En dag till ända.

Nu ska jag alldeles strax säga Godnatt, BRA att jag för en gångs skull kommer i säng tidigt vilket verkligen kommer behövas imorn.. För det första måste jag åka buss pga kylan vilket betyder att jag måste vara klar typ 20 min tidigare, sen ville dagens första kund hinna träffa mig på morgonen och gå igenom nå saker och dem bor 2,5 mil utanför stan så där måste jag ännu mer vara tidig. Åh


Nåja.. Idag har jag jobbat lite, handlat mat, strukit en massa örngott och handdukar, lagat mat, dammsugit & skurat och även ätit semlor så jag började må illa. Nu värker min lilla mage och ögonen börjar bli trötta så sängen lockar !





Jag har föresten hittat en eventuell ny bil nu.. Den bor i Korpis och Emil vet att han som har den är noga med sina bilar osv och den verkade bra, stämde in på mina krav och sådär. Så gubben ska nog va å kolla på den åt mig så jag vet om jag ska köpa den eller inte..

Om ni tycker jag är knäpp och undrar vad jag ska med en bil till för så är det typ som pendlingsbil, Jag kör ändå över 100 mil i månaden beroende på hur ofta jag är upp till byn och även om jag inte är kräsen på något vis kan det bli lite drygt med en 37 år gammal, över 2 ton tung bil med typ 88 slakthästar så jag är ute efter en nyare, bekvämare, snabbare, bränslesnålare bil att ha åtminstone över vintern:)

Blonde

Nu ska jag hoppa i duschen med en "naturlig blondering", Man pressar 2 citroner och gnuggar in det i sitt nytvättade blöta hår och låter verka i 10 minuter innan man sköljer ur så ska det blonda håret bli lite ljusare :) Har gjort detta en gång för många år sen men har för mig att det ska funka och skada kan det ju inte göra.. Håret blir ju så himla grått och tråkigt på vintern tycker jag !





Tisdag

Alltså den mest idiotiska idén måste ju vara det här jävla kontantstoppet på bussarna ?! Orka ens.. Idag är det jävligt kallt ute och enligt yr ska det vara 6 grader varmare än vad det egentligen är både här på Porsön och i Luleå allmänt.

Så nu måste jag ta mig till nåt jävla ställe där man får fylla på busskortet för att alls ta mig hem från jobbet - dit får jag förhoppningsvis skjuss. Problem nummer 2 är att det förmodligen kommer va svinkallt i helgen oxå och då ids jag inte ta bilen upp till Korpis, åka buss är ju billigare men fan så drygt att behöva passa tider och inte kan ta med sig allt man vill.


Blä, Det här känns inge bra. Kanske skulle det sluta vara vinter nu eller så skulle jag köpa en nyare bil.

Måndag

Då har man kickat igång en ny vecka med jobb och sen full fart här hemma.. Jag kommer att åka upp även denna helg och stanna till på nästa Tisdag och eftersom jag jobbar fulla dagar hela veckan utom imorn ska jag försöka göra bort så mycket som möjligt nu :)

Håller på och tvättar nu så strax ska jag ner och slå på maskin Nr2 och sedan måste jag iväg till storheden för att handla mat, Inte lockande - Det är kallt ute ! Brrr

Ska även handtvätta lite små kuddfodral åsånt, diska och såna smågrejer. Borde baka oxå ! Har haft lust att göra det så länge nu men aldrig blir det av.. Troligtvis inte ikväll heller ! Ska däremot kolla Familjen Annorlunda på tv som börjar idag :)


Söndag

HejHej !

Nu är jag hemma i Luleå igen.. Blö. Det är alltid lika tråkigt att åka tillbaka hit men jobbet kallar ! Börjar kl 09 imorn så jag ska snart börja hoppa i säng.. Har bara kikat runt lite här, packat upp, ätit mackor och varvat ner lite så man kan somna.


Vad har vi gjort i helgen då ? Jaa inte så mycket speciellt, Fixat lite med min bil som fått däcken påfyllda med luft, luft - olje och bränslefilter bytta samt satt dit nytt termostat så nu blir bilen varm som den ska :) Tagit det väldigt mycket lugnt bara, varit på middag osv.


Nu Godnatt !!

Godnatt

Nej nu börjar jag bli trött och klockan börjar bli mycket, Oden har redan parkerat i sin säng och jag planerar att göra detsamma.

Jobb imorn, slutar relativt tidigt så då är det bara att packa in allt i bilen och styra norrut !






Hmm...

Idag fick jag ett erbjudande, Något som jag tidigare skulle blivit skitglad över men som det ser ut idag mest gjorde mig jävligt fundersam och full av tvivel... Varför kunde man bara inte lite snabbt få kika in i framtiden så man lättare kunde ta sina beslut. Eller ja.. Jag vet ju vad jag vill men frågan är om det är ömsesidigt. Åh dem skulle aldrig ha ringt.. Nivet när man är så nöjd med vardagen, så får man veta att man har möjlighet att förändra den och så blir man helst plötsligt rädd och det är svårt att gå tillbaka till att vara nöjd med hur det ser ut nu.



