Hårda Tag !

För  första gången i mitt liv har jag bestämt mig för att verkligen vara riktigt seriös och göra mitt allra bästa i skolan. Eftersom jag alltid haft det så lätt för mig just med teoretiska ämnen och sånt så har jag aldrig behövt bry mig om läxor eller prov för att jag ändå klarat allt ändå. Men nu ska jag verkligen anstränga mig och vara så duktig jag bara kan :)

Hör bara här; Jag läser igenom det vi ska ha lektion om dagen innan så att jag är förberedd. Direkt jag kommer hem skriver jag helt seriösa svar på instuderingsfrågor som vi inte ens behöver lämna in. Låter det likt mig kanske hehe nä men nu har jag bestämt mig och ska fortsätta så... Tänk om jag får jättebra betyg :D

Vi börjar då kl09 som vanligt imorgon och ska då lära oss om Mikroorganismer. Inte så jättespännande tycker jag menmen. Längtar mer tills vi ska börja med typ tillsatser och sånt :D

Nu ska jag gå och göra lunchlåda åt Emil och göra kvällsmat åt mig själv. Jag är dödshungrig verkligen,

Men hallå

Kan alla mina gamla kunder sluta ringa till MIG för att avboka, boka om, flytta tider hit och dit... Jag har ju sagt åt alla att jag skulle sluta vilket jag oxå gjort förrförra veckan.

Dessutom så förväntar sig vissa liksom att jag ÄNDÅ ska ordna det åt dem fast jag påminner om  att "jaa men som sagt så jobbar ju inte jag kvar längre" Nähää men skulle du inte ändå kunna, för att det är ju så viktigt och vi ska ju bara och du kan väl.

Typ näe.





Tisdag

Hej allihopa !

Nu är jag hemma från jobbet sen sett tag tillbaka.. Jobbade ca 6h idag och det var gode tungt att stiga upp kl 05.30 kan jag säga er ;p

Åt nyss lunch i form av ett rostat råggott med smör, en banan och en tallrik blåbär med grädde. Mitt sockersug har varit så gott som borta nu i typ 3 dar så jag verkar ha lyckats avvänja mig själv :) Drack dock en sockerfri läsk igår och sötningsmedel är ju oxå väldigt beroendeframkallande så.. Jaja men det går framåt iaf :)

Jag tänkte bara kika runt här på datorn en snabbis för sen måste jag diska så jag kan börja med middagen - Måste rensa en grillad kyckling och det är ju svintråkigt !

:)

Nu har vi varit och shoppat en hel massa jag och älsklingen.. Kan tyvärr inte säga vad förrän på typ Fredag eller Lördag ;)

Handlade även mat som alltid kan vara bra att ha ;p

Imorn har vi "hemstudier" och jag gjorde klart mina instuderingsuppgifter idag så imorn ska jag jobba några timmar. En frisörsalong och ett abbonnemang som jag inte vet hur länge det är på men säkert 3h.

Till middag blev det korvstroggis och till kvällsmat tänkte jag äta blåbär med grädde.

NU ska jag läsa om Mikroorganismer i livsmedel !

That's all ! ;)

Att vika sängkläder

Här kommer ett inlägg till kategorin Husmorsskolan !

Idag ska vi vika sängkläder själva.. Vilket kan behövas om man bor ensam eller helt enkelt har en karl som skyr allt vad hushållssysslor heter och för det mesta vill göra det imorgon, sen, en annan dag.. Eller helst aldrig.

1. Lägg ut påslakanet/Lakanet på en säng och vik sedan in en tredjedel precis som vanligt när man är två och håller i varsin ände.


2.Vik över den andra delen.


3. Sedan viker du den nästan dubbel, Spara 10-15 cm.


4. Samma sak igen fast nu lämnar man en lite kortare bit.


5. Rulla ihop och *Tadaaa*

HAPPY ME

Åååh lyckliga mig !

Emil kom nyss hem med en påse full av skatter. En påse svarta vinbär, 2 kg blåbär och 2 kg lingon. Sen älgskav, högrev och några kilo älgfärs. Jag är överlyckligast av blåbären. Nu kan jag baka blåbärspaj imorgon och koka sylt någon annan dag. Lingon brukar jag ha i mannagrynsgröt och svarta vinbär i mina smoothies. Hur nyttigt och gott är det inte med bär egentligen ? Blåbär är dessutom mitt favvisbär så nu ska jag äta en hel tallrik blåbär med grädde och känna mig som ett barn på nytt. Bara av att packetera dem fick jag såna minnen av Mormor... Blåbär luktar mormor :) Och det smakar sommar & barndom. Jag har alltid haft den turen att växa upp med bär till efterrätt och bara hemmakokt sylt, saft och kräm. Det tackar jag för :)


Pjuh

Man kan om man vill..

Nu har jag Dammsugit, dammtorkat och skurat hela lägenheten. Dammat mattorna, vädrat sängkläder, diskat, lagat mat + ätit, läst min läxa och nu - Nu ska jag typ lägga mig i soffan :)


Matsvacka !

Jag är verkligen i en svacka just nu vad gäller matlagning och att äta. Har inte haft någon som helst lust till att laga nånting på typ en vecka och allt har verkat äckligt och jobbigt. Har tex ätit bullens med bröd och nudlar hela helgen.

Egentligen skulle jag bara vela hämta hem en pizza eller en Garlicburgare från Max - Fyfan vad gott. Italian Trio har ju kommit på besök igen och Garlicburgaren är sjukt god så man vill ju passa på ;) Tror dock vi tar det någon dag i veckan när Emil oxå är hemma och vi kan äta det tillsammans.

Det enda jag kan komma på att jag är sugen på är just Pizza, Hamburgare, Thaimat eller Tacos. Inte som att jag har nåt av det hemma direkt :(


Från när vi åt på Baan Thai i Onsdags

Åt förutom det på bilden pizzaslicar och deras skitgoda bröd med aioli. MUMS i love Baan Thai !

Söndag !

Godmorgon på er ! Huvudvärken är borta och jag har sovit ända till klockan strax var elva ! Rekord eller ?! haha

Har druckit en smoothie med hallon, jordgubbar, banan och havremjölk till frukost men nu måste jag nog ta mig nåt mer för de börjar ju vara lunch-time ! Ska diska undan lite plåtar & stekpannor och sen eventuellt laga en ugnspannkaka och göra lunchlådor av åt Emil. Själv hatar jag pannkaka.

Måste dammsuga, duscha och läsa igenom 2 kapitel livsmedelhygien till skolan imorn så de är lika bra jag sätter igång nu !


Lord..

Jag sitter här och avlider en smula ifall ni undrar. Jag vaknade med lite småont i huvet imorse - Som jag vad jag minns har gjort hela veckan men hursomhaver så har huvudvärken legat där i bakgrunden hela dagen. Jag har försökt ignorera den för att få saker gjorda men fyyyfan nu är det olidligt. Det spränger, pulserar, exploderar... Det gör så ont att jag mår illa. Jag vill spy uäh.

Har tagit en Treo och en Ipren. Smörjt in hela nacken med tigerbalsam och lindat en halsduk runt, druckit vatten i mängder, vilat och masserat. Antingen vill jag dö eller så att det går över. Alternativt bryter ut i vad det nu är för sjukdom som ligger och lurar.

Vet inte hur jag ska kunna somna med den här värken. Fy fy fy.

Jag önskar att någon vore här och tog hand om mig :(

Dumb Blonde



Gud, Visst var hon vacker Dolly när hon var ung :)

Fallin' & Flyin'

I was goin’ where I shouldn’t go
seein’ who I shouldn’t see
doin’ what I shouldn’t do
and bein’ who I shouldn’t be

a little voice told me it’s all wrong
another voice told me it’s alright
I used to think I was strong
but lately I just lost the fight

funny how fallin’ feels like flyin’
for a little while
funny how fallin’ feels like flyin’
for a little while

I got tired of bein’ good
started missing that old feeling free
stop actin’ like I thought I should
and went on back to bein’ me

I never meant to hurt no one
I just had to have my way
if there is such a thing as too much fun
this must be the price you pay

you never see it comin’ till it’s gone
it all happens for a reason
even when it’s wrong
especially when it’s wrong



Jag gillar verkligen den här låten. Man kan känns igen sig sjukt mycket i den. Nivet när man som fan vill göra något trots att man vet hur fel det är.. Man skulle må bra av det för stunden men kanske inte fullt lika bra när man får stå till svars för det.. Och att det kan tyckas som att man flyger - När man egentligen faller.

God Morgon Lördag

Godmorgon på er !

