Dag 07 - Min bästa vän

Det här är en knivig en, För vem är egentligen min bästa vän ?

Den jag umgås med mest, Den som står mig närmast, Den jag känt längst, Den jag har roligast med ?

Den första jag kommer att tänka på när jag hör orden "Bästa vän" är nog Amanda, För allt vi har gjort tillsammans, för att hon är den första jag vill ringa när nåt har hänt, för att vi haft så sjukt roligt.

Eller så är det Milla.. För att blod är tjockare än vatten, För att vi har vuxit upp tillsammans, För alla bus vi hittat på genom åren, För alla sommarlov påsklov jullov och sportlov jag spenderat i Jockfall. För att hon är som en syster för mig.. En familjemedlem som alltid bara funnits där lika självklart som att man alltid haft sina föräldrar.

Det kan oxå vara Emil, Min andra hälft som jag hållt ihop med så länge nu.. Som jag inte vet vem jag vore utan, Som jag delar min vardag med, festar med, skvallrar med, fjantar och fular mig med. Ja allt det man gör med sin bästa vän.

01 – Om mig
02 – Min första riktiga kärlek
03 – Min familj
04 – Min Önskelista
05 – Vad är kärlek?
06 – 10 saker du inte visste om mig
07Min bästa vän
08
– Ett pinsamt ögonblick
09 – Min musiksmak
10 – Det här hade jag på mig i dag
11 – Mina syskon
12 – I min handväska
13 – Mitt hem
14 – Bloggfavoriter
15 – Mina framtidsdrömmar
16 – Det här har jag ätit idag
17 – Ett favoritminne
18 – Dåliga vanor och laster
19 – Jag som liten
20 – Min dag i bilder
21 – Det här vill jag bli när jag blir stor
22 – Det här upprör mig
23 – Det här får mig att må bra
24 – Det här får mig att gråta
25 – En första
26 – Mina rädslor
27 – Detta skulle jag göra om jag vann 10 miljon kronor
28 – Det här saknar jag
29 – Min favoritsemester
30 – Om det här vore min sista dag

Påväg hem till mig

Kunde inte hålla mig från H&M's underklädesrea och beställde hem lite gott och blandat, Går ju oftast inte att hitta matchande i rätt storlekar såhär på rean därav mixningen ;D Fick ångest efteråt för att jag asbolut inte har en massa pengar till övers för underkläder men.. Man måste ju unna sig ibland oxå.

Det här fick det bli;

       

     


Och tidigare i veckan köpte jag dessa + 10 par sockar så nu klarar jag mig nog ett tag :)

    

Onsdag

Godmorgon !

Idag när vi kom in från morgonpromenaden hade vi fått hem H&M's vårkatalog.. VÅR. Vet inte hur det är med er men jag tänker inte på klänningar och korta shorts när det är -28 ute Brrr*

Men jag tjuvkikade faktiskt i katalogen igår hos Mamma och ja, jag antar att alla modeslavar kommer gå runt och se ut som idioter i sommar.. Alltså byxdresser helt i leopard eller pösiga 90talsbyxor i Paisley ?! Och maxiklänningarna då, varför vill man gå runt och se höggravid ut ?  Hehe nej men överlag var det väldigt mycket 70-tal över det hela, mycket mocka och utsvängda jeans.. Lite hippiestuk sådär.



Kolla in den nya supersnyga 90tals fettoamerikamamma-byxan ! ;)

Hahah nej jag vet egentligen inte varför jag satte mig här nu, Jag ska gå och läsa tidningen samt äta frukost istället och SEN sätta mig här :) Hehe nej vi ska packa och sånt oxå, å duscha å diska å vara ute på promenader och allt såntdär ni vet. Emil skulle komma vid 16-tiden så jag borde väl laga någon middag tills dess oxå ;)

Dag 06 - 10 saker ni inte visste om mig

Äh va tusan, Jag ger listan ett nytt försök.. Här får ni kategorin som fick mig att ge upp sist: 10 saker ni inte visste om mig ! Hur svårt är inte sånt ?


1. Alltid, Ända sen jag gick på dagis har alla i min närhet påpekat att jag är en sån som aldrig gråter.. Men sanningen är den att jag lipar för typ ALLT. Om jag läser nåt sorgligt eller till och med romantiskt, Alla sorgliga eller romantiska filmer. Kan typ inte se nån dö i en film utan att börja snörvla. Om jag tänker på nåt hemskt kan också tårarna vara nära osv.. Ja jag är riktigt känslig :D

2. Lite samma spår som punkt nummer ett tar jag sjukt lätt åt mig om någon säger något dumt om eller åt mig, Om nån bara är dryg eller otrevlig eller typ såna som klagar på att man gör saker fel tar jag väldigt illa vid mig av. Till saken hör då att jag själv kan vara jävligt rättfram, nästintill elak mot andra

3. Att jag faktiskt inte alls är intresserad av att förlova mig, gifta mig, skaffa barn eller nåt annat ansvarsfullt. Sånt skrämmer mig.. Allt som är sådär överseriöst och bindande skrämmer mig.

4. Att jag inte är dryg och otrevlig som de flesta tror utan det är bara så att har jag inget att säga så är jag tyst och jag har inget behov av att prata med folk jag inte känner. Tvärt om stör jag mig på folk som pratar i onödan.

5. Att jag skäms över att köra volvo och längtar efter nästa Mercedes.

6. Att jag är sjukt pedantisk.. Hehe nej det visste ni redan :D, Eh då tar vi "Att jag inte har eller nånsin har haft någon Facebook"

7. Att jag har blivit sjukt feg och torr på senaste år. Nu dricker jag i stort sett aldrig och åker aldrig nånstans utan att ha allt planerat och vara säker på att man har chaufför så man tar sig hem osv. Inte direkt som när man var 14, hällde i sig sprit för att fullast vinner och vaknade i en helt annan stad hos någon man inte direkt skulle ha sovit hos nykter med nycklar, kort och väska, mobil och allt annat bortsupet eller som att jag nånsin skulle gå hem ensam svinfull mitt i natten i -25. Hojja, Nej nu sitter jag hemma och är rädd för inbrottstjuvar ;D Anledningen – Att jag blir så förbannat bakis dan efter. Och då menar jag sjuuuuukt bakis. Samt att jag inte får ut något av det, Det är inte roligt längre. Been there done that

8. Att jag aldrig gått ut på krogen.

9. Att jag egentligen inte är någon djurmänniska och är rädd för hundar.

10. Att jag i hemlighet älskar snus och brukar köpa kanske 1 dosa i månaden.





01 – Om mig
02 – Min första riktiga kärlek
03 – Min familj
04 – Min Önskelista
05 – Vad är kärlek?
0610 saker du inte visste om mig
07
– Min bästa vän
08 – Ett pinsamt ögonblick
09 – Min musiksmak
10 – Det här hade jag på mig i dag
11 – Mina syskon
12 – I min handväska
13 – Mitt hem
14 – Bloggfavoriter
15 – Mina framtidsdrömmar
16 – Det här har jag ätit idag
17 – Ett favoritminne
18 – Dåliga vanor och laster
19 – Jag som liten
20 – Min dag i bilder
21 – Det här vill jag bli när jag blir stor
22 – Det här upprör mig
23 – Det här får mig att må bra
24 – Det här får mig att gråta
25 – En första
26 – Mina rädslor
27 – Detta skulle jag göra om jag vann 10 miljon kronor
28 – Det här saknar jag
29 – Min favoritsemester
30 – Om det här vore min sista dag

Aaah

Tror ni det är nå varmt ute eller ? Jag säger Nej.. -27 just nu och när jag åkte från Gammelstan var det -29 där. Fyfäään.. Men på Torsdag ska det bil hälften så kallt, Vi längtar.
Älsklingsvovven får köldkramp i tassarna så fort vi är ute lite längre (typ 20 min!!) Så det får bli många korta promenader istället och lite aktivering här inne. Idag har jag gömt godisar i stängda toalettrullar, lekt sök och försökt lära honom vacker tass men det där med trix är inte riktigt hans cup of tea. Jag kan nästan sträcka mig så långt och säga att han är riktigt trög på den fronten, Iofs jämför jag med Troja som är Trickexpert men ändå :)

Nåja.. Tvättat, diskat, varit ut med massa sopor och gjort läxor har jag oxå. Sen har jag köpt hundgodis och hundben åt Oden på Dollarstore och godis åt mig och Emil på systemet. Vet inte riktigt hur jag tänkte när jag köpte en vinflaska, en flaska sangria, 2 cider och en gin och tonic. Kanske att jag skulle supa som fan hela helgen ? Eller så hade jag beslutsångest och bara plockade lite olika saker.. Eller nåt ? Who knows ?

I gammelstan åt vi middag med tillhörande efterrätt, läste tidningen, åt lite godis och sen spelade vi BUZZ som faktiskt var roligt och jag vann ! Haha, Är det ofta man spelar tvspel med sina föräldrar eller ? :D Nåja, Andra gången förlorade jag då och sen åkte vi hem.

Har vikt tvätten och ska kanske börja plocka ihop lite av vad vi ska ha med oss till Korpis imorn, Vi blir ju där ganska många dar ändå så man kanske behöver lite grejer. Men nu ska jag först fortsätta lyssna på musik och ta något gott ur systempåsen :)

Bjuder på en riktig gammal goding.. Älskade denna där kring 14årsåldern :)

Tisdag

Ny dag, Nya möjligheter.

Igår när jag pratade med Emil om det här att han oxå måste vara med Oden under julen för at jag varken orkar eller hinner göra allt själv + Att jag oxå hade längtat efter att vara ledig och bara ta det lungt över julen.. Så bestämde vi att han skulle hämta Oden idag (Då tar vi 5 dagar var). Men då senare på kvällen kom jag på att det är ju jäkligt onödigt att han ska hämta honom när jag ändå ska åka upp en dag senare så istället hämtar han oss båda imorgonkväll.

Det blir nog bra.. Jag har bett Mamma om hjälp så hon ska komma och ta lunchpromenaden medans jag har tvätttid. Morgonprommisen har vi ju redan avverkat så nu ska jag skicka in ett par uppgifter till min lärare innan jag sätter igång med disken.

Efter tvättiden ska vi åka ut till Gammelstan och äta middag, Då gör jag även den flugan på smällen genom att ta ärendena på Storheden när vi far dit.

