Ny kamera + Kycklingpaj

Hej allihopa.. Nu har jag invigt min nya kamera genom att fota dagens middag :) Är ju svårt att förstå sig på alla termer och funktioner men även om man inte kan uppnå alla effekter osv blir ju bilderna ändå mycket finare :)



KycklingPaj Alá Elina

Pajskal:
2 dl
vetemjöl
100g smör

Fyllning:
2
små eller 1 stor kycklingfilé
4 skivor bacon
Sambal Oelek
1 dl Färskost
Salt & Peppar
1 ägg
1 dl mjölk
2 dl ost
Broccoli


Marinad till kycklingen:
Olja, soja, sambal oelek, vitlök och Coconut sweet chili salsa.

1. Marinera kycklingen.
2. Stek kyckling och bacon. Blanda sedan med färskost, sambal oelek och krydda.
3. Gör pajskalet som du förgräddar ca 10 min och sedan fyller med kycklingröran
4. Vispa ihop ägg & mjölk, rör ned osten och häll sedan över pajen.
5. Tillsätt eventuell broccoli.
6. Grädda tills pajen ser klar ut och ät :)

Ååh snåltarmen

Nu är det så att jag tänker åka och köpa en ny systemkamera.. Nivet min förra lämnade jag ju tillbaka för att jag vart sur ?! Haha.. stördjag.

Nä men allvarligt så har jag så mycket beslutsångest att jag får ont i magen.. Vill hag ha en? - Svar ja.. Behöver jag en? - Svar inte direkt, Har jag råd? - Svar Egentligen, Finns det vettigare saker att köpa för pengarna? - Svar mest troligt, Kommer jag nånsin att köpa nåt annat för dem? - Mest troligt inte.

Ååh fyfan nu börjar jag tänka på allt annat jag skulle behöva eller vill köpa och att jag snart har tänkt tatuera mig och att jag fick dålig lön denna månad och allt. Jag vill gråta.. Varför är jag så snål ?!


Hoppas den är slut så att jag inte kan köpa den även om jag vill !


Mätt !

Hujedamej vad man kan stoppa i sig ibland.. Eller typ alltid när man får chansen :D Först åt jag då Tacos och sen Citronpaj med grädde till efterrätt. Efter efterrätten åt jag även en julstjärna, en dubbelt så god och en toscakaka. så nu förstår ni hur mätt jag är !

Vid 19.30 åkte jag hemåt men först till Storheden för att Handla mat. Har kommit hem för ca en halvtimme sen och hade nu tänkt installera Sims 3 men jag vet inte om jag orkar spela nåt ikväll.. Är så trött ! Fast kanske skulle prova lite iaf :)


Mest av allt längtar jag ändå tills baby kommer hem.. Visst är det tråkigt att vara ensam hemma :D ?


Inte så smart..

Igårkväll skrev jag ju vid 23-tiden att jag skulle gå och sova... Saker drog ut på tiden och helt plötsligt var klockan över 12... Jag tänkte då att det är lika bra jag väntar på Emil så att jag inte hinner sova typ 2 timmar och vaknar + inte kan somna om sen när han kommer.

Sagt och gjort jag satt vid datorn till typ halv 2.. Smart.. Very smart. Jag har haft ganska ont i huvet&nacken hela natten. Eller hela och hela natten.. Har sovit mellan 2-7 så inte så länge med andra ord. Steg upp strax efter 7 med baby som nu har åkt till Umeå på dop.. Arvid ska döpas men jag följde inte med för att det hade blivit så dyrt om vi var tvugna att ta egen bil ner, sova på hotell osv.

Jag själv skall nämligen på middag idag... Tacos & Citronpaj ska det bjudas på så jag längtar :D


Hm.. Ja vad mer då ? Nu på morgonen har jag diskat, dammsugit, vattnat blommor, sorterat tvätt osv. Jag börjar bli ganska trött men vet inte om jag ska gå och sova riktigt ännu.

Godnight

Haha ojdå, vart tog kvällen vägen.. Har spelat sims sen sist jag skrev :D huhu

Nä men bra då hade jag nåt att driva tid med.. Emil ringde för en stund sen och de var påväg tillbaka utan bil. Pumpen hade gått sönder när dem var och kikade på den så han ska hämta den nästa fredag istället. Jag ska sätta nya sängkläder i sängen nu och sen blir det nåt gott till kvällsmat innan jag går och lägger mig :)

Godnatt på er :)


Det vart inte riktigt som jag hade tänkt mig

Tralala.. Imorse tog jag bilen till jobbet fast jag hade tänkt åka buss. Bensinen är sviindyr,Jag & Emil börjar olika tider och jag kör bil som aldrig förr. Nånå.. Snart är det sommar och då ska jag cykla jämt.