Jag har nyss druckit en stor smoothie med röda & svarta vinbär, havremjölk, banan och kanel. En kopp te på det :)

Har planer på att åka ut till Storheden och driva lite tid idag.. Och förstås för att köpa hem lite småsaker man alltid tycks behöva så som tandborstar, tandkräm, tvättmedel etc. OM jag far blir det att åka förbi Mamsen i gammelstan oxå och hämta upp 2 kg blåbär som jag skulle få, TJOHO då slipper jag ge mig ut i skogen ! :D Tror dessutom att Emil skulle plocka svarta vinbär åt oss i Korpis så jag är lyckligt lottad minsann ;)




Nä nu ska jag kolla upp vilka tider affärerna öppnar så jag kan åka sen :)

The Last Song



Denna film har jag sett ikväll - Hade ändå endel förväntningar då det är samma som skrivit The notebook och A walk to remember som enligt mig är två otrooligt bra kärleksfilmer.

Blev dock besviken - Det här har jag sett förut. Väldigt förutsägbar och uttjatat "tema". Skådespeleriet var ingen höjdare och nä.. Den var inte speciellt bra helt enkelt.

Fredag !

Sådärja.. Då har man gjort det man måste för idag :) Dvs varit och jobbat en sväng. Nu har jag inget mer planerat än att snart gå och hämta en toblerone ur skafferiet, diska och sen laga middag. Emil åker till byn idag så jag tänkte se någon film ikväll :)

Idag började jag först kl:10 och eftersom Fredag är dagen med mest jobb och alla börjar tidigt fanns det inte en endaste liten jobbbil kvar till mig. Fick köra Simons C30 och gudars vad försiktig jag var.. Tror inte jag haft så bra uppsikt runt mig ens när jag övningskörde på körskolan men man är ju fan livrädd att man ska råka göra nåt när man lånar någon annans bil.. Som dessutom är en ny och dyr bil.

Det var en automat och jag tycker ju mycket mer om manuell men den var faktiskt rätt skön att köra måste jag erkänna.. Och sådär lagomt liten åt mig :) Hehe nä nu ska jag inte börja intala mig hur bra den var.. Har alltid tyckt att dem är så fula :D Tror dock den är väldigt lätt att få fortkörningsböter men för när man körde 80 kändes det som 50.

Brrr

Gud vad jag fryser - Eller som jag säger i verkligheten. Jag är fruSSen ! Vet inte varför men av nån anledning har det blivit nån grej för mig att uttala vissa ord fel som
Frussen - Frusen
Rakare - Rackare
Argbiiga - Argbigga

Hehe.. Men det var inte det jag skulle skriva råkade bara komma in på det. Har läst i svinmångas bloggar att dem åkt på en förjävla förkylning som tydligen går nu så jag hoppas att det bara är lite småkyligt här inne och att det inte är jag som håller på att bli sjuk :)

I övrigt gör jag mitt bästa för att försöka vara lite nyttig, Lätt när man har en massa godis & fika hemma !!
Vi skar upp massa vattenmelon och goda sura äpplen som vi åt vid tvn och drack te till men jag är då svinhungrig nu ändå så jag ska äta macka med smält ost nu till kvällsmat. Kan absolut inte somna hungrig.

Godnatt på er !

Torsdag

Idag har jag varit och jobbat en sväng.. Trodde aldrig att jag skulle säga det men det var på nåt sätt jävligt skönt. Tror det kan bero mycket på att när jag jobbade på riktigt var man ju tvungen att göra det hela dagarna, varje dag men nu när jag bara jobbar extra får jag ju välja själv - Jag kan ju tacka nej om jag inte vill eller orkar. Men det kändes då bra iaf att komma sig iväg och göra nåt vettigt annars hade jag nog bara suttit bort dagen här hemma. Dessutom är ju 3,5 h ett alldeles lagomt arbetspass ;) Vet inte om det har nå med varandra att göra men har sovit som fan sämre än vanligt den här veckan - Tänkte om det kunde bero på att jag har ansträngt mig för lite under dagen. Har typ krupit i benen när jag ska somna.. Menmen, Ska iaf jobba 2h imorrn med.

Cyklade hursomhelst hem när jag slutat och har suttit en halvtimme i telefonkö för att komma fram till Kommunal. Sen har jag läst reklamen, ätit nudlar och satt mig här :)


Vi var föresten en sväng till Mamma och dem igår när dem hade kommit hem till Sweden och fick lite presenter. Jag hade bara bett om lite utländskt godis för jag tycker det är så spännande att smaka nya saker men vi fick varsin tröja oxå och en stor påse toblerone :)



MUMS !

Crazy Heart Soundtrack

För ett par dagar sedan skrev jag om en ny film jag sett, Crazy Heart.
Filmen har sjuukt bra Soundtrack. Om man gillar country som jag :)
Imponerande är att det är skådespelarna själva (Jeff Bridges & Colin Farrell) som sjunger i filmen










Sista låten är filmens themesong som vann en Oscar, Ryan Bingham som sjunger den egentligen.

Ähh

Dålig start på dagen... Vaknade av inte ett utan TRE sms 06.45 från Maid om en massa kunder. Asså visst, om det är ifall jag vill jobba extra men en massa jobbfrågor om ett jobb jag inte har kvar?!. Jag måste verkligen be Simon ta bort mig ur den där Sms-gruppen så jag slipper få allt det han skickar till dem andra tjejerna.

Nå jag steg då upp iaf för att gå ner i tvättstugan (jag missade ju våran tid igår) men givetvis var den upptagen och bokad typ varje morgon och kväll hela veckan. Tog tillslut 12-17 passet även om jag är borta till 13 men jag får försöka snabba mig och sätta igång en maskin innan jag far.

Ska nämligen hämta upp Emil kl 12 så åker vi in till stan och lunchar tillsammans på Baan Thai :) Gottinamnam !

Efter det blir det som sagt tvättning och så ska det väl lagas middag. Mamma kommer ju hem från Turkiet oxå så jag får se om jag kanske åker och hälsar på dem :)



Godernatter

Nä fyfan nu blir det snart sängen.. Har haft ont i huvet sen i eftermiddags nån gång :(

Annars har väl dagen varit rätt bra då jag hunnit med rätt så mycket. Känner mig såå glad nu när jag varit nästan ledig igår & idag så jag har hunnit med så mycket här hemma. Igår städade jag ju en hel massa och har fortsatt lite dag och så var det ju kul att hinna laga en riktigt god middag och efterrätt :)

Sen Emil kom hem har vi dock inte gjort så mycket.. Typ ätit, datorn och tvn. Sen bad jag honom duscha med mig och tvätta mitt hår + massera huvet nivet sådär skönt som hos frisören.. :)

Surt dock att jag missade våran tvättid idag !! Arg*


Dagens Middag blev:
Lasagne !

Dagens Inköp

Mötet på skolan idag gick väldigt fort. Jag cyklade vidare in till stan och gick i en massa affärer.

Detta fick följa med mig hem !


En glasburk med metalllock från Indiska. Tänkte ha den i badrumsskåpet och fylla med tops.


En av de nyproducerade Mon Amie-muggarna



Och så en ny slickepott från Cult Desing. Köpte mest den för att fylla ut presentkortssumman med men iofs har ju min börjat lossna från sitt skaft så den lär komma till använding. Nu direkt faktiskt för jag skall just ställa mig och baka en supersmarrig Apelsin och Chokladkaka. Sen börjar jag med middagen som idag blir Lasagne ! Mums

Tisdag

God Morgon Tisdag !

Idag har jag individuellt samtal på skolan för att se vilka kurser jag redan har läst, vad jag har för mål med utbildningen och för att läraren helt enkelt ska få en bild av oss. Typ.

Mitt möte är kl: 11.45 och borde väl inte ta mycket mer än en timme så då ska jag in till stan sen och kika lite. Ska inte köpa nåt speciellt men det är ju kul att någon gång då och då kolla i lite affärer :) Ska gå in på internetbanken nu och se ifall jag rent utav kanske har fått min lön !

Nu ska jag hinna få nåt gjort här hemma och fixa iordning en riktigt nyttig frukost haha :)


Säärlek

FY vad söt du e älskling !



Fånga Dagen !

Putsa, diska, tvätta, damma varje dag är det detsamma..



Som jag sa sist jag skrev skulle jag göra lite nytta här hemma...

