Ensaaam

Fast jag själv hade bestämt mig för att Emil skulle fara och jag skulle stanna hemma så blev jag så ledsen att jag ville gråta när han for.. På riktigt alltså. Så fort han hade stängt dörren började ögonen vilja gråta.. Jag är en sån fjant men det kan inte hjälpas. Jag är ju en cooling på så många andra plan ;)

Hursomhelst blev jag så ledsen och ensam att jag tänkte åka hem redan ikväll.. Jag packade allt och var helt redo. Men så skrev jag med Tilde på msn och hon sa att
-Det är klart att du ska vänta i 100 år på din darling så att ni får vara med varandra, Du kommer ändå bara ångra dig om du far.. Du vet ju hur du är.

Och ja.. Jag vet ju hur jag är.

Så här sitter jag nu.. Har vräkt i mig en skål ostbollar och druckit cola. Jag måste nog göra en pannkaka nu.. Varför undrar ni - Jo för att äggen blir gamla annars. Ska bara diska först och slå på en musik.


Aldrig ska jag sluta älska dig.

Nanana..

Jag har inte varit på så bra humör.. Känt mig helt ledsen över ingenting vad jag vet. Var och köpte dammsugaren iaf och den funkade bra... Och var ganska snygg fast den bara fanns i rött ;p

Sen vi kom hem har jag bara sovit så vet inte riktigt vad det är med mig.. Har då hursomhelst bestämt att jag inte ids följa å festa ikväll. Kändes så jävla jobbigt för att vi ska till Flarken som ligger 7 mil utanför Umeå.. Till en massa folk jag inte känner åsså måste vi ju sova där och sen vara där hela dan imorn tills man är helt nykter att köra hem. Så det kändes lite väl mycket och jobbigt bara för att dricka.

Nu har jag iaf gjort i ordning klyftpottis å Emil har tänt grillen så ska krydda lite extra på köttet nu, Litar inte alls på sånadär färdiga marinader :D


Så då blir jag ju ensamen här hela kvällen.. Och jag vet inte om jag ska åka hem imorn då eller på Lördag för jag vill inte sitta själv här precis hela dan imorn oxå.. Men samtidigt känns det så tråkigt att bara åka härifrån när Emil inte ens är här så vi kan säga hejdå.. Speciellt med tanke på att det är rätt länge tills vi ses igen sen.

Haha ja.. Nu har ni fått vara med i ett par minuter av mina tankegångar.

Trouble in Paradise

Jag har ett problem... Jag har fått en lägenhet. En 2a i Gammelstan på 56 kvadrat och 3400 i hyra. Ganska billigt.. Men hur fan ska man kunna ta en lägenhet när man inte har nån aning om man har nåt jobb till hösten ?


Fansbajs... Får väl helt enkelt tacka nej till den då. Men de känns ju så jävla surt.. Tänk om Emil får nån av jobben han har sökt nu då.. Så har vi ingen lägenhet.  Blu


Nä nu blir det duschen iaf.. När Emil kommer hem ska jag fara på Strömpilen å köpa den där dammsugaren, Det hade blivit nå fel i prissättningen men nu har dem lagt undan en åt mig för 1111 så då får jag den ju för det hursomhelst. Så det blir braaa :)

Det är soligt och varmt som fan här idag och vi ska grilla & dricka :)

Jahaja..

Blev inget Dammsugarköp idag.. Enligt både internet och reklamblad kostade dammsugaren jag ville ha 1111 för att den var på rea men väl på affären stog den inte bland rea-dammsugarna och kostade 1995. Surt.. Måste ringa dit eller nåt och höra vad som gäller.

Sen köpte jag godis som jag blev less på direkt, ångrade att jag köpte det för jag hade mycket mycket hellre velat ha chips eller liknande. Medans Emil har sett på Simpsons var jag ute på en promenad och fick ont i huvet.. Fanjävel..


Nu är det alldeles strax rent hus... Och jag vill ha en dammsugare :(

Shopping ;)

Idag hade jag tänkt köpa en dammsugare så när Emil kommer hem från jobbet far vi på Elgiganten å kikar. Dom har nämligen extrapris på en där som verkar jättebra. Dessutom tror jag att det är precis en sån min farmor har och ja, Den är bra :p


Istället för att ta hem den direkt och sätta den i en låda i förrådet så tänkte jag att den kan få vara här i Umeå tills vidare. Här kommer den ju åtminstone till användning och jag är så sjukt less på Emils värdelösa dammsugare så :D




Electrolux  Ultra Silencer

Enligt vad jag sett skall den finnas i Röd, Ljusblå (bilden) och Mörkblå.
Blir nog den Mörkblå för mig :)

Luleå - Umeå

Igår körde jag min första sträcka längre än några enstaka mil, Själv. Det gick bra och faktiskt blev man inte så uttråkad. Det var väldigt lite trafik, Jag såg en död ren i ett dike och fick ett stort jävla stenskott i rutan så jag blev rädd.

Det tog 3h och 15 min. Skrev till Emil när jag var utanför jobbet att han skulle komma ut med nyckeln.. Ingen Emil kom. Jag ringde en signal.. Ingen Emil kom. Tillslut kom han ut, Gick rakt förbi mig utan att se nånting och började fixa med nåt annat.. Haha så jag fick ropa på han. Han hade varken hört eller sett att jag hade kommit så när jag redan suttit där en halvtimme var det ju lika bra att vänta tills han hade slutat.

Då for vi och handlade, Lagade mat och sen var det typ kväll ? Emil fixade lite i buicken och jag kikade lite Dator & Tv.


Jag har inte varit här på en vecka så jag tycker det behövs städas.. Jag ser ju att han har dammsugit, plockat undan lite och diskat men ni vet karlar.. Dom gör ju ingenting ordentligt ;)

Umeå

Orkar ej uppdatera idag, Gör det imorn... TRÖTT.

Tisdag - Murphys Dag

Är det Murphys lag som gäller idag eller vad ?

Vi skulle fara en snabbis nu på morgonen för att tanka och fylla luft i de halvtomma däcken. Att tanka gik ju bra men sen började det jävlas - På Shell var luftgrejen trasig, Så även på Statoil och Preem... For vidare till Ok Center där det funkade men var kö.. Det löste sig tillslut men nu vill jag ju bara inte veta hur resan till Umeå kommer gå om det skall fortsätta såhär :S huhu

Nåväl.. Har kastat i mig en frukost nu och ska cykla iväg till affären å köpa Frimärken & Energydrink. Seen ska jag väl kanske vila en stund, Packa in alla möbler å väskor i bilen, Koppla i en stereo, Äta lunch och sen fara.



ByeBye..

Godnatt.

Ikväll har inte varit nån bra kväll.. Har varit massa stressad, trött och allmänt nere bara.


Kvällen blev bättre nu på slutet för att Emmeli ringde och det var så kul för hon var precis som vanligt.. Och det kändes precis som att prata med ett syskon man inte träffat på ett år, För det är ju så det är.. Jag har träffat hennes kropp men inte hennes personlighet. Hela hennes sätt att vara har varit försvunnet och nu idag träffades vi igen.

Stresssad

Alltså... varför vill allt bara gå fel för mig ?

Färgade nyss ögonbryn och fransar.. Man skulle ha färgen 15-30 min å jag hade den i kanske 10 på ögonbrynen som ändå var helt för mörka. Vet inte om de bara ser ovant ut eftersom dom är så ljusa naturligt. Störande hursomhelst att jag bara blir fulare och fulare så fort jag ska försöka göra nånting fint. Skitbajs

Förutom det har jag ont i huvet och måste packa massa grejer sm blir sålda idag på Tradera.. Vilket betyder att jag måste skicka ut vinnarmail, skriva adresslappar och köpa frimärken. Yipee

Yeey

Fan va duktig jag är ändå.. For tillbaka till skolan och gjorde mitt prov. Tror de gick bra !

Köpte ögonfrans/ögonbrynsfärg på Åhléns och sen for jag hem.. Har då ont i huvet nu så ska ta å vila en stund innan middag. Är hungrig som tuvo oxå !!

Nånå.. Kvällen skall bestå av dusch,pack, plugg och fix. Imorn far jag ! :)


Måndag !

Måndag och ny vecka..
Jag råkade fara till skolan några timmar för tidigt idag. Vi skulle jobba med Religiösa Rörelser på förmiddan men det är jag ju redan klar med. Jag & Cissi blev för lata för att bara sitta i skolan och vänta flera timmar så vi åt och for hem. Vilket jag har lite ångest för nu eftersom jag skulle ha 2 prov idag... Har dock bestämt mig för att åka tillbaka till sista lektionen och göra mitt Historie-prov om Första Världskriget.

