Godnatt !

Nu är det dags att säga godnatt, Jag är SÅ trött. Imorn blir det skola och sedan hem och duscha, packa, äta mat blabla göra allt klart och sen åker jag upp till byn. Emil kommer efter med Buicken när han har slutat jobbet.. Kände att jag vill åka i god tid så jag hinner fixa klart allt, promenera med Oden, fixa mig själv, börja dricka i lugn och ro och allt sånt. Tycker det är så jävla jobbigt när man kommer fram typ 19 och måste börja hälla i sig och kasta på sig kläder och åka till pajala :D

Nåväl.. Vi har då firat ikväll med Pepsi och Ostbollar att jag nått upp mitt mål i penga-sparande. Är uppe i sexsiffrigt så nu kan jag känna mig nöjd :) Kommer absolut inte att sluta spara men känner mig ändå jävligt stolt över mig själv att jag fått ihop så mycket med tanke på att jag inte fått nåt gratis, haft nåt "startkapital" eller liknande.. Allt har jag sparat ihop själv trots att jag stått för alla mina utgifter som körkort osv och sen hyra, räkningar osv.



Nej, Sova var det ! Måste stiga upp tidigt imorn så jag hinner med en långprommis innan skolan och jag börjar 9 så det blir tight med tid :p

Sugarkick

Mmm.. Jag är av någon outgrundlig anledning så himla sugen på Chokladbollar..Asså jag gillar inte ens det ? eller jo det är ju gott men svinäckligt att knåda smöret när man bakar dem och man har så många äckliga minnen av att äta Chokladbollar som nån bak-rookie har gjort så det finns smörklumpar i dem. UÄCK. Men en Delicatoboll det vore gott.. Eller en arraksboll. Mmm :)

Öh.. Ja jag inser att jag just skrev onormalt mycket om chokladbollar men, .. Ja ni vet hur det är när man får ett såntdär plötsligt sug :D




Hursomhelst.. Jag ska strax käka middag, har varit och jobbat 3,5 h och sedan kommit hem, rastat hunden och druckit kaffe i sällskap av dagens reklam och radion. Hörde på radion att det var Trafiknykterhetens dag idag - Inte konstigt då att jag och en massa andra fick stanna och blåsa samt visa körkort :D Det gick bra, Jag var inte full :)

Tacogratäng - Recept

Igår lagade jag Tacogratäng för första gången, Det var gott.. Inte godare än tacos men gott. Det var ganska mastigt så mätt blev man då :D



Det här behöver du;
500g köttfärs
1,5 påse Tacokrydda + vatten
Eventuellt lök & vitlök
200g cream cheese
1/2 burk Creme fraiche
Tacosås
Riven ost

Grönsaker + Chips
Om ni har det hemma är det säkert jättegott med extra tacosås, guacamole och sånt :)

1. Stek köttfärsen, krydda och låt vattnet koka in.

2. Bred ut Cream cheesen i botten på en ugnsform, Bred sedan Creme fraichen ovanpå som ett till lager. Jag hade så lite Tacosås kvar så jag bredde på sån god Chilisås.



3. Lägg på köttfärsen, häll på tacosås och chilisås, strö på osten och in i ugnen på 175-200 grader tills osten fått färg.

4. Servera med dem tillbehör du önskar. Vi hade grönsaker och Nacho cheese chips.



Torsdag

Ehm.. Idag är jag typ mer död än levande. I may sound as a wuss men jag orkar verkligen inte med att sköta skola, hemstudier, jobb, ett hem, en karl och en hund samtidigt jag blir hyper stressad ! Skulle ju inte börja förrän 11 idag så jag tänkte att det inte gjorde nåt att jag var uppe lite senare igår och fixade med tvätt och sånt. Eh tji fick jag när jag blev väckt kl 07 av ett jobbsms... Vart så jävla arg att jag inte kunde somna om !!

ÅH, Om en timme måste jag ut på en 60minutersprom med hund, snabbt in och äta lunch, direkt iväg till jobbet. När jag kommer hem måste jag packa till imorn, laga middag, diska, ut med hund igen och så fortsätter det. Plugga måste jag oxå, det är ett jättttestort område vi har prov på nästa gång.

V41 börjar min praktik och då ska jag helt sluta jobba iaf. Då är jag i ett kök och "jobbar" Måndag-Torsdag och så har vi skola på Fredagar. Då har man åtminstone ett ansvar och krav mindre på sina axlar.

Nej nu är jag stressad.. Ont i magen och kroppen. Ska diska nu så jag hinner ta en powernap efter jobbet.



Word



En av dem absolut bästa låtarna Johnny Cash gjort. Jag älskar den !

Fick mig även ett gott skratt när jag såg vad en norrman hade kommenterat om låten på Youtube:
 
"Gud kan få fem hundre rappere av meg personligen for å gi oss Cash tilbake"

:D

Jisses

Köööööp varmkorv, köp varmkorv kööp varmkorv köp varmkorv, köp varmkorv, köp varmkorv, köp varmkooooorv, köp varmkooorv... Vi har långan väg att gå. Köp varmkorv köp varmkorv, köp varmkorv, köp varmkoooorv, köp varmkorv.

Precis så låter det hemma hos mig nu, Emil har fastnat på repeat på en enormt enerverande melodi. Visserligen var det jag som började med den men jag hade inte väntat mig en sån lång fortsättning.

Jag: Men nu får du snart fara härifrån, TYST
Emil: Nä nu ska jag sjunga ut genom fönstret oxå - Öppnar fönstret och: kööp varm korv, köp varmkorv.
Jag: Allvarligt nu anmäler jag dig till mentalsjukhusbehov
Emil: Vadå, det var ju ganska festligt.


Hemma hos oss en helt vanlig Onsdag.

Onsdag

Godmorgon, Godmorgon idag är jag trött som en jävla gnu !

Hade verkligen inte lust att stiga upp men jag ska jobba kl 11 och innan dess måste jag hinna med en timmes promenad med hund och äta, göra mig klar etc.. Och ta mig till jobbet då.

Så måste jag laga mat, dammsuga, har tvätttid och borde plugga en hel massa. På Fredag åker vi upp till byn så jag måste packa och bestämma vad jag ska ha med mig och ja - Jag är skitstressad !

Vi ska ta varsin bil upp så jag slipper vänta tills Emil slutar jobbet och så kan jag åka lite tidigare så att jag hinner göra mig klar och rasta Oden ordentligt innan det är dags att korka upp. Svärfar ska vara hundvakt så vi kan alltså åka på Eddie Meduza tributen :)

Men hursomhelst, Vi var ju på Restaurang igår, Waldorf närmare bestämt.. Det var gott och trevligt :) Glömde dock att fota maten ! Damnit ;D

Nej nu har jag bråttom. Kan inte sitta här.


____________________________________

Men ååh, Nu är jag så irriterad !

Som ni kan läsa här ovan har jag ju stressat nu hela förmiddan för att jag lovat att jobba och skulle hinna med en massa annat både före och efter. Så finns det ingen bil på jobbet så jag fick ta min egen och skriva upp milersättning sen, Så fanns inte nycklarna till den jag skulle och tjejen som hade den svarade inte i telefon, tillslut fick jag tag i henne men då hade det redan gått en halvtimme och det skulle dröja lika länge innan jag fick tag i nycklarna och jag hade ju sagt att jag kunde jobba till senast 14 så då hann jag ju inte med kunden på 3 timmar jag skulle ha när en timme redan gått till spillo. Sa att jag kan ta det imorn istället och åkte hem.

Till saken hör att jag hade bett Emil åka hem till hunden på sin lunch helt i onödan då eftersom jag hade kommit hem redan men han hade ju ingen mat med sig till jobbet då. SÅÅ summan av kardemumman är att då måste han åka hem på lunchen imorn igen, Jag måste stressa lika mycket som idag och allt bara för att det inte är nån ordning på nånting ? Jag blir så trött ! Speciellt med tanke på att jag är såååååååååå trött idag, hade ju fan lika gärna kunnat sova nu.

ÄH, Ska låta irritationen rinna av mig lite och sen sätta fart med allt jag ska göra.. Har nyss dammsugit, skrubbat badkaret och sorterat tvätten. Ska fortsätta med att ta fram nåt till middag, köpa frimärken och plugga.

Schooltime

Nu är det snart dags att åka till skolan, Vi ska påbörja kursen Livsmedelskunskap idag och det ser jag fram emot.. Är ju väldigt intresserad av sånt så :)

Tar bilen idag, det är så jävla jobbigt väder för att cykla. Alltså det blåser kallt så man kan inte klä sig för lite men solen steker så man blir helt svettig när man klär sig mot blåsten och jag vill inte svetta ner mig nu när jag är nyduschad :D

Ska ringa nu och boka ett bord på Waldorf till 17:45 tänkte jag. Det borde bli lagom så hinner Emil komma hem från jobbet och jag hinner gå middagspromenaden samt ge mat åt Oden i lugn och ro :) Det ska bli sååå himla gott att gå ut på restaurang, Det är jättelänge sen sist och jag har verkligen varit sugen på Kina-mat nu på senaste dessutom blir man aldrig missnöjd på Waldorf ! Eller vad säger ni ? Jag har då alltid tyckt att det är jättebra där.. Bra service, fint inrett, alltid bra mat, stora portioner och inte så jättedyrt :)


Nä, nu måste jag göra mig redo för skolan :)

<3

Idag är ingen vanlig dag.

Idag är det 3 år sedan vi blev tillsammans.. 3 år. Det är rätt länge sen när man börjar tänka efter, Jag hade alldeles nyss börjat andra året på gymnasiet och Emil, Han var en lika liten plutt som jag är nu. Tänk så mycket som har hunnit hända sen dess och hur mycket vi har upplevt tillsammans.

Jag är stolt över att vi kunde ha ett distansförhållande i 2,5 år och att det ändå funkade så bra som det gjorde, Jag är stolt över alla hinder vi passerat, Hur mycket vi har växt och Hur stark våran kärlek är.

Jag är så lycklig över allt vi har och kommer att ha, Att vi har samma drömmar, mål och framtidsplaner.



Idag är ingen vanlig dag,
Det firar vi med att gå ut och äta idag :)


Senilo

Ååh, Ni tror inte jag glömde frimärken igen då ? Lite väl senil man börjar bli när man är 2 gånger till affären men båda gångerna kommer hem utan :D Haha. Får packa färdigt jackorna ikväll och göra ett nytt försök med frimärken imorn :)

Nåväl.. Det blev då en Explorer från systemet och så Tropisk juice, fanta citron och Schweppes pear & lime så då kan man dricka lite olika groggar, är ju så trist å dricka samma en hel kväll.