Crap-a-dodelo

Budgettips

Jag måste bara tipsa er om en grej jag köpte idag, Nämligen kuddfodral i silkeslook från jysk som bara kostar 10 kronor ! Dessutom var dem jättefina, fanns i många färger och såg inte alls ut att vara speciellt dålig kvalite. Storleken är 40x40 och så finns det 50x50 som kostar 20 kronor.

Jag köpte 2 Turkosa som är lite knalligare i färgen än på bilden


Och 2 ceriserosa som oxå då är mycket mer stark-rosa än bilden dem hade på hemsidan.


En liten "present" åt Emil fick oxå följa med, Jag har väldigt länge tyckt att han behöver nånting att hänga sin tvätt på förutom element, stolar, dörrar osv haha :D

Veterinärbesöket

Det gick bra hos veterinären.. Besöket började med att vi mötte en gubbe med hund i dörren så jag tog några steg bakåt och tänkte att dem får gå ut först så går vi in sen, Som vanligt har ju små odrägliga hundar flexikoppel och en obrydd ägare i andra änden så den började morra, skälla och flög på Oden.. Nu hade den lyckligtvis en tratt på sig och kom inte åt att bita men den hoppade upp på Odens rygg typ som att den tänkt bita i nacken eller nåt.

Sa ju såklart åt gubben att han kan väl för fan inte låta sin hund attackera andra hur som helst och till svar skrek han att "ser du för fan inte att jag har fullt upp" (han bar på en matsäck) och det är ju en fullt legitim orsak att inte hålla koll på sin hund. Förbannade idioter.

Nåja.. Vi går in och där är en massa andra hundar som skötte sig bra vilket Oden såklart oxå gjorde så den delen hade jag inte behövt vara nervös över. Sen blev vi inropade och veterinären kollade, klämde på och fotade Odens klo/tå/tass, rengjorde den riktigt ordentligt och efter att även chefsveten där eller vad man nu ska kalla det hade kollat på bilden så konstaterade dem att det ser bra ut men att vi måste fortsätta med att ha tassen helt öppet och tratt på dygnet runt.

Så nu slipper vi oroa oss över det och ska väl bara fortsätta som tidigare och hoppas på att det börjar växa ut en ny klokapsel nån gång :) Börjar bli rastlöst att inte få gå på några långa promenader eller nånting :D

Vi ska dock ge oss ut på en kort kissrunda nu !

Usch

Vi ska åka till veterinären idag Jag & Oden och jag är både rädd och nervös. Jag har aldrig varit till en vet. förut och jag vet inte hur man gör, vart man går in, hur man ska bete sig i väntrummet (tänk föresten om det är en massa katter och hundar där?!) Åh.. Jag önskar att Emil var här och kunde göra det åt mig eller med mig.


Skönt dock att vara ledig idag igen.. Egentligen skulle jag bara vilja soooova, har sovit svinkasst inatt och varit upp flera gånger för att se så Oden inte tagit av sig strumpan. Men nej, Jag får inte sova.. Jag måste duscha och sen åka till Djursjukhuset.. Usch jag vill inte fast jag vet ju såklart att jag måste.



Shithole

Finns de nå värre än när folk gör en riktigt jävla besviken ??




Folk är såna förbannade skithögar ibland.. Kan man inte bara eeeen enda liten jävla gång tänka längre än näsan räcker och fundera på hur det man själv tycker är en kul grej kanske inte är en sån jävla kul grej för andra.


Fyfan jag skulle kunna spricka just nu, Så jävla less är jag !











American Pancakes

Nom Nom, Det blev American Pancakes till lunch idag och än finns det kvar endel så om jag inte ids laga nåt annat blir det kanske samma till middag ;)



Receptet jag brukar använda är detta:

2,5 dl mjöl
2 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
2 msk socker
2 msk smör
1 ägg
2,5 dl mjölk

1. Blanda först alla torra ingredienser i en skål och det smälta smöret, ägget och mjölken i en annan.

2. Rör ihop allt men blanda inte för mycket utan bara tills det blivit en jämn smet.

3. Stek i smör :)

Måndag Morgon

Vaknade inatt av att Oden höll på och tvätta sig, Han gör alltid det vid 3-4 tiden varenda natt så jag steg upp för att kolla så han inte slickade bort sin socka.. Vilket han givetvis hade gjort så det var bara att börja rengöra tassen och ta fram en ny torr socka och sätta fast. När jag steg upp i morse hade samma sak hänt och denna gång hade han nog haft av den längre och hunnit slicka mer på pulpan som ändrat utseende lite.. Hundjäkel ! Sen då.. När vi går ut tejpar jag ju även en plastpåse runt tassen för att inte få in en massa snö och fukt och med den på brukar han alltid bara hoppa runt på 3 ben men nu sprang han runt på alla 4 som om inget har hänt, Inte för att hundar nu är så smarta men hur tror han att den ska kunna läka om han aldrig låter den vila.. Så typisk oxå nu när han fått ha den helt luftigt + tratten på hela helgen, Nu är det ju som bortkastat.