Jag började läsa i våran Livsmedelhygien-bok och givetviis var jag ju tvungen att börja skrubba hela köket haha. Jag är verkligen lättpåverkad vad gäller städning. Men skönt - Nu är diskbänken & spisen skinande rena. Disken är diskad, alla skåpluckor torkade och soporna tömda. Ska gå ut med dem nu, posta ett brev och dammsuga innan det är dags att börja med middagen. Ska steka korv åt Emil och champinjoner åt mig själv :) Mums

Det är vad jag kallar att fånga dagen ;) Men en sak är säker, Den dagen vi har barn ska jag lära dem att städa precis som min mamma lärde mig.. Jag städade alltid mitt eget rum, dammsög gärna hela lghtn, diskade och allt möjligt ! (Redan när jag var 4 år massor av bildbevis finns haha) Vägrar iaf bli en sån familj där det ser ut som skit och sen skyller man på att man har barn.

Helgens Mat

I helg har vi ätit gott !

Sjukt god Thaikyckling



Och nästan lika god lövbiff med frittes och bea

School's out

Pjuh.. Nu har jag avverkat det värsta av utbildningen - Första dagen haha :D Nej men det gick bra och inget att vara nervös över. Läraren verkade bra och upplägget av utbildningen oxå.

Klassen vet jag väl inte.. Alla var äldre än mig, endel utländska och jag var nog helt klart ensam om att faktiskt ha haft ett jobb som jag slutat för att gå utbildningen. Ändå skönt att många var äldre för då ska man väl förhoppningsvis inte råka ut för samma som på gymnasiet - En hel jävla hög sent utvecklade fjortisar som aldrig håller käften och sitter och skryfter om hur coola dem är som just börjat dricka & tjuvröka vid 18 års ålder då man rimligtvis redan borde ha gjort bort allt sånt där och hunnit mogna lite.

MEN dagen har ju inte varit helt problemfri.. Det började med att jag tydligen blivit fet på senaste och inte fick på mig några jeans.. Fick tillslut igen ett par när jag låg på rygg hahah. Sen började det spöregna lagomt tills jag skulle cykla iväg och som tur var tog jag inte bilen eftersom jag var osäker på vart man fick parkera för när jag kom cyklandes såg jag att hela korsningen vid elgiganten var avstäng pga en stor bilolycka så där stod en massa ambulanser, poliser, brandbil etc. Så hade jag tagit bilen hade jag inte alls tagit mig fram i tid. In på Ok's toalett och fixa till håret och sen in på Lernia där vi hade samling och information.

På vägen hem var jag in på "jobbet" och kollade nå papper jag hade glömt och sen hem igen.

Har inga lektioner under veckan eftersom alla ska ha individuella samtal med läraren och vi har fått hem boken i Livsmedelshygien att läsa igenom. Mest troligt kommer jag jobba lite i veckan alltså.


Men nu ska jag göra lite nytta här hemma !

Yaaip

HJEEELP

Jag börjar skola imorn.. Med helt nya människor, helt nya lärare, helt nya allt och jag har ingen aning om nåt. Jag är rädd !

Om min Mamma vore här skulle hon definitivt sagt lugnande ord som "Men dem andra känner ju inte heller nån, dem har ju aldrig heller gått den här utbildningen, kommer du inte ihåg i alfons hur nervös fröken oxå var inan skolan började, ni ska ju alla gå där för att lära er - ingen kan allt redan från början"

Men Mamma är i Turkiet och ingen säger lugnande ord åt mig.

Hoppas bara att det går bra..

Crazy Heart

Idag har vi haft en riktigt typisk söndag.. Låg halva dagen i sängen. Emil var bakis och sov till 12.30 medans jag steg upp 07.30 och sedan gick och la mig igen vid 11 och sov tills 12.30 jag med :)

Åt plättar från igår till lunch och sen har vi sett en Film.

Crazy Heart



Den var bra ! Jättefint filmad och superbra soundtrack. Stoor del av filmen är musik då det handlar om en Countrystjärnas karriär och liv. Ingen WOW-film då jag tyckte det saknades nåt.. Den var lite plain och lam. Dessutom ville jag att den skulle sluta annorlunda än vad den gjorde. Men förutom det var den bra :)

Så, helt klart sevärd speciellt för dem som gillar country. Jag kände mig dock lite sorgsen efter att ha sett den.

H&M-Beställing

Såja, Nu har jag nyss skickat iväg en beställning till H&M, Egentligen borde jag köpa skor & en jacka men.. Ja :)






Baconröra - Recept



Baconröra

Bacon
Creme Fraiche
Tomatpuré, Sambal Oelek, Vitlök
Kryddor som curry,paprika,chili och peppar.

1. Stek baconet riktigt hårt (om ni inte råkar gilla sladdrigt bacon vill säga)
2. Skeda bort det mesta flytande fettet och pressa sedan ner 1-2 vitlöksklyftor. Tillsätt kryddor och smaksättningar + creme fraiche.

Färdigt :)

Sex and the city 2

Jag var väl en av dem få som blev besviken på den första filmen och tyckte inte alls att den var så mycket att hänga i granen. Sedan läste jag i en massa recensioner att tvåan skulle vara sämre - Men det håller jag inte med om.

Precis som vanligt är det lite pinsamt.. Nivet sådär när man skäms för någon annan ? Så känner jag ofta när jag ser på satc.. Jag vet inte hur skaparna tänker men endel saker kunde dem väl bara gjort annorlunda eller struntat i helt. Rätt klyshigt & förutsägbart är det ju som vanligt oxå men det hör ju till :)

Satt hela filmen och väntade på att Carrie skulle fucka up allt för sig själv som vanligt men som tuur var, Slutet gott allting gott. Jag gillar INTE olyckliga slut :)

Lördagsmys

Oj vart ska vi börja...

Ehm.. I förmiddags var vi på storheden och kikade i affärer. Jag köpte en liten rosa plasthink som vi kan ha skräppåsen i badrummet i. Hittade ÄNNU EN stålpall på Myrorna som det stod ej till salu på Whats up with that. Både på röda korset och myrorna har dem såna som dem vägrar sälja vilket gör mig sjukt förbannad - Både för att jag vill ju ha en men även för att när folk skänker saker till välgörenhet då ska dem faan gå till det oxå och inte behållas av butikspersonalen !

Hem och steka plättar och koka hjortronsylt till lunch. Sen gjorde vi lite nytta här hemma som att diska, dammsuga, damma alla sängkläder och bäddmadrasser och dammsög resårkärnorna innan vi satte på nya sängkläder.

Till middag lagade jag en så sjuuuuuk god kyckligrätt my god, det var smarrigt !

Sen åkte Emil till en jobbarkompis på lite öl och nu hade dem visst fått tag på en chaufför så han kom just hem och hämtade stereo och åkte iväg med buicken till Piteå. Själv har jag roat mig med att dricka te, äta naturgodis och kolla Sex and the city 2. Skriver ett utförligare inlägg om den sen :)

Jafyfan

Vaknade kl 06.30 imorse.. Som vanligt. Nu kunde jag dock inte andas då halsen var som ett sugrör och näsan igentäppt. Fick ta bisolvon, bricanyl & nässpray men då var de försent å somna om så ja gick upp och läste min nya kokbok med en kopp te till. Efter en timme vart ja trött igen och gick tillbaka till sängen. Funderar starkt på om jag kan ha haft feber för jag har sovit svintungt och drömt tuuusen olika drömmar och typ inte veta var jag har varit osv.

Känner mig då mycket friskare nu.. Gjorde för säkerhets skull en nyttig smoothie till frukost med en massa bär & frukt i :)

Nu ska vi då göra oss klara och sen bege oss ut till Storheden.. Skitkul ju, Jag älskar "shoppingturer" inte för att jag har planerat att köpa nå annat än naturgodis men Emil ska på systemet, biltema osv. Dessutom har bubben skruvat i bjucken hela kvällarna varje dag den här veckan och ikväll ska dem ut och svina så vi ska passa på att ha kul tillsammans nu under dagen :)

Joo vi får ju inte glömma att vara på myrorna och kika, Den här snygga  soffan hittade jag sist jag var där :D


Last day at work

Sådärja... Nu är dagarna som Maid-anställd över. Känns skitskumt, Är som helt inställd på att fara dit som vanligt på Måndag morgon. Men ikket. Känns som tråkigt.. Som separationsångest :D

Eller jo, Jag ska faktiskt dit på Måndag för att jag glömde fylla i kundrapporten idag och det är viktigt serni.

Hursomhelst har dem då varit väldigt nöjda med mig och det känns ju såklart jättebra :)

Jättefina blommor fick jag och ett presentkort på Önska. Jag fick föresten en present av en kund oxå - Per Morbergs kokbok. Här har ni bild på blommorna.. Jättefina visst ?