Då har jag bara att ta ut en massa sopor och att packa kvar som jag måste göra så det här blir nog bra ! :)

Uäk

Nu har jag lugnat ner mig lite men still, Jag ska inte alltid alltid alltid behöva vara den enda som gör alla måste och tar allt ansvar. Jag är så trött på det !

Hursomhaver så vet ni vid det här laget att jag inte duger till att laga mat åt mig själv. När Emil är hemma bli det kalvstek och potatisgratäng på en måndag och helstekt kyckling en onsdag. Men åt bara mig ? Äh nudlar duger väl. Ungefär så.

Det blev Kebabrulle idag... Är det bara jag eller är skräpmat egentligen rätt äckligt ? Man föreställer sig alltid att det ska vara gott men det är aldrig det.. Jag kan faktiskt säga att jag inte gillar skräpmat längre.. Smaken tilltalar mig inte. Segt halvkallt bröd uppblött av dressing där det simmar runt lite sallad och överdrivet stora lökbitar.

Och hamburgare då.. Uäh. I used to love maxmat eller ett riktigt stort kycklingmål från korvgubben men näe det är inte heller gott, Dem stressar så mycket att dressingen alltid ligger på ena sidan och hamburgaren sticker ut ur ett torrt bröd på andra sidan - Dessutom smakar det saltgurka som fan nuförtiden och så en massa ketchup och max vita dressing har blivit SUR. Ah jo juste, Jag fick en plastbit i kebabrullen !

Så för att göra en lång historia kort har jag slutat njuta av skräpmat.. Det är ju egentligen bra men trist när hjärnan fortfarande är inställd på att det är gott så man köper det, blir äcklad, slänger hälften och har slösat sina stackars pengar. Spicy Italian från Subway eller Sushi is the shit !! ♥

Dags att säga ifrån

Nej nu har jag fan fått nog av det här.. Jag är så jäääävla less på att bara bli lämnad här med ALLT själv.

Jag blir inte ens tillfrågad utan det tas förgivet att man bara kan åka iväg och roa sig i 10 dar utan att bry sig om något annat för Elina finns alltidalltid där och tar hand om allt.

Jag stiger upp före faan varenda jävla morgon för att åka iväg och slita på dagarna utan att få så mycket som ett öre för besväret, stressa hem och ut med hunden, laga mat, städa ja allt som behöver göras. Tyckte det skulle bli skönt med jullov men var tvungen att jobba första veckan för att överhuvudtaget få in några pengar, Nu andra veckan ska jag gå ut med hunden själv minst 4 ggr om dagen, handla, tvätta, städa, betala räkningar, stiga upp tidigt på morgonen, diska och göra en massa ärenden. Vad skönt och avkopplande ! Vilken tur att jag hinner vila upp mig lite innan praktiken fortsätter och att jag känner mig pigg i huvet och kan fatta nåt av alla mina skoluppgifter som ska göras.

Vad roligt det vore om JAG kunde göra nåt som JAG ville och JAG tycker om. Bara få ta en sovmorgon, en hel lugn dag, kunna åka på mellandagsrean utan dåligt samvete eller vad som helst.

Missförstå mig inte, Jag älskar verkligen Oden och ser inte honom som en börda men det smärtar mig att se hur ofokuserad han är på promenaderna, hur överskottsenergin samlas för att jag inte orkar ta hand om både honom, mig själv och hemmet helt ensam. Mitt tålamod tar bara slut och jag räcker inte till.

Och jag vet exakt hur det kommer låta "åååh jag får aldrig göra nååååånting !" Men jag får inte heller så mycket gjort när det bara tas för givet att jag ska sitta hemma 24/7 medans han är borta, Visst Emil tar precis lika mycket hand om Oden under veckorna men det vore kanske skönt om jag oxå för en gångs skull fick vara ledig.

Just my luck

Arrrggghh

Här sitter man och försöker göra sina läxor men det är inte det lättaste alltid.

Jag har fått hem en massa häften inom olika områden i matlagningskunskap men problemet är att inga av svaren finns i dessa häften och ingen bok finns i ämnet heller så allt måste man söka upp på internet, i kokböcker osv. Då är det kanske lite onödigt att få "material" för att kunna göra dessa uppgifter när fan INGET relevant står där.

Givetvis fungerar inte hemsidan där vi har lärportalen heller men vi förväntas ändå ha gjort det här under julen.. En fråga bara, hur ska man kunna göra testen på hemsidan och skicka in för rättning när den inte fungerar ?!


Måndag

Godmorgon !

Här sitter jag med en kopp kaffe och försöker vakna till liv, Går inte så bra - Är sjukt trött.

Och jävla mellandagsrea vill jag bara säga alltså, Satt och läste tidningen fylld med annonser om hur det var halva priset på hela världen och upp till 70% rabatt på utvalda varor. Varpå jag genast började få ångest och tänka att ååh jag kanske måste fara till några affärer ändå - Det är ju så billigt.

Men nej lilla hjärnan nej, Jag behöver INGENTING. Ingenting behöver jag och ingenting ska jag köpa heller.

Däremot ska jag åka till Mamma och dem och äta nån dag, De bjöd dit mig på middag igår men då var jag för lat för att orka åka iväg nånstans och åt en vitlksbaguette och en morot till middag istället. Den dagen jag bestämmer mig för att åka dit ska jag ta vägen förbi Storheden och handla lite mat, vara på apoteket och systemet. Ifall att man måste dricka på Nyår.


Men nu i detta zombietillstånd skall jag göra ett försök att börja med mina läxor.

Slut för idag.

Såja, Nu tänkte jag börja avrunda för dagen.

Det blev att fara till Storheden för oss men jag glömde helt bort att jag skulle vara till Apoteket oxå så det blev bara en snabb sväng in på H&M där jag skulle köpa underkläder och strumpor så jag gick till den avdelningen, Tyckte dem hade ovanligt lite på rea och så men hittade mig några saker och betalade. Så ser jag på vägen ut att det fanns hur mycket fina underkläder som helst som var utställda bland dem vanliga kläderna så jag missat dem.. Suurt. Ides inte börja tjorva om att lämna tillbaka det jag nyss köpt för att jag hittat nåt finare osv så jag åkte hem med sura miner :P

Gick på en långpromenad med hunden och när vi kom in lekte vi "sök" igen. Sen har jag diskat, dammsugit och skurat halva lghten och haft ut alla mattor på vädring.

Har även hunnit med att vila en stund på soffan, Se Linas kvällsbok som gick på tv och var sådär lagomt kass ;D


Nu ska jag göra någon god kvällsmat och ta in mattorna innan det är dags att gå ut med Oden igen, Sista svängen för ikväll. Hoppas vi kan ta sovmorgon imorn !

Filmtips: K-Pax

Igår såg jag filmen K-pax, Har sett den förut men jag tycker den är riktigt bra och tåls att ses igen.



Filmen utspelar sig på en Psykiatrisk klinik i New york dit en man tas efter att ha blivit misstänkt för ett rån. Till en början är man säker på att Prot (som han kallar sig) lider av allvarliga vaneföreställningar men med tiden börjar både patienter och läkare blir mer och mer övertygade om att han kanske talar sanning.

K-pax är enligt mig en riktig feelgoodfilm. Huvudrollerna spelas av Kevin Spacey & Jeff Bridges som jag tycker är väldigt bra båda två.

K-pax får 4/5 poäng av mig !

Annandagen

Hejhej, Eller godmorgon !

Då min kära lilla vovve inte gjorde sina behov på någon av kvällspromenaderna igår fick jag tack vackert ställa klockan på 06 och gå ut med den lille krabaten. Hade ju kanske varit skönt att sova lite längre än så men jag är inte den typen av hundägare som väntar tills det är akut och hunden själv måste be om att få gå ut, Jag ser det som mitt ansvar att se till att han ska få komma ut så pass ofta att han aldrig behöver "hålla sig".

Den inställningen verkar dock inte alla ha.. Som här på Porsön bor det ju vääldigt många hundar och man brukar möta flera stycken på varje promenad men sen det blivit vinter ser man INGA hundar.. Vad mystiskt. Är det så att alla hundar helt plötsligt tappat behovet av rastning, motion, stimulering och frisk luft bara för att det blivit kallt eller är det kanske ägarna som är ena jävla latmaskar som dessutom låter detta gå utöver sitt lilla djur ?

Som våran ena granne, Tror jag berättat tidigare om att dem under de första 3 månaderna med sin hund inte gått längre än runt vårat hus. RUNT HUSET. Det är inte ens 100 meter ! Nu däremot väntar dem så länge med att gå ut att hundstackarn sätter sig och pissar ett hav 2 meter utanför trapphuset och sen går dem in. Givande "promenad" kan jag tro. Samma med bajsandet, Vilken hund gör det rakt utanför trappen om det inte är riktigt akut ?

Ja, jag blir så irriterad som ni märker.. Man kan helt enkelt inte skita i sin hund bara för att det har blivit kallare ute. Capiché ?

Nånå, Tillbaka till dagen. Vovve fick mat och jag frukost innan vi gick och la oss igen. Jag sov till 08.30 och Oden ja han snarkar på ännu ett tag, Ungefär till kl 11 brukar han sova även om jag är vaken och stökar runt :p

Jag har slagit igång motorvärmaren och funderar på att åka iväg på en liten ärendetur. Lär väl vara packat med folk men jag skulle vilja köpa lite underkläder, sockar, vitaminer & flourskölj etc.

Jul för tredje dagen i ordningen

Sådärja, Nu är julen helt avklarad för idag har vi varit hos min Pappa och hälsat på samt ätit julmat och lite fika på det. Emmeli var där och åkte sedan med oss hit och blev hämtad av Mamma så det var roligt att träffa henne som vanligt och så fick hon se våran lägenhet och träffa Oden som passade på att sitta i knät och bli lite kelad ;D

Emil har nu åkt tillbaka mot Korpis vilket kändes trist, Jag saknar honom mycket redan =/ Men om några dagar åker vi upp till honom iaf.. Den 30:e kanske så det är ju ett tag kvar.

