Födelsedagsfika och Tatueringar

Hej !
 
Idag har jag haft Tove & Anneli här på lite försenat födelsedagsfika. Jag bjöd på kladdkaksmuffins med grädde och krossade polkagrisar, hallongrottor och en tårta fylld med hemmagjord vaniljkräm, banan, hallon och spacklad med Mars-Fluff. Göttinamnam :)
 
Anneli hade sin lilla chihuahua/papillonvalp med sig och det var första gången som Oden hade en hund på besök i sitt "revir". Tycker det gick ganska bra ändå trots att han blev lite stressad när han sååå gärna ville fram till denna valp hela tiden men man vill ju inte att han skulle råka göra illa den lille även om han bara ville busa :) Efter besöket var då Oden astrött och däckade omedelbums :p
 
Nu ikväll har Jag & Gubben käkat lite mögelostar och kex vilket var gött men nu känns magen som en ballong. Tror vi ska bege oss ut på en lite längre kvällspromenad !
 
I övrigt går typ mitt liv ut på att längta efter tatueringar, Känner att det börjar bli mer än dags för fler. Har ju en hel lista att avverka och suget är sjukt stort !
 
 

Åren går

Imorgon fyller jag år... Hela 23 år gammal blir man och man undrar vart tiden springer iväg.
 
- Tänk att jag redan bott här närmare 1 år
- Att jag haft körkort i 4 år
- Att jag och Emil har varit tillsammans i snart 6 år
- Och haft Oden i 3 år
 
 
En 15årig liten sprätt ;p
 

Helgen i Luleå

Vi var som sagt hela helgen i Luleå och hade det bra. Det är så skönt att komma iväg ibland och se/göra lite annat än i vardagen :)
 
Jag var först på morgonen i Pajala på vc, lunchade med Go-josse och sedan raka spåret till Korpis för att sitta på personalmöte i 3 timmar. Vidare därifrån åkte vi med varsin bil då Emil lämnade in Lincolnen på karosseri/lack jobb i Luleå.
 
På Fredagkväll åkte vi och hälsade på Emmeli & Conny där vi var tills det var dags att åka hem och sova. Vi köpte med oss ostar, kex och charkuterier så det blev lite fredagsmys ;p
 
På Lördag vankades det kalas för mig med världens godaste Italienska smörgåstårta som mat och så chokladkaka och annat fika till efterrätt. I present av dem har jag ju tidigare fått ett kylskåp men nu fick jag även en rosa resväska, bakformar, dessertskålar och fat :)
På kvällen åkte Jag & Emmeli ut till Ängesbyn för att hälsa på Pappa, han fyller egentligen år idag men jag lämnade av en bok & en whiskey redan då :)
 
På Söndag var det dags för "shopping" som vanligt. Jag menar då mat, hundmat, lite nya blommor etc ;) På kvällen hyrde vi en film och gottade oss !
 
Och på Måndag, sista dagen i storstan fixade vi ett pass åt Emil och styrde hemåt och när vi kom hem var det jobb för min del ! :)

Veterinärbesöket

Förra veckan, Den här dagen och den här tiden befann vi oss i Gällivare på Lapplands djurklinik för att undersöka Oden igen, Förhoppningsvis för att få lite mer svar på besvären med hans mage.
 
Det första som hände var att vi fick skriva på ett papper om att vi lämnade över honom i deras vård, Sedan tog dem honom i kopplet och sa "Hejdå vi syns i eftermiddag"... Man ba eeeeh vaaaa. Alltså jag hade verkligen inte räknat med att vi bara skulle lämna honom där utan jag hade på något sätt trott att vi skulle vara med hela tiden och klappa honom medans narkosen verkade och ja nivet.. :) Men Nej så blev det inte och där stod vi kl 8 på morgonen i gällivare och skulle hitta på något att roa oss med där hela dagen.
 
Vi åkte runt, runt, runt. Tittade på hus, gick igenom dem butiker som fanns, åkte runt lite mer, gick på restaurang etc. Vid 14-tiden åkte vi ändå tillbaka för att se hur det hade gått och då höll han just på att vakna till.
 
Det hade fortfarande funnits lite mat & slem kvar i magsäcken men dem hade kunnat se det mesta av den på gastroskopin och inte hittat något avvikande. Dem hade även röntgat efter tumörer vilket det inte fanns några och så tog dem biopsier från magen men dem provsvaren väntar vi ännu på. Kort sagt.. Eftersom dem inte hittade något blev man inte mycket klokare men vi kan iaf utesluta att det är några allvarliga fel där inne vilket är skönt.
 
