Tisdag.

Hej !
 
Det var ett tag sen sist. Jag har jobbat hela helgen och haft lite olika möten. Det har varit strålande väder och jag har mest fixat & förberett allt inför resan.
 
Just i denna stund kastar jag i mig lite avokadomackor innan jag ska skynda iväg till jobbet för AP-möte. Sen ska jag handla förnödenheter inför imorgon som tidningar och energidryck ;D
 
Skriva ut papper, diska, vattna blommor, ta ut sopor, föra alla Odens grejer till Emils föräldar, packa bilen osv ska göras ikväll.
 
Imorgon typ kl 04 åker vi ! Tjohooo :D

Torsdag !

Godmorgon ! Idag har vi strålande sol ute istället för regn som det varit senaste dagarna.. Jätteskönt för solälskare säkert men själv håller jag på att gå i taket. Mellan 02-03 varje natt sätter solen igång och lyser som en jävla galning rakt in i vårat sovrum. Vi har en svart mörkläggande rullgardin men nog fan kommer solen in på sidorna om den. På porsön hade jag ju persiennerna under stängda oxå så där fick man åtminstone lite mörker. (Jag kräver kolsvart för ordentlig sömn)
 
Det resulterar i att jag från denna tid ligger och vider & vänder mig, försöker somna djupt men det går inte. Lägger mig under täcket mmmm aaah mörkt - men kan inte andas. Och sådär håller det på tills jag ger upp.
 
Stiger upp alldeles för tidigt med alldeles för lite sömn och sitter här som en jävla sengångare. Jag tänker inte utsätta min ömma mage för kaffe så.. Ja. Kanske att jag tar en tupplur på soffan :)
 
Idag är det tillbaks till jobbet som gäller. Egentligen börjar jag kl16 men eftersom jag är Vice Kostombud på mitt jobb och det ordinarie Kostombudet är bortrest så ska jag på Kostmöte kl13. Det håller nog inte på så länge så under dötiden innan jag börjar jobba tänkte jag slänga lite sopor, köpa nån middag, panta burkar och kanske vara en sväng till Emils jobb.
 

Onsdag

Idag skulle jag egentligen ha jobbat men jag kör (och tycker att alla borde) på 48timmars regeln när det gäller magsjuka. Jag blir såååå förbannad på dem som kommer till jobbet och kläcker ur sig nåt i stil med "Joo, Jag var då så magsjuk igår men man måste ju komma hit och tjäna pengar osv". Så egoistisk kan man inte vara. Sen tycker jag det är extra viktigt när man som jag jobbar på ett äldreboende, Det kan faktiskt vara liv eller död för en gammal och sjuk människa att bli uttorkad och inte få i sig näring.
 
Nåja, Nog om det.. Jag hade ändå inte orkat jobba idag med tänkte på den galna migränen jag haft sen igår. Helt sjukt hur ont man kan ha i huvet egentligen. Och om jag ändå ska fortsätta klaga lite på min hälsa så mår jag fortfarande illa och äcklas av tanken på mat samtidigt som jag förstår att man aldrig blir piggare så länge man inte äter. Ska ta något litet snart.. Kanske en riskaka och en kopp te.
 
Annars då ? Det börjar ju närma sig London-resa och jag längtaaar ! Det ska bli så himla kul att Jag & Emil för första gången ska åka nånstans tillsammans :D Det ska bli jobbigt att lämna Oden men jag tror det kommer gå bra för honom att vara hos Emils föräldrar.. Jag ska skriva ordentliga skötsel-listor eftersom det är så mycket tider och specialgrejer att hålla reda på med hans mat & mediciner.
 
Och på tal om listor håller jag för fullt på med att skriva packlistor, saker att göra innan vi åker listor och alla andra listor en listnarkoman kan tänkas behöva ;)
 

Otrevligt

Hojjjaaaaa...
 
Ja det är ungefär vad jag har att säga om gårdagen. Kräkfesten från mitt jobb tog tillslut med sig mig i fallet oxå, Lägligt till min korta ledighet. Kunde inte så mycket som dricka en klunk vatten så var det bara att springa mot toan. Och detsamma gällde även om jag inte fick i mig något så det var minst sagt påfrestande..
 
Mot kvällen vart det åtminstone lite bättre så jag kunde äta liiite litegrann. Gick och la mig sliten som sju svåra år och har under natten frusit, svettats, frusit, svettats, frusit, svettats samt haft den mest infernaliska huvudvärk jag någonsin varit med om (Och då har jag haft ont i huvet många gånger ska ni veta). Förmodligen var jag väl så jävla uttorkad att min hjärna höll på att spricka.
 
