Rubrik

Dagen lider mot sitt slut...


Det har faktiskt varit väldigt skönt att vara ledig idag så jag hunnit med lite grejer, Sen jag skrev sist har jag dammtorkat och julpyntat lite till, Slagit in julklappar, Lagat middag som idag blev Smörgåstårta , Sett på tv, Hämtat ut ett paket på affärn, Tagit det lungt och såntdär.

Nu dricker jag en kopp te och börjar bli lite småtrött... Ska bli sååå skönt med sovmorgon imorn med ! :) Då tror jag att jag ska fortsätta uträtta lite ärenden som att koka knäck och vara på Dollarstore bland annat.




En tavla jag fått av min syster, Och på tal om Puppy Love så är det bestämt att Troja är här hos oss på Julafton :) Gosegumman

(Nästan) Ledig Måndag

Helluu !

Idag vart det en vääldigt kort arbetsdag, Jag var bara hem till en gammal gumma och hjälpte henne att packa inför sin flytt och sen slutade jag. Väldigt skönt eftersom jag fått skjuta på allt jag behövt göra senaste veckan men idag ska jag försöka hinna med endel.. Har bla. redan varit in till stan och satt in en massa kontanter på banken och köpt den sista julklappen vilket var jäkligt skönt för nu slipper jag ju tänka mer på det :)

Tänkte att jag skulle städa & tvätta lite och om jag ids gå med lite sopor oxå. + Slå in julklappar :)


1a Advent

Dagen började vi med att ligga och mysa länge i sängen innan vi steg upp och åt god frukost i skenet av det första ljuset ;)

Resten av dagen har vi faktiskt inte gjort så mycket.. Bara Söndagslatat och gjort lite smågrejer som att fixa mitt lås på bilen som fått för sig att frysa vilket det gjorde igen nu på eftermiddagen så vi fick värma och smörja det en gång till.. Ska gå ner senare ikväll oxå och göra om hela proceduren ifall det frusit igen så jag inte står där imorgonbitti och inte kommer in när jag är stressad till jobbet.

Har även sett lite på tv och slagit in julklappar.... Baby åkte för ungefär en timme sen så jag har nyss duschat. Nu ska jag fortsätta ta det lungt resten av kvällen för att jag är så jäävla trött ! Blev pizza till middag för att jag inte ides laga nån mat :D



Julgodis - Lingontryffel

En god tryffel med en väldigt god syrlig touch.

LingonTryffel:

250 g mörk choklad (Ej block utan finare)
2 msk Smör
0,5 - 1 dl Frysta lingon
1 msk Creme Fraiche
1 dl siktat Florsocker

Garnering:
Kakao & Kanel

1. Bryt chokladen i bitar och låt smälta över vattenbad tillsammans med smöret.
2. Mosa lingonen och blanda med creme fraiche och florsocker. Rör ner allt väl till en slät smet.



3. Låt svalna i kylen tills smeten tjocknat och forma till bollar på valfritt sätt genom att klicka ut dem och sikta kakaon över, Spritsa ut eller låt tjockna mer och gör bollar som du sedan rullar i kakao/kanel.

Julgodis - Snickers

Här kommer receptet på ett riktigt gott och enkelt julgodis.

Snickers:
1 burk
jordnötssmör
2 dl Sirap
1 dl Socker (Kan minskas så att det inte blir för sött)
8 dl Cornflakes
1 dl Kokos
1 tsk Vaniljsocker

Blockchoklad

1. Koka upp jordnötssmör, sirap och socker.
2. Blanda ner cornflakes, kokos och vnialjsocker.
3. Bred ut på bakplåtspapper och låt stelna i frysen.
4. Smält och pensla på choklad, Låt frysa igen och skär sedan i bitar.







Lördag kväll

Hej igen !

Nu ska jag alldeles snart hoppa i säng, Är verkligen jättetrött fast jag har sovit på dan.

Sen jag skrev sist har vi lagat Ostschnitzel, sås och & strips till middag som vi vart väldigt mätta av och sen åkte vi till Sävast för att hälsa på Ida & Niklas i deras nya hus. Vi var där någon timme innan vi for vidare för att hälsa på nästa syster - Sara där vi babblade, såg film och åt en massa gott typ godis, chips, pepparkakor och drack julmust. Nu har jag ätit så mycket att min mage är helt full men ändå känner jag mig hungrig och vill äta nu innan vi går och sover, Det måste sitta i huvet på mig som en vana att jag måste äta kvällsmat varje dag.

---
Imorn är det söndag och då vet jag inte vad vi ska göra ? Kanske fixa med våra bilar lite.. Emil ska få några vita blinkers av mig till sin nya bil som jag bara har liggandes, Han har nämligen köpt en vit 123a TDT (Kombi med diesel + turbo) Automat är den oxå men det är ju värdelöst så det ids jag inte skryta om.. Jag hatar fan automat !

Jaja men hursomhelst ska vi snygga till den lite för hur snyggt är det med orangea blinkers egentligen ? På min egen bil måste låses smörjas för att det har börjat bli segt under veckan och nu har det frusit helt så man inte ens får in nyckeln.

Tror det var allt för mig :) Godnatt på er !

Julmarknad

Hej !

Idag har vi varit på stan en sväng. Jag lämnade tillbaka böcker på Kulturens Hus och köpte 2 julklappar och sen var vi på Julmarknad vid museét där det fanns en massa gott. Emil köpte en julklapp där och så köpte vi en påse nybakt klådda tillsammans som vi åt till lunch när vi kom hem, Mums ! :)

Efter det har vi gjort julgodis, Snickers för att vara exakt. Ska lägga in bilder och recept på dem och tryffeln jag gjorde tidigare i veckan när jag ids och hinner. Nu är jag jättetrött och ska vila en stund innan det är dags att göra nåt annat... Vi ska äta god middag och sen hälsa på Ida & Niklas i Sävast.



Hoppas ni oxå har en bra dag ! :)

Äntligen Fredag !!

Jag kan inte minnas sist det var så jäääävla skönt med helg !

Fyfan vad jag är trött i kroppen efter en veckas stenhårt jobb, Det är riktigt fysiskt jobbigt att städa även om man inte tror det.. Eller ja ni kan ju tänka er själva att storstäda 8 timmar om dan varje dag och sen är det ju inte som hemma direkt att man kan snabba på och slarva lite utan allt ska glänsa och putsas och vara skinande rent utan minsta damm och fort ska det gå.. Ett 2 våningshus har man 2-3 timmar på sig tillexempel.

Så.. Jag skulle bra gärna ta emot en helkroppsmassage nu om man säger så :)

Den andra orsaken till att jag är så glad över att det är fredag (Förutom att få vila upp sig och vara ledig) Är att Älsklingsbaby kommer hit idag tjoho, Har blivit helt glad varje gång jag tänkt på det idag :)

Jag har iaf slutat vid 16, Kommit hem och ätit lite "mellanmål", Satt kläder i tvätten , Tagit fram Emils täcke, Sett Hells kitchen osv.. NU ska jag äta middagen som äntligen är färdig - Köttfärslimpa med sås och potatis. Mums !


