Onsdag

Idag är man ledig men eftersom Emil har öppet 9-18 på verkstan på Onsdagar var jag tvungen att låta honom få sin enda sovmorgon och ändå stiga upp tidigt för att rasta hunden ;p Nåja.. Jag somnade om sen igen så det är lungt !
 
Vet inte om jag ens nämnt det men Emil har ju nu för nån månad sen köpt verkstan han jobbade på så nu är han egen företagare :) Hittils har det varit mer än fullbokat varenda dag så förhoppningvis fortsätter affärerna att gå bra :) Han är så duktig min kille !
 
Själv knegar man på som vanligt och idag är det dags för finskakurs igen :) Ska gå ut med hunden nu så han får leka lite i snön, ge oss båda nån lunch och sen är det dags att fara... Ska till Tove på goofika efter det så nog vettja den här dagen oxå blir bra :)

Tisdag

HejHej !
 
Idag är min nacke som ny vilket innebär att jag kan fara och tjäna lite pengar ;) Jobbar 14:30 till 21 vilket är lite av mitt favoritpass.. Eller nej, det ÄR mitt favoritpass :)
 
Sitter just nu och dricker lakritste och äter rostade mackor med jordnötssmör på.. Ska strax dra på mig lite kläder och gå ut med lillgubben i snörusket !
 

Jul jul strålande jul

Jag har fått såna julfeeling nu på senaste.. Säkert har det en hel del att göra med den glittrande snön som ligger fint på backen.
 
När jag var i Luleå passade jag på att köpa hem inslagspapper, snören, etiketter, julgardiner, lite mer julpynt och såklart lite julklappar... Funderar hela tiden på vad jag ska köpa åt vem, klickar runt på alla möjliga sidor i jakten på den perfekta julklappen ;) Ibland tar jag en liten paus från det och söker istället goda recept på julgodis.. Och ändå är det två månader kvar !
 
Suck.. Snart börjar jag väl lyssna på julmusik oxå ;)
 

Long time no see

Länge sen jag skrev här sist.. Vart ska man börja.
 
På Torsdag morgon åkte jag till Luleå, Där var det snabba ryck som vanligt med handling, lunch med syster, skriva ut viktiga papper och ringa viktiga samtal, middag med familjen, slappa en stund däremellen, mer affärer och tillslut hopp i säng.
 
Tidigt upp på lördagmorgon för att göra sig klar.. Det var dags för Mormors begravning <3. Det var såklart jättehemskt och sorgligt, men fint ändå. Ganska mycket solosång eftersom hon tyckte mycket om musik men det som skiljde sig från tidigare begravningar jag varit på var att hon ville kremeras så då var det ingen jordsättning.
 
Minnesstund efter det och sen började klockan bli dags att åka hem för både mig och Emmeli så det beställdes max-mat och sen storheden igen för att tanka och handla det sista. På vägen upp, ovanför Överkalix vart det rena rama snöstormen så medans det fortfarande är snöfri höst nere i Luleå har vi full vinter här med snö och ca 5 cm snö :)
 
Vad har jag gjort sen i Fredas då ? Tog det lungt på kvällen, jobbade en delad tur på Lördag, gjorde inget särskilt igår och idag skulle jag ha jobbar kväll men då fick jag helt plötsligt nackspärr igår och kan knappt vridapå huvudet så det kändes inte som att det vore så bra med en massa tunga lyft. Ska stretcha och massera massor så kanske det går över snabbt :)

Mycket ska man höra innan öronen trillar av..

Hejhej !
 
