Måndag

Hej allihop !

Idag är jag ju som sagt ledig men vaknade när Emil for till jobbet.. Jag har såklart ätit frukost och sen hunnit med att torka alla skåpluckor i köket och krupit runt i hela lägenheten för att torka golvlister och eluttag haha. Tror det får räcka som städning för idag, Det är ju trots allt Emils städvecka och jag vill ju inte ta allt jobb av honom ;) ;)

Dessutom har det hänt något sensationellt.. Jag ringde till A-kassan och det enda jag behövde göra var att uppge personuppgifter och ärende, Inga telefonköer, inget vänta jag ska koppla dig vidare, inga tusen frågor och inga tusen papper som skulle skickas hem och fyllas i. SKÖNT !

Nånå.. Nu ska jag göra något annat, Vad vet jag inte ? Är ju ännu lite tidigt att gå lunchpromenaden med Oden. Kanske göra mig någon lunch och ta fram kyckling till middagen. Ja så får det bli :)


Söndag kväll

Nu tänkte jag börja avsluta för kvällen.. Jag och Oden har haft en väldigt långtråkig dag.. Inget har det funnits att göra. Eller jo vi har varit ute 5 gånger och det har ju varit jättefint och soligt väder idag och så har jag ju städat och sånt men med tanke på att vi har varit vakna sen kl 05 så är det ju inte så konstigt att dagen har varit lång kommer jag ju på nu !!

Nu har Emil äntliiigen kommit hem, har en massa att surra ihjäl honom om nu när jag inte pratat så mycket under helgen haha ;D Jag ska ta och äta lite kvällis nu, är hungrig eftersom jag levt på nudlar och mackor hela helgen ;P


Anyhoo.. Imorn har jag ju inget jobb eller skola att gå till så jag ska ringasamtal till olika myndigheter, sopa av bilem handla mat, vara med vovvis och ja nivet.


Men Godnatt nu hursomhelst..

Och jo föresten, Sensation ! Jag har ju skaffat en facebook så där kan ni minsann bli vän med mig och gilla och tagga och ja allt såntdär modernt ;)

Hehe.. pinigt.

Vetni vad jag tycker ät lite pinsamt..

Nivet att för en sisådär 5 år sen rakade jag håret på ena sidan.. En sk Sidecut. Uuuuuuh vad fuult tyckte alla då, hur kan du göra såå med ditt håååår. Idag har samma personer + hela jävla Sverige det själva. Modeslavarna, modeslavarnas slavar, storbloggarna, artisterna och ja en hel drös. För nu är det ju modernt.

Där omkring töjde jag ju mina öron oxå.. Uuuuuh tyckte alla, du kommer ångra dig, hur ska du kunna stå ut med att ha dem där hängandes i öronen, du kommer ju aldrig kunna ha vanliga örhängen. Men nu, Nu är det the shit och faktiskt både snyggt och coolt.

Äh gimme a brejk... Varför är en sak svinfult en dag men nästa är det svinsnyggt för att nån högre makt bestämt att nu är det inne !

Still alive

Vill ni veta en jävla frän grej ??



GYC:n är besiktad igen !!! :)
För första gången sen jag sålde den 2007

Morgonstund har guld i mun

Oh shit tänker ni nu, Är hon vaken strax efter 06 på en Söndag ?!

Ah men lugna er, Jag har varit vaken sen 04:45 då en jävligt högljudd skoter drog ett race över gården. Kände att jag var kissnödig och var tvungen att gå på tossi, Sen var det kört. Jag hade ju sovit så mycket som man behöver och var helpigg, kunde inte somna.. Blev hungrigare och hungrigare. Tillslut steg jag upp och har nu nyss ätit frukost och klippt/filat mina naglar.

Sitter här med en kopp te och ska fortsätta med tåssinaglarna sen och så ska vi ut på morgonpromenaden innan vi drar igång med dagens alla måsten.. Parkeringen ska skottas, bilen ska sopas fram, lägenheten ska städas och disken ska diskas. Det ska lagas mat och.. Ja ni fattar :)


Godmorgon föresten !! :)


Lördag

Hejhej !

Nu har redan halva helgen gått, Inte konstigt att dem tar slut så fort.

Idag har jag haft en lugn dag men samtidigt försökt få åtminstone liite nytta gjord :D, Äntligen är tvätten bortgjord (Jag råkade boka fel tid sist, vilket jag typ alltid gör), Inga sopor står och stinker i sopskåpet och äntligeeen är granen nerplockad (HAHA ja, vi har haft den framme tills nu.. Det är ju en plastgran så det är lätt att skjuta på det när den inte ens barrar)

Sen har jag vikt all tvätt och sängkläder, diskat och haft besök av Mamma & Mattias. Först och främst skulle jag få hjälp av Mattias att sätta ett nytt virusskydd i datorn och så hade dem köpt med sig Sushi-middag till mig + löjrom och lite lösgodis. Jag bjöd dem på Kaffe & Fika... Och så fick jag ju sällskap en stund :)

Oden var jätteduktig och skällde när dem plingade på dörren - Nu tycker ni att jag är störd som säger så men ni ska veta att Oden är otroligt duktig på att läsa av situationer. Han gör aldrig ett ljud när det plingar, knackar på dörren eller går nån i trappen i vanliga fall. Inte heller typ när Emil är borta kortare stunder, jobbar etc. MEN på helgerna när jag är ensam hemma vaktar han alltid och det är jäkligt skönt ! Såklart slutar han ju när jag säger åt honom och när han såg vilka det var som kom blev han såklart lycklig :D

Nu har vi nyss varit ute på en promenad och jag har pratat i telefon med min bubbe <3 Måntro om jag skulle idas dra en vals med dammsugaren nu eller något annat av allt som står på min "lista".



Mmm, I love :)

Lördag

Shit, Snön bokstavligt talat VRÄÄÄKER ner ! Det är fortfarande varmt dock, nollgradigt så det gillar vi - Jag och Oden :)

Vi har varit ut på en lite kortare morgonprommis för att jag försov mig lite och inte hann äta innan vi gick ut, Jag har väldigt lätt att få lågt blodsocker och bli yr på mornarna så därför gick vi en kortare sväng men så fort jag slagit igång första tvättmaskinen så ger vi oss ut igen :)

Som sagt, Jag har tvättid idag och så har jag varit ut med en massa sopor. Ska vika sängkläder, dammsuga, diska och en massa sånt. Känns jävligt skönt att jag är ledig hela nästa vecka så att jag kan ringa samtal till A-kassan, arbetsförmedlingen och allt sånt samt ta en sväng på stan och hinna göra ärenden och såklart att Oden slipper vara ensam hemma på dagarna ! :D

Men nu ska jag gå och smörja bobbes tassar och borsta hans tänder. Han är bad-breath hund idag :p

GIMME

I want theese !!



Shiieses

Alltså.. Jag verkar ju råka ut för dem mest idiotiska bilköparna ever !

Nu är äntligen Bengt (Volvon) såld men seriöst... Det kom en Holländare som bara pratade engelska idag.. För det första kom han bara och knackade på, knackade på igen, plingade utan att ens ringa före och säga att han skulle komma. Jag öppnade inte eftersom att det var Emil som skulle visa honom bilen och han hade inte kommit hem ännu - Givetvis släpper jag inte in okända karlar.

I ÖVER EN TIMME nagelfor han heeela jävla bilen, han slet ut precis hela inredningen i bagaget för att kolla varenda milimeter av plåten där asså helt jävla överseriös var han, Han skulle ju nämligen renovera upp hela bilen till toppskick. Haha en Volvo 240 som gått 26.000 mil ? Jag vet inte riktigt hur man kommer på tanken eller hur man kan förvänta sig att bilen ska vara som fabriksny efter 30 år.. Visst, den är i väldigt bra skick men han verkade ju vara ute efter en i mintconditon. Dessutom tyckte han att 5000 kronor var såååå dyrt för att hans bror hade ju hittat en i bättre skick som han fått billigare ? Eh jaha, kul för han typ. Haha sen ville han köpa Emils pappas 245a istället och sen undrade han om vi inte hade nån fler 240 i ännu bättre skick att sälja haha.

Dessutom ville han ju komma och köpa den typ senare i helgen eller nåt så tillslut blev vi less och sa att okey, 4500 och då får han fara härifrån med bilen direkt.. Men näää, han ville hämta den om bara nån timme för att hinna vara och kolla på en annan och isåfall köpa den istället. Varpå vi säger att dealen gäller nu eller aldrig han får ta den till det priset och fara nu eller så är det 5000. Så då stod han bara där, knäpptyst i säkert 10 minuter och bara tänkte.. SEN bestämde han sig gudskelov för att ta den.

Jösses, Nåväl.. Då är man av med bilen och idioten. Jag kommer att sakna Bengt det kommer jag.. Snacka om pålitlig bil alltså.. Fytusan. Goovolvon :) Anyhoo så hoppas jag att han fan inte upptäcker nåt fel på bilen och börjar komma tillbaka hit när jag är ensam hemma =/ Fy



Hejdå Bengan !

Som en öken utan regn

Vet ni vad som hände igår just efter att jag bakat mitt bröd samt påbörjat middagen ?

Jo vårat vatten försvann, Jag ringde lulebo som inte hade någon aning om vad som hänt men hade skickat ut någon att kolla det. Till saken hör att det var en stoor vattenläcka nere på Stadsön samtidigt så där hade dem inte heller något vatten. Antagligen var dem upptagna med att fixa det för här har vi varit utan vatten ända till idag !!

Såå, Vi fick tack vacker dricka äppeljuice till middagen ! OCH JA det är hemskt. I love vatten.

Sen åkte vi till Mamma så jag fick duscha och vi fyllde flaskor med vatten så vi kunde borsta tänderna hemma åtminstone. Idag ska vi dit igen eftersom vi är bjudna på palt :)

....

Anyhoo, Dagen har som vanligt bestått av att vara på praktiken och nu har jag nyss kommit hem. När jag åkte imorse var det -13 och nu är det -0,5. Jag har ont i huvet och väntar på att Treon ska verka (förhoppningsvis) och sen ska jag ut med Herr Odén.

Foccacia



Det här är ett otroligt gott, festligt bröd som dessutom är riktigt enkelt och smidigt att baka eftersom att oljan gör degen så följsam + att den bara hälls ut på plåten :)

Givetvis finns det massvis av olika recept på detta Italienska bröd men detta har jag använt sen jag var.. Ja 11-12 år :D

25 g jäst
4 dl fingervarmt vatten
2 tsk salt
2 msk olivolja
9 dl vetemjöl

Kryddsmör: 50 g smör
3 vitlöksklyftor
Timjan, Oregano och Rosmarin

1. Rör ihop den smulade jästen, olja, salt och vatten. Tillsätt sedan mjölet och bearbete degen ca 10 min.

2. Låt jäsa i 40 minuter under bakduk.

3. Gör kryddsmöret, tryck ut degen på oljat bakplåtspapper, gör små hål där du trycker ner kryddsmöret och sedan låter du brödet jäsa ytterligare 20 minuter utan bakduk.

4. Grädda i 25 minuter på 225 grader.

*Du kan fylla brödet med VAD som helst, Idag använde jag soltorkade tomater och flingsalt oxå. Sedan brukar jag försöka att "stänga igen" smörhålen lite så att allt inte bara bubblar ut istället för att sprida sig i brödet.