Handlade som sagt mat oxå.. Slank med lite godis som jag har ätit till Idol :) hihi

Emil är just nu och köper en ny bil - Kuuul för det är en compakt ! Ska tjuvlåna den en hel massa har jag tänkt :D

Nåväl.. Ska fortsätta lite på mitt skolarbete nu, Är egentligen ingen brådska eftersom vi börjar den kursen först imorn men det är ju lika bra att göra bort när man har tid & lust. Är hittils färdig med grupperna grönsaker, frukt & bär och rotsaker. Har alltså kvar bröd säd & cerealier, kött fisk fågel och mejerivaror.


Toodiloo...

Korma med fläsk - Recept

Emil är trött på kyckling och jag hade köpt hem grytbitar av fläsk så idag blev det Chicken Korma utan kyckling :)


Bilden blev dock inte så bra ;)

800g fläsk
Olja
1/2 gul lök
2-3 vitlöksklyftor
0,5-1 burk kokos mjölk
1 dl grädde

Massor av kryddor:
Curry, Spiskummin, Koriander, Ingefära, Chilipulver, Salt, Peppar, Kardemumma
Socker och Citron.
 Jordnötsmör, Kokosflingor, Coconut sweet chili sauce

1. Putsa och skär upp fläsket i mindre bitar, Fräs lök & vitlök i rikligt med matolja tills dem mjuknat. Sen steker du fläsket oxå.

2. När köttet börjar få färg häller du i alla kryddor efter smak, ta mest av det du tycker om osv, Jag har skrivit dem i mängd-ordning.

3. Häll på kokosmjölken och låt småputtra rätt länge, ca en timme så att fläsket blir riktigt mört. Smaka av eftersom och krydda mer vid behov. Tillsätt grädden.

Servera med ris !

Mums !

:)

Nej nu drar vi på en liten Shoppingtur.. Systemet, Biltema och Willys ska besökas ! :)


Som ni förstår är det alkohol som skall köpas från systemet, Emil ska ha automalådeolja från Biltema, Vi ska ha mat och groggvirke från Willys och jag ska absolut inte glömma att köpa frimärken som jag glömde när jag var på affären tidigare idag. Jag har nämligen sålt 3 jackor på Tradera som ska skickas iväg :)


Hörs sen, Då ska jag lägga in ett recept på Korma med fläsk :)



Måndag, Ny vecka

God morgon, God morgon hör fåglar sjunga glatt god morgon, god morgon i köööör :)

Jag var visst trött imorse, Har inte hört när Emil steg upp, gick ut med Oden eller när han for till jobbet och då brukar han ändå vara rätt högljudd och vi har sovrummet brevid ytterdörren men jag klagar inte, Det var skönt med lite extra sömn :)

Som vanligt börjar jag alltid plocka direkt jag stiger upp, Man måste ju passa på när man ännu är pigg och inte har hunnit fastna vid datorn :) Så jag packade upp Emils väska, satte grejer i tvätten, vek sängkläder, plockade undan i köket osv... Måste diska sen oxå samt duscha så jag kan fara till affärn och skicka tillbaka en kofta jag beställde från H&M men som satt helt fult - Som alltid när jag ska köpa nåt, Är som att inga kläder sitter bra på mig !


Och vet ni vad jag är sviiinsugen på ?
Att sy ett lapptäcke ! Så jävla sött ju men vettefan om jag är nog duktig på att sy för det och om jag har tålamod först och främst haha :D Nåja, Man måste väl börja samla tyger först ändå så :)


Jag tänkte mig typ dem här färgerna

Fast med mindre rutor som det här, Fast allra finast tycker jag nog det är när man har rektangulära tyglappar


Dem här och en massa andra fina och dyra saker finns att hitta på www.systerlycklig.se

Söndag

Till att börja med; Ja, Jag vet att inlägget nedan av någon anledning blivit publicerat 2 ggr men här i mitt arkiv finns det bara med 1 gång så jag kan inte göra så mycket åt det. Då vet ni det :)

Jag sitter just nu och äter Hjortron med grädde som efterrätt till min lunch bestående av kycklingnudlar ;D
I hallen ligger våra bordsben på torkning då jag äntligen tagit mig i kragen och målat dem. Dem ska få sig ett till lager färg och så ska såklart sidan dem ligger på målas när dem torkat. Den är nån jättebra färg vi köpt som inte luktar något alls så det gör inget att dem ligger inne, Hoppas bara att dem hinner torka innan Emil & Hund kommer hem :)

Och ja, Idag kommer dem äntliiigen hem. Som jag har längat !! :D


Sötnooos :)


Och ja, ha bor i en kartong haha, Bara tillfälligt dock som skydd för tapeten. Skall bygga någon riktig vägg av trä dit istället :)






Sikken lyx

Sån tur man kan ha ibland,

Ringde till Mamma och frågade med min allra sötaste röst vad dem skulle äta till middag idag. Mamma & Markus var ensamma hemma så de skulle bara beställa Pizza och undrade om jag oxå ville komma och äta. Vilket jag givetvis ville, det var ju därför jag ringde :D

Egentligen var jag mycket mer sugen på nå hemlagad god mat, Tycker som mindre och mindre om skräpmat nuförtiden men det var helt ok, Jag tog en kycklingpizza med currydressing.

Spelade otaliga matcher Yatzy med Markus, åt lite ostbågar, drack lite läsk, fick en välbehövlig massage av Mamsen och sen åkte jag och handlade mat på vägen hem så då har man det med bortgjort :)

Men what's up med att ingen lagar mat när deras Karl inte är hemma - Gör ni det ? Eller är alla mina bloggläsare oxå såna som inte lagar mat när det bara är en själv som ska äta ? Och varför gör man så.. Mysko.

Eller jo nu kom jag på, När jag var liten lagade vi alltid extra god mat i Ängesbyn när Pappa inte var hemma haha.. Det är nämligen så att han är ju en riktig sån skogsmänniska som bara äter korv, kött och potatis. Helst ska fläsket va alldeles vitt av fett och all annan mat är svammel så då brukade vi äta typ kyckling & ris eller hamburgare med pommes eller nån annan "lyxmat" när han var borta haha :D

Sikken lyx

Sån tur man kan ha ibland,

Ringde till Mamma och frågade med min allra sötaste röst vad dem skulle äta till middag idag. Mamma & Markus var ensamma hemma så de skulle bara beställa Pizza och undrade om jag oxå ville komma och äta. Vilket jag givetvis ville, det var ju därför jag ringde :D

Egentligen var jag mycket mer sugen på nå hemlagad god mat, Tycker som mindre och mindre om skräpmat nuförtiden men det var helt ok, Jag tog en kycklingpizza med currydressing.

Spelade otaliga matcher Yatzy med Markus, åt lite ostbågar, drack lite läsk, fick en välbehövlig massage av Mamsen och sen åkte jag och handlade mat på vägen hem så då har man det med bortgjort :)

Men what's up med att ingen lagar mat när deras Karl inte är hemma - Gör ni det ? Eller är alla mina bloggläsare oxå såna som inte lagar mat när det bara är en själv som ska äta ? Och varför gör man så.. Mysko.

Eller jo nu kom jag på, När jag var liten lagade vi alltid extra god mat i Ängesbyn när Pappa inte var hemma haha.. Det är nämligen så att han är ju en riktig sån skogsmänniska som bara äter korv, kött och potatis. Helst ska fläsket va alldeles vitt av fett och all annan mat är svammel så då brukade vi äta typ kyckling & ris eller hamburgare med pommes eller nån annan "lyxmat" när han var borta haha :D

Hemma-Spa

Nu har jag nyss haft lite Spa här hemma, Så nu är man fräschare än på länge :)

Det jag tog tag i var;

Ansiktet: Färgade ögonbrynen & fransarna, Peelade och har sedan smort in. Droppar i ögonen och Idomin på läpparna :)

Kroppen: Fick sig en dusch, rakning, skrubbning och sedan insmörjning.

Fötterna: Har jag klippt naglarna, filat, skrubbat och sedan smort in.

Åsså händerna då som fick klippta & filade naglar, insmörjning och inoljade nagelband.




Chokladfudgekaka - Recept



Supersmarrig kladdkakebotten med mumsig chokladfudge ovanpå :)

150g
smör
2,5 dl socker
2 ägg
1,5 dl mjöl
1 tsk vaniljsocker
1 msk kallt kaffe
0,5 dl kakao
1 tsk bakpulver


Fudge:
1,5 dl vispgrädde
1,5 dl socker
2 msk ljus sirap
100g mörk choklad (gärna 70%)
75g smör

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Smält smöret och låt det svalna. Vispa ihop ägg, socker och vaniljsocker. Tillsätt kaffet. Sikta i mjöl, kakao och bakpulver. Rör i det smälta smöret.

3. Häll smeten i en smord form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter. Låt kakan svalna i formen.

4. Blanda grädde, socker, sirap och choklad i en kastrull. Låt koka under omrörning några minuter till en tjock och blank smet. Ta kastrullen från plattan och rör i smöret. Häll smeten på chokladbotten och låt kakan kallna.

Noteringar; Jag minskade på sockret både i kakan och fudgen. Av fudgen blir det väldigt mycket så man kan göra en mindre sats om man inte vill äta upp den sen (jätttgott att stoppa i frysen och sen äta enbart).

Servera med hallon.

Godmorgon Lördag

Hej och godmorgon, Eller god dag kanske ?

Jag har sovit rätt länge idag men som vanligt vaknat med huvudvärk, Det gör mig så irriterad. Varför får jag ont i huvet varenda natt ?!

Nåväl.. Jag har då känt mig rätt krasslig sen igårkväll så jag dricker te och går runt i myskläder, tofflor och halsduk :D Fryser ändå och ute ser det ut att vara riktigt kyligt höstväder.. Skulle ändå vilja hitta på nåt idag.. Typ åka på nån affär eller nåt jag vet inte vad ?!

Äh, Vi får se vad det blir av dagen.. Jag måsteee måste måste verkligen torka av fönstrena på insidan, alla karmar och lister osv så det bara är att putsa utsidorna kvar sen för snart är det alldeles för kallt för att det ska hinnas med. Det är alltså fönstrena i vardagsrummet som jag aldrig ides putsa i våras och dem är jättesmutsiga. Problemet är då att jag haaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaatar allt vad som fönster heter jag vill bara skita i det och inte bry mig eller allra helst att någon annan ska göra det åt mig. Fyfan nu blev jag tillochmed på dåligt humör bara för att jag började tänka på att jag måste göra nåt jag inte vill. Blä !


Äh.. Jag lägger in ett recept istället.

