Zmaka.se

Jag pratade i telefon med min syster igår, Kom in på ämnet mat & kryddor och hon nämde en Etiopisk peppar som hon inte kunnat få tag på nånstans. Internetshoppare som man är visste jag ju att det finns massa sidor som specialiserar sig på kryddförsäljning så jag skickade iväg en beställning..
 
För mig finns det typ inget värre än okryddad mat, Fy & fan för typ enbart salt och peppar som smaksättare.
 
Så först och främst då ett paket Etiopisk röd peppar åt Emmeli
 
Sichuanpeppar
 
Malt Citronskal
 
Kafir Lime Blad
 
Rökt Hickorysalt
 
Och så två sorters te, Lakritste och rött Chai :)
 
Ska bli kul när dem kommer hem, Vissa av kryddorna har jag själv inte använt förut så :)
 
 

Lördag

Godmorgon, Eller goddag !
 
Har tagit lite sovmorgon idag, inte ända fram tills nudå men ändå :) Skönt !
 
Har tyvärr en lite störande huvudvärk men det kanske går över.. Jag ska då snart gå ner och elda lite i bastun så man kan ta en dusch utan att frysa ihjäl. I övrigt har jag inget alls planerat för idag.. Vi ska äta mackor med rökt lax & sånt till lunch och tacos till middag så det blir göttans :)
 
Det är ju Römppä i helg men det skiter jag i, vi var ju ute igår.. for till några och drack osv men det var så jääävla tråkigt att jag åkte hem vid 23.30... Så idag slösar jag inte min tid på det. Jag & bobbe kan vara hemma och mysa om Emil och company far till Pajala :)
 
 
Nej.. Duschen var det.

Avslappning.

Här sitter jag mitt i sena natten.. Borde ha gått och lagt mig för länge sen. Jag ska ägna den här helgen åt avslappning och inget annat !
 
Man ska lyssna på kroppen och idag tror jag nog att den ville säga mig något. Det har varit jävligt... jävligt mycket på jobbet på senaste. Vi är sjukt underbemannade, har så hög vårdtyngd och ja det har bara varit kaos och cirkus ett par veckor nu. Jag i min tur är en såndär som inte "bara" kan göra det jag måste utan hittar hela tiden mer och mer jobb.. Jag städar, tvättar, fyller på grejer, sorterar, diskar och fixar i personalrum osvosv. Jag stressar upp mig själv ännu mer än vad som behövs för att jag går och hittar en jävla massa extra arbetsuppgifter.
 
Så när jag kommer hem är jag så jävla uppe i varv att jag inte kan slappna av utan fortsätter - Full fart. Samma när jag är ledig då ska man passa på att göra allt man inte hinner då man jobbar.
 
Kan inte släppa jobbet utan drömmer om det hela jävla nätterna och sover oroligare än nånsin. Så inatt när jag skulle gå upp på toa hade jag ingen balans utan raglade som ett jävla fyllo och fick hålla i mig hela tiden för att inte ramla. När klockan ringde på morgonen var det samma sak.. Kallsvettig, yr, grumlig syn, mådde illa och hade ingen balans. Givetvis for jag ju och jobbade ändå men har hållit ett helt annat tempo idag och inte gjort allt och lite till. Älsklingen hade handlat, lagat middag och diskat när jag kom hem och det var guld värt.
 
Har inte mått bra riktigt på hela dan och känner mig ännu lite snurrig.. Såhär står det om yrsel på vårdguiden.
 

Yrsel är en väldigt individuell upplevelse. Det snurrar i huvudet, det gungar som på sjön eller roterar som karuseller. Det kanske svajar och du kan få svårt att gå rakt fram. Marken känns mjuk under fötterna. Det kan också svartna framför ögonen.

Yrsel orsakar ofta överstimulering i hjärnan och leder vanligen till att du mår illa och börjar kallsvettas. Därefter kan du också kräkas och bli trött. En del får yrselattacker då och då, men har inga besvär mellan attackerna, medan andra har konstant gungande yrsel.

Du kan bli yr om du är stressad, har lågt blodtryck eller om dina muskler är spända, till exempel på grund av att du är orolig eller har ångest.