Har även varit lite duktig och gjort färdigt mitt arbete om Vikingatiden. Skönt att få stryka lite från sin "Att-göra-lista".



Presenter

Jag fyller år imorn men öppnade paket idag...

Jag fick:
-Pengar
-Stekpanna i gjutjärn
-Hank III T-shirt
-Tupperware-burkar
-Osthyvel, grillpincett,stekspade osv
-Chokladask
-Dammtorkarvante i microfiber
-Badrumsskåpet som jag visat tidigare

Och det var nog pretty mutch it :)

Rabarber- Och Jordgubbsrutor

En jättegod, enkel och väldigt somrig kaka.
Rekomenderas !



200g Smör
5 dl Socker
1 dl Muscvadoråsocker
4 Ägg
6 dl Vetemjöl
1 tsk Vaniljsocker
300g Rabarber
250g Jordgubbar


1. Värm ugnen till 175 grader. Lägg två bakplåtspapper omlott i en långpanna (ca 30x40) cm.

2. Lägg smöret i en skål och smält det på svag värme i mikron. Rör ner socker, råsocker, ägg, mjöl och vaniljsocker med en slev till en slät smet. Häll den i långpannan.

3. Ansa och skala rabarbern. Skär den i fjärdedelar på längden. Lägg ut rabarbern i ett rutmönster på smeten och fyll hälften av rutorna med halverade jordgubbar.

4. Grädda i mitten av ugnen 30-35 minuter. Kakan ska fortfarande vara kladdig när den är klar. Dra kakan ur pannan med hjälp av bakplåtspappret och stjälp över långpannan. Låt svalna. Skär kakan i bitar

Bild och recept kommer från www.tasteline.com

Söndag

Heeeelo (Sägs med the big bopper röst)


Idag är det söndag och det vankas kalas, Eller ja.. Vi ska käka Smörgåstårta, Kaka och Vanlig tårta åsså ska de komma några släktingar hit å förhoppningsvis ge mig presenter.. Huhu :) Vet inte om jag får öppna alla paket eftersom jag inte fyller år förrän imorn men vi brukar inte va så noga med såntdär :)

Nåväl.. Jag har varit ut å flyttat på bilen nu imorse så man inte får nå parkeringsböter åsen suttit här å ätit frukost. Längtar till lunch då jag får äta min uuuunderbara kycklingwok jag lagade igår.. Sjukt god om jag får säga det själv ;D


Måste antagligen plugga som ett psyk idag eftersom jag har 2  prov imorn, Jåbigt. Förstår inte varför min hjärna är så hatisk mot såntdär.. Blir alltid att jag skjuter på det till sent den sista kvällen.

Grillpremiär

Hemmagrillad burgare med friscobröd, cheddarost, hamburgerdressing, lök och tomat är göttt ;)

Speciellt med Xider Pine citrus till ! :)

Old Pics

Jag har suttit och spelat in ett Radioprogram om Eddie Meduza åt Emil på radion och då passade jag på att sitta i det rummet medans... Kollade på alla bilder i Mammas dator och hittade jättemånga jag aldrig hade sett :p.. Det var kul :)


Emmeli, Jag och Danne. Julen -06


Jag själv, Borde också vara 06 ?


John Fogerty -06

Happy Birthday

Och så fick jag hem detta på posten...
Ett väldigt fint grattiskort av min syster som hon ritat åt mig :)

Sachajuan

Köpte denna idag, Får verkligen hoppas att den är bra.


Det står iaf att den skall vara bra för trasigt, slitet och överbehandlat hår. Tycker det är en ganska bra beskrivning på vad mitt eget hår är just nu ;)

Håhåjaja..

Om nån visste hur trött jag är alltså.. Direkt jag kom hem började jag med mina läxor och blev klar med mitt arbete om Laestadianismen. Sen började jag på ett arbete om Vikingatiden men det går segt med det.

Tog en paus och for till Dollarstore för att köpa Energydrink, Tror ni dom hade det ? Eh nä.. Måste vara typ första gången nånsin.. Jag hade åkt dit i onödan iaf så jag fick fara tillbaka till Porsön och köpa där. På vägen kom jag underfund med att jag faan måste ställa på min egen bil, Mammas är ju bara to pinsam att köra.. Det värsta är ju att folk säkert tror att det är min egna fula lilla bil... Åsså tänker dom att "Ja den där lilla pluttebilen passar ju till den där lilla pluttetjejen."


Det har blivit punka på Emils bil oxå.. Värt. Så måste byta däcket då.. Annars kanske det inte går så bra att köra till Umeå.


Jissssses

Idag var jag i skolan och fick med mig dessa trevliga läxor.

Till på Måndag skall jag:
Ha tränat in mitt tal till Svenska Nationella utantill
Läst och gjort instuderingsfrågor om1:a Världskriget så att jag klarar provet.


Innan betygen sätts den 29 Maj skall jag ha:
Prov på 2:a Världskriget
Skriftligt arbete om Medeltiden (Har gjort det redan men läraren har slarvat bort)
Eget arbete/Fördjupning i Historia
Hemprov i Religion
Eget arbete/fördjupning om sekter

Detta är alltså de uppgifter vi fått idag... Det lär ju bara öka så nu är det jävla i mig bäst att sätta igång om arbeta av lite i högen så man hinner med allt nytt som kommer sen. Fyfan. Vart ska man börja ?

Fredag

Har skola idag.. Blev så less när jag kom på det igårkväll :( Nåväl.. Jag måste gå dit med orange hår och det är det värsta... Folk kommer ju tro att jag har så här med mening och att jag tror att det är färdigt blondt nu.

Så om någon läser detta är fallet inte så, Jag har enbart orange hår för att skitfärgen inte fungerar och mitt hår är såååå trasigt nu att jag måste låta det vila, köpa inpackning osv.



Jaja, Nu göra sig klar för skolan.

Hej Lista !

Den här stjälade jag av Elin.


Lovar du att vara ärlig? Ja, Det är jag ju alltid !
Du heter:  Sånt ljuger väl ändå ingen om ? Elina

Smeknamn: Typ inget ! Lite tråkigt.. Är väl egentligen bara Tilde som kallar mig Lillen.
Låt som när du är ledsen sörjer till? Tycker bara man blir mer lessen när man gör så men Rufus Wainwright - The maker makes är dödssorglig

Beroende av: Läppsyl och Hudkräm. Hata torrt !

Vad behöver du mest just nu: Blondering som fungerar och en riktigt bra inpackning.

Vad tror folk om dig?:  Typ att jag jämt är sur och dryg, elak osv.

Stämmer det? Förmodligen så gör det väl de..

Vad får du oftast komplimanger för? Typ att jag vet mycket

Vad säger du för att imponera på någon? Haha.. Jadu. Det är inget jag brukar försöka mig på.

Hur imponerar man på dig? Typ, Ja jag vet inte. Om man har nåt som jag vill ha brukar jag bli imponerad och lite avis :D

Brukar du skratta för dig själv? Ja ibland.. Mest vid datorn när nån skriver nåt kul.

Vad står det i ditt senast inkomna SMS?: Att loppisen i arcus är den 9e maj

Var bor du? På porsön
Trivs du där: Ja för all del

Äger du några converse: Nä, kommer aldrig köpa några heller.

Sprit, cider, vin eller öl: Sprit är ju bäst eftersom man blir full fort, håller sig full länge och blir mindre bakis.

Vad har du för mobil: En SE w660i

Nästa mål i ditt liv: Få ett jobb och kunna flytta hemifrån.

Hur svarar du i mobilen: Hallå, Hej  eller Ja

Vem ringde du senast? Emil tror jag..

Vad sa den du senast pratade med i telefonen: Adam sa att han var här med bilen nu.

Antal timmar sömn inatt: 8-9 kanske

Sov du ensam: Jaoo

Brukar du komma i tid: Alltid... Är alltid för tidig oxå
När mår du bra: Typ alltid när jag är med Emil. Och det är ingen klyscha.. Jag mår alltid bättre då.

När blev du fotad senast: Det kan jag verkligen inte minnas.

Hur känner du dig nu: Har ont i nacken.. är ledsen över att mitt hår adrig blir bra.

Vanligaste färg på dina kläder: Svart always

Vad tycker du om fötter: Jag tycker att dom skall hållas rena och filade och insmorda åså.

Vad saknar du: Emil & Troja. Alltid samma
Favorit dryck på morgonen: Te !