Oden stackaren var så ynklig och ledsen och bara "grät" resten av kvällen, ville inte äta eller dricka vilket var oroande då han inte fått i sig något på över ett dygn pga fastan, vi fick inte i honom hans nya mediciner och det var så hemskt synd om honom och mitt mammahjärta.
 
Mot kvällen fick vi iaf i honom vatten med en spruta i mungipan och tillslut tog han även emot lite mat.. Dagen efter var han helt sig själv igen och nu går det riktigt bra med medicinerna oxå :) Han är så duktig våran kille !
 
Medicinerna vi har fått till honom är en tablett som han ska ha 3 gånger om dagen, Den lägger sig som ett skydd på magsäckens insida och en vätska som även den ska tas 3 gånger om dagen som ska motverka för hög produktion av magsyra.
 
Som tillägg vill jag bara uppmana alla att ha för guds skull era hundar försäkrade, Vet att det finns så många om inte har det och i värsta fall kanske man inte har råd att ge sin hund den vård den kräver. Självklart hade jag betalat hela summan för Oden 10 gånger om ifall det behövdes men bara detta vet.besök skulle ha kostat 10.000 + medicinerna så då känns självrisken på 2500 som ett mer rimligt pris.

Fullspäckad vecka !

Denna vecka är det verkligen fullt upp, Man hinner inte direkt vila upp sig innan nästa jobbvecka men samtidigt är det ju bra att man passar på å får saker gjorda när man är ledig.
 
Igår var jag bara hemma och bakade, städade lite och hade besök av Camilla. Åkte och handlade på eftermiddagen och sen var jag mest slutkörd & jäkligt förkyld resten av kvällen.
 
Idag ska jag, eller snarare ikväll ska jag jobba extra så nu blir det en promenad med Oden och fixa någon mat innan jag börjar.
 
Imorgon skall vi kl 8 på morgonen befinna oss i Gällivare på deras Djurklinik där Oden ska få göra en Gastroskopi så vi kanske - förhoppningsvis kan få någon klarhet i vad det är som gör att han ibland får sina problem med magen. Det innebär att han inte får äta någon mat ikväll eller imorgonbitti vilket känns hemskt och plågsamt även om man vet att det inte går någon nöd på honom. Väl på kliniken kan han ju få både dropp och smärtstillande om det behövs men jag känner mig ändå jättenervös. Om inte magen är nog tom måste man vänta några timmar och göra ett nytt försök.. I värsta fall måste vi stanna över natten i Gällivare för att göra om undersökningen på Torsdag. Det hoppas jag dock verkligen att vi ska slippa.
 
Nåja.. Jag hoppas att allt går bra, att vi får veta vad felet är men samtidigt att det verkligen inte är något allvarligt.
 
På Torsdag har jag en tom dag i min kalender men på Fredag har jag en tid på Pajala Vc kl 10, Personalmöte på jobbet kl 12.30 och när Emil slutar jobbet åker vi mot Luleå där vi ska vara till på Måndag.
 
Eftersom jag jobbar när jag fyller år ska vi fira min födelsedag på Lördagen, handla, göra ärenden, umgås och fixa ett pass åt Emil så säkert blir det en rolig helg men det känns inte som att jag kan tänka på det förrän veterinärbesöket är över.

Brödbak

Med både fil & mjölk som behövs användas upp, En nyinköpt hushållsassistent och en nyligt hemkommen bröd-receptsbok är det Brödbak som står på schemat imorgon ! :)
 
Jag tänkte göra Potatisrutor, Kryddlimpor och Yogurtlimpa med Lingon. Det ska bli så kul att kunna baka en massa bröd nu när man inte måste stå och knåda sig gråhårig för hand längre :)
 
Jag har köpt en sånhär gammal hederlig Electrolux assistent. Jag vågade mig inte på att köpa en ny då jag tror dem är av så racklig kvalitet nuförtiden. Gamla assistenter kan man hitta i massor på tex Tradera. Min gav jag ca 900 kronor för men det varierar lite på märke, modell och hur mycket tillbehör som följer med.
 
Den nya boken är denna:

Pressys !

Det är många som fyller år på våren, Inte bara jag utan även flertalet i min familj !
 