Jag har då jobbat idag från 9-16 men sen ställde jag upp för laget och hämtade hem en körkortslös medarbetare från allralängstbortisunderbyn så jag jobbade väl till en 16.30 istället då. Sen kom jag hem till lyssna nu: Färdiglagad middag ! Woho.. skönt :)

Mindre skönt dock att jag hann äta typ en halv fiskpinne innan min karl störtade iväg till Kiruna.. Kiruna av alla jävla tattarställen.. Ja han skulle köpa en bil alltså. Jag vet inte vad ni tycker men jag tycker inte att man impulsköper en bil för typ 35.000 när man redan har 100 st. Nä det tycker jag inte.. Dessutom ides jag inte följa så nu är jag ensam och det verkar inte bli nåt Fredagsmys här inte.

Jag ska installera Sims och bli nörd... Jag & Sara satt och pratade som fan om det när hon var här igår så jag vart så jävla sugen :D Tråkigt är dock att jag inte har några expansions till Sims 2. Hm..

Okey... hejdå :)

Sveriges mest köpta bil

Ahlgrens salta bilar

Lätt de godaste dem gjort :)


Köket







Och JA, man får ha en tv i köket ! :D

Sen hade vi ett gammalt stringbord som inte var i så bra skick men det ser man inte under en duk och lite prylar :)



På väggen hänger Marilyn, månad för månad

Äntligen !

Äntligen är vardagsrummet klart ! Igår fick vi fingrarna ur och satte upp stringhyllan & flyttade in gramofonen :)

Här innan jag hade hunnit sätta dit så mycket grejer:


Och här har jag fyllt på lite.. Har inte så mycket 50-tals prydnader så måste kanske köpa nåt :)




Så fint det blir :)

Tisdag

Okey.. Jag har ingen vanlig "jobbdag" idag.. Ett möte kl 9 och nästa kl 16 ! Inte så härligt men... What to do. Jag är alltså hemma ett x antal timmar nudå som jag tänkte försöka göra något vettigt av. Har nyss fixat lite (bilder kommer) och sen diskat/torkat bänkar och bord.

Nu sitter jag som ni förstår vid datorn men ska strax iväg till köket igen för att hitta på något gott till lunch :) Sen blir det att förbereda middagen.. Det är Vitlöks och Sweetchili lax som står på menyn idag - Gott :)



Later...

Jättegod Kebabgryta - Recept

Åh, Min middag blev jättegod ! Klart ni ska få receptet ;)
Som ni vet lagar jag inte efter recept eller mäter det jag häller i så ni får hålla till godo med mina o-precisa mängder.



3-4 Portioner

-Olja eller smör till stekning
ca 300g Kebabsplit
1/2 fint hackad gul lök
2 pressade vitlöksklyftor
1/2 - 1 burk krossade eller passerade tomater
1,5 msk Soja
1,5 msk chilisås
1 dl Grädde
Kryddor: Salt, Peppar, Oregano, Spiskummin, Koriander, Chilipulver, Paprikapulver, Grillkrydda
Och så grönsaker såklart som paprika, tomat, majs osv.. Min gubbe avskyr grönsaker så det vart inget sånt för mig :(

1. Fräs lök & vitlök i matfett tills de mjuknat och tillsätt sedan köttet som du genomsteker och kryddar. (Tänk på att chili, peppar osv blir starkare ju längre de tillagas så sätt starka kryddor på slutet om du vill ha mild smak)
2. Häll i tomaterna, chilisåsen, grädden, sojan och eventuella grönsaker.
3. Smaka av och krydda mer efter behov.

Mucho gott och tog lika länge att tillaga som riset att koka.

Måndag

Hej allihopa !

Nu är jag hemma från jobbet, Vart lite längre dag än jag först trodde för att jag fick en ny kund. Ska till 2 nya imorn oxå.. Great :)

Rörde nyss ihop en köttbullssmet som står i kylen och gottar sig nu, Ska alldeles strax börja rulla dem och sen måste jag börja med dagens middag som blir Kebabgryta. Köttbullarna ska jag frysa in till en annan dag serni. Det gäller att vara effektiv de dagar man slutar tidigt.