Jag och hunden har nyss lekt "Sök" som går ut på att jag gömmer en leksak massor av gånger här i lägenheten på olika ställen och han ska söka fram den, Han tycker det är jätteroligt och blir så stolt när han hittar den.. Och sen blir han helt utmattad och somnar haha :D

Vi ska gå ut på promenad nu och när jag kommer in ska vi bara ta det lungt, Se en film eller så :)

Har en massa filmer hemma men funderar på Män som hatar kvinnor eller Inception.. Hmm.







Juldagen !

Hej och Godmorgon !

Här har vi stigit upp tidigt och varit ute på en 40-minsprommis, Gud vad skönt att det är lite varmare ute nu ! Bara -15 ;D haha. Nåväl.. Hellre det än -20 iaf.

Jag har nyss ätit frukost i form av en tallrik jordgubbsfil och en rullihopmacka med pepparrotsost och kalkon. Måste göra mig en het kopp kaffe nu så man får upp temperaturen lite innan jag ska hoppa i duschen (Det är ju dödsdömt att duscha om man är frusen redan innan!)

Senare idag ska vi till Ängesbyn, Är tanken iaf.. Emils dieselfilter hade frusit ihop igår så vi får se. Annars får jag väl fara dit själv. Hade ändå inte tänkt vara så länge för Oden kan inte följa med dit. Nog för att han kan vara själv hemma men jag känner som att eftersom han är ensam hemma på dagarna under veckorna ska han inte behöva vara det under helgen men nu är jag ju ledig länge så :)


Nej, Duschen var det.

Natural

Shit vad den här dagen har varit lång.. Känns som om klockan är jättemycket !

Här hemma har vi bara tagit det lugnt efter julfirandet, Jag och Oden. Varit ute på en promenad och sen gått ut med en massa kartonger, skräp och andra sopor. Jag har även kokat fikonmarmeladen färdigt som jag ska ge i julklapp till Pappa och dem imorn tillsammans med kex och en god blåvit mögelost :)

Nu ska jag gå och diska upp alla koppar och fat vi fick av tomten idag och sen äta lite kvällis och dricka te i väntan på att klockan är nog mycket för att gå ut sista kvällspromenaden. Jag vill nämligen sova lite längre imorgonbitti :)




Såhär har jag sett ut idag och hårfärgen jag har nu är för övrigt det närmsta man kan komma min naturliga hårfärg för som ni ser har jag ingen synlig utväxt alls och då har jag ändå inte färgat håret en enda gång sedan sommaren 2009. Eller jo jag har gjort slingor en gång förra vintern :p

Julklappers 2

Här får ni se vad jag fick i julklapp av Mamma och dem som jag är väldigt glad & nöjd över :)


En jättefin gammal kaffeservis


Schampo och Balsam


Ullegulle Tofflor och en morgonrock som jag inte tagit kort på men den var iaf svart med rosa prickar.


Böcker; Norrbotten värt en resa och Döden i grytan.


Mandelkvarn


PS2 med ratt & pedaler samt Guitarr Hero.

Och en grön Ryamatta som jag kan visa någon annan dag :)

Julafton

Aaah Julefriden är här... NOT

Emils bil startar inte pga av att det är svinkallt ute och motorvärmaren har av någon anledning inte gått fast den var inställd !... Surt, Så nu har vi batteriet på laddning i hallen med kupévärmare som värmer upp det. Ute är motorvärmaren igångslagen, motorn inbäddad i handdukar och en kupevärmare som går inifrån bilen och ut under motorn för att hjälpa den ännu mer att få upp värmen.

Så han blir lite senare än han tänkt sig upp till byn och jag blir lite stressad med tanke på att vi måste ge starthjälp med min bil som bekant inte har bästa batteriet just nu och jag vill ju gärna att den ska starta när jag ska iväg på mitt julfirande i Gammelstan där vid 10.30

Nåväl.. Jag är van, Julafton = Kaos och så har det varit senaste 20 åren =)


Nååå men, God Jul på er ! Jag blir inte så länge borta utan firar bara hos Mamma nu på förmiddagen och så åker jag hem sen när dem ska gå upp till Mattias föräldrar och fortsätta fira där. Jag är ju inte så mycket för stora tillställningar och dem är allergiska där så isådanafall måste jag lämna Oden och nä.. Jag är hellre med honom :)

Jag har tänkt ladda ner någon film att se ikväll men just nu ligger skarvdosan till Emil's dator ute på parkeringen sååå :p

Julklappers

Jag & Emil bestämde att åtminstone öppna paketen vi gett till varandra ikväll och det här fick jag av gubben;



Innehållande;






Och en stektermometer men den är i förpackning ännu och svår att fånga på bild :)

23/12 Lilla julafton

Äntligen hemma !

Idag skulle jag ju bara ha jobbat i 2,5h (ren städtid sen tillkommer ju restid oxå) Men det drog ut en massa på tiden för att jag verkligen inte hann ! Visst tar det ju alltid längre tid att städa där man aldrig har varit förut men det var fan sjukt kort om tid. Tänk er ett 2våningshus där man ska rengöra allt i köket, allt i badrummen, dammtorka alla ytor, lister tillochmed alla element, damma mattor, ta ut sopor, dammsuga och skura hela huset och sen dessutom skura trappen för hand med en trasa. Det hinner man INTE på 2,5h. All eloge till Åsa som klarar det.

Nåja, Som ni förstår fick jag stressa som en jävla jude och fick på köpet huvudvärken from hell ! Har nyss sköljt ner en ipren med ett glas treo och har nu tigerbalsam på nacken. Skulle behöva vila men hinner inte.. Måste duscha, vara till kvantum, fixa kläde, garnera tårtan osv innan det är dags att åka till Gammelstan och fira jul.

Lyckligtvis hade Emil dammsugit och varit med med soporna medans jag var borta och nu är han ute med hunden.

NU ska jag hoppa i duschen så man kanske blir lite renare än vad jag känner mig just nu :)

22/12

Jahappp... Idag har jag varit och jobbat, Är alltid lika nervös när jag har varit och städat hos någon annans kunder för att jag inte vet helt säkert vad dem har för krav och hur dem är vana att få det gjort osv. Så får man gå igenom tusen gånger i huvet:
"Gjorde jag det där nu, jag glömde väl inte låsa dörren, visst tog jag ut soporna, tänk om jag glömde spola efter att ha hällt ut skurvattnet, kollade jag riktigt noga på duschkabinen från alla vinklar tänk om det är kvar nån fläck nånstans osvosv"

Hittils har jag ju inte fått några klagomål men man vill ju inte få några heller så ! :D

Nåväl.. Åkte hem efter det och har varit ute med hundet i iskylan. Det är -21 nu Brrrr*

Anyhoo, Ska strax börja med middagen som idag blir kyckling i jordnötssås vilket alltid är lika smarrigt :) Åsså ska jag göra Laxcheesecaken till imorgon, Nivet vi ska ju fira jul hos Mamma redan imorn så Emil oxå hinner vara med, Sen åker han upp till sin familj och firar julafton där och sen ska vi till min Pappa på Juldan.

Imorn jobbar jag bara ca 2,5 h och det är ju skönt så man slipper stressa en massa sen.

Nåt sånt här ska tårtan se ut fast utan sparris då, Jag tänkte garnera min med Gravad lax, räkor, rom och kanske några citronskivor :)

Tisdag

Jaa igår då.. Så åkte vi till Gammelstan och lämnade tillbaka deras bil, Hämtade en kylare till mercan och handlade eller nej rättare sagt försökte handla - Det var nämligen slut Kavring på både Willys, Ica Maxi och Coop !! Jag ska ju fan ha det till Laxcheesecaken till jul men det ska väl alla andra oxå antar jag :s

Idag har jag jobbat och kom hem för en stund sen, Tog tag i lite av den eviga disken, torkade bord & bänkar, rengjorde spisen osv

Nu i eftermiddag ska Emil fara och byta kylare på Mercan så jag tänkte kanske följa med (Den står ju hos Mamma och dem). Jaja det återstår att se hur jag gör, Nu måste jag då hoppa i duschen och sen laga middag !




Gjorde mig till för någon dag sen och köpte hem nötter, hällde upp i fin skål och så HAR VI INGEN NÖTKNÄCKARE !

Påfyllnad av det redan fulla hemmet

Här är några av sakerna jag fick i Söndags.. Sen var det ju mycket mer saker som jag inte ides fota oxå som tex kökshanddukar, tyger, bestick osv.




2 glasskålar/fat


En ljusblå Kockums-Gryta.

Och en 3-literskål i dem klassiska färgerna, Även det från Kockums.


Och så 2 plåtburkar, Den blå är en gammal kaffeburk från Gevalia :)


Måndag på Maid

Sådärja, Nu har jag kommit hem efter dagens arbetspass.. Städade bara hos en person men i 4 timmar så en halv dag blev det ju ändå :) Faktiskt var det rätt skönt att jobba, Lixom avkopplande på nåt vis.. Antar att jag fått ny ork, lust och energi till jobbet nu när jag varit borta ifrån det så länge :)

Nåväl.. Jag tog bussen hem och nu borde jag verkligen ta tag i diskberget i köket.. Jag gjorde ju både julköttbullar, middag och lingonparfait igår så det blev endel disk om man säger så ;D

Fast skönast av allt vore ju att lägga sig och snarka på soffan en sväng, Tror jag gör det så går det snabbare med allt annat när jag blivit lite piggare :)


Julstök

Här fortsätter julstöket.. Jag har nyss gjort klart smeten till jul-köttbullarna och när den svällt färdigt i kylen ska jag börja rulla dem och frysa in så är dem färdiga att bara ta upp & steka på julafton. Receptet på världens godaste köttbullar hittar ni här




Fick med mig en hel del saker från Mormor så dem har jag diskat och det som var av tyg har åkt i tvätten. Sen är det ju snart dags att börja med dagens middag oxå så man kan väl inte direkt påstå att jag går sysslolös ! Jag ska laga tagliatelle med en pastasås idag :)

Granen började jag klä igår men det tog sån tid när man var tvungen att knyta fast trådarna i alla nya pumlor så det är inte heller helt klart.. Dessutom ska jag hinna göra en Laxcheescake, Fikonmarmelad och Lingonparfait till julbordet och då jobbar jag i veckan oxå... Ja fytusan, Får hoppas jag hinner med allt :)

Söndag

Jahapp, Då var man uppstigen även idag ! Har varit ute med hunden, ätit, diskat, bäddat sängar osvosv.. Massa sånt småtjaffs. Nu ska jag sortera upp tvätten så karlsloken kan tvätta medans jag är borta.

