Nordafrikansk Kyckling med Couscous - Recept

Igår vart det lite utländsk mat på menyn. Gött ! Är det nåt jag inte gillar så är det då Svensk Husmanskost !
 
 
Nåja. Det blev Harissakyckling som jag gjorde såhär:
 
Förstek kycklingfileérna med lite salt & peppar bara så dem får en yta. Lägg dem sedan i en ugnsform och gnossa in dem med en krydd/marinad/röra som du gjort på
 
Olivolja
Harissa (mycket)
Vitlök (mycket)
Citron
Timjan
Salt
Peppar
Gurkmeja
Spiskummin
 
Kör in i ugnen på 175 grader ca 20 minuter.
 
Koka upp 4 dl vatten med en halv buljongtärning i, en skvätt olivolja och lite gurkmeja för färgen.
Häll det över 3 dl Couscous i en annan bunke och låt svälla tills det är färdigt. Då kan du finhacka grönsaker, lök, en skvätt olja och ev mer kryddor som du blandar i couscousen inför servering.
 
Såsen ni ser på bilden är en enkel myntayogurt :)


Kommentarer
tilde

det där såg ju fööör gott ut!!!!

Svar: Det var helt okey :)
blow.blogg.se

2013-05-03 @ 10:43:48


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0