Now, Off to the kitchen ;)


You're everything to me




He's the voice I love to hear
Someday when I'm ninety
He's that wooden rocking chair
I want rocking right beside me
Everyday that passes
I only love him more
Yeah, he's the one
That I'd lay down my own life for

And he's everything I ever wanted
And everything I need
He's everything to me
Yeah he's everything to me

Ganska lugn dag..

Usch.. Som jag säkert har nämt tidigare är ju inte mina leder dem bästa, Knäna knakar som fan, Jag har ofta ont i handlederna, Känns som att höfterna liksom fastnar om jag står eller sitter i samma position länge. Allra värst är det vid kyla och väderomslag precis som nu.. Typ +2 ena dan och -25 nästa. Då stelnar typ alla leder ihop.

Men nu på senaste har jag börjat få helt ont i händerna på nätterna.. Har läst att man kan få detta som gravid (vilket jag inte är) och så har jag haft helt ont i armen inatt/idag oxå.. Känns lite som en muskelinflamation så det går säkert över. Men anyhow så är det ju lite tröttsamt då.. Det blev som ni förstår inte av att slipa något bord i helg heller eftersom jag vill att det onda ska få vila och gå över så jag slipper ha ont när jag jobbar.

Såå.. Jag har tagit det lungt varvat med att göra lite nytta som att diska, rensa och slänga saker, tvätta osv. Hela eftermiddagen har jag dock suttit vid datorn - Först såg jag filmen Julie & Julia och sen typ 5 avsnitt SATC :D Hojja.. Jag behöver väl inte ens nämna hur mycket jag saknar Emil.. Huuh kom heeem :)


Har tvätt att vika men jag tror att jag skiter i det och gör kvällsmat istället innan jag går och lägger mig med min bok :)

Spenat&Tomat

Idag till lunch kokade jag soppa på en spik.. Nej inte riktigt men jag gjorde något väldigt enkelt, billigt och nyttigt.
Rätten tog ca 5 minuter att tillaga och jag kan inte tänka mig att den kostar många kronor.



1. Värm upp fryst spenat i en gryta tillsammans med lite olja, tillsätt sedan krossade tomater, pressad vitlök och kryddor efter smak.

Klart.

Och JA, det var faktiskt gott !

Drömköket !!

Åh, Om jag bara hade ett hus (Om det inte redan hade ett perfekt kök) hade jag utan tvekan satt in detta kök. Jag är förälskad. Det skulle se gammalt ut på riktigt med ett par mindre justeringar :)




Givetvis hade jag INTE haft rostfria vitvaror, moderna handtag och högblanka bänkskivor men skåpen, SKÅPEN !

Min Önskelista

Åhléns säljer väldigt mycket fint förstår ni... Allt detta och mycket mer vill jag väldigt gärna ha !


Söta prickiga kökshanddukar



Godisskål på fot




Och ljuslyktor

Fredag

Hallådär !

Här sitter jag och väntar besök.. Har plockat undan lite så det ska se någorlunda fint ut här och ska strax diska. Innan dess har jag sett en massa SATC och lagat middag åt mig & min gubbe som för ett tag sen åkte till Korpis.

Jobbade bara till 14.30 idag för att jag fått en kund färre.. Dem sa upp sin städning och idag när jag var dit för att lämna tillbaka deras nyckel fick jag en Chokladask, så gulligt :) Nåja.. Skönt som sagt att sluta tidigt en fredag men det bådar inte gott för min lön.. Har blivit mindre jobb än vanligt denna vecka =/


Okey, det var nog allt för mig just nu.. Jag ska klä på mig normala kläder och hoppa iväg till disken :)

Torsdag

Tjoho !

Ahh, Hur ska man orka uppdatera här egentligen när man ändå inte har nåt kul att skriva om. Jag slår ju vad om att ni alla är superintresserade av vad jag har gjort idag Nooot.

Men vi berättar ändå tror jag... Hade sovmorgon till 11 för att kund Nr:1 var bortrest. Jobbade till kl 17, samåkte hem med baby som ville fira att CRB gått igenom bes idag :) Sen på hemvägen bestämde vi att vi förtjänade snabbmat idag och svängde in på Korvgubben där det blev ett kycklingmål med cola & smältost för mig och ett Skrov med detsamma för Emil. Gott var det ! Mummiluttan alltså

Gick ner och bokade en tvätttid till i helgen, såg 2 avsnitt SATC, har plockat undan lite, sett halv åtts hos mig och sen suttit vid varsin dator vilket vi gör ännu men ska nu förflytta oss mot köket för att snutten ska laga matlåda till imorn och jag ska äta kvällsmat ! Mums :)..... Är jag besatt av mat ? Mest troligt ja.. Oh vad gott det ska bli.