Idag mår jag lite bättre så det går väl åt rätt håll. Nu ska man bara sanera hemmet på bassilusker så handdukar, sängkläder & kläder åker i tvätten och toan ska svabbas med klorin !
 
 
Här har vi dagens diet !
 
 

Ska vi plocka körsbär i min trädgård

Ikväll när jag kommer hem från jobbet har jag bestämt att vi ska börja fixa på gården !
 
Ser hur alla grannar håller på och gör vårfint så då vill jag oxå !, Visserligen ska jag upp tidigt imorn så det blir väl inga stora projekt men det viktigaste är ju att man kommer igång och börjar iaf. Planen för idag är att plocka ihop pinnar, brädor, stenar och annan skit. SEN kan man börja kratta...
 
Det är jättekul att ha en massa tallar på gården ska ni veta.. Barr är så festliga att kratta upp  :S
 
Jag är inte ute efter nån fancypancy trädgård, Jag känner mig nöjd bara det är rent, snyggt och inte fullt av skrot ;D
 

Torsdag

Röd Dag idag, "Alla" andra är lediga och jag... vill .... inte..... jobba !
 
Vi var ute på en promenad alla tre för ett tag sen, solen sken, vi pratade om planerna för hur våran gård skall göras om och jag fick bara ett sånt himla sug att börja kratta, rensa bort skräp & skit, kapa ner träd.. Ja allt !
 
Men nädå, Jag ska till The house of magsjuka ! Sorry om jag låter bitter men.. Spya och skit och stress och rädslan att bli smittad och... Ja. Jag önskar att jag oxå vore ledig.
 
Ledigheten känns dock ganska avlägsen. Jag jobbar nu 7 dagar i rad, ledig 2, jobba 5, ledig 2, åka till London och SEN äntligen kanske vi kan få börja sommarfixa här hemma ;)
 
 
Nåja, Man måste tjäna pengar oxå så det får gå... Nu ska jag kasta i mig nå mat och göra mig klar !

En luleåtrip

Nu är vi på hemmaplan igen !
 
Steg upp tidigt igår morse för att göra oss klara och åka till luleå. Första stoppet i Gammelstan för att lämna Oden till Mamma som skulle vara hundvakt. Sen vidare mot Ängesbyn för födelsedagskalas för min Far, Där serverades 2 maträtter och 3 tårtor... Gott och roligt att träffa alla.
 
Tillbaka och hämta Oden, handla mat, äta middag på Max och så raka vägen hem igen.
Packa upp all mat, diska, plocka undan och däcka i sängen. Det var min dag.
 
Jag provsmakade Max Miami Burger och den var god. Stark men god !
 
 

B L Ä !!

Jag kan ju börja med att berätta om gårdagen för att vara åtminstone lite positiv. Det var fint väder och jag åkte iväg mot Överkalix för lite umgänge med kusinen. Vi åt på Sang's som är en Thairestaurang som hade billig och faktiskt god mat, i samma lokal har dem även en thaibutik med olika spännande livsmedel till jättebra priser så där ska jag handla nångång :)
 
En sväng på systemet och röda korset hann vi oxå med innan vi åkte vidare mot Morjärv och GK's som faktiskt fått väldigt bra sortiment på senare år. Tyckte dem hade mycket fina heminredningsgrejer och sånt.. Köpte bland annat två nya plastblommor hit hem.. Dem blommar ju iaf alltid ;D
 
Kom hem vid 20tiden och sen vet jag faktiskt inte riktigt vad jag gjorde hela kvällen men kom i säng först vid 01tiden iaf... Extra roligt var det därför att min mobil började ringa vid 06.30 imorse. Stängde bara av ljudet eftersom det var jobbet och jag inte tänkte jobba idag.
 
När jag vaknade kl 10 hade jag 5 missade samtal, 1 röstmeddelande och ett sms - Allt från jobbet så jag tänkte att jag får väl ringa upp då. Där var det kaos med 2 som tagit ledigt och 2 som var sjuka, alla som skulle vikariera för dessa var oxå sjuka, ingen ville jobba etc så jamen vafan jag ställer väl upp då sa jag men att jag fan ska ha kval övertidslön eftersom det är min lediga helg och jag egentligen är upptagen.
 
Så den stora köttbiten jag tagit upp för att laga Pulled pork på idag var ju bara att glömma (det tar 6h) att hinna packa och fixa inför vår luleåresa imorn i lugn och ro kan jag ju oxå glömma etc. det värsta är dock att efter att jag sagt att jag kunde komma och jobba får jag höra att den plötsliga frånvaron av arbetsvillig personal beror på att det går magsjuka på huset !!!! Fyfaaaaaaaan alltså. Så... Det återstår väl att se om jag ligger och spyr imorn och missar min Pappas 60årskalas eller vad.
 
