mer av den varan blir det inte. Tatueringar har jag 3 st och kommer helt klart att göra flera till.
Stökigt eller välstädat? (ditt rum, hus, lägenhet m.m.)
Välstädat!
Skulle du någonsin få för dig att hoppa bungy-jump?
Nevvah !
Vilken hand håller du gaffeln i ?
Höger
Är du rädd för blod?
Mycket ! Tål inte blod alls.
Saltar du på maten?
Nej, i stort sett aldrig.
Anser du att du är stark?
Nej :)
Brukar du sola?
Nej, Hate it…
Vad gör du om du får hicka?
Låter det gå över.
Använder du knark?
Näfan!
Kaffe, te eller inget?
Mest kaffe men te är oxå gott.
Har du en besatthet?
Njäe :D

Måndag

Fick flyga upp ur sängen imorse när Emil frågade "Skulle inte du åka med mig idag".. Jooo, Det skulle jag ju men hade lite smått fått för mig att jag var ledig haha :) Hade bara en kund idag så min långa arbetsdag slutde på hela 3 timmar :D Nåja.. Alltid något !

Åkte buss hem och gick ut med Oden på en promenad och sen har jag ätit lunch, läst tidningen osv innan jag satte fart här hemma.. Har städat undan i köket, hängt ut sängkläder och filtar/kuddar osv på vädring så nu ska jag snart ta itu med att dammsuga soffan. Ska väl försöka få lite annan nytta gjort oxå som att dra ett litet snabbt ryck med dammsugaren, diska, laga middag etc.

OCH så har jag även bestämt mig för att ta en powernap idag.. Det har blivit sena kvällar och tidiga mornar hela helgen samt att jag ännu känner mig ganska hängig av förkylningen så det behövs.

Och förutom det är jag väldigt irriterad på att jag helt glömde bort att frysen måste frostas av snarast innan det blir allt för varmt ute.. Det var ju som sagt kallt i helgen men kanske kommer det några fler kalla dagar ? Får hoppas på det så man kan ställa ut all mat medans.

Personlighetstest

Jag gjorde ett personlighetstest här

Detta blev mitt resultat vilket jag tycker stämmer bra !

Din personlighetstyp:

Allvarliga och lågmälda. Söker trygghet och ett lugnt liv. Ytterst noggranna, ansvarstagande och pålitliga. God koncentrationsförmåga. Ofta positiva till att upprätthålla existerande traditioner och institutioner. Arbetar hårt och är välorganiserade. Målinriktade. När de väl bestämt sig kommer de nästan alltid att framgångsrikt slutföra sina projekt.

Fast det sista om att slutföra sina projekt vet jag inte.. När jag tänker efter kommer jag aldrig längre än "att tänka göra något" jag tänker och jag ska göra saker men jag påbörjar dem aldrig och därmed blir dem ju sällan slutförda oxå :D

Jobb som passar dig:
Företagsledare, operativa chefer, administratörer, kamrerer, banktjänstemän, poliser, detektiver, domare, advokater, läkare, tandläkare, programmerare, systemvetare, dataspecialister, revisorer, elektriker, matematiklärare, maskiningenjörer, stålarbetare, tekniker.



Sen bad jag Emil göra samma och det stämde ju sjuukt bra på honom oxå:

Tystlåtna och reserverade. Vill förstå hur saker fungerar. Praktiskt lagda med talang för allt som har med mekaniska ting att göra. Risktagare som lever för ögonblicket. Ofta intresserade av extremsporter, både som deltagare och åskådare. Har enkla och okomplicerade mål i livet. Lojala och moraliska, men med flexibel syn på lagar och regler om så krävs för att få något uträttat. Analytiska och objektiva. Mycket skickliga på att finna lösningar på praktiska problem.