Ska åka med Mamma till Mormor för att sortera bland hennes grejer om det är nåt jag vill ha därifrån. Förstår att det låter hemskt att vara och ta bland hennes grejer medans hon ännu lever men grejen är den att hon är en sån som haft heeeela huset fullt i fina saker eftersom hon alltid åkt runt på loppisar och sålt.. Alltså gamla fina grejer som tavlor, porslin, prydnader, silvergrejer, gamla olje och fotogenlampor osv men sen hon blivit sjuk har hon börjat slänga allt som hon inte längre vet vad det är. För inte så länge sen åkte ett guldarmband värt 30.000 i metallsoporna så det är för att hinna rädda lite av det som är kvar vi ska dit och såklart slänga sånt som är uppenbart skräp.

Ska komma ihåg att byta ut vinstlotten mot 2 nya och köpa frimärken till julkorten.


Seee ya later !


Utorsdagen nummer 1

Ska jag berätta om min underbara dag ?!

Det började med att min bil inte startade pga slut ström, blev inte specielt förvånad och startade den med mitt hjälpbatteri, Fick kärringstopp när jag skulle plöja ut genom snön på parkeringen men som tur var startade den efter det utan hjälp. Det snöade som fan, Jag hade tagit på mig alldeles för kalla skor, Helt plötsligt fungerade varken vindrutetorkare, ena bakljuset eller parkeringsljuset. Jag var redan här på bristningsgränsen till ett allvarligt raseriutbrott - Jag tål bara inte när saker ska jävlas. Fläkten i bilen har varit trasig sen jag köpte den vilket leder till att rutorna fryser igen av imman när det är kallt ute så jag såg ingenting heller.

Åkte och tankade och kom först då på att jag hade ju glömt nycklarna till Ida & Niklas hemma. Great.. Fick åka hem igen och när jag ska iväg har nån bil ställt sig ivägen så jag var tvungen att krångla mig ut mellan några parkerade bilar. Så var det dags att bege sig ut på 97an där det som vanligt är fullt med idiotiska omkörare som sådär bara för säkerhetsskull måste ligga på mitten av vägen en mil efter dem kört om så man ser ungefär noll och ingenting pga snöröken.

När jag har städat färdigt i Sävast och ska hem igen har motorvärmaren tydligen inte gått alls. Kul. Bilen startade som tur var men när jag kört ca 5km får hastighetsmätaren damp och låter som om den ska sprängas hela vägen hem. Såå.. Idag har alltså hastighetsmätare, vindrutetorkare, batteri, bakljus och parkeringsljus behagat fungera/inte fungera som det själv vill. Då har jag ännu inte nämnt tinnituspipet, Det metalliska skrapandet och det rullande klonkande ljudet som uppkommer vid högre hastigheter. Nu vill jag ha en ny bil ! :)

När jag kommer hem står en av Mamma/Mattias bilar på våran parkering - Då hade Emils kylare spruckit så Mercan står strandad i Gammelstan. Visst verkar vi ha haft en tursam dag ?!

Hursomhelst vart vi bjudna på mat i Gammelstan och har kommit hem därifrån nyss.. Dem har ju 3 bilar så vi får låna den här nu under helgen. Jag tänkte iaf att eftersom jag haft en sån jävla tur hittils idag måste jag ju köpa en trisslott och jag vann faktiskt 50 kronor på den ! :)

Nå men nu är Sara påväg hit, Vi tänkte äta lite snarva och se film åsså ska jag nog klä granen ikväll :)

Aktiv Lördag

Nu har jag nyss varit ute och sopat båda bilarna och kommit fram till att Emil måset sälja sin bil åt mig NU.. Den är så låg att jag når att sopa av hela taket till skillnad från på min egen :D

Har även ätit frukost, varit ut med sopor och lite sånt småtjaffs.. Ska åka till Sävast nu och städa i 3h sen blir det storheden och panta burkar samt köpa mat. Vid 17 i em ska vi till Mamma och dem som bjudit oss på skinksteks-middag :) Ska passa på då att ta med oss alla julklappar dit så det är färdigt :)


Meen, Nu är det dags för mig att börja fara.. Måste tanka oxå ! Oden han får dock följa med sin Pappa idag och köpa en skoter ;D

Fina Bitar - Waylon Jennings

Vill ni veta en artist som är jävligt underskattad ?

Det är Waylon Jennings, Jag älskar honom ! Men det är sällan man hör talas om honom, ingen gör filmer till hans ära, hans låtar spelas aldrig här i sverige osv trots att han på den tiden det begav sig turnerade och hade ett band tillsammans med alla dem andra största countrystjärnorna som Johnny Cash, Willie Nelson och Kris kristofferson.

Han förtjänar att uppmärksammas, Hör bara här så förstår ni :)










Godmorgon

Jahapp, Så var det Fredag då. Egentligen skulle jag haft skola idag men fick ett mail igår om att det var inställt för att så många var sjuka. Så då ska jag åka till stan idag istället.. Måste köpa ett te som Emil ska ge bort i julklapp och så tänkte jag bara allmänt kika runt lite... Det är sååå länge sen jag alls har varit nåt på stan.

Har dock inte jättestor lust att fara med tanke på vädret, Att mitt hår ser helt jävligt flottigt ut fast jag nyss har tvättat det pga av blåsten och jag gillar inte att gå ut med ofräscht hår men om jag ska duscha innan tar det ju en massa tid för håret att torka osv. Sen är det svårt att klä sig för att springa i affärer oxå.. Man vill ju inte frysa när man går till och väntar på bussen men man vill inte svettas i affärerna heller haha...

Nej nu ska jag inte vara omöjlig. Ska gå ut med hunden först och främst och sen får jag kamouflera håret med lite hårspray !




Drama

I helgen när jag var ute med Oden på kvällsprommis var det en piketbuss här med 3 poliser som stod vid en dörr och bad dem öppna osv.. Vart ju såklart väldigt nyfiken men kunde inte stå där och glo ;p

Igår när Emil kom hem från jobbet stod det några poliser på vägen nedanför oss som sprang direkt mot sina bilar och körde efter honom så han trodde ju att dem sett att han hade dimljusen på och inget bälte men då ville dem bara kolla upp allt på bilen och honom.. Typ fråga om han använde droger och varför han inte bor på den adressen han är skriven osvosv massa sånt.

Typ en timme senare när vi skulle till Dollarstore stog det 2 polisbilar, 2 civilbilar + hundpatrullen har nedanför och hade parkerat in nå killar dem pratade med hur länge som helst (Dem var fortfarande här när vi kom hem igen). Så det var nog några som hållit på med lite fuffens kanske ;D ? Blir så nyfiken på sånt där men har ingen aning alls om vilka det är faktiskt fast dom bor på samma gård.

Nåväl.. Det var drama Nr1. Nästa är att min stackars lilla Mormor ska flytta från sitt hem nu och in på ett äldreboende men som tur var hade det varit hon själv som bett om det för att hon inte känner att hon kan klara sig själv längre. Men det känns ju såklart skittrist ändå.. Min lilla Mormor <3. Undrar dock vad som ska hända med hennes hus, Jag kan säga att jag lätt vill ha det :)

Drama Nr3 är att min lillebror idag var med i den där seriekrocken på Gäddviksbron där 1 buss, 1 personbil, en timmerbil och 3 lastbilar var inblandade. Dem skulle med skolbussen till Piteå för att bada när den där olyckan inträffade men som tur var hade det gått bra med alla i bussen och ingen hade fått några allvarliga skador men ändå.. Det hade ju kunnat gå helt annorlunda oxå.

Hemma

Idag är jag faktiskt hemma från praktiken för att jag hade ju jätteont i huvet och nacken igår. Satte tigerbalsam, masserade, tog en treo men inget hjälpte så kl 04 inatt vaknade jag med joooordens värk, kunde knappt somna om så då tog jag två tabletter till och bestämde mig för att vara hemma idag. Det är ju så mycket tunga lyft, mycket belastning på axlar och väldigt hög ljudnivå i ett stort kök så det är inte så bra kombination med huvudvärk :)

Tyvärr missar jag julbordet idag då men det är inte så mycket att göra åt.. Får väl försöka vila upp mig från min förkylning oxå som aldrig vill ge med sig. Sen har jag faktiskt julllov nu i 3 veckor förutom skola imorn och nn lektion vecka 1.. Åsså ska jag ju jobba på Maid i veckan då men det ska ändå bli skönt med lite sovmorgon och lugna dagar ! :)

Så idag när jag är hemma ska jag göra lite nytta som inte är så jobbiga saker.. Ska exempelvis slå in nån kvarvarande julklapp, skriva julkort, diska, vattna blommor osv.


Yihaaw

Skönt, Nu är det bara -7 så med tanke på att det var -20 imorse har temperaturen stigit endel under dagen, Visserligen blåser det ju som fan nu istället men vem blir förvånad ?

Ska hursomhelst ta en långpromenad med Oden nu, Man måste ju passa på dem få dagar det är lite varmare, Typiskt nog har jag fått skavsår under stortån men ska byta till ett par skönare skor nu så jag tror det ska gå bra ändå :)

Ska börja med middagen sen som idag blir korvstroggis.. Ska bara ta det lungt resten av kvällen förutom att duscha och dammsuga lite snabbt.


Nu har jag inte tid att sitta här mer.. Hejdå.

Iiuuh

Äckligaste reklamen just no or what :D ?

Tisdag

Den här dagen har varit både vanlig, dålig och bra.

Det som varit som vanligt var ju då praktiken som sysselsatt mig fram till kl 15. Idag har jag rivit 25 kg morötter och gjort janssons frestelse på lika mycket potatis. Det är julbord på Torsdag så därför pågår förberedelserna för fullt nu !