Om jag vore arbetslös

Nu har jag laddat ner lite avsnitt av Sex and the city säsong 2, Den går ju på tv nu men av nån dum anledning visas det kl 15 och 15.30... Sen när är det bara arbetslösa som förtjänar att få se på Sex and the city ? Jag missar det ju typ varje dag... Men nu är ju det som sagt löst eftersom jag har på datorn och kan hänga med ändå :)


Idag har jag jobbat till 16.30 och sen inväntat Emil så vi kunde åka hem tillsammans. Åt rester till middag och det var jättegott å himlans skönt att slippa laga något. Sen har jag diskat, dammsugit och sett på tv.


Nu ska jag göra en god kvällsmat och vetni det bästa av allt ? Imorn har jag sovmorgon !! :D


Btw, Läs boken Äkta vara !

En lite godare Pannkaka

Jag är verkligen ingen Pannkaksälskare, Snarare en Pannkakshatare men hade det alltid smakat som denna hade jag nog aldrig tyckt det var äckligt ! Mums alltså ;D

Gör först en helt vanlig Pannkakssmet:

2 ägg
2,5 dl mjöl
2,5 dl mjölk
Salt
(Jag tillsätter även havregryn för att det ska bli lite nyttigare. Smaken blir inte sämre av det på något vis och det går precis lika bra att göra smeten på Havremjölk.)

Smöra en plåt och häll sedan i smeten, Klipp bacon smått och strö över. Hyvla sedan ost och lägg överst. Hela pannkakan behöver inte täckas, Jag satte 6 skivor på en plåt.

In i ugnen ca 30 min, 225 grader på nedersta falsen.



Skitgott !

Måndag - Giv mig styrka

Måndag idag... Och jag har varit nästan ledig, Hade bara ett möte med en kund för ett nytt abonnemang så det vart en väldigt kort jobbdag. Före det var jag på Banken och aktiverade kortet till vårt gemensamma konto och sen gick jag på Bibloteket för att låna hem lite böcker, Har känt mig så sugen på att läsa senaste tiden så :)

Efter jobbet åkte jag direkt hem, Känner mig på ganska dåligt humör för att man aldrig kommer slippa ifrån människor som bara är otrevliga och sura fast man inte gjort något för att förtjäna det vilket är ganska trist. Men jag skall iaf behålla tanken om att det säger mer om dig än om mig. Gör det din dag bättre att släppa ut ilskan på någon så fine, Jag kommer bara inte att göra detsamma.


Nog om det, Imorse har jag lagat en köttgryta.. Denna gång på ett kött av myycket bättre kvalité än sist som faktiskt gick att tugga !! :D Så det ska vi äta till middag idag tillsammans med ris och harricot verts. Nu ska jag gå och slå på tvn, Sex and the city börjar ju alldeles strax :)

Mina <3 presenter

Här ska ni få se vad min älskling gav mig i alla hjärtans dag present förutom den supersmarriga Subwayfrukosten då :)


En jättesöt plåtburk


Och ett jättegott grönt te


Tack Älskling !

Alla hjärtans bakis-dag

Hejhej hemskt mycket hej !

Här sitter jag med en jävla huvudvärk men illamåendet och spyandet gjorde jag bort inatt. Vid 23 skulle dem åka vidare och dricka men vid det laget hade jag lessnat så jag gick och la mig då :D... Vaknade ett par gånger under natten men när klockan var 4 och Emil ännu inte hade kommit hem vart jag orolig för han brukar vanligtvis komma hem tidigare än så och med tanke på att det inte vore första gången det hänt honom något så vart jag bara mer och mer rädd och målade upp hemskare och hemskare scenarion för varje signal som gick utan att han svarade :s Ringde upp direkt igen och då svarade han - Älsklingen var på Subway kl 4 på morgonen och köpte alla hjärtans dag frukost till mig ! Naaaaw <3 :D

Så ett tag efter det kom han hem... Och vid det laget hade jag börjat bli väääldigt bakis.


Nu har jag mest jävligt ont i huvet så jag tror att jag ska smaka på min macka nu.. Har tvätt i tvättstugan oxå å jag hoppas att ingen blir arg för att det var bokat från 12 och jag tog maskinen ändå så det kommer nog att dra ut på tiden lite till 12.20 typ.

Vem är du ?

VILKEN PRINSESSA ÄR DU?