Onsdag idag, Jag är ledig.. Ska alldeles strax åka iväg på första tillfället av min Meänkieli-kurs, Vem kunde tro det lixom ? Hade någon sagt till mig för ett par år sen att när jag är 22 kommer jag att bo i en liiten liiten by utanför ett liitet liitet samhälle, jobba på ett äldreboende och gå i kurs för att lära mig Tornedalsfinska hade jag nog skrattat ihjäl mig. Livet kan verkligen ta oväntade vägar... :p
 
Nåja.. Just nu kan jag då inte se mig själv nån annanstans, jag är verkligen nöjd med mitt liv och det måste väl vara ett gott tecken :)
 
Nej, nu måste jag gå ut och starta bilen så den där förbannade isskorpan som ligger över hela rutan kan tina bort. Jag håller på och funderar på om jag ska åka till Luleå redan ikväll eller om jag far imorgonbitti. Planen är att göra en massa ärenden, gå i affärer och sånt imorn så det vore skönt att åka redan ikväll så har man mindre stress, måste inte stiga upp tidigt etc men samtidigt ligger det en sån sjuukt hal isskorpa även på vägarna så det känns lite risky att åka i den halkan... Samtidigt kan det ju vara lika halt eller värre imorn så. Måste fundera på hur jag ska göra...
 
Ska föresten skicka in en ansökan till en utbildning idag, något som jag velat göra lääänge ;)

Måndag

Hoff.. Måste verkligen ha vaknat på fel sida idag. Trött som en gnu, småsur och lättirriterad på det och som om inte det räckte har hela hemmet förfallit och det är så jäävla dammigt och svinigt överallt så jag måste storstäda hela dagen och säkerligen även imorgon. Men innan man ens kan börja med nån städning måste jag röja bort tusen saker som ligger överallt annat än på sina platser... Haha Nåja.. Jag ska gå ut med vovven på promenad nu.. Får se om den friska (iskalla) luften kan få mig att piggna till ;)
 
 
 

SkönT

Ikväll känner jag mig verkligen helt pigg trots att ha jobbat fram till 21. I vanliga fall känner jag mig helt slut men idag har jag jobbat med mina 3 absoluta favoriter och vi har haft en relativt lugn kväll.. Sånt gör verkligen skillnad :)
 
Jobbar kväll även imorgon så då får man sig åtminstone lite sovmorgon även om jag måste komma in 1,5 timme tidigare på AP-Träff. Nästa Onsdag börjar jag föresten en kurs i Meänkieli - Det ni ;)
 
Nu blir det nå gojävla mackor till kvällis innan man kryper i säng :)
 
 
 

Lite Mat

När jag tömde kameran fanns där såklart en hel drös med matbilder...Det gäller ju att man lägger ut sånt direkt om man ska komma ihåg hur man tillagade det hela vilket jag såklart inte gör nu. Nåja.. :P
 
Fläskfiléwook med massor av vitlök, chili, ingefära och grönsaker.
 
Nyttiga lunchmackor med tonfiskröra och sallad.
 
Varmrökt lax med kokt potatis, tomat och rödlök på tunnbröd. 2 olika creme fraiche såser till.. En med pepparrot och den andra med sweet chili :)
 
Snittad kotlettrad fylld med citron, vitlök, chili, herbes provencale, och olivolja. Dränkt i vitt vin. Sjukt gott !
 
Och bland det godaste jag vet.. Kallrökt lax med sparris ! När sparrisen är alldeles nykokt häller man över smält smör med pressad citron och tunt skivad scharlottenlök. Salt & peppar på det och du är i himlen.
 
 
 

Som om vi inte hade nog med saker.

Hej ! Long time no see..
 
Jag har just tömt min kamera så här kommer till att börja med lite bilder på vad vi köpte på Loppisen förra helgen :)
 
Främre kannan på bilen är den Emil köpte nu senast
Och så denna 3-vånings kakburk i samma design som vårat brödfat :)
 
Sen har jag nån såndär mysko tur.. Flera år i rad nu har jag redan innan loppisen bestämt vad jag i första hand ska leta efter.. Ett år var det min blåa askkopp på fot, nästa år en negressbyst i gips och nu i år tavlan med Zigenarflickan.. Varje år hittar jag detta inom 2 minuter efter att jag kommit in typ då det alltid funnits vid det första bordet.. Skumt :)
 
Här är då årets fynd:
 
Ytterligare 2 små tavlor.
 