Snabbade mig hem och hämtade Oden som skulle följa med mig till jobbet där jag skulle träffa Simon för att kolla upp hur mycket och när jag ska jobba nästa vecka. Då startade såklart inte bilen - Batteriet var helt dött så jag fick ringa nödskjuss så vi tog oss till kontoret iaf där det var väldigt fort gjort.. Det är ju så lungt med kunder nu innan jul så jag tog Åsa's schema rakt av och kommer alltså jobba 4-5 timmar om dagen Måndag-Torsdag. Det dåliga var då förstås problemen med min bil. Fast positivt var ändå att när jag berättade det åt Emil sa han att det var en jävla tur för mig då att han fått tag på ett jävligt bra batteri idag :)

Det som varit bra idag är då att jag slapp en sten från mina axlar.. Det är nämligen så att vi har skola 9-12 på fredag och sen ska jag egentligen städa hos Ida & Niklas i 3 timmar vilket betyder att Oden måste vara jättlänge hemma själv och Emil hade inte möjlighet att åka hem på lunchen då men som tur var kunde jag komma och städa på Lördag istället så nu har jag helt plötsligt halva dan ledig istället ! Skönt :)

Nej, Nu ska jag göra mig en kopp citron och honungsvatten

Lucia

Scha allihopa !

Fan vad less jag är på att vintern är en enda lång förkylning ! Ska börja bli väldigt noga med att tvätta händerna så fort jag kommer hem eftersom man rört i en massa bassilusker på bussen etc. Varma kläder har jag redan börjat använda åsså drack jag nyss varmt vatten med honung och citron.. Om det nu ens hjälper vad vet jag :) ?

Jaa.. Förutom det då så är det ju ny vecka idag, sista praktikveckan innan jullovet och sen ska jag ju jobba nästa vecka på Maid så imorn ska jag dit och kolla hur mycket, när var hur typ.

Kallt som fan är det oxå.. Just nu -20,3. Jag hade ju tänkt köpa hem lussebullar idag från affärn på skolan (Dit HR bakar och säljer) men då hade dem slutat baka för i år så nu får vi inte ens några lussebullar på Lucia ! :( Inte för att jag ska klaga, Har blivit helt fet nu bara för att man får gratis frukost, lunch och fika vareenda dag på praktiken och så äter jag ju frukost hemma före det +  middag och kvällsmat. Kanske nåt onyttigt däremellen oxå.

MEEN på tal om mat, Nu måste jag gå till köket och börja mala potatisen så man får sig nå palt nån gång ! MUMS :)

En Lista

Jag slutade ju som bekant med den där 30-dagarslistan, Det var ju inge roligt när man var tvungen att göra det varje dag men en liten lista då och då är ju alltid ett roligt tidsfördriv ;)

1.Vad/vem fick dig att skratta idag?
- Med Emil i telefonen och säkert när jag lekte med Oden.
2. Vad gjorde du 8.00 imorse?
- Då sov jag faktiskt fortfarande.
3. Vad gjorde du för 30 min sen?
- Åt middag
4. Vad hände dig 1993?
- Jaa.. Jag minns faktiskt inte. Jag var 3 år och bodde på bergnäset.
6. Tre ord varför du sist spydde?
- Blir lätt bakis
7. Vilken färg är din hårborste?
- Svart & Silver
8. Vad köpte du sist?
- Veckohandlade mat igårkväll.
9. Vad fick du senast i present?
- Förra veckan när vi fick en massa julmat & gott hem av Mamma.
10. Vilken färg är din dörr?
- Alla dörrar här inne är grå och ytterdörren är svart.
11. Var förvarar du dina pengar?
- På banken och i min spargris ;)
12. Hur var vädret igår?
- Kallt !
13. Vart kramades du sist?
- I köket i fredags, Sa hejdå åt Emil. Eller ja jag har ju såklart kramat Oden en massa i helg.
14. Vad ser du fram emot?
- Att min praktik och utbildning ska bli klar.
15. Vad är 15?
- Jadu det är ett tvåsiffrigt tal mitt emellan 14 och 16
16. Vilken skostorlek har du?
- 35
17. Vill du klippa dig?
- Det skulle inte sitta helt fel.
18. Är du över 25?
-  Nej
19. Pratar du mycket?
- Ibland.
20. Kollar du på O.C.?
- Nej nej, jag följer inte serier
21. Har ditt namn ett "x" i det?
- Haha nope, Borde kanske döpa om mig till Xlina eller nåt. Det är coolt har jag hört.
22. Känner du någon som heter Steve?
- Did Iii do that?
23. Hittar du på egna ord?
- Haha ja det händer väl då och då när jag är lite senil och inte kommer på det riktiga ordet.
25. Är du en typiskt svartsjuk person?
- Nej det skulle jag väl inte säga.
26. Vad har du för mobil?
- Äh vafan nu minns jag ju inte vad den heter men en svinbra gammal Sony Ericsson Walkman.
 27. Vem ringde du sist?
- Mamma
28. Biter du på naglarna?
-  Nä usch
29. Har du lockigt hår?
- Nope, Straight
30. Vilken konsert ska du på härnäst?
- Haha oj.. Jadu, I dont know
31. Vem är den sämsta personen i ditt liv just nu?
- Haha what ?!... Eh den sämsta personen i mitt liv.. Jag brukar som inte ha människor i mitt liv som är sämst ?
32. Hur många gånger har du svurit idag?
- Orkar inte hålla räkningen men säkerligen många
33. Vilket ord/ vilken mening säger du ofta?
- Nu kan jag inte komma på nåt såntdär som är typiskt mig att säga.. "Jävla idioter" kanske :D
- 34. Har du sett filmen 'Donnie Darko'?
- Ja, Och nej jag fattar inte vad som är så bra med den ?
35. Ska du jobba imorgon?
- Yes, Sista veckan praktik innan julllovet tjoho
36. Vem sa du "jag älskar dig" till sist?
- Emil ofc
37. Vad borde du göra nu?
- Diska, Dammsuga & Laga mat. Hur kul låter det ?
38. Har du något smeknamn?
- Nej jag har som aldrig riktigt haft det.
39. Sover du mycket?
- Alldeles för lite tycker jag :D
40. Vilken är den bästa film du sett inom loppet av 2 veckor?
- Eh det måste vara Shutter Island
41. Vad ska du göra på lördag?
- Ha adventsfika vore väl trevligt ?
42. När var du ute sist?
- ca 3 timmar sen.
43. Har du gråtit idag?
- Nej
44. Är du en glad person?
- Inte direkt.
45. Har du roligt nu?
- Sådär lagomt, Kunde vart värre :D
46. Vad äter du helst?
- Just nu är jag sjukt sugen på godis men jag gillar väl allt från riktiga delikatesser till lösgodis och chips.
47. Vem var du med sist?
- Förutom hunden så var jag igår och hälsade på i Gammelstan.
48. Vad heter din mamma?
- Agneta
49. Vad är hela ditt namn?
- Amy Elina Isabel Nordström
50. Tycker du om någon just nu?
- Javisst !

Duttig Ponke!



Ååh, Oden är så himla duktig på att använda sin nos.
Först när han kom till oss började jag bara lite smått att gömma godisar i ett rum för att lära in kommandot "Sök" vilket gick förvånansvärt lätt och jag fick börja gömma dem svårare direkt.

Sen har jag gjort det några gånger men gått över till att gömma en leksak istället för att göra det lite svårare, Det blev lite mer av en utmaning för honom men han blev duktig på det oxå ganska fort så nu har jag börjat gömma den typ under mattor, under en filt uppe i hans fåtölj, bakom saker osv och även i helt mörka rum så han bara ska nosa sig fram till den och det går jättebra !! Han hinner bara gå förbi saken nån dm så vänder han direkt när han känner att han gick förbi lukten och så går han tillbaka, letar och hittar den ! :)

Sen har vi föresten börjat träna lite mer "Agility-övningar" alltså inte på riktigt utan med saker utomhus.. Tex vid universitetet finns det ganska höga murar som han brukar få hoppa upp och balansera hela vägen på, hoppa över betonggrisar och staket osv, hoppa upp på stenar.. Ja men ni vet en aktiv promenad helt enkelt. Men nu har vi hittat en bra parkering med lite högre bilstaket som står flera på rad så då ställer vi oss på varsin sida om dem så får han springa mellan och ska hoppa över alla vilket han är skitduktig på :)
*Stolt Mamma*

Så det är ju några tips till alla andra hundägare nu när det är för kallt för endel att vara ute länge så kan man ju istället vara ute på kortare men aktivare promenader och även saker som man kan göra inomhus.

Söndag

Här hemma tar vi det lungt som sig bör på en Söndag. Har varit ute med hunden 2 ggr men nu måste vi snart ut igen för att han hittils vägrat skita !.. Har sista tvättmaskinen igång nu oxå så sen ska jag diska och steka upp lite köttfärs vi har i kylen som Emil ska få som matlådor i veckan.

Ska ställa mig och skala potatis ikväll oxå så att det är klart imorn för då ska vi nämligen laga palt till middag ! Tjohoo vad gott det ska bli :)


Sen har jag även suttit och drömt mig bort på Tradera.. Som vanligt finns det tusen tusen saker jag vill ha ! Så jag ska hålla koll på ett par grejer ikväll, Bäst att ställa alarm för är det nåt jag är duktig på så är det att missa auktiner ;)

Nej, Nu måste jag slita mig från datorn.. Ska hinna dammsuga oxå !

Elle belle bi

Nu har jag beslutsångest om huruvida jag ska åka och handla eller inte. Jag måste ju göra det antingen idag eller imorn och jag har inget att göra samt känner mig rastlös så det vore ju ett perfekt tidsfördriv. Samtidigt är jag lite lat och så kan jag ju inte visa mig utomhus med smutsigt hår så isåfall måste jag duscha innan och sen fara ut i kylan med helblött hår. Hmmm

Ähh, Vafan jag hoppar väl i duschen då åsså far vi sen. Jag och min ständige vapendragare Oden ;)




Uppdt kl 21;40

Det blev så att jag kastade mig själv i duschen, åkte till Mamma och blev bjuden på middag där. Jag hade med mig så dem fick smaka lakritskolan och själv fick jag äta blåbärssorbet, fudge och kahvijuusto + lite godis då ;)

Oden hängde såklart på och blev som vanligt bortskämd med en massa gos :D

Sen åkte vi till Storheden och handlade mat, Dock glömde jag IGEN att panta påsarna med burkar jag har i bilen så dom ligger där och är ivägen fortfarande. Nånå, Vi ska då alldeles strax gå ut på sista promenaden för ikväll och sen om jag orkar kanske jag slötittar lite på Sex and the city filmen men allvarligt talat är jag jävligt trött och tror jag sover direkt istället :)

Fightas med köket

Nu är jag i fullt sjå med att brottas med köket, Tar en liten paus nu så får vi se hur mycket jag ids göra sen.