 

Om du har yrsel och/eller muskelspänningar som beror på stress behöver du kanske ägna mer tid åt dig själv.

  • Avslappning. Avsätt tid för sådant som du tycker är roligt.
  • Sov ordentligt, ät regelbundet, ta promenader och motionera.
  • Träna rörelser, träna balansen samt träna försiktigt huvud- och ögonrörelser. Träningen hjälper hjärnan att läka mellan yrselattackerna. En sjukgymnast kan föreslå lämpliga övningar som du kan göra.
  • Yrsel som orsakas av spänningar i nacken kan behandlas av sjukgymnast. Behandlingen kan vara värme, massage, rörelseövningar och ibland akupunktur.
 

Nödvändig shopping.

När lönen trillar in på kontot ska jag beställa en till jobbtunika. En Knallrosa :)
 
Den är mycket starkare i färgen egentligen. Billig är den oxå, 308 kronor på www.mittplagg.se :)

Onsdag

Godmorgon !
 
Onsdag idag och jag har fått sova åtminstone liite längre ;) Viktigt det där !
 
Jag ska jobba ikväll så nu på förmiddan blir det väl mest att förbereda sig inför det.. Typ Duscha, diska, motionera hund, fixa matlåda etc. Känner mig lite trött och osugen på att jobba men jag har bara 3 dagar och sen ledig helgen så det ska nog gå bra :)
 
Nu måste jag fixa frukost.. Åt nyss en stor bit sockerkaka men konstigt nog gjorde det mig mer illamående än mätt ;)
 
 

Ledig Tisdag

Idag är jag också ledig men någon sovmorgon fick jag inte idag heller. Det är sjuuukt lyhört in i vårat sovrum och vid 07 kom det två maskiner och satte igång utanför. Tröttsamt..
 
Nåja, Då får jag väl mer gjort under dagen om jag inte sover bort den ;)
 
Jag har hittils bara plockat undan lite, hängt tvätt och rullat ihop alla mattor. Ska hänga ut dem nu och sen sätta igång med dammsugning, disk och bakning. Min Pappa skulle komma förbi på besök idag så jag rör nog ihop en sockerkaka eller så :)
 
 

I väntans tider

Jag sitter just nu och väntar på att min kusin ska dyka upp.. Vi ska åka till Pajala och kika i lite butiker men det enda jag längtar efter är att äta en pizza eller nån annan skräpmat :D
 
 
 
 

My cup of tea

Jag är verkligen ingen IKEA-Fantast men den här soffan... Åh vad jag vill ha den ! :)
 

F U C K Y O U

Jag hatar när folk misstar mig för någon som vill ta deras skit. Fuck off and die.

Fredag

Idag börjar ledigheten för dem flesta men för mig blir det tvärt om då jag varit ledig nu Onsdag, Torsdag och ska jobba hela helgen. Jag trivs ändå ganska bra med att jobba helg såvida det inte händer nåt kul just den helgen som man missar. Det är lugnare, mindre stress.. Man ger oftast dem boende en liten sovmorgon och ja det är ganska skönt helt enkelt.. Är oxå så himla glad över att det till stor del är så himla fin personal där, Man kan verkligen ha roligt tillsammans på arbetstid.
 
I övrigt har det väl inte hänt så mycket idag.. Brukar ta det lungt på förmiddagen när jag ska jobba kväll men har småplockat lite, varit ute och motionerat mig själv & hunden åsådär bara :)
 
Sitter oxå en hel del och kikar runt på nätet och funderar på vad man ska köpa för julklappar till vem, Lite tidigt visst men sen säger det bara svisch så är december här och så blir det stress i sista minuten annars ;)
 
 
Nu ska jag iaf börja göra mig färdig, Ska hinna vara och lämna Oden på Emils jobb oxå å kanske slänga lite sorteringssopor !

Önskelista 2012

Jag är ju alltid ute i god tid - med allt. Både på gott och ont ;)
 
Nu har jag just färdigställt årets önskelista och skickat iväg till min kära mor. Detta är vad jag önskar mig i år !
 
 
Gamla fina färgglada sängkläder.
 
Kökspall: Gärna grön, röd, blå eller svart.
 
Kokboken Junkfood på Riktigt.
 