Samlingen Växer


Se så snygga gardiner jag fått ! :)
50-Tal såklart



Tack Mamma ;D

Uppmärksamma Familjen


Mamma: Ojdå här kommer det upp nytt julpynt varje dag
Jag: Vadå ?
Mamma: Ja jag såg nyss att du har hängt upp kransen på dörren
Jag: Ja men det gjorde jag ju för typ 3 dar sen ?


Jag och Emil pratar om vilken tv vi ska ha i vårt sovrum och vilken vi ska ha i vardagsrummet.

Jag: Åh hoppas Mamma inte vill ha kvar sin snygga tv, Den skulle passa så jävla bra ihop med våra möbler.
Emil: Men den har ni ju inte kvar
Jag: Vadå ?
Emil: Ja den gick ju sönder och ni har slängt den för typ ett år sen ?
Jag: Va, Har vi ?

Jäla skiit

Fan jag blir ju ruinerad, Den enda posten ja får är fan räkningar ! Nu idag kom försäkringen på bilen och 2 månaders hyra av P-plats. Uuh..


Har då knogat på dagen lång men idag är jag inte alls lika slut som tidigare dagar trots att jag jobbat längre så man kanske börjar vänja sig lite :)

Menmen.. Nu ska jag känna lugnet samt ev duscha. Måste betala dem där räkningarna och ordna lite annat.


Vi hörs !

What's Wrong

Det har inte gått att blogga sen jag kom hem men nu äntligen så ! :)

Idag har varit en riktigt hård jobbdag.. 3 kunder på raken så jag har jobbat mellan 08:30 - 16:30. Så jävla skönt det vore att ha en privat massör som kunde massera ryggen, axlarna och fötterna på en när man kom hem ! :D

Har då ätit wook till middag och dricker nu en kopp glögg, Blåbärsglögg.. Den var inte så värst god faktiskt.


Ooooch, Ikväll är det Tv-Kväll ! Halv åtta hos mig, Bonde söker fru & Oskyldigt dömd :) Måste kirra nån god kvällsmat att smaska på tills dess ! :)


Hoffhoff.. Trött trött.



Godnatt

Alltså.. Idag har jag blivit erbjuden 2 till jobb.. Visserligen var ett bara ett kortare uppdrag, 4 dagar i Januari och det andra var på Max i Umeå men ändå, Kul att jobbsökandet ger resultat. Dock blir jag livrädd nu varje gång jag tackar nej till andra jobb att det ska bli nåt tjorv så att jag inte blir anställd på Maid.. Typ att hon jag ska ta över efter ändrar sig och inte vill sluta eller att nåt annat ska hända. Jaaa jag är duktig på att oroa mig i ondöan i know..

I eftermiddag har jag som sagt fixat lite julpynt, sett på tv, duschat och tagit hand om mina små ömma fötter. Nu är jag jättetrött och ska nog inte vara vaken så länge till, Börjar inte förrän 08.30 imorn så jag har sovmorgon ! :D


Godnatt !

Snart så

Varför ska man alltid ha tråkigt innan man får ha roligt, Som nu tex - Innan jag kan placera ut allt julpynt måste jag ju dammtorka överallt först. Man kan ju inte direkt lägga fram en ny duk på ett otorkat bord eller ställa en ljusstake på en dammig fönsterbräda.



*Jag har inte satt upp julgranen redan utan bilden är från förra året ;)*

Hemma på "hål"

Idag jobbar jag med en väldigt trevlig och snäll tjej, Hon hade inget inbkoat mellan typ 09 - 13:15 så först for vi hem till henne och drack kaffe och sen har vi varit in på kontoret och pratat lite med chefen vilket var bra för nu har jag lite mer aning om när jag får min lön, vilka tider jag jobbar osv.

Men hursomhelst är jag hemma nu tills vid 13 så jag ska ta det lungt nu och vila lite åsså kanske jag hinner plocka undan lite och ta fram endel julpynt :)

Och så har jag äntligen bokat en klipptid, Har inte varit hos frisören sen i Juli så mitt hår har växt ur sin frisyr minst sagt så det är på tiden :)




Tänkte att jag skulle klippa det lite kortare, tunna av det och fräscha till uppklippningarna.
Visst har det börjat bli ljust nu :D Är faktiskt ännu ljusare IRL.

Mygod

Fyfan vad jag är trött och slut i hela jävla kroppen ! Skulle göra vad som helst för en powernap men jag ska verkligen försöka vara vaken så jag kan somna ikväll.. Börjar 7.15 imorn så det är väl bäst att hinna få lite sömn, Tror de första veckorna på jobbet lär vara jävligt tunga då jag inte alls är van att anstränga mig sådär mycket om dagarna.


Nu ska jag kolla igenom posten och om jag orkar ska jag kanske göra något julgodis efter middagen.



Det var allt för mig.. Orkar inte skriva :p

Dumma bilister

I Måndags körde jag Emil till vårdcentralen.. Jag parkerade intet ont anande med nosen mot ett staket och vi gick in. När vi kommer ut ser jag att det står en bil mitt på parkeringen.

Jag: Men gud, hur har den där parkerat egentligen ?
Emil: HAHA han har ju inte dragit åt bromsen, Han har rullat in i dig !!
Jag: Vaaa

Och det var precis vad den hade gjort.. Rullat rakt in i mig och min bil stog där alldeles inklämd mot staketet och kunde inte komma ut. Vi orkade inte vänta på ägaren så Emil min hjälte fick knuffa bort bilen och hålla i den medans jag backade ut. När han sedan släppte den rullade den ner mot staketet igen.

Väldigt tur för den ägaren att jag har en Volvo med fula stötisar i plast, Jävligt tur att jag inte hade en svinsnygg compakt med stötis i krom !

American Pancakes


4 msk Smör (60g)
2,5 dl Mjölk
2 Ägg
3 dl Mjöl
1 msk Socker
2 tsk Bakpulver
0,5 tsk Salt

1. Smält smör i en kastrull, Tillsätt sedan mjölk och låt blandningen bli fingervarm (37 grader)

2. Vispa äggen och häll i mjölken.

3. Blanda mjöl, socker, bakpulver och salt. Rör om och blanda sedan ner i smeten. Rör bara tills mjölet blandats annars blir de för hårda.

4. Stek i smör. På bilden har ett plättjärn användts eftersom det var min lillebror som lagade dem. Själv steker jag dem i vanlig panna så de blir lite större, Smeten är nämligen så tjock att pannkakorna inte flyter ut som vanliga plättar.

Blanda ljus sirap med lite citron och kanel så har du ett väldigt gott tillbehör ! :)

Väldigt enkelt recept på Lasagne


Nivet när man var liten och alltid ville äta lasgne så skyllde föräldrarna på att det tar så lång tid att laga ? Ja det är inte sant. Det är inte ens jobbigt..

Jag lagade det hos Emil i veckan och hans utbud i skafferi & kyl är ju lite begränsat så man får förenkla det hela lite.



