Det bidde inget

Det blev inget av vårat planerade restaurangbesök i Jockfall för när vi kom dit var det stängt trots att det skulle vara öppet enligt både deras facebooksida och hemsida. Arg som ett jävla bi vart jag när vi åkt 4 mil och stod där vrålhungriga i regnet !
 
Men skam den som ger sig.. Vi åkte en sisådär 5 mil till med destination Vippabacken där vi smarrade i oss varsin Schweizer eller Wienerschnitsel - Minns inte vilken av dem men gott som fasen var det då ! Mums, Dit åker vi fler gånger.. Bra priser, god mat och trevlig atmosfär !
 
 
Här får ni en bild på världens goaste gosse bara för att han e så sööt :)

Fredag

Nu ska vi fara och äta oss mätta på restaurangen i vad som jag anser vara världens vackraste plats, Nämligen  Jockfall :)
 

Korpilombolo Vs Luleå

I Luleå bor det strax över 74.000 människor, Här bor det strax över 500.
 
På Plussidan
 
- Har jag framför allt märkt av lugnet, Ett lugn som verkar genomsyra allt och alla. Jag ser aldrig någon här som har bråttom nånstans. Inte på affären, inte i trafiken, inte på jobbet... Vad det än beror på så är det skönt för det betyder att jag behöver inte heller ha den där eviga stressen i mig.. Ni vet säkert själva hur man står och stampar när det går långsamt i kassakön, eller när någon kör sakta framför en. Jag är inte sån längre, Jag är inte längre den där som har bråttom till jobbet, bråttom hem, bråttom medans jag jobbar, det behöver inte gå fort att handla, fort att tvätta, fort att leva. Och det är skönt !
 
- För att inte tala om hur skönt det är att ha sitt eget hus där man gör precis vad man vill, när man vill, hur man vill. Vi kan ha alla våra bilar, traktorer, cyklar, mopeder, skotrar här utan att det stör någon, jag kan ta på mig stövlarna och gå ut för att hämta lite blåbär till frukosten om jag känner för det. Jag behöver inte klä på mig, gå i en massa trappor, koppla Oden etc utan det är bara att öppna dörren när han vill ut.
 
- Och att man får allt detta.. Ett fullt beboeligt tvåvåningshus + källare med egen gård till för 100.000 ynka små kronor. Våran granne köpte sitt hus för 50, Ja ni hör.. Det är ju småslantar man i stort sett har på sparkontot. Att få sitt alldeles egna ställe utan att behöva binda sig till lång resten av livet.. Det är befriande :)
 
Jag älskar oxå somrarna här -myggen, att man har naturen överallt runt omkring sig, att vi bor i en sån tätbebyggd by att det inte känns ensligt. Jag som alltid bott så tätt inpå andra människor som man gör i lägenhet tycker det är mysigt att ha dem andra husen nära, man känner sig inte ensam och det ger på nått sätt en familjär känsla att se hur det lyser i andras fönster där ute i mörkret.
 
Jag trivs superbra på mitt jobb och framför allt uppskattar jag allt som finns i Luleå så mycket mer nu när man har det på avstånd, När man är mitt uppe i det är det nog så lätt att man tar allt för givet och glömmer bort det.

 

Luleå Vs Korpilombolo

Nu har jag bott här uppe ett tag och hunnit uppleva mycket av vad som skiljer sig med att bo här, På en liten Tornedalsk ort jämfört med att bo på ett stort bostadsområde i Luleå.
 
I Början upplevde jag såklart mest det negativa och allt vad jag saknade här, Som jag hade i Luleå.
 
På Minuslistan
- Mestadels såna saker som säkert är demsamma om man bor i ett äldre hus oavsett vart i landet men det var en väldigt väldigt väldigt stor omställning för mig att det inte finns varmvatten förrän man själv har sett till det antingen genom att elda eller slå på elvärmen OCH det kostar pengar. Det har lixom inte funnits i min värld att man måste planera i förväg när man vill tex duscha eller diska och betala för det. Detsamma gäller sophämtningen - Visste ni att man måste betala dyrt varje år för att en sopbil ska tömma ens soptunna ? Att man själv måste komma ihåg vilken dag den kommer och ställa ut tunnan samt att man tex måste tänka på hur mycket sopor man gör av med så att man inte råkar fylla tunnan typ 3 v innan sopbilen kommer nästa gång. Helt sjukt haha jag hade då ingen aning.
 