Lemon bodylotion från The Bodyshop
 
Hemp hand saver, Även den från The Bodyshop
 
Kate Moss Vintage parfym.
 
 
 
 

Tisdag

Shitt vad trött jag är.
 
Shitt vad skönt det ska bli att vara ledig 2 dagar.
 
Shitt vad vi behöver städa här hemma.
 
Shitt vad olockande det lät att plocka upp pottilandet idag.
 
Shit, Jag tror jag går och sover en stund.

En helg i Luleå

Så, Nu kan jag lite kort sammanfatta våran helg :) Jag hade haft ett ganska starkt Luleå-sug senaste tiden så det var jätteskönt och roligt att åka dit hela "familjen" :)
 
När jag slutat jobbet på Fredag åkte jag hem och började packa bilen så vi kunde åka direkt Emil kom hem. Vi  stannade i Överkalix på Vippabacken för att smarra i oss varsin Schweitserschnitzel innan vi fortsatte färden söderut. Jag körde ända därifrån och jag kan säga att det var ett rent helvete i kolsvart mörker, spöregn och mina kassa däck som tappar greppet såfort man kör i en vattenpöl. Nåja men vi kom fram helskinnade.. Jag släppte av Emil & Släpet i Persön där han bytte bort en skoter mot en bil.
 
Annars han vi väl inte göra så mycket mer den kvällen, åt pannacotta och tog det lite lungt och bara umgicks innan det var dags att sova.
 
Uppe med tuppen på Lördag morgon för att gå ut med Oden och sen sätta igång med goofrukost ! Jag gjorde snittar på vitt bröd med philadelphia/Lax + några med pepparrot och så vanliga med skinka. Bakade Engelska scones, kokade te, vispade grädde, tog fram lite olika marmelader och lemoncurd. GOTT :)
 
Sen satte vi igång med alla ärenden, åkte Luleå runt i en massa garage för att hämta olika däck, bildelar, möbler, etc som vi haft lite här och där + en snöslunga vi köpt hit till huset :)
 
Stohandlade på Biltema en massa till huset och till våra bilar. Typ dörr/fönsterlister, glödlampor, lampkupor, färger, gummimattor, överdragsklädsel och en massa sånt som INTE är kul att lägga pengar på.
 
Bunkrade även upp från Systemet och en jävla massa mat som ju är det viktigaste av allt ;).
 
Åt middag, vilade och åkte hem. Så.. Det var den helgen det :) Idag börjar allvaret med jobb igen !

Söndag

Egentligen hade jag tänkt skriva om vårat Luleåbesök men blev lat så istället lägger jag upp bilderna från våran lilla utflykt vi var på.
 
Åkte med bilen inte så långt härifrån, Gick en bit på en skogsväg och kom fram till en fin grillplats med stuga vid en sjö. Purasjärvi tror jag det hette men stavningen får ni ta med en nypa salt :)
 
 
 
 
 
 
 

Torsdag

Nu skall jag börja bege mig mot jobbet, Jobbar 14:30-21:00 idag !
 
Först ska jag bara lämna av Oden på Emil's jobb, slänga lite sopor och svänga förbi affären för att köpa mig nån färdigmat till middag :)
 
Hoppas innerligt att det finns nykokt kaffe åt mig på jobbet för suget är ganska starkt just nu !
 

En lyckad dag

Åh.. Nu är jag trött efter en lång men rolig dag !
 
Sov som en jävla kratta inatt, har drömt tusen drömmar, vaknat av huvudvärk och alla jävla timmerbilar som dundrar förbi utanför vårat fönster etc. Steg upp vid 06 imorse och har hållt igång sedan dess..
 
Först åkte jag och städade ur bilen innan jag hämtade upp Tove, Tankade och sen begav vi oss till Haparanda dit det är ca 14 mil och VÄRLDENS sämsta väg. Fyfan.. Nåja, Bilen höll och fram kom vi.
 
