Klantiigt

Nu är jag lite sur på mig själv... Jag hade inte ens kollat på schemat imorse så jag tog för givet att jag gick 06.45 - 14.00 så jag jobbade ju till kl 14 oxå. Men så ser jag först nu att jag bara jobbade till 13, och då hör det ju till saken att jag var sjukt trött idag och hade helt mycket att göra.

Fan för mig. Nästa gång håller jag koll på schemat. Kan ju inte jobba gratis heller ;D


Nu har jag pratat länge med älsklingbaby i telefonen men av nån anledning är jag inte trött nu fast jag varit det hela kvällen ? Nåväl.. Jag är väl vaken ett tag till. Spelar ju inte så stor roll när jag inte behöver stiga upp nån viss tid imorgon.


Puss och godnatt.

Att leva i nuet

Jag har inget att göra, Jag är rastlös samtidigt som jag är för trött för att orka göra något.

Sitter bara och tänker på allt jag ska göra imorgon.. På min lediga dag ! :)

- Jag ska gå på en Kineseologisk undersökning (Vad det är och hur det går till berättar jag imorgon)
- Jag ska duscha och vårda mina ömma fötter.
- Jag ska färga ögonbryn & fransar
- Åsså ska ju bilen få sin lilla (stora) omvårdnad i form av en massa puts och tvätt.
- På tal om tvätt måste jag även tvätta mina jobb-kläder.



Men nu ! En kopp te ! :)

Puuuh

Nyss hemkommen från jobbet.

Gissa om jag är trött
Gissa hur ont jag har i fötterna
Gissa hur mycket jag har gjort där borta idag
Gissa hur varmt det har varit

Gissa hur jävla skönt det kommer bli att vara ledig imorn !

Baby

Aldrig i livet kan jag förklara hur mycket du betyder för mig,
Du är mitt allt och lite till.

För mig är du lycka i sin renaste form.


Jag älskar dig <3

Shalala

Jag har en fin bil :)

Fried Apples



Stekta äpplen

Granny smith
Smör
Kanel
Farinsocker
Lite pressad citron
(Eventuellt Päron eller äppellikör)


1. Skiva äpplet i cm-tjocka skivor

2. Värm upp smör i en stekpanna

3. Stek äpplena och när dem fått lite yta strör du på rikligt med farinsocker på båda sidor - Stek vidare tills sockret karameliserats. Krydda med kanel och droppa över lite pressad citron. Vill man kan man tillsätta lite likör som blir en god sky.

4. Ät med glass, yogurt, grädde eller vad du själv tycker är godast.

En väldigt enkel och god efterrätt.

Måndag

HejHej !

Här sitter jag och är dödstrött.. Vaknade redan 07.30 idag fast jag hade tänkt ta sovmorgon så det blir då att sova ett tag senare så man orkar på jobbet kl:14

Har nyss varit ner i tvättstugan och hämtat upp lite nytvättade kläder, tömt disk, ätit frukost och kikat runt på datorn. Tror jag ska dammsuga nu och sen ringa Mattias å höra om han kan komma hit och sätta i spiralen i bilen.

Så ska man ju laga lunch och middag att ha med sig till jobbet. Ja ni hör ju hur jobbigt allt låter för en dödstrött människa. Bäst jag gör nåt vettigt nu innan jag slocknar.



Vad tänker du på när..

VAD TÄNKER DU PÅ NÄR DU HÖR ORDET..


Grönt: Sommar
Sockervadd: Marknad & Tivolli
Ost: Gott
USA: Deras flagga, Stars and Stripes
Sex: Emil :D
Frukt: Somrigt
Alkohol: Kall slush
TV-shop: Dammsugare
Pyssel: Roligt
Skräckfilm: Något jag inte gillar
Kusin: Milla
Skitfilm: Romantiska komedier med dåliga skådespelare
Humor: Ironi, Sarkasm
Paris Hilton: Ful näsa
Dricka: Cider
Jesus: Gud
Doft: Tungt att andas
Julen: Julklappar
Varmt: Svettigt
Pizza: Götttt
Blod: Uuh, äckligt. Illamående
Skönt: Sova
Begravning: Sorgligt
Gott: Calippo Refresh
Bröllop: Inget för mig
Kärlek: Emil & Jag
Mardröm: Drömde imorse
Sommar: Vaaarmt och insekter
Äckligt: Pissmyror
Djurpark: Kolmården
Härligt: Vara ledig
Vinter: Vitt, kallt och soligt
Läskigt: Kryp

Pajala



Haha

Helgen

Nu ska jag sammanfatta allt vad jag gjort under helgen men förvänta er ingen välskriven roman, Jag är trött och lat :p


Fredag: Stressade hem i den olidliga värmen för att byta om och ta en kalldusch innan vi for upp mot Pajala. Resan var sjukligt svettig men jag bjöd oss på glass i Töre som svalkade lite ;) Stannade först i Fällan för att lämna av en huv som Emil hade med sig och sen i Pajala där baby bjöd mig på Pizza eftersom det skulle bli Köttsoppa till middag och det äter ju inte jag. Under kvällen gjorde vi inte så mycket... Tittade på hundvalparna, såg lite tv, tog en promenad, löste korsord och såntdär. Åskan och regnet kom, baby bastade och sen när vi väl skulle sova var sängarna osköna och kuddarna än värre. Jag fick väldigt lite sömn och vaknade med ont i nacke och rygg.

Lördag: På lördag morgon for vi till Finland för att tanka PÖ, Maskinen tog inte emot våra sedlar. Jag köpte godis för 1 Euro = 11 kronor och fick tillbaka 40 kronor i Euro när jag betalat med en hundring. Surt ! Tjejen i kassan kunde inte prata annat än finska och tydligen inte räkna heller. När vi kom hem sov jag en massa medans baby spelade tvspel och sen var det dags att laga middag... Grillat, stripes, sås och grönsaker. Mmm :) Packade våra grejer och sånt efter det och for till Korpis där vi skulle sova i sköna sängar :) Var först till Fällan men sen åt vi + såg film när vi kom fram och sen sov vi.

Och bara som övrig information så var hade lestisarna stormöte i Korpis i år. Muuulti med folk från massa olika länder kommer dit och har gudstjänster tillsammans och allt möjligt såntdär sjukt. Nåväl.. Var då mer folk i byn än jag nånsin sett förut.

Söndag: Idag - Sov ganska länge på morgonen och sen åt vi frukost, packade, kollade på tv och bara kände lugnet innan vi for mot Luleå. Det vart väldigt varmt i bilen idag med men tog inte så överdrivet länge. Kände lugnet, lagade middag och sov en stund nu på eftermiddan innan Älsklingen skulle åka vidare mot Umeå.

VAAARMT

Fyjävelen vilken stekhelg det ha varit !!

Nyss hemkommen från Pajala och jag tänkte berätta mer om det sen. Just nu ids jag ikket.

Baldersgården

Såja.. Nu är jag hemma efter min första dag på jobbet. Det gick bra.. Snäll & Trevlig personal och inte såå hög vårdtyngd. Många män tyvärr.. Kommer nog aldrig vänja mig vid att torka, duscha dem osv.  Men de allra flesta boende där klarade sig ändå rätt bra själv och bara en sängliggande på hela avdelningen så det ska nog gå bra.

For som sagt till Gammelstan direkt efter jag slutat för att hämta mattias bil, Ska låna den imorgon till jobbet eftersom min är i Boden. När vi kom hem lagade jag parisare åt oss och det var faktiskt helt gott.. Jag har typ hatat det förut men smaken ändas väl.


Nuu har jag stressat runt och packat ner allt och ska snabbkika på datorn lite innan jag gör en matback till imorn och går å lägger mig. Måste ju stiga upp före fan imorn om jag ska hinn äta, bli klar och köra dit till 06.45


Och nu hörs vi inte mer förrän på Söndag när jag kommer hem från Pajala ! Svettas inte ihjäl i helgens värme ;)

Torsdag

Jaha, God morgon eller nåt.. Nu är dagen D kommen. Dagen då det är dags att börja jobba.. Fyfan.


Anyway.. Så har jag stigit upp rätt tidigt idag. Duschat och allt såntdär. Packat ner jobbkläder och gjort en matlåda. Åt nyss brunch? Och ska ta mig en kopp kaffe nu... Förmodar att jag måste äta nåt mer innan jag börjar om jag ska överleva dagen.