Alltid något

Det blev aldrig någon powernap på soffan för mig.. Istället har jag dammsugit hela lghten, dammsugit soffan och Odens fåtölj samt hans bädd. Jag har även haft ut och dammat/vädrat både hans och våra filtar, diskat, skrubbat toa handfat och badkar, vattnat blommor, varit ute på två promenader med hunden och lite sådant smått och gott nivet. Jag har alltså inte blivit nå magsjuk. Tur de.

Nu är jag jätteuttråkad och hungrig men har absoluuut ingen lust att laga nån middag idag. Blä så tråkigt. Tror det blir fiskpinnar eller nåt annat exotiskt.


Nej, Nu ska jag gå och baka bröd ! Foccacia närmare bestämt !

Det går framåt

Vi har alltid tidigare tyckt att Oden är tröglärd vad gäller trix och sådant.. Jag jämför såklart med Troja som hade jättelätt för det så jag kanske varit lite partisk oxå men nu tror jag faktiskt att vi bara haft för ointressanta belöningar för att han ska ha idats bry sig :D

Igår skulle vi träna in lite kommandon som hjärngympa och hade delat Dentastix (som han älskar) i mindre bitar till belöningsgodis. Då kunde han minsann vacker tass och stå på bakbenen på några minuter haha :D Nu tror jag vi ska lära honom att dansa på bakbenen för han har rätt bra balans och följer efter några steg för att få godisen :)

Igår slipade vi även en till tass men vi fick ta den i två omgångar för att han fått för sig att han ska springa iväg, dra bort tassen, inte komma tillbaka osv när vi håller på och slipar. Så trist när det gått så himla bra hittils.. Vet inte vad han har fått för sig. Och hur ska man göra då ? Vi kan ju inte låta han lära sig att om han tjorvar och håller på så slipper han och vi vill inte hålla fast/tvinga honom heller för då kommer det ju helt klart bli en negativ upplevelse för honom och han kommer inte att tjorva mindre. Hur skulle ni gjort ?


Räcker ut tungan ;D

Onsdag

Skumisch... Igår gick vi och la oss vid 22.30 kanske och jag somnade typ direkt. Vid 23 vaknade jag igen och mådde sjuuukt illa.. Nivet som precis innan man ska få magsjuka, man kan inte ligga på rygg för då åker illamåndet upp i halsen och ligger man på sida/mage trycker det på magen och man mår ännu mer illa av den anledningen.

Nåväl, jag steg upp och svalde en näve vitpepparkorn och hämtade en hink till sängen. Vaknade flera gånger under natten och mådde illa så jag bestämde mig för att vara hemma idag. Kan inte tänka mig ett värre scenario än att råka spy in public. (Nykter dessutom).

Nu har jag ätit frukost och det gick bra, mår bättre och tror inte jag kommer få någon magsjuka *peppar peppar* men då är frågan varför jag helt plötsligt började må så illa ?

Hmm.. Anyhoo, Skönt att vara hemma för jag är stört trött. Har nyss betalat våra räkningar och funderar starkt på att förflytta mig till soffan och ta en powernap.

Tisdag

Tisdag idag men känns som Måndag eftersom jag var ledig igår.

Idag har jag varit i renseriet (dvs hållit på med grönsaker och sallader) på förmiddagen. Hackade en massa rödlök och grät en skvätt haha ;D

Sen tyckte dem att jag skulle prova stå i Serveringen idag vilket jag hittils sluppit och det var iiiinte kul. Man känner sig bara som ett fån som står där rakt upp och ner eftersom gymnasieelever inte direkt behöver hjälp att ta sin mat :D Haha. Nämen man står som bara där tills det behöver fyllas på av nåt så man blev ganska snabbt uttråkad - Jag gillar ju att alltid ha nåt att göra.

Nåväl.. Träffade på några bekanta ansikten så det var väl kul.


Slutade kl 15 som vanligt och åkte hem, har varit ute en snabbis med Oden som nu är ute och busar i snön med Emil, diskat en massa, lagat middag + ätit och nu ska vi snart åka till Storheden. Vet inte vad Emil hade för ärende dit men jag ska passa på att handla hem lite mat och sånt. OCH GLASS :D Mmmm jag är verkligen inne i en glassperiod.. Är sugen på det typ hela tiden :D

Godnatt

Hej igen !

Nu är dagen slut och jag ska äntligen få gå och sova.. Fytuusan så skönt ! :)

Idag har jag förutom att ha varit upprörd över folks okunskap & fördomar hunnit med att hälsa på en snabbis på min gamla praktikplats, varit ute med Oden, Lagat en mumsig korvstroganoff och sett Familjen annorlunda på tv.

Nu längtar jag som sagt efter sängen, Praktik imorn :( Jag som hade hunnit vänja mig vid att bara vara hemma och lata mig efter långhelgen :D Snark !

Ekonomibiträde

Om en vecka är jag fullbordat Ekonomibiträde. Var på skolan idag för att träffa min lärare och få alla betyg, Ja alla förutom det på praktiken jag gör nu det får jag veta i slutet av veckan antar jag när jag har varit färdigt där :)

Jag hade lika många MVG som VG och jag hoppas på bra betyg på Storköks-praktiken oxå :) !

Jag blev bjuden på Semla och kaffe där, En riktigt god semla faktiskt ! Gick in till stan, kikade lite snabbt i smedjan medans jag väntade på bussen och sen åkte jag hem. Jag ska gå ner i bilen och plocka ur lite grejer ifall någon kommer och köper den idag. Sen vid 14-tiden ska Jag & Oden gå till min förra praktikplats, Jag har ju lovat att komma förbi någon dag när jag är ledig men det har alltid varit kallt, snöstorm eller att jag inte hunnit så nu ska vi ta tag i saken :)

Ska föresten ringa och skriva in mig som köks-vikarie oxå, Förra veckan hade dem tydligen fått beställa mat från en pizzeria på 2 dagis för att det inte fanns en enda vikarie.

Låångt inlägg.

Jag vet inte om ni brukar lyssna på Norrbottensradion men jag hörde idag deras samtal om ”Kamphundar” baserat på Kurirens artikel idag om att hundattacker ökar osv. Givetvis är det då främst kamphundar man tar upp även om dem själva säger att det inte är några specifika raser som ökar mer än andra i statistiken men alltså vad tror ni egentligen? Att alla som äger en Amstaff träffas på helgerna och låter dem slåss? Jag skulle nog påstå att för många skaffar hund utan att ha kunskap eller intresse om att forma sin hund till en individ som fungerar bland människor och djur, att man inte håller sina hundar kopplade och tror för mycket om sig själv och just sin egen lilla gullehund som aldrig skulle göra någon illa.

Jag kan av egen erfarenhet säga att anledningen till att jag haft staff och amstaff, anledningen till att jag förmodligen aldrig kommer ha någon annan ras heller är deras underbara personlighet. Hur snälla dem är, trygga, hur dem törstar efter närhet, alltid vill sitta i famnen, trycker in sitt gosiga huvud mot ens mage, lägger huvudet i knät och buffar mot en om man slutar klappa dem.

Och det där skitsnacket om att kamphundar inte kam umgås med varandra? Att dem tänder till på en sekund utan att varna, att dem aldrig morrar utan bara flyger på den andra hunden utan förvarning, att dem vänder på en femöring och allt vad fan man nu hör. Det är inte vad jag har upplevt, men är man så dum att man tror att man kan släppa ihop alla hundar oavsett uppfostran, hundvana, ras och personlighet utan att bråk uppstår får man väl ändå skylla sig själv. 2 dominanta hundar går inte ihop oavsett om det är två pitbulls eller två border collies

Konstigt är också att det är dem som aldrig har träffat en hund med kampbakrund, Dem som inte ens kan skilja raserna åt dem som inte har en aning om nåt – Det är dom som vet precis hur dem här hundarna fungerar. Som en av dem på radion sa ”Jaa, alltså jag är så himla dålig på hundar så jag har säkert sett jättemånga tjejer med kamphundar utan att ens veta om det. Dessutom är jag väldigt rädd för hundar också – Speciellt kamphundar när dem drar sig fram i kopplet och nosar på min barnvagn”

QUE?!
Nyss visste hon inte ens vad en kamphund var men hon är speciellt rädd för dem? Hon vet inte hur dem ser ut men det är bara kamphundar som vill nosa på hennes barnvagn?

Jag kan givetvis bara utgå från mig själv och dem hundar jag träffat men dem borde väl också räknas? Eve min barndomskompis som bor här på samma gård har två Amstaffar som aldrig någonsin beter sig illa varken mot människor eller djur, dem 3 andra tjejerna här på porsön som också har två hundar var av raserna staff & amstaff, amstaff & am.bulldog och Amstaff & rottweiler ser jag aldrig heller ha några problem med hundmöten, aggressivitet eller något annat i den kategorin. Hur kommer det sig att så många av dem här raserna lyckas så bra på utställningar när minsta lilla tecken på aggressivitet leder till omedelbar diskvalificering?

Min chef på Maid har även han en stor amstaffhane – Inte minsta aggressiv, En annan tjej som jobbade där ett tag hade 2 amstaffhanar tillsammans tills den ena blev sjuk och fick avlivas. Inte slog dem ihjäl varandra?

Och Oden, han jag kan använda mest som exempel.. Emils Mamma hatar hundar, inte ens deras egna får komma in i huset och hon är verkligen hundrädd. Vem tror ni pratar babyspråk med Oden och låter honom ligga i fotöljen

Två gånger när vi varit hos Mamma har två olika tjejer kommit på besök.. Båda har sagt samma sak ”Ojdå, jag som egentligen är så hundrädd men den här var ju jättesnäll”
Han går ihop hur bra som helst med båda Tjakko och Aikka, Han svarar aldrig när hundar ute morrar eller skäller, han har bott tillsammans med en annan staff och en crested, han skulle aldrig vakta sina leksaker eller tuggben, han är aldrig reserverad mot nya människor.. Jag kan fortsätta hur länge som helst.. Vart i honom finns den där oberäkneliga aggressiviteten alla pratar om? Jag har aldrig sett den men ändå, ändå håller jag honom alltid kopplad när vi går bland andra människor och hundar, jag undviker att möta lösa hundar eller dem som jag vet inte klarar av hundmöten. Jag gör alltså mitt bästa för att ta mitt ansvar, för att undvika eventuella olyckor. Oavsett vem som skulle starta exempelvis ett bråk.

Troja tycker inte om andra hundar, speciellt inte andra tikar..Men inte betyder det för den skull att hon flyger på andra hundar hur som helst ”utan minsta förvarning” hon gör som alla andra hundar, morrar & markerar när en annan hund blir för närgången att hey jag tycker inte om dig försvinn. Möter hon en mer dominant tik, ja då är det hon som blir morrad åt och får ge sig.

Ni får ursäkta ett långt inlägg inom ett ämne jag skrivit mycket om förut men såhär är det.. Jag blir så förbannad på att fördomsfulla människor ska sprida en massa okunskap. Hur kommer det sig att det är ok att vara rasistisk när det gäller hundraser? Varför är det mer ok att smutskasta och titta snett på en amstaffägare än på en labradorägare?

Die chinese crested die

Ååh, En ledig dag med en riktigt välbehövd sovmorgon...

TRODDE JAG JA !!