När brukar du oftast gå och lägga dig: När jag blir trött.. Det är oftast vid 23

Är du blyg? Nä alltså, det kanske kan verka så för att ja inte säger så mycket.. Men det är helt enkelt för att jag inte ids bry mig om att vara social.

Sysslar du med någon idrott: Hojj nä

Tror du på kärlek vid första ögonkastet: Ahvisst serru

Vad skulle du göra om du vore kille för en dag: Jag skulle väl förmodligen inte fatta nåt med den där tröga hjärnan dom har.
Är du nöjd med ditt liv: Ja asså jag skulle ju vilja bo med Emil, åtminstone i samma stad. Typ NU

Vad är det värsta du vet? Typ idioter som ljuger när dom till och med gör det dåligt. Ännu värre dom som fortsätter ljuga när man kommit på dem.

Hur mycket pengar brukar du slösa på en vecka? Så lite jag bara kan.

Vad längtar du till? Men fan va ni tjatar.. jag längtar efter att ha ett jobb, flytta hemifrån och bo med Emil !!

Har du bra vänner och äkta vänskap? Alltså man undrar ju.
Vad är det finaste du fått? Jisses.. Genom alla dessa år. Jag kan inte välja nåt. Men silverhjärtat med våra initialer jag fick av Emil tyckte jag var dödsgulligt.

Om fem månader:  Ja om fem månader ja.

Om ett år?: Fyller jag snart 20

Du samlar på: Pengar :)

Vem ringer du när du är arg/ledsen: Då brukar jag mest sura som fan för mig själv.
Har du strumpor på dig nu: Javisst.. Kanske skulle byta till gosetoffler ist

Är det okej att gråta: Ja ibland måste man ju
När grät du senast: En vecka sen typ till Million Dollar Baby, fyfan va sorglig film.

Bär du glasögon eller linser: Nej, Ja har ju bästa synen.

Har du piercing: Bara i öronen.

Vill du gifta dig: Har inga planer på det.

Vill du ha barn: Ja, 2 kanske är lagom.
Är du bra på att laga mat: Ja faktiskt

Är du flygrädd: Jag har bara flugit en gång och jag var inte rädd då iaf.

Hur vig är du: Ja men som ett järnspett ungefär.

Vilken är din favoritglass: Mmm, Twister tror ja :) Eller Calippo annanas/citrus

Tror du på ett liv efter döden: Nä då tror ja de är Game Over

Bor dina föräldrar tillsammans: Neeij
Vilken ögonfärg har du: Samma färg som alltid annars, Gråblågröngula.

Hur ofta tränar/motionerar du: Heh...

Vad är det viktigaste i livet?: Att få vara lycklig.. Sen vad som gör en lycklig är väl upp till var och en.

Please help me !

Nu är det så att jag är i desperat behov av en bra inpackning !!

Tipsa mig !.... har hört att Disp core ska var abra men den finns ju inte här. Hur är Lee Stafford och Sachjuan ? Finns det nån annan ni rekomenderar ?

Hjälp mig !

Ett nytt försök

Here I go again.... Sitter med blondering i håret nu och hoppas på att det ska bli bra denna gång.. Men så ljus brun/orange som jag hade nu måste det väl ändå bli blondt, Kan man tycka iaf :)


Har varit och hämtat ut mitt fina Badrumsskåp från Tradera, Handlat på Willys och köpt årets första Mjukglass på Kvantum... Hade skinnjackan på för första gången i år oxå !! :D




Det vart en stooor mjukglass i bägare för mig med Viol&Saltlakrits-strössel och Saltlakritstopping :)


Om vi säger såhär....  Jag har fortfarande inte blondt hår. Men slitet det blev det. Jag börjar bli förbannad på JaneHellen's ultrablond nu, Varför i helveete gör den inte håret ljusare ?!

Subway - Spicy Italian



Tänkte tipsa er om en svingod macka från Subway ! :)

Macka: Spicy Italian
Bröd: Parmesan & Oregano
Fyllning: Stark Salami och Smält ost
Grönsaker: Grön paprika, gurka och isbergssallad
Dressing: Vitlök

?

När blev klockan såhär mycket och vart försvann denna kväll ?
Har ingen aning om vad jag gjort men tydligen har ju tiden gått ändå..

Adam var hit och lämnade Caddyn ikväll, Jag ska ju köra ner den till Umeå på Tisdag med lite möbler som är Emils. En snygg 50-tals hallmöbel i teak med tillhörande spegel som vi skickade Mamma att köpa förra helgen då den var till salu på Blocket här i Luleå  och en stor gammal lampskärm som han fått av mig, Eller av Mormor ska man kanske säga :) Så då blir det några flugor i en smäll.. Jag tar mig ner till Umeå samt slipper åka buss och Emil får ner både sin bil och sina möbler ! Grejt ;D


Nu är jag hungrig så jag måste fixa nå kvällis.. Blir kanske att läsa lite innan det är dags att sova oxå... And tomorrow i shall blondera mitt hår ! :)

Nya kläder ! :)

Denna beställning har jag just skickat iväg







Och nej, Jag ska inte ha vitt linne + vita leggings men jag har bara svarta och inga vita så därför köpte jag dem :)
 Linne & Leggings ska jag få av Emil men Bh:n köpte jag själv.

Av nån anledning fick jag lite rabatt på varje vara så det blev billigare än jag hade trott, Snajsigt :)

...

Ingen uppdatering idag för att jag helt enkelt inte har något att skriva.

Jag är så jävla less på alla i min omgivning, Mitt paket jag bestälde från ellos för 100 dagar sen har ännu inte kommit och som vanligt är jag trött och uttråkad. Jag vill göra nåt av det jag borde.. Men jag orkar inte.


Hoppas den här veckan och helgen kan gå fort så jag snart får vara med baby igen.

Smart Sandra

Vi pratar om studentdagen i skolan...

Maria läraren: Och ni får ju absolut inte komma onyktra hit till skolan eller ha med er alkohol
Sandra: Vadå... Får vi inte komma hit onyktra ?! Då måste vi ju vara fulla
Jag & Cissi: Hahaha
Sandra: Åh... Oj  jaha.. onyktra.

Ständigt trött

Undra om det är något fel på mig som jämt jämt jämt och ständigt är trött ? Jag dricker ju flera koppar kaffe och te varje dag, jag powernappar en timme eller mer nästan varenda dag och jag går inte och lägger mig sent på kvällarna... Inte gör jag nåt som man blir trött av under dagarna heller. Men ändå.. ändå är jag trött precis hela tiden.. Tröttsamt.


På tal om nåt annat har jag iaf en ny cykel nu... En brun gammal Crescent - Som har bromsar ! Det hade minsann inte min förra cykel.. Men den var bättre ändå. Menmen alltid mycket bra att ha en cykel. Ska gå ut och piska mina sängkläder nu litegranna, Dom har hängt ute på vädring några timmar så ska ta in dem oxå.


Hmm..

Jaha.. Vad hände med denna dag ? Jag råkade visst sova bort den.. Var så jävla trött på förmiddan att jag somnade å missade stan med Tilde. Har  sovit i över 2 timmar och det var faktiskt jätteskönt,Hoppas jag fick lite ork att göra nåt vettigt under kvällen då ! :)


Och nu blir det inget Rättvik för att Amanda hellre vill jobba... Någon annan som är på ?

Tisdag 21/4

Hallå !

Denna dag började med en Anställningsinterjuv på Baldersgården, Ett äldreboende som ligger på Lövskatan. Jag fick jobbet så nu har man arbete hela sommaren.. Känns väldigt skönt även om jag helst sluppit jobba inom vården.

Ska fira jobbet med att äta lunch från Subway idag, Har faktiskt inte ätit där en enda gång sen det öppnade. Fast nu fick jag lite beslutsångest ändå.. Vi har ju jättemycket mat i kylen redan. Nåväl..

Jag ska iaf börja träna har jag bestämt.. Kanske inte på Gym direkt men Promenader, Cykla, Stavgång åsåntdär. För nu när man ska jobba med tunga lyft osv kan det ju verkligen behövas.


Cv

Nu lider även denna dag mot sitt slut.

Jag har plockat fram mina gamla Praktik-Omdömen, Valt kläder till imorn, Skrivit ett CV och anmält mig som jobbsökande på Statoil, Lagt in lite grejer på Tradera och sådär.

Väntar på att baby ska ringa nu åsså blir det lite kvällsmat sen innan jag ska sova. Ska vara på Baldersgården Kl:08 imorn så det blir att stiga upp tidigt.



Godnatt på er !