Fredagsmys

Idag/Inatt har jag oxå haft sviiinont i huvet och nacken vilket jag börjar bli rätt less på. Har då tagit en Treo nu i hopp om att det ska gå över. Vet att det inte är det bästa alternativet att sitta vid datorn då men jag var tvungen att slå på motorvärmaren och leta fram nåt nummer så då passade jag på att läsa igenom lite bloggar och uppdatera själv :)

Idag är planen att göra allt jag borde gjort tidigare men bara skjutit på
Dvs:


Dammsuga
Diska

Laga mat (Jag har levt på rester och rabarberpaj senaste dagarna)
Gå ut med sopor

Åka till jobbet och lämna papper
Hämta ut H&Mpaket och köpa chips :D
Sätta sängkläder i Emils säng
Ordna med papper i pärmar

Och säkert en massa mer, Men en trevlig grej är åtminstone punkt Nr6 :)
Som ni ser på Chipsinköpet ska jag ha Fredagsmys, Gick bara skit på tv idag men som tur var har jag några osedda filmer på datorn :)

Mina favvischips är dem ni kan se nedan men jag har inte bestämt mig ännu, Funderar på att testa Texas bbq sourcream som är en av smakerna som är med i den där OLW-Tävlingen, Nivet där 3 vanliga personer har fått hitta på en egen chipssmak. Jag älskar att prova nya saker och bara tanken på att dem kanske hinner försvinna innan jag gjort det gör mig ännu mer sugen. Smaken Creamy Pizza har jag redan testat :)




Torsdag

PUST !

Jag fattar inte att jag orkade jobba såhär mycket varje dag, varje vecka innan jag började gå skola !

Nu är då äntligen arbetsdagen över och jag ska bara ta det lungt, har ont i hela kroppen typ. Men vem ska laga mat åt mig det undrar jag ? Ingen frivllig ?

Äh, Jag orkar inte ens knappra på tangenterna. Är sugen på chips :D

Jobb

Godmorgon på er !

Jag har inte hunnit vara vaken speciellt länge men ska iaf åka iväg till jobbet nu, Dem ringde medans jag ännu sov så det var bara att stiga upp och göra sig klar då :) Ska ta två kunder på 2 + 2,5 h så jobbar väl till 4 nån gång. Hoppas det är lätta kunder :)

Hoppas bara att min värk i huvud och nacke går över.. Har haft sviiiinont hela natten så jag har fått stiga upp och smörja in med tigerbalsam och ta en tablett, Ska ta en till nu innan jag åker och hoppas på det bästa :)

Måste fortsätta med städandet när jag kommer hem också.. Ska dammsuga, diska, vika tvätt och lite sådant.


Later...

Uppdate:
Guuud så trött man blir av att jobba. Speciellt dagar som denna, jag hatar verkligen att inte veta precis vad jag skall göra under dagen, när jag ska börja och sluta och idag vart det precis så..

Jag visste inte förrän på morgonen att jag skulle jobba så jag tackade ja när dem ringde och frågade om jag kunde ta ett abb, sen frågade dem om jag kunde ta ett till vilket jag oxå kunde.

När jag skulle åka iväg fanns det inga bilar så jag fick bli skjussad, sen hade den jag städade hos vääääärldens sämsta dammsugare, sen kunde inte samma tjej hämta mig så Janne fick komma och då blev jag ca 30 min sen, så fanns det fortfarande inga bilar och en kollega hade kris så jag var tvungen att åka och hjälpa henne så nu var jag nästan 2,5 h sen och fick ringa och flytta det abbonemanget jag egentligen skulle haft idag till imorgon för annars hade jag fått jobba till efter 18 idag vilket inte kändes så lockande med tanke på att jag inte hunnit äta lunch eller nåt pga allt ovanstående. Pust

Cyklade hem och var tvungen att laga mat (jobbigt).. Diksberget har mystiskt nog inte försvunnit av sig själv och dammsugaren har tydligen inte heller gjort något medans jag var borta.

Jag skäms över er

Idag skäms jag minst sagt för Sverige. Vad fan har tagit åt er och vad håller ni på med ?!

Vi är ett av få förunnade land med en fungerande och rättvis demokrati där alla myndiga medborgare har rösträtt, Kvinna som man, fattig som rik, ung som gammal - Alla har vi våran rösträtt. Nu är det så att Sverigedemokraterna har blivit inröstade i riksdagen vare sig man tycker om det eller inte. Det är bara att acceptera.

Deras hemsida har blivit hackad och där har man publicerat över 5000 namn på privatpersoner som röstat på eller visat stöd och intresse för deras politik, Dessa personer har blivit hotade, trakasserade och uthängda som rasister. Är inte det att gå för långt ? Att ta ut sitt missnöje över vårat valresultat och sitt hat för ett politiskt parti genom att gå på enskilda personer.

Igår anordnades anti-rasism demonstrationer och det är väl helt rätt att man demonstrerar mot något man är emot, Men går det inte för långt när man sluter upp utanför politikers kontor för att sedan knivhugga förste person som kommer ut därifrån. Helt fel person dessutom. Är det så man ska bete sig, att ta till våld när man inte får sin vilja igenom. Herregud, Hur är ni uppfostrade ?

Är det ett moget betende att kasta sten & ägg efter människor för att dem blivit invalda av folket ?
Är det demokratiskt att medvetet förstöra när ett parti håller möten ? - Om ni inte vill höra vad dem har att säga gå då inte dit, låt bli att lyssna - Men acceptera att alla inte tycker som ni, Att det finns dem som är intresserade.

Jag skäms uppriktigt sagt över att vuxna människor inte kan hantera att man inte alltid får sin vilja igenom.
Jag själv önskar innerligt att det Rödgröna blocket tagit hem valet men inte faan smutskastar och förnedrar jag dem som röstat på tex Moderaterna för det ? Jag utmålar inte dem som Nazister trots att dem stöter bort dem sjuka & svaga ur det ekonomiska samhället. Jag skulle inte kasta sten efter Reinfeldt även om det är tack vare honom cancersjuka människor utförsäkrats och tvingats sälja allt dem äger för att överleva.

Vi kan inte motverka det här. Lagt kort ligger, rösterna är räknade, resultatet är fastställt. Nu är det såhär vår riksdag ska se ut i 4 år till vare sig vi tycker om det eller inte.
Ni kan kasta hur mycket sten ni vill, demonstrera, misshandla, frysa ut, fortsätta med den vuxenmobbning ni håller på med, säg upp vänskapen med dem som stått för sina åsikter och röstat därefter, gnäll, klaga, gråt, skrik - Men tänk då efter, VEM FAN ÄR DET SOM ÄR HATISK, VEM BEDRIVER HETS MOT FOLKGRUPP, VEM BRYTER MOT DEMOKRATIN, VILKA ÄR DET SOM FRAMSTÄLLER SIG SJÄLVA I DÅLIG DAGER ?

Kom ihåg att rasism handlar inte bara om svart eller vit, katolik eller jude. Rasim och nazism handlar om att inte respektera och acceptera sina medmänniskor trots olikheter.

<3

Jag saknar redan mina killar  :(

The King

Vet ni vad vi ska göra den 1/10 ?






Givetviis ska vi på Eddie Meduza's tributeshow med hans band The roaring Cadillacs !
Detta förutsatt att vi har hundvakt åt Oden.

Vet ni vad vi ska åka dit ?



Skylarken såklart !

Tjoho ! :D

Tisdag

Tisdag idag, Men känns som Fredag. Antaligen för att jag varit ledig så länge och för att Emil åker upp till byn idag. Oden skall följa med honom så det kommer nog att kännas lite ensamt här helt själv ;p Ska bli skönt att sova länge på mornarna och slippa en massa promenader men mest ska det blir tråkigt :)

Ska till skolan idag kl13 för att lyssna på en föreläsning, hade tänkt cykla som vanligt men då hade jag så ont i halsen imorse så då tar jag nog bilen istället.

Jag måste packa Odens grejer nu, mäta upp hans mat osv, äta lunch, gå på en timmes promenad, sortera tvätt och en massa annat så det är dags att lämna datorn ! :)




Han ser mycket snällare ut i verkligheten ! :)

Måndag

Hej på er !

Idag är det Måndag och en ny vecka.. Jag som hade planerat sovmorgon idag för att bli en lite mindre trött & sur människa kunde inte sova. Grr

Jaja, Dagen har gått bra ändå och jag har diskat, dammsugit och allt det gamla vanliga innan vi gick ut på en långprommis till Mjölkuddsberget och motionsslingorna där. När vi kom in igen kom Emma och hälsade på. Vi drack kaffe, surrade om lite allt möjligt och så fick hon mina anteckningar och instuderingsblad på kursen jag nyss läste klart som hon ska läsa ikapp nu eftersom hon börjar i samma klass som mig imorn :) Kul !

Nu har hon då nyss farit hem och jag tror att jag snart ska gå ut med hunden.. Emil hade svinont i smalbenet idag typ som benhinneinflamation ungefär så jag tänkte låta honom slippa promenaden. Sen blir det att börja med maten, Ska laga Kebabgryta idag som jag inte har ätit på säkert 5 månader så det ska bli skitgott :)

Fuck

4 år till med Alliansstyre, Vad ska man säga ?


Jag hoppas att ni som röstade på dem inte blir förvånade när dem gör allt tvärt emot vad dom lovat precis som förra året och att ni inte kommer med några klagomål när ni inte får någon hjälp vid sjukdom, arbetslöshet eller när det händer er något annat jobbigt här i livet för då är ni inget värda längre. Men så länge ni är på topp, jobbar 110% och betalar in er skatt som kan gå till dem som inte behöver den så kan jag bara Gratulera.


Jag måste dock tillägga att jag inte alls är särskilt förfärad över SD's numera medlemsskap i riksdagen, Det är folkets val och bevisligen tyckte 500.000 och säkerligen fler att dem och deras åsikter behövdes. Jag känner endel som ville rösta på dem men ändå valde rödgröna blocket för att försöka få bort alliansen.
Jag tycker ändå det säger endel att dem fick fler röster än gamla inkörda partier.
Jag menar, Hur länge tycker de andra partierna egentligen att man ska fortsätta med den massinvandringen vi har nu - Vem tjänar egentligen på det och hur ska det motverka bostadsbristen, arbetslösheten, segregationen, socialbidragskostnaderna och kriminaliteten. Ja kriminaliteten, nej det är inte rasistiskt av mig att säga det för att utanförskap, fattigdom och arbetslöshet föder kriminalitet. Det kan inte komma som en nyhet för någon.



Söndag

Goddag kära läsare !

Idag är jag nåt infernaliskt trött - Som vanligt. Har fan inte tagit en enda sovmorgon på 2 veckor. SNARK. Jag försöker att somna om efter morgonpromenaden och försöker att ta någon powernap mitt på dagen men det går inte, Känns som om jag är övertrött :S

Nåväl.. Det spöregnade då imorse så pysen stod och såg sur ut i trapphuset och ville inte gå ut, Sen höll han sig kloss mot mig under paraplyet hehe sötis ;D

Sen har jag då dammsugit och plockat undan lite här.. Måste diska och duscha men sen ska jag fan inte göra nåt mer ansträngande idag, Behöver inte ens laga middag för att vi ska till Mamma och bli bjudna på Palt och fyfaaan vad gott det ska bli !! :D

Bäst jag sätter igång nu, Borde äta lunch oxå men det blir nog någon form av råkost haha, orkar inte laga nåt :)

Det är nu det gäller...