- Att affärsutbudet är lika med noll. Det spelar ingen roll om man så bara vill handla lite mat. Den lilla affär som finns här har så litet utbud, så höga priser och så måste man alltid dubbelkolla så att varorna inte hunnit gå ut datumet. Sen ska man ju komma ihåg att det bara är öppet vissa tider.. Det blir inget handlande på kvällen här inte :p Ska man ha kläder, nåt till hunden, till huset, till bilen ja whatever.. Ja då är det bara att åka till närmsta stad. Också väldigt frustrerande i början.
 
- Bristen på sysselsättning utanför jobbet har oxå varit ganska påtaglig. I Luleå när man inte hade nåt alls att göra så kunde man åtminstone hyra en film eller låna en bok - Nivet såna riktiga nödfallsgrejer. Inte ens det kan man göra här.
 
- Så, För att sammanfatta det hela var det en ganska stor chock att ha bott i lght hela sitt liv, Där allt ingår, allt finns tillhands precis när man vill.. Det är i stort sett bara att knäppa med fingrarna. Så skall man helt plötsligt behöva planera för minsta lilla sak om det så bara är att kuna diska. Det kommer inte att komma några traktorer kl6 på morgonen för att ploga upp våran gård och parkering, än mindre kommer det ett gäng karlar som skottar ända fram till dörren, det är inte bara att gå med soporna till sophuset, boka tvättstugan där det går så fort och smidigt, man kan inte gå på restaurang, köpa skräpmat eller komma på kl 21 att man är sugen på nåt gott.
 
Livet här uppe kräver planering :), En lista om vad som varit positivt kommer inom kort !

Den lilla Rosa

Jag kan inte annat än älska våran lilla toalett, Man blir glad bara man ser den ! :D
 
Anledningen till färgvalet började med att Emil köpte detta hus innan jag sett det, Han hade då förklarat att jag skulle älska toaletten som var rosa. Förväntansfull nanting kommer jag dit och ser att den är orangeaprikos/korall nån vidrig färg med brunbeige golv. Där och då sa jag att den ska FAAN bli ROSA ! ;D
 
Ha överseende med att den är såå liten att man knapp kan fota nåt där inne ens med hel utzoomning :)
 
 

Här ovanför handfatet skall vi lägga kakel. Vitt 15 x 15 med mörk fog såklart :)
 

Vårat as-snygga badrumsskåp från Svedbergs. Har ett likadant i gult som skall vara i övre toan :)
 

 

Välkommen på husvisning

Oj, Nu har det blivit väldigt mycket nytt och avancerat här på blogg.se ! Då är det bara att börja försöka lära sig alla nya funktioner.
 
Jag som bara hade tänkt börja visa er lite från huset men det ska väl gå ändå ;)
 
Tänkte att vi börjar med Sovrummet som är det första vi gjorde klart. Där inne var det jättefula ljusblåa tapeter som satt mer löst och bubbligt än fast och spruckna var dem. Vi började att riva lös lager efter lager men det fanns lixom inget slut.. 8 olika tapeter fick vi riva bort.. Dem hade visst inte vetat om det där med att man tar bort dem gamla tapeterna innan man lägger på nya ;p... Hursomhelst var väggarna under i ett bedrövligt skick så för att alls få det bra la vi på helt nya gipsskivor och så tapeten på det så nu är det hur fint som helst :)
 
Jag älskar det här rummet.. Det är som så svalt och avslappnat. Inte en massa saker överallt utan ganska avskalat. Precis som jag tycker att ett sovrum ska vara :)
 
 
 

Ett par fina krokar vi hittade här i huset !
 