Ikväll kommer babyälskling och hämtar mig från jobbet, så far vi direkt till Gstad å hämtar bilen ja ska låna imorn - Hem och sova för imorn börjar jag tidigt och direkt jag slutar far vi på en Weekend in Pajala :)


Och  vet ni en till kul grej.. När jag kommer hem på Söndag är Compakten hämtad från garaget, försäkrad och påställd så på måndag är de bara att börja köra ! :)

:)

Som sagt hade jag inget ståhej när jag tog studenten eftersom jag inte alls gillar "kalas" av något slag. Så fick jag en 500ing ändå av Mattias föräldrar så jag bjöd dem på tack-fika idag och när vi satt och fikade plingar det på dörren - Min moster och hennes man hade hört ryktas om att jag var hemma idag så då passade dem på att tjyvkomma och kalasa ändå ;p Dem hade med sig 1000 kronor åt mig så nu har jag fått mig en helårsförsäkring på bilen betald utan att behöva nalla ur egen ficka ! :) Härligt !


Rabarberkakan jag bakade idag blev hur god som helst så den lär jag göra fler gånger.


Nånå, Nu ska jag kika på H&M hemsidan.. Dom har ju så mycket rea så jag tänkte passa på att inhandla lite nytt. Man blir ju för fan hemmablind bland ens gamla trasiga och urtvättade kläder.

Ska även göra nå gokvällis och sen blir det sängen. Börjar ju förfan på nyjobbet imorn och det är lite nervöst ändå. Ska bli intressant att se hur hög vårdtyngden är där... Många friska ska jag hålla tummarna för iaf.

Min älskade

Vad jag saknar dig..

Än idag tänker jag på henne massor varenda varenda dag.

Jag saknar henne och även om jag vill skaffa hund i framtiden så är jag rädd, Rädd att den bara ska kännas som en "Troja-ersättare" jag ändå aldrig kommer kunna tycka lika mycket om.. Eller att det ska hända igen. Att saker händer så man inte kan ha kvar sitt djur.


Emil's Marängtårta



Jag börjar med att be om ursäkt för den dåliga bilden, Tårtan är alltså inte klar när denna bild togs men sen glömde jag helt bort att ta fler.

Jag gjorde denna tårta speciellt åt Emil när han fyllde år och då är det extra allt som gäller och bara sött ! :)

Emils marängtårta

Lager 1:
Köpt marängbotten
Skivor av vaniljglass med krossad choklad
1 tunnt skivad banan
Odense nougatsås

Lager 2:
Köpt marängbotten
Vispad grädde
Odense nougatsås
Massor av krossad/hackad Daim

Som ni ser är detta en tårta som är väldigt enkel att göra. God är den oxå men var försiktiga med nougatsåsen som är väääldigt söt.

Glömd Chokladmarängtårta



Glömd chokladmaräng med citronkräm och bär/frukt
6-8 portioner

Marängbotten:
3 Äggvitor
2 dl Socker
2 msk Kakao
0,5 tsk Bakpulver

1. Vispa äggvitorna till hårt skum. Blanda socker, kakao och bakpulver. Vispa ner blandningen i äggvitorna lite i taget.

2. Smörj och mjöla en rund form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.

3.  Fyll formen med marängmassan så att det är mer mot kanterna och en fördjupnng/grop mot mitten.

4. Sätt ugnen på 225 grader och grädda kakan på nedersta falsen i endast 1 minut !, Sedan stänger du av ugnen och "glömmer" marängen där i minst 3 timmar eller över natten.

Citronkräm:
3 Äggulor
0,5 dl Socker
Rivet skal av en citron
2-3 msk pressad citron
3 dl Vispgrädde

1. Blanda äggulor, socker, citronskal och citronsaft i en kastrull. Sjud på svag värme under vispning i ca 3-5 minuter tills krämen har tjocknat.

2. Låt krämen kallna, Vispa grädden och rör sedan ihop dem.

3. Lossa försiktigt marängen ur formen, Lägg upp på fat, Bred över citronkrämen och garnera med valfria fruker eller bär.

Onsdag

Och uppe med tuppen.. Inte för att jag är pigg & hurtig utan för att jag sovit som en jävla kratta inatt och vaknade genomsvettig kl: 8 så då blev det uppstigning. Har tömt disk och plockat till lite i köket.. Måste väl dammsuga, torka bordet och sådant oxå för idag kommer låssas Farmor och Farfar på fika hit. Jag ska baka en Rabarberkaka till dess :)

Ska snart gå ut med soporna och piska mina sängkläder som hänger ute på vädring sen får det nog vara färdigt med städandet för ett tag, Hade tänkt se lite Sex and the city på datorn :)



Imorn kommer älsklings-baby och på Fredag åker vi vidare till stugan direkt jag slutat jobba. Vi ska bara ta det lungt och mysa, äta gott och gulla med hundvalparna... Kanske fiska lite oxå om jag har tur.. Jag har nämligen tjatat på baby som hatar att fiska :D



Stugan ligger alltså i Erkheikki/Juhonpieti

Musica



Sam the Sham - Little Red Ridinghood

Ännu ett inlägg

Nu under lång-helgen har jag lyckats vända lite på mitt dygn + att jag sedan länge lagt mig till med ovanan att alltid ta en timmes tupplur mitt på dagen. Nu försöker jag råda bot på det genom att vara vaken hela den här dan och det är jobbigt ! Jag är sååå trött !



Samtidigt som jag håller mig vaken försöker jag hålla mig från att äta massa godis och kakor.. Trötthet + Sockersug = jobbigt. 

Så nu väntar jag bara på att Baby ska logga in på msn så att han kan skicka lite Sex and the city avsnitt åt mig :) Och sen ikväll ska jag baka en Rabarber-kaka ;) Mums




Åsså lääängtar jag till helgen !!! :D

Brunt blondt brunt

Mitt hår vägrade som sagt bli blondt



Så det fick bli ljusbrunt istället, Eller mörkblond som det tydligen heter.

10 Sanningar

10 Sanningar om dig själv

1. Oavsett vad jag äter, hur stor portion jag har tagit, hur hungrig eller mätt jag är så lämnar jag nästan alltid jättelite på tallriken,

Det kan vara en halv köttbulle och 4 makaroner, en liten grönsaksbit eller 3 korvtärningar. Alltid lämnar jag något så litet att jag lika gärna hade kunnat äta upp det - Utan att egentligen veta varför.


2. Jag äter aldrig ändarna på en banan. Skär bort den första och lämnar den andra i skalet.


3. Jag hatar förändringar, Det skrämmer mig att saker helt plötsligt inte ska vara som de alltid varit.


4. Jag hatar damm, skräp, fläckar osv och tål inte när saker ligger på fel plats. Är därför lite av ett "städfreak"


5. Jag är en typisk ensamvarg som trivs väldigt bra ensam. Det är skönt att få vara ifred och inte bli störd av någon, Jag känner inte det där suget av att vara social. Visst kan det vara kul med sällskap också men det räcker med korta stunder.

(Undantag för Emil som jag trivs otroligt bra med och ALDRIG blir trött på att ha nära).


6. Jag sover helst i fosterställning


7. Samtidigt som jag är ett pedantiskt kontrollfreak kan jag vara otroligt virrig och tankspridd. Jag glömmer på spisplattor, glömmer mat i mikron, minns inte om jag låst bilen eller ytterdörren, Vet inte vart jag lägger saker osv. Gör allt i förbifarten och sen har jag ingen aning om vad jag har gjort och inte.


8. Jag är otroligt snål/sparsam kalla det vad du vill och tycker det är väldigt jobbigt att slösa pengar. Tex så tar det 100 år för mig att handla för att jag tycker allt är så dyrt och tillslut blir jag sur och vill inte köpa någonting för att det kostar pengar.


9. Jag har ett extremt ojämnt humör.. Jag kan vara jätteglad för att sen plötsligt hata allt utan anledning, Jag ger upp så fort något går emot mig, misslyckas jag med nåt blir jag sur direkt osv. Det positiva med det är väl att jag lika lätt blir glad igen som jag blir sur. Jag glömmer lixom bort varför jag vart arg från första början.


10. Jag tål inte osmarta människor, jag blir galen på allt korkat folk säger och att ingen vet nåt om nånting.

Ledig !

Godmorgon ! Idag & Imorgon är jag ledig innan mitt 9v långa vikariat på Baldersgården börjar.

Ska man ta vara på dem dagarna och bara ta det lungt... Eller ska man stressa en massa för att hinna med så mycket som möjligt man inte kommer att hinna sen ?