Sista chansen nu Sverige.. Ska vi ge Alliansen fyra år till på sig att rasera Sverige eller ska vi tillbaka till den regering som bryr sig om sin befolkning ?

Rösta med hjärtat

... Och hjärtat, Det sitter definitivt inte på höger sida !

Lördag kväll

Hej på er !

Här regnar det som tusan, vilken tur då att det var Emils tur att gå med Oden hihi :)
Idag vid lunch var vi alla tre lite över en timme på promenad uppe på Mjölkuddsberget och skogarna där omkring. Och så har vi varit duktiga och dammsugit, skurat, dammat mattor, dammtorkat hela lght och torkat alla golvlister.

Sen har Ida & Niklas vart på besök och till det hade jag bakat Chokladfudgekaka som var supersmarrig ;) Recept kommer !

Hade ingen lust alls att laga någon middag idag så jag frågade Mamma om dem inte skulle bjuda oss på Palt men dem hade inte tid förrän imorn så det var bara att ställa sig vid spisen ändå. Lagade en jättejättegod och enkel kasslergratäng :)

Får se vad resten av kvällen har att bju på, Ingenting planerat iaf !

IDIOT !!!

Nu är jag så förbannat upprörd så ni ska få höra..

Jag är ute och går morgonpromenaden med Oden här på Porsön där folk tror att det är deras mänskliga rättighet att ha sin hund lös vind för våg och skita i att ta något som helst ansvar för den eller sig själva som hundägare.

Det går en lös Golden Retriver en bit framför oss som plötsligt vänder sig om och i samma sekund som den får syn på oss rusar den rakt fram skäller och gör utfall mot oss.. Jag skriker åt den att försvinna och typ viftar mot den medans ägaren står kvar och lite halvhjärtat ber den att komma tillbaka varpå jag skriker åt ägaren att förfaan ta fast hunden. Hon ber den komma igen och den springer tillbaka till henne, vänder och rusar rakt fram mot oss igen, fortsätter skälla och göra utfall. Värt att nämna är att Oden står helt still, rör inte en min, gör inte ett ljud.

Jag skriker igen till ägaren att förfan ha hunden kopplad om hon inte har kontroll på den. Hon ropar lite till och tar sedan hunden i örat och viskar nåt åt den. Grattis !

MEN SEN.

Då frågar den förbannade idioten MIG om MIN hund är farlig ?!?!?!
Jag: VA ?!
Hon: Ja är din hund farlig ?
Jag: Men min hund står ju förfan helt lugn och det är DIN hund som springer fram till oss och skäller som en galning !
Hon: Ja men sånt kan ju hända.
Jag: NÄ sånt ska INTE hända. Om du inte har kontroll på din hund så ha den fan inte lös !

Alltså.. Jag blir så sjukt arg. Hennes hund gör utfall mot min men undrar om det är min hund som är farlig ? Som att då kan ju hennes hund gott få springa fram till oss hur mycket som helst så länge min hund inte är farlig för hennes. Sen tycker jag att det är det minsta man kan begära att man hämtar sin hund, skäller ut den, ber mig om ursäkt och sedan kopplar den.

Tror ni att hon hade frågat samma sak om jag haft en bichon frisé. Det tror inte jag. Jag är så förbannat less på alla fördomar. Det finns ingen anledning att titta snett på min hund som går lungt och fint och inte ens bryr sig om din hund, för att den råkar vara av en ras ni inte kan tåla.

Ni har ingen rätt att släppa fram era aggressiva hundar mot oss för att eran hund är av en "snäll" ras. Hur kan ni vara så dumma ?! Tror ni på allvar fortfarande att alla hundar som en gång för 200 år sedan användes i hundkamper skulle vara farliga idag ? Tror ni på allvar att bara för att en hund är en berner sennen, labrador eller en golden retriver så är den automatiskt ofarlig?

Beställning

Detta beställde jag alldeles nyss hem. Egentligen helt onödigt men jag ska sätta ut lite grejer på Tradera i helgen så det blir jämnt :)





Oldies

Alltså.. Nivet att jag är lite lillgammal av mig.

Okey ganska mycket då.

Jag har lixom bevisat det för mig själv några gånger idag.

Jag sitter vid tvn och kollar Nyheterna när Emil sätter sig brevid mig och säger efter ett tag
Emil:Fyfan.. Här sitter vi båda två en fredagskväll och kollar på nyheterna.
Jag: Tyst jag vill höra !

Sen gnäller jag om att det är så dåligt att jag inte kan betela på H&M med mitt kort och måste ta månadsfaktura för; Man vill ju att pengarna dras direkt.

Sen säger jag att jag inte gillar Everlast, Three doors down och såndär ny rock eller vad det nu kallas.

My god

Snaaaaaark, Undra varför jag absolut inte har någon lust att ge mig ut på en 8km cykeltur efter att ha varit ute och promenerat i 1 timme ?!





Fredag !

Godmorgon på er !

Imorse drömde jag att det var Lördag och tänkte att aaah vad skönt att få sova vidare.. Men nej, så var inte fallet :(

Jag har sovit till 08.30 iaf men sen blev jag väckt av en ylande hund - Inte våran dock utan grannens. Tröttsamt nanting. Menmen, det var bara att stiga upp !, Har ätit frukost och städat undan i köket och dammtorkat i badrummet. Ska plocka undan i vardagsrummet nu oxå innan det är dags för en långprommis med hundis. Jag har ju som sagt prov på skolan idag så jag ska cykla dit där vid 12.30 så tills dess måste jag vara klar :)

Imorgon kommer Ida & Niklas hit och han är som sagt allergisk så jag ska dammsuga, skura, dammtorka och damma mattorna antingen idag eller imorgon. Borde ju baka nånting oxå så det finns nåt att bju på men vad har jag inte kommit underfund men ännu :)


Mäns våld mot kvinnor

Jag saknar verkligen att ha Kuriren vid köksbordet varje morgon men tyvärr är det såå dyrt att ha dagstidning så nu har jag hör och häpna börjat lyssna på radio istället när jag äter frukost ! P4 såklart ;D

När det var dags för nyheterna berättade dem att var tredje vecka blir en kvinna mördad av sin make/sambo/partner här i Sverige. VAR TREDJE VECKA ! Det blir typ 17 om året och hur sjukt är inte det ?

Sjukast av allt är dock att den kvinnan som nu senast hade blivit mördad hade anmält sin man 6 gånger för misshandel men poliserna hade aldrig gjort nånting ! Ingen riskbedömning, inget besökförbud, inget skydd - Ingenting.

Nu pratar man iaf om att man ska införa denhär riskbedömningen som skall ta hänsyn till om våldet blivit värer, mer upptrappat och med tätare intervaller för att kunna "förutspå" om det finns en mordrisk.



Varför tar man inte sånt på allvar ?

Helstekt Kyckling - Recept

Nu kära läsare ska ni få ett recept på en riktig festmåltid, Detta var alltså otroligt gott. Och doften som spred sig i hela lägenheten... MUMS ! :)

En helt okey vardagsrätt alltså ;)



En hel färsk kyckling på ca 1,2 kg
Olja & Soya

Kryddsmör:
25g smör
1-2 msk herbes provencale
Salt, Peppar, Grillkrydda, Lökpulver och Chili

Stuffing:
2 skivor vitt bröd
1/2 liten gul lök
2 vitlöksklyftor
2 msk pressad citron
1 msk soya
1-2 msk olja
Lite sambal oelek
Salt & Peppar

1.  Vid "rumpan" på kycklingen öppnar du upp skinnet och petar in så att det öppnas en ficka utöver bröstfileérna, Där stoppar du in kryddsmöret och försöker gnida ut så det kommer överallt.

2. Riv sönder brödet, finhacka löken och pressa vitlöken. Blanda med alla övriga ingredienser och låt det stå och safta till sig. Fyll sedan hela innsidan med fyllningen, Pressa ner det så att allt ryms.

3. Olja eller smöra botten på en ganska liten ugnsform så att kycklingen ligger trångt. Pensla kycklingen med olja & soya.

4. Grädda på 175-200 grader på 1,5-2 h beroende på värme och storlek på kycklingen. Om den börjar se mörk ut så lägg över folie så bränns inte skinnet. Jättenkelt är att använda en kötttermometer som skall visa 80 grader när kycklingen är färdig. Annars får man helt enkelt skära och kolla när den är färdig.

Ta sedan skyn från kycklingen och lite av fyllningen som du kokar upp en sås på. Servera med sallad och ris.

D E L I C I O U S !!!

Redan Torsdag !

Hur sjukt fort har inte den här veckan gått då ?! Känns verkligen inte som att det är Torsdag idag men tänk för de är de ;D

Imorn Fredag och prov för min del. Hoppas det ska gå bra, Känns faktiskt lite "svårt" den här gången med tanke på att jag bara pluggat hemma, När man är i skolan och lyssnar på en lärare får man ju ganska snabbt en uppfattning om på vilken nivå det är och vad som är viktigt, vad man ska fokusera på att lära sig ordentligt. Nu har det mer blivit att jag försökt lära mig ALLT så jag hoppas att det inte bara blandas ihop och bli pannkaka :D

Har då tagit mig sovmorgon idag och sovit till hela 08:30 :D Sen börjat det eviga plocket här hemma som att plocka undan i köket, disken osvosv. Har sängkläderna ute på vädring och soporna ihopplockade. Efter att jag varit på lunchpromenaden med Oden ska jag gå med soporna och cykla till affären - Försöka hålla mih borta med andra ord så han får lite ensamhetsträning även idag.