Sjukling

Fan vad hängig jag känner mig idag, Värre än igår. Vaknade med huvudvärk, täppt näsa, tungt att andas och allt därtill så jag steg upp och tog en vitamin som jag sköljde ner med c-vitamin brus, tog en bisolvon, en ipren och en dos bricanyl.. Sen drack jag te med honung och åt en nyttig frukost. Det ska väl ändå göra susen ?
Nu sitter jag då under filten med tofflor, myskläder och halsduk på.. Ska slå på lite bra musik och ta mig en kopp kaffe :)


H&M @ your service

Jag skickade iväg en beställning från H&M tidigare ikväll.. Ingen stor utan bara det nödvändigaste. Egentligen skulle jag vilja ha nån snygg halsduk/sjal, toppp med stoora halvlånga ärmar och en ny snygg väska samt solglasögon men det får vänta.







Fail

Min middag blev så misslyckad idag att jag snudd på började gråta, Nån liten tår han väl tränga sig ut men Emil sa strängt att inte ska du väl börja gråta över en maträtt varpå jag låtsades att jag är coolare än så.
Men jo.. Jag ville grina över min misslyckade middag som jag kämpat med i över två timmar.
Jag hade marinerat en nötstek, haft den på svag värme 2 timmar i ugnen, gjorde en sås och pressade potatis.
Dum som jag är litade jag på min kötttermometer och tog ut köttet när det skulle vara färdigt men icke då... Det bara dröp blod från det och allt smakade skit så jag tvingade i mig lite med mungiporna nere vid knäna och var såå besviken.

Nu har humöret återhämtat sig och istället för middag vräker jag nu i mig en Marabou Apelsinkrokant.

Annars idag har vi tagit det väldigt lungt, Eller nä jag har slitit som ett djur för att få bytt gardiner. Nivet ju hur jobbigt det är - Först ska man stryka dem nya, ta ner dem gamla, dammtorka allt i fönstret och sen till råga på allt så var dem nya gardinerna för långa så jag fick lägga upp dem. Men det blev fint tillslut !

Jag har även dammsugit, varit ute med hunden 2 ggr och sovit en stund på dagen pga huvudvärk. Sen som sagt stått vid spisen helt förgäves.

word

”Det finns saker man måste göra, även om det är farligt. Annars är man ingen människa utan bara en liten lort”

Sömn

Hehe, Så som jag skriver kan ni ju tro att jag inte gör annat än äter gotta.. Vilket såklart inte alls stämmer ;) Vi har köpt ännu en sorts glass som skall provsmakas och resenceras men inte ikväll för nu ska hunden få sin kvällspromenad och sen ska jag äntligen få sova ! Fytusan vad trött jag är och har varit hela dagen idag.. Har inte känt mig riktigt kry men har som tur var inte haft så stressigt på jobbet idag så det har gått bra ändå.

När jag kom hem lagade jag middag som idag blev marinerad ungsstekt kycklingfilé, ris och bea. Tog middagspromenaden med hunden och sen åkte vi till Storheden för att handla mat.

Nej.. Nu lämnar jag datorn för ikväll. Godnatt !

Får man ta med sig chips ?

Jag har även smakat två nya sorters Chips :) Pringles har kommit ut med en Extreme-serie med olika starka chips.


Spicy Sourcream & Onion är god till en början, Riktigt smarrig smak som sen går över till att grilla ens tunga. För  stark tycker jag och så tycker jag inte riktigt att det passar ihop.. Vanlig sourcream & onion smak som sen helt plötsligt blir svinstark ?



Den här smaken däremot var mycket godare, Mer lagom hetta och så gör det sig ju bättre med stark smak på nåt som smakar chili :) Om ni ser mätaren på båda chipsen så visar den ju hur stakra dem är vilket inte alls stämmer på dessa två iaf då Cheese & Chili ska vara starkare än Sourcream & Onion men det är tvärt om :)

Glass i stora lass

Nu är våren här (Nåja.. alla vet väl hur mycket det har snöat snöat hela dan idag) MEN alla vårens nya glass-smaker har ju börjat komma ut och man är väl inte sämre än att man testar :D

Cornetto har kommit ut med 3 nya i en serie som heter Enigma, Magnum har 2 nya och såklart lite nya barnglassar.