Idag skulle jag verkligen behöva fara in till stan för att hämta ut nya P-piller och Lämna tillbaka mitt busskort men innan jag far någonstans över huvudtaget måste jag duscha. Jobbigt


Nä allvarligt, Nu ska jag ta en macka, hoppa i duschen och fara till stan.

Home again

Nu är jag hemma i Luleå igen.. åkte med bussen 18:15 och kom fram 22:25. Bussresan var lång, varm, kvav och dem visade Hellboy 3 gånger.

Jag har haft en svag mysko huvudvärk idag, varit trött och känt mig allmänt seg. Nu är det lite förkyld-varning på halsen ! Har verkligen inte tid att bli sjuk nu men alla verkar ju vara sjuka så risken är väl stor att man smittats av något.


Nåväl... kan inte svamla på här hela dan. Ska göra något att äta till kvällsmat, Har bara levt på nudlar idag så.

Lazy

Ps. Det går mycket segt med mitt städande ! Det är tråkigt och jag är lat.

Måndag

Jag har som sagt haft skitont i huvudet hela helgen så jag har inte orkat städa eller fixa nånting som har behövts. Igår skänkte gud mig Ipren så huvudvärken försvann och jag mår bra igen :) Därför ska jag ägna mig åt lite städande idag..

- Rengöra spisen
- Skura ur besticklådan där Emil har tappat ner Palt-smet, Torka upp spillt oboypulver från skafferiet, Torka av kylskåpet
- Rengöra handfatet på toan
- Skura ur sopskåpet där Emil spillt nåt brunt på golvet och när jag frågade vad det var "Trodde han att det alltid varit där" Haha.. Vi skurade ur det tillsammans för inte länge sedan :D
- Diska
- Eventuellt dammtorka lite och sånt.

Då vet ni vad jag roar mig med idag, Ska se lite Sex and the city oxå för baby har varit så gullig och laddat ner 2a säsongen åt mig nu :) Tack !

Sen får jag se om jag åker hem ikväll eller imorgonbitti, Måste kolla upp lite busstider och så. Men nu först frukost !

Söndag

Jaha, vad finns det att säga ?

Vi har varit och pantat burkar idag, handlat och varit på apoteket där jag köpte Ipren vilket var vääldigt skönt efter 3 dagar huvudvärk dygnet runt.

Har städat, varit till garaget, lagat mat, sett på tv osv osv. Inget märkvärdigt.


Imorn tror jag det blir en städdag här när Emil jobbar... Är lite dammigt åså men jag har inte orkat nu när jag haft så ont i huvet så ska ta mig an det imorgon :)

Midsommarafton

Det har faktiskt varit mycket varmare och soligare här idag än vad vädret sa att det skulle bli. Vi var ute och åkte Buick, Jag bjöd baby på fika, Handlade hem lite mat och så kikade vi på Midsommarfirandet på Gammlia (Det är ungefär som hägnan) Och där var då fan hela stan.. Helt sjukt mycket folk och typ en miljon invandrare vad dom nu firade midsommar för.

Kom hem och fixade med tvätten åsen hade jag hunnit bli så trött och fått ont i huvet så sov en timme innan vi så smått började med middagen. Det blev grillad fläsk, kryddiga korvar, potatisgratäng och lite grönsaker. Det var väldigt gott :)


Nu blir det bara att ta det lungt resten av kvällen och kl: 21 är det ju Billy Elliot så den ska vi se :)


Fredag

Vaknade vid 9 idag och gick direkt i duschen.. Har ätit frukost, suttit vid datorn, diskat och satt på en tvättmaskin sen dess. Väntar på att tvätten ska bli klar nu bara så jag kan hänga upp den och sätta i nästa maskin så att vi kan åka ut å göra nåt sen. Det är ju trotts allt midsommar ;)

Jag skulle vilja bjuda ut Emil nånstans så vi får se om nåt bra café har öppet eller om vi köper glass nånstans :)


Ska föresten lära mig köra buicken idag oxå :) Tror inte det ska vara nå problem förutom att den är typ dubbelt så stor som en vanlig bil.



Glad Midsommar på er ! ;)

Umeå

Now Im in Umeå... Bussen var överfull och superkvav hela vägen och så vart vi ju försenade då så jag var framme här ett tag efter sex. Baby hade handlat hem till tacos och jag åt tills jag verkligen fick ont i min utåtstående överfyllda mage.

For till kvantum och köpte toapapper och sen har Emil kollat på tv medans jag har suttit lite vid datorn, fixat i garderoben och dammsugit. Nu vill jag bara soova

Baan Thai

Idag var vi som sagt på Baan Thai och åt av deras lunchbuffé som enligt mig är den bästa som finns. Det är billigt (75 kronor) och sen får man äta precis hur mycket man vill, en dricka ingår och de har världens godaste mat !

De varierar mellan lite olika rätter och idag hade de båda mina favoriter som jag vräkte i mig av - Skinkstek i sås med röd curry och Chili/basilika biff med bambuskott och champinjoner.

Mmm Mmm Mmmmm :)

Jag åt hur mycket som helst och höll på länge efter att Mattias & Lasse ätit färdigt. De undrade hur mycket som rymdes i mig egentligen och när jag var klar var jag inte ens överdrivet mätt.


Vi har inte haft ett enda jobb att göra på hela dan så när vi kom tillbaka från lunchen fick jag sluta.. Ska bara vara hemma nu och vänta tills vid 13.30 då jag ska fara till busstationen och åka :)


Distansförhållanden

Jag läste en blogg som just då handlade om distansförhållanden, Om man skulle våga satsa på det för att det är så svårt att hålla värmen i ett sånt förhållande. Men jag vill föra fram att det är inte så jobbigt, Det är inte hemskt och bara man vill så är det inte så svårt heller..

I 21 månader har jag själv haft ett distansförhållande.. 26 mil enkel väg, 2 Lediga dar i veckan att spela på och flera hundra kronor i resekostnader varje gång nån av oss åker till den andre, Över 4 timmar på en oskön överfull dödstråkig buss - Ner på Fredag och upp igen på Söndag. Men det är värt det ! Varenda jävla sekund, vartenda öre och varje uppoffring, Alla långa dagar utan varandra fyllda av saknad. Det har varit jobbigt många gånger men det har alltid varit så jävla värt det !

Alla skoldagar och viktiga prov jag har missat, Alla arbeten jag varit tvungen att stressa med i förväg och efterhand, Allt  tjorv för att hinna med bussar och få nån att hämta mig mitt i natten när jag kommer hem igen. Att  få 1050 kronor att räcka till när minst 600 kronor går till buss-resor, Alla andra saker jag skitit i för att hinna ta vara på den lilla tid vi får tillsammans. Alla jävla helger Emils jobb förstört med jouren.

Men å andra sidan så finns det inget jag anser viktigare att lägga mina pengar på än det som ger mig mest lycka, Allt jag har skitit i var ju bevisligen inte lika viktigt, Jag kan lätt stiga upp mitt i natten för att följa med Emil ut och kolla på när han lagar en lastbil långt ute i ingenstans, Jag har en familj som ställer upp och hjälper mig skjussar mig hämtar mig osv, Det finns alltid lov att vara med varandra på, man kan alltid klämma in varandra nånstans, man måste själva skapa tillfällen för att hinna träffas som tex när jag hade praktik i Umeå i 5 veckor.

Så vad jag försöker komma fram till är att man får ingenting gratis - Inte kärlek, lycka eller underbara förhållanden heller. Det kräver arbete och uppoffringar från båda två varje dag. Det kräver tålamod och omtanke. Tänker man bara på sig själv och sin egen vinning fungerar det aldrig, Men är du beredd att försöka är det precis lika underbart som vilket annat förhållande som helst och distansen kan man alltid göra nåt åt... Snart bor vi tillsammans. Varje dag tillsammans.

Stressat färdigt

Äntligen är jag färdig med allt som stressat mig !