Sen blir det nog att påbörja middagen i god tid, Ska nämligen laga helstekt kyckling idag för första gången. Ska fylla den med massa gojs och stoppa in kryddsmör under skinnet bland annat. Skulle tydligen bli sjukt saftigt & gott så jag håller tummarna för det :)



Knopfria dagen

Som rubriken lyder har jag inte gjort många knop idag.. Har haft en såndär dag då allt känns tråkigt och trist å blä och jag vill bara gå och sova. Ungefär så.. Har fan inte ens fått nån middag lagad så de blev Korvguuuvers, Korvgubben med andra ord. Tog ett skrov, cola och en smältost. Mummiluttan var de :)

Men ändå, Nu när jag sitter här och skriver att jag inte har fått nå gjort idag så kommer jag på att jag har åtminstone jobbat, duschat, dammsugit, diskat, skrubbat badkaret, rengjort själva foten på toastolen och torkat av alla rör i badrummet så jag har kanske underskattat mig själv lite ;D

Emil & Oden for och köpte mat så jag kunde sova en stund och få ordning på humöret som han sa ;) Sen har de varit lugnt sen dess, Dem har varit ut på en långpromenad och då städade jag här hemma och såg tv :) Är förjävla hungrig nu trots skrovet till middag så jag måste göra mig nå kvällis och en stor kopp te med honung för ont i halsen har jag oxå :(


Jobb

Idag ska jag jobba.. Men bara 2,5h, Börjar kl 11 men var ändå tvungen att stiga upp kl 07 för att hinna med allt. Duschat och gett mat åt hunden har jag redan gjort, Just nu sitter jag och äter frukost och sen måste vi ut på en långprommis. Tydligen så är Oden en riktig liten fjant vad gäller vädret, Nu imorse regnade & blåste det ju och då hade han gått en bit bakom Emil och sett sur ut hela vägen, knappt velat gå men när dem var påväg hem igen sprang han nästan haha. Synd för honom då att det kommer vara kallt och jävligt närmsta halvåret :) Tänker då inte köpa nåt täcke åt honom innan det är kallt på riktigt.


Själv ska jag oxå vara lite kräsen med vädret idag och ta bilen, Kändes inte så lockande att cykla :D



Kom igen

Jag kommer inte att sluta tjata, det är 5 dagar kvar - GÅ OCH RÖSTA !

Dessutom hoppas jag att ni inte går på allt det Moderatskitsnack som florerar bland alla storbloggare. Givetvis röstar man blått när man sitter på ett flashigt kontor i Sthlm och tjänar stora pengar på att blogga om alla dyra kläder man köpt. Men lever man i en lite mindre exklusiv del av landet - Där man faktiskt arbetar på jobbet, där det hör till det vanliga att pendla 10 mil om dagen, där man har en jävla tur om man faktiskt får ett fast jobb, där det inte finns några utbildningar att välja & vraka bland och där man inte bara kan "starta ett företag" som om det vore den enklaste sak i världen för att det inte finns någon marknad.

Alla vi som hankar oss fram på ett deltidsjobb, ni som steker burgare för 86 kr i timmen, vi som sliter på med att städa upp efter andra för 90kr/h, Ni som kämpar er genom månaden på springvikariat - Nya arbetsplatser varje dag och personal som inte ens ids lära sig ditt namn. Ni som dagarna i ända torkar andras skit, byter blöjor, duschar okända människor för att ni bryr er och vill hjälpa - Sånt som andra inte skulle göra för alla pengar i världen och ni gör det tillochmed med en alldeles för låg lön.

Ska vi bli nekade dem bidrag och den hjälp det finns för att vi är LATA när vi inte får ett heltidsjobb, Lata som inte har råd att pendla så långt att lönen inte räcker till, Ska man få höra att man är en parasit på samhället när man är sjuk, gravid, mammaledig eller något annat som hör livet till ? Är det rimligt att dem som har ett otroligt tungt och utslitande jobb ska förväntas kunna jobba lika länge som en kontorist ?

Är meningen med livet pengar, pengar och pengar ?
Är vi människor bara små slavar i samhället vars enda uppgift och syfte är att jobba, jobba och jobba.

Jag tycker inte det.
Rösta rätt, Rösta rött.

Hurtta Collection

Tänkte tipsa om det halsband och koppel vi har åt Oden, Dem är verkligen bra så dem är jag jättenöjd med.

Jag tycker bäst om ordentliga koppel både för att dem ju såklart är stadigare och mer rejäla men även skönare att hålla i. Innan vi hämtat hem honom hade jag ju ingen aning om hur mycket han skulle dra i kopplet och eftersom Troja drog väldigt mycket ville jag helst ha ett ordentligt koppel nu med ifall att Oden också skulle göra det :) Tycker det är lika bra att köpa ett koppel man vet kommer hålla förevigt typ än att behöva köpa flera sämre.

Det kommer från Hurtta Collection, Finns som ni ser i flera färger och även i en smalare modell och olika längder. Vårat är 3cm brett och vi har det blå/svarta :) Kostade 198 på Dyr-Djurmagazinet men finns mycket billigare på olika internetsidor.



Till det har vi ett matchande Hurtta Collection halvstryp. Det är vadderat och jättemjukt på insidan så det verkar skönt för hunden. Om man vill ha ett halsband med strypeffekt kan jag dock inte rekomendera detta då det knappt stryper åt alls. Visserligen drar ju inte Oden nånting men jag tycker inte det verkar göra det ändå.
Det kostade 189 men finns som sagt billigare på internet. Finns även utan stryp.




Tisdag

Godmorgon på er !

Här är vi uppe med tuppen eftersom jag hade tvätttid från kl07. Har tvättat kuddfodralen och filten från soffan och så blev det en maskin kläder oxå. När jag var nere i tvättstugan gjorde Oden stora framsteg - Han gick nämligen och la sig i sin säng när han var ensam, Tidigare har han bara stannat i hallen och lagt sig på dörrmattan och väntat. Så det kändes skönt :) Egentligen hade jag tänkt åka till skolan idag och lämna igen en bok samt betala för den jag ska låna nu men Mattias hade inte tid att köra mig och det kändes så onödigt att starta bilen bara för att fara dit och tillbaka så då tänkte jag cykla men då kom jag på att jag hade tvätttid och sen blev jag typ lat och ja det verkar som om det får vänta till på Fredag då jag ändå ska dit och skriva ett prov :)

Kanske skulle ta sig i kragen och dammtorka oxå, Det är inte länge sen jag gjorde det sist men jag tror att Emils syster och hennes karl skulle komma och hälsa på i veckan och han är allergisk så det vore ju bra att avlägsna lite hundpartiklar :)


Idioter

Vet ni vad jag hatar som FAAN ?

Människor som går med sina hundar lösa, VARFÖR gör ni det ?
Tror ni på allvar att ni vet hur eran hund kommer reagera i precis alla situationer ?

Det är så jävla irriterande när man själv har en hund som aldrig drar mot andra hundar men så kryllar det ändå av oansvariga idioter som bara låter sina hundar springa fram till vem som helst. Eller som när man kommer cyklande och så får nån lös jävla hund för sig att helt plötsligt gå lite sicksack och ta upp precis hela vägen så man håller på att köra på den.

Sen har jag även erfarenhet av att ha hund som drar som fan mot exakt allt och man tränar som fan för att få bort det åsså låter alla idoter sina hundar springa rakt fram ?! Det är ju skitbra. Tänk om min hund hade varit aggresiv som fan då ? ÅÅÅH ja ni märker ju hur irrterad jag är.

Som nyss, Går på vägen och ser på låångt håll att 2 gamlingar går med sin Border Terrier lös - Inga planer på att koppla den trots att vi kommer närmare och närmare varandra. När vi är hur nära som helst säger dem "Näää, det där är ingen Border Terrier" och först då kopplar dem den?! Jamen vad braaaaa.. Jag har alltid hört att bara 2 hundar är av samma ras så kan aldrig något hända när dem möts. Jävla korkskallar.

En stund senare kommer ett par med en större hund.. Varken koppel eller halsband har dem på hunden. Så då tar gubben och sliter lös ett avspärrnigsband i plast från ett vägarbete och knyter det runt halsen på sin hund ?. Hur jävla dum är man när man inte ens tar med sig ett koppel ut ?!

Tänker ni någonsin på att löptikar och hanar inte är en så bra kombo, att det finns hundar som är både rädda och aggresiva mot andra, att det är jävligt vanligt att hane/hane eller tik/tik hamnar i bråk, att en ostabil hund helt plötsligt kan springa fram och bita tillochmed döda en annan hund. Tänker ni på alla hundrädda människor ?

Tänker ni på att eran hund kan skada och skrämma andra ? Och om ni nu inte bryr er om andra - Tänker ni åtminstone på att eran hund kan bli skadad, skrämd, påkörd etc ?

Måndag

Så var vi inne på en ny vecka igen.. Det blev ingen sovmorgon för mig idag men har sovit ett tag på soffan imorse iaf ;D

Nu verkar äntligen Oden's klo ha läkt ordentligt.. Han har då gått utan skydd på tassen imorse och på lunchpromenaden utan att det har rivits upp så det känns jätteskönt att kunna vara ut på långpromenader igen. Jag har verkligen (tro det eller ej) saknat det under helgen, Vi brukar ju annars gå en timme varje dag där vid lunch och det är ju så skönt & fint väder nu på hösten så det var välkommet att kunna göra det idag igen :)

Provade att lämna honom själv en liten stund efter det och det gick bara bra. Måste träna mer ikväll och varje dag resten av veckan. Känns bara så jävla svårt att veta vart man ska fara iväg i typ en timme ? Idag gick jag då med lite sopor, bokade tvätttid och sånt.


Här får ni en bild på när Oden leker med sin aktiveringsboll. Måste säga att han är jävligt lam när det gäller att busa - Brukar försöka liva upp honom lite så han ska fatta att det är en lek men nä.. Han verkar inte tycka det är roligt att jaga bollar eller pinnar, inte bita på tuggben och den här bollen går han typ sakta efter och puttar lite försiktigt med nosen haha och när man försöker leka med honom och en boll här inne går han typ fram till bollen och nosar på den och går iväg. Men hursomhelst är ju den här bollen väldigt stor så hela hans frukost/middag ryms i den så då får han ju jobba lite extra för maten :)

Tjoho

Tjohoo... Idag börjar första avsnittet av årets "Ensam Mamma Söker"

Jag älskar såna här program... Undra om det är nån lika blåst fjortis med nu som förra årets Helena ;)

Maat

Jag har ju blivit jättedålig på senaste att lägga in recept... Eller ja jag har varit dålig på att överhuvudtaget laga nån mer spännande mat än typ det enklaste jag kan komma på haha.. Har inte alls haft nån inspiration. Har ju varit så mycket med allt annat också på senaste.

Men här kommer gårdagens middag. Jag åt Tonfisksallad och Emil han åt baconlindade hotdogs med pommes.


Det vita där brevid är en klick creme fraiche, sambal oelek och kryddor som jag sedan rörde ihop till en dressing.




Till brunch idag blev det såklart Amerikanska Pannkakor :)
På mina hade jag sirap och kanel, Muums !