Idag kom Mammas present med posten så den får hon i efterskott så fort jag åker till Luleå, Emils present har jag klickat hem idag och så fyller min Pappa 60 i slutet av denna månad så då måste man väl hitta på nåt bra !
 
Svårt det där med presenter men Emil får iaf ett par skor ! :)
 

Valmöjligheter

Ni vet hur det är, Om man har varit arbetslös ett tag finns det aldrig några jobb men så fort man får ett jobb dyker det upp 5 till osv.
 
Nu för en månad sen fick jag ju en fast tjänst på mitt jobb och självklart ska det bara därför starta en Yrkesförarutbildning i Pajala (För lastbil alltså).. Under tiden jag bara varit vikarie har det startat en i Ökx som bara gällde för boende i den kommunen och sen en här i Korpis som bara var för ams-offer. Den som startar nu är självklart öppen för alla. Först kändes det som en självklarhet att söka till den men när jag började tänka på att säga upp mig från ett fast jobb, att inte ha nån inkomst på 10 månader etc började jag fundera.
 
Min egen tjänst är på 52% och nu idag fick jag erbjudande om jag vill gå en fast rad på 75% under 3 månader istället och under tiden vara tjänstledig från min 52a. Så nu måste jag fundera på det oxå haha.. Åh ! Det är ju tur att jag inte är den mest värdelösa människa på att fatta beslut. *grav ironi*
 
Nåja, Bäst vore om nån bara kunde säga åt mig vad och hur jag ska göra ! Jag ska fundera på saken men det lutar nog ändå åt att utbildningen får vara den här gången och att jobba lite mer under sommaren skadar väl inte, Sen kan jag ju alltid gå tillbaka till min mindre tjänst.
 

Helgen

Nu är glada helgen slut, slut slut !
 
En rätt så härlig helg har det varit ! På Fredagen åkte vi till Pajala mest egentligen för att äta nåt gott. Lunchbuffé för Emil och en Pizza för mig. Sedan gjorde vi lite ärenden som att handla och så... Smakade ett par nyheter oxå vilket alltid är kul :)
 
Smakade Loka Lemon Pie och den var ju lite mysko, Först helt besk skarp citronsmak men sen kom det som en len gräddig vaniljsmak på slutet. Vet inte om jag kommer köpa den fler gånger direkt men är sugen på att prova dem andra oxå :)
 
Vad gäller glassarna vet jag inte om jag kan ge nåt korrekt betyg då jag var så mätt när jag åt att jag inte riktigt kunde njuta av dem men Creme Bruléen var väl i sötaste laget och kanske inte så mycket för mig då jag inte gillar kolasås. Den andra tyckte jag det var synd att den hade mörkt chokladöverdrag men det var jättegott med tranbärssåsen i och lite speciellt med marängerna :)
 
--
Annars har helgen bjudit på fint väder, grillat god mat och tagit det lungt. Idag kom det ett par killar hit och lämnade av ett kylskåp som jag fått i present av Mamma & Mattias.. Jättebra då vårat gamla börjar ge upp :)
 
 
 
 

Torsdag

Hejhej !
 
Denna vecka verkar inte handla om annat än städning & jobb ! Förra veckan var ju min 7dagars jobbvecka, denna vecka skulle jag ha varit ledig men tog ändå på mig extrajobb Tis-Fre, Det betyder att jag bara har helgen ledig innan nästa 7dagars drar igång.. Fråga mig inte varför jag gjorde det för jag vet inte själv men det skadar inte med lite extra pengar :) Som om nu inte detta vore nog tog jag även på mig att städa ur en lägenhet/rum som ska byta boende så igår tog jag det mesta och ska åka in tidigare idag oxå för att ta det sista.
 
Här hemma städas det oxå för fullt, Oden släpper vinterpälsen och som vanligt blir det sjukt fort dammigt i detta hus, Det måste ha något med ventilationen att göra eller nåt för i lägenheten på Porsön blev det nästan aldrig dammigt.
 
Såå... Nu har jag sängkläder och mattor ute på vädring. Övervåningen är dammsugen & dammtorkad.. Ska bara skura där och sen hoppa i duschen och äta lunch innan jag börjar bege mig mot Tallgården ! Egentligen har jag Meänkielikurs idag men jag hinner faktiskt inte med det utan att behöva stressa ihjäl mig.
 
 
RSS 2.0