Tassen är rengjord åter en gång och nu är tratten på för resten av dagen, Har ringt till Djursjukhuset oxå så vi ska dit imorn på ett litet återbesök bara så jag kan få lite hjälp att se om det ser bra eller dåligt ut samt hur jag egentligen ska sköta den för jag känner mig rätt osäker nu. Kan man låta hunden sova med tratten på ? Kan man lämna dem ensamma hemma med tratten ? Som det verkar nu måste man ju göra det för att han inte ska slicka upp det jämt men samtdigt kan dem ju fastna i nånting om dem är ensamma och man inte kan hjälpa dem lös...

Åh vad jag önskar att detta aldrig hänt, det är så jävligt jobbigt oxå att vareeeeenda gång man ska ut är tvungen att packa in hela tassen bara för att ingen kan tillverka en hundsko som sitter på plats mer än någon enstaka minut.

Nu ska jag äta frukost och dricka kaffe.. Känner att mirr morgonhumör börjar surna lite utan dessa två livsnödvändiga ting. Jag är föresten ledig idag och imorn vilket är jäkligt bra så jag slipper lämna Oden själv.

B to the oring

Gudars vad vi har tråkigt !! Det är flera timmar sedan Emil for och det var svintrist.. Skulle ha knutit fast han här så han inte kunde åka nånstans !

Det är inget på tv, jag har ingen film, inget att läsa, inget direkt som behöver göras och jag är rastlös. Som vanligt då så är jag även sjuuukt sugen på en massa gotta men inga ägg har jag så då kan jag inte baka heller :(

Tråkigast av allt är ju dock det här med Oden.. Vi kan inte busa eller leka, inte gå på några långa promenader och jag tycker såååå synd om honom när han går runt och fastnar överallt med tratten.. Huvvaligen lillstackarn :(

Fruktansvärt gottesugen !

Söndag

Åh vilken mysdag vi hade igår alltså.. Började som sagt morgonen med att baka bröd, tog det bara lungt resten av dagen innan det var dags att gå ut och äta på restaurang, När vi kommit hem tog vi ett bad och sedan avslutades kvällen med en film så det har varit en riktigt skön och avkopplande helg :)

Nu sitter jag här med en kopp kaffe medans Emil är ute och fixar något med bilen.. Måste gå och diska nu och sen ner i tvättstugan och boka en tid. Tanken var egentligen att vi skulle åka på Biltema sen men Emil får fara själv så jag kan stanna hemma med Oden.. Hans klo torkar typ aldrig ihop som den ska när vi hela tiden måste sätta skydd på foten så nu ska vi bara vara hemma så mycket som möjligt så han kan lufta den hela tiden (tyvärr måste han ju ha tratt på sig hela tiden då så han är lite olycklig) :p



Filmen vi såg igår var Precious.. Jag har sett den förut och tycker helt klart den är sevärd.
3,5/5 poäng får den av mig !

Mmm :)

Vilken bra start på dagen !

Har sovit till strax efter 8, varit ute med Oden och sedan bakat bröd tillsammans.. Det blev en dubbel sats ciabatta med soltorkade tomater och på ena plåten strödde jag över strimlad salami, riven ost, rosmarin och svartpeppar. Något mumsigt att fylla sen med lite mer salami, sallad och aioli :) :)


Nu ska vi snart åka ut till storheden för att besöka bla. Biltema där jag ska köpa lite nya filter och lampor till bilen :)


Fredag !

Aaah nu får man snart hoppa i säng :)

Har jobbat å slitit hela dan, Kom hem vid 17 å dammsög, åt middag osv.. Sen kom mina killar och vi for å hyrde film. Har även gjort glass och ja bara gottat oss och haft det bra ;)

Filmen vi såg var Jägarna 2 men jag har inte bestämt mig ännu för vad jag tyckte om den så jag kan inte ge något direkt utlåtande.

NU blir det kvällsprommis med gubben och sen sooooova :)



Torsdag !

Hejhopp...

Det gick mycket bättre att jobba idag än vad jag trodde att det skulle göra men nog var det tungt att stiga upp på morron ! Znaaarrrk.

Mina hjärtisar kommer ju imorgon så nu ikväll ska jag försöka städa lite och sådant, har diskat och ätit iaf så nu ska jag gå ut med alla sopor och sen kanske hoppa i duschen.

Längtar stööört mycket tills vi ska ut och äta.. Ska smaska i mig en stoor grillad entrecoté ! Yammi Yammi ! :) Fast det är ju först på Lördag så imorgon ska jag nog hyra en film.. Dem kommer ju på kvällen nån gång så då hinner eller ids man ju ändå inte göra nåt avancerat :p


Bluh

Bluuuh... Kan det inte bara bli helg nån gång ?! Har verkligen noll lust till jobb just nu och inte blir det bättre av  att jag har så ont hela tiden, Förut brukade jag få lite ont mot Torsdag-Fredag men nu är det hela veckorna i axel, upp mot nacke, ut i armen och som fan i handleden.. Allt på höger sida då såklart, Det är ju den jag använder.