Här kommer alltså ett väldigt enkelt recept på Lasagne:

3-400g
Köttfärs
Kryddor efter smak (Salt, peppar, basilika/oregano, chili, grillkrydda osv)
2 msk Tomatpuré
1-2 Vitlöksklyftor
Lasagneplattor
Blå bands ostsås (2 påsar = 6dl sås)
Ost

Stek köttfärsen, krydda och tillsätt tomatpuré. Häll i lite vatten efter att färsen stekt färdigt och låt koka bort.

Koka såsen efter anvisningen på paketet och varva sedan sås, plattor och färs. Toppa med ost och sätt sedan in i ugnen. Ca 30 min borde räcka.

My baby and i

Okey.. Jag är på lite bättre humör nu efter att ha sovit en timme, ätit amerikanska pannkakor och sett på Dansbandskampen. Men kanske allra mest efter att ha pratat med baby som såklart alltid gör mig på bra humör !

Vi har bestämt oss för att vi ska bo kvar här i våran lägenhet (När Emil flyttar upp) istället för att hetsa och flytta till nån sämre. Så alltså kommer Mamma att flytta ut då och vi bor kvar tills vi hittar nån annan lägenhet vi verkligen vill ha, Det är ju lite onödigt stort med 3 rum & kök när vi bara är 2 personer :) Men det blir ändå bara 2500 var i hyra med varsin parkeringsplats inräknad och sen delar man ju på alla andra utgifter så som mat & el så det kommer nog bli bra :) Vi har ju omlackade köksluckor, nytapetserat i nästan alla rum, bonade och slipade golv osv redan åsen så trivs vi ju båda så bra här i övrigt :)

Det kommer bli very najs och så jävla skönt att vi har precis samma smak på möbler och inredning, Vi lär ju lätt ha snyggaste hemmet ever ! :D



Så underbart det är att få den gåvan att älska och älskas av världens underbaraste person och att känna hur våran kärlek bara blir starkare för varje dag tillsammans. <3

MY GOOOD

Detta är typ världens längsta och mest långtråkiga dag nånsin. INGENTING har hänt.. Och jag får inte ens vara ifred för att alla är hemma. Bluh !

Nu börjar jag få ont i nacken oxå för att jag har suttit så mycket vid datorn idag, Skulle egentligen bara vilja gå och lägga mig men det är väl lite tidigt för det nu. Jävla skitdag ta sluuuut nångång !


Jag har iaf slagit in två paket och skrivit en lista på vad jag ska baka nu till jul och det blir knäck, lingontryffel, chilitryffel, lussebullar, snickers, mozartkulor och lite sånt.


Har inget mer att förtälja.

Godmorgon !

Godmorgon Godmorgon, Jag känner mig utvilad och har inte så mycket träningsvärk alls idag.. Däremot känns det som att musklerna på baksidan av låren har blivit alldeles för korta ! :p


Jag har nyss ätit frukost så nu ska jag börja plocka undan allt stök som alla lämnar framme hela dagarna, dammsuga och sen kan jag slutligen börja att slå in mina julklappar ! Wiho.. Hoppas dem blir fina :)



En Jul-lista

Skulle du kunna tänka dig att jobba på julafton?
Jättegärna !

Bakar du något till jul? vad?
Lussebullar, julstjärnor, knäck, fudge osv.

Vilket föredrar du, lussekatter med eller utan russin?
Med, annars ser dem ju så nakna ut :) Men bara ett i varje snurr

Vill du ha egenproducerat julgodis eller köpt?
Eget såklart, Vem köper ?!

Hur ser din adventsljusstake (den man tänder varje söndag) ut?
Hmm.. Tror den är i brons och ganska enkel. Eller så är det en i silver & svart från 50talet.. Vi har nog flera.

Fönsterprydnad - stjärna eller elljusstake?
Både såklart

Vill du ha julkort med brevbäraren eller som e-post?
Med posten givetvis

Vilka färger har ni till jul? Klassiskt röd/grön/vit? Guld/isblå?…?
Vi har inte så överdrivet mycket pynt men mest rött med guld detaljer.

När julpyntar du hemma?
Det är ju 1 advent som gäller men nog tjuvstartar man kanske några dagar innan.

Har varje julprydnad sin bestämda plats år ut och år in?
Mjaa litegrann sådär men vi har ju flyttat flera gånger så lite ändras det väl alltid.

Vad bara MÅSTE hänga/finnas i granen?
Röda pumlor, ljus och polkagrisstänger

Har du ett färgtema i granen?
Nej men det ska vara gammeldags och enkelt. Rosa granar och liknande kan fara åt fan

Levande gran eller plastgran?
Levande of course men nu har Mamma börjat vägra och köpt en i plast.

Hur ser din julfrukost ut?
Har aldrig ätit nån speciell julfrukost man måste ju ändå äta ihjäl sig hela dan.

Brukar du göra något aktivitet på julafton, t.ex. gå en promenad, spela sällskapsspel osv?
Alltså.. Det brukar väl mest gå ut på att åka runt de olika familjerna and i hate it. Kan man itne bara få vara hemma.

Dricker ni köpeglögg eller hemmagjord?
Köpes

Vad av dessa saker brukar ni ha i glöggen, mandel, hasselnötter eller russin?
Mandel & Russin

Finns det någon frukt som är ett MÅSTE till jul?
Frukt ? De ska va godis !.. Nä men vi brukar alltid ha en stor fruktkorg med bla en annanas. Varför vet jag inte men en annanas måste man ha.

Vilken är din favoritjulskiva?
Har ingen speciell men jag tycker mycket om Låt mig få tända ett ljus och Jul jul strålande jul.. och stilla natt förstås.. Och när juldagsmorgon glimmar.

Vilken är din favoritjullåt?
Heh.. Se ovan.

Vad skulle du inte vilja vara utan på julbordet, vad är ett absolut måste?
Löjrom, Rökt siksallad, Brieost och gravat eller rökt kött. Och julmust såklart

Nämn tre rätter du lagar helt själv till julbordet?
Det sköter Mamsen.

Föredrar du vörtbröd med russin eller utan?
Inget av det men jag hatar russin i bröd så utan.

Risgrynsgröt eller Ris à la malta?
UÄÄH för ris a la malta och UÄH för risgrynsgröt. Vi har inte det på vårt julbord

Vill du ha dopp i grytan eller inte på julbordet?
Det äter jag inte så det kvittar.

Dricker du julmust eller mumma till julbordet?
Julmust såklart !

Vilket är ditt bästa julrecept som du har fått av din mamma eller svärmor?
Fudge :D

Tittar du varje år på Kalle´s julafton?
NEJ vem fan ids se den där skiten år ut och år in ?!

Vilken snutt är favoritsnutten ur Kalle´s julafton?
Tomteverkstan is the shit om man måste välja.

Har du sett Karl-Bertil Jonsson´s jul?
Nej.. Kanske nån gång när jag var liten. Man kollar väl inte på tv på självaste julafton

Har ni tomte hemma?
Nä nu har vi blivit förstora.. Fast hos pappa kommer de ännu en tomte.

Köper du julklappar till många?
Till Mamma, Markus, Emmeli, Mattias och Emil.

Tycker du att julklapparna skall vara inslagna i affären eller vill du göra det själv?
Det måste man helt klart göra själv.