Torsdag

Pjuh.. Nu har jag avverkat min näst sista jobbdag. Känns som att jag är extra trött nu bara för att jag vet att det närmar sig slutet... Är även lite småkrasslig, Har vaknat med småont i huvet flera dagar nu och har ont och är stel i kroppen. Idag har jag dessutom blödit näsblod 2 ggr som är det värsta jag vet typ. Sansade mig dock och tog några djupa andetag samt spolade nosen under iskallt vatten så det var inte mycket eller långvarigt alls men så känslig som jag är så räckte det då ;p

Åkte bil hem med Emil idag då för att jag inte kände för att anstränga mig nåmer. När vi kom hem blev det köttbullar, makaroner och brunsås till middag som var jättegott !

Nu ska jag iaf ta tag i köket som ser ut som ett bombnedslag och sen blir det väl att ta en dusch. Fast först av allt - en kopp kaffe ! :)

Om jag orkar ska jag göra nåt gott till ikväll.. Typ en rabarberpaj :)

Onsdag

Okey nu har jag då fått skriva av mig lite iaf (Inlägget nedan) så nu ska jag bara försöka att sluta tänka på vårat drömhus, hur mycket vi går miste om och att vi aldrig kommer hitta nåt lika bra till samma pris. Jag måste förstå att det helt enkelt inte är rätt läge för att skaffa sig dyra kostnader nu när jag ska göra något som jag vill & behöver - Skaffa mig den utbildningen jag vill ha.

Jag älskar ju faktiskt Porsön och våran stora jättefina lägenhet som vi trivs så bra i. Vi har så nära till jobb&skola, stan, affärer och allt annat man inte har nära till i en by. Vi kan gott bo kvar här tills vi har varsin inkomst !

Den här dagen har hursomhelst gått jättejättesegt.. Har haft småont i huvet och kännt mig jättestel i hela kroppen. Hade ingen som helst lust att laga nån mat idag och trots att Emil gjorde några tappra försök att erbjuda mig olika rätter ville jag inte ha nåt, allt var äckligt osv. Så jag gick och surade i sängen ett tag (Sånt jag helt enkelt bara måste få göra för att det sura över huvudtaget ska gå över) Steg upp vid 18.30 och for till storheden och handlade mat.. Emil har hållit på med sin bil nu i några dagar och gör det ännu så jag for själv. Köpte 2 billyspizzor till mig som blir en sen middag nu ;)

Imorn blir det jobb för hela slanten.. näst sista dagen.

A bad day

Jag har haft dåliga dagar igår & idag.

Vi (Emil) fick låna pengar av banken !

Varför är inte det bra då tänker ni, Då kan ni ju köpa huset..

Jo vi KAN det men vi kommer mest troligt inte att lägga något bud pga att det blir så mycket omkostnader. Vi hade ju tänkt låna 100.000 mer än vad huset kostar för att kunna finansiera det som tillkommer men det kommer inte att räcka och ju mer man lånar desto dyrare månadskostnad får man ju.

Handpenningen blir ju ca 35.000, Lagfart & pantbrev ca 20.000, Spis, fläkt, kyl, frys och tvättmaskin. En husbesiktning går på några tusen och sen måste vi ju besikta skorstenen och mest troligt lägga in ett rökrör vilket kostar 15-20.000. Elräkningen skulle bli ungefär det dubbla i ett hus mot för vad vi har nu och sen har vi ju uppvärmningen oxå som blir en extra utgift + att köra bil minst 25 mil i veckan bara för att ta sig till & från jobb/skola. Nästa sommar måste vi även dränera och det är en dyr historia.

Jag hade haft råd med det här om jag hade jobbat och haft en inkomst men oturligt nog visste vi ju inte av det här huset när jag sa upp mig och tackade ja till utbildningen.

Tanken var alltså att lånet skulle stå på Emil och jag skulle stå för handpenning och att köpa alla vitvaror eftersom att jag är den av oss som har sparade kontanter men Emil är den som får ta lån och sen skulle vi precis som nu betala hälften var av alla utgifter. Men eftersom att jag inte ska ta några studielån måste jag lägga 30.000 på att "ge mig själv en inkomst" medans jag går skola men med dem alla utgifter som det blir skulle jag inte ha råd att betala min del av kostnaderna varje månad så därav anledningen att jag känner mig så deppig.. Det är typ vårat drömhus, Emil har råd att köpa det & bo där men inte jag. Så nu känns det som om allt är mitt fel.

Onsdag

Idag ska jag jobba.. 6 timmar. Ser faktiskt inte fram emot det alls.. Den här sista veckan känns såå seg. Dessutom är jag helt stel i kroppen och har ont i huvet.

Jag vill helst bara lägga mig i sängen igen och dra täcket över huvet. BLÄ

Tisdag

Jag hade fortfarande kunnat ligga och snarka nu !

Jag steg som vanligt upp kl 05.30 för att bege mig till stan och städa en frisörsalong. När jag kommer till kontoret är dock både nycklar & passerkortet dit borta. Förstod direkt att det blivit nåt missförstånd och att han som skall ta över efter mig när jag slutar NÄSTA vecka hade blivit skickad dit redan idag. Ringde honom och visst var det så.. Jag hade alltså stigit upp och åkt till jobbet helt i onödan !

Så när jag ändå var där tänkte jag det är lika jag åker och hjälper honom. Jag ska ju ändå ha min lön för idag eftersom det inte är mitt fel att dem skickar nån annan på mina jobb.. Så då kunde jag ju lika gärna göra rätt för dem pengarna :)

Slutade efter det och cyklade hem. Sitter nu med en stor kopp kaffe och en nektarin, Ska ta och cykla iväg till Elgiganten när dem öppnar och köpa oss en Eltandborste. Sen idag blir det väl det vanliga som att diska, laga mat etc haha=)

Qualitytime



Vi har nyss varit ute och plockat bär, Röda vinbär närmare bestämt. Det var trevligt att göra tillsammans såhär en Måndag-kväll :) Då är det bara att plocka lite svarta vinbär och blåbär kvar. Jag har en hel fryslåda full med bär nu :)

En sväng förbi affärn på vägen hem. Emil hämtade ut sin nya bilstereo och jag en apelsinkrokant som jag ska parkara mig framför tvn med :)



Life is good !

Måndag

Idag är första dagen på min sista arbetsvecka.. Hjälp ! :O

Känns jättenervöst att börja skola utan att redan känna nån i klassen eftersom jag aldrig blivit utsatt för det tidigare :D Fast vem vet.. Kanske finns det nån bekant som oxå ska gå Restaurangutbildningen. Det jag ser minst fram emot är första dagen när man ska gå runt där som en 7åring och inte ha nån aning om vart man ska :D

Nåväl.. Dagens arbetspass var superduperkort så jag har redan hunnit vara hemma ett tag och pysslat på med lite småsaker. Ska se om det är nåt mer som behövs göras nu innan jag börjar laga lunch och sen ska jag en snabbis till stan för att lämna tillbaka böcker på Kulturens Hus och köpa frimärken.


Kolla föresten vilken fin låda jag har fått :)


Huset

Huset...
Vi ÄLSKADE det !

Vi vill båda ha det så sjukt gärna så imorgon ska vi på Banken :) Till skillnad från alla andra som var på visningen så har vi INTE planerat att riva ut köket, badrummen, alla gamla fina tapeter & golv utan vill faktiskt ha huset som det är. Blir så jävla besviken när jag tänker på alla mode-nissar som ska envisas med att köpa gamla hus när dem ändå bara förstör dem.

Så nu håller vi alla tummar & tår här hemma :) Har i stort sett redan flyttat in där i huvet !, Ska försöka intala mig själv nu att det säkert finns nå idioter som tänker börja bjuda över osv så man inte blir så besviken sen.


Köket - Underbart ! :)


Övervåningen med ett sovrum på varje sida, badrum och en kallskrubb.


Vardagsrummet på nedervåningen


Ett av badrummen

Söndagsfrukost

Imorse slog jag på stort och ställde mig å bakade bröd :)
Jättegoda,  stora saftiga och enkla frallor blev det. Sen tog vi fram alla pålägg och hade lyxfrukost ;)



Husvisning

Hål i er nu, Idag ska vi på husvising !
Ett hus som vi båda verkligen vill ha (av det vi vet om det nu) får väl se bättre under visningen så kanske vi ändrat oss eller rent av vill ha det ännu mer haha :)

Nåväl.. Det är då en Norrbottensgård i Ängesbyn (Där min Pappa bor och jag bott varannan vecka hela livet typ) Fast dem bor ju i början av byn och det här huset står bakom berget.


Själva huset


Ett stooort uthus för Emils alla bilar & skotrar


Bagarstuga åt mig !