Har nyss rengjort fläkten, En såndär grej jag alltid skjuter liiite för länge på.

Och även tagit kökslådorna dvs;

- Tömt lådorna en i taget och dammsugit ur samt torkat "lådinsatserna" nivet dem i plast med alla små fack man har besticken osv i. Sedan lyfte jag ur dem oxå och dammsög där under. Det hade inte hunnit bli så skräpigt där men det ska det ju inte hinna bli heller :) Äckligt med såna som bara gör sånt på tex en flyttstädnig. Huuuh

Bara resten av alla skåp kvar då ;) Haha nej gud det ids jag aldrig, Dessutom tror jag inte det behövs. Så smutsigt blir det ju inte där man bara har tallrikar och glas. Däremot måste jag ta alla skåp vi har mat och sånt i för där har jag sett att det verkligen behövs.

Faktiskt blev jag jätteinspirerad nu att ta tag i att äntligen göra våra skafferier och skåp lite finare genom att lägga in hyllpapp och kantband. Jag har faktiskt 2 fina papper hemma från Lagerhaus som jag köpt hem i det syftet. Ett 70talsmönstrat brun/grön-blommigt och ett rosa/vitprickigt. Några kantband har jag tyvärr inte =/

Såhär fint kan det bli med lite papper och band :)

Syrak

Arrrrgh, Idag är inte min karl populär kan jag tala om. Jag som hade tänkt sova ut ordentligt idag låg och snosade på skönt i sängen när jag plötsligt börjar höra Britney Spears sjunga. EMIIIIIIIIIIL, Förgrymmade onge !!

Det är inte första gången han glömmer sin klockradio på alarm.. Konstigt nog händer det bara när jag har sovmorgon eller när jag är själv hemma på helgerna. Töpiskt !

Nånå.. Givetvis var jag tvungen att gå på toa, dricka vatten, ta läppsyl osv innan jag kunde somna om en liten stund igen men sen var det dags att stiga upp och gå ut med lilla hunden. Har nyss ätit frukost som idag blev Jordgubbsfil med albran, rostat frökorn med smör och en kopp Äppel/kanel te med honung :) Och ett glas treo då =/ Ska sätta tigerbalsam på nacken senare idag så blir det nog bättre.


Vad ska jag göra idag då ? Jo jag ska plocka isär köksfläkten och rengöra den och så behöver våra skåp & skafferier verkligen torkas ur men det lät ju lite väl jobbigt. Nu ska jag hursomhelst kolla på Julkalendern, Tittar ni på den ? Den är faktiskt riktigt bra i år :) För att inte tala om scenogfrafin, Jättemycket gamla fina kläder, inredningsdetaljer osv !

Fredag

Alltså typ 3 sista helgerna har jag haft ont i huvet mer eller mindre hela helgen. Visst är det jätteskönt att jag slipper det på veckorna men varför just på helgen ? När jag vaknar på mornarna känns det som jordens tryck i huvet som om jag har bitit ihop tänderna jättehårt hela natten.. Jag gör kanske det vem vet, Men nu har huvudvärken redan kommit och det är ju bara Fredagkväll haha.. Hoppas det ger med sig till imorgon så man orkar göra någon nytta :)

Idag då.. Idag har jag bara tagit det lungt nästan. Varit ute med hunden och så har han fått pälsen borstad och avtorkad, sedan har jag borstat hans tänder och skulle smörja tassarna men det ville inte han så jag försöker med resterande 3 tassar imorn istället. Orkar inte tjorva när han bara vill gå iväg - Det blir ju så kladdigt på golvet.

Har diskat ett berg med disk och rengjort lite i köket, dammat dem gamla gardinerna strukit dem nya och hängt upp dem, lagat middag och allt sånt där vardagligt. Sara åkte med Emil upp idag så hon åt oxå här och så bjöd jag dem på Knäck och Lakritskolan.

Nu har jag nyss sett Idol och håller såklart på Jay men egentligen spelar det ju ingen roll vem som vinner han kommer ju bli en känd artist ändå. Nu ska jag klä på mig ordentligt och även tvinga på min stackars gubbe sitt täcke. Det är - 19 ute nu :(

Sen ska jag sova gott !!!

Turkiskpepparkola - Recept

Igår kokade jag Turkiskpeppar-Kola som blev riktigt god !



Recepet som räcker till ca 40 kolor är följande;

3 dl vispgrädde
3 dl strösocker
1 dl sirap
1 msk kakao
0.75 dl turkisk peppar, (Dem hårda starka lakritsgodisarna)
2 tsk smör

ev:
200 g mörk choklad att doppa kolorna i.

1. Blanda grädde, socker, sirap, kakao och godisarna i en gryta. Koka upp under omrörning och låt det sedan koka tills smeten klarar kulprovet.

2. Rör i smöret och häll sedan upp i en form ca 20x20 cm, Ställ kallt och skär sedan kolan i bitar.

Enligt receptet ska man smälta choklad som man låter svalna och sedan doppar kolorna i, Det gjorde inte jag och dessutom glömde jag röra i smöret på slutet men resultatet blev riktigt bra ändå :) Jo, Jag tog föresten en hel dl Turkisk peppar och tycker nog att man kan ta ännu mer oxå :)

Fredag

Brr, Termometern visar på -17 just nu ! Stackars min lilla vovve som säkert fryser massor i den här kylan och jag som hade tänkt passa på att ta en riktig långpromenad nu när jag är ledig men det vill jag inte utsätta honom för så det får bli 2 kortare istället, Visst värmer hans täcke litegrann men han hatar att ha det på sig och benen/tassarna täcks ju inte av det.

Hursomhelst har jag då ett sjukt sug efter att shoppa idag ?! Vill gå på stan och köpa sista julklappen och hitta en massa småsaker till mig själv.. Något nagellack, kanske nåt fint klädesplagg osv :) Men det får vara, Jag ska kika runt lite på internet istället så kanske jag hittar något :)


Nu måste jag ta tag i hemmet lite, Har fortfarande inte bytt till julgardinerna i köket. Skäms på mig ! Måste diska oxå samt skära upp lakritskolan jag kokade igår. Dessutom funderar jag på att bjuda hit Mamma, Markus & Mattias imorn på middag - Helt utan baktankar men kanske kan dem hjälpa mig hit med julgranen, slinga mitt hår och hänga upp en lampa :D !

Skip it

Nä fyfan, Nu skiter jag i den där 30-dagars listan det var så tråkigt.


Men VETNIVAAAD, Nu har jag äntligen helg !!!!

Är ledig imorn och har inget, inget, INGET inplanerat.. Tjoho vad skönt ! Ska bara lata mig... Och städa och vara ute en massa med hunden då. Men förutom det ska jag bara vara :) Och skönast av allt är ju att slippa stiga up 05.30 :D



Nu är det dags att duka och laga mat.

Nattttii

Jag vet att det är dag 6 idag på "Listan" men det var en sån jobbig kategori idag, Skulle skriva 10 saker ni inte vet om mig och det är ju väldigt svårt att komma på och jag är superdupersvinmegatrött nu och ska hoppa i säng istället... Eller mja, Efter att vi gått ut med hunden alltså. Det är -17 ute.. Ååh vad sugen jag är på en promenad ;)

Sista dagen på praktiken innan helgen imorn, Fyfan vad skönt !! Ska sova hela Fredagen minst :D

Bra slut på dagen

Hellu !

Jag är hemkommen från praktiken för ett tag sen och så har jag nyss varit ute med El dogo. Ska börja med maten om ett tag som idag blir riktig snabbmat så vi hinner iväg till Storheden innan det blir för sent. Det blir alltså Schnitzel ;D

Igår lagade jag föresten Thai-mat med en ny ingrediens jag köpt hem nämligen Holy Basil-Paste som är om ni tänker er som Sambal Oelek fast gjord på Holy Basil och chili. Holybasil är en typisk thailändsk örtkrydda med lite speciell smak om ni undrar. Förutom det marinerade jag strimlad lövbiff i Fish sauce, Oyster sauce, vitlök och lite socker. Sen wookade jag det i olja och hälde på cocosmjölk, green curry paste, citron och coconut sweeet chili sauce. Gött vart det !


Nu ska jag gå och skriva en inköpslista och plocka lite disk :)

Dag 5 - Vad är kärlek ?

Vad är kärlek ?

En bild säger mer än tusen ord.





01
– Om mig
02 – Min första riktiga kärlek
03 – Min familj
04 – Min Önskelista
05Vad är kärlek?
06
– 10 saker du inte visste om mig
07 – Min bästa vän
08 – Ett pinsamt ögonblick
09 – Min musiksmak
10 – Det här hade jag på mig i dag
11 – Mina syskon
12 – I min handväska
13 – Mitt hem
14 – Bloggfavoriter
15 – Mina framtidsdrömmar
16 – Det här har jag ätit idag
17 – Ett favoritminne
18 – Dåliga vanor och laster
19 – Jag som liten
20 – Min dag i bilder
21 – Det här vill jag bli när jag blir stor
22 – Det här upprör mig
23 – Det här får mig att må bra
24 – Det här får mig att gråta
25 – En första
26 – Mina rädslor
27 – Detta skulle jag göra om jag vann 10 miljon kronor
28 – Det här saknar jag
29 – Min favoritsemester
30 – Om det här vore min sista dag

Kickstart

Nu sitter jag och häller i mig en Energydrink, Köpte dem igår men då hann det bli så sent att jag inte ville dricka nån och inte kunna somna sen :p Så då passar det ju bra nu så jag får mig en liten Energikick såhär efter en arbetsfylld dag.. Jag ska alldeles strax gå ut med hunden och sen börja med middagen när jag kommer in. Min käre make hade glömt att ta fram köttet till middagen så jag ska lägga det i varmt vatten nu.

Dessutom ska jag koka knäck ikväll tänkte jag, Om vi inte åker och shoppar julklappar (Emil alltså, jag är färdig med mina).


Dag 4 - Min önskelista

Dagens tema är; Min önskelista. Jag är absolut ingen sån som svarar "Jag vet inte" eller "Nää, men inte behöver du köpa nåt, jag har allt jag behöver" För jag ÄLSKAR presenter och det finns minst 10000 saker jag vill ha och anser mig behöva ;)

Det skulle bli svårt att komma på nån ny önskelista för det finns så mycket orimligt jag önskar mig som typ ett fast jobb direkt efter utbildningen, ett hus, flera bilar osvosv.