Kollade in nya köpcentret där som inte är så nytt längre men jag vart positivt överaskad - Där fanns ju H&M, Gina, Vero moda, Jack & jones, Kappahl, Lindex och en massa annat bla en finsk klädaffär som hade såååå mycket fint ! H&M's utbud där var för övrigt sjukt bra. Jag köpte ett par byxor till jobbet, ett linne, vantar, en tröja åsså åt vi på Subway <3
 
Inne på IKEA fick oxå några småsaker följa med, shoppade lite huvudvärkstabletter på  Apoteket, stod emot alla frestelser inne på Iittala Outlet däremot inte på Candy Worl och sen började vi resan hemåt igen.
 
Nu är jag så lagom trött, Ska rasta gubben och ge honom kvällsmat så ska jag lägga mig och kramas med min stora gubbe. Imorn blir det jobb ! Godnatt :)

Lets go to Happis !

Uppe med tuppen denna lediga dag, Jag tar nämligen Tove med mig och åker till Happis på en liten shoppingtur :) Har inte nåt särskilt sådär jag behöver köpa eftersom vi ändå ska till Luleå på Fredag utan jag tänkte mest som för att hitta på nåt roligt för en gångs skull :)
 
Jag har aldrig varit på deras nya "Shoppingcenter" så det skall besökas och så det vanliga.. Ikea, Iitala Outlet etc :) Eftersom Subway finns där planerar jag att smarra i mig en Spicy Italian där oxå :D Mums !
 
Nu ska jag hoppa i duschen och börja göra mig klar, tömma bilen på lite skrot och sådär... Beräknar att börja åka vid 10.30 kanske :)
 

Inför vintern

Jag bor ju numer ett par mil norr om polcirkeln och vintrarna här tenderar att vara ganska så långa och kalla, Tänkte därför att det nog är bäst att beställa lite vinterkläder så man överlever. Sist jag köpte täckbyxor var jag nog en 10-12 år så dem börjar bli lite korta i benen och några vinterskor äger jag inte.. Ja, ni märker på vilken nivå jag är och det kanske inte passar sig när man måste skotta snö etc eller när det är -30 i en vecka.
 
På Engelsons.se som egentligen är en sida för typ jägare och gubbar har dem jättebilliga kläder i bra kvalitet så därifrån har jag valt ut det allra nödvändigaste, Inte direkt den roligaste shoppingen jag ägnat mig åt :). Varma jackor har jag många sen tidigare så nu är det bara skor som fattas. Jag tänker mig ett par riktiga vinterskor som verkligen är varma på riktigt och inte några "skopunkten kängor" i äkta plast. Så om det finns någon friluftsnisse här tar jag väldigt gärna emot tips på varma, sköna skor i bra kvalitet som inte är så stora och klumpiga.
 

Ullsockar ! Trots att jag alltid har sjukt kalla fötter har jag hittils tillbringat mina vintrar i samma skor som på sommaren med tillhörande tunna bomullsstrumpor. Ändring på det :) 75 kronor.

Långkalsonger, Som jag i vanliga fal bara hatar. Det kan omöjligt finnas nånting oskönare än att tränga ner en extra hud i sina redan för tighta byxor. Usch.. Menmen what to do :) 55 kronor.
 
Täckbyxor :) 199 kronor på rea !
 

Och en mössa för 39 kronor, Mössor är oxå ett såntdär plagg jag inte använder så jag hoppas det är en modell som sitter hyffsat snyggt :)
 
 
 
 

Lördag

Äntligen börjar denna vecka närma sig sitt slut, Syftar då på att jag får ta "helg" imorgon kväll och vara ledig till på Torsdag :)
 
Jobbar eftermiddag imorgon och siktar in mig på att försöka få liiite mer sömn nu än föregående natt då jag somnade vid 01 och klockan ringde strax efter 05 =/
 
Vet inte om det hänt så mycket spännande idag.. Jag har jobbat förmiddag, hämtat ut ett paket och åkt hem ungefär ;p Hehe nej men jag gjorde just ett litet ryck och bytte sängkläder & dammtorkade övervåningen så nu blir det skönt att få lägga sig nyduschad i en ren och fräsch säng i doften av vädrade sängkläder - Love it ! ♥
 
 
Nu är det dags att klä på sig och ta lilla vovven på en kvällspromenad. Sen säger jag Godnatt ! :)

Kickstart

Jag inväntar en beställning från Bodystore som jag hoppas skall komma idag :)
 
Jag & Emil blir ju nämligen bara fetare och inte verkar vi kunna skärpa till oss heller så nu har jag köpt lite hjälp på traven (Självklart har vi börjat äta nyttigare och röra på oss mer samtidigt)
 
Ripped Pro innehåller en kombination av örter, heta kryddor (chillipeppar, kanel och ingefära), uppiggande koffein, B-vitaminer samt en hög halt krom som minskar sötsuget. Formulan stimulerar ämnesomsättningen på flera olika sätt.
 