Askungen:
[ ] En av dina föräldrar är döda
[x] Du gör många sysslor hemma
[ ] Du älskar att klä upp dig
[ ] Du älskar djur
[ ] Du väntar på din drömprins
[ ] Din mamma är väldigt sträng
[ ] Du har systrar som är avundsjuka på dig
[ ] Ibland vågar du inte säga vad du egentligen tycker
[ ] Du har glömt skor hos en kompis någon gång
[ ] You have blonde hair
TOTAL: 1

Belle:
[x] Du har kysst någon som dina kompisar inte gillar
[ ] Du har gått vilse i skogen
[ ] Du älskar att läsa
[x] Du är inte det minsta blyg och säger alltid vad du tycker
[x] En av dina familjemedlemmar är ganska konstig
[x] Du har jobbat frivilligt någon gång
[ ] Du har en vild fantasi
[x] Du älskar att ta hand om människor som behöver hjälp
[x] Killar har tyckt om dig bara för att du är söt
[x Du har tackat nej till minst en person som har velat gå på dejt med dig
TOTAL: 7

Ariel:
[ ] Dina föräldrar förväntar sig mycket av dig
[ ] Du försöker följa reglerna, men det är inte ofta du klarar av det
[ ] Du är lite av en trubbelmakare
[ ] Du är yngst i din familj
[x] Du har många systrar
[ ] Du samlar på nånting
[x] Du har/har haft långt hår
[ ] Du har/har haft en fisk som husdjur
[x] Du är väldigt nyfiken av dig
[ ] Du är ganska lättlurad
TOTAL: 3

Snövit;
[ ] Du vet att du är vacker
[ ] Ibland verkar det som att din mamma är avundas dig
[ ] Du har nästan blivit dödad
[ ] Du har minst 7 bra kompisar
[ ] Du har blivit matförgiftad
[x] Du har/haft kort hår
[ ] Du kommer överens med nästan alla
[x] Alla dina kompisar är olika
[x] Du älskar att ha kul
[x] Du är gladare när du inte är hemma
TOTAL: 4

Mulan;
[x] Du är lite av en pojkflicka
[ ] Många önskar att du var lite tjejigare
[ ] Du har låtsats vara någon du inte är
[ ] Du har haft en fysisk fight med någon
[ ] Du har rymt hemifrån
[ ] Dina föräldrar försöker planera ditt liv
[ ] Du har många killkompisar
[ ] Du ser ofta dig själv i dåliga situationer
[ ] Du älskar din familj så mycket att du skulle göra vad som helst för att skydda dem
TOTAL: 1

Aurora (Törnrosa);
[ ] Du bor/har bott med någon annan än dina föräldrar
[ ] Du dog nästan vid tidig ålder
[ ] Du är vänlig, älskande och tankfull
[ ] Du har en fin sångröst
[ ] Du gillar att sova sent på helgerna
[ ] Du är mycket ute
[ ] Du är adopterad
[ ] Du är väldigt romantisk
[x] Rosa är en av dina favoritfärger
TOTAL: 1

Pocahontas;
[ ] Du älskar att utforska stora städer
[ ] Du är mer andlig än religös
[x] Du har haft ett omöjligt förhållande
[ ] Någon i din familj är död
[x] Dina föräldrar bryr sig mycket om dig
[ ] Någon du känner har varit med i något krig
[ ] Du älskar naturen
[x] Du har/har haft svart hår
[ ] Du skulle älska att flytta till en fin och exotisk plats
[ ] Du är väldigt äventyrlig
TOTAL: 3

Im belle wohooo

Hotdogs

Vet ni hur mycket kött det är i Dennis Hotdogs ?

34% !

Smarrigt att veta att resterande 66% är bindväv, blod, vatten och mjöl.



Det firar vi med att trycka i sig 3 st med bröd till lunch.

Godmorgon Lördag !

Idag har vi sovit till vid nio och dragit oss i sängen en stund efter det :D Sen var det dock bara att stiga upp och sätta igång..

Jag har diskat och rengjort spisen, torkar bänkar & bord, Vattnat blommor, Tagit fram på tining till både lunchen och middagen, hängt ut sängkläderna på vädring osv. Emil har diskat och gått ut med sopor å nu är han på stan och köper allahjärtans-present åt mig mihih :D

Mitt ärende här vid datorn var att betala en massa räkningar vilket är skitkul så det ska jag fortsätta med ! Sen ska jag rengöra toa + handfat. Duscha ska jag ju oxå göra...

Jaja, Ikväll blir det Öl & Vin iaf :)


Mousserande jordgubbsvin för att vara exakt.. Skitgott, billigt och inte alls lika sötsliskigt som cider.
Emil hade köpt fel jordgubbsvin först - Wild strawberry som är skitäckligt så det drack vi upp igår.