* Har fått hem mina skattepapper så jag kan skicka iväg dem imorn
* Har duschat och gjort mig fräsch... Nivet rakat, peelat, smörjt in osv.
* Sett mina 2 favvis-program Sex and the city och Halv åtta hos mig
* Lagat middag & ätit
* Bakat en Tigerkaka och diskat
* Packat det mesta till Umeå

Skönt, Nu kan jag bara ta det helt lungt resten av kvällen. Har lite grejer ännu att packa ner men det är sånt jag ska använda imorgonbitti så kan inte packa ner det förrän då heller :)

Planen för imorgon är att jag jobbar som vanligt, Äter go-lunch på Baan Thai med Mattias och sen hämtar vi min packning, Kör mig till bussen 13.50... Och 4 h senare är jag framme hos världens bästa Älskling i Umeå :)

Hard Work

Under denna arbetsdag har jag:


- Kopierat mitt slutbetyg och farit med det till Baldersgården

- Köpt ett Grattis-kort på kvantum som jag sedan skickade iväg åt Farfar

- Blivit bjuden på tårta på morgonfikat

- Varit till Gammelstan och flyttat Chryslern

- Kört automat för första gången (Bil alltså)

- Blivit bjuden på lunch på Ormbergets Resturang. Jag tog grillbiff med strips och bea-sås

- Spelat på vetgirig.nu

- Blivit bjuden på glass till eftermiddagsfikat

- Spelat mer på vetgirig

- Slutat för tidigt


Någon som har ett bättre jobb :) ?

Hubbabubba

Ååh äntligen är man hemma från den där Informations-dagen, Det var verkligen jättejobbigt att sitta och bara lyssna från 10-16 och dessutom fick man ont i arslet av att bara sitta still. Alla sommarvikarier var unga och verkade trevliga och chefen var normalare IRL så nu känns det inte lika hemskt att jag ska jobba där.


Mitt hår är väldigt ojämnt i färgen men positivt är att det vart mindre risigt nu när man fyllde på med lite toning i det jätte-urblekta. Ska nog ha det såhär fult tills nästa vecka åsen tona det en gång till.


Jaja.. Jag har iaf sett Sex and the city samtidigt som jag åt middag och nu ska jag börja klippa ut delarna till de örngott jag ska sy, Ska sy dem av ett påslakan som inte var så snyggt men jag tror det kan bli sött som örngott :)



Såhär ser tyget ut.

Hjeeelp

Nu har jag ont i magen och är nervös.. Hojja va hemskt att komma dit till ett helt nytt jobb med massa okända. Iofs är det bara informationsdag ändå men 6 timmar ensam är fan länge. Dessutom skulle man ta med sig nåt att äta... Det vågar jag inte så nu får jag vara hungrig hela dan istället.


Håll tummarna för mig.

Fyfan

Det här är en sån jävla skitdag då man bara vill grina ihjäl sig för att allt och hela livet känns så hopplöst, meningslöst och enbart förjävla jobbigt... som att allt bara är prövningar, som att det är meningen att allt bara ska varaen jävla plåga. Fyfan, hatar sånahär dagar då min hjärna sitter och inbillar sig att jag inte har nåt bra och att allt är värdelöst.. På riktigt har jag som suttit å tänkt hur värdelöst de är att jag inte ens har nåt jobb... Men kyss mig. Jag har jobb fler veckor i sommar än många andra. Störande


Pratade iaf med baby helt länge nyss och han höll som vanligt på å svamla å skämta så jag var tvungen att skratta å bli på lite bättre humör. Så sa han ju massa söta saker såklart så nu längtar jag bara till på Torsdag... Det är skumt hur bra man kan må bara av att ha nån i sin närhet.


*Ps nu när mitt hår har torkat ser det rent ut sagt förjävligt ut. Är sur nu på Mamma för att hon slarvade så jävulskt.. Lär ju inte bli jag som betalar ny färg iaf.


Godnatt.. Ska sova som en jävla gris inatt hoppas jag. sov skitdåligt natten till idag med 100 mardrömmar.

Fan då

Nu mår jag jätteilla och det känns helt konstigt i magen... Är typ svinrädd för att jag ska bli sjuk så jag missar Introduktionen imorn så svalde en massa vitpepparkorn nyss. Hoppas de hjälper !

Och jag har så jävla mycket ångest nu.. Jag vill verkligen inte jobba inom vården, Fyfaaan. Får försöka tänka positivt på att jag få pengar och att jag ska göra allt jag kan sen för att få ett annat jobb till hösten.



Jag har föresten brunt hår nu igen.. Hade ju mörkblond toning så de är typ ljus/mellanbrunt.

Kurrekurredutt-Magen

Dra åt fanders va jag är hungrig !
Å har ingen aning om vad jag ska laga till middag.. Inspiration = 0



Varning för godis

Nu har jag smakat 2 (för mig) nya chokladsorter.



Marabou Lakrits hade jag tänkt mig skulle ha små krispiga riktigt salta lakritsbitar i sig och istället var det söt-beska halvmjuka slemmiga bitar som smakade ungefär inge lakrits alls och hade en väldigt äckligt konsistens.
Första och sista gången jag köpte den.




Marabou's Skotte

Mörk choklad med äcklig nougat/russin/nöt-fyllning.
Ett ord, Usch.

Måndag

Ny arbesvecka och även min sista vecka på Akademiska Hus. Har en allmän intro-dag imorn på Baldersgården och det känns faktiskt rätt nervöst. Hoppas dagen går fort bara.

Har hunnit vara på Biltema nu på förmiddan och köpt en Tankspiral, Fälgkors och Underrredsmassa.. Blev lite stressad nu med tanke på att bilen måste vara ute nästa vecka då jag behöver den till och från jobbet men allt är ju iofs klart så det är bara att köpa lite smågrejer och fix som att tvätta bil och motor.


Jaja.. Nu ska jag kirra lite lunch, Det blir räksallad idag.... Och efter det ska jag tillbaka till jobbet, ta en kopp kaffe och spela lite på vetgirig.nu :)

Hemma igen !

Och fy vilket väder vi har haft idag alltså... Det har verkligen spöspöspö-regnat HELA dagen. Vi har fått sitta inne och typ ha skittråkigt.

Åkte hem kl:18 och sov i stort sett hela vägen hem och när jag var  framme fick jag cykla hem i det jävla regnet. Skulle ringa Emil när jag kom hem så jag cyklade som en jävla jude och var helt utmattad när jag kom hem :D Haha nåväl, Vi pratade på om allt möjligt i typ 2 timmar och slutade för en stund sen. Och om jag inte sagt det ett par 100 gånger redan så är jag så lyckligt lottad, Efter all våran tid tillsammans är jag fortfarande löjligt nykär, Jag tänker på honom hela tiden och kommer på mig själv med att sitta och le. Jag är så lyckligt lottad att jag knappt kan förstå det själv.


Älskling !! <3

Söndag

Nu har jag stigit upp medans världens tungsovare fortfarande snarkar på... Det regnar som fanjävel och har gjort det ett bra tag nu. Har ätit lite godis nyss men funderar på att äta nån nyttigare frukost.. Nudlar tex haha.

Åker hem med bussen kl:18 idag och vad vi ska göra tills dess vet jag ikket.



Sjusovarn

Miss my baby

Så, Nu är jag i Jock... Och vi har nyss kommit från fallet så nu är man gode trött och luktar brandrök.

Vad har vi gjort idag då ? Jo... Handlat och segat på i Bränna innan vi for hem hit och städade & lagade mat. Åt och satte igång en brasa så det skulle bli lite varmare här och sen for vi senare på kvällen till fallet.. Har varit där sen 22 kanske.


Jag är så fjantig och längtar alltid hem när jag är nånstans men mest av allt saknar jag Emil..Sjukt mycket :(

Trött Trött Trött

Jag har verkligen sovit dåligt inatt och det gör sig påmint nu.. I'm soo tired ! Har försökt motverka med Chi San och Te.

Har ändå inte tid att sova.. Klockan 15 går min buss och då åker jag till Jockfall där jag stannar till imorgon. Innan dess borde jag kanske äta nåt till lunch ? Problemet är bara att jag inte känner mig hungrig. Och packa.. Det lär jag ju inte behöva för en natt, Tar bara med mig lite hygiengrejer åså.


Hm hm hm tralala... Vet inte om jag har nåt mer att säga.



Snett under bron.


Och Jockfalls kapell där jag faktiskt är döpt. Farmor brukade jobba där på gudstjänsterna,Farfar ringde i kyrkklockan till höger och jag följde med :)

Dödsenkel & Dödsgod efterrätt

Här kommer ett tips på typ världens enklaste efterrätt/mellanmål eller vad man nu vill äta det som.