Jag köpte Cornetto Enigma Vanilj & Hallon. Den kostade 18 kronor, var för liten för det priset och smakade inte gott heller. På tok för mörk choklad och hallonripplet smakade på nåt sätt lite spritaktig. Som om man åt glass med hallonlikör i och så alla mörka chokladbitar som var beska och smuliga. Nä, Den köper jag inte igen :)

Det som gör mig förfärad nanting är att - Cornetto har tagit bort alla sina gamla smaker för att ersätta dem med dessa 3 nya. Fyfaaan. Vad är en sommar utan Cornetto jordgubb ? Utan Cornetto citron ?


Emil köpte Daim pear dream. Jag trodde att den skulle smaka som chokladen daim kom ut med här tidigare som hade en fräsch smak av päron och lite lätt mint. Men den smakade vanlig daimstrut fast med bigpack päronglass i. Den kommer jag inte heller att köpa igen.

Torsdag

Shit vad den här veckan har gått fort, Imorn är det redan sista arbetsdagen innan en skön helg :D

Idag avbokade då min första kund men en av tjejerna hade problem med axeln så jag hjälpte henne på förmiddagen istället innan jag tog min egna kund efter lunch. Kom hem vid 15.30 och vi var lata och beställde Pizza idag :) Jättegott var det som alltid från Bergvikens Pizzeria !

Nu har vi nyss varit ute på en 45 minuters promenad med Oden och jag ska dricka upp min kopp kaffe innan jag tänkte plocka lite smått här.. Inte nå speciellt mycket som måste göras men tänkte dammsuga soffan och lite sådant.

Även imorn har jag en avbokning då min första kund för dagen hade fått magsjuka, Jag älskar kunder som tänker på oss oxå och inte vill smitta ned oss istället för såna som bara tänker på sig själva och att det är skönt att få städat när man är sjuk typ. Så då jobbar jag bara ca 6 timmar vilket blir lagom, Har såå ont i ryggen och axeln nu så !

Nej, nu ska jag sätta fart.. Tror jag skiter helt i att göra nån nytta å istället bara duschar åsen slappar :D

Faaandååå

Faaandå jävla fanjävel Radiotjänst... Nu ringde dem mitt på sena kvällen och ba "Jaaa heej det här är från Radiotjänst i Kiruna vi skulle vilja veta om det är på dig vi ska skriva tvn som ni har på eran adress" Faanve.. Vad ska man säga då ? Att vi inte har nån tv och att deras jävla satelitsökande maskiner ser fel.

Så jävla surt... 520 spänn i kvartalet skulle det kosta.. Helt jävla cepedyrt bara för 1an och 2an. Vi betalar ju ändå redan en jävla massa pengar för alla kanaler då borde man väl få välja om man ens vill betala typ 250 spänn styck för dem. Åååååh..


Asså ja ni fattar inte hur jävla förbannad jag är nu, Man ska fan inte ens svara i sin hemtelefon för det är alltid bara idioter som ringer och vill snuva en på pengar. Och hur uråldrigt och stört är det inte ens att jag ska betala 1500 om året för att man har en tv ? En tv man har betalat för och betalar för alla kanaler ja då ska jag betala miljoners med pengar bara för att jag har den oxå..  Nu ska jag typ gå och dö samt slå sönder alla saker och slå Emil med för den delen som tycker att det är normalt att betala för att se på tv.. Hade det varit för mig hade jag sagt upp det och slängt tvn direkt. Inte fan kostar det att äga en dator iaf.