Ännu en gång drar våran grannjävels hundjävel igång en barking-fiest en sisådär 07 på morgonen. Jag skulle jävlar kunna strypa dendär råttan ! Det är alltså VARJEEEEE gång jag är ledig som den där hundfan sätter igång.. Eller ja, den gör ju garanterat det alltid annars oxå bara att jag inte märker det när jag farit hemifrån för länge sen.

Senare på dagarna sitter den ju "bara" och tomylar.


I SHALL KILL  YOU !!!!

Min nya bil

Jag har ju glömt berätta för er att jag köpt ny bil, Eller ja en ännu äldre bil än vad jag haft men ny för mig ;) Bilden är från tidigare ägare men jag ska ta nya såklart :)



Snygg eller ;) ?

Rödavinbärskaka med maräng - Recept

Det blev att baka idag, En kaka som jag aldrig gjort själv tidigare men som jag minns sedan jag var liten. Den är väldigt god med saftig botten, söt krispig maräng och dem syrliga friska bären.



Till en långpanna:

4 äggulor
2,5 dl socker
2 dl mjölk
1 msk vaniljsocker
2,5 tsk bakpulver
5 dl mjöl
60g smör
2 msk kokande vatten

Maräng:
4 äggvitor
4 dl socker (enligt mig kan man minska)
3 dl röda vinbär (enligt mig kan man öka)

1. Börja med att separera äggen, som vanligt när man skall göra en maräng är det superviktigt att det inte kommer med minsta lilla gula i vitan och att skålen du använder är helt ren & torr.

2. Fortsätt med att göra smeten, rör ihop socker och ägg, häll ner mjölken och blanda sedan ner alla torra ingredienser tillsammans. Häll till sist i det smälta smöret och varma vattnet. Bred ut i en långpanna.

3. Grädda kakan på 185 grader, hur länge vet jag inte men tills den är klar :D

4. Vispa ihop äggvitorna med socker, lite i taget till ett hårt skum. Vänd ner bären och bred sedan ut på kakan, Höj värmen på ugnen och in med kakan igen tills marängen fått fin färg.






Baka baka liten kaka

Oj vilken lust jag fick att baka alltså..

Emil sa för någon dag sen att jag börjat ligga på latsidan med att baka och igår när jag var hos Mamma fanns inte mindre än 10 sorters kakor i frysen. Jag är en sån som är uppvuxen med att det alltid finns fika hemma och det känns inte riktigt rätt när någon kommer på besök och man inget har att bjuda på.

Funderar dock på VAD man skulle baka.. Fantasin är inte på topp men det jag kommer att tänka på är Dubbelt så goda, vinbärskaka med maräng, toscakaka och mjuk pepparkaka. Någon av dem blir det nog om jag inte kommer på något annat som lockar mer men just nu ska jag gå ut med hunden och så får jag se vilka ingredienser jag har hemma sen :)


God Afton

Här sitter jag och dricker kaffe för att bli lite pigg, Jo jag vet att klockan bara är strax efter 21 och att normala 20-åringar brukar vara vakna den här tiden men jag är supertrött och vi har lovat att köra hem Mamma & Mattias senare ikväll.

Jag var ju som sagt i Gstad och städade i förmiddags, Oden broden min trogne följeslagare var såklart med :) Och fytusan så fint väder det var på förmiddagen alltså - Helt sjukt soligt och gnistrande snö, blå himmel och allt detdär nivet som får en att vakna upp efter 5 månader i mörker !

Vi handlade på vägen hem och sen har vi bara tagit det lungt, Jag har haft jätteont i huvet men det gick som tur var över efter en treo, en ipren och en timmes vila på soffan. Vi blev bjudna på Middag till Sävast ikväll men vi hade ingen hundvakt och jag vill inte lämna Oden i onödan på helgerna när han är hemma själv hela veckorna.. Dessutom hade vi ju redan planerat att laga lasagne och det skippar man ju inte i första taget :D

Midagen vart då hursomhelst mycket lyckad och jag är mätt ännu. Nu har jag nyss varit ute på kvällspromenad med vovvis och ska placera min röv i soffan eller nåt. Jag vill ju gå och soovaaaa.

*Gääääsp*

Cutiepie

Mammas lilla älskling :)

Lördag

Godmorgon !

Jäkla skönt väder idag ska ni veta ! Vi var ute på en 40minutare tidigare imorse och det var såå skönt, Nästan vindstilla och bara -10 :)

Nu har jag nyss ätit frukost i form av två mackor, en kopp kaffe och ett glas äppeljuice. Ska hoppa i duschen nu för på ca en timme ska jag till Gstad och städa... Dem ville bara ha dammsuget och dammtorkat så det går ju fort :)

Efter det ska jag handla mat ! Vanlig veckohandling typ plus lite som saknades till middagen, Ska göra lasagne idag mumsigt :)


Men nu ska jag reagera lite här, nu har ni ju åtminstone fått hela mitt dagsschema haha !

Min turdag

Alltså nu börjar jag bara bli så jääääävla less.. VARJE gång jag ska till Sävast är det nåt jävla skit med bilen och vädret.. Är det inte snöstorm så är det -25 och är det normalt väder så har bilen slut ström eller så fungerar inte motorvärmarstolparna på våran parkering.. Och om nu dem har funkat så har det inte funkat i sävast och om det är fint väder och lagom kallt när jag far dit så ska det väl då tamigfaaan bli snöstorm medans jag är där !

Såå.. Eftersom det inte var så kallt ute hade snön som kommit smält på bilen och givetvis frös ju det då när jag kört en bit så det var bara att stanna och skrapa rutorna.. Hade på max värme och även fläkten trots att den låter som ett tröskverk för att få fram nå sikt vilket gick rätt bra ända tills jag kom till sunderbyn då heela jävla rutan blev täck av en tjock isskorpa.. Såg fan INGET ! Fick försöka se nåt just mellan ratten där värmen höll upp en liten fläck av rutan men sen fick jag svänga av igen på en bussficka och skrapa isen som satt som berget.. Måste ha varit nån jävla dimma där för efter mig kom 2 bilar inkörandes på samma ficka och skrapade sina rutor oxå.

Gissa hur lätt det är att ta sig ut på 97:an en Fredag när alla är påväg hem från jobbet ? Ja, jag hann svära ett par ramsor innan jag var ute på vägen iaf ! Sen var det en dumjävel som stod utanför en rondell och väntade på att få köra, blinkar ut till höger heeela tiden så jag tänker att jag kör då men näää se han ska rakt fram ! Gaaahahaha.. .Öh ja jag blev riktigt jävla galen på folk i trafiken, att det alllltid ska jävlas med mig osvosv.

Dessutom är jag sviiiinjävla trött och har fortfarande inte ätit nån lunch för att jag glömde bort det innan jag for. Nä fyfan nu går jag och sover en stund. Snark

TGIF

Hej, eller godmorgon !

Jag och Oden har nyss varit ute på en längre promenad så nu ska jag bara slänga i mig nån bukfyllnad innan jag åker iväg till Sävast.. Kommer väl hem vid 14:30 eller nåt sånt. Känns såklart tråkigt att lämna Oden själv ibland när man är ledig oxå men Fredagar är Emil's "inte åka hem på lunchen-dag" då han fixar med sina egna bilar på jobbet osv eftersom han åker hem alla andra dar i veckan så det får lov att gå bra ändå.. Han är ju så duktig på att vara hemma själv och verkar inte alls lida av det men jag lider av att lämna honom :) Gullegubben...

Nånå..
Om några dagar är det löning iaf för veckan i december jag jobbade på Maid, Sen får jag ju pengar för städningen både hos Mamma och Ida&Niklas så då ska jag fasen unna mig att gå till frisören, Börjar vara så jävla långhårig :D


Men, här har jag inte tid att sitta.. Time to go

Heeeelg

Tjohoo, Nu är det helg för mig ! Långhelg dessutom :)

Eftersom vi är två praktikanter nu på samma ställe tycker dem att det är onödigt att vi båda är där Måndag - Torsdag så nästa vecka (som är min sista vecka) ska jag istället vara Tisdag-Fredag. 4-dagars helg för mig alltså :)

Imorn ska jag städa hos Ida & Niklas och på Lördag ska jag städa hos Mamma.. Däremellen ska vi mysa och ta det lungt eftersom båda mina killar är hemma i helgen.. Nästan hela iaf, för på Söndag åker Emil till Kalix och köper en traktor som han sedan ska köra till Korpis, Det lär ju gå fort !! :D

Men framför allt... Ska jag soooova imorgonbitti :D

Alrighty

Undra hur mycket matos jag luktar på en skala ? Har stått och stekt typ 7 liter plättsmet idag på el praktiko.. Sen har jag stekt pyttipanna och ägg till middag och nu senare ikväll bacon till gubbens matlåda. Heh nåväl..Tur det finns dusch.

I övrigt vet jag inte vars kvällen har tagit vägen ? Jag har typ bara hunnit laga mat, tömma disk och vika kläder. Samt kollat på Sveriges Mästerkock såklart ! :)

Nu börjar klockan vara mycket så jag ska göra en varm macka till kvällis innan det är dags att gå ut med hundis. Jag har varit så sjuuuuukt trött idag så jag ska verkligen försöka komma i säng tidigt :)

Fusilli-Gratäng

Igår lagade jag en Pastagratäng som blev sjukt god, Emils betyg blev att det var bland det godaste han ätit och det är ju rätt bra :) Enkelt var det oxå och kan varieras i all oändlighet efter vad man tycker om, är sugen på eller har hemma :)


2-3 Portioner

250g Fusilli
Skinka
Paprika
Champinjoner, hela på burk
Ost

Sås;
50 g smör
ca 0,5 dl mjöl
ca 4 dl mjölk
Mycket felix chilisås
Salt, peppar, paprikapulver, chilipulver, lökpulver och lite curry.

1. Koka pastan några minuter kortare än normalt, häll upp i en form tillsammans med grönsaker och skinka.

2. Smält smöret, rör ner mjöl, vispa i mjölken och låt koka. Krydda och häll i chilisås tills såsen är rödrosa till färgen.

3. Häll såsen över gratängen och toppa med ost, In i ugnen tills gratängen fått fin färg på ca 225 grader.

* Tips på andra goda fyllningar utöver pastan:
Grillad kyckling, minimajs, paprika och vattenkastanjer + currysås.
Broccoli & Kassler med ädelostsås.
Köttfärssås med lite extra krossade tomater och ost.
Slantar av kryddig korv och olika grönsaker.
Eller varför inte bacon ?

Tisdag

Fan så skönt det vore om man kunde klona sig själv !

Som nu tex.. Kommer hem och är trött som tusan, vill bara slänga mig på soffan men måste ut med hunden, diska för att sen kunna laga mat, slänga sängkläder i tvätten osvosv.


SNARK !

Dag 23 - Det här får mig att må bra

Tänka sig, Jag har så lätt för att komma på saker som gör mig arg men det är svårare med sådant som får mig att må bra. Om jag ska fundera på vad som gör mig nöjd med livet så är det följande:

Jag mår bra för att jag har det så bra med Emil, för att vi fått äran att ha världens underbaraste hund, att jag klarat mig genom utbildningen så fort och utan problem, att jag inte har behövt gå arbetslös längre perioder, att jag alltid fått vara frisk, att vi har god mat på bordet varje dag. Ja alla såna små saker som många säkert tar för givet men som jag är väldigt tacksam över.