Denna bild är tagen från internet men jag köpte iaf en sånhär spelande julkyrka med belysning inuti, har varit på jakt efter en sån länge :)
 
Jag har inte hunnit ta någon bild på negressen jag köpte nu senast så ni får en bild på den jag köpte förra året så länge.. Den är ju oxå fin :)
 
 

Sing me back home

Sådärja... Då var man hemma igen !
 
Startade våran resa mot Luleå vid 17 igår, stannade på Nilles och tog en burgare men jag tyckte då inte att dem hade nå bra mat där. När vi kom fram till Luleå var Mamma & co och kollade på basket så vi tog det mest lungt och sådär tills dem kom hem då vi åt lite kvällsmat..Emil & Mattias drack whiskey :)
 
Steg upp tidigt imorse och gick på en långpromenad innan det var dags för frukost och avfärd mot Arcus loppis ! Jag hittade som vanligt ca 1000 saker jag ville ha men begränsade mig till 3 tavlor, en ram, en negress figurin och en spelande julkyrka :) Emil köpte en tv-kanna och 3 vånings kakburk i ljusblå plåt :) Ska visa bilder på allt sen !
 
Sen vart det Öb, Granngården, Willys, HM och Biltema. Tankade bilen och åkte tillbaka till Gammelstan där vi tog en Powernap innan middagen som dagen till ära var Palt. Till efterrätt ungefär världens godaste chokladkaka.
 
Packade ihop våra grejer och började färden hemåt igen. Vi tog vägen genom Niemisel så vi kunde hälsa på Emmeli & Conny. Ett jättefint litet mysigt hus hade dem så det var kul ! Vi blev förstås bjudna på fika där oxå så inte har vi då behövt svälta ;)
 
Nu - Äntligen hemma.. Har packat in allt och rastat hunden så nu ska jag nog hoppa i säng. När jag köper saker på loppisar vill jag alltid rengöra dem ordentligt innan jag ställer fram dem men det ids jag inte ikväll.
 
 
Så Godnatt på er ! :)

My Hometown

Idag känns som en bra dag, Vi ska nämligen åka till Luleå i eftermiddag :)
 
Största dragplåstret är väl den enorma loppisen i arcushallen som jag traditionsenligt skall besöka sen behöver vi förstås handla mat åt både Oden och oss själva. Jag tänkte tillochmed så smått börja lite med julklapparna ;)
 
Vi kan inte åka förrän efter 16 när Emil slutar jobbet men det är nog lika bra för jag har endel att hinna med innan.. Typ att ta hand om diskberget i köket, vattna blommorna och städa färdigt.. Tog hela nedervåningen idag så har övervåningen kvar då. Duscha måste jag oxå.. Och motionera Oden. Och och och... Det är nog bäst att jag sätter igång :)
 
 

Det rasslar till i plånkan

Shopping av det mindre roliga slaget idag.. Åker på att beställa någon styrled, hardyskiva, glödstift och bromsslang till den lilla bilen. Nåja.. Den måste ju få sitt, Speciellt med tanke på att det närmar sig besiktning :)
 

.

Igår gick min Mormor bort. Det hela hade varit väldigt fridfullt. Mamma och hennes syskon var där och hon hade helt lugnt och avslappnat bara andats mindre och mindre tills hon slutligen somnade in.. Det är åtminstone en liten tröst att hon inte hade ont, inte led.. Att det var dags.
 
Men det är ändå en liten tröst.. Nivet, Man vill ju att alla ska leva förevigt. Man vill inte behöva inse att en människa som alltid bara har funnits där helt plötsligt inte gör det längre utan är borta föralltid. Det var på nåt sätt som att jag såg henne som odödlig.. Hon har ju alltid varit en riktig krutgumma, alltid frisk, alltid med 100 projekt igång samtidigt.
 