Man kan ju egentligen välja vilka bär som helst men jag tycker nog det är godast med Blåbär & Hallon. Som vanligt förespråkar jag "riktiga" bär.. Alltså sådana som vuxit på naturlig väg som man sedan själv plockat. Mycket godare, gratis och så mycket mer miljövänligt. (Kan dock erkänna att våra egna hallon tagit slut och de ni ser i tallriken är köpes :D)






Bär, lite socker och grädde.
As simple as that.

Lördag - Beslutsångest

Idag är det Lördag, Jag har nyss vaknat och har beslutsångest. Om jag ska åka till Jockfall eller inte fast jag vet att jag borde.. Jag har inte varit där på typ 1,5 år och då bara en snabbis. Det blir helt enkelt aldrig av och på helgerna är jag ju oftast med Emil. Fast ändå känns det jobbigt på nåt vis.. Jag vet inte. håh


Och på tal om Emil då.. Igårkväll ringde han mig och var förmodligen världens gulligaste. Alltså alla fina saker han sa.. ååh :) Min älskade älskade vad jag saknar dig !




Nu, Måste jag antagligen duscha och typ packa lite grejer, äta och diverse. Allt känns så jobbigt.. Speciellt att åka bort. Jag är hopplös och vill bara vara hemma hemma hemma.

Äkta Norrlänning

(Vissa av sakerna är ju på fullt allvar helt sanna medans vissa är lätt överdrivna, Jag har strukit under de jag tycker stämmer ;) )

Du vet att du är en äkta norrlänning när:



1. Du tycker det är trafikstockning för att 10 bilar väntar på att få köra om en traktor på E10:an.



2. "Semester" innebär att fara till Piteå Havsbad på sommaren.



3. Du mäter avstånd i timmar.



4. Du känner flera stycken som har kört på en ren.



5. Du kan som naken växla mellan ett hett rum och isande kyla utan att blinka.



6. Du ser folk ha på sig jaktkläder vid social evenemang.



7. Du installerar säkerhetslarm i ditt hus och tar det som extra tillval till bilen men lämnar båda olåsta.



8. Du kör 100 km/t i en halvmeter djup snö och snöstorm utan att så ens blinka.



9. Minst en av dina grannar bränner sprit hemma och alla vet om det, t o m polisen... För det är hans bror.


10. Du har startkablar i bilen och din fru vet hur hon ska använda dem.



11. Din idé om en stor fest är en med massor av billigt öl, hembränd sprit om smakar kol och några kompisar som du gått i högstadiet med.



12. Du tycker sexy lingerie är en silkespyjamas från Coop Forum.



13. Renar är bara en del av sceneriet.



14. Du eller någon du känner har en 4WD pick up.



15. Du tycker en EPA-traktor är ett suveränt färdmedel för din son/dotter, mellan moppe- och körkortsåldern.



16. Du vet vad en person menar när de formar läpparna till ett O och suger in luft.



17. Du ska "klä upp dig" innebär att stoppa in fleeceskjortan i dina jeans och sätta på sig ett par rena skoterkängor.



18. Du uppskattar kulinarisk mat såsom märg eller köttsoppa kokad på ren.



19. Du träffar en ny person är din första fråga vem som är dennes föräldrar/syskon.



20. Du är stolt över ditt ursprung.



21. Du kan namnge alla som du tog examen med.



22. Du vet vad 4H är.



23. Du faktiskt har åkt 20 mil t/r för en fest.  (Många många många gånger och mer där till. 20 mil tur och retur är ju bara till ökx)



24. Du i din ungdom "brände däck".



25. Du sa "K"-ordet och dina föräldrar hade fått kännedom om det inom en timme.



26. Du har varit på renmärkning.



27. Skolorna inte stänger för att det snöar. (Absolut inte men en gång när jag var liten behövde man inte komma dit och då tror jag det var -38)



28. Du i dina yngre dagar inte kunde köpa cigaretter i affären för expediterna visste exakt vem du var och din riktiga ålder.



29. Det är status att vara tillsammans med någon från en annan kommun.



30. Du i princip inte har något val än att vara "buksvåger/svägerska" med någon du mer eller mindre känner.



31. Du tycker att män som har rosa tröjor är gay.


32. Du tycker att folk i storstan klär sig lustigt för att två år senare "trendigt" ha liknande kläder.



33. Du skryter för dina vänner om dina nya däck.



34. Du, i din ungdom, visste exakt till vilket uteställe dina vänner skulle en lördagskväll...det fanns bara ett.



35. Till och med fula tjejer är med i skönhetstävlingar.



36. Du tar en promenad för att motionera och 5 personer stannar för att fråga om du ska ha skjuts.



37. Helgspänning innebär att åka till IKEA.



38. Din lärare förväxlade dig med ditt syskon...eller din moder/fader.



39. "Gula sidorna" består av 4 sidor.



40. Du inte blinkar för att svänga eftersom alla vet vart du ska i alla fall.



41. Du ringer till fel person men blir hänvisad till rätt nummer.



42. Halva kommunen håller andan när ett företag hotar lämna orten.



43. Du skrattar för fullt när du läser detta för du vet att det är sant och sen vidarebefordrar du det till alla i din adressbok...vilket faktiskt är halva stan. ________________________________

Fredag kväll

Idag var det tänkt att jag skulle med tjejerna till Sandra och dricka men allt eftersom dagen gick blev jag mindre sugen, trött och fick ont i huvet. Mitt hår var fult  och jag visste inte vad jag skulle ta på mig samt att det kändes jobbigt att ta sig dit och hem. Ja, jag är lat.


Dessutom så hatar jag att börja dricka sent.. Det är bara fel fel fel i min hjärna. 16-17 är det ultimata. Anyhow... Jag stannade hemma och tog på myskläder + köpte en pizza. Gott och mysigt.... Men fortfarande har jag väldigt ont i huvet så jag längtar tills det blir sent så jag får sova :)


På midsommar lär det ju inte bli nåt eftersom Emil har jour vilken jag är jääävligt less över.. Vi hade planerat dethär så länge. Vi skulle vara i stugan, Grilla och äta gott, Gulla med hundvalparna, Träffa alla, Se The refreshments och Festa. Vad blir det av det nu ? Ingenting bara för att hans jobb förstör allt med den där jävla jouren.

Vill ni veta hur mycket det blir av Pajala marknad då ? Jag jobbar - Så mycket blir det.

Otur otur

Haha alltså det kanske inte är min dag idag.. Skickade Mamma på systemet med en lista på vad jag skulle ha.. Hade valt lite gott och blandat som typ Aquatini high lemon, Cube sour lemon, Cube bellini peach, Hoegaarden roseé osv.

Aquatini citron fanns som vanligt inte, inte persikocube heller och hoegaarden var slut.


Så jag fick välja lite nya då men surt ändå... Jag har ju helt gärna velat smaka Hallonölen och den är ju bara tillfällig så den får ju inte hinna försvinna heller.



Snyggt namn eller hur :) ? Horträdgården

Fredag

Känns verkligen som om det är Lördag idag eftersom att jag är ledig men så äre ju inte ;p... Hade tänkt sova ut helt länge imorse men det gick inte alls.. Har frusit ihjäl hela natten, snurrat omkring osv.

Steg iaf upp och åt gojävla frukost.. Macka med  mögelost och en med tapenade.. Mumms ! :)


Idag då ? Egentligen hade jag typ velat fara till Jockfall och baaara vara och känna lugnet men nu har jag ju lovat att dricka med tjejerna. Kanske kan åka imorn å vara till på Söndag eller något.



Blää.. Jag vet inte. Helst hade jag kanske bara velat sova hela dan och inte behövt göra något alls.


Ps. Alla som följer min blogg har väl vid dethär laget förstått hur trög min chef är. Lyssna nu då - På anställningsintrevjun sa jag tydligt att det finns 3 dagar på hela sommaren jag inte kan jobba för att jag är bortrest då. Jaa visst det var ju inga problem. Nu har jag fått hem schemat och tror ni jag är ledig då ? Ikket..

Nu råkar det vara så att resan blev inställd men grejen är ju den att hon har ingen som helst koll på nånting, Hur hade hon tänkt lösa det nu då ? Lovar mig att vara ledig och sen skriver in mig på schemat ändå. Trögjävel

Student-Middag

Sådärja.. Då har man haft studentmiddag oxå :)

Det bjöds på väldigt god mat måste jag säga.. Till förrät hade vi en god sallad & Crostini med tapenade. Till varmrätt stekt pepparbiff med blåmögelostsås, ris och broccoli. Till efterätt var det en chokladmarängbotten med citroncreme och hallon på. Mums ! :)


Jag blev positivt överaskad av mina presenter.. Trodde jag skulle få nåt litet bara och kanske nå bok av dem jag önskat mig men jag fick en tavla, 4 böcker, 700 kronor och en blombukett så jag blev nöjd & glad :)


(Alla bilder är klickbara)

Vintage Hairstyling - En bok som visar hur man gör en masssa gamla snygga frisyrer, sminktips osv.