 

Tisdag

Ledig även idag och så ringde min syster för ett tag sen och sa att dem kommer å hälsar på idag så nu har jag dammsugit där uppe och dammtorkat hela huset, Ska bara städa toan och dammsuga + diska här nere sen så är huset öppet för besökare ;)


Jag tror jag gör flygande jakob till middag idag då jag har en grillad kyckling i kylen.. Ska dock plocka bort + lägga till lite så det faller mig mer i smaken ;) Kanske borde man ordna något fika till efterrätt oxå ? Hm... Nu vart det mycket att göra helt plötsligt :)

Först av allt ska jag då gå ut i skogen med gubben så han får springa av sig lite åsså tar jag nog med mig lite blåbär hem kan jag göra efterrätt på det.



Vi hörs !

Min lediga dag

Hugaligen, Idag är det höstväder av det sämre slaget hos oss. Regnet öser ner och kallt är det.. Så lagom lägligt när jag skulle plocka bär idag. Hmpf.

Nåja.. Jag får roa mig lite inomhus istället, Det finns ju alltid saker som måste göras men på nåt sätt lyckas jag hela tiden fastna här ;) Nu ska jag nog bara söka fram nåt bra middagsrecept så får jag lov att sätta igång och göra nåt vettigt sen.. Odens promenad får vänta till det regnar åtminstone lite mindre.


För övrigt så är jag ledig idag och imorn - Skönt ! Är även ledig till helgen så det blir en kort arbetsvecka :) :)




Det är Vildsvinsskav som står på menyn idag :)

Livet är underbart.

Idag har oxå varit en sån bra dag... Jag har först haft en lugn och icket stressig dag på jobbet.

Väl hemma gick jag och favoritkillarna upp i skogen som börjar här typ 10 meter från dörren och det var en sån fin skog... Med massor av mjuk mossa, fina stigar överallt och stora stenhögar så gamla att det växte träd på dem. Och överallt omgavs jag av blåbär blåbär massor av blåbär.. Nu känns det ju inte alls jobbigt att plocka bär när man lite närsomhelst bara kan ta några steg från gården och plocka så länge man känner för det.

Sen ännu längre, verkligen mitt ute i skogen där inte en enda väg gick hittade vi två stora gamla ödehus.. Ett med ladugård och allt. Skumt hur nån faktiskt kan ha bott och levt mitt ute i skogen dit man måste gå på en stig. Det ena huset hade inte ens nån ladugård, uthus eller nåt... Då undrar man ju vad dem levt på egentligen.


Nåväl.. Gubben har då lagat middag åt mig idag och det var skönt :) Nu har han åkt iväg till Tärendöholmen, Eldfesten för att vara chaufför för ovanlighetens skull så då lever han nog åtminstone inte om så mycket när han kommer hem :) Själv ska man upp tidigt och jobba imorn.. Har en delad tur, dvs 10 timmars jobb. Först mellan 7-11 och sen 15-21.

Ska bara gå ut med bobbe så hoppar jag i säng sen :) Godnatters !

Fredag !

Idag har jag varit ledig.. Tog en sovmorgon till kl 10 ungefär och sen har jag varit ganska effektiv men ändå haft en himla härlig och avkopplande dag !

Jag & Oden var ute på en jätteskön promenad här i Lahdenpää, Luften var sådär höstigt kall och klar och så är det ju så fint här ! På vägen gick vi upp en sväng i skogen där jag hittade ett bra blåbärsställe - Ska återvända dit och plocka lite nästa gång jag är ledig :) På vägen hem vart vi dock överaskade av regnet men det gör inte så mycket :p

Jag har sedan varit ute på gården och krattat allt klippt gräs, lekt med min lilla hund och sen gick vi in och städade. Så.. alla mattor är dammade och hela huset är dammsuget och skurat.. Ides aldrig dammtorka :)

God mat har vi ätit oxå.. Stekte pepparstek som vi åt med klyftpotatis och kantarellsås. Till efterrätt ska jag göra chokladbollar nu och sen ska jag duscha.. Tänkte sitta en sväng i bastun med gubben och ta ett fotbad i värmen :)

Katching !

Från sportamore.se





Snart hemma hos mig :)

Torsdag !

Tjaa !