Stor tomt oxå

Invändigt har tiden stannat.. Underbart kök, rutigt golv och turkost kakel i badrummen + ljusblått badkar. Fina trägolv och gamla medaljongtapeter. Det är inte lika stort som det ser ut på bilden utan på nedervåningen finns kök, vardagsrum, ett sovrum och toalett + hall. Uppe finns badrum, trapphall och 2 sovrum.
2/3 källare.

The car

Så.. Inte så bra bilder men man ser då lite iaf.

Vi var nyss ute och städade ur den.. Har lånat en grovdammsugare så man blev av med allt grus, sand, lera och skit. Vart en hel påse pant oxå + en heel del skräp. Jag torkade av alla dörrsidor, handtag, ratt, instrument och allt galon på klädseln åsså putsade vi rutorna så nu luktar den bättre och känns fräschare. Visst att det är en pilsnerbil som man inte behöver bry sig om men det känns ju alltid bäst att börja om med sin egen skit haha :D

Lite annat småfix har väl oxå blivit av så att en dörr går att stänga ordentligt, sprayat en dörr svart som var röd och lite annat allt vad nu Emil gjort.






Lätt den helaste inredningen på en jänkare Emil haft iaf :D

Å min gooa karl <3

Kräftkalas Kräftkalas !

Kräftkalas Kräftkalas, Vi tömmer våra glas med den ädla drycken från vår apparaaat :)



Hej igen !

Nu är man gode mätt och nyss hemkommen från en vrålmiddag hos Mamma, Markus & Mattias.

Vi fick Sallad, Bröd, Aioli, Marinerade kronärtskockor, västerbottensostbollar och någon röra med räkor & krabbstjärtar.

Och så kräftor förstås ;) Jag var ju kung på att rensa och fick ut alla hela :)

Emil & Markus åt dock lövbiff med strips & bea.

Efterrätt var det oxå såklart i form av Amerikansk Rabarberpaj, Riktigt sliskig ;p


Tog ett varv på stan oxå innan vi åkte hem. Nu är Emil nere på parkeringen och dammsuger & städar sin bil så jag tänkte gå ner och sällskapa samt eventuellt hjälpa honom eller städa min egen bil.

Godmorgon Lördag

Här är man uppe med tuppen vetni !

Solen gassar och det är redan +21 här på baksidan i skuggan så jag tror inte det kommer bli kul att sitta flera timmar i en bil.. huh :( Jag måste ju köra tillbaka till Luleå eftersom Emil ska ta hem en bil till.

Jag ska kika upp en adress här på datorn och sen äta frukost.. Nånting gott, Är fan sviinhungrig !


Skelå nästa..



Uppdt;

Nu 5 timmar senare är vi tillbaka i Luleå igen. Det var vääldigt varmt idag och vi kör ju inga bilar med AC direkt så jag har tagit en välbehövlig kalldusch nyss :D

För er söder om Piteå kan jag säg att det är Croner's (nu föredetta) Buick och till dem här uppifrån att det är Kaskis gamla... Då vet väl alla vilken jag menar :) ? Bilder kommer ..

Ikväll är det Cruising/burnoutkväll i Råneå som Emil kanske var sugen på.. Egentligen spelar det nog inte så stor roll vart man far, han vill bara supa in nybilen :) Första gången han tänkte köpa den var för 4-5 år sen när den gick här uppe men då hade han inte råd, Sen skulle han köpa den av Croner i höstas men då ville han inte sälja men NU SÅ :)

Anyhoo.. Nu ska jag väl klä på mig & ta nåt kallt att dricka.

Friday sweet Friday

Aaah äntligen helg.. Gud så skönt :)

Har nyss ätit mig väldigt mätt på middag i form av Baconlindade kycklingfileér och ris, Mycket gott om ni frågar mig.

Har vart en lugn jobbdag idag eftersom jag hade 1h på morgonen och sen ett långt uppehåll innan nästa kund på 3,5h. Under den tiden passade jag på att torka ur min privata bil, skriva info om alla kunder så att allt ska flyta på, ringde kunder och meddelade att jag slutar, städade i vårt förråd, handlade medel & trasor och sedan lunchade jag med Emil.. Dvs gick över till hans jobb och satt ute med honom när han åt :)

Slutade vid 16 och har förutom att laga mat plockat undna liet, tömt disk, bäddat sängar och allmänt sett till att det ser ok ut här haha :D

Vi ska åka och handla sen men efter det blir det bara att ta det lungt ! Vi åker till Skellefteå imorgonbitti - Emil ska köpa EN TILL Buick ! När vi kommer hem därifrån är vi bjudna på middag hos Mamma, Kräftor står på menyn. Muuums :)

Godnernatter

Att jag aldrig lär mig alltså !

Note to self; LÄS INTE MATBLOGGAR, GÅ IN PÅ RECEPTSITER osvosv när du redan ätit kvällsmat.
Jag har redan ätit 2 mackor och druckit oboy & äppeljuice men nu är jag vrålhungrig igen bara för att jag sett bilder på mat.


Nu blir det godnatt för vår del.. Man måste ju orka med veckans sista arbetsdag imorn :)

Texmex-Färs Recept

Igår lagade jag en så jävla god maträtt som jag njöt av även idag.. Emil skulle nämligen aldrig få för sig att smaka på det här så jag får äta upp allt själv :)



400g köttfärs (Jag använde älgfärs)
2 Vitlöksklyftor
1 charlottenlök
1/2 liten burk majs
Gul paprika
Passerade tomater
Kryddor: Massor av spiskummin, salt, peppar, chilipulver, paprikapulver.
En gnutta citron & socker

1. Stek fint hackad lök och pressad vitlök i smör. Stek köttfärsen och eftersom älgfärs är så torrt hällde jag på mjölk efter att jag kryddat så att den fick koka in i färsen.

2. Häll i passerade tomater till önskad konsistens ev lite chilisås oxå. Smaka av krydda mer osv med lite citron och socker.

3. Tillsätt majs & paprika på slutet.

Servers med ris och en "dressing" som du gör genom att blanda chilisås med creme fraiche.

Onsdag

Okey, Jag är fortfarande onormalt trött ? Sov på dan igår, somnade tidigt på kvällen och har tagit sovmorgon idag men det verkar inte ha hjälpt alls !

Det första jag gjorde när jag vaknade var iaf att ringa Arbetsförmedlingen och berättade att jag ska börja studera på heltid och därmed inte är arbetssökande längre eller ska ha aktivitetsstöd mer från och med den 22/8. Jag kan verkligen rekomendera Pernilla Tingwall på Arbetsförmedlingen här i Luleå, Jag har aldrig träffat henne personligen och ändå är hon sjukt hjälpsam och trevlig. Hon tingde tillexempel mig och ba "Visst vet du att du kan få pengar från försäkringskassan för den tid du är deltidsarbetslös" Det hade jag ju ingen aning om och man kan ju inte direkt påstå att alla på det där stället bryr sig om dem de har hand om, Typ ringer och frågar hur det går, om man trivs, önskar en lycka till etc.

Anyhow så skulle det då lösa sig självt men jag tror ändå att jag oxå ringer Försäkringskassan när det närmar sig så det verkligen kommit fram till dem att jag inte ska ha aktivitetsstöd längre för då kan man inte få Bidrag från CSN.


Jag börjar jobba kl 12 idag så jag tänkte äta nån större frukost/lunchliknande på ett tag men först - En STOR kopp kaffe !



Visste ni föresten att vi svenskar i genomsnitt dricker 150 liter kaffe per person och år. Det gör oss till dem näst största kaffekonsumenterna i världen. Allra mest kaffe dricker man i Finland.

Anno 1957

Har ju helt glömt bort att visa vad Emil hade köpt med sig för en souvenir åt mig när han var på Classic Car Week i rättvik förra veckan.

Tadaaa

Jag tror att denna är tillverkad någon gång mellan 1957-61

Av bilden nedan att döma.

Marabou Sensation

Nu har jag, sent omsider smakat Marabou Sensation Yogurt & Raspberry.
Smaken påminner mig sjukt mycket om nåt annat.. Nivet när man känner en smak eller lukt och en annan sak ploppar upp i hjärnan direkt. Så fast det når inte riktigt fram.. Har försökt fundera & fundera som vad det är den smakar men kan inte komma på det.

Hursomhelst tycker jag att den smakar gott men på nåt sätt fel. Det smakar inte choklad ?
Rätt så söt men dem småsyrliga hallonbitarna balanserar upp rätt bra.
God - Men jag kommer inte att köpa den igen.



 Den får 3/5 av mig !