Nytt Badrumsskåp

Detta snygga badrumsskåp fyndade jag igår på Tradera ! :D





60 eller 70 tal från Svedbergs, Endast 100 kr !! :D

Måndag !

Hallå, Igår blev det ju ingen mer uppdatering eftersom att jag kom hem så sent :) Var framme vid 00.20 åsen for jag hem å åt lite gotta till kvällsmat.. Fläskfilé med kantarellsås och potatisgratäng blev det och det åt jag även till middag idag :)


Har haft skola idag och varit på alla lektioner, For hem efter det och sen vart det dags för frisören. Toppade mig och klippte bort allt det slitna så jag kan fortsätta blondera sen.


Har ingen aning om vad jag ska göra ikväll.. Känner mig då trött nu så lungt blir det väl. Ledig imorn förutom en Arbetsinterjuv på morgonen.

Söndag !

Jahapp.. Idag är det dags att åka hem :( Inte förrän ikväll men ändå..


Denna dag började med att jag steg upp och duschade, åt frukost och sen for vi till Ok haga för att köpa färg, Handlade mat på kvantum och sen for vi hem och jag stekte plättar till lunch. Kokar potatis nu som jag ska steka till middagen.. Tror jag ska gå ut och plocka lite flaskor/burkar och annat skräp ur DSU åsså får man se om det blir nån promenad i finvädret oxå :)



Emil <3

En lista

I brist på annat i min ensamhet....


1. Hur gammal är du om fem år? 24.. Gammalt
2. Vem tillbringade du minst två timmar med i dag? Emil såklart.. Och Gälman oxå.
3. Hur lång är du? 155 typ
4. Vilken är den senaste filmen du sett? Million Bollar Baby !
5. Vem ringde du senast? Amanda men hon svarade inte så Mamma var nog senast.
6. Vem ringde dig senast? Mamma oxå.
7. Hur löd det senaste sms:et du fick? Nåt om att mamma skulle köpa en cykel åt mig idag.
8. Föredrar du att ringa eller skicka sms?  Beror på vad man vill. Ringa känns mer värt pengarna.
9. Är dina föräldrar gifta eller skilda? Skilda
10. När såg du senast din mamma? För en vecka sen ungefär.
11. Vilken ögonfärg har du? Blågrå
12. När vaknade du i dag? klockan 5, 7,8 och 9
13. Vilken är din favoritjulsång? Oj.. Jag tycker ju väldigt myckt om julmusik men nu står det still.
14. Vilken är din favoritplats? Vet faktiskt inte..
15. Vilken plats föredrar du minst? Ungdomsmottagning kanske haha.. eller tandläkare, doktor osv.
16. Var tror du att du befinner dig om tio år? I Luleå tror jag... Eller kanske Umeå eventuellt
17. Vad skrämde dig om natten som barn? Vet inte
18. Vad fick dig verkligen att skratta senast? Minns ej men säkerligen var det ju Emil.
19. Hur stor är din säng? 120
20. Har du stationär eller bärbar dator? Stationär.
21. Sover du med eller utan kläder på dig? Med en kläd - Trosor
22. Hur många kuddar har du i sängen? En åt gången.
23. Hur många landskap har du bott i? Ett, Norrbotten.
24. Vilka städer har du bott i? Bara på lite olika ställen i Luleå.
25. Föredrar du skor, strumpor eller barfota? Sockar
26. Är du social? Inte speciellt.. Inte alls kanske.
27. Vilken är din favoritglass? Twister kanske
28. Vilken är din favoritefterrätt? Mmm.. Pajer, Glass, Pannacotta och allt möjligt annat.
29. Tycker du om kinamat? Ohjaa, Fast mest Thaimat
30. Tycker du om kaffe? Ibland, Bara med grädde och socker.
31. Vad dricker du till frukost? Te, Vatten, Proviva osv
32. Sover du på någon särskild sida? Ja, Sidan längst ut
33. Kan du spela poker? Nä fattar mig fan aldrig på det där
34. Tycker du om att mysa/kela? Yes indeed !!
35. Är du en beroendemänniska? Näe ?
36. Känner du någon med samma födelsedag som din? Nepp
37. Vill du ha barn? Ja nån gång
38. Kan du några andra språk än svenska? Engelska och lite spanska
39. Har du någonsin åkt ambulans? Nix
40. Föredrar du havet eller en bassäng? Är ingen badmänniska
41. Vad spenderar du helst pengar på? Att fylla mitt kontom, Finns det nåt skönare än massa pengar där :D ?
42. Äger du dyrbara smycken? nä, knappt några smycken alls
43. Vilket är ditt favoritprogram på tv? Alla bra har slutat gå nu
44. Kan du rulla med tungan? Ja
45. Vem är den roligaste människan du känner? Jag själv :D höh nä ja vet inte
46. Sover du med gosedjur? Nepp
47. Vad har du för ringsignal? Alltid ljudlös
48. Har du kvar klädesplagg från då du var liten? Det tror jag kanske..
49. Vad har du närmast dig just nu som är rött? Emils ena elgitarr
50. Flirtar du mycket? Bara med baby
51. Kan du byta olja på bilen? Kanske om jag nån gång provar..
52. Har du fått fortkörningsböter någon gång? Nää, Har inga bilar som duger till det ;)
53. Vilken var den senaste boken du läste? Nattens barn
54. Läser du dagstidningen? Gärna !
55. Prenumererar du på någon veckotidning? Nix
56. Dansar du i bilen? Inte direkt
57. Vilken radiostation lyssnade du till senast? Rockklassiker, Umeå
58. Vad var det senaste du krafsade ner på ett papper? Minns inte...
59. När var du i kyrkan senast? Oj... LÄNGE sen.
60. Vem var din favoritlärare på högstadiet? Öh... Kan inte minnas.

Million Dollar Baby



Allvarligt, Sorgligare film får man leta efter. Så se den själv eller med nån du känner riktigt bra.. Jag fick sitta och störtböla framför Emil när vi såg den ! :D

Den handlar kort och gott om Maggie Fitzgeralds uppgång och fall som boxare. Verkligen bra och gripande film.

Idag, Lördag den 18 April

Jahaja.. Nu är det kväll igen och jag tänkte berätta vad vi har gjort idag.

På morgonen gick vi på en promenad ganska direkt vi vaknat, Fint väder.. Soligt åså men blåsigt som satan. Sen hem å äta frukost.. Då ringde Gälman och ville ut.. Emil oxå såklart.. Så jag har varit chaufför åt daytime-drinkers idag. For först på systemet och sen ut till någon de kände och till sist till Gälis husbuss där vi var något tag.. Var hemma igen till middagstid då jag hunnit få jooordens huvudvärk. Jag hade egentligen tänkt dricka ikväll men jag sket i det.

Emil for iaf för ett tag sen, Dom skulle åka buick, dricka och sen vara in på droskan. Jag har party för mig själv här med Chips & Aquatini + Bra musik :)

Det var väl allt i guess  ?...  Bjussar på en låt, Bra som fanken.

Pjuh

Alltså igår kan ni ju tro att det vart städning här... Vi städade igenom hela lägenheten med fokus på sovalkoven där det borde ha städats för länge sen.

Allt detta gjorde vi:

* Vädrade alla sängkläder
* Dammsög madrassen på båda sidor, drog ut sängen och dammsög + skurade den och bakom. Gjorde en "Hemma-kemtvätt"
* Tvättade 4 maskiner med kläder, handdukar, gardiner och sängkläder
* Möblerade om
* Dammtorkade

* Sen vart det att ställa i ordning allt osv.. Disken har jag fortfarande kvar.

Var och handlade oxå och Emil höll på lite med bilarna... Var väl mest det som hände :)

....

Nu ska vi gå och sova... Såg nyss Million Dollar Baby och jag fick grina ihjäl mig. Återkommer om den och allt vi gjort idag imorgon.


Nighty

Fredag

Emil är ledig idag så det känns som Lördag :) Jag steg upp för en timme sen och gjorde god frukost åt oss, klädde på mig och gick ut å satt i motorvärmaren så vi kan fara å kolla i affärer nu :) Kul !

Det är jättefint väder och redan 8 grader varmt :)


Nä nu far vi :)

Säger Godnatt

Kvällen har innehållit Bad, Mys, Tv, Godis och en massa skratt.

Nu äter jag macka & dricker te. På en stund blir det nog sängen :)


Älskar min gubbe över allt annat ! :)

Hahah..

Min lillebror 10 år sitter och kollar på saker han vill ha från Internet.