Börjar kännas lite ohållbart.. Samtidigt vet jag inte exakt vad jag ska göra åt saken ? Försöker att ta det lungt efter jobbet och på helgerna men måste oxå massera och mjuka upp musklerna samt försöka träna dem litegranna.

Ähh, Nu går jag då och sover.. Får lösa alla världsproblem nån annan dag.

Tisdag !

Hej Hej !

Jag är himlans baksugen så jag ska alldeles strax knalla iväg till affären och köpa någon enstaka ingrediens som fattades.. Jag tänkte baka tigermuffins och citronrutor ! Har även ett H&M-paket att hämta ut på affären- Äntligen, Det tog ju lixom bara 3 veckor eller nåt att få hem det ! Morr

Nåja.. Jag har jobbat idag, sen tog jag in bilen i garaget på jobbet så den skulle få tina av, Sofia kom med den smarta iden att skölja av den med varmt vatten och då gick det ju ungefär 100 gånger snabbare.. Annars hade jag nog varit kvar där än :D Garaget är i vanliga fall rätt stort när man ska in med nån liten skruttfiesta men med min fettysk vart det lite ont om plats så jag ides inte börja tvätta av den å stänka ner varenda pryl så istället medans jag väntade på att den skulle torka tog jag och torkade av HELA bilen för hand med trasa, hink och vatten med rengöringsmedel i. Sedan torrputsade jag den med glasputstrasa och sen.. Ja sen kom några människor och stressade mig genom att vänta på att jag skulle bli klar så dem kunde ta in sin bil. Nåja.. Hade tänkt putsa rutorna, rengöra golvmattor, torka va dörrsidor och skrubba fälgarna men det får jag väl göra nån annan gång då.

Nu har jag nyss ätit middag och ska som sagt promenera iväg mot affären.. !

Nu blir det andra bullar

Ah vad skönt.. Nu är både jobb, handling och matlagning avklarat för idag ! Dessutom lagade jag en stor laddning mat så det räcker till mer än en måltid :) Gjorde en lite nyttigare version av köttfärssås i mexikansk tappning: Fräste upp lök, vitlök och chili med köttfärs, tillsatte en burk majs, en halv burk blandade bönor och en jäkla massa kryddor osv. Starkt blev det, Men gott :)

Nu har jag just haft en liten kaffepaus men ska bege mig till köket igen, Ska baka matbröd :) Har dock inte riktigt bestämt mig vad jag ska sätta i degen ? Rivna morötter, solrosfrön, valnötter, soltorkade tomater & örter, linfrön, grovt mjöl ? Ja alternativen finns ju så jag får se vad som hamnar i bunken ;p


Helgen i ord

En sammanfattning av helgen..

På Fredag jobbade jag kort dag och hade turen att bli bjuden på nystekta plättar hos sista kunden, Sedan var det bara att åka hem, packa bilen och starta resan. Hade som vanligt en idiot bakom mig som inte riktigt förstod det där med att man bländar den framför sig om man ligger en sisådär 50 meter bakom med helljus på.. Köra om kan dem som vanligt inte heller så efter ca 5 mil fick jag nog (detta händer ungefär varje gång jag ska köra långt) så jag svängde in på en parkeringsficka, körde ut direkt bakom och gav igen. Bastards

Resten av vägen gick bra och jag kom fram vid middagstid ungefär, Då hade min älskade gogubbe lagat sviiingod middag som överaskning.. Kött, klyfpottis och hemmagjord sås som alltihop smakade fantastiskt - Inte så illa för en som annars på sin höjd steker korv ! Myste på resten av kvällen med lite gotta & film.

På Lördag var det sjukt fint väder ute och jävligt kallt, Vi blev lite äventyrsfulla och åkte till Övertorneå för att besöka systemet och deras Ica som är bättre än i korpis, Åt en lyxlunch på sibylla innan vi återvände oxå ;D På kvällen lagade vi en riktigt god kyckling i sweetchilisås och sen kom några av Emils vänner förbi på några öl och sådär så det var trevligt :)

Söndag.. Helgerna går alldeles för fort och det var dags att åka hem, Tog en låång sovmorgon och senare på förmiddagen blev det lite bilfix i korpis och ja.. Sen hände det väl inte mycket mer innan jag åkte hem. Vi har ju varje dag hållit på och fixat med Odens bandage som ska läggas om, tassen ska luftas, man måste plasta in foten varje gång man ska gå ut och ja det är ett jäkla fixande men det verkar bli bättre för varje dag, Han har mindre ont, har börjat använda tassen litegrann ibland (han hoppar på 3 ben) blir piggare och mer "sig själv" och även lukten har förbättrat avsevärt - Först stank det typ genom bandaget och allt å det vätskade rätt mycket men som sagt det blir bättre för varje dag som tur var, Man är ju dödsorolig att det ska börja infektera eller nåt !