 
 
Sen köpte jag åt mig själv kalciumtabletter eftersom jag inte tål mejeriprodukter, Zink för att jag inte äter alltför mycket av den varan och det hjälper även kroppen att tillgodogöra sig järn bättre åsså provade jag ett hampaproteinpulver som innehåller mycket protein då men även fibrer och omega3fetter. Tänkte ha det i mina smoothies osv, Just hampapulvret är oxå bra för mjölkallergiker eftersom i stort sett alla andra proteinpulver innehåller det.

Roadtrip

Kvällen har spenderats i bilen då jag följde med hjärtat för att köpa en Cross i Lovikka. Jag har aldrig åkt den vägen förut längre än där man svänger av till Gällivare men är det nåt jag tycker är roligt så är det att se nya platser.. Spelar ingen roll om det är en stad, by eller bara natur.. Det är kul bara att se hur det ser ut på olika platser. Speciellt tycker jag om små byar för där finns det oftast så mycket fina gamla hus :)
 
Googlade men det var gansa svårt att hitta bilder på nåt annat än den berömda vanten ;)

Onsdag

God Morgon, Oh du vackra värld ! Värsta fina vädret är det idag, Dagen till ära - Jag är ju ledig :)
 
Jag ska göra det som måste göras... Städa, diska, handla, plocka vinbär, fara och slänga återvinningssopor. Kanske en hel del andra hushållsgöromål oxå. Jag jobbar sen resten av veckan + helgen so today is the day it has to be done !
 
Ska göra ett ryck nu innan Jag & Lillhjärtat ska ut och promenera i höstsolen :)
 
 

Bakerella

Om ni bara visster hur galet bak-sugen jag är, Varenda dag !!
 
Nästa helg åker vi till Luleå och då ska jag minsann storhandla bakingredienser av alla de slag så blir det bakfest här hemma sen ;)
 
Jag tänker mig åtminstone att jag ska baka:
Rödavinbärskaka med maräng
Och så en annan kaka med vinbär jag inte provat förut med mördegsbotten och så en seg kolaaktig kokostopping
Kanske en rulltårta med jordgubbsylt inuti och socker utanpå.. Mm mums :)
 
Jag har börjat köpa tidningen Hembakat och där hittar jag alltid en massa som ser så gott ut !
 

SöndagsMys

Denna Söndag har varit precis som en Söndag skall vara.
 
Emil stekte Amerikanska pannkakor åt oss till frukost, med lite hjälp och vägledning visserligen men ändå :) Det var jättegott och med dem i magen gick vi upp i skogen och plockade några liter blåbär.. en 6-7 liter fick vi nog ihop på ungefär en timme och det får nog räcka :)
 
När vi kommit hem ställde jag hinkarna på bron och gick in, skulle bara ut en snabbis och damma av en grej åsså kommer det en vindpust och sliter upp dörren som självklart välter ut hela min blåbärshink !! Inte kul inte kul men som tur var for inte allt ut och sen var det bara att plocka upp dem en andra gång ;p Ska rensa dem ikväll eller imorgon men nu ska vi börja elda i bastun så man är klar när Dexter börjar !
 

Long time no see

Vad har du på dig? Gråsvarta jeansleggings och lång mörkblå stickad tröja med stoor krage. Sockar och underkläder.

Hur mår du? Rätt fint om jag får säga det själv.

Vad önskar du just nu? Sådär materiellt typ en dusch som inte ligger i en bastu i en kall källare ? Eller att alla mina nära och kära ska få leva långa fina friska liv och att Oden får leva i all evighet åtminstone lika länge som Mig & Emil.