Tadaaa

A är för den bästa ASTRID LINDGREN filmen;
Pippi Långstrump kanske.. Eller Karlsson på taket. Jag gillar egentligen alla
B är för antalet BARN du vill ha;
2 kanske
C är för ditt favorit CITAT;
Pass
D är för DRYCK du inte kan leva utan;
Vatten !!
E är för EGENSKAP din partner måste ha;
Tålamod för att stå ut med mig :D
F är för dina FOBIER;
Har inga.
G är för det som gör dig GLADAST;
Vad ska det vara då.. Kanske när saker går som jag vill.
H är för din favorit HOCKEYSPELARE;
Haha men give me a brake
I är för den viktigaste INREDNINGSDETALJEN hos dig;
Alla våra fina gamla möbler såklart !
J är för den personen du JÄMFÖR dig själv med;
Öhm.. Vet inte om jag gör det så mycket. Tävlar nog mest med mig själv.
K är för din KÄRASTE ägodel;
Bilen är väl den jag behver mest iaf :)
L är för något du vill LÄRA dig;
Virka ! Men jag har insett för ett tag sen att det tålamodet har jag inte.
M är för dina MÅL i livet;
Att skaffa mig ett jobb & utbildning som jag trivs med. Eller just nu - Komma på vad jag vill bli
N är för NAMN du helst velat ha;
Är väl nöjd.. Hade kunnat tänka mig att heta Elin oxå. Inte för att det är typ samma som Elina utan för att det är ett fint namn.
O är för dina största OROSMOMENT;
Pengar och tid oftast.
P är för ditt mest utmärkande PERSONLIGHETSDRAG;
Humörsvängningar eller sur kanske ? Eller nä DRYG.. Det är ett jäkla tjat om hur dryg jag är.
Q är för det ord på Q du kan komma på;
Orkar ej
R är för RÅD du brukar ge andra;
Jag är ju the guru och kan ge alla råd om allt.
S är för den mest överskattade SPORTEN;
Vad sägs om alla !
T är för det vanligaste TIDSFÖRDRIVET;
Datorn
U är för den roligaste UTOMHUSAKTIVITETEN;
Hm.. Åka bil vad vet jag.
V är för den tråkigaste VARDAGSSYSSLAN;
Diska och springa i tvättstugan. Eller nej.. byta sängkläder.
W är för WEBSIDA du dagligen besöker;
blogg.se
X är för din favoritkaraktär i XENA;
Vad sägs om ingen ?!
Y är för hur YTLIG du är på en skala 1 - 10;
Tror inte jag är speciellt ytlig alls.
Z är för vad du helst vill se på ZOO;
Äh.. va ointressant. Jag är ingen djurmänniska
Å är för din ÅLDER;
19
Ä är för vad du vill ÄNDRA på i Sverige;
Ge städerskorna på maid lunch-rast ! :D
Ö är för ÖGONGODIS du inte kan äta dig mätt på;
Öh.. Tårtor kanske.. Dem ser så himlans goda ut men smakar ju inte fullt så bra.

Whitetrash de luxe

Whitetrash dinner de luxe



Spagetti, riven ost och knaperstekt bacon ;)

Torsdag

Har jobbat till 17 idag med joordens huvudvärk som ännu inte gett med sig. Lagade tonfisk till middag och sen gick vi på affärn för att köpa potatis och ketchup. Nu ska det bli skönt att få sova. Godnatt

Kolakakor men inget recept

Se så fint man kan göra med en gammal kaffeburk, rosa silkespapper och lite kakor ;)


Tadaa


Tadaaa



Tadaaaa !

Ni får inget recept dock ! Jag tyckte nämligen inte att receptet jag använde var så bra.. För mycket mjöl & vaniljsocker och för lite sirap skulle jag vilja säga efter att ha smakat dem.

Men fint vart det ;)

Food-Orgie

Jag tror inte jag är ensam om att ha bristande fantasi när det gäller vad man ska äta varenda dag ? Vi har börjat göra vecko-matlistor nu så man vet vad man behöver handla hem, så man kan förbereda dagen innan och så man slipper börja fundera på det 17.30 när man håller på att svälta ihjäl.

Jag brukar oftast planera in sånt som går fort på vardagarna och sen lite speciellare mat under helgen.

Här kommer några förslag :)


Pepparstek med klyftpottis och egen grönpepparsås.