Markus: Mamma, Den här kameran vill jag ha
Markus: Fast den som säljer verkar typ störd, Den kan inte stava
Mamma: Ja men det kan vara nån som har läs- och skrivsvårigheter
Markus: Ja eller så är det nån utlänning å då vill jag då inte köpa den, Dom stinker ju alltid en massa matos.
Mamma: Men markus gud vad du är fördomsfull
Jag: Hahahaha men dom gör ju det
Mamma: Men inte en kamera !

Kem-Tvätta din säng hemma

Tipset är taget från Rent Hus


Rengör din Madrass

Trots att du spenderar en tredjedel av ditt liv sovandes - Hur ofta tänker du på att rengöra madrassen du sover på? En madrass suger upp flera deciliter svett varje natt och ett tips innan du dammsuger madrassen är därför att strö bikarbonat över den.


Eftersom bikarbonatet innehåller kristaller som är torrare än allt annat i sin omgivning, Gör det att kristallerna absorberar fukten ur madrassen. Vänta 20 minuter och dammsug sedan. Vänd och gör likadant på motsatt sida - Så har du gjort en hemma-kemtvätt!


* Har ni möjlighet tycker jag även att ni kan ställa ut madrassen några timmar vintertid då kylan tar död på stora delar av de kvalster som bor i den.

What to do ?

Jag gick och la mig igen där vid 09, Sov till 11 och sen gick jag ut.. Skulle flytta på 240in för att Emil fått böter på den imorse.. Så kommer jag dit och på böteslappen står det inget om att den stått där för länge utan att den står där man inte får parkera ?! Det är en parkeringsskylt där och det står bilar där varenda varenda dag så inte vet jag.... Tillbaka till ämnet.. Jag öppnade huven å satte tillbaka batteripolen, Vred på nyckeln och bilen sa NjöNjöNjö.. Sen hände inget mer. Så bilen står där den står med andra ord och jag gick tillbaka in igen.

Hade planerat att se film på en gratissida på internet men då skulle man vara medlem å blabla så det sket sig för min del.. Vad ska jag göra nu då ? Äta lunch kanske men jag ids inte laga mat.. Jag vill bara äta godis.

Torsdag

Heeeelllo

Har sovit svinkasst inatt men hade somnat helt djupt och bra nu på morronen så jag inte ens vaknade av Emils väckarklocka men däremot när han kom och pussade mig hejdå.. Så då blev jag pigg och steg upp.. Liika så jag kan sova bort några delar av dagen sen istället :) Emil jobbar ju till 20 ikväll så det finns risk för att det kan bli lite ensammet och långtråkigt.

Ska hursomhelst fortsätta städa lite idag.. Såg Rent Hus igår och då handlade det om ett jävla svin som hade jääärnet järnet äcklig säng och miljarders pälsängrar bakom den.. De bara kröp runt på golvet. Hojja..
Sen har jag läst att man svettas flera deciliter per person Varenda natt + Allt fett, Död hud, Hår, Damm, Kvalster osv som är i madrasser. Och det sover man i ?!

Jag kan säga såhär.. När Emil är ledig imorn åker sängen fram och madrassen ut - Sen ska det faan rengöras. Kommer med ett tips sen om hur man gör en "Hemma-Kemtvätt" med sina madrasser :)


Nu frukost ! :)

...

Idag har jag varit duktig och städat lite.. Rengjort spisen och träbänken brevid. Skurat toa + handfat.. Torkat av lite dörrar och lister, hällt kokande vatten i avloppen, diskat, dammsugit, dammtorkat lite åså :)

Skrev åt Emil om vi skulle äta kebabrulle till middag idag och så blev det, Gottit :)

Gick på en ganska lång promenad som tyvärr slutade med att vi gick förbi en kiosk och köpte lite godis.. Nu är jag PROPPMÄTT. Ooooch nuuu börjar RENT HUS :)


Sunny Day

Det är så jävla fint väder ute att jag borde skämmas som nyss har sovit bort halva dan och nu sitter här å slöar iställe för å vara ute. Problemet är bara att jag inte tänker gå ut med smutsigt hår så då måste jag först duscha och sen låta håret torka innan jag kan gå nånstans.. Så det känns lite jobbigt.


Har varit sugen som fan på chips sen igår, Suget börjar nu ge med sig eller har snarare bytts ut mot glass-sug. Tänk er en Twister... Eller en mjukglass :D Nåväl, Det suget blev inte bättre när jag skulle logga in här på publishme.se



Dessa fanns på framsidan och Jamaican Crazy verkar ju underbaaar ! :)
Synd bara att dem ska vara så dyra för värda det priset är dem icket.

Onsdag

Det vart en tidig morgon idag för att jag var så rastlös när Emil hade stigit upp, Kände mig inte trött så steg upp jag med.

Som vanligt vet jag inte riktigt vad jag ska hitta på medans han är på jobbet... Ska iaf Diska, Dammsuga och Duscha. Inte så jättekul men jag tycker det ser ut som om det behövs ;D


Och igår ringde föresten mig en Enhetschef och ville träffa mig angående ett jobb i Luleå så det var ju bra, Hade hoppats på att slippa jobba inom vården men det här stället verkar rätt bra så det duger väl eftersom jag inte har fått nåt annat än 3v på Akademiska.

Sådärja

Nu har jag varit lite duktig och kokat Disktrasan och Diskborsten.. Skönt att få bort lite bakterier där :) Egentligen skall man koka sin disktrasa 1 gång i veckan och det kan jag ju erkänna att jag verkligen inte gör :s Men här hos Emil har jag gjort så att vi använder en bara i köket, En till att torka av andra saker som damm och sånt, Åsså en som bara används på toan.

Nåväl.. Efter att ha gjort det plockade jag ur allt från kylen och rengjorde den, Torkade ur och diskade hyllorna osv. Nyss förberedda jag maten litegrann.. Det blir hasselbackspotatis med biffar och grönpepparsås idag :) Gott !


Och på tal om kylskåp...

Ett sånthär nytt kylskåp från SMEG i 50-talslook skulle jag SÅ gärna vilja ha.

Hm...

Känner mig fortfarande inte nå bra fast jag har tagit det lungt hela dan, Huvudvärken är inte olidligt men den finns där.. Ska nog göra mig lunch nu, Köpte macaroni & cheese igår som man bara behöver värma i mikron så det blir enkelt och bra ;p Jag valde en Italiensk variant så den har lite tomat & oragano smak typ :)

Sen måste jag nog göra nånting vettigt iaf.. Vad sägs om att diska.. Eller kanske klä på sig =D ?




Ska smaska lite vindruvor oxå ;)

Tisdag

Och nu är väl ändå påsken slut ? Våren verkar iaf ha kommit och det är jättefint och varmt väder här i Umeå.. Synd bara att Emil tog med sig nyckeln idag för då kan jag inte gå ut på en promenad eller nånting fast det kan vi ju kanske göra tsm när han kommer hem :)

Har inget speciellt mål med denna dag förutom att jag hade tänkt börja må bättre... Har haft ont i huvet sen igår och under hela natten, Tablett hjälpte inte.. Inte sömn eller frukost heller. Damnit.. Och förutom det mår jag illa alltid på förmiddagarna, Jag tror inte att jag är gravid men däremot tror jag snart att jag har nån allvarlig sjukdom. Hojja


Det vart som ni såg ingen uppdatering igår för att jag inte ides slå på datorn när vi kom fram. Det enda som hände igår var ändå att vi åkte bil hit, handlade mat och såg på tv.

Måndag

Måndag fast Söndag idag.. Jag tycker inte om en massa helgdagar så man blir förvirrad.


Nåväl, Tog mig lite sovmorgon till vid 10 idag och det var skönt, Sen steg jag upp och började packa lite för jag åker ju till Umeå idag.. Måste då hursomhelst duscha och ta på mig nya kläder så kan jag packa ner alla hygienartiklar osv efter det.


Känner mig ändå småstressad - Jag hade ju tänkt göra klart alla uppgifter till skola, Skriva färdigt mitt Cv och söka lite jobb medans jag var hemma men det har inte riktigt blivit så. Har iaf tagit med mig mina grejer inför Svenska Nationella så jag kan förbereda mig helt under helgen. Kanske skulle göra ett ryck nu å göra bort lite av de saker som stressar mig ?