Back Home

Sååja.. Då var man äntligen hemma igen. Eller ja.. Inte så att jag ville åka därifrån men det är alltid skönt att ha bilkörandet avklarat, Det är ju så jäävla långtråkigt att sitta i mörkret å köra ensam. När ska man uppfinna teleporteringen egentligen ??


Nåja.. En helgsammanfattning kommer imorgon, Nu ska jag sova så man orkar jobba imorn ! Ska ha med mig nån ny tjej som ska läras upp inom städyrket så jag hoppas hon har nån slags erfarenhet eller talang inom det så det flyter på bra =)


Gonatters !

Pjuh

Sådärja.. Nu är det mesta av allt jag skulle göra klart och nu måste jag verkligen gå och sova, Klockan börjar bli mycket och en arbetsdag väntar imorgon + att jag sedan ska sätta mig i bilen och köra upp till Fällan och mina killar :)

Det är tydligen väldigt synd om Oden, Han har så ont i tassen att han hoppar runt på tre ben men det är nog bra på sätt och vis så tassen får vila och läka ordentligt.. Förhoppningsvis blir det bättre för varje dag som går.. Är så synd om honom när man måste byta bandage varje dag trots att det gör så ont för honom ! Lillhjärtat..

Nåja.. Kanske blir det välbehövligt med en helt lugn helg utan några som helst planer eller måsten för någon av oss :) Jag har tagit med en film och så tänkte vi laga någon god mat och bara mysa :)




So long ! Jag kommer hem på söndag kväll eller måndag morgon.

Torsdag

Åh vad jag gillar ändrade planer.. Inte.

Kom hem här i lugn och ro, började tvätta och tog bort alla sängkläder osv. Så ringer Emil och frågar om inte jag kan komma upp istället för att han kommer hit som planerat för att det blivit så mycket tjorv med skotrar, traktorer och allt vad det nu var som gått sönder.

SÅ.. Nu måste jag tvätta klart, sätta rena sängkläder, packa, slänga sopor, vattna blommor, tanka bil, vara å köpa hundmat, köpa apoteksgrejer åt Oden osvosv.

Dessutom har jag en massa öppnade matgrejer nu i kylen för att jag trodde jag skulle vara hemma i helg, Mamma och dem är redan påväg hit för att vi ska byta en säng.. Åh stresssss !

Ah.. Jag lär inte bli klar snabbare av att sitta här. Hoppas allt flyter på bra på jobbet imorn så man slipper några förseningar där. Ska låna jettan denna gång och hoppas på bra väder dvs inte -30 och snöstorm imorn.

Onsdag

Hej Hej !

Onsdag idag då, Snart helg ;) Jag hoppas att Emil & Oden ska komma hit i helgen.. Har iofs inte frågat ännu men jag hoppas på det iaf så därför tänkte jag försöka hinna få allt städtjaffs färdigt innan dess så man bara kan ta det lungt och ha det mysigt hela helgen.

Det som behöver göras är egentligen mest en massa smågrejer som att byta gardiner, hänga upp en tavla, slänga döda blommor (Haha japp, jag har dödat mina pelargoner.. fast dom brukar väl dö på vintern.. Eller?), tvätta och byta sängkläder. Tvätttiden börjar om en halvtimme så då har man en grej bortgjord :)


Idag då.. Fick jag en stor fin blombukett av några av mina kunder, Så nu står dem i köket och luktar gott :) Allt har gått bra på jobbet och jag har varit på riktigt bra humör men nu tycker jag så fasligt synd om Oden.. Ni minns att jag skrev om att han brutit en klo i Söndags och nu idag hade han veterinärtid för att dem skulle kunna se om den kan läka själv eller måste dras ut.. Och dem var tvugna att dra den så nu måste han ha bandage på tassen i 2 veckor och så ska han få äta smärtstillande & antibiotika. Sen tar det nog ganska så länge för klon att växa ut igen. Stackars stackars min lilla älskling !

Väntar just nu på att Emil ska ringa mig och berätta om hur det gick till, vad dem sa, hur Oden mår nu osvosv. Jag vet iaf att han hade blivit sövd när dem gjorde det så det lär väl ha kostat en slant men det spelar ingen roll - När det gäller min lilla bebis får det kosta vad det kosta vill.

Tv-kväll :)

Nu blir det tv för hela slanten resten av kvällen !

Alldeles strax börjar säsongens första avsnitt av Sveriges mästerkock som jag självklart kommer följa slaviskt precis som förra året



Och mellan kl 21-22.30 är första delen av Hinsehäxan som är en miniserie på två avsnitt om Lillemor Östlins liv som på 60/70-talet gick från Stockholms glamourösa nattliv till kriminalitet, droger och prostutition Hon är oxå den kvinna i Sverige som suttit längst sammanlagda tid i fängelse. Väldigt spännande tycker jag, Ska läsa hennes självbiografi med samma namn oxå :)

Bah

Jahapps, Det vart ingen vidare lång jobbdag för mig.. Hade blivit dubbelbokad så när jag kom fram dit jag skulle var det redan en kollega till mig där. Lite tröttsamt men det var ju inte mitt fel så jag får ju dem timmarna betalda ändå.. Annars hade det varit surt om jag klätt på mig, halvt frusit ihjäl och slösat diesel på ingenting ;p

Nåja.. Jag ska bara tina upp nu litegrann så far jag och handlar sen, efter det åker jag till Mamsen & co för att äta lite middag, kanske dricka en kopp kaffe och slappa i soffan ;)



Ser dock INTE fram emot att gå ut i kylan igen.. BRRR. Kanske borde köpa sig nå varma skor och ordentliga handskar för jag tycker mig bli mer och mer frusen för varje år som går.