Latmasken

Äh vafan.. Här kan jag ju inte sitta bort hela dagen. Har sovit oxå och det var faaan behövligt.. Har inte kunnat tänka klart varken igår eller idag för att jag varit så sjukt o-utvilad !

Jag ska börja med att dammsuga och sen hoppa i duschen, göra en köttfärslimpesmet och om jag hinner/ids gå till affärn och köpa potatis. Om inte så köper Emil det påväg hem från jobbet.

Jag ska göra köttfärslimpan på älgfärs så jag måste ha i massor av gojs i så den inte blir torr. Fy för torr färs !


Nä.. Göra nåt vettigt var det.
Här får ni lite matinspiration ;)


Grillad fläskfilé och färska champinjoner med klyftpottis & bea.


Plättar




Surströmming

Kakor har jag oxå bakat.. Enligt Leilas recept men det var då faan ett dåligt recept så det delar jag inte med mig av och bakar aldrig igen. Dem smakade inte alls som cookies ska och smeten var alldeles för lös !

Godnatt

Fiifan vad trött jag är.. Helt sjukt alltså. Var ju något tungt att sitta på personalmöte ända till 20.30 när allt jag ville göra var att soooova :D Nu har jag nyss druckit en breezer.. Ska göra en varm macka till kvällis och sen blir det fan SÄNGEN !

Nu är föresten allt ordnat på jobbet.. Dem andra tjejerna har delat på alla mina kunder så nu måste jag bara ringa runt till alla och förklara läget. Känner mig sjukt peppad på att börja skola nu faktiskt ! Jag orkar inte med att gå runt längre tider utan att få lära mig saker.. Vetgirig som man är. Så det ska bli skönt :)



G O D N A T T  !!

Tjohoo

Yey.. Egentligen hade jag tänkt skriva ett inlägg om hur misslyckad min dag har varit men det kan jag ta sen för nu är jag då så glad... Har ända sen jag fick veta att jag kommit in på utbildningen varit orolig att det inte ska bli nåt av den, att jag har sagt upp mig i onödan etc eftersom jag inte fått någon information alls men nu idag fick jag tag i Studievägledaren och han bekräftade att den börjar 23/8 och slutar 28/1 sen finns det en fortsättningsutbildning efter den som ev börjar i februari som man blir specialkock av.. Den är bara på 14 v så jag är verkligen sugen :D

Men tillbaka till nutiden !.. Den börjar alltså om 2 veckor, är på heltid i 27 veckor och man har två praktiker. En på ett mindre ställe och en på ett större. Man får ju läsa in dem kurser man redan har betyg i och jag fick även hjälp på telefonen om vad jag ska skriva i CSN-ansökningspapprena som kom hem idag :)

Vet ni hur många ton sten som lättade från mitt hjärta nu :D ? Så skööönt att bara få ha saker lite klara framför sig.. Jag hatar ju verkligen att inte ha koll på framtiden.

På tal om framtiden har vi personalmöte ikväll då vi ska försöka placera ut mina kunder så att det är klart tills jag slutar så jag ska gå och skriva ner alla och deras tider nu. Sen ska jag börja med middagen så den är klar tills älsklingen kommer hem - Vet ni föresten hur sjuuuuukt skönt det är att ha honom hemma ?! Känner mig seriöst helt nykär och som att jag itne kan vänta tills klockan blir 17 och han slutar jobbet mihih :D


Att min dag har varit dålig fram tills nyss ? Mjaa.. jag har varit svintrött, inte kunnat tänka, glömt nycklar, trasor. Ja allt man kan glömma har jag glömt idag typ. Nästan.

Det närmar sig !

Ååh nu är det bara ett par ynka timmar tills älsklingen kommer hem ! Tycker ni att jag är tjatig ? Skulle ni nog oxå va om ni vart utan er karl i en hel vecka haha ;)

Idag har jag dammsugit NOGA.. I vanliga fall dammsuger jag bara "som vanligt" men ca en gång i månaden tar jag ut alla mattor, dammsuger under och bakom alla möbler och saker etc så att det blir riktigt ordentligt gjort. Nu flyttar jag ju inte på typ bokhyllor men tvbänken, tar under soffan, flyttar på saker under sängen och tar där osv. Sen har jag skurat.. Som sagt dammat alla mattor och tagit in dem igen.

Har degat framför tvn & datorn, lagat matlådor åt Emil, diskat och skrivit denna och nästa veckas jobbschema.. Ja lite småfix helt enkelt :) Nu ska jag hoppa i duschen så jag är redo att åka iväg när baby kommer hem.. Vi har nämligen bestämt oss för att äta en sen middag från MAX idag.. Gött ! Jag tror nog det blir ett Orginalmål för mig :)


Way back then...

Ibland brukar jag bli nostalgisk och titta på alla gamla bilder jag har på datorn...

Här är dem äldsta korten jag kunde hitta på mig själv.. Från 2004 och 2005







En liten plutt ;D

Godnatt

Andra filmen jag sett idag är Ghostrider.. Är väl inte riktigt min typ av film med sån oralistisk action men den gick ju att se iaf :) Åt chips och dipp till så jag blev spymätt och magen blev en boll. Har inte ens rört godisarna jag köpte eller det från systemet.. Uh

Har nyss pratat med baby och dem kommer ju först imorgonkväll.. Tänkte inte på att det är 12 timmars körtid så då måste jag hitta på nåt att sysselsätta mig med hela dagen imorn oxå :( Önskar att han hade kommit idag istället !


Idag har jag ju vart på storheden, småstädat lite, tvättat, vädrat våra sängkläder, haft Mamma på besök osv. Men nu är det dags för sängen.. Ska bli jäkligt skönt så trött som jag är nu ! Godnatt :)


Allt för min syster



Allt för min syster eller på orginalspråk My sister's keeper.

Jag har velat se den här filmen ett bra tag och nu ikväll gjorde jag slag i saken.. Kan säga att tårarna sprutade från början till slut. Vet inte om jag har sett någon annan film som verkligen är dödssorlig precis hela tiden ?!

Samtidigt får man sig en tankeställare om hur lyckligt lottad man faktiskt är...

Väldigt bra film som jag tycker att ni ska se.

En uppdatering

Sådärja... Då har jag varit och spenderat lite pengar på;

Att tanka
Vitaminer
2 bakformar
1 flaska vin och 2 blanddrycker

Egentligen skulle jag köpa en liten rosa plasthink oxå som papperskorg till vårt badrum men tydlgein fanns dem inte kvar på Coop längre, Nån som sett såna nån annanstans ? :)

Sen maten räknar jag inte eftersom den "redan är betald" så att säga.. Det blir ju nästan som en räkning eftersom vi för över pengar till matkontot varje månadsskift och sen är de bara att handel ;)

Nu sitter jag då och äter lunch i form av stekta champinjoner och spagetti.. Gott men starkt blev det ;p
Har bokat tvätttid i eftermiddag/kväll så innan dess ska ja väl få nå gjort här hemma som att dammtorka sovrummet och diska ;p


*Btw ärdet sjuuuukt varmt ute.

Lördag

Igår var en dålig dag, Idag är en bättre !

Vaknade som vanligt kl 07 imorse men har kunnat somna om till 10.. Nånstans där emellan insåg min hjärna att det var helg och att jag inte behövde stiga upp till jobbet... Fyfan vad skön den känslan är ! :D

Nu ska jag bara äta frukost, klä på mig osv så ska jag gå ner och boka en tvätttid innan jag far till storheden där jag ska handla.. Både något gott till ikväll & vanlig veckohandling, nåt gott från systemet och så ska jag fundera på om det är nåt mer jag behöver ? Fick ovaaanligt mycket pengar från f-kassan den här månaden och ovanligt stor lön oxå. Dom har ju som inte med varandra att göra så mycket eftersom lönen jag fick ju var det jag jobbade 1-31 Juni och pengarna från försäkringskassan räknas mellan 15 juni till 14 juli och där i början av juli hade jag sååå lite jobb. Hoppas ni förstår hur jag menar :)

Hursomhelst tänkte jag att om det är nåt speciellt jag behöver men kanske har skjutit på att köpa för att jag inte haft råd tidigare så kan jag passa på nu.. Tror dock inte det finns nåt speciellt jag behöver ? Får väl gå runt och leta haha :D



Fuck

Så typiskt.... Nivet att jag bestämt mig heeelt för att absolut inte gå på Lulekalaset eftersom jag inte ids eller vill lägga pengar på det. Så jävla dyrt (har ej förköpt). Sen känns det som att jag vet hur det där går till nu.. Har varit typ vartenda år på allt såntdär och det är ju ändå samma sak år ut och år in förutom att det var multikassa artister iår.