Skriver upp de här så blir det lättare att komma ihåg sen när man kan stryka det man gjort

- Betala räkning
- Duscha
- Packa färdigt allt
- Fixa naglarna
- Äta lunch

Patrik 1,5

Nu har jag sett Patrik 1,5 - Har velat se den rätt länge men eftersom killar är så jävla barnsliga och typ rädda för bögar så har Emil vägrat se den med mig. Nåväl.. Den var Bra, Kärleksfull och gulle-sorglig.. Rörande kanske det heter :)

Kvarteret dom bodde i var ju lite väääl tillgjort å "typiskt".. Så det störde mig lite men förutom det var de en bra film och patrik var en gullis ;)



Fyfan :(

Man kan ju bli deprimerad för mindre... Nu ser jag förjävlig ut i håret och på vissa ställen har topparna blivit så slitna att det bara är ett enda trassel som går av. Kul.... Svinkul att gå runt med orange hår för nu har jag ju inget annat val än att låta det vila lite. Blir så skönt när jag får fara till frisören och klippa bort det värsta. Varför gav jag mig in på det här ?



Emil lovade iaf att tycka jag var snygg ändå...

Hmm..

Nu har jag blonderat håret en andra gång.. Hade i färgen över 2 timmar och ändå är det inte klart. Det är blondt, orange, rött och på vissa ställen fortfarande mörkbrunt. Känns jävligt trist... Såhär svårt att få bort det var det inte förra gången. Då vart det mycket jämnare oxå. 

Så nu vet jag inte hur jag ska göra, Ska jag gå runt och se förjävlig ut, ? Ska jag fortsätta blondera direkt och slita ihjäl håret ?, Ska jag skita i det och färga över det svart igen ? Jag vet verkligen inte.. Får se hur det ser ut när det torkat. I värsta fall får jag väl åka till Umeå och se ut som en morotskyckling så får jag be min frisör avfärga det eller nåt när jag har klipptid den 20e


I want this back


 

Nån som har nåt tips ?!

Efter första blonderingen



+



=



Har andra omgången i nu så ska se om det blir nå blondt ! :p

Godnatt

Jag visste att vi inte hade nån Proviva hemma men satt och tänkte på hur jävla gott det skulle vara, Hur sugen jag var på det osv.. Så gick jag till kylen och där stog den som en skänk från ovan.. Mamma hade köpt hem just när jag var som mest sugen... Grejt :)


Drack det nyss och åt en sharon och vindruvor till kvällis. Ska gå och sova nu för jag mår inte riktigt bra. Tror nästan att jag haft en släng av feber ikväll.. Frös som fan å vart jättetrött, Sen har jag svettats som en jävla gnu och haft ont i huvet, lite i halsen och mått illa så de verkar lite så.


Nåväl... Har pratat en hel massa med Amanda och även med Babyälskling som jag älskar mest i hela världen.
Puss på han

Nä nu

Nu får fan påsken vara över, Jag hatar den. Det är samma sak vartenda år.. Alla ska ut i skogen... Ut ut ut i skogen, till fjällen, till stugor, till släktingar och allt vad fan som helst.


Så jag tänkte att Jag, Cissi och Tilde skulle fara till Pajala å dricka.. Det är alltid roligt men då hade dem tyvärr inga pengar. Men så är det oxå alltid, När man själv kan så kan ingen annan.. Å när andra kan har man redan bestämt nåt annat själv.

Jag och Amanda håller iaf på att planera lite om Rättvik, Vi har planer på att åka dit om hon är ledig från jobbet.. Är väl det enda som har varit bra idag ?

Tråkjävlalördag

Och mitt hår orange förutom utväxten som är knallblond, Har bara blonderat en gång nu så det är ju inte så konstigt. Tappade inget hår alls och det känns mjukt och fint ännu.. Lär det ju inte göra imorn efter andra omången.

Beslutångeeest

Ovanligt att jag har beslutsångest då, Har fan tänkt så att jag fått ont i magen inatt.


+
Blondt är fint speciellt till sommaren
Jag har en bra chans nu när jag har håret urblekt och lång utväxt
Jag är ledig en vecka till och behöver inte visa mig bland massa folk med gult/orange hår
Den 20/4 har jag klipptid och kan fixa till det som blivit allt för slitet
Om det skulle bli tooo ugly kan jag alltid färga över det


-
Svart är snyggt även om jag är less på det
Alla säger att jag ser yngre ut i blondt men då var jag iofs 2-3 år yngre sist jag hade det oxå
Håret kommer bli slitet som fan
Jag kommer se förjävlig ut på skallen tills det är klart


Nåväl.. Snart öppnar affärerna och då far jag å köper färg, Har lite silverschampo kvar hemma och jag behåller underhåret mörkt. Förhoppningsvis går det bra och tar inte allt för länge att få det snyggt.

Varför är det så ?

Varför är det så... Att när man är ensam och känner sig lite nedstämd, Då börjar man alltid tänka på alla miljoners saker man inte ska tänka på eftersom dom bara gör allt värre. Men det är alltid likadant.. Alla mögliga tankar dyker upp när man minst behöver dem.


Och jag saknar Emil.. Undrar vad han gör.. Hoppas att han ringer mig snart.


Och varför får man inte önska bort människor från jorden, Eller radera saker ur sin hjärna så man slapp veta om dem. Varför kan man inte få plocka bort saker ur sitt minne och bara minnas det som är bra eller det man har nån nytta av.




Tagen av mig, I ängesbyn för några år sen.
Fin tycker jag

Till salu


Skall sälja min jeansjacka pga att den inte passade mig, Var lite för stor.

Äkta Levis i fint skick, väldigt lite använd. Storlek S




Äkta SixtySeven i storlek 36. Använda nån enstaka gång så de är som nya.

Om någon är intresserad är det bara att kontakta mig. Sätter eventuellt ut dem på Tradera oxå.

The man, The myth, The legend



Mmmm :)

Hi hi

Vad sa fru Fritzl innan dom gick och la sig ?
- Har du släkt i källaren ?


Vad är det för likhet mellan Saab och Estonia ?
- 900 i


2 Städtips

I min städbok läste jag igår ett bra tips på hur man håller hårborstar och sånt fräscht:

Häll 20 ml klorin i 5 liter vatten så har du en lämplig desinfektionslösning.
Lägg borstar, kammar osv där i. Låt ligga 45 minuter och skölj sedan av dem noga.

Varför ?
Jo för att de är i ständig kontakt med hår och hud, hudfett från hårbotten, gammla hårprodukter och gammal död hud.

Gvetvis kan man även rengöra hårklämmor och annat på detta vis.



I veckans avsnitt av Rent Hus såg jag även hur mycket bakterier det finns i smink och applikatorer.
Dom är ju oxå alltid i kontakt med hud, läppar och ögon så det samlas en hel del sjukdomsbärande bakterier där i och det är väl inte riktigt tanken att lägga på ett lager smuts och bakterier i ansiktet då man sminkar sig ?


Förvara helst ditt smink i kylen eller på annan sval mörk plats.
Tvätta borstar, puffar och liknande med jämna mellanrum

Min skärtorsdag

Finns ju ändå inget vettigt att göra och det börjar närma sig kväll nu så jag kan ju skriva vad som har hänt denna dag. (Kommer blir ett långt inlägg)

Jag och Mamma for till Mormor och hälsade på eftersom jag skulle kolla om det var nåt av några grejer jag ville ha och fick nästan en chock när jag kom dit. Det var nästan tomt i alla rummen för att hon hade kastat bort så mycket !!.. Ska berätta hur det har varit tidigare så ni fattar..

Sak-Rummet = Ett helt rum fullt med massvis av olika prylar
Lamprummet = Fullt med olika delar till lampor, oljelampor, fotogenlampor, tusentals lampskärmar osv
Sy-rummet = Ett helt rum med tyger, kläder, symaskin, strykbräda osv
Tavelrummet = Ett rum proppfullt med tavlor, ramar, maskiner,  sågar, glasskivor osv.

Som ni förstår har hon alltid varit en prylgalning och haft hur mycket saker som helst, Eftersom att jag älskar gammla grejer fanns det mycket jag ville ha.. Men inte nu. Nästan allt var borta. Undrar om det blir så automatiskt när man vet att man snart kommer dö. Att man börjar göra sig av med allt man har... Så himla synd iaf på så mycket fina dyra grejer som inte tllverkas längre.

Nåväl.. Jag tog med mig lite grejer därifrån. Vi fikade oxå åså innan vi for hem igen. När vi väl var hemma började jag laga mat och receptet hittar ni ju här nedanför. Åt middag och letade påskägg sen, Jag hade ju avbeställt mitt godis och fick 3 sorters te: Rooibos Jordgubb/havtorn, Ramses-Te och Kina krydd.