Done

Såja.. Då har man gjort bort röstningen. Hade hunnit samlas endel folk där innan det öppnade - Mest pensionärer och så jag då haha.. Alltid är det Jag & Pensionärerna som kommer innan saker och ting har öppnat. Jag gör det dock inte med mening utan är bara hopplöst tidspessimistisk och tror alltid att man måste åka mycket tidigare än vad man egentligen behöver. Dessutom träffade jag Tilde där eftersom hon jobbade med röstningen :)

Så surt att jag går skola samt har Oden för jag blev ju oxå tillfrågad att jobba där och det är dubbelt så bra lön som när jag jobbar på Maid så det hade vart nice :)

Hursomhaver.. Jag gick till Theshoppen efter det och inhandlade nytt the. En påse Chai och en Sfinxblandning som smakar äppel & kanel. En sväng förbi affären och hämtade ut ett paket (En stor Aktiveringsboll från Nina Ottoson) och köpte en Loka åt Emil :)




Det var den stora modellen vi köpte (15cm) fast en röd och blå :)

RÖSTA !

Idag tänkte jag åka och förtidsrösta, Ids inte köa och trängas på valdagen direkt :)


För mig är det självklart att rösta då det kan förändra Sverige så otroligt mycket på både bra och dåliga sätt. Som när Moderaterna vann nu sist efter en lång tids Socialdemokratisk regering. Hur jävla mycket har inte blivit sämre egentligen ?

Dem lovade såå mycket och gjorde allt tvärt om.. Massor av skatter höjdes (förutom de rikas), bensinpriset skjöt i höjden, massvis av obotligt sjuka och tillochmed döende människor utförsäkrades och sattes utan inkomst för att dem "var friska nog att jobba". Reglerna skärptes för medlemsskap i a-kassan, medlemsavgiften blev högre och ersättningen lägre. På arbetsförmedlingen blev också reglerna skärpta och man fick läsa om många familjer som splittrades för att Mamma eller Pappa var tvungen att flytta till Göteborg för att jobba. Alltså jag vet inte med er men jag vill inte leva i ett sånt Sverige där man ska straffa och tvinga människor till allt och där man på allvar tror att folk är arbetslösa med mening. Att dem sjuka bara är lata och att man därför kan skita i deras läkares utlåtanden och deras sjukdomars utveckling.

Nej, För mig är det självklart att rösta på Socialdemokraterna som ser till alla, även den lilla människan. Alla kan inte vara friska rika, välutbildade högavlönade direktörer i Stockholm - Sverige ser inte ut så och då kan man inte heller forma alla regler utefter det.

Jag vill att privatiseringen ska avskaffas - Ingen ska kunna tjäna pengar på en annan människas sjukdom. Någon rikskapitalist i Stockholm skall inte kunna köpa upp våra äldreboenden och driva dem för egen vinnings skull utan att ha varken kunskap eller inblick i hur personalen och våra äldre har det. Det är sjukt att man i Sthlm tex har stängt ner hur många vårdcentraler som helst i förorterna men byggt en massa nya på Lidingö för att det är där man kan tjäna pengar, där folk är beredda att betala mer för sin vård - för att dem har mer pengar.

Vi behöver inga mer friskolor och vi behöver inte en massa privata läkarmottagningar, dagis, äldreboenden osv. Det leder bara till att vi blir nya USA där dem rika som har råd att betala för sig kan få bra utbildning & vård medans dem som inte har det lika gott ställt får nöja sig med det före detta kommunala som då blivit så utkonkurerat av all privatisering att dem inte längre kan erbjuda tjänster som är nåt värt.

Förstår ni vart jag vill komma ? Jag vill ha bort alliansen från regeringen för att dem ökar klyftorna i sverige. Dem som redan har det bra får det bättre och dem som redan är utsatta får det ännu sämre. Jag vill att alla ska erbjudas samma vård, samma utbildning, samma kompetenta läkare & lärare. Är det inte det som vi alltid har tyckt är det bästa med sverige ?! Att alla har samma rättigheter & skyldigheter.

Inte förrän alla sociala grupper använder sig av samma kommunaal skola, kommunal äldrevård, landstingets sjukvård etc kan man kräva att kvalitén ska höjas.

Varesig ni håller med mig eller inte - Gå och rösta ni med. Det är varje persons skyldighet som bor i ett demokratiskt land. Allas röst gör skillnad och varje röst som aldrig läggs hade kunnat förändra resultatet !


Godnatt

Godnatt på er !


Sandor /slash/ Ida

Idag har det blivit mycket innesittande... Istället för flera timmars promenerande har det bara blivit korta rastningsrundor med Oden då vi verkligen inte vill att "snittytan" på pulpan ska rivas upp igen och det är så lätt att bandageringen lostnar när man är ute.

Så vi har fått gå skift här hemma för att alltid nån ska va hemma och kolla så han inte är där och slickar upp det eller nåt sånt. Jag har hunnit vara på Apoteket och köpa huvudvärkstabletter, flourtabletter och operationstape. Var även till kvantum och köpte tossipapper. Tvättat kläder, lagat mat och diskat x2 är väl i övrigt det enda vettiga jag gjort idag ?. Åsså har vi suttit ute i solen lite - Tänkte att då får ju vovvis åtminstone känna lite lukter, titta på lite folk, lyssna på lite ljud och ja nivet... Inte bara sitta inne hela dan.

Kl 19 parkerade jag rumpen i soffan för att se Sandor /slash/ Ida i brist på annan sysselsättning och den var ju inte så hiskanes dålig faktiskt.. En såndär lagom film när man bara vill sitta och slöglo på nåt :) Tror det blir att se en film till ikväll.. Emil är inte hemma och det började flera st på tv kl 21 så det finns att välja på :)




Filmen får 2,5/5 av mig :)

Lördag

Fan inte får man en lugn helg nu heller.. Pulpan börjar blöda igen så när man går ut eftersom de antagligen rivs upp mot vägen så det var bara att sätta på nytt bandage. Som tur var har han varit jätteduktig och inte tagit bort det inatt men mindre turligt var att operationstapen såklart tog slut nu imorse. Så fick ta vanlig tape och sätta en  bajspåse runt så vi skulle kunna använda samma bandage när vi kom in igen.

Har läst på en massa forum och sånt att det brukar blöda 2-3 dar om det skrapas upp eller hunden är där å slickar och man kan ju som inte skita i å gå ut med hunden så.  Så nu är det bara hålla koll så han inte är där å slickar, ha bandage hela tiden, bara ta lugna korta promenader och vara på apoteket och köpa mer tape.

Emil hade väl tänkt fara ut me nå kompisar ikväll men jag hoppas verkligen att han inte gör det för jag blir så jävla hispig när jag ser en massa blod och kan absolut inte vara lugn och hålla fast en hund som försöker smita lösa samtidigt som man ska lägga runt bandage på plats och sen dessutom kunna tejpa fast det :S


Nåväl.. Jag är då trött och hade gärna legat å sovit nu men Emil har ju tagit morgonpromenaderna hela veckan så nu var det min tur. Så jävla typiskt vi hade ju tänkt få sova ut nu eftersom vovvis oxå är lite morgontrött av sig men vågar inte lämna han själv med bandaget.

Ja.. Jag har tvätttid idag oxå.. Vilken rolig dag ;p



Vi tog så lite som det nedersta strecket och ändå gick det som det gick, Han måste ha väldigt långt utväxta pulpor och vi tänker aldrig mer klippa själv ! :D

Tyypiskt

Asså vetni, Jag hade tänkt skriva här i bloggen hur bra det har gått idag. Oden har varit själv hemma när jag var på skolan och skrev mitt prov och det gick jättebra ! Provet gick oxå bra och jag ska jobba hemma hela nästa vecka eftersom dem läser en kurs jag redan har gjort så då får vi mer tid att ensamhetsträna.

Det har gått jättebra ute som vanligt och det har gått bra med allt hela dan helt enkelt. Tills vi skulle klippa klorna och råkade klippa i en pulpa ! GREEAT. Oden lider inte av det förutom att stackarn har ett trosskydd och papper fastlindat med operationstape runt tassen haha och när vi ska gå ut måste vi ju sätta typ en strumpa på där. Men vi lider - Emil för att han känner sig såååå hemskt som råkade klippa och jag lider för att det blev bloddroppar/tassavtryck i hela lägenheten och överallt och det slutade aldrig att blöda och allt det här hände mitt i middagen (Jag är ju suuuperkänslig på blod). Men som tur var skulle ändå Mamma och dem komma hit och träffa Vovvis idag så jag bad dem köpa med blodstopp och sån självhäftande bandagetape.

Det verkar ha slutat blöda nu men det börjar säkert om igen när vi går ut på sista kvällspromenaden. Förhoppningsvis inte men då måste vi iaf ta bort det gamla "bandaget" och sätta dit blodstopp och nytt runt det. Hoppas han inte biter bort det inatt iaf. Kan ni tänka er så duktig han är ? Hur många hundar låter en stor pappersklump sitta tejpar runt tassen i flera timmar bara för att man sagt åt honom ett par gånger när han börjat slicka där ?

Det gick föresten skitbra för honom när Mamma, Mattias & Markus kom hit oxå. Han är sååå himla lugn alltså. Jag är jättestolt över honom :)

Tips - Müsli

Kommer ni ihåg bröden jag tipsade om ?

Då sa jag ju att jag skulle tipsa om müsli oxå.. Det har fallit lite mellan stolarna om man säger så, men bättre sent än aldrig ;)

Min absoluta favorit är Axa's Osötade Äppel & Kanelmüsli.
Har ätit den i flera år nu och tröttnar inte eftersom att den är god som den är men jag brukar variera med att tillsätta lite olika saker som mer russin & kanel, solrosfrön, pumpafrön och torkade tranbär. Vad som finns hemma och jag är sugen på helt enkelt :)

Jag tycker att den är så god för att den inte blir sådär uppblött och geggig lika snabbt som annan müsli, den är väldigt mättande och riktigt nyttig. Dem flesta andra müslisorter med frukt i typ tropisk och allt vad dem nu heter brukar ha typ 10 olika tillsatsämnen, socker, olika sorters sirap, vetemjöl, bakpulver och en massa annan skit i så den här är överlägset bäst :) Tyvärr kostar den lite mer men den räcker länge eftersom den är så mättande.



Kolla den imponerande innehållsförteckingen, Inga tillsatser och som sagt osötad.

Havregryn, rågflingor, veteflingor,
rostade kornflingor (kornmjöl, vetemjöl, kanel, salt)
russin 5%, solrosfrön 5%, torkade äppelbitar 4%.
76% Fullkorn.


När inte min favorit finns brukar jag i nödfall ta Axa's Dinkemüsli med bla. Fikon & Hallon.



Den innehåller:

Havregryn, rågflingor, dinkelveteflingor 15%, veteflingor,
rostade kornflingor (korn, socker, salt, malt), fikon 7% (fikon, rismjöl),
pumpafrö 6%, frystorkade hallon 2,5%, linfrö2%.

Fullkorn 82,5%

www.axa.se kan man se vad alla deras produkter innehåller och hitta tips på bra frukostar, olika grötrecept och en massa mer :)

PROV !