Vad har du ätit idag? Mackor och aprikoskräm med mjölk till frukost, en nektarin, en halv fryspizza till väldigt sen lunch och sen surströmming med alla dess tillbehör. Glass & fruktsallad till efterrätt. Kaffe. Än så länge :)

Vad ska du göra imorrn? Kanske tvätta kläder, plocka bär, ta upp potatis, tvätta bilen eller nåt sånt. mgås med mina gossar, försöka motionera lite.

Och på Måndag? Då börjar allvaret igen och jobb för hela slanten..

Vem saknar du? Min fina lilla Farmor, Vad jag önskar att du fanns kvar hos oss.

Senaste köp? Medlemsskap i Lahdenpää's byaförening ! Sug på den du !

Vad skrattade du senast åt? Garantärt åt Emil... Eller Oden för den delen.

Vad grät du senast åt? Åh det var något sorgligt jag läste så det kom en liten tår.

Vem sov du senast med? Min andra hälft förstås, Fast sist jag sov var ensam här idag på gästsängen när jag tog mig en liten tupplur :)

Vad läser du just nu? Jag har inte läst något på länge tyvärr =/

Senast sedda film? Boondock Saints.

Vilken svordom använder du mest? Oj.. Jag svär ju endel men oftast och mest kanske "Men va satan", "Men vad i helvete", "Men guds förbannat"

Vem var den senaste som ringde dig? Ämil

Har du dejtat någon av en annan religion? Nej, så enkelspårig man är då ;)

Senast 3 inkomna sms? Jag raderar dem.

Vad stod de i ditt senaste skickade sms? Samma där.

Vilket var ditt favoritämne på gymnasiet? Alltså jag är ju en sån latmask som tycker att enklast är roligast för då slipper man anstränga sig. Men historia, geografi och engelska är väl mest min grej.

Vilken är din favoritfrukt? Citron ! Alla gånger

Vilka kändisar har du blivit jämförd med? Ingen vad jag vet.

Vad är du rädd för? Jamen typ allt. Värst är nog när jag måste göra nåt jag inte vet om jag kan, Då vill jag springa och gömma mig.

En person du tycker är snygg? Äh inte vet jag..Typ David Beckham är väl inte så pjåkig.

Blir du lätt svartsjuk? Njae.. Eller jo nog kan jag bli sådär småsvartsjuk men jag visar det inte :p

Din favoritkaraktär ur en serie? Oj.. Jag följer ju som inga serier.

Vem skrev senast åt dig på facebookchatten? Minns ej !

Vilket språk hade du velat lära dig? Jamen Meänkieli hade ja väl behövt litegrann =)

Vad för sorts killar faller du för? Speciella som med alla andra jag gillar.. Alltså jag tycker inte om beiga tråkiga människor, Mycket bättre tycker jag om såna som är lite konstiga, lite speciella, lite småknäppa. Såå roliga speciella människor som alltid är sig själva utan att bry sig om vad andra ska tycka om dem.

Vart vill du åka just nu? Till luleå eller till london kanske :).

Mitt Fina Kök

Då har vi kommit till köket i husesynen... Första gången jag såg huset, när det fortfarande var fullt av gamla grejer så sa jag att "Det enda som var fint i hela huset var skåpluckorna i köket", Och fina - Det är dem :)
 
I Köket har vi inte gjort om nästan nånting annat än golvet.. Där låg först en ful grå, sliten och småtrasig korkmatta som vi rev bort i förberedelse för ett nytt golv, under det låg fastspikad masonit men ytterligare ett lager ner hittade vi det här urläckra golvet, Visserligen ganska så slitet och nött men hellre har jag ett snyggt slitet golv än ett fult så detta får helt klart ligga kvar ett tag :) Emils föräldrar har lovat oss ett nytt golv i inflyttningspresent men då ska man ju hitta ett som ser gammalt ut också:) Som alternativ kan man ju plocka bort även detta golv för under det finns ett gammalt fint grangolv.. Som ju dock behöver en ordentlig slipning.
 
Vårat gamla badrumsskåp har jag nu fyllt med mina allra finaste köksgrejer.
 

Här har vi lite arbete kvar, Bänkskivor som behöver en slipning och lack. Diskmaskinen ska ut eftersom den bara är ful, tar plats och inte används.
 
RSS 2.0