Jag är stolt över mig själv som trots att jag vuxit upp i en familj där det aldrig funnits några pengar, där man fått snåla och spara för minsta lilla grej lyckats spara ihop så pass mycket pengar som jag gjort. Utan att få nånting gratis, utan att ha någon som försörjer mig, utan att ha en ordentlig lön.. Så har jag lyckats. Och det får mig att må bra att verkligen ha uppnått ett stort mål för mig själv - Det är en sån jävla trygghet att inte behöva känna sig fattig, trots att jag inte har någon inkomst.

Jag mår bra för att jag har allt jag behöver och mycket mer.. Jag är så lyckligt lottad.

01 – Om mig
02 – Min första riktiga kärlek
03 – Min familj
04 – Min Önskelista
05 – Vad är kärlek?
06 – 10 saker du inte visste om mig
07 – Min bästa vän
08 – Ett pinsamt ögonblick
09 Min musiksmak
10 – Det här hade jag på mig i dag
11 – Mina syskon
12 – I min handväska
13 – Bloggfavoriter
14 – Mitt hem
15 – Mina framtidsdrömmar
16 – Det här har jag ätit idag
17 – Ett favoritminne
18 – Dåliga vanor och laster
19 – Jag som liten
20 – Min dag i bilder
21 – Det här vill jag bli när jag blir stor
22 – Det här upprör mig
23Det här får mig att må bra
24
– Det här får mig att gråta
25 – En första
26 – Mina rädslor
27 – Detta skulle jag göra om jag vann 10 miljon kronor
28 – Det här saknar jag
29 – Min favoritsemester
30 – Om det här vore min sista dag

Duttig !

Åh, jag måste få skryta om mig själv..

Nivet provet jag hade i skolan i Fredags, Jag sket ju i att plugga för att jag blev så irriterad när jag inte fattade nåt eller hittade svaren i dem papper jag fått.. Det fick ju sin förklaring när typ halva klassen redan hade haft en lektion i ämnet (Utan att tex jag och Emma blivit meddelade) och så hade jag ju inte fått boken som hörde till och bara ungefär hälften av alla info-blad. Inte så konstigt att frågorna är svåra då kanske ?

Anyhoo, Så ides jag ju inte tjorva utan tänkte att jag skriver provet på det jag kan själv och går det dåligt så gör jag bara om det. Vet ni vad jag fick för poäng ? JO 57/60. Något skönt ! Nu är jag färdiiiig med alla kurser :):)


Idag då, Så har en annan från min klass börjat sin praktik på samma ställe som mig så nu är vi 4 extra händer och alla tycker det är skönt att slippa stressa :) Har faktiskt varit rätt roligt att "jobba" idag.. Även om det aldrig känns som det när väckaren ringer på morgonen :p Blandannat så har jag lagat all vegetarisk kost, gjort potatisgratänger till imorn, bakat tigerkaka & sverigekaka och allmänt bara gjort roliga saker :) Imorn ska vi göra 400 liter pannkakssmet haha fattar ni vilka mängder det är ?

Nånå.. Nu ska jag gå och laga middag, Det blir tacopaj idag vilket är länge sen sist, vart lite less på det där ett tag när vi åt det ofta :)

Dag 22 - Det här upprör mig

Ojojoj.. Det här kan bli långdraget.. Jag är möjligtvis Sveriges mest upprörda människa.
Bäst att dela upp det någotsånär..

I Trafiken; Jag är en roadragemänniska som sitter och skriker i bilen vad dem andra trafikanterna ska och inte ska göra. Jag hatar folk som bromsar in så fort dem närmar sig ett trafikljus fast det är grönt, folk som kör fel i rondeller och framför allt dem som inte blinkar ut så man står och väntar i onödan - Det kan göra mig galen.

Jag hatar när folk ligger och lusar 30km/h för sakta bara för att det snöar, När folk inte bländar av vid möte, när folk på smala vägar inte håller ut, när folk ligger en i arslet i 10 mil istället för att köra om, när folk bakom en inte fattar att deras extraljus i min backspegel gör mig blind. Jag hatar när folk tränger sig ut framför en och sen inte gasar upp i angiven hastighet.. MEN MEST AV ALLT HATAR JAG FOLK SOM FLASHAR MED EXTRALJUSEN BAKOM EN INNAN DEM KÖR OM !!!!! Vad fan är det för jävla påhitt.. Jag får sån lust att slå sönder hela världen när nån gör så.

I affärer; Hatar jag när folk går i godan ro och funderar på vädret, stannar upp och lusläser lite i en hylla och bara står där med vagnen och blockerar hela vägen och inte tycks märka att man står och stampar och suckar och kanske, bara kanske vill komma förbi. Jag hatar även föräldrar som låter sina barn skrika och springa omkring på allmäna platser.

Myndighetsbrev; Bara åsynen av att försäkringskassan, arbetsförmedlingen, csn, facket eller a-kassan bemödat sig med att skicka mig ett brev får mig att koka inombords. JAG VET att det där brevet kommer göra mig förbannad, tvinga mig att skicka in 20 olika intyg, betala något eller sitta en timme i telefonkö.

När folk kallar Oden för kamphund och påstår att han skulle vara farlig utan att ha träffat honom: Jag vet att Oden är av en ras som tidigare används till kamp men det är 100 år sen, man avlar inte på aggressiva hundar, dem har ALDRIG varit framtagna för att göra annat än älska människor och dem löper lika liten eller stor risk att bita en människa som vilken annan hund som helst. Kanske mindre eftersom att dem sen början haft som särskilt utmärkande drag att de ska vara modiga och stabila. Det är inte direkt målet bakom alla rasers avel.

Men mest av allt tar jag det som en otrolig personlig förolämpning. Skulle Jag som älskar honom över allt annat vilja utsätta honom för den faran ? Skulle jag riskera att han blev skadad ? Tror inte folk att jag vet vad endel tycker och tror med sina fördomar, Att vi som äger såna här hundar har 10000 gånger större ansvar på oss än vad tex en pudelägare har.. Ingen jävel bryr sig om en liten hund hoppar, drar och skäller i sitt koppel, om den är lös och springer fram till andra djur och människor eller om den tillochmed skulle bitas så är det inget mer med det. Har däremot en "kamphund" problem med hundmöten, vaktar sin ägare eller svarar när den blir provocerad av en annan hund - Ja då är det automatiskt en mördarmaskin man har som omedelbart borde avlivas. Det gör mig upprörd att vissa rasers ägare ständigt måste bevisa att ens hund in är farlig medans andra kan ha aggressiva hundar utan att behöva stå för det.

Ja.. Det var väl det som gör mig mest upprörd antar jag :) Sen finns det såklart massa småsaker som när bilar jävlas, när vädrat alltid är emot en, när nån jävel tar ut ens kläder ur torkskåpet medans man ännu har tvättid bokad, när folk ljuger och tror att man är så jävla dum att man går på det, när folk skaffar hundar med helt andra behov än vad man ids tillfredsställa osv.

Godmorgon

Godmorgon på er !

Jag har vaknat med huvudvärk igen (har haft det heela natten) så nu har hela helgen gått åt till det.. Har inte fått gjort ens hälften av det jag skulle för att jag har såndär sprängande huvudvärk som gör att varje gång jag böjer mig ner känns det som om skallen ska sprängas.

Hursomhelst har jag börjat skriva huvudvärksdagbok och jag ska även ta mig för att ringa en läkare och hoppas på bättre hjälp den här gången. Sist fick jag ju bara rådet att ta en Ipren. Tjoho.

Nåväl.. Det blev då bättre efter att jag ätit frukost som idag blev müsli med mjölk, kaffe med grädde och ett hårdbröd med leverpastej.

Jag har tvättid kl 12 så nu ska jag sortera tvätt osv.. Borde diska oxå men den som lever får se vad jag har orkat med ;D

Dag 20 & 21

Idag skulle jag egentligen ha skrivit om min dag i bilder.. Ja inte skrivit då utan antagligen skulle jag ha fotat hela dagen och sedan lagt in här men njää.. Inte hade ni tyckt det var så roligt att se när jag skrubbade bilens golvmattor, när jag strök dukar eller när jag kastade bort döda hyacinter som stått kvar sen jul.

Så jag går raskt vidare till dag 21 där ämnet är "Det här vill jag bli när jag blir stor".. Antar att dem syftar på vad man vill jobba med då.. Jag skulle väl som alla andra normalt funtade människor vilja få en massa pengar bara och sen få göra vad man ville hela dagarna :D Men.. Det funkar ju inte riktigt så.

Jag finner det lite onödigt för mig att sitta och drömma om att "ååh jag ska bli läkare eller arkitekt" Jag skulle aldrig idas försörja mig på studiebidrag i flera år och leva som en råtta bara för att få ha nåt flashigt jobb sen. Pengar är viktigt för mig men inte viktigare än att trivas med mitt liv. Men visst har jag drömmar.. Jag har alltid velat ha en glassbar men det skulle ju aldrig funka här så alternativt en riktig 50's diner med rutigt golv, en jukeox och såna bås med röd skinnklädsel och kromade metalldelar. Där skulle jag servera cherry coke, bananasplit och cheeseburgare.. Och så en såndär rosa milkshake i högt glas med ett körsbär uppe på. Skulle kanske servitriserna åka runt på såna gamla rullskridskor oxå ? Ja det vore nåt.

Jag skulle oxå kunna tänka mig att ha ett företag som sålde norrländska delikatesser ner till södra sverige.. Dem tycker ju sånt är så lyxigt, eller att köpa en stoooor gård ute på landet där jag skulle driva hunddagis och ha en enorm rastgård med tunnlar och däck, kanske en damm och stora gropar i marken å lite trädstockar liggandes.. Ja ni vet en jättebra hundgård. DET skulle jag vilja ha när jag blir stor ! :)

01 – Om mig
02 – Min första riktiga kärlek
03 – Min familj
04 – Min Önskelista
05 – Vad är kärlek?
06 – 10 saker du inte visste om mig
07 – Min bästa vän
08 – Ett pinsamt ögonblick
09 Min musiksmak
10 – Det här hade jag på mig i dag
11 – Mina syskon
12 – I min handväska
13 – Bloggfavoriter
14 – Mitt hem
15 – Mina framtidsdrömmar
16 – Det här har jag ätit idag
17 – Ett favoritminne
18 – Dåliga vanor och laster
19 – Jag som liten
20Min dag i bilder
21
Det här vill jag bli när jag blir stor
22
– Det här upprör mig
23 – Det här får mig att må bra
24 – Det här får mig att gråta
25 – En första
26 – Mina rädslor
27 – Detta skulle jag göra om jag vann 10 miljon kronor
28 – Det här saknar jag
29 – Min favoritsemester
30 – Om det här vore min sista dag

Sweet

Jag ids ju aldrig laga nåt avancerat åt bara mig själv så idag blev det

*Tadaaaa*



Amerikanska pannkakor till middag, Jag åt upp alla utom 4 själv.. Puh :D

Slut på ideér ! Hjälp mig !

Som ni säkert läst här i bloggen har jag ju väldigt mycket ont i huvet.. Vääääldigt mycket. Ca 3 dagar i veckan året om ungefär. Det är ganska tröttsamt trots att jag vant mig och kan köra på en hel dag med huvudvärk någon mindre van kanske skulle varit sängliggande av. Ibland kan jag ha ont flera dygn i rad, dag som natt, kan vakna av att ha så ont att jag måste stiga upp och ta en tablett för att soma om..