Anyhoooo.. Så har hela dagen varit bra fram tills typ 16 då jag fick höra en väldigt irriterande sak som bara.. ja gjorde mig jävligt irriterad helt enkelt och då blir man såklart på dåligt humör och tänker typ ääh fuck it nu vill jag visst på lulekalaset och vara full som fan.

Men nä jag ska inte.. Funderar däremot på att åka ut till systemet som jag har tänkt hela veckan men det har inte blivit av. Det är ju öppet till 20 idag så jag har ju tid på mig ännu. Helst av allt skulle jag bara vela sova bort hela helgen. Hatar när man bestämt sig för att skippa nåt och sen är man ändå sur för att man inte gör det.

Godmorgon Fredag

Aah jäklarns.. Jag som sett fram emot en lång sovmorgon idag blev väckt strax efter 7.. En av tjejerna hade blivit sjuk/kunde inte jobba jag vet inte men hursomhelst tog jag på mig lite mer jobb. Hmm, Tur jag duschade igårkväll för nu hade jag då inte hunnit.. Har nyss ätit frukost och gjort iordning min lunch. Vad gör jag vid datorn då om jag är så stressad undrar ni ? Jo jag var tvungen att leta reda på adressen dit jag ska och kaffet kan jag ju lika gärna sitta här och dricka som vid köksbordet.

Men nu ska jag stänga av och göra mig klar.. Hoppas jag får en guldstjärna i himlen nu så som jag ställer upp haha :D



Ps. Jag saknar Emil så jag dööööööör. Gud, jag ska krama ihjäl honom när han kommer hem.. Ska börja räkna ner timmarna haha ! :D

Trötttis

Jag har inte haft nåt riktigt flyt idag...

Första kunden idag hade avbokat så jag började inte förrän 11... Åkte till jobbet lite tidigare för att hinna vara och handla på kontore.. Såg att bilen som fanns kvar till mig hade slut soppa så jag var tvungen att stressa som fan till Statoil oxå.. Körde som en idiot och sen var ändå en massa gator avstängda när jag väl kom till stan så jag fick snurra runt en massa för att komma fram.

När jag väl kommit till min kund förstod jag att dem har inte väntat mig idag..  Alla bilar var hemma, ingen nyckel ute och dörren öppen när jag knackar på och kliver in kommer alla förvånade till dörren "Kommer du IDAG?"... Varpå jag svarar ja ?.. Dem hade bara avbokat 2 veckors städning.. Jag har hoppat över 2 gånger och nu var det alltså den 3e veckan som dem glömt att säga nåt om så det vart lite annan städning än vanligt där då dem inte hunnit plocka undan nåt etc.

Sen då.. Skulle jag till nästa som bor mitt inne i stan.. Samma visa med att komma fram denna gång bland alla avstängningar.. Sen fanns det inga p-platser nånstans så jag fick köra runt och leta det oxå ett tag men tillslut gick det och i övrigt har dagen gått bra haha :D

Mest surt är ändå att jag hade kunnat vara hemma ända till 14.30 om mina kära kunder hade meddelat att dem inte skulle ha städning idag för jag var verkligen sååå trött där vid lunchtid.. Vilket jag är nu oxå men..

Måste laga nån jävla mat.. Är sugen på tacos men har inga grönsaker :(

Hahaha

Tillåt mig att skratta !!!

Åt alla superkorkade människor här i bloggvärlden som skriver om sin bantning, nån diet dem går på, att dem har slutat äta nåt onyttigt och sen skriver dem såhär:

"Ååh jag har bara hållt mig till den här dieten i två dagar och ändå har jag redan gått ner 2 kilo !! Gud den funkar verkligen så det här ska jag hålla mig till"

"Nu har jag bara ätit grovt bröd hela veckan och redan har jag gått ner 0,5 kilo !! Tänk vad stor skillnad det kan göra"

Öööh...Tänk så jävla dum man kan vara.

1. Har ni tänkt på att ni bara ätit mindre än vanligt, att ni svettats mycket i värmen innan ni vägt er, att ni rört på er mer än vanligt, att ni sovit hela dan och därför inte hunnit äta lunch, att ni vägde er på kvällen ena dagen och på morgonen andra dan... Att ni nyss pissat & skitit. ATT MAN INTE GÅR NER NÅGON BESTÅENDE VIKT PÅ EN DAG ELLER TVÅ.


Aah

Gudars vilket regnväder det är ute !.. Har ju alltid tyckt de är mysigt men ni vet att det regnar in i min bil genom framrutan som inte är tät så det gör mig lite ledsen över allt regn :p Golvmattan är helt plaskblöt ! Borde få ställt in den nånstans med kupévärmare och hela köret.. Våra stolpar går inte på somrarna så jag kan tyvärr inte ordna med det hemma. Har iaf fällt ut ett litet paraply och lagt ut framför förarstolen som jag hoppas ska skydda mer än golvmattorna i plast åsså har jag satt dit en torrboll men den verkar inte ha fått sugit upp så mycket ännu.

Men... vem bryr sig egentligen ?


Jag har som sagt varit å ätit hos Mamsen idag och det var goda biffar med sås, grönsaker och ris. Jag tog med mig kakor till efterrätt åsså fick ja en blåbärskaka där. Stod modell så Mamma kunde nåla alla jeans jag ska ha omsydda och sen for jag till Storheden och handlade lite mat.

Har sett tv nån timme och nu är jag vrålhungrig. Måste dessutom packetera och frysa in köttfärs nu.


Hejtttååå :)

Sinnes...

Jag såg just ett program på tv4+ om kvinnor med världens största bröstimplantat. Helt sjukt..

Lolo Ferrari hade under 90-talet dem största på 3 liter styck. Jobbade som strippa, prostituerad, porrskådis och tjänade sen mest pengar på sina bröst som hennes man kommit med idén att hon skulle skaffa. Något säger mig att hon kanske gjort ett par fler operationer..Hon dog 37 år gammal.


En annan kvinna som hade ett senare rekord på 4,5 liter var tillslut tvungen att ta ut sina pga av att hennes hjärta, hjärna och lungor svullnade så mycket att hon inte kunde röra armar eller ben.

Minka från Korea träffade sin amerikanske man, flyttade dit, lämnade sin karriär som lovande tennisproffs och har nu gjort dem rika på sina bröst, porrfilmer etc. Ska jag nämna att hennes man är en storbröstsfanatiker som tycker att hon skall ha kvar dem och "jobba" till hon är ca 70 år.. Hon själv sa att hon orkar bära brösten i kanske 2-3 år till.


Sen var det stackars Sheyla som så innerligt trodde att hon blev lycklig av sina bröst, att hon bara ville bli ihågkommen, att hon skulle bli någon.. Bara hon fyllde upp dem ännu mer och slog världsrekordet vilket hon gjorde med sin 32:a operation. 5,5 liter styck. Även hennes bröstkarriär började med en pojkvän som presenterade henne inför alla "stora" Kayla Cleevage, Minka, Maxi Mounds (tidigare rekordhållare) osv.


Tjoho

Vilken bra dag alltså.. Jag är så himla bortskämd med att ha det bra !

Har varit över en timme för länge hos en kund idag (skrev såklart inte upp den timmen på arbetsrapporten) och blivit bjuden på saft, kaffe, massa gott fika osv och pratat om allt mellan himmel och jord med denna supertrevliga människa som alltid skickar så himla snälla sms och säger hur förtjusande jag är med min personlighet och att hon önskar att jag aldrig nånsin slutar på Maid och att om jag gör det vill hon gärna lämna omdöme/referens till mitt cv/jobbansökan och sånt.. Då skrynklade ju mitt samvete ihop sig till ett russin ungefär.. Jag har inte börjat berätta för mina kunder ännu om att jag ska sluta för att jag vill vara helt säker på att utbildningen verkligen blir av innan jag säger nåt för att det inte ska bli så mycket ändringar för dem typ "Jag ska sluta så ni måste byta tid och få ny personal" "Eller nej föresten det blev inge skola så jag ska inte sluta så nu ska vi tjorva med er ännu mer och byta tillbaka allt"

Sen fick jag ett nytt usb-minne från jobbet eftersom mitt kom bort när jag lånade ut det till chefen. Skönt det för det var ju Emils minne och då fick jag såklart dåligt samvete för att jag lånat ut det så att det kom bort.

Ringde till Mamma och sa att jag ska komma dit idag med några par jeans som hon ska sy upp/in åt mig. Fick strax därefter ett sms av Mattias "När vill du ha middagen serverad?"... Hoppas dem gör ris oxå istället för potatis för min skull hehe :D

Emil har ringt oxå och berättat en massa ROLIGT skvaller heheh :D

Sååå.. Nu vet ni hur bra dag jag har haft :) Ska börja fara mot G-stad snart !