Måndag

Godmorgon !

Det blir att jobba lite extra idag, Egentligen hade jag inget eget på mitt schema men nu ska jag ta en 2timmars kund kl 13 iaf. Imorgon blir det oxå extrajobb utöver det jag hade själv men alla slantar är ju välkomna så det är bara att ta fötterna med sig och göra det.

Idag är det då kallt ute, Kallast hittils som jag upplevt här i Luleå denna vinter iaf ! Hoppas det blir varmare snart igen ;p



Hehe jag måste bara visa er vad jag hittade igår på sidan där jag köpte hundskorna..




Hur bra hade inte dem passat på Oden ?! Haha han är ju lite som en blandning av en korv & en gris :D
Men så elaka ska vi väl ändå inte vara att vi tar på honom något sånt även om det skulle vara ganska roligt :D

Sko-shopping

Nu har jag shoppat lite skor - Åt Oden !

Det var svårt att veta vilken storlek man skulle ta men jag tänkte att hellre lite för stor än för liten ifall han måste ha nåt bandage där under och så beställde jag 2 sorter för å vara på den säkra sidan.. Vi har ju ändå tänkt köpa skor som han kan ha när det är riktigt kallt ute eftersom han så lätt får köldkramp i tassarna då. Vart så stressad och köpte bara dem direkt å hoppades att dem ska hinna komma så snabbt som möjligt men sen såg jag efter jag gjort beställningen att dem hade mycket annat bra där så det kanske blir att göra en till sen.. Får se :)

Skorna kommer iaf från www.hundteknik.se


Dessa säljs i 2-pack

Och dessa i 4-pack

Latmask..

Hmm.. Nu har det hunnit bli mörkt ute, halva dagen har gått och jag har ännu inte tagit mig iväg för att handla. När jag väl började kolla vad som behövdes köpas så var det typ 3 grejer varav inget akut så då kan jag lika gärna göra det imorgon när jag förhoppningsvis är lite mindre trött & lat :D

Till affären här på porsön måste jag dock promenera iväg för att lämna tillbaka filmen jag hyrde igår. Nu närmast tror jag bestämt att det blir en kopp kaffe :)


Godmorgon !

Gud vad jag har börjat sova länge på mornarna, Idag väcktes jag av ett sms kl 10:15 och undrade vem faaan som skriver såhär tidigt ? Trodde att klockan var typ 7 ;D

Nåja, Lika bra var det att jag vaknade för idag måste jag åka och handla ! Så nu när jag druckit upp mitt morgonkaffe är det bara att plumsa ner på parkeringen och börja skotta/sopa fram bilen, in och duscha + äta lunch sen borde jag vara redo att åka... Måste skriva en handlingslista oxå såklart ;p


Stackarn

Alltså.. Idag hade Emil varit ute och gjort något medans Oden var själv inne, Sen hade han bara gått och släppt ut honom oxå och såg först när Oden började gräva i snön att han blödde massor från tassen. Han tänkte att han säkert grävt i någon isklimp och rivit upp ett sår då men när dem gick in igen för att plåstra om det såg han en stor blodfläck i hallen och sedan att en av Odens klor var helt avbruten typ så att pulpan var helt framme på ovansidan ?!

Antagligen måste han ju ha fastnat på nåt sätt med klon i något och typ brutit/vridit lös den men jag fattar som inte hur det ska ha gått till och i vad han kan ha fastnat för han hade inte alls ont i den och märkte själv inte av det.. Hursomhelst då så klippte Emil bort hela den stora klobiten som var lös så nu vet jag inte vad vi ska göra riktigt ? Det kommer ju ta år och dar innan det växer ut igen så jag hoppas verkligen inte att det ska bli nåt tjorv nu med det.. Det positiva är ju att själva pulpan inte är skadad men den är ju väldigt utsatt nu när inget skyddar den. Han har iaf ett plåster på där nu och när dem var ute hade det bara börjat blöda litegrann men ååh.. Det gör ont i Mammahjärtat och jag är så orolig att det ska bli nåt värre.. Det är åtminstone tur att han inte har ont !

Vad tror ni, har ni hört om nåt liknande som hänt och vet vad man kan göra åt det ? Det är väl bara när man råkat klippa av pulpan som man brukar låta veterinären "bränna" den ?

Stackars lillhjärtat !