Roligast att få i sin julklapp?
Det man har önskat sig eller sånt man gärna velat ha men glömt att skriva på listan.

Vad skulle den ultimata julklappen vara till dig i år?
Att julafton inte suger.

Oh Lord

Om ni visste hur trött jag är nu !!

Dagen började med en flyttstädning från 8-13 = Jobbigt !

Fortsatte med en hemmastädning i ett lyxhem = Inte jobbigt och ganska kul

Till sist en byggstädning i renoverade tvättstugor = Började bli väldigt trött.


Blev bjuden på varmkorv & kaffe av den jag jobbade med vilket var snällt men det var dock ganska tråkigt att jag var den enda svenska idag och alla pratade spanska ! Ska jobba med dem på Måndag igen men sen hoppas jag på att få fortsätta resten av praktiktiden inom det område jag faktiskt skall jobba.. Bara hemstädningar alltså.


För övrigt regnar det in i min bil och blinkersen har slutat fungera.. Kul jul.

Nu ska jag ta mig en kopp te och vila ut efter en väldigt hår arbetsdag, Jag vet bestämt någon som kommer ha träningsvärk imorgon.

Crap

Nyss hemkommen till Luleå.. Jättetråkigt att lämna baby men vi har ju fått vara med varandra 24/7 i en vecka iaf vilket ju inte tillhör vardagligheterna för oss :) Vi har verkligen haft det jättekul och mysigt <3

Dem visade film på bussen hela vägen vilket var jättebra, Blir inte alls lika olidligt tråkigt och så var filmerna ganska bra. Tyvärr kom vi fram till Luleå innan filmen var klar så nu har jag ingen aning om hur Australia slutar :s

Och en sak till.. Jag hade köpt en Diorshow mascara från tradera till julklapp åt Emmeli och ni tror inte det var nåt jävla thai fake skit jag fick hem då ? Typ en rinnande glansig sörja i hylsan som luktade typ lera. Och alla som använder Dior vet ju att dem äkta stinker kärringparfym så nu är jag jäävligt irriterad på det. FansFan !


Menmen.. Har inte tid att sitta här mer nu, Måste göra mig redo för sängen, Börjar kl:8 imorn så bäst att få lite sömn.

Sjuk ?



Uuh jag mår verkligen inte bra idag.. Började få ont i huvet igår och sen vart det bara värre mot kvällen, Vaknade inatt av att jag hade så jäävla ont - Tog 2 ipren, masserade nacken och tog på mig en halsduk. Fortsatte sova och har sen vaknat av att jag svettats som en gris.

Nu är jag trött, har hemskt ont i huvet, svettas, mår illa osv..

Dessutom ringde dem från jobbet nyss så jag måste åka hem ikväll för att jobba kl:08 imorn så jag hoppas verkligen att denna "sjuka" går över dvs inte bryter ut till något värre. Ska vila, knapra ipren, dricka te och kanske gå på en promenad.

Uääääh

Det har kommit Silverfiskar till tvättstugan här hos Emil, Uääääh ! :S



Jag hatar dom där djuren ända sen jag jobbade och bodde i Ökx sommaren -08, Dem var fan överallt i rummet jag hyrde, Tillochmed på dagarna i ljuset annars springer dom ju iväg så fort man tänder lampan men icket.. Dom var bara överallt på golvet hela tiden såjag inte vågade sova haha.. Bläh !

Mmm.. Middag



Lasagnen står i ugnen och snart kommer Emil hem.

Och jag har köpt en Twix till efterrätt,
Vilken härlig Onsdag ;)

Onsdag

Blev visst lite sovmorgon idag oxå.. Vi har sovit till 10.30 typ varje dag nu i en vecka, Smart av mig att vänja mig vid det ett par dagar innan jag ska börja jobba ;D

Idag är iaf snutten och jobbar så jag får roa mig själv.. Tvättstugan var upptagen så det vart inget av det. Har nyss ätit lunch så nu ska jag strax knata iväg mot affärn och sen ska jag börja packetera samt frysa in köttfärs, Ska laga Lasagne till middag idag så då blir nog baby glad :)


Det var väl egentligen allt jag hade att säga. Jag vet att min blogg är svintråkig men what to do.. Jag har inte gjort nåt speciellt på senaste och har därför inget speciellt att skriva om heller ;D

To fast

Snabbt och väldigt kort om dagen.

- Duschat
- Dammsugit
- Diskat x3
- Lagat mat x2
- Handlat
- Sett tv
- Hängt upp gardiner
- Umgåtts

Godnatt

Framme i Umeå nu, Baby ville så gärna att jag följde så why not?.. Vi blev stoppade av samma polis som Emil blev i helgen.. Nu var det ett lyset på släpet som inte funkade, SOM TUR VAR såg dem inte ens att han inte hade bälte på sig och att bilen hade körförbud ! Tack gud !

Direkt vi krom fram slängde jag kläder i tvätten, rengjorde toan, plockade bort alla tidningar och reklam satte pant i påsar och slängde massa skräp. Tur att nån håller ordning iaf ;)


Meeen nu är jag svinigt trött så ska gnälla med mig gubben till sängen så jag får sova :)

I Love It

Mmm, Jag älskar min nya tröja ! :)

Knallrosa hoodie i velour

Söndag

Här har det varit lugna puckar hela dagen ! Vi har inte gjort något speciellt alls utan bara varit, kollat på tv, lagat mat och nyss varit och hämtat hem båda våra bilar samt köpt varsin påse godis :)

Eller ja lite nytta har man väl fått gjort.. Diskat, dammsugit och sökt ett jobb åt bubbsen.



Meeen.. Nu parkerar jag nog rumpen framför tvn igen ifall det råkar vara något bra där.

Fågelgodis

Nu till jul måste ju fåglarna oxå få lite gott tänkte jag och gjorde lite eget julgodis åt dem :)

Det är väldigt enkelt & verkar vara populärt då det är en massa små talgoxar här och äter av det :)


1. Blanda lite gotta som Solrosfrön, pumpafrön, kokos, nötter, rönnbär osv.



2.  Smält kokosfett i en gryta och häll sedan i plastburkar/plastmuggar tillsammans med alla frön och frys in. Jag har satt ner en ståltråd med snöre runt före jag frös in det så man har något att ta upp den i.



Och sen är det färdigt :)

TREsemmé


Nu har även jag provat det omtalade Schampot TREsemmé med bra resultat. Jag tycker att håret blir väldigt fint och glansigt samtidigt som det känns mjukare. Det luktar gott men konsistensen tycker jag nog kunde ha varit tjockare.




Tillägg:
Nu efter att ha användt det ett par gånger vill jag ge det ett stort minus för att håret känns som ett smörpaket typ en dag efter att man tvättat det

Lördag

Dagen började som sagt med Piteå tur och retur, Lånade Mammas bil så det gick att steka på rätt bra och tog inte så lång tid. Tillbaka i Luleå for vi och hämtade Troja som varit och hälsat på idag. Vi har varit ute en längre stund på dagen med lek & promenad och nu på kvällen blev det bara en kortare sväng eftersom Emil inte hade någon jacka.

