Nordafrikansk Kyckling med Couscous - Recept
Igår vart det lite utländsk mat på menyn. Gött ! Är det nåt jag inte gillar så är det då Svensk Husmanskost !
Nåja. Det blev Harissakyckling som jag gjorde såhär:
Förstek kycklingfileérna med lite salt & peppar bara så dem får en yta. Lägg dem sedan i en ugnsform och gnossa in dem med en krydd/marinad/röra som du gjort på
Olivolja
Harissa (mycket)
Vitlök (mycket)
Citron
Timjan
Salt
Peppar
Gurkmeja
Spiskummin
Kör in i ugnen på 175 grader ca 20 minuter.
Koka upp 4 dl vatten med en halv buljongtärning i, en skvätt olivolja och lite gurkmeja för färgen.
Häll det över 3 dl Couscous i en annan bunke och låt svälla tills det är färdigt. Då kan du finhacka grönsaker, lök, en skvätt olja och ev mer kryddor som du blandar i couscousen inför servering.
Såsen ni ser på bilden är en enkel myntayogurt :)
Kommentarer
tilde
det där såg ju fööör gott ut!!!!
Svar:
blow.blogg.se
Trackback