H&M

Nuu borde väl ändå mitt paket snart komma, Det har tagit ovanligt lång tid tycker jag =/

Här är vad jag beställt:









Lördag

Självklart känns det som om det är Söndag idag med tanke på att man var ledig igår så då blir man glad när man kommer på att man är ledig en hel dag till :D Jag har sovit lite längre än vanligt imorse men nu funderar jag på vad fasen jag skulle ha hittat på idag ??

På ett sätt är jag jäkligt sugen på att åka ut till Storheden.. Behöver besöka typ Willys, Rusta, Blomsterlandet och ÖB. Samtidigt känner jag mig slö och vill bara vara hemma - Fast då vet jag ju hur jävla snabbt jag blir less på det oxå. MEN om jag ska åka nånstans måste jag duscha och skotta fram bilen vilket båda två är väldigt jobbiga saker om man jämför med att typ krypa in i onepiecen och känna lugnet hemma haha :)

Kanske om jag gör lite nytta här hemma till en början så får jag se vad jag har lust med sen, Det är ju en dag imorgon oxå men jag tror åtminstone att jag ska gå till affären sen och hyra en film till ikväll, Är inne i en riktig se-film period förstår ni :)


Igår såg jag tex Rocky :)

Gå och sov !

Nä nu får jag säga åt mig själv på skarpen att gå och lägga mig !! Här kan jag inte sitta hela natten heller..



Fix och trix

Hallo !

Den här dagen går väääldigt lååångsamt tycker jag.. Känns som att den hållit på i evigheter och då är klockan inte ens 19 ännu !

Jag har haft storstädning i köket och rengjort allt där, städat badrummet, packat undan julpyntet, sorterat en garderob, flyttat lite saker och allmänt bara ordnat upp lite bättre. Hängt upp lite nya tavlor och sånt =)

Sen har jag för första gången användt min glassmaskin och gjort jordgubbsglass men det blev så sött och jag har inte ätit någon riktig mat idag så jag har inte haft nåt sug att äta upp den ännu. Borde kanske på tal om det laga nån mat men det lät så jobbigt och jag har verkligen ingen som helst lust med det :S Fast jag måste väl antar jag.. Ska koka broccoli och göra en ädelostsås till det som jag kan äta med pasta.


Ikväll ska jag iaf se en film... Och äta glass :)

Tötost

Min pojke är så söt :)


Helg !

Åh vad skönt att det är helg nu, Vart typ akutförkyld helt plötsligt eller ja.. Det var väl kanske en liten överdrift men jag har varit som snuvig och haft tungt att andas och sådär här tidigare i veckan å nu inatt kom hostan.. Under dagen har jag mått rätt bra men nu ikväll när jag kom hem vart jag sviiinseg, frusen och fick ont i huvet & kroppen osv.

Hoppas det går över tills imorn för då har jag ju tänkt storstäda ! Nog för att det vore bra att vila lite oxå.. Har börjat ha så mycket ont i handleden på senaste och det vet jag är av jobbet och inget annat.


Nåja.. Jag har då varit ute och ätit på restaurang idag till middag. På Toscana som jag verkligen kan rekomendera; God, riktigt vällagad mat av bra kvalitet och stoooooooora portioner. När jag ätit mig vrålmätt låg det fortfarande kvar en normalstor portion på tallriken (ingen överdrift). Så dit ska Jag & Emil oxå gå nästa gång han kommer till Luleå :)


Men nu ska jag gå och sova !! ZzzZzzz

Giant Baby

Nu har jag äntligen efter många om å men fått bytt min "onepiece" först åkte jag till fel affärskedja, sen åkte jag till Teamsportia vid Kvantum å där hade dem alls inga såna så då fick ja åka in till stan å där hade dem sänkt priset med 200 kronor fast det gällde visst inte när man skulle byta !

Jävla idioter, Synd att jag var alldeles för stressad, trött och hungrig för att orka börja tjorva annars hade jag ju bara sagt att då vill jag lämna tillbaka den istället och sen gått å köpt en ny till reapriset.

Anhyhoo..Direkt jag kom hem slängde jag då av mig jobbkläder och hoppade in i den å satte på mystofflorna.. Fan så skönt, Ska aldrig ta av mig den :D


Onsdag !

Godmorgon på er !

Gud, jag skulle inte ha sagt igår att jag är såå pigg på mornarna fast jag gått och lagt mig någon timme senare än vanligt för nu imorse var jag INTE pigg fast jag sov ända till kl 08 ! Vaknade med huvudvärk och tungt att andas gjorde jag oxå... Måste verkligen vädra sängkläderna igen, Jag vet faktiskt inte om jag inbillar mig eller om det är på riktigt men om jag inte har täcke och kuddar ute på vädring ca 2 gånger i veckan börjar jag känna att det är tungt att andas där inne. Skumt.. Fast ändå inte, det är ju verkligen sjukt mycket kvalster och damm i ett sovrum vilket är en av dem största allergenerna typ.

Ska försöka boka en tvättstuga med bra torktumlare oxå till helgen om det finns nån ledig tid så ska jag passa på att tvätta kuddarna och täcket för det är på tiden nu.