Vitlöks lax med ris & harricot vertes


Kasslergratäng med ostsås, broccoli och ris.


Stark räk och grönsaksröra med ris

Ugly Girls...

Hallådär !

Idag har jag hunnit med en massa faktiskt ! Började som sagt med att jag jobbade två timmar och sen handlade jag en massa mat på Willys, Var på banken och öppnade ett konto som vi ska ha som vårt gemensamma för alla räkningar osv.. Ni fattar ? Ett konto för delad ekonomi helt enkelt.

Sen var jag in på kvantum och köpte frukt för det är ju så dåligt på Willys, Tankade och åkte tillslut hem.. Skönt att få en massa ärenden bortgjort dagar som dessa när man inte jobbar till 17 typ :)

Sen jag kom hem har jag plockat iordning lite, packeterat och fryst in en massa köttfärs, lagat middag åt oss båda och matlåda till Emil. Han åt köttgryta och jag plättar :) Mumsigt !

Så har jag sett på Sex and the city oxå.. Å snart är det ju Halv åtta hos mig och Familjen annorlunda :D Yeey hih .. Nej nu ska jag tvinga min gubbe att mysa med mig :)



Familjen Johansson, Helt klart bäst i Familjen annorlunda :)

Måndag

Hej, Godmorgon osv !

Idag jobbar jag bara mellan 10-12 (Vad jag vet, det har en förmåga att alltid dyka upp mer jobb) Men när jag slutat ska jag iaf till Banken måste måste komma ihåg det ! Efter det ska jag åka och handla mat och hem efter det då.


Nu måste jag äta frukost ! Är very hungry vet ni :)

Bilder från vårt hem - Vardagsrum

Sådärja, Det tar sig :) Nu är vardagsrummet alldeles strax helt klart.. Ska bara sätta upp en stringhylla på väggen och ställa gramofonmöbeln under :)



Gungstolen/fåtöljen, Min snygga askkopp och Emils favvolampa som min Mormor har sytt.



"Tittskåp" och hylla med lp-spelare, förstärkare, skivor, lysande jordglob och lite annat smått och gott ;)



Och en gammal skolplansch på väggen ovanför soffan :)

Uppe med Tuppen

Hoff.. Idag har jag stigit upp kl 05 och gått ut med Troja ! Har sovit så dåligt och vid den tiden började hon försöka komma upp i sängen, Med tanke på att vi var ute kvällsvängen ganska tidigt igår oxå så tänkte jag att de är väl lika vi går ut nu då.

Sen vart vi så fasligt trötta att vi gick och la oss igen.. Då tog vi Emils sida av sängen så att vovvingen kunde få komma upp en stund då ;)



Vadåå mysig ?! :)

Lördagsmys

Så... Nu har Emil åkt till Korpis och Troja har kommit hit för att mysa med mig inatt :) Så skönt att slippa sova ensam åsså är det länge sen vi träffades sist... Inte sen i julas !

Till middag idag vart det gottinamnam med Pepparstek i mögelostsås och strips :) Smarr !

Mamma & Mattias var oxå här en sväng nyss å hämtade lite grejer samt gav mig en flarra Herrljungas Äppelcider = The shit ! Mums

Vad mer då ?
Jo idag har vi först varit på Classe O och köpt någon stereokabel, Öb å köpt plåster + godis och sen till Max för att smaka den nya burgaren American Hot.. Emil tyckte att det var den godaste hittils och jag tyckte att den var god men lite för stark.

Snålvee

Jag: Emil finns det kvar mjölk så vi kan göra oss varm choklad ?
Emil: Nä det finns bara lite
Jag: Jaha (kommer in i köket å ser att han dricker upp det sista) Men vadåå jag skulle ju göra varm choklad !
Emil: Jahaa... Men jag trodde inte att du ville ha om det inte räckte till mig oxå.

Hiahahö

Jag: När vi får barn kan det kanske heta Eivis, Det är ett namn tror jag
Emil: Eller Fritz-Görel
Jag: Ja om vi får en såndär Nymfparakit ja.. Eller vafan heter det när man är båda kön ?
Emil: Tvestjärt


Ordet vi sökte var Hermafrodit.

Fredag

Jahaja.. Vart ska man börja ?