Har ätit svingod palt till middag idag med hårdstekt bacon till såklart :) Nu på kvällen blev det chips och dipp framför Körslaget och Dansbandskampen. Baby är jättetrött fast han sovit en hel massa under dagen.. Jag vill inte alls gå och sova ännu men han har väl haft en jobbig natt så jag får nog offra mig om en stund.


Baby var föresten så söt idag som sa att vi måste vara tillsammans tills vi blir pensionärer för att vi passar så bra ihop :) Gulllle !

Oväntat vändning.

Okey... Denna lördagsmorgon började inte riktigt så som jag planerat.

Det började igårkväll, Jag skrev Godnatt åt Emil men fick inget svar och förstod redan då att något måste ha hänt. Vaknade typ 20 ggr under natten och kollade mobilen - Fortfarande inget svar :S

Steg upp imorse, Duschade och skulle just börja åka mot G-stad för att hämta Troja då Emil ringer Från Piteå Polisstation ! Är det inte på sjukhuset så är det hos Polisen.. Så det var inte annat för mig än att stressa iväg dit och hämta hem honom.

Jag tjatade tillochmed igår innan han for; "Gör inget dumt nu, hitta inte på nå dumheter, hetsa inte varandra att göra en massa saker ni tror är roliga och var försiktig" Varpå han tittar på mig med samma blick en tonåring har mot sin Mamma en Fredag kväll; "Näänä jag ska inte"


Hursomhelst är jag en hemskt bra flickvän som gör mitt bästa för att hålla någon koll på honom, hämtar honom från fylleceller, lagar mat och nu låter honom sova :p

Godnatt

Åååh... Om ni bara visste hur sjukt trött jag är !

Jag har sovit till 10 imorse, Jag har inte gjort något jobbigt under dagen, Det är fredag, Klockan är 22 och jag säger godnatt redan haha.

Orkar snart inte vara vaken en minut till så jag ska börja göra mig redo för sängen nu. Ingen baby som sover med mig dock.. Ni skulle bara veta hur sjukt gullig han varit inatt som kramat och hållt om mig en massa och gosat in sig i min nacke och strukit mig på ryggen  <3


Jag är väldigt lyckligt lottad som har världens underbaraste älskling.
Jag avgudar dig.

Hemmagjord Hammis med Strips :)


Dagens Middag blev hemmagjorda Hamburgare med friscobröd, Hemmagjorda stripes och lite andra tillbehör. Jag gjorde allt på fri hand men ska försöka att återge något slags recept :)



Hamburgare:
400g Nötfärs
0,5-1 tsk Liquid Smoke
1 msk Vetemjöl
1 msk Chilisås
1 tsk Lökpulver
Salt
Peppar
1/4 Färsk Chili

Vid stekning: Salt, peppar, thai red curry, Grillkrydda & Västerbottensost.

Blanda ihop smeten, Låt stå i kylen en stund och forma sedan biffar som du grillar eller steker i grillpanna. Lägg på en skiva valfri ost och stek sedan bröden i pannan.

På hamburgaren har jag Creme fraige med pressad vitlök, Hackad lök och Cheddarost-dip.

Pommes Stripes:
Potatis
Rapsolja
Salt

Skala och skär potatisen i tjockare strimlor, Fritera på medelhög värme i ca 5 minuter. Ta upp stripsen och låt torka på hushållspapper. Fritera sedan just innan servering på hög värme (180 grader) tills de fått färg. Ta upp och låt torka av, Salta.

(Jag har ingen fritös så gjorde detta i vanlig kastrull vilket gick finfint. Det var tillochmed Emil som gjorde detta och han skötte det finfint, De vart perfekta ! :)

JD Pineapple

Här kommer receptet på en drink jag velat prova ett tag.. Gjorde en sån idag och den vart gó !

1 del Bourbon Whiskey, Skulle egentligen vara Jim Beam men vi tog Jack Daniels.




1 del Sourz Pineapple




Fyll upp med Cola och mycket is.

Fredagsmys !

Sippin' on that, Georgia moonshine...

Nej, Inte riktigt men jag sitter och smuttar på en stoor god drink, Recept på den och våran supergoda middag får ni senare.

Nu ska jag passa på att umgås med Baby innan han åker iväg till Martin. För mig blir det nog Skavlan och Broarna i madison country som får stå för kvällens underhållning.



Gonattis

Tjoahaddelittan.. Nu äre snart dags för sängen, Baby ligger å läser bok så jag passar på å kikar runt lite på datorn, Vi har nyss sett Lyxfällan men det var då inget bra avsnitt idag.

Före det har vi sett lite Simpsons och ätit god Tacos till middag med äppelcider till.. Mums :) Åsså har vi ju myst på och badat badkar :)



Nepp, Nu ska jag ut och damma kuddarna så dem är svala och fluffiga när vi ska sova :)

Torsdag

HejHej !

Det har inte blivit något bloggande idag eftersom jag är med baby :)

På morgonen åt vi frukost, läste tidningen och tog det lungt ett tag innan vi for in till stan.. Skulle hyra film men dem hade inte Pulp Fiction på Hemmakväll så vi sket i det. Baby började tjata och tjata om att vi skulle äta på Baan Thai igen vilket jag inte ides så jag sa att jag bara följer om han bjuder mig, Självklart gjorde han det så de vart att äta där ändå. Nåja.. Skönt då slapp ju jag hitta på nåt till lunch :)

For runt lite hit & dit och kom sedan hem, kollade igenom all reklam, öppnade ett paket jag fått och lite sånt. Har även dammsugit och plockat undan lite i köket :)


Nuu är jag så trött så trött men vi måste se HK kl 17 och sedan hitta på någon middag :)

Basilika

Idag har jag skördat...

Min Basilika

Har ingen aning om hur man ska göra men jag har iaf lagt dem på ett papper för att torka och sen ska jag bara använda dem i matlagning.

Mazariner

I Söndags bakade jag Mazariner till Fars dag... Jag for aldrig med dem till Pappa men tanken var god. Dem blir riiktigt goda när dem fått stå i kylen ett par dagar och gotta till sig.

Så här får ni ett väldigt enkelt recept.



Ca 20st

Deg:
200 g rumstempererat smör
5 ½ dl vetemjöl
½ dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 ägg

Arbeta ihop smöret och de övriga ingredienserna till en smidig deg, Tryck ut i ca 20 aluminiumformar och ställ i kylen.

Fyllning:
400 g mandelmassa
200 g rumstempererat smör
½ dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
3 ägg
3 droppar bittermandelolja

Blanda riven mandelmassa, socker och smör. Tillsätt äggen ett i taget och blanda till en jämn smet.
Klicka ut fyllningen i formarna

Grädda i ugnen, 175 C, i cirka 12-15 minuter tills de fått fin färg. Låt svalna på galler.

Glasyr:
2 dl florsocker
1 ½ msk vatten

Rör ihop en jämn glasyr och bred över Mazarinerna när dem kallnat.

Nya Inköp

Jag har inhandlat ett par snyggve gardiner !


Filmer värda att se:

Här kommer listan på de filmer jag vill tipsa er om
Visst är det svårt att välja ut sina favoriter och sen att dessutom kategorisera dem ?