Det här inlägget är mest tankevädringar för min egen skull, jag försöker hitta mönster för när och av vad jag får ont i huvet. Jag vill ju verkligen få bukt med det här så jag skulle vara väldigt tacksam för hjälp, tips och ideér !

Lukter: Jag får ont i huvet av starka lukter som rengöringsmedel, parfymer och många parfymerade produkter som tvättmedel, handkrämer, duschkrämer etc. Därför har jag slutat använda sånt men får även ont av tex brandrök och ibland avgaser.

Ljud & Ljus: Jag kan vid vissa huvudvärker vara väldigt ljud & ljuskänslig, Ett ljussken kan kännas som en blixt genom huvet ungefär som vid migrän men jag tror ändå inte att det är det eftersom jag bara mår illa av min huvudvärk ibland.. Nån migränare här som har erfarenhet ?

Mat & vätskebrist: Jag är noga med att äta och dricka med jämna mellanrum för att inte få ont i onödan av den anledningen.

Vid ansträngning: Om jag måste anstränga mig mycket och fort kan huvudvärken oxå slå till.

Av värme: Riktigt varma sommardagar gör oxå sitt.

Under natten: På senaste har det blivit väääääldigt vanligt att jag vaknar med huvudvärk trots att jag inte hade det på kvällen, Någon som haft bettskena eller nåt sånt för att ni biter ihop tänderna på natten ? Och kan man kolla upp hos tandläkare om man gör det för jag har ju ingen aning om jag spänner käkarna när jag sover eller inte.

Jag har inte dålig syn, inte dåliga blodvärden, jag äter inte alltför onyttigt, sitter vid datorn mycket mindre än förut men ändå för mycket det vet jag, jag har ätit neovletta 28 i 5 år - kan hormoner spela in ?

Jag varierar med olika värktabletter för att kroppen inte ska vänja sig, försöker så ofta som möjligt att inte ta några alls förutom när jag har för ont för att låta bli. Hittils fungerar Treo och Bamyl bäst. Jag dricker kaffe (koffein vidgar blodkärlen), masserar nacke och huvud, använder spikmatta, huvudmassör, smörjer med tigerbalsam, aloe vera, ormsalva.. Ja jag försöker med allt men problemet kvarstår

Någon som varit hos en kiropraktor och fått hjälp med huvudvärk, dem kan väl se om något ligger snett eller i kläm ? Kan man se det på röntgen oxå ? Och hur får man remiss till det ?

Snälla hjälp !

Skrynkla inte dina dukar

Hej !

Jag har startat min dag med att stryka dukar och lite annat smått och gott som jag handtvättade igår. Så nu har jag plockat bort julen ordentligt. Hursomhelst så kom jag på att jag skulle dela med mig av ett användbart tips till er.

Det är ju lite jobbigt att först stryka dukarna och sedan vika in dem i skåpet så dem blir skrynkliga igen och måste strykas ännu en gång innan man kan lägga fram dem nästa gång.

Det här tipset funkar bäst på löpare. Så, Tejpa ihop två långa pappersrullar modell hushållspapper och sedan kan du helt enkelt rulla dukarna på den i lager utanpå varandra och dem blir inte minsta lilla skrynkliga ! :)

Hur söta ?

Om ni visste hur mycket jag älskar dessa killar :)


Lagerhaus-Shopping

Vetni en jävla skum grej... För några månader sen hade jag en stark dröm (nivet en sån man minns väldigt tydligt lång tid efteråt) I drömmen så var jag på Lagerhaus där ett par gardiner fanns på rea men det var bara en gardin i varje paket och det fanns bara ett kvar så jag kunde inte köpa dem.

Idag var jag på Lagerhaus på riktigt och dem hade rea på gardiner liknande dem i drömmen.. Och det var bara en i varje paket. Alltså jag har inte ens sett dem här gardinerna annat än i drömmen ! Men nu fanns det som tur var precis 2 kvar så jag såg det som ett tecken och köpte dem ;) Nej men allvarligt, Vilka är oddsen ?

Nåväl.. Såhär ser dem ut. Jag blir mer och mer inne på kitsch i min inredning :) Priset var sänkt från 199 st till 69. Bra kurs :)



Alla vet väl dessutom hur sjukt omöjligt det är att komma tomhänt ut därifrån så jag köpte glas oxå. Hade gärna köpt hela affären men är man utan inkomst så är man. Emil tycker att våra gamla plastglas var äckliga men jag älskar plastglas, Dem är sååå enkla att diska.. Det blir inga fettränder och inga vattendroppsmärken. Mer plastglas åt folket alltså !

6st för 75kronor fick man så jag tog 3 ofärgade och 3 rosa. Dem är mer knalliga i färgen irl.

Dag 19 - Jag som liten



What can i say ?
 Hade jag själv fått en unge som mig hade jag förmodligen kastat ut den genom fönstret !

Jag var en riktig jävel-unge med jooooordens humörsvängningar, Det står exempelvis i Min första bok att "Det är verkligen svårt att förstå sig på Elina's humör.. Ena sekunden är hon världens gulligaste och snällaste barn för att i nästa sekund skrika som en galning, smälla i dörrar och slå sin syster" Jag minns själv ett tillfälle när jag satt på Emmelis rygg och slet henne i håret upp och ner och dunkade ner hennes huve i golvet.. Är det frisk eller haha ?

Jag vägrade följa in till folk vi skulle hälsa på och kunde sitta flera timmar i bilen utanför, Jag hatade när Mamma's kompisar med barn kom hem till oss och trodde att jag ville leka med deras ungar.. Minns en annan gång en pojke var hos oss och skulle leka med mig och så kissade han ner sig (jag var typ 4 och han 3) varpå jag skrek att dem fan ska ta bort den där jävla äckelungen som fan inte ens kan gå på toa och blablabla.. Oj vad Mamma fick skämmas och dem kom aldrig mer till oss vad jag kan minnas ? Jag hade redan då ett väldigt grovt språk och eh.. Var ganska rättfram haha. Ett av mina första ord var satan.. "Tatan tatan tatan" sa jag och hötte med näven när barn på gården gjorde fel, typ åt sand eller nåt liknande :)

Haha.. Och på våran gård bodde några utvstörda tillsammans i en lght och en buss kom och hämtade dem till dagverksamhet eller nåt vilket var veckans höjdpunkt då Jag och Emmeli sprang ut ropandes CP-BUSSEN KOMMER CP-BUSSEN KOMMER över hela gården !

Vi pallade grönsaker och förstörde folks hela grönsaksland, rev upp andras rabatter, snattade i affärer, gömde oss inne på Teknikens hus efter stängning, tjuvringde, sköt rönnbär på folk på cykelvägen utanför från fönstret och ja jag vet inte allt.. Tänk om våra föräldrar vetat om något av detta :D ?

Mamma försökte ta oss på utflykter och olika aktiviteter men jag vägrade alltid att vara med och Emmeli fick bli lidande och tack vackert få utflykten förstörd när jag bestämt mig för att vi skulle åka därifrån.. Typ när vi var i Göteborg på nåt svinstort spännande museum skrek jag bara att vi inte ska vara på det här jävla tråkstället och sprang ut. Och nu kommer jag på hur jävla dum jag var när jag fick presenter jag inte ville ha.. Sa rakt ut åt den jag hade fått den av att vad fan är det här för jävla skitpresent den är ju svinfuuul. Uäh.. Jag får dåligt samvete och skäms nu.

Men jag var åtminstone inte alltid hemsk.. Utan hade även mina goda stunder ;)

Dag 18 - Dåliga vanor och laster

Jag tror faktiskt inte att jag har några.. Jag röker inte, snusar oväsentligt, har i stort sett slutat dricka, är inte beroende av kaffe eller något annat heller för den delen.

Nej, Jag kommer inte på något.




01 – Om mig
02 – Min första riktiga kärlek
03 – Min familj
04 – Min Önskelista
05 – Vad är kärlek?
06 – 10 saker du inte visste om mig
07 – Min bästa vän
08 – Ett pinsamt ögonblick
09 Min musiksmak
10 – Det här hade jag på mig i dag
11 – Mina syskon
12 – I min handväska
13 – Bloggfavoriter
14 – Mitt hem
15 – Mina framtidsdrömmar
16 – Det här har jag ätit idag
17 – Ett favoritminne
18Dåliga vanor och laster
19
– Jag som liten
20 – Min dag i bilder
21 – Det här vill jag bli när jag blir stor
22 – Det här upprör mig
23 – Det här får mig att må bra
24 – Det här får mig att gråta
25 – En första
26 – Mina rädslor
27 – Detta skulle jag göra om jag vann 10 miljon kronor
28 – Det här saknar jag
29 – Min favoritsemester
30 – Om det här vore min sista dag

Gooooooooooooood morning vietnaaaam'

Hejhej !

Vet inte riktigt hur jag tänkte igår när jag ställde väckaren på 09 men som tur var vaknade jag ju av mig själv långt före det. Har nyss hällt i mig en stor kopp te och är redo för duschen. Sen ska jag ut med hunden och sådant innan jag åker till skolan vilket innebär att jag måste kolla upp när det går någon läglig buss - Emil har ju tagit Volvon till jobbet idag för att tvätta den åt mig.. Tack gulle :)

Efter den korta lektionen i skolan är det ju äntligen helg ! Och denna helg ska jag fanimig gå på stan, Det är nån gång tidigt i höstas jag gjort det sist mer än att bara stressa in på just den affären jag ska köpa nåt och sen hem direkt. Ska bli jävligt skönt att bara strosa omkring och kolla på saker, kanske köpa om man hittar nåt speciellt :)


Men nu, Duschen !

Torsdag

Wiii, Sista dagen på praktiken för den här veckan idag. Sjukt skönt ! Ska bara skriva ett prov och lyssna på en från facket som kommer och pratar på skolan imorn så det blir en kort dag :) Skönast av allt blir ju dock att slippa stiga upp före fan. Är just nu så sjukt jävla trött att jag skulle kunna dö.

Nåväl.. Jag tänker då inte plugga nåt idag heller .. Blir på dåligt humör bara jag kollar på frågorna.


Dessutom måste jag städa ur bilen.. Ska ta upp golvmattorna och tvätta dem i badkaret, sen ska den dammsugas och torkas ur oxå så kan jag lägga ut den på blocket sen. Min snälla gubbe ska iaf ta den till jobbet imorn och skrubba av den så den blir vit och fin ;)

MEN innan jag ens kan städa bilen måste jag sopa av den, skotta fram den och en massa sånt jobbigt. Bluh


*Nu har älsklingen iaf gått till affären för att köpa energydrink åt mig så snart blir jag nog glad igen :)

Onsdag

Förlåt mig fader för jag har syndat. Vi köpte mat från Max till middag idag.. Och gott var det !

Efter middagen åkte vi till Storheden för att handla mat och Emil var på systemet, Nu är han och säljer en bil. Jag har en jävla huvudvärk som ligger och gnager, Hoppas den går över till imorn det är ju så jobbigt att jobba när man har ont.. Ska då hursomhelst försöka att komma i säng tidigt ikväll för imorse var det gooode tungt att komma sig upp.