Någon stund efter det kom Baby-Älskling hit och var en sötosötis, Han for ju jättefort igen men vi hann då pussas å kramas lite så det var kul. Han fick då sitt påskägg då oxå :)

Sen dess kan jag inte påstå att jag gjort så mycket.. Sett sista avsnittet på Tv av Halv åtta hos mig och sen började jag förbereda mig inför muntliga delen till Nationella provet i Svenska B. Har valt text & bild samt skrivit ett Pm och börjat kladda lite på vad jag ska säga i mitt "Tal"

Här är grejerna jag fick: (Klickbara)


Ett tårtfat i glas


Skål med tillhörande fat


3 St snygga 60-tals lampkupor


Ett uppläggningsfat


Assietter


Och 3 pärlhalsband

Loka Red Hot Strawberry

Nu har ju Loka kommit ut med en ny serie, Loka likes Passion.

En av dom tre smakade jag idag, Red hot strawberry som smakar Jordgubb/chili. God men lite väl klen i smaken, Svag smak av jordgubb och chilin märktes inte alls.



Just nu sitter jag och dricker på en kopp nytt Te, Rooibos Jordgubb/Havtorn och det var gott :)

Mina Medelhavsbiffar

Komponerade ett eget recept på biffar idag och goda vart dom.

Det här hade jag i:

Köttfärs
Ägg
Grädde
Ströbröd
Fetaost
Soltorkade tomater
Vitlök
Tomatpure
Lite chilisås
Oregano
Basilika
Paprikapulver
Cayenne
Salt
Peppar

Sommar snart ?

Det bara snöar och snöar !

Tjee

Torsdag idag och jag har sovit ända till kl:10, Yey :)

Drack en kopp te till frukost och sen började jag fixa lite.. Städade i stora badrumsskåpet, Gick ut med sopor och sånt. Ska göra lunch lite senare åsen ska jag till Mormor.. Hon har sagt flera gånger att jag ska komma dit å kolla på nå grejer om det är nåt jag vill ha och det kan man ju inte missa :)


Nä, Nu ska jag gå från datorn ! =)


Fan å !

Nu  har jag haft ont i huvet sen i Fredas, Det är 5 dagar.. Från det att jag vaknar till jag somnar, Fan va less jag är. Jag ids inte ens ta nå tabletter längre för att dom fan int funkar. Jag orkar inte gå till nån Vårdcentral heller där man aldrig nånsin tas på allvar för att man är ung. Som sist jag var dit över min eviga huvudvärk.. Förklarade för läkaren att de hjälper inte att vila när jag har så ont att jag vaknar mitt i natten av det.. Då gav hon mig rådet att ta en Ipren !!! Ja men ja tackar, Att jag inte tänkte på det själv :O

Jag är trött på att ha ont och jag är trött på att inte få sova ordentligt.. När jag än går och lägger mig har jag svårt att somna och vaknar före fan. Man skulle behöva få göra nåt ansträngande om dagarna så man är riktigt slutkörd på kvällen men det är ju lätt med en ständig huvudvärk. Hojja.. Tröttsamt. Har iaf inte druckit något alls med koffein idag men då har ja ju sovit en timme på dan istället.. Får se hur de ska gå

Nog om allt dåligt, Imorn är bästa dan på hela veckan för då får jag träffa Baby om så bara för ett par minuter, Dom kommer in i Lule en sväng så han ska hit å lämna nå grejer som är mina åsså far dom vidare sen, Men först så ska han få ett gäng pussar, några gokramar och ett påskägg ! <3 <3


Tihi

Blondinbella kommer till Luleå den 21 April för att föreläsa om bloggning, Hoppas hon får se några älgar och isbjörnar.. Det vore väl spännande ! :)

Onsdag

Man blir ju lite dagvild när man är leidig, Trodde det var Onsdag igår :)

Idag har jag stigit upp 07:30 och druckit te, Koffeinfritt har jag börjat med för att förhoppningsvis kunna sova bättre på nätterna. Sen var jag duktig och rensade här bland nå papper samt gjorde en läxa i Historia.. :)

Åt nyss frukost och nu hörde jag att posten kom så ska gå ner å kika om mitt paket från ellos kanske har kommit. Vore ju kul ;).... Sen har jag inga speciella planer för dagen, Ska in till stan sen å lämna ett papper på skolan åsen på Kulturens hus å se om jag hittar mig nån bra bok... Om jag ids.


Something new, Something old

Idag ville jag ha ett par nya skor så jag gick ner i förrådet och hämtade ett par.

Dessa köpte jag i 8an kanske ? Och dom är fortfarande inte använda.



Sen har jag spanat på en Jeansjacka på Tradera i några dar..

Idag blev den min ;), Kan ju vara kul att variera med Skinnjackan i sommar :)

Muffins Pink Lady



8-10 stora muffins

150g Smör
1,5 dl Socker
2 Ägg
0,5 dl Mjölk
3 dl Mjöl
1 tsk Bakpulver
100g Mandelmassa
Rivet Citronskal
1 rivet Äpple (Pink Lady)

Vispa smör och socker vitt och pösigt, Tillsätt äggen ett i taget. Blanda i mjölken och sedan de torra ingredienserna, Till sist rör du i riven mandelmassa och citronskal. Sätt i en teflonform för muffins och gör en grop i varje där du sätter ca 1 tsk äpple.

Grädda 15 minuter på 200 graders värme.

Jättegoda och saftiga muffins som inte blir allt för söta.

Rökt Hjärta !

Känsliga läsare varnas ;)


Här har vi ett Nöthjärta, Ett hjärta från en ko med andra ord.


Massa blodådror å äckel.

Rökt Hjärta:

Ta ett hjärta från valfritt djur, Exempelvis Ko,Ren eller Älg
Skär bort alla hinnor och ådror, Dela det i ca 8 bitar och lägg det i saltlag.

Jag chansar på att till en skål vatten som täcker alla delarna kan man ha 2 dl Grovsalt, Lite peppar vitlök och Grillolja med rökig smak. Låt det ligga minst 12 timmar.. Längre om du vill ha det riktigt salt.



Sådärja... Nu är det bara att röka. Röktiden beror på hur stora bitar du har men ca 20-40 minuter brukar det ta. Ha hellre små lågor i spriköken så det röker länge på låg värme än tvärt om.

Vad ska man hitte på ?

Nu börjar det närma sig eftermiddag och jag har hunnit med det jag hade tänkt idag, Tyvärr kunde inte Amanda komma så jag for själv till stan... Köpte nya P-piller på Apoteket och en Födelsedagspresent åt Emil på Claes Ohlson, Vågar inte skriva här vad det är ifall han skulle få för sig att läsa :)

Gick från stan till skolan och lämnade in min sista uppgift i Alternativ Medicin och tog hem en blankett om Matersättnig för den tiden jag har haft praktik, Så har fyllt i den nu och ska lämma in den så fort som möjligt så man får sig nå pengar :)

Sen då ? Ja då åkte jag hem och dammsög å plockade lite i köket, Åt en muffins och drack en kopp Te till mellis :) Sen dess har ja väl inte gjort mycket vettigt förutom tagit hand om datorn dvs Diskrensat, Defraggat, Slängt å rensat massa så hoppas den ska bli lite snabbare.


Nä, Nu börjar jag få ont i huvet... Ska börja me nå uppgifter i Historia idag och mest troligt åka till Dollarstore, Ska köpa Naturgodis där och fylla ett påskägg med.. Emil har ju börjat bli lite nyttigare men nåt gott till påsk måste man ju få ! :) Jag själv har avbeställt godiset i mitt påskägg och sa till Mamma att ja ville ha nåt gott Te istället, Det roligaste är ju ändå att leta ! :D

Tisdag

Idag bestämde sig min hjärna för att vakna kl:05 ! Yipee tyckte jag men hade inte så mycket att säga till om så efter en timmes försök att somna om steg jag upp. Har dock vilat ungefär en timme nyss så hoppas jag fick lite extra energi :)

Idag ska kanske Amanda komma och umgås, Väntar på besked om det nu.. Annars får jag fara själv till stan. Ska på Apoteket och Claes Ohlson först och främst. Sen behöver jag vara till skolan och lämna in en uppgift och hämta papper om matersättning.


Nu vill jag ha tips om bra böcker och ett snyggt läppglans !
Boken ska vara så att man inte vill sluta läsa och läppglanset ska ha en ganska naturlig rödrosa färg bara så att jag får lite mörkare snyggare färg på läpparna utan att för den skulle se ut som en Läppstifts-Tant.

Så Tipsa !

Måndag

Sådärja, Då har jag rökt en omgång i röken.. Har en på G där nu oxå. Tyckte det blev lite osalt faktiskt så det var synd.