Anyhow.. Jag har en kortare dag än vanligt idag för att några avbokat då alla barnen är hemma på jullov så jag jobbar 11-16.30 istället för från 7.30 :) Skönt !


Nej, Nu ska jag he ut sängkläderna, äta frukost och diska !

God Grönsakswok !

Grönsakswoken jag gjorde idag vart riktigt riktigt god, över förväntan faktiskt !



I den hade jag:
1 litet broccolihuvud
1/2 röd paprika
1 scharlottenlök
2 vitlöksklyftor
1/2 Röd chili
Cashewnötter
Räkor (Kan självklart uteslutas eller bytas ut mot kyckling, fläsk etc.)

Sedan blandade jag ihop en sås på:
Soya
Ostronsås
Fisksås
Sweetchilisås
Lite vinäger
Lite pressad citron

Och kryddade med:
Chilipulver, Ingefära, Koriander och lite svartpeppar + 1-2 tsk socker.

1. Bryt broccolin i små huvuden som du sköljer väl, strimla paprika, chili och lök.
2. Fräs upp broccolin i rikligt med olja i en wokpanna eller teflonstekpanna, pressa i vitlöken, ner med chili och lök som du låter steka ett tag innan du häller i "såsen" och ett glas vatten.
3.Låt puttra lite så broccolin mjuknar och på slutet sätter du i räkorna, nötterna och paprikan.
4. Krydda och smaka av.
5. Servera med ris eller nudlar !

Måndag

Hej !

Gud vilken tur att jag åkte hem igår ändå med tanke på den jävla snöstormen som varit idag, Nog för att det snöade och blåste hela vägen igår oxå men säkerligen inte lika mycket som idag. Faktiskt tycker jag att vintern kan vara slut nu :)

Idag har jag då jobbat, kommit hem och ätit lite middag och sen farit till Storheden. Jag kikade in på H&M för att se om dem hade nåt fint på rean men det vart bara lite underkläder och några småsaker, köpte bla. torrschampo som jag aldrig har provat förut så det ska bli spännande ;p

Sedan handlade jag mat på Willys och denna gång vart det lite nyttigare och fräschare mat, Har ätit så jävla mycket skit på senaste så det ska bli gott och antagligen behövligt ! Tror jag ska laga till en kycklingwook med olika grönsaker imorgon och någon annan dag i veckan en pastasås med broccoli, ädelost osv. Det är vad jag har planerat so far :)

Nuu, Ska jag göra någon nytta innan kvällen lider mot sitt slut. Fick en avbokning på min förmiddagskund imorn så jag får se om det finns något annat jobb åt mig.. Hoppas det så jag får ihop lite fler timmar !

Helg-sammanfattning.

Hej !

Nu är jag tillbaka i Luleå igen, Emil ville egentligen att jag skulle ha stannat till imorn.. Jag med då såklart men det skulle ha varit så jäkla jobbigt att stiga upp redan vid 05 å köra hela vägen hem eftersom jag har en nog lång och jobbig dag imorn så.. Vi träffas ju snart igen så det får gå bra ändå :)

Helgen har varit helt underbar, Vi har haft det så himla mysigt och jag njuter av varje sekund.. Även om vårat lilla uppehåll varit det tyngsta och värsta jag gått igenom i hela mitt liv så kan jag på ett sätt känna sån tacksamhet för det för att så bra som vi har det nu har vi inte haft det på väldigt länge.. Det är väl sådär, man börjar ta varandra för givna med tiden och glömmer kanske bort hur viktigt det man har faktiskt är och vi har båda insett så mycket under tiden vi var ifrån varandra som gör att man uppskattar allt vi har på ett helt annat sätt. Åh.. Det var ju inte det här jag skulle skriva om egentligen men jag är bara så lyckligt lottad !

Jag & Oden åkte som sagt upp på Torsdag efter jobbet och kom då fram på kvällen, Jag minns faktiskt inte vad vi gjorde då men nånting säkert :) På Fredag skulle Emil jobba lite och jag följde med, sedan lagade vi en riktigt god middag i form av fläskfilé i rödvinssås med potatisgratäng och så såg vi en film sen på kvällen.

På lördag jobbade jag ett par timmar på förmiddagen medans Emil gjorde lite andra ärenden. På eftermiddagen kom några kompisar till honom förbi, vi åt god middag, dem bastade och åkte sedan in till Korpis. Jag stannade hemma med Oden och såg en bra film och led av en sjuk jävla huvudvärk som plågat mig hela natten till idag.

Jag steg upp tidigt imorse, gick ut med Oden och åkte sen iväg för att jobba ett par timmar till. Det vart god lövbiffsmiddag idag med och sedan har jag börjat rulla mot Luleå. Nu ikväll har jag bara packat upp alla grejer, vattnat blommor etc och nu ska jag gå och äta kvällsmat samt försöka hitta nåt i kylen som kan blir min lunch imorgon på jobbet, kommer inte hinna köpa nåt då jag jobbat 8-17 utan lunch eller raster så jag får försöka göra nå mackor eller ta med frukt haha.. Måste fylla på kylskåpet imorn :D

RSS 2.0