/Mvh jätteglad tjej.

Fredag

Jahapps, Då börjar vi närma oss helg... Jag var trött som en gasell när det var dags att stiga upp imorse men vad ska man göra. Bobben ska ha sina meciciner i rätt tid så det var bara att pallra sig upp. Inte ens morgonens espressokopp har kunnat få mig att vakna till liv. Jag skyller på solen som sätter igång och vrål-lyser in i vårat sovrum vid 3-4 tiden på natten så man inte sover riktigt ordentligt ända sen dess. Nåja, En powerking kanske kan råda bot ;)
 
Nu ska jag strax gå ut och promenera i det ljuvliga vädret med min hund. Sen blir det en snabb dusch och ev lite lunch. Jag ska nämligen åka till Överkalix vid 13-tiden för att hälsa på Kusin Camilla ! Jag vet inte vad vi har planerat men en mjukglass från Fenix står då helt klart med på agendan :)
 
 

Nordafrikansk Kyckling med Couscous - Recept

Igår vart det lite utländsk mat på menyn. Gött ! Är det nåt jag inte gillar så är det då Svensk Husmanskost !
 
 
Nåja. Det blev Harissakyckling som jag gjorde såhär:
 
Förstek kycklingfileérna med lite salt & peppar bara så dem får en yta. Lägg dem sedan i en ugnsform och gnossa in dem med en krydd/marinad/röra som du gjort på
 
Olivolja
Harissa (mycket)
Vitlök (mycket)
Citron
Timjan
Salt
Peppar
Gurkmeja
Spiskummin
 
Kör in i ugnen på 175 grader ca 20 minuter.
 
Koka upp 4 dl vatten med en halv buljongtärning i, en skvätt olivolja och lite gurkmeja för färgen.
Häll det över 3 dl Couscous i en annan bunke och låt svälla tills det är färdigt. Då kan du finhacka grönsaker, lök, en skvätt olja och ev mer kryddor som du blandar i couscousen inför servering.
 
Såsen ni ser på bilden är en enkel myntayogurt :)

Torsdag !...Dagvild

Det är lite svårt att hålla reda på dagarna såhär när man är långledig, man festar på en Tisdag och alla är lediga på en Onsdag. Nåja... Att det är Torsdag idag har jag iaf lyckats lista ut och det har varit en aktiv dag i hemmet kan man säga...
 
Jag steg upp redan kl06 och gick på en lite längre promenad med hunden. När vi kom ut på bron ser vi ett rådjur stå alldeles nära oss i skogen och äta, den brydde sig inte alls om oss. Solen sken, fåglarna kvittrade och det var en ljuvlig morgon !
 
Jag har diskat, vattnat blommor, dammsugit hela huset ,tvättat kläder samt hängt & vikt, motionerat Mig & Oden, bytt sängkläder, lagat god mat och även hunnit lata mig litegrann :)
 
Här kan ni oxå få se vad jag har köpt för ett tag sen, Lite mer kitsch åt folket skadar aldrig ;) Honeycombsen & Pompomsen tänkte jag hänga högst upp i trapptaket (hur jag nu ska få dem dit?!) och i sovrumstaket. Kissepojken sitter såklart på toadörren :)
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Pajala och Valborgsfirande

Igår var det Valborgsmässoafton och jag började dagen med att åka in till Pajala tillsammans med Tove. Vi besökte systemet, dem två mataffärerna, apoteket, Smedjan för att äta pizza och slutligen Frasses för en mjukglass. Styrde sedan hemåt för en powernap på soffan innan jag begav mig till Tove & Knalli för drinkafton !
 
Vi drack en massa goda drinkar som Tom Collins, Strawberry daiquiri, Malibudrinkar och även margarita (Sistnämda ingick dock inte i koncepter Goda Drinkar). Tack vare att alla våra drinkar typ var baserade på lime, citron och jordgubbar känner jag mig i så sjuuuukt mycket bättre form än vanligt efter en drinkkväll idag. Jag har bara ont i huvet, varit lite illamående och trött/seg. Alltså en helt överkomlig bakfylla jämfört med vad som annars brukar vänta mig. Tummen upp för vitaminrika drinkar alltså :)
 
Nåja.. Idag har inte många knop blivit gjorda och ska inte bli heller. Jag väntar på att Emil ska komma hem med nån fryspizza eller så åt mig så man blir människa igen. Sen är det en dusch och kanske att röja upp i köket lite som gäller.. Diskberg delux ! Kanske skulle jag slå på stort och laga till lite matlådor oxå.
 
 
 
RSS 2.0