Men den här listan mailade jag iväg till min Mamma inör julen :)


- Husmors-köksstålpall finns på bla Tradera. (Helst röda,svarta eller blå steg)
- Bok, Norrbotten värt en resa
- Bok, Döden i grytan (Pocket går bra)
- Schampo + Conditoner set BedHead Dumb blonde 2x750ml
(Finns nästan alltid på halva priset på ex www.lyko.se)
- Morgonrock och nya tofflor (Öppna med förstärkt sula)
- Mandelkvarn (Finns nya i gammal modell på Åhlens)
- Hettande aloeveramassagekräm,liniment
- Knivar, Vassa till typ kött (Fiskars går bra)
- Set med små kaffekoppar och fat a'la 50tal



01 – Om mig
02 – Min första riktiga kärlek
03 – Min familj
04Min Önskelista
05
– Vad är kärlek?
06 – 10 saker du inte visste om mig
07 – Min bästa vän
08 – Ett pinsamt ögonblick
09 – Min musiksmak
10 – Det här hade jag på mig i dag
11 – Mina syskon
12 – I min handväska
13 – Mitt hem
14 – Bloggfavoriter
15 – Mina framtidsdrömmar
16 – Det här har jag ätit idag
17 – Ett favoritminne
18 – Dåliga vanor och laster
19 – Jag som liten
20 – Min dag i bilder
21 – Det här vill jag bli när jag blir stor
22 – Det här upprör mig
23 – Det här får mig att må bra
24 – Det här får mig att gråta
25 – En första
26 – Mina rädslor
27 – Detta skulle jag göra om jag vann 10 miljon kronor
28 – Det här saknar jag
29 – Min favoritsemester
30 – Om det här vore min sista dag

Måndag

Tjoff Tjoff så var det ny vecka.. En varm och snöig sådan av denna dag att dömma. Skönt att slippa förfrysa näsan så fort man sticker den utanför dörrn.

Mindre skönt är att jag har haft ont i huvet & nacken hela helgen och det vart inte direkt bättre av att vara på praktiken idag och stå i diskrummet i allt jävla buller och stå och plocka med samma rörelsen hela tiden med just högerhanden. (Är ju högra sidan jag har ont i). Kuriren var föresten där och gjorde ett reportage om jobbet som mattant så jag fick säga flera gånger att jag INTE vill vara med i nån tidning :p

Nåväl, Jag överlevde.. Har nyss varit ute med hunden på en liten promenad och borde nu laga middag, Hade först tänkt göra korvstroggis men eftersom vi hade det till lunch idag får det bli något annat men vad vet jag inte ??

Ett diskberg står dessutom och stör mig, Jag kan inte laga mat när det är stökigt i köket !

Nej här kan jag inte sitta.. Har en massa som måste göras idag.

Slut på helgen

Usch vad helgerna tar fort slut.. Imorgon är det Måndag igen och det värsta av allt är ju att stiga upp kl05:30.. It's waay to early :(

Idag har varit ganska lugn men ändå har jag fått lite nytta gjort som att haft ut mattorna, dammsugit, tvättat och lagat god middag, Det blev kasslergratäng med ris och sweetchilisås idag. Sen har vi suttit framför tvn med varm choklad, blodapelsin, god salami och mögelost :) Myys !

Jag har ju föresten varit iväg på Blomsterlandet oxå för att köpa Hyacinter men då hade jag sån tur att dem hade rea på en massa vanliga gröna växter så 2 fick följa med hem så då har jag roat mig lite med att plantera dem oxå.

Nej, Nu ska jag sätta karln i arbete så mattorna blir dammade och kommer in så kan vi gå ut med hunden sen. Skönt att komma i säng tidigt :)

Dag 3 - Min familj

Dagens tema är "Min Familj" så gör er beredda på ett långt inlägg ;)

Jag börjar med Min Mamma som är duktig på nästan allt. Hon lagar god mat, bakar, kokar saft & sylt, väver mattor, tapetserar väggar, målar kurbits & almoge, klär om möbler och allt därimellan. Hon har alla körkort som kan tas, körde motorcykel som yngre och jagade älg & hare så man kan säga att hon är lite av en mångsysslare ;) Hon är 46 år och uppvuxen här på porsön innan man byggde hit alla lägenheter. Mamma har alltid varit väldigt mån om att lära oss allt mellan himmel och jord för att bli allmänbildade. Hon köpte spel som lärde en världens alla länder & huvudstäder, skrev engelska glosor så vi skulle lära oss vad alla djur, färger och annat hette på engelska osvosv. Hon älskar gamla jänkebilar och har just nu en Chrysler -56 och en Cadillac -58, Samlar på klänningar, skor och väskor från 20-60talet

Min Pappa kommer från Jockfall norr om Överkalix så han är en riktig skogsmulle som älskar att jaga & fiska, Jobba i skogen och snickra. Han är en såndär som ska göra allt själv så vi har alltid haft potatis och grönsaksland, grisar, höns, kor och alla möjliga djur som vi fött upp och slaktat. Jag tror aldrig jag ätit kött, fisk eller ägg hos honom som varit köpt i en affär. Då han själv slutade skolan tidigt och har jobbat sen han var 16 så har han alltid varit väldigt sträng och noggrann med att vi ska göra rätt för oss, hjälpa till hemma och lära oss att arbeta samtidigt som han tjatat på oss alla att vi ska bli antingen läkare eller advokater för att vi inte ska behöva slita ut oss för skitlöner. Så om Mamma varit den pedagogiska som lagt ner mycket tid på att man ska utvecklas som person har Pappa varit den som sparkat en i arslet och sett till att man sköter allt man ska.

Jonas; Är min äldsta bror som jag inte känner så bra då han inte bodde hemma när jag föddes, Han kan ALLT om bilar och motorer, har 2 barn och bor i svartöstan.

Emmeli; Är min äldsta syster och mitt enda hel-syskon. Som ni nog förstått här i bloggen har vi inte någon kontakt nu pga hennes drog/alkoholmissbruk som fått mig att helt ta avstånd. Hon är inte alls sig själv längre men den hon var tidigare var en väldigt kreativ och konstnärlig person. Hon är skitduktig på att måla och rita, skriver jättebra texter och är duktig på det mesta som har med konst att göra. Hon älskar katter och har väldigt svårt att slutföra saker hon påbörjat.

Markus; Är min lillebror på Mammas sida som jag spenderat sååå mycket tid med när han var liten.. Jag var barnvakt, lekte i timmar, skämde bort honom med presenter, och kunde spendera hur mycket tid som helst med honom för att han skulle ha roligt och lära sig massor av saker. När han var riktigt liten fick man gå runt med honom i barnvagnen på varenda parkering och så pekade han: Volvo, saab, bm, mercedes, fiat, renault, chrysler osvosvosv. Han kunde ALLA bilmärken oavsett om man knappt han se vad det var som körde förbi ! Nu är han 11 år och spelar basket nästan jämt :p

Sofia; Är min äldsta lillasyster på Pappas sida som går NV på gymnasiet, spelar gitarr och tävlar i skidåkning och löpning samt spelar fotboll. Vi brukade leka hur mycket som helst när vi var små och bråka minst lika mycket ! :D

Jakob; Är min lillebror på Pappas sida som är ett riktigt geni/underbarn.. Jag minns att han byggde en lampa när han var typ 5 år av ett stort batteri, en glödlampa och nån silvrig plåt för att lampan brunnit i taket :) Han är 8 år yngre än mig men ändå fick han lära mig det jag skulle kunna på proven i fysik på högstadiet så han är riktigt smart, Även sjukt musikalisk så när han var liten gick han direkt från Tvn och spelade meoldierna från den film vi nyss sett utan noter eller nånting ! Nu spelar han Dragspel, Piano, Bas och trummor. Vinner eller kommer topp3 på typ alla tävlingar han deltar i .. Han springer, åker skidor och spelar fotboll.

Julia; Är min yngsta syster på Pappas sida som jag inte känner så bra eftersom jag flyttade därifrån när jag var liten men hon tävlar oxå i löpning och är en riktig envising som övriga familjemedlemmar. Men nu börjar jag bli trött på att skriva :D

Hade tänkt berätta om mina låssasföräldrar oxå men jag orkar inte ! :D

01 – Om mig
02 – Min första riktiga kärlek
03 – Min familj
04
– Min Önskelista
05 – Vad är kärlek?
06 – 10 saker du inte visste om mig
07 – Min bästa vän
08 – Ett pinsamt ögonblick
09 – Min musiksmak
10 – Det här hade jag på mig i dag
11 – Mina syskon
12 – I min handväska
13 – Mitt hem
14 – Bloggfavoriter
15 – Mina framtidsdrömmar
16 – Det här har jag ätit idag
17 – Ett favoritminne
18 – Dåliga vanor och laster
19 – Jag som liten
20 – Min dag i bilder
21 – Det här vill jag bli när jag blir stor
22 – Det här upprör mig
23 – Det här får mig att må bra
24 – Det här får mig att gråta
25 – En första
26 – Mina rädslor
27 – Detta skulle jag göra om jag vann 10 miljon kronor
28 – Det här saknar jag
29 – Min favoritsemester
30 – Om det här vore min sista dag

Dag 2 - Min första riktiga kärlek.

Dagens kategori är "Min första riktiga kärlek".

Året var 2004, Jag var 14 år och befann mig i Jockfall med min kusin väntandes på några killar som skulle hämta upp oss och åka till Pajala marknad. Jag hade aldrig träffat någon av dem förut. In på gården kommer en w108 inkörandes (jackpott direkt ;)) och ut kliver riddaren i sin rustning, Det var verkligen kärlek direkt, absolut direkt vid första ögonkastet. Det låter så sjukt att säga det.. Det hade inget med utseendet att göra, inget han sa, inget han gjorde.. Men när han klev ut, tog mig i handen, såg mig i ögonen och presenterade sig så hade jag redan fallit pladask. Han bad om mitt nummer och sen fortsatte det... Gud jag var så kär.