Först hade jag tänkt skriva lite om varje film men det hade ju blivit såå mycket så istället tipsar jag om en bra sida där ni själva kan läsa: www.filmtipset.se

Drama/Kriminal

* Blow
* Gangs of New York
* Gudfadern Triologin
* Nyckeln till frihet
* Den gröna milen
* León
* Walk the line
* Million dollar baby
* Girl Interupted
* Pulp Ficiton
* Kill Bill I & II
* Den bästa av mödrar





Romantik och Komedi

* Amelie från Montmartre
* Dagboken  - Jag sökte dig och fann mitt hjärta
* Elling
* Tillsammans
* Grease
* Brokeback Mountain

Pjuuh

Första dagen på jobbet idag kan man väl säga.. Har ju egentligen inte börjat ännu men var tvungen att vara med idag för att hinna få introduktion på ett ställe som bara ska städas 1 gång i månaden så nästa gång har jag ansvar för det själv eftersom man alltid städar hos samma kunder.

Det var iaf ett stooort rikemanshus med 3 våningar så man får nog jobba på ordentligt när man ska städa hela ensam. Tror nog att det ska gå bra :)

Nu är jag då vääldigt trött i både kropp & knopp så jag ska ta det lungt innan jag börjar pyssla på med en massa saker här hemma. Ska absolut hålla mig från att sova iaf, Det var nämligen lite svåårt att somna igårkväll när jag sovit 3 timmar mitt på dan :D



Det var allt för mig just nu, But I'll be back ;)

Watch It


Imorgon kommer jag att lista alla mina favoritfilmer här i bloggen ifall det är någon som vill ha lite filmtips.

Jag är väl kanske vad man kan kalla en Finsmakare när det gäller film. Jag tycker om långa mästerverk, speciella komedier, verklighetsbaserade livshistorier och maffiafilmer.

Skräckfilmer och kassa highschool komedier är dock inget för mig :)



Dagens Päckel


Dagens päckliga är följande:

Medelålders småtjocka kvinnor/tanter/fruar/kärringar vad man nu vill kalla dem UTAN bh !

Alltså.. Det är äckligt att se hur tissarna ligger och vilar på magen (I bästa fall) De kan nämligen vara påväg att gömma sig i varsin armhåla oxå.


Så alla damer där ute; Bh-löst är endast tillåtet på små fasta tissar och sillisar som sitter där dom sitter.

Vaccin ?

Ska ni vaccinera er mot Svininfluensan ?



Först var jag helt säker på att jag inte skulle det.. Sen började jag fundera på om man kanske skulle det iaf. Men nu är jag nog ganska säker på att jag inte kommer göra det.

Av lite olika orsaker som:

- Min första åsikt och magkänsla är att jag inte vill använda ett helt nyligt uppfunnet läkemedel som knappast hunnit gås igenom ordentligt och provats ut så att det ska vara säkert för alla.

- Jag tillhör inte någon riskgrupp och vistas sällan i stora folksamlingar.

- Biverkningarna på vaccinet är samma som när man får influensan, människor har blivit väldigt sjuka, hamnat i koma osv efter dem tagit det.

- Jag har ett bra immunförsvar och blir sällan sjuk.

- Vaccinet garanterar inte att man inte smittas utan man kan få influensan trots att man tagit sprutorna.

http://vitamera.se/artikel-fragor-och-svar-om-svininfluensan-p69.html

Här är en bra sida där man kan läsa om hur farlig och smittsam influensan egentligen är, Hur hög dödligheten är, hur vaccinet funkar OM det funkar och vad man själv kan göra för att förebygga smitta.

Julhetsen är igång

Folk julpyntar, lyssnar på julmusik, bakar lussebullar, dricker glögg och kokar knäck.

Hädelse säger jag. Det är första advent som gäller och jag kommer nog bara att tjuvstarta med sisådär en vecka eller så ;)

Men idag har jag faktiskt varit in till stan och köpt julklappspapper för man kan ju inte ha en massa oinslagna klappar liggandes överallt så någon kanske råkar se vad dem ska få :)

På Lagerhaus har dom väldigt mycket att välja på och oavsett längd kostar dem 29 kr styck eller 4 för 100 till skillnad från alla andra ställen jag kollat på där priset ökar med mängden papper på rullen.

Kanske valde jag inte så Traditionella papper men jag är såå trött på tomtar, stjärnor och snögubbar så det fick bli dessa:

1. Rosa med prickar (Skall nog inte användas till jul)
2. Silvrigt metallicpapper
3. Rött med hjärtan
4. Guldigt


My God

Sviiiiintrött är nog det bäst beskrivande ordet på mig just nu, Låg och läste länge igår och sen tog det ett tag att somna.

Har kommit hem från Maid för ett tag sen, Var bara dit en snabbis och fyllde i några papper och så hade jag tänkt åka till stan direkt efteråt men då var klockan bara 09 så inget hade ju hunnit öppna, Bara att åka hemåt istället.. Nu har jag beslutsångest ifall jag ska gå ner till busshållplatsen och åka till stan medans min biljett ännu gäller eller om jag ska vara lat och be Mattias köra in mig.

Håh, Lika bra att åka nu så man får det bortgjort.. Skulle vilja sova hela dan men det har jag ikket tid med.


Jaja nu far jag till stan bestämde jag mig för, Vi hörs senare !

Something New

Jag har alldeles nyss gjort en liten beställning från H&M

 

En röd kofta, Hoppas verkligen den är fin röd i verkligheten.

 



Och ett par fina handdukar som egentligen var "Julhanddukar" men jag tycker dem ser lite 50-60 tal ut så dem skall få användas året runt av mig :)

Skit på er

Jaha.. Då har man blivit hälsofreak oxå.. Eller så inte.

MEN jag vart väldigt sugen på chips eller ostbollar för en stund sen men orkade verkligen inte gå till affären så jag gjorde en egen dipp och skar upp lite grönsaker som jag dippade. Har inte ätit detta sen Mamma gjorde det till oss när vi var små som "Fredagsmys" vilket slutade med att jag satt och doppade och slickade av dippen utan att röra moroten.

Nåväl... Det var gott faktiskt men funkade det ? Ikket.. Jag är precis lika sugen nu på nåt onyttigt. Helst en Pk kanske.. Eller nåt annat smarrigt.


Tidigare idag har jag varit på Storheden för att köpa Julklappspapper men det fanns inget jag ville ha så det blev ett schampo från Tresemmé och Ekologiskt toapapper.. Jag fick nämligen en värdecheck på 100 kronor på sånt för ett tag sen :D

Nu är det alldeles strax Ensam Mamma Söker som gäller !! I love it :D


Receptet på dippen lyder ungefär såhär:

Creme fraiche, chilisås, vitlök, någon droppe citron, cayenne, thai red curry, salt, grillkrydda och lökpulver.

What's wrong with me

Det är lite torka på bloggfronten..

Det är som om någon dragit ur proppen och ur mig försvann allt vad motivation, glädje, inspiration och uppskattning heter.

Och kvar sitter den där känslan av likgiltighet. Att inget spelar någon roll.. Allt är meningslöst, värdelöst och hopplöst.