Kl 12 idag ska jag befinna mig på Lernia (skolan) för att skriva vårat allra första prov. Eller skriva, Vi gör dem på dator och vad jag förstod skulle det vara frågor eller påståenden och så skulle man sen kryssa i rätt alternativ. Känns nervöst när man inte vet ännu vilken nivå proven ligger på men jag tror det ska gå bra ! Så på Måndag börjar jag nog med Dryckeskunskap medans de andra läser Näringslära som jag redan har betyg i från Gymnasiet.

Ska bara göra mig iordning så ska vi som vanligt ge oss ut på en timmes promenad så ska det FÖRHOPPNINGSVIS gå bra att vara ensam hemma för vovvis. Han brukar vara helt slut när vi kommer in så jag kan åtminstone hoppas på att han lägger sig och sover.


Dessutom är det ju Fredag idag ! Har inte tänkt på det förräns nu, man blir ju så dagvild av att vara ledig lite mitt i veckan. Skönt med helg.. Inte för att det spelar så stor roll med tanke på att jag bara haft typ 2 timmars skola på hela veckan men helg är ju alltid helg :)


Nä nu måste jag byta om så vi kan bege oss ut ! Tror vi promenerar bort mot Aurorum idag oxå !



Grisen ;D

Haha och på tal om det, Kärt barn har många namn. Hittils kallar vi honom för Grisen, korven, trutas, puffi och en massa annat. Givetvis inte när vi ska kalla på honom då men annars :)

Att Tröstäta

Nu har jag pratat med Odens förre ägare, Som var påväg till Göteborg och därifrån kommer han väl mest troligt att ha med sig en ny hanhund så då kändes det bara som om luften gick ur en igen. En möjlighet mindre typ. Han skulle ringa upp när han kom hem dock så.. ja.

Jag vet faktiskt varken ut eller in just nu. Känns bara så ååååååh som att man vill börja gråta och fråga vad man har gjot för att hamna i en sånhär situation.

SÅ... Jag ska tröstäta. När vi far och handlar om en stund ska jag ha en marabou sensation Cookies & Cream. Typ ostbågar och lösviktsgodis. Har dem inte Cookies & Cream ska jag allvarligt talat lägga mig ner och dö. Nej kanske inte så allvarligt men nu vill jag bara sätta mig i soffan, tycka synd om mig själv och se på alla bra program som går idag !! Vem vet mest, Halv åtta hos mig, Idol och Kniven mot strupen.
Tjohoo helkväll vid tvn :D

O
ch på tal om Idol, Har ni fått nån favorit hittills?
Jag älskade Alice som sjöng Samson, Hon som bagge hittade "själv"


Ps. Det är jävligt praktiskt att Emil alltid tar eftermiddagspromenaden för då hinner jag laga mat, plocka undan efter middagen och dammsuga ifred. Lyx :)


Try it, You'll like it !!

Hothot

Note to self; Ge dig inte ut på en timmes promenad i alldeles för varma kläder i stekande sol om du inte ätit något på förmiddagen. Pjuh, Kändes typ som om jag skulle svimma där på slutet. Var verkligen varmt ute idag och vi gick då en riktigt bra bit ! Ner förbi beijers och så längs den nya cykelvägen där vid dollarstore och upp förbi hela aurorom och så hem igen genom universitetsområdet.

När jag kom in stekte jag en omelett til lunch och sen har jag kikat runt en stund här vid datorn. Ska gå ut med soporna nu och vara ute en extra stund så Oden får träna på å va själv. Imorse sov jag då vidare 30-45 minuter efter att Emil farit och det gick bra.

Måste faktiskt sätta lite fart nu kom jag på, Klockan är ju redan 14 och jag måste ensamhetsträna, diska, laga middag och duscha. Efter vi ätit ska jag åka och handla mat och så behöver det dammsugas IGEN. Snacka om att djur drar in mycket skräp men Emil har typ satt en gräns att jag inte får dammsuga mer än en gång om dagen för att det är sjukt ? haha..

Nåväl.. Göra nytta var det :) Jag är föresten sjuuuukt sugen på Pizza till middag idag, var det igår oxå men kämpar på och lagar mat själv istället ;p



Mysko bahia

En sak som jag och många andra säkert har märkt är att när man går igenom något jobbigt så ökar läsarantalet lavinartat. Varför är det så ? Varför vill folk så gärna läsa om det dåliga men det roliga är inte så intressant. Skumt

Vad händer här hemma då ? Idag har vart en bra dag på Hund-fronten. Utomhus är allt perfekt, jag har varit ut flera gånger idag snabba svängar typ gått med soporna, hämtat posten, bara stått på balkongen och lyssnat vi har dock en såndär säkerhetsdörr så det är svårt att höra igenom om han ylade eller om han faktiskt var tyst. Han går mer runt själv och har inte pipit eller ylat nåt idag.

Sedan kom en kompis till Emil hit och det är den första människan förutom oss Oden träffar här och det var så kul för man såg verkligen hur han tänkte när han hörde dörren öppnas och kollade som fan på Emil och sen på mig typ som att "Men vafan, vi är ju hemma allihopa redan, vem öppnade dörren" Tillslut gick han dit och kollade och han uppförde sig såååå väl - Bara gick fram och nosade och lät sig bli klappad. Försökte inte hoppa en enda gång !

"Gå på plats" börjar oxå sitta lite nu och vi har fått en klo klippt.. Han var inte alls speciellt bråkig på nåt sätt men man märkte ju att han inte gillade det, började dra undan tassen osv och eftersom ingen av oss är så säkra på det där ska vi försöka sen igen så man inte råkar göra det till en dålig upplevelse. Att bada honom gick då oxå bra om jag inte redan skrivit det ?

Har ont i halsen nu typ varje kväll så jag ska gå och göra en kopp te och nån macka till kvällsmat innan vi går ut på kvällspromenaden. Det ska bli jätttteeskönt att sova sen, Jag är så himla trött.

Fyfaan

Hur står det till i hjärnan hos dessa människor?
 Har dem något hjärta ? Något samvete ?

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article7687698.ab


Onsdag

Gud vad fort den här veckan går, Redan Onsdag !

Idag låg jag kvar i sängen efter att Emil farit till jobbet så Oden skulle tro att han var ensam. Så fort han började pipa kastade jag min toffel på dörren så det smällde till och det funkade bra. Hitills går det rätt bra idag, han ligger i andra rum och sover oxå istället för att vara 1 cm ifrån mig hela tiden så det går framåt - När man är hemma iaf.

Måste verkligen ringa hans förre ägare idag och prata om det här. Vi har ju verkligen börjat fästa oss vid honom men samtidigt känner jag att om han inte kan vara hemma själv så skulle det bästa vara för honom att komma tillbaka till dem och att de hittar en ny köpare istället för att vi ska lämna honom själv trots att han inte klarar av det tills det inte fungerar längre och då måste sälja honom vidare. Det känns verkligen som det absolut sista jag vill. (Och vi var ändå tydliga med att berätta att Emil jobbar heltid och att jag går skola 2-3 dagar i veckan och att vi behöver en hund som redan är ensamhetstränad) så jag tycker inte riktigt att vi "har oss själva att skylla" när jag frågade flera gånger om det går bra att vara hemma själv, om det är nåt han behöver träna på etc.

Hursomhelst har jag ätit frukost och druckit kaffe innan jag började med mina instuderingsfrågor i Diskteknik som jag nu är färdig med.Vi har prov på Fredag så idag och imorgon måste jag läsa igenom alla mina anteckningar. Känns lite nervöst nu inför det första provet när man inte har nån aning om hur svåra dem är och hur pass mycket av det vi läst det omfattar... Nu fortsätta plugga !

Hm..

Okey jag vet att jag bara skriver om vovvis men det är det som cirkulerar i mitt huvud just nu och hela tiden. Känns så jävla trist det där med att han inte kan vara själv för det går ju så bra annars, Jag tror att det där med att han går efter mig precis överallt är en sån grej som går över när han blir trygg här men alltså det är ju bara att inse fakta - Hur faan ska jag kunna lämna honom 4-5 timmar när han ylar efter nån minut ? Blir så besviken oxå, Fattar inte varför dem sa att det alltid går så bra ? ååh..

Jaja.. Blöäääuuhhh. Försöker tänka på nåt annat.

Jag har ätit 2 Mazariner idag och till middag blev det svinäcklig Ravioli på burk så nu är jag mycket hungrig. Vi ska snart åka iväg och lämna papprena på lången åt en kille på Storheden som ska ta meddem till Umeå åt Emil's gamla jobbarkompis som köpt den nu.

Imorgon är jag ledig så då gäller det att ensamhetsträna för fullt. Jag ska ligga kvar i sängen ett tag på morgonen efter att Emil åkt till jobbet. Ska gå ut ett par gånger bara några minuter och typ slå till hårt på dörren så fort han börjar yla. Vet inte hur man ska kunna säga åt honom då det blir lite motsatt effekt att man öppnar dörren och kommer in för att säga åt honom - Då blir det ju som att "När jag ylar kommer hon tillbaka". Lär väl se hur det går..

Det som går bra är iaf att han slutat hoppa typ helt, händer kanske nån gång om dan när han blir upphetsad. Har varit riktigt noga med att han bara ska gå på ena sidan om en när man promenerar och det funkar jättebra, han är en DRÖM i kopplet som inte drar mot människor eller djur what so ever. Vi har tillochmed mött flera småhundar som skäller och drar mot oss men han bara tittar och fortsätter gå. Andra saker vi oxå tränar på som går super är att han inte får sin mat, gå ut eller in genom dörren eller upp och ner för trappor förrän vi gått först och sedan sagt varsågod.


UPPDATE IGEN !
Jahapp, Han ylar fast en av oss är hemma och bara den ena gått ut.

Fingers Crossed

Nu har vi varit ute på en timmes promenad, Kanske skulle man tagit en ännu längre men mina fötter brände, Oden flåsade och det var sååå varmt ute.

Jag har en lugn och avslappnad energi - Tänker att antingen går det bra eller så går det dåligt. När jag är med skolan på studiebesöket kan jag inte göra ett skit åt det så därför ska jag inte oroa mig.

Jag ska ställa kameran på filmning i hallen, Jag har slagit på radion och ska ge honom ett tuggben.

Ja.. Den som lever får se hur det här går.


----------------

Uppdate: Enligt filmen på kameran ylar han oavbrutet 3-4 min, lägger sig på hallgolvet, ylar nån enstaka gång där vid 6e minuten och den är det tyst i 2 minuter efter det och så blev minneskortet fullt. Smart av mig att inte tänka på att tömma det innan. Han har inte bitit i något, inte ens sina tuggben och han var i hallen när jag kom tillbaka så om han nånsin har gått därifrån vet jag inte.