Min Morfar dog för ca 30 år sedan och sen dess har hon tagit hand om hela huset själv, hela gården.. Skottat snö, klipp gräs, renoverat och fixat. Samtidigt åkte hon runt på loppisar och sålde saker, målade tavlor, sydde, hade ramverkstad, slöjdade, plockade bär, saftade & syltade, var ute med båten, hade stuga i skärgården på en egen ö... Ja hon måste ha kunnat allt ! Samtidigt var hon så påtagligt närvarande alltid med på varenda födelsedag, högtid och släktsammankomst. På nåt sätt hade hon alltid tid med oss också.. Hon hämtade efter skola och dagis, tog med oss på alla möjliga utflykter, Ja jag kan knappt samla alla minnen i huvudet för att dem är så många.
 
Det är så svårt att beskriva henne.. Hon var så tokig och speciell. Hon var knappast nån bullmormor, satt aldrig still i någon gungstol och stickade. Hon var ett riktigt yrväder som predikade om vad som var hälsosamt och inte.. Hon var så före sin tid, Sånt som forskare kommer fram med i nya rön nu berättade hon för oss redan när vi var små. Vi fick dricka hemmagjorda grönsaksdrinkar och nässelte hos henne, göra fotbad med tallbarr, dricka linfröshots för att det är bra för magen och tugga på algtabletter. Hon lärde oss Qi gong, trodde på healing & handpåläggning, tydde drömmar och jojkade.
 
Ja.. Hon är verkligen en person man inte kan glömma och själv är jag på så många sätt en kopia av henne. Saker jag säger och gör, mitt kropsspråk, mitt sätt att vara.. Hur jag ibland reagerar på saker och bara ser henne framför mig. Hon finns alltid med mig.. Bara här i huset finns hon överallt.. Bredvid mig står byran hon hade alla smycken & sjalar i där vi gick loss och klädde ut oss till fina damer. Jag har mina kläder i samma skåp som hon hade.. Jag kokar min pasta i den gryta hon hastigt och lustigt kom förbi bb och lämnade den dagen jag föddes eftersom det just kommit fram att aluminumgrytor var ohälsosamma.. Hon hade inte tid att stanna men nån ohälsosam välling det skulle då inte babyn dricka. Sån var hon, Min Mormor <3

Regn och bara regn

Nu tycker jag faktiskt att det kan sluta regna så jag nån gång kan få damma mina mattor och vädra sängkläderna. Börjar kännas äckligt här inne för en vädringslover like me ;)
 
Nåja... Igår bakade jag en morotskaka som vart fruktansvärt god - Leila's recept om någon undrar. Idag har jag typ tvättat, diskat, motionerat mig & hunden... Och inte så mycket mer vad jag kan komma på.
 
Hursomhelst så kom mitt paket från Zmaka.se hem idag så det var roligt och jag ska provalaga nåt nytt till middag.. Svårt när man ska börja använda en krydda man inte ens vet hur den smakar eller hur man ska tillaga den etc, Tur man har internet då :p
 
Nu ska jag lägga mig i soffan och läsa lite i min bok :) Hoppas jag och baby kan ta oss i kragen och göra nån nytta ikväll.. Nivet när man har ett hus tar sakerna på Att-göra-listan aaaaldrig slut.

Bra-att-ha-grej

Vintern närmar sig med stormsteg så nu har jag bokat en motorvärmarstolpe på jobbet för hela vintern !
 
 
 
 

Imorgon

Eftersom jag är ledig även imorgon tänkte jag fara och uträtta lite ärenden då.
 
Frisörtid bokad - Check
Date med Josse bokad - Check
Tid på Vc bokad - Check
 
Nu ska jag bara skriva en handlingslista så passar jag på att göra det oxå i Pajala där dem har lite bättre utbud än här :)
 
 

Torsdag

GodMorgon, Om man nu kan säga så när det känns som om man fortfarande sover. ZzzZzz
 
Var tvungen att vakna tidigt för att passa en telefontid och sen trodde jag att jag var pigg... Det höll ju inte så jäkla länge.
 
Har tömt lite disk och vikt tvätt.. Ätit frukost och sånt men nu tror jag vi går ut på en liten lunchpromenad så vi kan fortsätta sova sen :) Känner på mig att det här kommer bli en lat dag :D
 
 
 

<3

Jag skulle så himla himla gärna bära denna i vinter !
 
 
RSS 2.0