Jag drar mig undan alla jag känner för att jag inte orkar med någon och jag undrar, Hur ska jag orka med mig själv ?

Boktips - Mannen som dog som en lax




Nu ska ni få ett boktips, På en jäävligt bra bok av Mikael Niemi.

Mannen som dog som en lax.

Jag har läst den 1 eller 2 gånger tidigare och längtat efter att läsa den i över ett år men alltid är den utlånad. Nu äntligen fanns den inne och jag lånade såklart hem den. Skulle läsa LITE igår för att jag var så trött men den är verkligen så "Bara ett kapitel till, bara lite till.. Men ett kapitel till hinner jag läsa"

Såhär beskrivs boken:

Mikael Niemis nya roman utspelas i nutid, huvudsakligen i Tornedalen. Den vresige gamle pensionären Martin Udde hittas död i sitt hem i Pajala, uppenbarligen mördad. Polisen får förstärkning från Stockholm när Therese Fossnes från Rikskrim skickas upp för att leda utredningen.
Ganska snart blir enstöringen Esaias Vanhakoski huvudmisstänkt, eftersom han utan omsvep medger att han avskytt Udde.
Men berättelsen utvecklar sig efterhand till någonting annat än en ren kriminalberättelse. Den blir en kärlekshistoria med förhinder, en berättelse om människans behov av språkliga och kulturella rötter och om vad som händer när dessa rycks upp, och till sist en berättelse om mordförsöket på det tornedalsfinska språket. Det är roligt, allvarsamt och infallsrikt i en skön, oefterhärmlig niemisk blandning - Ingen av hans många läsare kommer att bli besviken.

Where to begin ?

Jaa igår var jag sviiiiinsur hela kvällen.. Vill ni veta varför ?
Väldigt moget kan jag tala om..

I somras bestämde jag mig för att lära mig virka, Så jag tränade lite med vanligt snöre och det gick jättebra.

När jag skulle köpa garn fanns det först inga parkeringar i hela stan så jag blev galen, Sen åkte jag till röda korset där dom bara hade skit så jag blev sur igen.

Sen köpte jag äntligen garn och började, Då var det ett för grovt och löst tvinnat garn så det remsade bara upp sig och jag blev g a l e n och kastade iväg garnet.

Så köpte Mamma nytt garn åt mig,
Rätt garn men det har tagit mig ca 2 månader att sluta hata virkning ändå. Så igår lånade jag hem en bra bok med lätta beskrivningar. Blev jättepeppad och sugen men när jag ska börja så är mönstret b o r t a. Jag hade sparat det som favorit i min gamla dator och sidan det fanns på är bortaborta. Så jag blev galen igen.

Jaja.. Nästa år kanske. Varför har jag inget tålamod ?

.

Har absolut ingenting att dela med mig av.





Thank god it's Friday.

Sköönt att sova länge idag :) Har nyss ätit frukost och ska börja göra mig iordnig för att fara till stan.

Jag tänkte kika runt lite, Låna ett par böcker om jag hittar några och kanske hyra en film också. Känns som att det är jättemycket jag behöver/vill köpa men ska göra en beställning från H&M idag som går på några hundra (EFTER att jag valt bort de saker jag inte MÅSTE ha) så jag ska väl försöka hålla mig.


Just nu vill jag köpa:
- Kläder från H&M
- Julklappar
- En ny hårborste
- Trésemme schampo

Allra viktigast känns dock att få en motorvärmarplats så att jag kan ta hem bilen nångång. Känner mig sjukt handikappad utan den och dessutom kan det vara väldigt bra att ha en motorvärmare när det blir vinter och man måste iväg till jobbet varje dag.


Dagens Rätt


Dagens Lunch:





Dagens Middag:


Marabou Vinter

Nu har jag smakat den !



Marabou Vinter är en Limited Edition choklad som smaksatts med bla Kanel, Kardemumma, Nejlikor, Peppar, Ingefära och Vanilj.

Jag hade höga förväntningar som den inte riktigt levde upp till. Skum smak, Man äter helst bara någon enstaka bit åt gången och efter varje bit har man munnen full av "skräp" (Karamelliserade kakaobitar).

Smaksättningen är en bra idé som passar bra i Juletider men då kanske i en lite finare mörk choklad istället för en billig sötsliskig mjölkchoklad.

Nej Tacka vet jag Apelsinkrokant :)

Marabou Vinter får 3/5 av mig.

De färgade Banden

Sådärja.. Nu är vi nästan en vecka in i November. Oktober är alltså slut och så även den "Rosa månaden".

Ska vi ta och öppna ögonen nu för att det faktiskt finns fler former av Cancer än bara bröstcancer, bröstcancer och bröstcancer. Cancerformer med bra mycket högre dödlighet som behöver ännu mer stöd till forskning.


http://www.stodet.se/?id_site=1&id_item=101&iPage=10

På länken ovan kan man köpa Vita Bandet för att stödja Lungcancerfonden.



http://www.prostatacancerinfo.se/main.php?menuId=105

Och här finns det blåa bandet, Till förmån för Prostatacancer


Fler sidor där man kan ge stöd i olika former:

http://www.barncancerfonden.se/

http://www.blodcancerforbundet.se/

http://www.cancerfonden.se/sv/Stod-oss/

Lång dag

Alltså ! Lediga 19-åringar ska inte vakna före 06 på mornarna. Men det bryr sig såklart inte min hjärna sig om så här sitter jag, klockan 08 och har redan läst 3 tidningar och ätit frukost. Fasligt trött är jag dock och ska nog sova lite senare... Dagen blir såå lång när man vaknar tidigt och det inte finns något att göra.



Ååh

Alltså vet ni.. Jag har åkt hem helt i onödan.

Jag tänkte att jag var tvungen att åka idag för att ingen kunde hämta mig imorn men tydligen hade mamma inte sett mitt Sms att jag kommer hem ikväll då så när jag åkt halvvägs ringer hon och säger att hon måste vara i gstad med markus för att mattias flyg går tiiiidigt imorronbitti osv så jag kunde inte bli hämtad från bussen idag heller. Då hade jag ju lika gärna kunnat stanna i Umeå ! Jag som var så jättesällskapssjuk med älskling och vi hade det så roligt och mysigt och jag vill inte alls åka hem utan gjorde det endast för att jag kände mig tvungen så nu känns det jättetrist...

Hursomhelst kunde jag bli hämtad men såklart hade jag hellre stannat hos Emil än att vara ensam här i 2 dagar. Nåväl, som plåster på såren hade Mamma köpt hem sushi :)


Och på bussen satt det en helt störd gubbe snett bakom mig som mitt i allt utbrast ord (för sig själv) sen kunde han föra långa samtal med sig själv. Fyy.. Det är alltid störda människor på bussen :s

Tjofadderittan

Nu verkar det som om jag måste åka hem idag.. Tycker det känns för tidigt och som att jag nyss kom hit men imorn kunde ingen hämta mig från bussen, kommer fram rätt sent så vet inte om det går några LLT eftersom denna dator vägrar öppna tidtabellerna på deras hemsida.