Den här killen var 9 år äldre än mig så man kan väl se det som en av anledningarna till att det aldrig blev något riktigt seriöst men det varade en längre tid och även efter att det lixom hade avslutats har återfallen blivit flertaliga tills jag helt plötsligt bara näe, jag är inte ett dugg intresserad av den här människan längre.

Det var min första kärlek... Men den första jag verkligen älskade. Det var Oskar.

01
– Om mig
02Min första riktiga kärlek
03 –
Mina familj
04 – Min Önskelista
05 – Vad är kärlek?
06 – 10 saker du inte visste om mig
07 – Min bästa vän
08 – Ett pinsamt ögonblick
09 – Min musiksmak
10 – Det här hade jag på mig i dag
11 – Mina syskon
12 – I min handväska
13 – Mitt hem
14 – Bloggfavoriter
15 – Mina framtidsdrömmar
16 – Det här har jag ätit idag
17 – Ett favoritminne
18 – Dåliga vanor och laster
19 – Jag som liten
20 – Min dag i bilder
21 – Det här vill jag bli när jag blir stor
22 – Det här upprör mig
23 – Det här får mig att må bra
24 – Det här får mig att gråta
25 – En första
26 – Mina rädslor
27 – Detta skulle jag göra om jag vann 10 miljon kronor
28 – Det här saknar jag
29 – Min favoritsemester
30 – Om det här vore min sista dag

Julmarknad !

Hejhej !

Idag har vi varit på julmarknad men det blev inte så mycket marknadskollande utan mest som bra socialträning för Oden.. Inte för att han direkt verkar behöva det men det är ju hursomhelst bra aktivering såhär när vi inte hinner med mer än promenader under vardagarna just nu. Det var jättemycket folk där så vi ides ju inte riktigt tränga oss fram bland alla för att kolla i stånden när vi hade en liten vovve med oss.. Folk är ju inte alltid så duktiga på att se vars dem stoppar fötterna så vi gick mest bara runt och kikade lite.. Det var ju massor av andra hundar där oxå och även hästar :) Gubben var som vanligt jätteduktig, skötte sig exemplarisk och fick många komplimanger om hur söt han är :)

Det var ganska kallt ute så vi blev inte långvariga, Gick tillbaka till Mamma & Mattias där vi parkerat bilen.. Åt en macka och lite frukt där innan vi åkte till Ica Maxi och handlade. Mamma ville ju köpa hem lite julgott åt oss men väl där tyckte hon att vi skulle köpa hem hela affären typ och att jag skulle passa på att få det gratis nu när jag hade chansen ;) Det blev då två påsar smått och gott som olika ostar, räkor, saker till julbaket, lite frukt & godis osv. Medans åkte Emil och köpte glödlampor och batterier så nu har vi fungerande ljusstakar och brandvarnare igen :)

Sen har vi varit ute och lekt alla tre, sprungit runt på ängarna, kastat pinnar, tränat inkallning och bara busat. Oden är så himla duktig som stannar vid oss fast det kommer andra lösa hundar. Vi gick in och lagade mat när vi lekt färdigt, Det blev klyftpottis, schnitzel och bea idag.

Nu vet jag inte om jag ska hänga upp julgardinerna, dammsuga eller bara vänta tills Emil sett klart nåt program så ska vi slå på en film ! Shutter Island blir det idag :)

Dag 1 - Om mig !

Som ni säkerligen har sett cirkulerar det massvis av sånahär listor just nu, Tänkte att jag skulle haka på trenden redan för någon vecka sen men nu hittade jag en ny lista med bättre frågor, På dem tidigare jag sett var det samma frågor flera gånger typ "Ett ögonblick" och det orkar man ju inte med ;)

SÅ, Nu gör jag slag i saken och ska göra det här. Första frågan är ju nästan den svåraste, Är ju så jobbigt att beskriva sig själv :D

Dag 1: Om Mig
Mitt namn är Amy Elina Isabell Nordström, Born and raised i Luleå och bor sedan 16 år tillbaka på Porsön. Eftersom mina föräldrar flyttade isär när jag var 1 år gammal har jag bott i olika lägenheter på Bergnäset innan dess och sedan varannan vecka Porsön/Ängesbyn.

Har alltid varit en tjurig jävel som satt i system att "Jag gör som jag vill" vilket nog lett till att jag begränsat mig själv väldigt mycket då jag aldrig utmanat och tvingat mig till saker utan helt enkelt skippat allt som varit tråkigt eller jobbigt. Förutom en tjurig jävel är jag en gnutta envis och bestämd, Kanske är jag en aning bästerväster oxå eftersom jag alltid har rätt och vet bäst ;) Man bör dock inte alltid ta detta på så stort allvar då jag låter värre än jag är :) På den positiva sidan tycker jag mig vara en ärlig och rak person som alltid är snäll mot människor i min omgivning så länge dem är snälla med mig.

Gick Op på gymnasiet där jag och tjejerna i stort sett fjantade bort 3 år på att leka och svammla :D Fytusan så roligt vi hade men om vi fick ut nåt av själva utbildningen vet jag inte ? ;) Nånå, Undersköterska blev man men jag började jobba som städerska istället vilket jag trivs ypperligt med, Städgalning och pedant som man är. Just nu avverkar jag sista månaden på min Restaurang & Storhushållsutbildning som gör mig till ekonomibiträde :)

Lever lyckligt med världens finaste killar Emil & Oden. Har en tant som inneboende i mig själv och njuter av välstrukna gardiner, korrekt vikta sängkläder och skinande golv ;)

01Om mig
02
– Min första riktiga kärlek
03 – Mina familj
04 – Min Önskelista
05 – Vad är kärlek?
06 – 10 saker du inte visste om mig
07 – Min bästa vän
08 – Ett pinsamt ögonblick
09 – Min musiksmak
10 – Det här hade jag på mig i dag
11 – Mina syskon
12 – I min handväska
13 – Mitt hem
14 – Bloggfavoriter
15 – Mina framtidsdrömmar
16 – Det här har jag ätit idag
17 – Ett favoritminne
18 – Dåliga vanor och laster
19 – Jag som liten
20 – Min dag i bilder
21 – Det här vill jag bli när jag blir stor
22 – Det här upprör mig
23 – Det här får mig att må bra
24 – Det här får mig att gråta
25 – En första
26 – Mina rädslor
27 – Detta skulle jag göra om jag vann 10 miljon kronor
28 – Det här saknar jag
29 – Min favoritsemester
30 – Om det här vore min sista dag

Njae

Idag är vi ju bjudna på Julbord men jag börjar starkt fundera på att skita i det, Emil kommer bli skitsur för att jag alltidalltidalltid gör såhär...Lovar att följa men ändrar mig i sista sekunden och vägrar fast jag från början tyckte att det skulle bli kul. Alltid när vi ska hälsa på nån, hitta på nåt med andra, typ fara på nån fest eller annan tillställning tappar jag lusten nåt tag innan och tycker att det är roligare att stanna hemma. Förstår mig inte på mig själv i såna tillfällen.. Jag gör såhär även när jag har tjatat om att vi ska göra nåt, Då när vi väl ska göra det vill jag inte längre.

Men allvarligt.. Hur kul låter det att gå på restaurang med en massa människor dubbelt så gamla som en själv som man dessutom aldrig träffat ? Jag gick aldrig ens på våra firmafester på Maid så varför ska jag gå på ett annat företags julfest ? Blöh. Enda anledningen att jag kan tänka mig att fara är för att slippa laga middag men om jag ska följa måste jag duscha, fixa håret, ta på fina kläder, lämna Oden ensam hemma flera timmar till fast han redan varit ensammen idag.

Dessutom är jag sviiintrött och har redan stressat runt som en jojjo hela dan. OCH idag, enda dagen jag inte måste stiga upp 05.30 och har tänkt njuta av min sovmorgon blir jag väckt av våran förbannade grannes hundjävel som bestämde sig för att sitta och yla mellan 06.30 och 08.

Usch nä. Jag ska nog sova nu.

Tufft

Ooh vad skönt att denna praktikvecka är över, Jag har sååå ont i fötterna, höfterna, knäna och handlederna ! Dessutom är jag så sjukt trött i huvet efter att ha försökt ta in, lära mig och komma ihåg ALLT jag sett och hört dem här dagarna.
Som jag nämnde för någon dag sen så har jag verkligen hamnat på en bra praktikplats med riktigt trevlig och snäll personal som verkligen är mån om att jag är där för MIN skull, för att jag ska få lära mig allt jag behöver och inte som en extra gratis arbetskraft åt dem. Så det är ju roligt att få prova på många olika arbetsmoment.

Igår bakade jag ju tårtbottnarna som dem ska ha på sin personalfest imorn men eftersom att jag är ledig då bakade vi en extra och fikade idag så att jag oxå skulle få smaka, Snällt va ? :) Så idag gjorde jag färdigt tårtorna och det blev såklart väldigt gott :D Förutom det har jag lagt upp några tusen fiskpinnar, gjort filsås, städat och en massa annat.

Nu sen jag kommit hem har jag varit ute med hunden och småplockat lite i köket. Har ingen ork att laga middag idag så Emil skulle köpa hem Sushi åt mig och nån skräpmat åt honom, Typ skrov. När jag fått i mig lite energi av maten ska jag äntligen byta till julgardiner i köket, försöka få Emil att slå in julklappar med mig och vika lite sängkläder.


Min nuvarande praktikplats är alltså mitt gamla gymnasium Kungsfågeln där vi lagar ca 1000 portioner mat om dagen, Hela den där inglasade delen i mitten är matsalen där jag håller till om dagarna ;)

Onsdag

Hej hej !

Idag har jag som vanligt varit på praktiken mellan 7-15 och åkte såklart hem direkt efter det. Vi är bjudna på kalas idag så jag har nyss duschat och sitter just nu och väntar på att köttfärsen ska tina så jag kan laga mat. Det blir Italienska köttfärsbiffar idag :)

Ska ta och torka av Oden och ge honom en dentastix så han oxå är fräsh ;)

Måste in på en affär och löpa en liten present på vägen dit, på hemvägen ska vi handla mat och så måste jag tanka bilen. Just det, måste slå på motorvärmaren nu oxå ! Usch vad mycket det blev att komma ihåg helt plötsligt :D

Nä, Nu ska jag gå och skriva en handlingslista, fixa hunden, laga mat osvosv.
RSS 2.0