Sju Sorters Kakor - En gammal goding ;D


Desserter - Ingen närmare beskrivning behövs va ?


Maten från Thailand


En blombukett


Förvaringslådor - Som böckerna låg i.


En tavla som Emmeli gjort åt mig.


Med en massa bilder på just mig.

Studentmiddag

Okey såhär är det.. Igår var det bal och imorn är det själva studentdagen. Jag ska inte gå på nåt av dem.. Vi har gått i skola 12 år och nu är det slut, Fine ! Fattar inte varför man måste ta foton med klassen, lyssna på tal, köpa kläder och fula studentgrejer för miljoners kronor och sen som pricken över i:t stå och sjunga jordens töntigaste sång framför hela världen.

Så nänänä.. Det där får dem svamla på med själva bäst dem vill. Jag har även nekat alla släktingar att komma hit på fika/studentmottagning vad man nu kallar det för att jag helt enkelt hatar en massa ståhej. Vi ska äta god 3-rätters middag här hemma idag och jag ska få presenter. Det räcker ju.

På grund av middagen har jag därför hållit på och fixa lite sen jag kom hem från jobbet.. Har bla dammsugit, diskat, lagt fram en ny somrig duk på bordet och dukat det färdigt och såntdär. Tog mig nyss en macka för att inte hinna svälta ihjäl, Ska göra en kopp te nu oxå, Kanske vila en stund och sedan se på Sex and the city.


Håhåjaja

Denna dag börjar då segt... Har läst tidningar och druckit kaffe sen jag kom hit och nu for Mattias till frisören så jag har naaada to do... Snart är det väl fika åsså ska vi byta nån låskolv innan lunch. Sen ska vi ju såklart hämta min nya säng oxå :)

Vi har köpt säng ! :)

Nu har vi köpt oss en säng !



2 st 80 cm's sängar med helt nya och oanvänd bäddmadrasser och så en sänggavel till det då för 1500 kronor. Kanske inte den snyggaste jag sett men med tanke på att EN 80's säng från Jysk kostar 1350 just nu på halva priset och att vi fick 2 sängar, 2 madrasser och en gavel för 150 kronor mer än det gör mig nöjd :)



Nu är det verkligen bara en lägenhet som saknas :)

drip drop

Nu måste jag duscha...

Och allvarligt, Finns det något tråkigare och jobbigare ?


Onsdag

Tur det märks att man bor i en småstad !, Polishelikoptrar snurrar ovanför stan dygnet runt, Det är en massa poliser ute överallt, Nåt enormt fartyg ligger utanför kusten och hela dagarna flyger det en massa krigsplan i skyn.




Om det undgått någon så är Nato här och har en massa övningar. Vad de övar på vet jag inte och varför dom inte kan göra det hemma i USA vet jag inte heller men jag såg då en massa amerikanska soldater i sina beiga sand-camouflage uniformer idag där vi var och åt lunch.... Och på tal om det så var vi som sagt utbjudna på lunch idag - På Örnvik och det var göttans. Buffé med en massa olika men jag åt mest fläskfilé i ädelostsås med champinjoner och friterad potatis + Gott bröd och sallad.

Busschauffören som körde oss dit måste ju ha varit hjärndöd för först öppnade han aldrig dörrarna när vi skulle gå ut och när vi skulle åka hem var han försvunnen och bussen låst. Efter 30 min väntan dök han dock upp. Och det fulaste av allt.. När jag gick från bordet för att hämta dricka till maten kom han fram till mig å ba:

Bussgubbe (Med peddoblick): Bjuder du på kaffe ;) ?
Jag (Med surblicken): Öh va ?
Bussgubben: Jag har nyss kört hit ett gäng med buss och tänkte om jag kunde få lite kaffe ?
Jag: Ja det vet väl inte jag.


Efter lunch gjorde vi i stort sett ingenting på jobbet och jag slutade ett tag före 15. Nu är jag trött och sugen på nått gott samt att jag borde duscha.

Pömsig



Guuud vad jag har varit trött idag, Speciellt efter jag kommit hem från jobbet.
Skulle ta en powernap så jag la mig på sängen och somnade seriöst på typ 30 sekunder och när jag vaknade en timme senare hade jag inget minne alls av att jag sovit så jag var nog i behov av lite sömn ;)

Såg Sex and the city på tv och åt sedan Ris & Linsgryta med sallad till middag och en Amerikansk cookie & en silviakaka till efterrätt :) Sen har jag bytt sängkläder så sängen är alldeles fräsch, dammsugit, kikat lite på tv och löst korsord.


Snart är det äntligen kväll så jag får äta kvällsmat och sooova ! :)
Imorn lär nog bli en slapp och skön arbetsdag + Att vi blir bjudna på resturanglunch då oxå.. Denna gång ute på Örnvik :)

Potatisgris

Vi blev stoppade av polisen i Lördags på vägen utanför farmen för att vi satt en för många.. Eller ja, dom stoppade alla bilar med för många i så Martin hoppade ur direkt och började gå iväg..


Polisen: Jaha hur många är den här bilen registrerad för då ?
Alla: Sex
Polisen: Och hur många är ni ?
Alla: Sex
Polisen: Och hur många var ni alldeles nyss ?
Alla: ....... Sex

9 Juni

Idag på jobbet vart vi bjudna på lunch av ett företag och vi åt på Kyrkbyns kök & matsal som är en gourmet-resturang.

 
Jag åt
Tre smaker från köket:
-
Kallskuret majskycklingbröst med smörstekta murklor och potatispuré
- Skaldjursrisotto med färska tomater och chevré
- Uer med musselsoppa.


Till efterätt en kopp grönt te och limoncello-chokladtryffel.

Det var göttt ! :)






Gammelstads kyrkby sommar och vintertid.

7 Juni

Idag har vi faktiskt oxå hunnit med en del, Inte lika mycket som igår dock men ändå :)

Började dagen med lite frukost, korsord, lite städning och sen for vi på affärer (Dollarstor & Ica Maxi) och efter det ut till Karshäll och promenerade lite å kikade inuti Tyskmagasinen där Emil klättrade rakt upp i taket på nån jävla stege och där uppe gick det typ broar eller vad man skall kalla det, Hursomhelst stog jag där nere och vart helt pirrig i magen och fick skakiga ben för att jag var så rädd att han skulle ramla ner :p Haha..  Sen kikade vi på Järnvägsmuseumet lite och nå slags fabriksruiner som finns brevid Arcus. Efter allt kikande for vi hem och färgade babys hår & pollisar svart och det blev väldigt snyggt :)

Nu har vi nyss lagat mat och ätit tills vi dog... Blev tacos idag :)



My baby and I <3

6 Juni

Igår var en bra dag för att vi hann med att göra så mycket roligt ! :)

Efter att vi stigit upp och ätit frukost åsånt for vi till Gammelstan för att hämta mina däck och när vi väl var där gick vi på marknaden. Så åkte vi till Boden och bytte däck, skrapade bort dekaler och satte dubbla stötfångare fram vilket blev väldigt snyggt !

Fikade på Retrocafét gjorde vi oxå åsså kom Martin & Jan förbi en sväng innan vi for tillbaka till Luleå. Åt lite mat, vilade och sådant innan det var dax att fara på Waldorf.. Vi hade bokat bord där för att äta en god middag :)

For förbi Willys och sen bar det av till Boden där vi åkte Bonneville hela kvällen vilket faktiskt var väldigt roligt fast jag var nykter. Skulle ju köra oss hem sen så :)


Trött & Trött

Fan vad jag är trött... Trött på alla jävla idioter. Trött på alla skrytapor och självömkare, Trött på alla som det är så synd om men inte ids lyfta på arslet för att förändra sin situatuion och Trött på töntar som tror att det är mest synd om dom i hela världen för att dom varit med om en jobbig grej för 100 år sen å då kan man gnälla om det resten av livet sen.. Poor poor you.

Jag är trött på dagens bild av skönhet. Alla bara måste fylla läpparna till ank-storlek, alla måste skaffa sillisar, alla måste sola tills dem ser ut som skrynkliga gråbruna slitna kärringar.