På fredag ids jag inte åka för då är det så jävulskt med folk och ja.. Det verkar som om det måste bli idag :( Nåväl.. Vi har hunnit vara med varandra 4 dar och Emil kommer till mig om en vecka så, Hela världen är det väl inte :)

Idag har jag då inte hunnit göra så mycket men ändå fått gjort lite smågrejer som att ladda och fylla på mobilen, ringa min framtida chef om nå intyg, diskat bort ett helt berg, plockat undan lite, packat mina grejer och ätit lunch.
Nuu är jag väldigt trött men ska fortsätta städa lite, Såg en äcklig liten jävla skalbagge här inne igår så nu ska har saneras.




Och till dem som undrat vart det är jag ska börja jobba:

Maid Hemservice, Ett företag med olika hushållsnära tjänster, Företagsstädning och abonnemangsstädning.
Jag kommer att jobba med Abonnemangsstädning som innebär att man regelbundet städar hemma hos olika kunder :)

Ja, Vad skulle dem tycka

Vad skulle alla feminister tycka om mig ?

På dagarna när Emil är på jobbet står jag hemma och lagar mat till nästkommande dags lunchlåda - Åt honom såklart. Lagar jag nånsin någon lunch åt mig själv ? Nej, Jag kan räkna på en hand de gånger jag lagat mat åt bara mig här, På över 2 års tid. Nej jag står där vid spisen och fixar och lagar det allra godaste jag kan hitta på. Där står jag vid spisen och stressar i mig själv en liten korvskiva med ketchup för att maten inte ska hinna brännas vid.

Och så tänker jag.. Har jag förvandlats till min Farmor ?

Jag kan verkligen se henne där hon står vid diskbänken och äter lite på en assiett medans alla män och barn sitter vid bordet. Hon häller upp mjölk när glasen blivit tomma, plockar undan disken, diskar, plockar fram kakor, kokar kaffe och serverar.

Men grejen är den, Att jag är så jävla omodern att jag inte tycker detta är förtryck, mansdominans, förkastelse och allt vad dem kallar det. Jag tycker det är helt naturligt och på sin plats - Att tjejen städar och lagar mat medans mannen lagar bilen och.. Ja vad gör dem mer ? Ser på tv kanske :D haha


Julkalendrar

Sånahär mornar, När det är lite småkallt i rummet, Alldeles svart förutom någon gatlampa utanför och det börjar närma sig jul - Då tänker jag på Julkalendrar och hur man steg upp extra tidigt varenda morgon för att inte missa ett endaste avsnitt.

Mina favoriter genom åren är:

1996 - Mysteriet på greveholm (Givetvis)



1998 - När karusellerna Sover



2001 - Kaspar i Nudådalen





Vilken julkalender har ni tyckt bäst om ?

Mmm Marabou

Kom nyss hem från affären, Gick dit för att köpa tomatpuré men även en liten choklad fick följa med mig hem.

Egentligen har jag länga viljat smaka Marabou vinter men de såldes bara i stora kakor, Emil kommer tycka den är äcklig det vet jag helt säkert och vem orkar äta en hel kaka själv (Ja typ hela världen i know men jag är ingen choklad-vräkare) Så det fick bli något som fanns i mindre bit. En Marabou Crisp'it - Ganska god men kommer inte köpa den igen, Den utmärker sig lixom inte och de karameliserade kexkulorna smakar lite bränt.


Marabou Crisp'it får 2,7/5 poäng av mig.


Och Marabou vinter fortsätter jag längta efter..

GUD

Gud vad jag är trött !, Har ingen aning om vad jag ska göra för att orka vara vaken.. Det är länge tills Emil kommer hem och det är svintråkigt grått regnväder ute.

Jag skulle byta gardiner men dem nya visade sig vara såna man måste ha en massa krokar till, Vilket knappast finns här. Fasen


Sen vill jag varna er, Om ni inte vill bli förbannade så läs inte "Dagens inlägg" på Pulishme.se hemsidan. Där skriver nämligen en tjej om hur egoistiskt och själviskt, fel och fegt det är av människor att ta sitt liv.

I beg your pardon men, Är det inte mer egoistiskt att anse sig ha rätt att bestämma över andras liv än det är att bestämma över sitt eget ?

Viktiga grejjer

Idag skriver vi i punktform tycker jag:

1. Bussen igår var sjukligt full eller jag ska kanske säga bussarna, En hel dubbelbuss var dem tvungna att sätta in extra och ändå fick en till buss rycka ut i piteå. Jag trodde aldrig att så många åkte bara för att det varit Halloween, Enligt bussföraren var denna helg värre än julen.

2. Snett framför mig i bussen sitter en man i kanske 45 års åldern med lockigt hår och förkorta byxor och vräker i sig godis och dricker cola. Tar upp en näve godis och sitter sedan omsorgsfullt och väljer ut vilka han ska äta. När godiset tar slut (Håll i er nu) BÖRJAR HAN ÄTA SNOOOR !! Och jag såg det ! Euuuh

3. Fick som vanligt ont i huvet av bussen och har det ännu.

4. Skulle tvätta idag men en tant han just före mig med att boka. Så jag får nöja mig med att städa, diska och byta gardiner. Borde nog vattna blommorna oxå för de var ett tag sen jag var här :)

Matprat

Vill ni se en enkel och snabb liten jämförelse av Naturellt hälsofil med 4% fett och Smaksatt hälsofil med bara 0,5% fett ?

Den fetare och naturella filen innehåller: Högpastöriserad mjölk inklusive mjölksyrakultur Lactococcus Lactis L1A.

Och den smaksatta lättfilen innehåller: Fil (Högpastöriserad mjölk, vatten, mjölkpulver, mjölkprotein, levande mjölksyrakultur inklusive Lactococcus Lactis L1A, A och D vitamin) Fruktberedning (socker, passionsfruktsjuice, vatten, modifierad stärkelse, förtjockningsmedel pektin, surhetsreglerande medel natriumcitrat, vaniljextrakt, arom)
Passionsfruktsjuice 3,8%, Tillsatt socker 5 %

Hur kommer det sig ? Att den lättare filen måste innehålla så många ingredienser för att bli fil när det enda som egentligen behövs är högpastöriserad mjölk.

Jo såhär är det:

1. När man tar bort fettet ur en mejeriprodukt blir den väldigt tunn och vattnig därför måste man tillsätta förtjockningsmedel och modifierad stärkelse (Tänk själva, egentligen är alla lätt-produkter som mjök i tjocklek när man tagit bort fettet - Det tjocka i tex en lätt yogurt eller fil är alltså konstgjorda förtjockande ämnen).

2. När man tar bort allt fett försvinner även en stor del av de naturliga vitaminerna, Därför måste man tillsätta även dem på konstgjord väg.

3.
Fett är en viktig smakbärare, Utan det måste man tillsätta olika smakextrakt, aromer eller smakförstärkande medel.

4. I de flesta produkters innehållsförteckning står det hur hög % av frukt eller juice den egentligen innehåller. Äter man en ganska starkt rosa färgad yogurt som ändå bara innehåller 2% jordgubbar så kan man ju ganska snabbt lista ut att både smak och färg kommer från något helt annat än just jordgubbar.

RSS 2.0