Jag har jobbat till ca 16.30 idag, Emil slutade oxå tidigare, Typ exakt samtidigt som mig så ingen av oss behövde vänta på den andre. Svinjävla hungriga som vi var åkte vi direkt hem och lagade min superdupergoda currykyckling och ris. Åt oss mätta och sen blev Emil på dåligt humör för att han fått en fortkörningsböt och la sig i sängen.. Så la jag mig där oxå och det skulle jag aldrig ha gjort ! Jag vart svintrött men samtidigt ville jag ju inte sova men vägrade stiga upp och Emil erbjöd sig att koka te, gå till affärn å köpa energydrink åt mig osv osv men jag var på så sjuuuuukt dåligt humör så jag inte ville nåt och bara skulle ligga i sängen.. Efter tusen försök gav han upp så då somnade jag... Och sov till kl 21. Inte så lyckat kanske men jag tror jag kommer somna direkt ikväll ändå.. Är så trött så.

Nu ska baby snart se någon dålig film på tv så jag ska koka te och göra nå goda mackor till så jag kan sällskapa och vika tvätten samtidigt :)

Imorn ska vi åka iväg på lite handlingståg.. Behöver lite sladdar och nå småsaker.

GAAAH




Idag är en sån dag då jag tycker lite mindre om mina kunder.. Jag blir så trött på folk som vill byta tider, dagar och städuppgifter varenda dag och tror att det bara är för mig att flytta deras städning exempelvis. Svinenkelt när jag har ett fullspäckat schema och inte kan flytta någon utan att det blir dominoeffekt och tjorv med exakt allt.
Dessutom gör det mig så jävla irriterad när endel personer tycker att just dem är viktigast och inte fattar att alla kunder vill ha städning på sin utsatta tid så att jag inte bara kan ordna allt för just dem dem dem. Ååh

Uääääähh ! Hojja.. Ska försöka att inte tänka på det mer. Ska alldeles strax ner i tvättstugan och hänga på tork. Sen måste jag laga någon liten middag typ en omelett.. Ska äta Sushi sen men det blir jag ju såklart inte mätt på. Borde gå till kiosken och hämta ut våran kökslampa oxå som äntligen har kommit men just nu fryser jag och har ingen lust att gå ut.

Ska hämta Emil sen ikväll nån gång oxå, Han är nämligen på Allstar-middag med jobbet.

Jaja.. Jag slutade iaf tidigare idag för att sista kunden för dagen var sjuk.. Så jag har hunnit vara till Apoteket, sätta på tvätten, städa i sovrummet och lite sådant. Men nu ska jag som sagt gå till tvättstugan !

Det varierar

Igår var jag ju mest himlans duktig här hemma.. Gjorde en massa nytta som att göra ordning bland grejer, packa upp Emils kläder, dammsuga soffa, diska, laga mat å en massa mer som jag skrev om då.

Idag däremot tror jag inte att jag hinner med så mycket.. Kanske inte behöver göra nåt speciellt heller :) Har varit och handlat mat iaf, diskat, dukat, förberett middagen och nu ska jag alldeles strax börja laga den.. Emil slutar inte förrän kl 17 på dagarna så jag får vänta lite med det.. Är annars van att äta direkt jag kommer hem typ.

Imorgon är det jobb som vanligt och som tur var bor min ena kund alldeles brevid Lulebo's huvudkontor - Jag måste nämligen in dit och skriva på alla papper på lägenheten så är den min sen ! (Givetvis våran men den kommer att stå på mig)


Nej nu måste jag till köket.. Idag blir det fiskpinnar och pottis.

Lite Shopping

Sådärja... Då var man hemma från stan ! Skönt, Det kändes så jäkla kallt ute idag fast det bara är -16.

Har nyss ätit lunch och nu väntar jag på att Mattias ska hämta upp mig, Måste in till stan igen för att lämna nå fler papper på Lulebo's huvudkontor.

Tänkte att jag skulle visa vad jag köpte idag och sen ska jag gå och diska ;)


Presenten åt Mamma, En fruktkorg från Åhléns där dem för övrigt hade SÅ mycket jag ville ha.


30% på reapriset så dessa fick följa med mig hem :)


Och så dessa.. Såg inte förrän jag kom hem att jag hade köpt två olika modeller :(
Hoppas ingen ser det :D !

Mannagrynsgröt

God morgon !

Jag har just kokat mig Mannagrynsgröt till frukost.. Är typ 100 år sedan jag åt det sist och första gången jag gjorde det själv :) Ides inte göra klappgröt som jag tycker är dett allra godaste så jag rörde bara ner lite frysta lingon.

Ska strax ta mig i kragen och städa toalett + handfat, putsa alla speglar och kanske diska om jag ids. Ska nämligen in till stan sen när dem öppnar och leta efter en present åt Mamma :) Hoppas jag hittar något.


RSS 2.0