Jag har föresten prov på Fredag.. Har bara haft en lektion i ämnet, inte fått boken till det och inte pluggat nånting på dem papprena jag fått hem.. Varför gör jag alltid såhär ? Av ren lathet skulle jag tro.. Fast iofs brukar det alltid gå bra ändå och om det inte skulle göra det gör jag bara om provet. Easy peasy. Jag har faktiskt legat på VG+ på alla uppgifter och prov hittils under hela utbildningen :)


Mjaoow, Nu ska jag gå och plocka undan lite i köket och göra mig klar för att gå ut med hunden.

Dag 17 - Ett favoritminne

Mitt favoritminne är när Jag & Emil "träffades" eller vad man ska säga...Vi hade ju känt varandra flera år innan dess. Han brukade tjata om att jag skulle komma till honom i Boden när han gick gymnasiet där, att vi skulle se film osvosv, vi har festat ihop och skrivit massor med varandra på msn men jag tror verkligen att det var ödet som gjorde att jag aldrig visade något intresse tillbaka då utan först långt senare. Han kom in i mitt liv precis när jag behövde honom som mest och aldrig tidigare har jag varit så lycklig som jag är med honom.

Det började med en "date" som slutade med att jag följde en annan kille hem, På andra daten följde jag med rätt kille hem och helgen efter det åkte jag ner till honom i Umeå. Det var så sjuuukt nervöst - Jag skulle åka till någon som jag inte hade nån aning om vad jag egentligen kände för.. Nyss satt jag och bråkade med honom på msn över att jag var en sån korkad idiot som gillade ett annat bilmärke än honom, han var kär i mina kompisar och nu helt plötsligt var jag själv kär i honom.. Hur fan hände det här ?

Allt kändes bara så rätt.. Vi hade sjukt roligt tillsammans och jag ville absolut inte åka därifrån. Helgen efter det kom han till mig och vi åkte till Pajala på Römppä. Jag, han, skinkan & stina. Vi var fortfarande bara två personer som spenderat en helg tillsammans och när han åkte hem stannade jag kvar i Pajala för att fortsätta festa.

En timme senare ringer han mig, Jag måste looova att inte hålla på med någon annan. Han trodde inte att det fanns nån chans att jag nånsin skulle bli intresserad av honom men snälla, bli tillsammans med mig. Jag åkte taxi för 400 kr och därefter har det fortsatt.

Ingen kunde fatta att vi blivit tillsammans. "EMIL OCH ELINA ?! Seriöst.... är dem tillsammans?.. Haha det lär ju hålla länge." Jag kan själv hålla med om att det är det mest oväntade som hänt i mitt liv men även det bästa.



01
– Om mig
02 – Min första riktiga kärlek
03 – Min familj
04 – Min Önskelista
05 – Vad är kärlek?
06 – 10 saker du inte visste om mig
07 – Min bästa vän
08 – Ett pinsamt ögonblick
09 Min musiksmak
10 – Det här hade jag på mig i dag
11 – Mina syskon
12 – I min handväska
13 – Bloggfavoriter
14 – Mitt hem
15 – Mina framtidsdrömmar
16 – Det här har jag ätit idag
17Ett favoritminne
18
– Dåliga vanor och laster
19 – Jag som liten
20 – Min dag i bilder
21 – Det här vill jag bli när jag blir stor
22 – Det här upprör mig
23 – Det här får mig att må bra
24 – Det här får mig att gråta
25 – En första
26 – Mina rädslor
27 – Detta skulle jag göra om jag vann 10 miljon kronor
28 – Det här saknar jag
29 – Min favoritsemester
30 – Om det här vore min sista dag

Dag 16 - Det här har jag ätit idag.

Frukost: 2 polarkakor med pepparrotsost och kalkon. En kopp kaffe med grädde.
Morgonfika: 2 havreknäcke - Ett med skinkost och en med keso. En kopp kaffe med mjölk.
Lunch: 2 mjukmackor med ost och thaikycklingsoppa.
Em-Fika: Vitkål, Kaffe med mjölk och 3-4 pepparkakor.
Nödäta innan middagen: Vit kladdkaka
Middag: En ostschnitzel och spagetti.
Gotta vid tvn: Turkiskpepparkola och passionsfrukt.
Kvällis: Har jag inte ätit ännu men det lär bli någon macka och te kanske.

Och ja, Jag äter mycket men är ändå alltid hungrig. Dessutom är det ju så götttt :)


01
– Om mig
02 – Min första riktiga kärlek
03 – Min familj
04 – Min Önskelista
05 – Vad är kärlek?
06 – 10 saker du inte visste om mig
07 – Min bästa vän
08 – Ett pinsamt ögonblick
09 Min musiksmak
10 – Det här hade jag på mig i dag
11 – Mina syskon
12 – I min handväska
13 – Bloggfavoriter
14 – Mitt hem
15 – Mina framtidsdrömmar
16Det här har jag ätit idag
17
– Ett favoritminne
18 – Dåliga vanor och laster
19 – Jag som liten
20 – Min dag i bilder
21 – Det här vill jag bli när jag blir stor
22 – Det här upprör mig
23 – Det här får mig att må bra
24 – Det här får mig att gråta
25 – En första
26 – Mina rädslor
27 – Detta skulle jag göra om jag vann 10 miljon kronor
28 – Det här saknar jag
29 – Min favoritsemester
30 – Om det här vore min sista dag

;)

Du behöver inte  bekymra dig över att folk snackar bakom din rygg. Det betyder bara att du är ett steg före och att de står i perfekt position för att kyssa dig i rövhålet!



Måndag

Det var faktiskt inte alls speciellt jobbigt att vara tillbaka på Praktiken idag, Jag trivs ju så bra där och så var det roligt att träffa alla igen. Dessutom var det potatisbullar idag så det var ganska lungt med jobb, disk och köksstädning. En lugn start alltså men nog kändes det i kroppen att man blivit lite förslappad under ledigheten ;)

Sen jag kom hem har jag varit ute med hunden, diskat, lagat mat, dammsugit och en massa sånt. Och dessutom sökt 2 jobb - 2 jobb som jag faktiskt skulle vilja ha ! Så.. Jag håller tummarna, Har både utbildning och erfarenhet för dem båda så hoppas kan man ju :) Vore skönt att ha ett jobb direkt efter utbildningen !

Nåväl... Nu ska jag kramas med min karl och sedan göra en kopp te och någon kvällsmacka innan det är dags att gå ut med vovvelutten :)



Tralala

Jag köper ny bil idag... Vad kan det vara för en måntroo ;D



Haha wafakk.. Det blev inget köp idag eftersom att personen som säljer bilen inte fick köpt den nya bilen han skulle ha och därför måste ha kvar denna ett tag till.. Jaja, jag väntar :)

Dag 15 - Mina framtidsdrömmar

Jag är ganska mycket så att jag inte ids drömma och hoppas på en massa saker för då vill man bara ha det direkt och NU.. Får jag inte det så blir man svinbesviken och tänker att typ ”ååååh jag får aldrig nånting” Dessutom är jag rätt nöjd med mitt liv som det ser ut nu.

Visst har jag vissa mål med livet men vet inte ändå om det är rätt att kalla dem ”drömmar” för i mina ögon är det mer såna saker som aldrig blir av, Mina planer är MÅL och ska bli av ! Kanske inte idag eller imorgon men dem ska bli av.

Först och främst vill vi ju flytta till hus. Ett gammalt fint med all orginalinredning kvar. Det sista jag vill ha är nån äcklig 80-talsvilla med gård modell obefintlig i nåt svenssonkvarter. Nej ett gammalt hus i någon mindre by med stor gård och massa uthus. Jag skulle ha en massa bärbuskar och ett stort grönsaksland.

Sen ska jag ha ett till hus som ska vara min sommarstuga.. I Jockfall såklart. Det är ju även möjligt att detta kommer först och det bofasta huset sedan.

Jag ser inget värde i dyra nya prylar, högstatusjobb eller flashiga utbildningar. Jag behöver inte flänga runt i världen till exotiska resmål när jag har det så bra här hemma och egentligen behöver jag inget mer än att få vara frisk & lycklig samt leva med dem jag älskar.

PS. Jag vill ha ett bra betalt 75% jobb när min utbildning är klar. Det är oxå en liten dröm jag har :)


01
– Om mig
02 – Min första riktiga kärlek
03 – Min familj
04 – Min Önskelista
05 – Vad är kärlek?
06 – 10 saker du inte visste om mig
07 – Min bästa vän
08 – Ett pinsamt ögonblick
09 Min musiksmak
10 – Det här hade jag på mig i dag
11 – Mina syskon
12 – I min handväska
13 – Bloggfavoriter
14 – Mitt hem
15Mina framtidsdrömmar
16
– Det här har jag ätit idag
17 – Ett favoritminne
18 – Dåliga vanor och laster
19 – Jag som liten
20 – Min dag i bilder
21 – Det här vill jag bli när jag blir stor
22 – Det här upprör mig
23 – Det här får mig att må bra
24 – Det här får mig att gråta
25 – En första
26 – Mina rädslor
27 – Detta skulle jag göra om jag vann 10 miljon kronor
28 – Det här saknar jag
29 – Min favoritsemester
30 – Om det här vore min sista dag

Gnight

Fyyfaan.. Kan ni tänka er känslan av att ha varit lediga i 3 veckor och ändå varit sjuuukt trött varje morgon och hela dagarna. Så kommer man på att fan.. Imorn ska jag stiga upp 05.20 för att sedan åka iväg och slita på en praktikplats utan att få betalt för det. Buhu.. Synd om mig.

Skönt åtminstone att det är så jävla varmt ute slipper man frysa ihjäl påväg till och från bussar.


NU ska jag ta en treo, käka kvällis och sen är det hopp i säng !

Jag bakade föresten en vit kladdkaka ikväll.. Den vart inte så himla god faktiskt. Mängden choklad i smeten skulle vart typ den dubbla :) Men med hallon till blev det jäkla smarrigt iaf.

Dag 14 - Mitt hem 3

Vad jobbigt det här blev.. Här får ni två gamla bilder på köket, Numer står bordet vänt åt andra hållet och fönstret är bra mycket mer fullt av blommor och ser inte lika tomt ut helt enkelt.. Det här är för ett år sen så ;D





Såhär ser vårt badrum ut;




Sådärja.. Nu orkar jag inte mer så bilder på hall och datarum skiter jag i :)

Dag 14 - Mitt hem 2

Och här har vi vardagsrummet;



Mitt emot soffan och det är väggen med alla fönster där ett teakbord med lite prydnader står samt tvbänken med allt tillhörande på.

Och här är väggen mot gäst/datorrummet

Dag 14 - Mitt hem

Nu ska jag påbörja dagens ämne från listan som är "Mitt Hem", Tror jag kommer dela upp det i 2 eller fler inlägg.

Vi bor då på Porsön i en 3a på 81 kvadrat. Lägeheten ligger på andra våningen och det är den tredje jag bor i här på samma gata :) Nu i februari har Jag & Emil bott ihop i ett år men innan dess har jag bott här i ca 3 år med min Mamma.

Planlösningen ser ut såhär och det där framför är alltså våran balkong.

There's no place like home och mitt hem är min borg. Det spelar ingen roll vart jag är, Jag längtar ändå alltid hem.
Jag trivs verkligen här på Porsön oxå och jag tror inte att vi nånsin kommer att flytta härifrån förrän det är dags för hus. Skulle det exempelvis ta slut mellan mig och Emil skulle jag ändå se till att ha råd att bo kvar här själv.