.....

Hej allihopa !

Satte mig vid datorn en snabbis nu medans det är reklampaus på tv. Jag har suttit där sedan kl 19 vilket nästan borde vara rekord haha.. Jag har sett Wife Swap, Supersize vs superskinny och nu Ja vi elsker hollywood. Bra tidsfördriv :)

Tidigare idag har jag diskat lite grytor och sånt, dammsugit, duschat, powernappat, bakat cookies och sedan haft besök av Emma som hade med sig en liten gåva till mig.. Handkräm från Oriflame med doft av coconut & ricemilk - Älskar den lukten ! :)

Ska göra mig en smoothie med hallon, jordgubbar och banan till kvällsmat och sen försöka komma i säng i tid så man slipper vara så trött på morronen. Jag jobbar 8-13.30 imorn så ändå inte en alltför lång dag :)

Efter jobbet ska jag hem och fixa lite innan jag åker till Gammelstan både för att äta middag men även lämna några par jeans till Mamma som skall sys upp.. Alla är ju som vanligt för långa för lilla mig :) På vägen hem ska jag handla och det var nog den dagens planer... Men nu måste jag springa till tvn igen :D



Mums !

Pizza - Recept

Det är ju länge sen jag gjorde pizza hemma sist men jag har inte kommit mig för att lägga ut receptet förrän nu ;)



Degen:
25g jäst
3,75 dl vatten
3 msk olja. Oliv eller raps
0,75 tsk salt
9 dl vetemjöl

1. Smula jästen i en bunke och rör sedan ner fingervarmt vatten. Tillsätt även olja och salt.

2. Tillsätt mjölet lite i taget och knåda in det tills degen känns smidigt. Den här degen kan dock vara lite kladdig men det gör inget.

3. Låt degen jäsa 30-60 minuter under bakduk. Ju längre desto bättre men har man bråttom så har man ;p

Gräddas i mitten av ugnen på 225 grader 10-15 min.

Tomatsåsen gjorde jag genom att koka upp passerade tomater med lite tomatpuré, salt, peppar, vitpeppar, oregano, basilika och tunt tunt tunt skivad vitlök.

Som fyllning hade jag riven ost & pepparsalami på halva och ost, chevré och lufttorkad skinka på andra halvan.
Efter gräddningen strödde jag över ruccola.

Jättegott ! :)

Tisdag

Så, nu var man hemma igen.. Har avverkat mitt långa pass mellan 7-9 haha :D

Emma ska komma och hälsa på mig idag så jag ska baka nå (förhoppningsvis) goda cookies senare idag men nu först ska jag äta en väldigt tidig lunch, håller fan på att svälta ihjäl och sen blir det att dammsuga, duscha och diverse.

Vad fan jag ska laga till middag har jag absolut ingen aning om men måste i vilket fall ta upp nåt från frysen nu så det hinner tina. Tror det får bli kyckling idag.. Det är ju alltid gott och lättlagat. Med currysås kanske.. Mums :D




Var tvungen att ta en bild på midnattsolen sist vi var i Korpis, Denna är alltså tagen kl 4 på natten/morgonen :)

Gooa Brö'n

Jag sa ju att jag skulle tipsa om dem bröden som jag tycker är godast, Kanske har ni redan smakat några av dem :)



Njuta, Det godaste rostbrödet jag någonsin smakat ! Så smakrikt, grovt men ändå inte torrt.
Mums !


Kneipp, Ett lite "onyttigare" rostbröd som ändå har väldigt mycket mer smak än vanlig vit franska. Väldigt gott och jag tycker det är ganska likt grekiskt lantbröd i smaken.


Fröjd, Ett väldigt saftigt och gott bröd i tvådelad portionsform. Rätt likt Axa's Smart & gott som jag oxå tycker mycket om.


Sen har vi ju klassikerna Polarbröd (och då menar jag the one and only polarkaka vetekakan) och Lingongrova som vi nästan alltid har hemma :)

Nu jäklar

Sen jag började jobba på riktigt har mina matvanor ändrats väldigt mycket från att gå i skola och äta en riktig lunch varje dag till att stressa i sig en macka & en drickyogurt en dag och nån frukt en annan dag. Givtevis blir man dödssugen på godis, kaffe & energidrycker när man inte får nån ordentlig energi från maten - Så då har det ju blivit att jag ätit en massa dålig "nödenergi" för att orka med.

Sen det här med att jag inte lagar nån ordentlig mat när Emil inte är hemma utan lever på nudlar, nån macka här och där, müsli nån frukt osv. En massa småätande helt enkelt.

Men nu ska jag på allvar sluta med det.. Jag ska äta ordentliga frukostar (Vilket jag alltid gör) men även försöka hitta några bra lunchalternativ (vilket verkligen är jättesvårt när det måste gå att äta kallt, fort och helst i bilen). Har redan slutat med det gotteätande vi ägnade oss under vår semestervecka och jag SKA laga riktig mat även när jag är själv hemma haha. Vad tror ni om det ? Jag tror att det ska gå bra.

Missförstå mig inte nu och tro att jag typ ska banta eller vad man nu kan få för sig.. Jag ska äta bättre helt enkelt. Mer riktig mat, mindre nödföda.. Jämnare blodsockerfördelning så att jag slipper vara trött jämt och ha en massa humörsvängningar och orka med dagen bättre.

Idag har jag ätit:
Frukost: Två rostade rågbröd med smör & kalkon, en liten kopp kaffe med grädde.
Lunch: 2 skivor fröjd med creme cheese och kalkon, En nektarin och en liten kopp kaffe med grädde.
Middag: Ska bli spenat&vitlökssås med spagetti.
Och vad ska jag hitta på till kvällsmat då.. Müsli kanske.

Ska tipsa er i ett senare inlägg om mina favorit bröd & müsli som jag brukar äta till frukost, mellanmål eller kvällsmat.

åh hjälp mig

Det är inte så himla lätt att bli vuxen alltid.. Nu har jag problem med CSN. Jag vet inte hur jag ska göra eller vad som gäller med studiebidraget.. Vet ju att man får det när man studerar 50% och uppåt. Min utbildning är ju på heltid men blir nog lite mindre än det eftersom jag ska läsa in 3 kurser.

Jag vill även kunna jobba extra under tiden och vad jag förstår måste jag då räkna ut hur många veckor jag kommer få bidrag det här halvåret och sedan räkna ut hur mycket jag kan jobba under den tiden utan att bidraget minskas.


För att söka bidraget på deras hemsida måste man ha e-legitimation vilket jag inte har, det står att man kan besälla hem blanketten men jag hittar inte det nånstans. Det ska väl finnas på Komvux oxå så jag får väl ringa dit och hoppas på svar. Vilket inte är så säkert.


NÅGON som har koll på detta ??

Söndagsångest !

Jag brukar aldrig ha Söndagsångest eftersom jag inte har något emot att jobba men nu har jag det.. Fyfan. Drömde inatt att jag kom försent, gjorde allt fel, glömde en massa, att det var slut bilar på morgonen och att typ allt på kontoret var slut för att jag inte varit där och handlat osv.. Haha.. Ska försöka få mig själv att förstå att jag bara varit hemma en vecka och att jag inte lär ha glömt bort nåt på den korta tiden.


En några veckor gammal bild men visst har mitt hår blivit ljust under sommaren, trots att jag knappt vistats nåt ute i solen haha :D Hursomhelst ska jag göra mer blonda slingor någon dag under veckan :)

Söndag

Goddag på er !

Jag har fortfarande ont i huvet och känner mig helt yr, som att det snurrar när jag vänder på huvet snabbt typ. Tänk om jag fått nån jävla tumör.. haha. Får verkligen hoppas att det går över till imorn för då börjar jobbet igen ! Skulle ju köpa Treo när jag var och handlade men glömde såklart det. Måste använda ett par andra värktabletter nu ett tag.. Har blivit så mycket ipren på senaste och man vill ju itne göra sig immun direkt.

Nå vi var då som sagt och handlade för ett tag sen.. Köpte tilloch med färdigmat haha. Som ni vet orkar jag inte laga mat så mycket åt bara mig själv ;p

Ska ta och steka vårrullar nu till lunch iaf så får vi se vad resten av dagen har att erbjuda.. Dem kommer väl och hämtar Emil om några timmar iaf. Kanske blir att småstäda lite eller om det är nåt bra på tv. Ska försöka att inte sitta så mycket vid datorn för min nacke och huvuds skull.





RSS 2.0