Onsdag

Hej !
 
Här är det fullt upp som ensamstående, arbetande hundmamma mitt uppe i renoveringen ;)
 
Hehe nej men jag försöker att få så mycket som möjligt gjort innan jag börjar jobba på dagarna för imorgon medans jag är på jobbet kommer Mamma, Mattias, Markus och Emmeli hit och så börjar dem tapetsera osv medans jag ännu jobbar så då vill jag ju att allt ska vara klart för dem att sätta igång... Just nu håller jag på och våtdammtorkar hela jävla väggarna från golv till tak för att bli av med slipdamm - Något drygt göra kan jag tala om.
 
Imorgon kommer för övrigt mitt nya underbart fina skåp hem.. Jag har köpt ett Rokokoskåp från 1800talet men jag har ingen bild på det så ni får se sen :)
 
Men nu får pausen vara slut och jag ska återgå till torkandet ! Jag måste hinna dammsuga och skura där inne oxå, Laga lunch, Motionera oden, Duscha och fara och lämna lillgossen till svärmor innan jag börjar jobba kl 14.30
 
 
På återseende.

Till min kära

Jag älskar min gubbe nåt hiskeligt och tycker att han är värd det bästa, Själv är han inte så mycket för att köpa nåt åt sig själv så dessa snygga jeans ska han få som överaskning när han kommer hem nästa vecka. Hoppas dem passar bara :)
 
 
 
Märke Lee, Modell Daren, Finns på Junkyard.
 
 

Det här med framtiden

Jag har börjat tänka väldigt mycket på "vad jag ska bli när jag blir stor".. Kanske håller jag på att bli vuxen eller så grundar det sig mer i att jag inte riktigt trivs med ett jobb där man aldrig får göra så mycket som man vill, inte kan göra skillnad och aldrig får någon förändring pga att det helt enkelt inte prioriteras, det finns inga pengar, det finns ingen personal, det finns ingen tid etc. Det gör mig så förbannad att varje dag vara omgiven av en hel arbetsplats där alla har gett upp, och där man själv vill ge upp. För att det helt enkelt inte löns när man försöker.
 
Det är viktigt för mig att få känna att man faktiskt är viktig eller behövs på en arbetsplats och framförallt att man får utvecklas. Min hjärna ruttnar av att göra samma sak dag ut och dag in på ren rutin.
 
Så står man där i ett vägskäl och funderar. På ett sätt känns det bortkastat att sitta i skolbänken flera år, utan inkomst och veta att studielånen bara rusar iväg. Å andra sidan finns det ju inga andra alternativ om det faktiskt är nåt man vill bli.
 
Jag vill bli Socionom eller Lärare. Så långt har jag kommit i mina funderingar och båda dem utbildningarna finns i Luleå. Vad jag förstår tror jag även att dem ska gå att läsa på distans från Pajala men jag vet inte säkert. Till att börja med måste jag hursomhelst läsa Matte B.. Och om jag ska komma in på Socionomprogrammet krävs det jävligt höga betyg så.. Ja, Det låter inte så lockande.
 
Nåja.. Ännu är det ju ett år innan det är dags för nya ansökningstider så ja lär ju hinna fundera. Till att börja med läser jag upp de ämnen som behövs till hösten så fort sommarloven är slut. Vem vet.. Mitt i allt blir jag lastbilschaufför istället.
 
 
 
 

Kalasdags

Idag ska vi åka till Niemisel. Emmeli & Conny har stuga där så vi ska åka dit och fira henne som fyllde år igår och min lillebror som fyllde i lördags.
 
Jag har köpt en ny tvättmaskin oxå så Mamma tar med den dit åsså får den följa med oss hem sen, lägligt nog så öööser regnet ner och ska visst göra det precis hela dagen i hela norrbotten ungefär. Lite typiskt då jag inte tror att tvättmaskiner tycker så mycket om regn ;) Nåja.. Vi får väl rulla in den i presenningar och hoppas att det inte läker in nånstans.
 