Det rummet jag tycker är fulast hos oss är Sovrummet, Det går bara inte att hitta dubbelsängar från 50-talet och överlag tycker jag det är svårt att få ett sovrum fint. Nåväl.. Vi sover bra där inne iaf och en snyggare sängram än såhär ska det väl ändå gå att hitta :)



Och här är andra halvan av rummet.

Lördag

Hej !

Idag har det inte blivit mycket tid vid datorn för mig ! På morgonen gick vi ut med Oden och åt innan vi for till Storheden och handlade på Apoteket, Hundmat på Granngården (är det bara jag som inte kan sluta säga lantmännen :D ?), Mat åt oss på Willys och braåha-grejer som schampo, deo, hundpåsar osvosv på Dollarstore. Skönt att ha alla ärenden uträttade direkt. Eller ja inte exakt alla, Egentligen hade jag behövt vara in till stan och fylla på mitt busskort men jag började bli hungrig och ides helt enkelt inte :D

Gjorde varma mackor till lunch och sen har vi spelat tv-spel, varit ute med Oden, Plockat bort allt julpynt, diskat, handtvättat gamla tyger och massa såntdär.

Just nu står en mumsig älgstek i ugnen och gottar sig.. Eller ja jag hoppas att den blir mumsig iaf.. Jag har gjort ett kryddsmör med herbes provencale, salt&peppar, vitlök och lite sånt som jag gnidit in den med så att det ska bli extra saftigt och så fick jag ju en kötttermometer av älskling i julklapp så nu ska det bli perfekt svagt rosa kött :) Klyftpottis till det och grönpepparsås + sallad för mig :)




*Ni får ge mig en dag till på Dagens "Mitt hem" jag har inte alls hunnit fota nåt idag :)

Dag 13 = 14

Idag, Dag nummer 13 skulle jag egentligen ha skrivit om mitt hem. Det kräver såklart en massa bilder och bilderna jag lagt upp på vårt hem tidigare är gamla och vi har ju möblerat om, köpt nya möbler och ändrat en massa sen dess så dem vore inte så aktuella. Att ta bilder är ju svinjobbigt så förhoppningsvis orkar jag göra det imorn istället och tar morgondagens punkt nu istället, Alltså mina Bloggfavoriter.

För det första tycker jag om att läsa människor jag känner/har känt/och inte känner bloggar bara för att lixom se vad dem gör om dagarna, vad dem har ätit, vad för nya saker dem har köpt eller vad det nu kan vara :)

Sen tycker jag om
*Matbloggar: Tex Sotasaker och Kryddburken

*Inrednings och retrobloggar (gammal inredning alltså): underbaraclara , femtiotalsjakten och många många mer.

Jag läser föresten storbloggarna oxå.. Inte nu alla då men exempelvis Blondinbella, Paow, Hugorosas & Foki.


01 – Om mig
02 – Min första riktiga kärlek
03 – Min familj
04 – Min Önskelista
05 – Vad är kärlek?
06 – 10 saker du inte visste om mig
07 – Min bästa vän
08 – Ett pinsamt ögonblick
09 Min musiksmak
10 – Det här hade jag på mig i dag
11 – Mina syskon
12 – I min handväska
13Bloggfavoriter
14
– Mitt hem
15 – Mina framtidsdrömmar
16 – Det här har jag ätit idag
17 – Ett favoritminne
18 – Dåliga vanor och laster
19 – Jag som liten
20 – Min dag i bilder
21 – Det här vill jag bli när jag blir stor
22 – Det här upprör mig
23 – Det här får mig att må bra
24 – Det här får mig att gråta
25 – En första
26 – Mina rädslor
27 – Detta skulle jag göra om jag vann 10 miljon kronor
28 – Det här saknar jag
29 – Min favoritsemester
30 – Om det här vore min sista dag

Men Great !!

Alltså.. Kommer ni ihåg hur det gick sist jag skulle till sävast ?

Jo det var då det blev typ -25, strömmen i bilen var slut så den inte startade, blinkersen och vindrutetorkarna slutade fungera + en massa annat jag förträngt. Sen glömde jag ju nycklarna och när jag väl skulle hem därifrån hade inte motorvärmaren gått.


Idag.. Har vippsäkringen slagit ifrån så motorvärmaren här hemma inte gått en minut och det upptäckte jag nu när jag skulle fara.. En traktor hade skottat in mig och det snöar som fan. Vad är oddsen ?

Nu har jag hursomhelst skottat fram och sopat av bilen, slagit igång stolpen så nu blir bilen förhoppningsvis varm annars får jag väl fara ändå det är ju inte så kallt ute och snöovädret går väl inte att göra så mycket åt så jag får väl snällt ligga bakom nån plogbil längs hela 97:an. Det var preciiis såhär jag hade planerat min dag !

Ingen dagstidning har vi fått heller !!

Fredag

Tjoho, Idag är det bara -5 ! Fast som ett brev på posten vräker det ju ner snö nu då istället.

Anyhoo.. Jag har med nöd & näppe tagit mig upp kl 08 i morse, Vill inte ens veta hur det ska gå till veckan när allt återgår till det vanliga och jag ska stiga upp 05.20 varje dag. Suck stånk och stön..

Ska gå ut nu med Oden och passa på att sopa av bilen för vid 10-tiden åker jag mot sävast där jag blir i 3 timmar och på vägen hem därifrån måste jag köpa mat åt Oden samt åt oss tvåbenta. Egentligen skulle jag behöva vara in på Apoteket & Dollarstore oxå men jag får se hur mycket jag ids och hinner - Helst av allt skulle jag lägga mig i sängen och somna om !!


Neeerds

Om ni undrar vad vi roar oss med så turas vi om att sitta klistrade vid tvspelet.

Emil spelar GTA och jag spelar Simpsons hit & run. De går ut på samma sak men Simpsons är roligare :D

Vi ska dock ta och inhandla lite fler nya spel.



Waffels

Denna torsdag ska vi fira med att åka till Mamma och dem på Våffellunch !
Hon hade kokat både Hjortron och Blåbärssylt så vem kan tacka nej till det :D?

Roligast av allt ska ju dock bli att sepla Buzz !, Har längtat efter att göra det sen sist jag var där haha.. Vi ska ta hem lite fler spel till Paystationet därifrån oxå samt Guitarrherogitarren.

Nej, En promenad med vovveliten nu så far vi sen !


Dag 11 - Mina syskon, Dag 12 - I min handväska

Denna punkt har jag redan skrivit om på Dag 3 - Min Familj så den ids jag inte göra igen :)

Så då går vi raskt vidare till Dag 12 eftersom att jag ändå ligger lite efter :)

I min handväska finns just nu;
Vattenflaska
Plånka
Lås och de-icer spray
Bricanyl
Handsprit
2 Tamponger
3 Pennor
Handsfree
Donationskort
Stor Helosantub

Det viktigaste har jag dock i jackan och det är;
kortetui med alla kort
nyckelknippan
och en såndäringa låtsas femkrona till kundvagnar.


01 – Om mig
02 – Min första riktiga kärlek
03 – Min familj
04 – Min Önskelista
05 – Vad är kärlek?
06 – 10 saker du inte visste om mig
07 – Min bästa vän
08 – Ett pinsamt ögonblick
09 Min musiksmak
10 – Det här hade jag på mig i dag
11Mina syskon
12
I min handväska
13
– Mitt hem
14 – Bloggfavoriter
15 – Mina framtidsdrömmar
16 – Det här har jag ätit idag
17 – Ett favoritminne
18 – Dåliga vanor och laster
19 – Jag som liten
20 – Min dag i bilder
21 – Det här vill jag bli när jag blir stor
22 – Det här upprör mig
23 – Det här får mig att må bra
24 – Det här får mig att gråta
25 – En första
26 – Mina rädslor
27 – Detta skulle jag göra om jag vann 10 miljon kronor
28 – Det här saknar jag
29 – Min favoritsemester
30 – Om det här vore min sista dag

Pastasås med lax & räkor - Recept

Dagens Rätt

Pastasås med lax & räkor.
2 portioner



Räkor
Gravad lax
1/2-1 burk crem fraiche
1/2 tsk Sambal Oelek
1/2 tsk röd currypasta
En skvätt citronsaft
1 vitlöksklyfta
Lite gul lök
Citronpeppar, chilipulver, Koriander
Ev. lite chilisås

1. Fräs upp lök, vitlök, citronsaft, sambal och currypasta.

2.Tillsätt creme fraiche och kryddor. Laxen och räkorna sätter du i på slutet eftersom att laxen bara behöver bli varm och räkor blir sega om de tillagas för länge.

Servera med pasta eller kanske bulgur, couscous eller nåt annat spännande :)

Onsdag

Halllå !

Tog mig en skön sovmorgon till 09.30 idag och sen dess har jag inte gjort en enda vettig grej tror jag. Bara varit ute med hunden, ätit och suttit vid datorn haha.

Emil jobbade bara halv dag idag och sen dess har han suttit och svurit vid tvspelet, Varför spelar man om man bara blir arg när det inte går bra ?

Anyhoo.. Jag har gjort rostade kikärtor idag som är ett gott och nyttigt tilltugg. Jag gillar normalt inte kikärtor för att dem är så mjöliga och smaklösa men dessa har jag:
- Först blötlagt 8-10 timmar, kokat ca 1h och sedan rostat i ugnen 40 minuter eller sådant i lite olja och massor av kryddor som grillkrydda, paprika och chilipulver så nu är dem krispiga och smakrika :)

Till frukost åt jag Axa's osötade müsli med pumpafrön och havremjölk, Till lunch blev det rullihopmackor med gravad lax och pepparrotsost. Nu till middag ska jag laga något av kassler & skinka till Emil och åt mig själv gör jag en god pastasås med räkor och lax i bland annat så det går rätt bra med att vara nyttig so far :)

10 – Det här hade jag på mig i dag

10Det här hade jag på mig i dag

Nää, Nån dagens outfit-bild blir det inte här. Just nu har jag på mig underkläder, sockar, tofflor, långkalsonger, linne och en hoodie men nu ska jag gå och ta på mig ytterligare ett par byxor, yllesockar, vinterskor, halsduk, mössa, jacka och dubbla vantar. Sen går jag och hunden ut på en kall prommis !



01
– Om mig
02 – Min första riktiga kärlek
03 – Min familj
04 – Min Önskelista
05 – Vad är kärlek?
06 – 10 saker du inte visste om mig
07 – Min bästa vän
08 – Ett pinsamt ögonblick
09 Min musiksmak
10Det här hade jag på mig i dag
11
– Mina syskon
12 – I min handväska
13 – Mitt hem
14 – Bloggfavoriter
15 – Mina framtidsdrömmar
16 – Det här har jag ätit idag
17 – Ett favoritminne
18 – Dåliga vanor och laster
19 – Jag som liten
20 – Min dag i bilder
21 – Det här vill jag bli när jag blir stor
22 – Det här upprör mig
23 – Det här får mig att må bra
24 – Det här får mig att gråta
25 – En första
26 – Mina rädslor
27 – Detta skulle jag göra om jag vann 10 miljon kronor
28 – Det här saknar jag
29 – Min favoritsemester
30 – Om det här vore min sista dag

Tisdag

Pjuh, Jag står i som bara den här hemma..