Idag ringde mitt alarm tidigare än vanligt, kl 04.50 för att vara exakt. I tisdags ringde nämligen kommunens kosthygienchef och undrade om jag kunde jobba extra på Onsdag & Torsdag denna vecka.. Onsdag hade jag redan jobb här på TG men Torsdag var jag ledig så då tackade jag ja till det :)

Såå.. Kl 06.30 befann jag mig på Pajala Centralskola där det skulle storstädas inför skolstarten imorgon. Lite ovant var det ju att komma till ett helt nytt ställe och just den typen av städning har jag ju inte jobbat med förut men det rullade på bra ändå och dem verkade nöjda. Däremot kände jag ju ganska snart i kroppen hur det började värka på precis samma ställen som förut så nu är min handled lite mör kan man säga. Menmen :)

Nåja.. Så det blir en 6 av 7 dagars arbetsvecka nu igen.. Jag är ledig imorn och jobbar sen helgen. Kan dock inte klaga.. Har dem 2,5 månaderna här inkasserat ungefär som på 5 månader i luleå :) Tjoho.. I loooove money ! ;) Dessutom känns det förjäkla bra att redan ha "fått in foten" på 3 olika arbetsplatser !


Anyhooo.. Jag tror det blir en tidig kväll ikväll, Känner mig väldigt trött och i behov av vila. Imorn ska jag ta en sovmorgon och sen typ.. Duscha, diska, städa hela huset, tvätta kläder, tvätta bilarna. Ja det är typ vad jag planerat :)

Matrix

Nu har mina schampon kommit hem, Har inte provat dem förut så jag hoppas dem skall vara bra !! :)





Tisdag

Godmorgon, Eller God Förmiddag kanske !


Här rullar dagarna på.. Vi hade som sagt en liten inflyttningsfest i Lördags och jag hade blandat en farligt god men stark bål som fick mig att vara sängliggandes till kl 18 på Söndag.

Igår jobbade jag förmiddag och idag blir det kväll.. Igår fick jag föresten ytterligare 2 veckors jobb förutom denna då så det känns alltid bra med 3 säkra veckor framför sig :) Snart är det ju löning oxå !

Hösten har oxå kommit hit upp.. Redan. Igår hade det varit typ 3 minusgrader på natten :S Det betyder att jag måste ge mig ut i bärskogen innan dem ryser sönder dem små stackarna.. Igår plockade jag hallon och näst på tur står väl lite blåbär :)


Anyhoo... Nu ska jag hoppa i duschen !

Första Natten

Första natten här i vårat nya hem har gått bra och jag har sovit som en stock... Kan oxå bero på att jag hade ett långpass på jobbet och att vi sen packade och åkte fram och tillbaka med grejer, packade upp osv hela kvällen så man var ganska så mör :)

Ikväll skall vi då ha lite inflyttningsfest så vi ska strax åka och handla lite bålingredienser osv. Ska även vara till Fällan och hämta mer grejer.. Duscha etc. Man måste väl kanske städa lite oxå..


Nåja... Jag ska ta och bära ut lite grejer till bilen nu innan vi far åsså måste bobbe få sig en promenad !


Surströmmingspremiär

HejHej !



Idag är det den 16e Augusti och Surströmmingspremiär ! Jag har jobbat till 13:15 idag och dagen till ära var det Surströmmingsfest där för dem boende med tårta till efterrätt och hela kittet :) Själv blev man ju då så jävla sugen att det första jag gjorde när jag slutat var att fara och handla hem så jag oxå kunde få det till middag :) Så då har jag och gubben smarrat i oss tills vi sprack !

Eller ja.. Där före har vi ju varit här och fixat.. Gubben har gjort så fint nu i källaren oxå och så har vi åkt tillbaka hit efter middagen och småfixat.. Bla hängt upp lite mer tavlor, bytt ut fula gamla taklampor och satt upp vårat sjuuukt snygga badrumsskåp som vart helt amazing snyggt i våran amazing snygga toa :D Håll ut - Bilder kommer snart :)

Imorgon är då tanken att vi ska flytta in hit på riktigt och jag döööööör av längtan att få sova i min egen säng <3 <3 !