Weirdo

Nånting mystiskt har hänt.. Nivet att när man är liten kan man ju äta hur mycket gotta som helst utan att bli less men nu när man är vuxen (?) blir det ju snabbt för sliskigt men med semlor, som jag förut bara åt knappt en om året för att de är alldeles för mastiga har det blivit tvärt om.. Nu har jag redan smackat i mig 4 st i år varav 2 på samma dag höhöh... Har en kvar i kylen som jag tror jag väntar till imorn med ;)

Onsdag

Goddag på er !

Jag började ju som sagt väldigt tidigt idag men det är ju bara bra, då får man sluta tidigt oxå :) Så när jag kom hem åt ja lite lunch innan Jag & Oden tog en promenad.. Det är så jävla svårt att klä sig den här årstiden för om jag tar vinterjackan håller jag på att svettas ihjäl men tar jag höstvårjackan så blåser det igenom och man fryser.

Har faktiskt även hunnit med att städa badrummet, byta en lampa, dammsuga hela läggan och lite sånt smått och gott. Det finns verkligen massvis kvar att göra men hur ska man hinna.. Vart fan kommer allt damm ifrån egentligen och hur kan det bli så fooort skitigt överallt. För att inte tala om all sand som dras in nu.. Får dammsuga 2 gånger varje dag :S

Jag ska fortsätta fixa nu.. Lika bra att passa på för imorn och på fredag är jag inte hemma förrän vid 16tiden så. Disken ska få sig en omgång nu men sen tar jag kaffepaus :)





Såhär gott tyckte Oden det var med sitt födelsedagsben :)

Tisdag

HejHej !

Sitter nu och tar det lite lungt för första gången idag vilket är skööönt, Ska ta mig en kopp kaffe innan jag hoppar i duschen.. Är även i valet och kvalet om jag skulle fara köpa mig en Semla.. Hade först inga planer alls på att äta nån idag men sen bjöds det på jobbet men jag hade bråttom hem och hann inte äta nån så blotta synen av dem stora svulstiga gräddfyllda monstrena har gjort att jag varit svinsugen ända sen dess :(

Nånå.. For då hem och gick direkt ut med Oden en snabbsväng (Emil är ute med honom på långa middagspromenaden nu). Plockade undan här hemma, vek lite tvätt sen igår osv innan jag började med middagen som idag vart GoooLasagne :)

Jaja, Det lär då bli en tidig kväll för mig idag.. Jag ska vara kl 07 på bergnäset imorn så jag måste väl vara på kontoret typ 06.30... Huuuuh :S

Måndag

Vaknade kl 06.30 av ett sms imorse om jag kunde ta ett kundmöte och visst kunde jag väl det så det blev en väldigt kort arbetsdag idag men med en ny kund på schemat å jag klagar inte :)

Åkte buss hem och väntar nu på att Mattias ska ha tid att skjussa runt på mig.. Måste hämta ut ett paket och våra biljetter.


Sen hittar jag säkert på ngåot att fylla ut dagen med, Hunden ska ju rastas och det ska tvättas lite handdukar och hans filtar och sånt, laga middag osv :P

Gonassssi :)

Åh, Nu är äntligen hela min lilla familj samlad igen :) Skönt att ha gubben hemma !

Nu ska jag gå och ta mig kvällsmat för jag är så jäävla hungrig.. Inte för att jag förstår varför för jag blev fan spymätt av GDLmålet jag tröck i mig där vid 17tiden.. Menmen. Kvällsmat nu och sen sängen :)

Har ingen aning om jag jobbar imorn.. Har då inget på mitt eget schema men de är isåf om nån är sjuk eller behöver hjälp, Får väl se :)


Godnatt på er ! :)

Grand de luxe !

Nivet hur mycket jag tycker om att prova nya saker.. Ätbara saker vill säga !

Idag stod MAX nya burgare på menyn. Ett Grand deluxe mål.



Första intrycket är Woooow, Burgaren levereras insvept i ett tjockt guldpapper ! (Ja, jag är lättimponerad)

Lukten.. Ja, för att vara ärlig så luktar det höns.. Ja höns. Som i ett hönshus. Ni som bott på landet och haft djur fattar säkert..Inte äckligt och så utan mer bara skumt.