Det blir ju bra med en ny maskin, då har vi två och kan använda den gamla till andra grejer som Emils jobbkläder, Odens grejer, mattor och annat såntdär som man inte vill tvätta i samma som vanliga kläder :)
 
 

Mitt Hjärta

Min älskade älskade gosse !
 
 
 
 

Sommarbilder

Jag är en usel blogare, I admit it.
 
Instagram och Fejjan används lite mer flitigt men nu har jag en stund över. Eller rättare sagt.. Jag har inget att göra.
Emil är i Happis på deras Cruising/Bilträff så Jag & Lillgubben är ensamma hemma. Jag jobbar i helgen och smart som jag var har jag sovit på soffan mellan 19-20.30 så ja får väl se när ja somnar ikväll.. inatt :)
 
Här kommer lite bilder iaf, Endel redan upplagda på Insta.
 
Här är Lincolnen på midsommar just innan vi åkte mot Överkalix på Midsummer Meet, Bästa midsommarn på länge och jävligt roligt hade vi ! :) Så himla kul att träffa alla vänner och bekanta där som man inte sett på 100 år ! 
 
Andra pussbilden genom våra 6 år ;D
 
Och här bor vi !
 
 
 

Lakritskladdkaka - Recept

Lakritskladdkaka

150 g Svenskt Smör från Arla , smält

2 st ägg

3 dl strösocker

1 tsk vaniljsocker

4 msk kakao

1.5 dl vetemjöl

8 st turkiskpeppar krossade

10 st frysta hallon smulade

*Detta är orginalreceptet men jag gjorde om det litegrann så istället för krossat godis i kakan hade jag 3,5 tsk lakritspulver och hallonen åt jag som tillbehör istället för att ha dem i kakan och det blev då jättegott :)*

1.Sätt ugnen på 150°, Smält smöret i en kastrull och låt det svalna något.

2.Rör ner övriga ingredienser. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 24 cm i diameter.

3.Grädda i mitten av ugnen ca 35 min. Låt svalna

Mandelrutor med bär - Recept

 
Mandelrutor med Bär
5 ägg
3 dl socker
150g mandelmassa
4 dl vetemjöl
6.5 dl bär (Valfria tex hallon, jordgubbar, vinbär, rabarber)
1 dl kokos
50 smör
*Jag tog rabarber och röda vinbär i kakan samt tillsatte nån droppe bittermandel för mer mandelsmak*
 
1. Sätt ugnen på 200°C. Klä en långpanna eller ugnsform, ca 20 x 30 cm, med bakplåtspapper.

2. Vispa ägg och socker vitt och pösigt.

3. Vänd i den rivna mandelmassan och bären, rör om, tillsätt vetemjöl och blanda väl.

4. Häll smeten i formen, strö över riven kokos. Hyvla 50g kallt smör över kakan.

5. Grädda näst längst ner i ugnen ca 45 minuter.

Brownies med Jordnötskaramell - Recept

 
Brownies med Jordnötskaramell (Superdupergoda!)
Kakan
150g mörk choklad
175g smör
3,5 dl farinsocker
3 ägg
2,5 dl mjöl
1,5 msk kakao
 
Nötkaramell
1,5 dl socker
150g smör
0,5 dl vispgrädde
1 msk honung
1 msk vetemjöl
200g saltade jordnötter
 
1. Sätt ugnen på 175 grader. Hacka chokladen och smält ner den med smöret i en gryta på låg värme.
 
2.Ta bort grytan från värmen och rör ner resterande ingredienser, häll över i en långpanna ca 25x35 cm stor och grädda i 20 minuter.
 
3. Lägg alla ingredienser till karamellen i en gryta, låt koka upp och sjud ca 5 minuter. Rör i nötterna. Bre karamellen på kakan och grädda ytterligare 10 minuter. Låt kakan kallna helt och skär sedan i bitar.
RSS 2.0