Jag är trött på finanskris och jag är trött på att behöva vänta på allt. Jag är trött på att jobba inom vården fast jag inte ens börjat än och jag är trött på det eviga stormandet i denna stad.

Jag är trött på att alltid ha ont i huvudet och att aldrig känna mig pigg. Jag är trött på alla som låtsas vara något dom inte är. Jag är trött på falskhet. Jag är trött på att alla är så korkade och jag tror att jag ska sova en stund.

The go getters

Eftersom att jag är så snäll bjussar jag på två bra låtar.




EU-Val 7 Juni

Glöm inte att rösta på Söndag - Alla regler som tas i EU kommer raka vägen hem till Sverige så det angår i allra högsta grad oss alla. Att man inte är insatt är ingen ursäkt, Läs lite kort om varje parti och rösta på dem som tycker som dig. Svårare än så är det inte !

När jag skulle rösta stod det mellan Socialdemokraterna och Sverigedemokraterna, Något som gjorde mig kluven då S ligger så långt åt vänster och SD så långt åt höger. Kan två partier som står så långt  ifrån varandra ideologimässigt båda tilltala mig så mycket ? Tydligen men SD vägde över mest och därför fick de min röst i detta val.
Att människor utan kunskap direkt förkastar partiet som rasistiskt irriterar mig något då jag verkligen inte kan förstå hur det svenska folket kan anse det hemskt och felaktigt att värna om vårat eget land. För vems skull är det då man röstar ?



Därför har jag gjort en liten lista över deras viktigaste punkter gällande Eu-Parlamentet.




1. Sverige ut ur EU: SD vill att vi i Sverige själva skall ta de beslut som gäller oss och även om en utgång ur EU

inte blir aktuell vill de åtminstone flytta så mycket makt som möjligt tillbaka hem från Bryssel.


2. Svenska skattemedel till Sveriges välfärd: Partiet är starkt kritiskt till att vi ska stå och betala höga miljardbelopp varje år till övriga EU-länder när de pengarna kan göra så mycket mer nytta inom våran skola, vård och omsorg.


3. Sverige är värt att bevara: Bevara sverige som den självständiga och aktiva nationalstat vi under århundraden byggt upp istället för att bli en liten del av den USA-liknande jättestat Europa är påväg att bli.

4. Samarbete - Ja, Union - Nej: SD är positiva till ett samarbete mellan länder för bedriva frihandel och tillsammans kämpa mot miljöförstöring och organiserad brottslighet utan att för den skull lämna bort sitt självbestämmande.

5. Försvara den svenska modellen, Nej till lönedumpning: I Sverige skall svenska löneavtal gälla istället för att företag skall kunna ta in lågavlönade utländska arbetare som bidrar till att fler och fler företag kan sänka även sina löner.


6. I Sverige skall svenska regler gälla: Eu ska inte ha något inflytande över våran arbetsmarknad, arbetsmiljö, arbetstidslagar eller svensk lönebildning.


7. Svenska jobb till svenska löntagare: Som jag skrev tidigare vill man i första hand ge svenskar arbete istället för att företagen skall utnyttja de utländska arbetarnas låga lönekrav och anställa dem för egen vinning.


8. Invandringen, En nationell angelägenhet: En alltför stor invandring belastar samhället på alla sätt och precis som i Danmark vill Sverigedemokraterna ha en minskad anhöriginvandring och stoppa tvångsäktenskap och andra hedershandlingar för att stärka unga kvinnors rättigheter.


9.Stärkt gränsskydd: För att minska varusmuggling av legala och illegala varor, människohandel och utförseln av stöldgods.


10. Nej till en Europeisk Armé


11. Behåll den svenska kronan


12. Inget Eu-bestämmande över svenska land och vatten: Man vill att vi själva skall bestämma över exempelvis jakt och fiske regler samtidigt som man vill bevara det svenska hållbara och närproducerande jordbruket och behålla våra stränga regler angående slakt och djurtransporter.

BRA DAG

Idag är en bra dag det känner jag på mig !, Baby var en jävla surpuppa igårkväll så tidigt imorse fick jag ett gulligt förlåtsms, Sen ringde han upp mig några timmar senare och sa att han var orolig över att jag inte hade svarat å om jag var sur på honom å att han inte visste om han fick komma hit idag... Haha älskade lilla gulleplutten, Jag som inte ens hade blivit sur över att han var sur ! :) Så jag sa att han var förlåten och givetvis skulle komma hit ! :)

Sen steg jag upp och skrev en lång jävla lista på allt jag ska göra idag:

- Duscha, raka mig, tvätta håret, fila fötterna och fixa naglarna.
- Vädra och byta sängkläder
- Dammsuga
- Rensa datorn
- Ringa om en lägenhetsvisning
- Gå med alla sopor

Och sen var det inget mer ?.. Listan kändes visst längre första gången jag skrev den haha.

Tröttsamt värre.

Hofff vad det är varmt.. Svettas som en jävla jude.


Idag har jag:
- Jobbat
- Spikmattat
- Impregnerat skinnjackan
- Ätit
- Sett tv
- Läst några tidningar
- Suttit vid datorn.

Och så vidare, Dagen har alltså bara flutit på och jag har inte direkt gjort något vettigt. Är ledig imorn så ska ta mig en rejäl sovmorgon som ska bli sååå skönt ! Har verkligen varit skittrött hela veckan. Det bästa med morgondagen är ju ändå att baby kommer hit :) Har planerat in lite grejer som att vi ska Kika på en lägenhet, Färga hans hår, Göra slush till midsommar, Fika på retrocafét och Vara till garaget med mera.

Ja nog om helgen, Man behöver ju inte överdriva med att gå händelserna i förväg ;) Men om vi ändå ska göra det litegrann så tänkte jag söka ett par jobb imorn, fräscha till mig en hel del, byta sängkläder och dammsuga.

We



Torsdag

Har inte allt för mycket att förtälja om denna dag heller... Slött på jobbet som vanligt och nu är jag hemma på lunch, Ides inte laga någon mat så det fick bli lite lyx i all enkelhet. En hemmagjord potatissallad med ärtskider, rädisor, en vinägrett och gräslök. Till det åt jag en macka med västerbottensost, löjrom och creme fraige :)


Nu har jag fått erbjudande om en lägenhet här på våran gård - 2 rum och kök. Är bara på 7e plats än så länge men ska vara och kika på den iaf.. Det skadar ju aldrig :)

Och föresten så ringde dom mig från Umeå imorse (Min förra praktikplats) och undrade om jag inte kunde komma och jobba imorgon. Men se det går ju inte för det är lite långt bort och baby ska komm hit imorn ju.. Om ag ändå skulle till Umeå idag hade jag lätt tackat ja.. Men tyvärr.




Ha en bra dag !!

Onsdag

Jag får börja med att be om ursäkt för att min blogg är så förbannat tråkig...  Kan ärligt säga att dem enda tankarna som spinner i mitt huvud just nu handlar om jobb & lägenheter.

Somnade rätt sent igår så jag var varit väääldigt trött hela dagen. Skönt att vi slutade tidigare iaf :) Har även fått huvudvärk nu efter lunch så jag ska ta och lägga mig på spikmattan en stund nu och det kommer bli så skööönt :) !


Jag är ledig på Fredag så imorgon är sista arbetsdagen den här veckan och på Fredag kommer min älsklingsbaby hit och ska vara här ända till på Tisdag :D :D Me happy !

-----------------------------------



Det är en sånhär Spikmatta jag använder (Shakti) och det är väldigt skönt och avkopplande. Det gör lite ont på ett skönt sätt och sedan sprids en värme över hela ryggen och man blir väldigt avslappnad.

Sägs hjälpa mot:
 - Sömnlöshet

 - Stress

- Trötthet

- Muskelspänningar

- Ryggvärk

- Ledvärk

- Huvudvärk

- Stelhet

Dagens Lunch

Dagens Lunch



Tonfisksallad
Enkelt men gott !

Går givetvis att variera i det oändliga men i just denna har jag bara tonfisk, gurka, paprika och isbergssallad.

Gaash

Igår tog det svinlänge innan jag kunde somna för att jag hade så mycket att ligga och fundera på ..

Och jag kan säga såhär... Det lär inte vara lättare att somna idag. Det är så jävla mycket som händer nu så man blir helt yr i bollen.