Allt på den här burgaren är egentligen sånt man aldrig har varit med om tidigare i snabbmatsvärlden, Brödet är av en helt ny sort bakat på flera olika mjöl för att bli så saftigt som möjligt och det är verkligen saftigt & mjukt.. Smaken på brödet gillar jag inte riktigt, den tar lixom över lite.

Köttet - En rejäl jävla biff på 160 gram, dubbelt så tjock som en vanlig burgare och heeelt annorlunda i konsistensen. Dem smakar och känns som riktigt kött ! Den är inte sladdrig och flottig, inte tunn och smaklös. Den är som en riktig burgare ska vara ! Enligt beskrivningen toppad med havssalt och ja den var salt.. Lite för salt kanske.

Dressingen är av majonästyp men är inte alls sådär sur som den på Supreme och maxmålet. Smaksatt med rostad vitlök, persilja, tryffel och den femte smaken utöver sött, salt, surt och beskt nämligen Unami. Dressingen är verkligen god och passar jättebra på burgaren.. Den är krämig, smakrik och väldigt mäktig. Om den smakar tryffel har jag ingen aning om då jag inte är fin nog för att äta såna saker till vardags haha.

Och det bästa av allt.. Salladen ! Jag älskar sallad på hamburgare och är såååå trött på dem där små fjuttiga brunaktiga, slemmiga,dressingdränkta stackars bladen man får i vanliga fall. På Grand deluxe får man massor av fräsch, krispig alldeles underbar sallad. En fräsch tomatskiva och det bästa av allt - Ingen ketchup ! :)

Kortfattat, Det här är en riktigt god burgare som gör skäl för sitt namn - Den är verkligen Grand deluxe på gott och ont. Om man slutar äta när man börjar bli mätt är den nog en riktig höjdare men om man gör som jag och pressar i sig hela blir det bara för mycket. Brödet är för mjukt och sött, köttet är för salt, dressingen är för mastig.. Ja det blir för mycket.

Ps. Köp bara en burgare och inte ett mål.. Jag är inte liten i maten men stripsen var heelt överflödiga.

Den obotlige pessimisten

Jag är ju som bekant en obotlig pessimist, Fast ibland på sätt som kan vara bra.. på sitt lilla sätt.

Tidspessimist: Jag i ett nötskal - Åhneej bussen går om 20 minuter från längst bort på porsön och är alltaå här om 26 minuter, det tar 3 minuter att gå till busshållplatsen så nu måste jag snabba mig !.. Hmmm.. Varför kommer bussen aldrig ? 23 minuter kvar ?! Vad gör jag här ?

*Ställer alarmet kl 07 trots att jag börjar kl 10... För jag måste ju hinna äta frukost*

Så jag kommer aldrig försent iaf :D

Tankpessimist: Tankar för 300 kronor, kör 10 mil och tankar sedan för 100 spänn igen, Kör 2 mil och sen tänker jag "Åhnej nu måste jag tanka igen - Jag satte ju faktiskt bara för 100 kronor sist och nu har jag ju trots allt kört till jobbet i 3 dagar och det är ju 3 km dit och.. Ja jag måste nog tanka igen. Sådär håller jag på fast jag antagligen hade typ 20 liter innan jag tankade sist :D

Samma sak idag.. Mätaren är inte ens nere på reserven ännu som ändå är på 15 liter i min fettysk med 96literstank och ändå kunde jag inte fara till storheden utan att tanka i en liten skvätt. Det är ju ändå typ 1 mil tur och retur så det är ju inte säkert att jag hade kommit hem på dem där 15 litrarna haha.. Åh jag är så störd men jag tror nog att jag ska sluta upp med mitt småskvätttankande ett tag nu eftersom att Emil har med sig ca 30 liter diesel åt mig när han kommer hem idag och det räcker ju ett bra tag för mig som bara kör korta svängar :)

Söndag

Godmorgon !