Först har jag dammat mattor och dammsugit hela lghten, plockat undan en massa stök, varit ute med hunden 2 ggr, tvättat 3 maskiner, dammat/vädrat sängkläder, lagat lunch, diskat osv.

Nu ska jag fort som attan vika tvätten, rengöra toa & handfat och sen börja med maten. Jag ska ju göra potatisgratäng med kassler idag som jag bjudit hit Mamma, Markus & Mattias på så det är bara att börja skala, och skiva pottisen nu så jag hinner springa genom duschen en sväng sen och så ska ju resten av tvätten upp från tvättstugan oxå..


Man skulle haft ett par armar till ibland :)


Dag 09 - Min musiksmak

Ja, Hur ska man beskriva min musiksmak ?

Gammalt, Inte direkt vad alla andra i min ålder lyssnar på och förjäevla bra är väl vad jag skulle säga :)
Ni kan ju alltid kika in min kategori där jag brukar lägga in riktigt bra musik ;)

Dem första artisterna jag tänker på när nån frågar vad jag gillar för musik så är det
-Johnny Cash
- Eddie Meduza
- Hurriganes

Det är alltså Country och gammal rock som ligger mig närmast om hjärtat.

Det betyder dock inte att det är det enda jag lyssnar på utan det blir allt från Hank III, Nationalteatern, Misfits, Metallica, Acdc, Dolly Parton, Ultima Thule, Creedence, Euskefeurat, Rajraj, Waylon Jennings, Abba, Ebba Grön, Larz kristerz. Osvosvosv.

Jag gillar all bra musik helt enkelt.

Ny musik, trance, techno, rap/hiphop, rnb och sådant går dock fetbort.


01 – Om mig
02 – Min första riktiga kärlek
03 – Min familj
04 – Min Önskelista
05 – Vad är kärlek?
06 – 10 saker du inte visste om mig
07 – Min bästa vän
08 – Ett pinsamt ögonblick
09 Min musiksmak
10
– Det här hade jag på mig i dag
11 – Mina syskon
12 – I min handväska
13 – Mitt hem
14 – Bloggfavoriter
15 – Mina framtidsdrömmar
16 – Det här har jag ätit idag
17 – Ett favoritminne
18 – Dåliga vanor och laster
19 – Jag som liten
20 – Min dag i bilder
21 – Det här vill jag bli när jag blir stor
22 – Det här upprör mig
23 – Det här får mig att må bra
24 – Det här får mig att gråta
25 – En första
26 – Mina rädslor
27 – Detta skulle jag göra om jag vann 10 miljon kronor
28 – Det här saknar jag
29 – Min favoritsemester
30 – Om det här vore min sista dag

Matprat

Som ni läste igår ska jag ändra på mina matvanor nu.. Finns ju ingen vits att jämt äta sånt man inte tycker om va :D ? Det finns ingen vits med att äta nudlar till lunch flera dar i veckan heller ! Haha

Så igår åt jag

Frukost; Rullihopmacka med pepparrotsost och kallrökt skinka.

Lunch; Hemmagjord guacamole på rostade fiberrost.

Middag; Pasta med spenatsås

Gotta vid tvn; Passionsfrukt och Sharon

Kvällis; Axa's osötade müsli med extra fikon, pumpafrön och havremjölk.

Låter ju ganska hälsosamt iaf :)

Har startat dagen idag med en c-vitamin och en kopp grönt te. Ska snart göra mackor av något slag och till lunch blir det spenatsås med lax och något mer. Till middag potatisgratäng med kassler och kvällis vet jag inte ännu.

Matdilemman

Ja vad ska man säga.. Min lust att laga mat är som bortblåst, detsamma gäller inspirationen.. Kan inte komma på något nytt, glömmer bort gamla favoriträtter, handlar bara hem samma skit hela tiden - Sånt som jag egentligen inte tycker om. Köttbullar, korv, bacon och köttfärs full av brosk. Nä fyfan

Vill bryta dessa mönster NU.. Äta min älskade italienska pastasallad, pasta med rökt lax och spenat, tonfisksås, tomatsoppa och andra fräscha nyttiga rätter ! Vad hindrar mig ? Jo att hela, exakt hela våran frys är överfull med päckel som köttbullar, hamburgare, falukorv, prinskorv, hotdogs, kebabkött osvosv.

Idag hade jag tänkt laga Skinkfrestelse dvs potatisgratäng med skinka i eftersom vi har en hel julskinka som behöver ätas upp. Öppnade den vidriga klumpen och sköljde bort all gelé eller vad fan det nu då är.. Rev bort nätet som sprättade skinka överallt och jag blev mer och mer äcklad.. En stor rosa illaluktande fläskklump full i fett, svål och senor. Nej det blir ingen skinkfrestelse, ingen pastasås och jag kommer nog inte att strimla den och frysa in för att använda till pajer och pizzor heller.

Det blir Pasta med spenatsås för mig idag (som vanligt när jag vill ha nåt nyttigt som går fort att laga), För Emil blir det spagetti och spiralkorv. Sen börjar projekt äta upp det som finns i frysen och byta ut dessa matvanor vi lagt oss till med. Mat måste få kosta lite och ta tid - Annars blir det att man bara äter skit.

Har ni några tips åt mig på lättlagade, nyttiga och fräscha rätter ?

Dag 08 - Ett pinsamt ögonblick

Usch, Jag har bävat för den här kategorin.. Jag är verkligen inte en sån person som kan bjuda på mig själv utan vill typ sjunka genom jorden och överväger att isolera mig i övre soppero dem gånger jag råkar göra något pinsamt.

Men konstigt nog kommer jag inte på så många pinsamma tillfällen ? Kanske för att jag är så noga med att undvika dem.

Det jag kommer på sådär direkt när jag tänker på nåt riktigt hemskt pinsamt är en gång när jag var yngre.. Kanske 8 år och vi på idrotten skulle springa och ta sats på en såndär studsbräda och hoppa som en groda över en hög pall och jag ramlade mitt på den framför hela klassen så dem skrattade. Nej fy det var plågsamt pinsamt :p

01
– Om mig
02 – Min första riktiga kärlek
03 – Min familj
04 – Min Önskelista
05 – Vad är kärlek?
06 – 10 saker du inte visste om mig
07 – Min bästa vän
08Ett pinsamt ögonblick
09
– Min musiksmak
10 – Det här hade jag på mig i dag
11 – Mina syskon
12 – I min handväska
13 – Mitt hem
14 – Bloggfavoriter
15 – Mina framtidsdrömmar
16 – Det här har jag ätit idag
17 – Ett favoritminne
18 – Dåliga vanor och laster
19 – Jag som liten
20 – Min dag i bilder
21 – Det här vill jag bli när jag blir stor
22 – Det här upprör mig
23 – Det här får mig att må bra
24 – Det här får mig att gråta
25 – En första
26 – Mina rädslor
27 – Detta skulle jag göra om jag vann 10 miljon kronor
28 – Det här saknar jag
29 – Min favoritsemester
30 – Om det här vore min sista dag

TRÖTTT !

Shieeses, Jag är en Zombie idag kan jag tala om.

Först och främst har ju inte julllovet inneburit någon vila utan bara sena kvällar och tidiga mornar så när vi var påväg hem igår fick jag verkligen kämpa för att hålla mig vaken men somnade ändå till flera gånger och ögonlocken vägde typ tusen kilo (Det var inte jag som körde haha, kanske bör tilläggas).

Ändå blev kvällen sen för oss igår och när vi gick ut sista kvällssvängen (Känsliga läsare varnas) så sket Oden flytande ! Det var nämligen så att Emils pappa av någon anledning hade hällt ut en hel gryta knäck i snön för att dem råkat bränna den och ingen hade sagt nåt om det så vi hade ju ingen aning förrän Oden stolt kom springandes med nåt stort brunt i munnen som han förmodligen redan ätit rätt mycket av.

Jaja, Tänkte jag det är bara att stiga upp och gå ut med honom i natt. Så, efter 12 somnade vi och 03.30 ringde mitt alarm och jag gick ut med Oden kanske 20 min men inget bajsande så vi gick in och sov igen. Emil väckte mig innan han for till jobbet och då ställde jag om klockan till 08.30 - När den väl ringde kändes det på allvar som om jag snoozat i 5 min fast jag sovit en timme.. Fyfaaan så trött jag var !!

Det var inte mer att göra än att stiga upp igen och gå ut med Hunden som nu är bra i magen igen ! Vilken tur ! Jag tycker inte direkt det är så mysigt med magsjuka hundar nämligen :D

Nu ska jag göra andra koppen kaffe för idag så jag förhoppningsvis kan vakna till liv litegrann. Har nyss skickat in sista uppgiften till skolan så det är åtminstone klart... Har ju lektion idag oxå kl 13 till 15. Funderar på om jag ska ta bussen eller bilen ?

Pineapple Passion

Jag är ingen läskdrickare, tex tycker jag inte ens att Cola är gott.
Energydrinks däremot älskar jag.. Fick ett kraftig sug efter PK idag när jag var och handlade men hittade inga nånstans ! Paniiik.

Köpte en Festis Pineapple Passion som hade en väldigt god och tydlig smak av speciellt Passionsfrukt som jag tycker väldigt mycket om.

Tyvärr var den sjuuuukt söt ! Läste på innehållsförteckningen att bara genom att dricka en sån får man i sig 60% av hela dagens sockerbehov. Alldeles för söt alltså.

Men smaken var god :)

Den får en svag 3:a av mig :)

Äntligen Hemma

Nu är vi hemma igen !

Eller vi har varit det ganska länge men har inte hunnit sätta mig vid datorn förräns nu eftersom att jag satte igång med att laga middag och lunchlåda, packade upp och duschade direkt vi kom hem så vi skulle kunna åka och handla mat vilket vi nu har gjort :)

Resten av kvällen tror jag blir relativt lugn, Bara njuta av att vara hemma och sen mest troligt sova tidigt.. Har fått sån jävla sömnbrist under tiden vi varit uppe eftersom det alltid blir att man är vaken halva natten när man är långledig och sen måste man ändå upp och ut med hunden tidigt på morgonen.

Lite nytta ska jag dock försöka få gjort som att torka av hunden som är lite smutsig, plocka undan i köket efter middagsstöket och gå ut och sopa av bilen.


2011

Jaha, Hej på er !

Det har hunnit bli nytt år sen sist jag skrev något här eller rättare sagt sen jag satt vid en dator. Jag befinner mig då i Korpis sedan i Onsdags då Emil kom och hämtade mig & Oden.

Vi har inte gjort så mycket speciellt här.. Typ kollat på film, spelat spel, lekt med hunden ute i snön osv och i Torsdags var jag till Jockfall och hälsade på min Farmor och Farfar :)
Igår då var det ju Nyår så vi åt en god middag innan vi for ut, Var bla till Markusvinsa där Ida & Niklas har sin stuga där vi sköt en massa raketer, drack osv.

Nu idag har jag ingen aning om vad som kommer att ske, säkerligen inte mycket då Emil ligger död i sängen. Det går filmer hela dan på tv idag så kanske blir det någon av dem :D

Nej, Nu ids jag faan inte sitta mer vid den här datorn, Hur sjuuuukt osköna är inte bärbara egentligen. Ska fan aldrig nånsin skaffa en. Hojja.

Fortsätter med listan när jag kommer hem eller nåt.
RSS 2.0