Om att hitta hem

Många är dem gånger då jag avundats dem som har ett "Hem" en plats där dem bott och växt upp, Där dem flyttat hemifrån och dit dem kan komma tillbaka till sitt gamla pojk eller flickrum. Att kunna komma hem.
 
Som liten bodde jag på Bergnäset, Mina föräldrar skildes när jag var 1 år gammal så det där hemmet minns jag ingenting utav. Sedan har jag bott på Porsön, Rutviksreveln, Ängesbyn, Fällan, Lahdenpää och till sist kom jag hit igen, Till Porsön. Det som är hemma för mig. Här har jag bott på Forskarvägen 115b, 149a, 53b och nu på Professorsvägen 206a.
 
Jag förstår att Porsön inte ser ut mycket för världen för en utomstående, För många är det ett sistahandsval att bo här. Men för mig är det hemma och det känns så skönt att vara tillbaka här där jag vuxit upp, gått i skola, haft alla mina barndomsvänner. Här känner jag varenda gata och stig, överallt finns det minnen och sånt som är välbekant.
 
När vi är ute och promenerar brukar jag berätta och visa för Emil vart det brukade finnas lekparker, vart jag och Evelina hade våran blomsterklubb, vart jag gick på dagis, vart vi brukade rymma, vart det växte mycket blåbär och mycket mycket mer.
 
Porsön må vara förfallet och på många sätt otroligt nedgånget men i mina ögon är det iallafall vackert.
 
 
 
 
 
 

Mitt hem är min borg :)

Den här lägenheten var inte alls i min smak när vi flyttade in. Grå eller vita tapeter överallt, Slitet kök, vidriga bänkskivor från 75 som var så inätna av smuts, fulla i repor osv så hujjaligen, Trägolvet i vardagsrummet bestod av mer springor än golv och inte är förglömma den svinigt utförda så kallade "Flyttstädningen". 
 
Jag tror vi städade i säkert 30 timmar - Hela lägenheten från golv till tak skrubbades med cillit bang och klorin.
 
Besiktningsprotokollet skickade jag in en överklagan på och vi fick bla nytt parkettgolv i vardagsrummet, nya bänkskivor i köket, Det sattes silikonfog och kantlister på flera ställen i köket där det helt enkelt saknades, Ny plafond i taket då den innan var sprucken. Balkongdörren lagades och sen i efterhand har jag beställt renovering av persiennerna i alla rum.
 
Idag har jag slipat och oljat in träet som sitter högst upp mot köksskåparna ovanför diskbänken och imorgon ska vi börja tapetsera det andra sovrummet så vi kan flytta in där och jag kan börja inreda gästrummet. Har bla. Köpt nya sängkläder, gardiner och en matta så det kommer bli så fint så ! :)
 
 
Här är då det jag gjort idag, det behövdes som ni ser :)
 
RSS 2.0