Vi är uppe med tuppen idag oxå så sen vid 07 har vi varit igång. Nu har jag nyss duschat och varit ner i tvättstugan och hängt upp allt på tork så när det torkat färdigt om en timme ungefär kan vi äntligen åka ut till Storheden.. Har som varit påväg dit hela morgonen men var tvungen att göra färdigt lite måsten hemma först ;)

På storheden skall det inhandlas mat åt oss tvåbenta men även en 15 kilos matsäck åt barnet i familjen som för övrigt blir stora killen imorn och fyller hela två år :) Därför ska jag även in på djurmagazinet och köpa nåt extra smarrigt åt honom. Jag är inte den som vill göra nån tårta eller så på köttbullar osv då jag inte vill ge honom dessmer människomat, speciellt inte sånt som innehåller alldeles för mycket salt, lök etc som inte är bra för små hundmagar.

Seeen ska jag in på apoteket och även Ica maxi där min favvismüsli finns samt bättre frukt och grönsaker än på Willys. Så vi ska helt enkelt uträtta en massa ärenden...Men först nåt lunchliknande i magen kanske ?

Muhhuu

Jag är såååå hungrig, Åt lite äcklig middag men det räckte inte länge.. Jag vill vrääkaa i mig en hel påse chips ! Olw's Franska örter helst.. Mmmmm. MEN jag har inga chips och jag ids inte gå till affären och jag ids inte heller starta bilen för att köra dit. Mycket synd om mig alltså.

Ska nog gå och göra mig nå gomackor nu som lär vara det enda ätbara som finns här hemma (okey fyfan vad jag gnäller, vi har heeela jävla kylen och frysen plus alla skafferier fulla) men jag vill ju ha nåt GOTT och kladdkakan jag bakade igår duger inte heller eftersom det är chips jag vill ha :( :(


Little miss grumpy när jag inte har nå gotta :(

Ketchup med smak av Svartpeppar

Har ni sett Felix nya Ketchup ?



Vi har köpt hem och provat på den och av oss får den bra betyg ! Emil missbrukar ju både ketchup & svartpeppar så jag förstod att åtgången skulle bli strykande haha :D. Tyvärr finns den bara på liten flaska och är förstås lite dyrare än vanlig ketchup så det är väl inget vi kommer köpa hem jämt men jag tyckte oxå att den var god, Speciellt till strips och såna saker.


Lördag

Fyfaan vad skönt det är när man börjar vakna lite smått där vid 06tiden och tänka att "Åh, snart ringer klockan..Fåsenu när börjar jag idag ? Till vilka kunder ska jag ?.. Hmm Åååååh yes jag är ju ledig !!" Och så fortsätter man att sova <3 Tokskönt !

Gick ut med Oden vid 08 och vi var väl ute i en 40 minuter ungefär. Vi gick ut på en stor äng där han fick vara lös och springa av sig lite, kastade pinnar och lite sådant. Sen gick vi runt universitetet och Porsö C hem. Sen har jag suttit i godan ro och ätit frukost samt läst Lördagstidningen innan jag satte igång med städandet som idag bestod av att damma mattor, dammsuga, skura och massa annat smågojs. Ska fortsätta och få lite mer gjort sen men nu ska jag koka ihop lite lunch innan vi ska bege oss ut på dagens andra promenad.

Jag har försten bokat biljetter åt oss till Galen i tornedalen II också som är på Kulturens hus den 6 Maj :)

Blowin' in the wind

Men Pjuh vilken jävla storm vi har haft idag alltså !.. Hela natten har man hört hur det har bonkat och skronkat i väggar och tak typ.. Och idag höll jag nästan på att blåsa bort inne i stan då vinden var så hård att jag riktigt fick pressa mig fram för att ta mig nånstans och sen vände vinden och blåste så jag gled fram över isen haha.