Nåja.. Vi ska åka "hem" till Fällan och duscha nu, sen hoppa i säng.. Jag jobbar en B-tur imorn (06:45 - 16:30) bluh.

Off to work

Yiho.. Nu börjar man äntligen se ett ljus i tunneln !

Igår kunde jag städa hela huset, lägga ut mattor, hänga upp tavlor etc.. Den där sista touchen ni vet ;) det börjar bli riktigt fint nu faktiskt.. Det huset som jag till en börjar tyckte var ett hopplöst fall :D


Jag jobbar kväll idag så nu ska jag bara gå ut med lillgossen innan jag far !


Something New

Jag fick så bra lön förra månaden att jag bestämde mig för att beställa hem lite kläder.. Tycker det fanns huur mycket fint som helst i H&M's senaste katalog !











Sen köpte jag även samma underkläder om ovan fast i rosa, en sporttop och så ännu liter mer underkläder :)

På tal om saker som skall beställas så börjar mitt schampo ta slut så jag ska nog ta och klicka hem det direkt !

Måndag, Igen

Oj, Vad tiden springer iväg !!

Redan är det en vecka sedan sist jag uppdaterade då jag var i Luleå en sväng :)

Sedan dess har vi hunnit med en hel del, Jag har jobbat och skulle egentligen vara ledig nu 1,5 vecka men blev erbjuden 8 dagar till nu med start på Onsdag så självklart tog jag dem.. Visst hade det varit skönt med lite semester men eftersom framtiden just nu är lite oviss tar jag allt jobb jag kan få. Det blev ju sammanlagt 5 dagars ledigt iaf så alltid är det ju något :)

När min chef kommer tillbaka från semestern ska vi kolla upp hur hösten ser ut för mig, Mest troligt skall jag gå för en som är sjukskriven året ut men vi får se :)

Under dem här lediga dagarna har vi hunnit massor i huset ! I stort sett alla möbler är på sina platser och bara några enstaka lådor är kvar att packa upp. Dem "renoveringsprojekt" vi påbörjat just nu är snart klara.. Bara trappen som ska målas och bastun som ska lackas.

Bäst av allt - Vi har fått internet här nu ! I övrigt har vi det finfint och nu ska jag faktiskt gå och hjälpa gubben att sätta upp en hylla i vardagsrummet. Självklart måste det städas IGEEN innan man kan börja lägga ut mattor på golven och få det riktigt färdigt sådär men det får bli imorgon :)

På Lördag har vi inflyttningsfest !

Måndag !

Hejhej !
Jag befinner mig just nu i Luleå på en liten dagsutflykt ! Jag är ledig även imorgon så då passade det ju bra.. Har hämtat ut ett paket som en jävla tomte skickade hit till Luleå fast jag angav min nya adress, hämtat några småsaker som blev kvar i lägenheten och köpt några grejer på Dollarstore innan jag åkte hit till Mamma & co. Har ätit lunch, duschat men fastnade nu vid datorn... Ska fara till Storheden snart och storhandla mat, köpa hundmat, tanka bilen och lite sånt... Blir att äta middag här oxå men sen åker jag nog hem igen :)

Fredag

Hoj !

Egentligen känns det ju sjukt onödigt att överhuvudtaget skriva nåt här eftersom jag ändå gör det så sällan men whatta heck.

Jag jobbar 7/7 dagar denna vecka.. 6 dagar uppe på mitt vanliga jobb och i Onsdags när jag var ledig jobbade jag nere på köket så det var jättekul :) Jobbar kväll ikväll och hade väl tänkt fara och fixa lite i huset innan dess men allvarligt talat känns det ganska så o-lockande och jävligt jobbigt. Det känns som att vart fan ska man börja i all oreda och bland alla kartonger ?

Pjuh.. Till helgen är äntligeeen sovrummet färdigtapetserat så då slipper man allt slipdamm och skit som gjort att man inte kunnat börja packa upp dess mer.

Anyhoo, Jag ska söka mig nåt ätbart nu så far jag väl dit en liten stund iaf.
RSS 2.0