Jaja... Jag har varit i skolan idag med Sandra och dagen var inte så jobbig.. Nån gubbe från Livets Ord var å pratade, Enbart svammel skulle jag påstå att det han sa var.

Ikväll blir det kalas här med en massa släkt och vänner till Mamma, I hate kalas.



Grattis till Cissi och Mamma idag ! :)

Söndag kväll - Godnatt

Nu ska jag gå och sova.. Ska till skolan imorn för första gången på flera veckor å det ska ju bli skitkul.. Not. Hoppas nån av Cissi & Sandra kommer.

Har varit på en promenad ikväl och fixat ett hjärta och lagt det i saltlag, Ska röka det imorn och bilder kommer så känsliga läsare varnas ;) Haha. Pratade nyss med baby också så.... Ja jag ska gå och sova nu, Är skittrött och hoppas att jag kan sova bättre inatt än igår.

Ellos-Shopping

Tror det är första gången jag beställer något från Ellos, Enligt mig brukar dom inte ha så mycket fint och ofta är sakerna där faktiskt rätt dyra.

Nu har jag iaf shoppat, Eller fyndat rättare sagt !


Jag köpte den här snygga 50-tals inspirerade Bikiniöverdelen, Har redan en svart underdel med vitt skärp som är mycket snyggare än den på bilden. Då man fick 50% på valfri vara kostade den endast 74.50


Åsså köpte jag den här Hoodien som jag tyckte var rätt fin, Den var på rea och kostade 149 kronor.


Dessutom hade dem ett vår-erbjudande att man fick med ett påslakan sett värt 249 kronor, Det tackar man ju inte nej till. Har tyvärr ingen bild på det men det var ett ganska enkelt och snyggt grått med vita ränder.

Så jag är nöjd kan man säga. En bikini, En hoodie och Ett påslakanset för 223 kronor :)

Glass !

Nu har jag smakat 2 nya glassar, Jag vet att dom funnits länge men jag smakade dem första gången igår ;D




Cornetto Fruit Disc

God tyckte jag, Fruktsorben ovanpå var frisk och god. Glassen hade nog varit godare om den smakat lite mindre grädde.

Betyg: 3/5



Sandwich Jordgubb

Not so good at all tyckte jag, Jordgubbsglassen smakar väldigt konstgjort och brödet är som vanligt kladdigt.
Bra dock med låglaktos och Emil tyckte den var jättegod.

Betyg: 1,5/5

Hemma i Lyljå

Sådärja.. Har ju hunnit vara hemma nu nåra timmar å fått lite småsaker gjorda. Packade upp allt direkt jag kom hem och öppnade nå paket jag fått, Kollade igenom min hög med post och sådant. Åt såklart gomat oxå - Som jag slapp laga själv !! :D Haha nä nu ska jag inte vara sån, Emil har faktiskt oxå lagat mat men det ska hursomhelst bli skönt nu när man är hemma att slipa Laga alla mål själv, Diska, Tvätta, Städa och allt såntdär.

Nånå, Jag åt korvstroganoff med ris och sallad åsen satte jag igång med en läxa, Blev klar med den och skickade iväg den i Cyberspace ;D. Efter de har ja ätit lite kaka å mackor efter det + en kopp te. Ska be Mamma om massage nu för ja har så jävlans ont i huvet och nacken.


Lördag

Idag är det Lördag och min 5 veckor långa vistelse här i Umeå är slut. Känns väldigt tråkigt att åka härifrån, Mest att åka från Emil då såklart.. Och bussresan är ju inte heller det roligaste, Kommer fram till Luleå 18:25 och då blir det väl mest att packa upp allting och så.

Ska verkligen ta tag i mina läxor oxå.. Både ikväll och imorron. På måndag är det ju nämligen dags för skola igen.




Borta bra men hos Emil bäst :)

Beställning


Den här tårtspaden i form av en högklackad sko ville min Mamma ha så jag beställde den åt henne, Hon fyller nämligen år på Måndag




För att fylla ut minimikostnaden på beställningen köpte jag den här kylskåpsmagneten åt mig själv :)

LESS

Alltså jag är så jääävla less på mitt tråååkiga jävla utseende, Jag vill ha förändring men hur fan gör man ?

Jag vill ha Vitblondt, Svart eller Knallrött hår till att börja med men då måste man ju för det första bestämma sig och sen få fingrarna ur röven att göra det oxå.

Piercingen i ögonbrynet har jag ju tagit bort, Funderar på att byta Örhängen.. Att ta bort töjningarna alltså men det är jag rätt skeptisk till ändå, Jag tycker ju dem jag har är jävligt snygga ändå.

Min nästa tatuering har jag bestämt vilken det ska bli för ett bra tag sen så de är väl egentligen bara att boka tid.

Klippa mig måste jag då göra så fort jag kommer hem iaf... Hur vet jag inte. Vill ju som ha långt hår med inte alltför mycket olika längder i men ändå så att de är lite liv i det.

Hojja.. Nog har man stora problem egentlien, I-landsproblem så att säga.

Bra start på dagen




Såhär bra började min dag:

Nivet hur mycket man hatar när nån tar ens tvättid ? Det hade nån kärring givetviiis gjort imorse när jag gick ner och skulle börja tvätta. Så kom hon där och ursäktade sig med att "Jag trodde jag skulle hinna innan ni började tvätta" Om min tvättid är mellan 07-14... Hur fan kan man då tro att man ska hinna före om man sätter i en massa kläder klockan 8 ? Hon fick såklart ta ut sina jävla kläder och gå därifrån.

När jag tog ut min egen tvätt ur maskinen såg jag vad jag hade gjort, Jag hade tvättat Emils börs !! Såå jävla klantigt..  Jag tömde hans fickor på en massa annat men den råkade visst bli klar.

Nu är jag jättetrött och har ont i magen för att jag åt en massa mjölkprodukter igår..

Jag kunde inte följa med Emil till garaget osv för att jag har skitpraktik idag.... Och jag måste packa alla mina grejer eftersom jag åker imorn. Jag är dödshungrig och måste laga nån lunch.

Kul dag.

Plättar/Pannkakor



Nu ska jag strax börja steka plättar till middag, Har tyvärr varken sylt, grädde eller glass så det får bli med bara socker på.

Och på tal om vad det heter... Enligt mig är det såhär

Dom jättesmå = Småplättar
Vanliga stora = Plättar
Och den tjocka man gör i ugnen = Pannkaka

Vi hatar våran klass

Tilde says:
hur länge ska du vara i umeå ?

Die Mf says:
Jag åker hem på Lördag morgon

 tilde says:

ahaa för vi ska ju ha klassfest

Die Mf says:
haha jaha.. vilka ?

 tilde says:

allaa

Die Mf says:
ska ni gå på det  :O ?

 tilde says:

Jaa. Du, Jag, Cissi och Sandra = alla

Die Mf says:
haha jahaa !

 tilde says:
Hahaha jaa

Torsdag

Och jag hade fan heelt glömt bort att Emil jobbar till 20 idag.. Så efter att han kommit å pussat mig åde imorse ropade han från hallen "Vi syns om 14 timmar då"... :O ! Vad ska jag roa mig med hela dan ? Och hur stressigt ska det inte bli att hinna handla och hämta en usbminnesläsare hos Emma&Ville ikväll ?


Hmm... Jag måste då hursomhelst göra lite vettigt idag. Det är ju inte så jävla jobbigt när man väl har satt igång men att börja kan vara ett litet projekt i sig. Först och främst ska jag då göra mig frukost ! :)


Vi skriver en lista så jag inte glömmer bort

- Äta frukost/lunch
- Diska
- Dammsuga
- Duscha
- Göra läxor
- Gå med sopor (Kartong, Plast osv)

Erbjudanden

Jaha, Då har man fått erbjudande om 3 lägenheter då.. En i gammelstan, En på lerbäcken och En på våran gård på Porsön ! :) Var på 9,10 och 7e plats på  dem i den ordnigen ja skrev. Man skulle flytta in i Juli så givetvis blir man ju sugen på att tacka ja å hoppas på att få nån av dem men vad ska man göra om man inte har nån lön att betala hyran med då ? Fan va surt de känns att man inte kan göra nåt innan man har jobb.. Och vad gör man om man inte får nåt jobb då ? Bor hemma tills man är 40 kanske.. Blä


Hade då slutbedömning idag på Praktiken å vart godkänd så de var ju skönt att ha den skiten bortgjord.

Mer har jag väl inte att tillägga för tillfället.. Borde diska, dammsuga och göra läxor men jag är så trött. Får se vad jag orkar med.
RSS 2.0