Jag har ju då som sagt jobbat idag och sen kommit hem å fixat å plockat lite.. Och lagat mat såklart. Idag blev det kasslergratäng ! Gottinamnam..

Sen då, Så gick vi ut på en 50 minutare med Oden innan vi åkte till Storheden, Emil skulle på systemet. Nuu är vi hemma igen, Gubben har nyss dammtorkat och jag ska nu sätta mig framför Antikrundan medans han dammsuger HEHE life is good !


Torsdag

Det måste ju vara nåt psykiskt.. Hittils har jag vaknat tidigt pigg och alert hela veckan trots att jag inte haft något jobb att gå till. Nu idag när jag faktiskt ska jobba - Ja då är man tröttare än själve fan. Töpiskt !

Nu är då frukosten uppäten så jag tänkte börja fixa mig lite smått.. Börjar inte förrän kl 10 så det är ingen stress :)

Onsdag

Jag sitter hemma idag igen !! Imorn och på Fredag blir det då iaf att jobba och det ska bli skönt ! :)

Hmm.. Undra vad jag ska roa mig med idag ? Hade ju kunnat städa men vi ska verkligen försöka hålla på det här "varannan städvecka" nu annars kommer Emil bli lika bortskämd som tidigare. Dessutom har jag ju redan städat & fixat en massa redan så :)

Hursomhelst blir det ju en långprommis med hunden på ett tag, tyvärr är det riktigt blåsigt men det får gå bra ändå :)

Måste hitta på nåt att äta till lunch oxå, lika svårt varenda dag. Till middag blri det då hammis iaf.. Tänkte göra strips till och så har vi friscobröd och goda dressingar hemma så det blir nog gött :)


Loka Vattenmelon

Som ni säkert sett har ju Loka kommit ut med en ny smak; Vattenmelon/Citron.



Jag som tycker väldigt mycket om konstgjord vattenmelonsmak hade höga förhoppningar på denna och föreställde mig att den skulle smaka + lukta lika gott och frisk som Loka päron fast av vattenmelon då och så det där goda syrliga från citronen.

MEN, Loka vattenmelon smakar nästan ingenting. Möjligtvis lite som Loka Citron och hur god är den på en skala då ? Booring. Så nej, Ingen smak av vattenmelon, den luktade inte ens vattenmelon. Den var liksom ingenting bara.. Smaklös :(

Fail.

Tisdag

Inget jobb idag heller ! Faandå... Jag sitter i en lite obekväm och för mig ovanlig sits just nu. Senast jag fick in några pengar var typ inte ens ett helt studibidrag i Januari och dem + mer utöver det gick ju då till den månadens räkningar. Nu i Feb har jag inte fått nån lön eftersom jag har timlön och får den först 25 Mars så denna månads räkningar fick jag betala ur egen ficka och nu ska jag leva en hel månad till utan så mycket som ett öre i inkomst. Fan så surt alltså..

Eftersom jag är väldigt sparsam av mig så har jag ju alltid haft pengar till övers men nu vill jag ju verkligen inte röra mina sparpengar med tanke på att jag fått stå och betala allt på senaste tiden från dem. Svinjävlatrist att inte kunna unna sig minsta lilla grej för man vet att man behöver pengarna till viktigare saker. Exempelvis måste jag betala försäkringen på Mercan nu :S

Huuh.. Nogpratat om det men i stort sett det enda jag går och tänker på just nu är jagharingapengar jagharingapengar jagharingapengar !!! Då är inte direkt det första man vill göra att sitta hemma och rulla tummarna istället för att jobba.

Anyhoo.. Det är ju skönt för Oden att slippa vara ensam hemma iaf :) Vi ska väl här på ett tag ge oss ut på promenad men jag kanske äter lunch först. Hittils under dagen har jag fyllt i en massa a-kassepapper, städat badrummet, varit och köpt frimärken och lite sånt. Nu ska jag koka kaffe och läsa dagens tidning !
RSS 2.0