- Emil har blivit erbjuden jobb på Milo där han jättegärna vill jobba men till att börja med gäller det bara till December och eventuellt förlängs det sen. Det ligger i Boden så då vettetusan vart vi ska bo. Arbetsintervju på Tisdag hursomhelst.

- Nu när som helst får han veta hur det blir med BilDahl-jobbet i Luleå.. Det är fast jobb å det vill man självklart ha men eftersom han gärna vill ha ett nytt jobb så blir det att fundera på det med.

Så, vad väljer man.. ett skitjobb som är fast eller ett man jättegärna vill ha som kanske är mer riskabelt. Och  vart ska vi bo.. Mitt emellan typ gammelstad så båda måste köra en bit till jobbet eller i Boden så jag måste pendla eller i Luleå så han måste pendla ?!


Hofff...

Tisdag

Hoff vilken stress med alla dessa myndigheter man skall ha kontakt med.. Har nu äntligen fått tag i min Sommarjobbschef så att jag fick flytta fram min introduktion och veta när jag börjar jobba. Schemat skulle jag få hem i veckan (förhoppningsvis om det inte skall segas ännu mer).

Lulebo har jag inte alls fått tag i..



Nåväl... Nu är min lunchrast snart slut så jag ska pallra mig iväg till jobbet igen så ska vi fara på nå affärer åså. Jag ska köpa Wash & Wax till bilen :)

Nya fynd

Här kommer bilder på mina nya fynd. Jag har förresten kommit på att jag behöver ett hus... Jag har redan så jävla mycket grejer till mitt framtida hem att jag inte vet hur allt ska rymmas.. Och då har jag som sagt inte ens flyttat hemifrån.

Så tokigt det kan bli va när det finns nå mycket man vill ha och "behöver". Jag är väl bara en riktig prylsamlare kanske ;D

Nåväl.. Bilder på sängkläderna.
(Klickbara)

     


Äkta 70-tal som ni ser ;)

Bliablablu

Nu äre så att det börjar närma sig kväll och jag har nyss ordnat lunch till imorgon och det blidde Tonfisksallad som är så gött så gött !! :)

Ska strax ner i tvättstugan med Mamma å hjälpa hon å hämta upp en massa tvätt. Det var nämligen så att det mesta av tygerna åde där hos Mormor var skit så jag tog inte så mycket av det som fanns men det blev ändå en del sängkläder å nå gardiner som fick följa med hem. Det är ju Emmeli som haft allt så det var nå jäävulskt katthårigt så nu har dem dammats av och tvättats, förhoppningsvis har det mesta försvunnit. Kan ta kort på grejerna sen och lägga in :)



Jaja.. Nu hämta upp dem från tvättstugan iaf och sen ska jag ta en kopp te och ringa min baby som jag saknar så jävla mycket fast vi sågs senast igår.. Tur det bara är några dar kvar tills han kommer hit igen <3 <3

Schärleks-Lista

About my baby

1. Var heter han/hon? - Emil
2. Hur gammal är han/hon? - 22
3. När träffades ni senast? - Igår <3
4. Vad har han/hon för hårfärg? - Ljusbrunt
5. Brukar han/hon färga håret? - Det är nog 100 år sen sist.
6. Vilka färger har han/hon haft? - Brunt, svart, blondt
7. Vad har han/hon för parfym? - Brut och Lacoste
8. Är han galen? - Nää bara knäpp :)
9. Vad är erat första minne? - Våran första date ! (Första minnet av oss som mer än vänner)
10. Har ni många minnen ihop? - Ja, Flera hundra såklart.
11. Vart bor han/hon? - Umeå just nu men förhoppningsvis inte länge till.
12. Har ni varit utomlands tillsammans? - Nixpix
13. Är du avundssjuk på honom/henne? - Haha what, Nej.. Jag unnar honom allt det bästa i världen och vill hellre ge honom allt han vill ha än köpa saker åt mig själv tex.
14. Vad heter hans/hennes syskon? - Emma, Ida å Sara.
15. När träffades ni första gången? - För typ 100 år sen. Eller ja kanske 5 år sen.
16. Hur träffades ni? - Gemensamma vänner och fester typ.
17. Vad går han/hon i för sporter? - Tv-tittning, Latmaskning åsånt.
18. Vad gör han/hon på helgerna? - Festar, umgås, är ute på grejs, skruvar, slöar.. olika.
19. Göra efter skolan? - Han går inte skola men efter jobbet ser han tv lagar mat osv.
23. Han han/hon fräknar? - Nepp
24. Har ni kollar på film någon gång? Haha men gissa.
25. Har ni bråkat någon gång? - Javisst
27. Har ni skrattat tills ni gråtit? - Njaa inte gråtit.
28. Har du sett honom/henne gråta? - Ja
29. Vad gjorde du då? - Grät oxå och höll om varann.
30. Har du sett honom/henne vara riktigt arg? - Haha hoff ja.
31. Har han/hon sett dig gråta? - Haha ja hundra gånger.
32. Vad ska ni göra i sommar? - Vi ska väl va i deras stuga, va på motormuseet i vännäs, va på rödbergsfortet, förhoppningsvis flytta ihop, tatuera oss.. Ja det är väl vad vi planerat.
33. Har han/hon svikit dig någon gång? - Jaa
34. Har ni pratat i telefon någon gång? - Haha jadå
35. Vad skulle du göra om denna personen dog? - Om Emil dog.. Nä alltså allvarligt. Kan inte ens tänka den tanken.. Jag skulle antagligen vilja dö själv.
36. Kommer ni vara kompisar om 10 år? - Om 10 år ska vi ha barn å hela kittet ;)
38. Vad är det bästa med honom/henne? - Att han är världens underbaraste, Att han vill vara med mig lika gärna som jag vill vara med honom.. Att han är världens bästa människa helt enkelt.
39. Vad skulle du vilja att han/hon ändrade på? - Då vore han ju inte han.
40. Skulle du ge honom/henne pengar om du vann 1 miljon? - Klart.. Jag skulle köpa honom en 59's Impala direkt !
41. Hur ser hans/hennes klädstil ut? - Snygg !.. Vad ska man säga sliten raggarstil typ.
42. Vill du att han/hon ska kopiera detta och skriva om dig? - Haha nä han gör inte sånt :)

God Damit

Hemma på min gata i staaaan


Bor det en jävla unge som heter Amanda.. Hela dagarna ropar antingen hennes mamma eller pappa på henne. Ungen är alltså konstant ute. Och varenda jävla gång man visar sig på gården ropar hon "Häääääj" vare sig man möter henne eller inte. Så jag har börjat kolla bort för att slippa henne och jag svarar inte på hennes jävla "Hääääääj" och ändå fortsätter hon.

Idag kom hon tillåmed springande mot mig med sin jävla kompanjon ropandes "hääääj hääääj häääääj vill du ha en kulaaa"



Ibland hatar jag verkligen fula små äckliga barn.


Måndag

Vaknade upp med träningsvärk typ överallt idag och jag kan inte annat än undra varför ? Kanske för att jag funderade på att träna igår, För mer än så har jag faktiskt inte gjort.


Sen är det min första arbetsdag idag... Faktiskt skönt att inte behöva vara i skolan men ändå inte bara sitta hemma och tråka. Blir minst sagt en mjukstart idag - Före morgonfikat hade vi inget att göra så jag läste tidningar och löste korsord, åt macka och drack kaffe. Sen hade dem någon form av konferens/möte så jag fick sitta vid datorn medans.. Oturligt nog är alla kul sidor spärrade på deras datorer så det fanns inte så mycket att göra.. Däremot har dem en utbildningsbok i Excel som jag har hållit på med, Har nämligen bestämt att jag ska lära mig det för det är ju alltid bra att kunna.

Gick på tidigare lunch så nu har jag varit hemma ett tag å ska väl fixa mig någon lunch, Är egentligen inte alls sugen på att äta eftersom jag har helt ont i magen men äta bör man.

Efter lunch blir det bara 1,5 timmes jobb igen för Mattias skulle sluta tidigare och åka på Markus uvecklingssamtal.



Ja då vet ni allt om min dag hittils, Jag ska till Mormor sen och fynda en massa gardiner och tyger tänkte jag. Det är nämligen så att när Emmeli blev vräkt förra året var hon tvungen att slänga det mesta av sina möbler och grejer så nu finns det 4 flyttkartonger !! Med olika Textilier för mig att välja och vraka bland - Resten går till Röda Korset.
RSS 2.0