Studiebesöket gick bra och jag var inte borta hemifrån mer än 1,5h. Nu ska jag unna mig en Mazarin och en kopp kaffe och fortsätta fundera på hur vi ska göra. En sida av både mig och Emil känner att om det här inte kommer funka så borde vi lämna tillbaka honom så fort som möjligt för att det inte ska bli så jobbigt för Oden och att han får vara i sitt riktiga hem tills de hittar en ny köpare (som alltid är hemma eller har tid att helt börja på nytt med ensamhetsträningen). Andra sidan säger att det ordnar sig kanske med tiden, Men om det inte gör det då ? Vi har ju inte möjlighet att bara vara borta 30 min åt gången typ dem dagarna jag har skola och om det inte ordnar sig och vi inte kan ha kvar honom måste vi ju isåfall hitta ett annat hem åt honom där han kommer bli ännu mer orolig och bil såld igen och igen.

Fattar ni, Om vi lämnar tillbaka honom nu blir allt enklast och bäst för honom men vi kan gå miste om en fin hund som kanske bara är såhär just nu i början. Om vi inte gör det snabbt och enkelt kan vi lyckas och allt går bra med honom eller så gör det inte det och allt blir dubbelt så svårt.



Jag vet inte

Ja jag vet inte riktigt vad jag ska skriva.. Enligt Odens förra ägare hade han alltid kunnat vara ensam hemma utan problem. Igår provade vi 5 minuter och lämnade kameran på filming. Då stod han som förstelnad vid ytterdörren och gnällde samt ylade två gånger. Great..

Idag måste jag lämna honom 2 timmar eller mer eftersom jag ska på studiebesök som jag inte vet hur länge det blir. Vilket jag trodde skulle gå bra först eftersom ja eftersom ägaren sa det men nu är jag inte alls säker längre. Vi får väl se... Vet inte vad vi ska göra om inte dethär löser sig, Om dem säger att det gått bra så tror man ju på det och anledningen att vi sökte en vuxen hund som redan kan vara själv var ju att vi inte har den tiden att börja om helt från noll som med en valp - Ett par minuter i taget. 2-3 dagar i veckan är jag ju hemma + helgerna då men dem dagar jag har skola så måste jag ju faktiskt vara i skolan. Känns så jävla villrådigt det här.. Ena sidan intalar man sig att det bara är för att han är ny här och andra sidan tänker man att okey, vi har blivit lurade igen - han kan inte vara hemma själv.

Anledningen att jag tvekar på att han kan vara själv är att om jag tar så mycket som ett steg så hoppar han upp och följer efter, även om han ligger och sover eller har ett tuggben han tuggar på. Följer mig vart jag än går och piper/gnäller typ.

Det här känns inte så lätt, Det funkar ju inte med en ylande hund i en lägenhet det fattar ju alla. Sen vill inte jag vara den som lämnar en hund hemma trots att den mår dåligt av det, Man vill ju inte direkt ha dåligt samvete så fort man går utanför dörren.

Åhnej

Sååå typiskt.. Våran granne har nån liten fjant till hund. Typ en hårig chinese crested som ylar så fort dem lämnar den själv. Jag har som inte tänkt på det så mycket då jag bara hört det nån enstaka gång (har ju som jobbat på dagarna fram till nu) Hursomhelst ylar den typ oavbrutet tills nån kommer hem och ni tror inte Oden hörde det, blev helt orolig och sprang runt och ylade tillbaka. FUCK

Hur ska man göra nu då ? Hjälper dem där spruthalsbanden mot yl eller är det bara när dem skäller ? Kan man slå på musik så han inte ska höra det eller vad ? Faaan oxå.. dem är ju jävla idioter som låter sin hund yla från första början men jag kan ju inte för det låta min oxå göra det då en hund som går runt och ylar eller skäller uppenbarligen inte mår bra.. Fan vad bra alltså. Lycka till med att han kommer kunna va själv och tyst här hemma.



Buns

Vet ni vad som är överskattat ?

Bullar




Det ska va kakor !

Söndag

Hejhej !

Tänkte uppdatera nu då det blivit lite skralt under helgen då vi haft så mycket annat att göra. Emil är ute med Oden nu på middagspromenaden men jag stannade inne eftersom jag har ont i huvet och kände mig lite lat. Har ju ändå följt med både på morgonen och till lunch, sen är det ju ännu kvällspromenaden kvar så man får då motion så det räcker !

Vi har då varit onyttiga idag och köpte chips, dipp och lite godis. Till middag blev det en Thaigryta med älgskav i och ris då. Har även fått lite nytta gjort som att gå med sopot, plocka undan, dammsuga etc. Oden hade då inget emot dammsugaren så det var ju skönt :)

Men nu ska jag gå och hälla upp lite hundmat och plocka undan efter middagen i köket !



ÄNTLIGEN

ÄNTLIGEN ska vi få gå och sova ! Eller ja.. Efter sista kvällspromenaden vill säga. Det har varit en jobbig dag med tanke på hur sjukt trötta vi har varit och ändå inte bara kunnat gå och lägga oss. Vill inte börja lämna vovven ensam på dagarna ännu utan att han får vänja in sig här först så man känner sig ju lite "fångad" här hemma nu.

Får se hur det går på Tisdag då han måste vara själv typ 2h. Ska börja lite smått imorgon och på måndag att bara gå ut och komma in igen direkt, stanna ute nån minut osv bara så han ser att vi kommer tillbaka. Han har ju kunnat vara ensam där han bodde tidigare men då hade han nästan alltid en hundkompis. Är dock liite nervös för hur det ska gå med tanke på att han följer efter oss och speciellt mig överallt här inne så fort man går till ett annat rum och typ lägger sig på golvet nedanför. Men som sagt - Tror det blir bättre efter några dagar. Det får bli en riktigt ordentlig promenad innan och ett tuggben till lilla herrn ;D

Idag har vi försökt gå rätt långa promenader, Har varit till mjölkuddsberget och tagit oss dit högst upp bland alla stenar och skogsstigar, runt där nere vid hugossons och efter det haft honom lös och kastat lite boll på en äng så vi hoppas då att han ska sova gott hela natten.

DET SKA DÅ JAG GÖRA. ZzzZzzzZzzZ

Lördag

Sådärja.. Nu har man fått sig en välbehövlig liten powernap. Sov bara 20 min för att inte bli ännu segare men var väldigt trött med tanke på att vi var hemma vid 02 inatt och steg upp 07.30 för en morgonpromenad. Emil ligger och vilar nu på soffan så :)

Imorse har jag varit och köpt en 15kg hundmatssäck på Granngården, Vi kör på Carrier som var jättebra mat för Trojas känsliga mage, Oden är inte känslig på olika foder men vi hoppas ändå att det ska gå bra att byta. I sitt förra hem åt han oftast Royal Canin vilket är lite för dyrt för oss men enligt ägaren äter han det mesta utan några problem. Handlade mat åt oss själva oxå när jag ändå var i stan :)

Jag ska ta en kopp te nu och diska så blir det att städa ur bilen sen, Vi lånade en 08's Accord av en på Emils jobb så nu ska vi avlägsna eventuella skräp och hundhår :)

För övrigt går allt bra med lille grisen, Han verkar ha funnit sig till rätta nu, går runt själv, sover när han är trött och anpassar sig bra till våra regler. Egentligen vill jag duscha honom och klippa klorna men jag ska inte börja ge honom hemska upplevelser redan första dagen haha !




En sån bil vi körde igår, Sjukt skönt och gick så mycket fortare än om vi kört någon av våra egna. Väldigt bekvämt oxå :)


Välkommen

Säg Hej till vår nya familjemedlem !



Han heter Oden, Är en Staffordshire Bullterrier på 1,5 år.

Han är sååå lugn och försiktig vilket förstås är bra då han är väldigt förarvek och lyhörd för vad man ber honom om. Tror dock att det ger med sig lite när han känner sig mer hemma och avslappnad här. Han är en dröm att promenera med och var väldigt lugn i bilen påväg hem igår och har sovit helt själv & tyst i köket hela natten.

Är endel saker som vi ska jobba med dock som att han hoppar när han blir glad och inte kan endel kommandon som vi tycker är viktiga som typ "gå på plats" osv.

Så nu ska vi vara själva med honom här hemma och skapa lite vardag så han blir trygg så kan vi börja ta med honom överallt som vanligt sen.

GodMorgon !

Godmorgon på er !

Natten har inte varit rolig då jag haft så jävla ont i nacken och huvet, kuddarna kändes superosköna + att Emil trängdes & snarkade !

Tänkte egentligen sova till 9 idag för att bli lite piggare men steg ändå upp 07.30 när Emil for til jobbet. Kände att jag hade lite för mycket att göra för att ligga i sängen. Så nu har jag Diskat, Ätit frukost, dammat köks&hallmattan och dammsugit och så det vanliga då som att vädra sängkläderna och bädda, plocka undn grejer som ligger framme osv. Om ni undrar varför jag måste göra allt detta så tidigt på morgonen är det för att vi åker bort vid 11-12 idag och jag hatar verkligen att komma hem till stök.

Nu ska jag höra om Mattias har tid att köra mig till affärn, Tänkte ta ut pengar, panta flaskor som står och tar plats i köket och så slänga endel sopor.

Måste fixa en snabb lunch oxå som vi kan äta.

Jaja.. Som ni märker borde jag inte ens sitta här ! :D

Food

Ett par mattips - Från mig, Till er



Hårdstekt kryddig burgare med ugnsstekta potatis och rödbetsklyftor serverat med en kall dressing och fetaost.



Omelett med kalkon & Fetaost. Kryddad med örtsalt, peppar & oregano.



Köttfärssås & Spagetti



Baconlindad kycklingfilé med ris. Marinerad i bla. citron & dragon.

Marabou Sensation

Kunde inte mostå att smaka dem nya Marabou Sensation ! :)

Jag köpte Cookies & Cream som är en mjölkchokladkaka fylld med gräddkräm, chokladkex och en mörk chokladsås. SKITGOOD !

Den får 4/5



Emil valde Caramel Crisp men den tyckte jag inte alls om. Det är en mjölkchokladkaka med samma gräddkräm, crisp och caramelsås. Den var alldeles för söt och smakade jättemycket kola vilket jag inte gillar.



Den får 1/5

Torsdag

Hejhej !

Idag är jag ledig och har börjat dagen med att ta en sjukt skön sovmorgon till 10.30 :) Steg upp och började göra nytta direkt som att ta ut sopor, tömma disk, äta frukost, dammsuga etc. Hade dock helt glömt bort att jag lovat Emil att följa honom på stan och köpa nya jeans när han slutar jobbet vid 17 så jag ska strax gå ner och sätta på tredje och sista tvättmaskinen och sen duscha så jag är klar och redo för shopping ;)

Till middag blir det inget speciellt utan bara köttfärssås & spagetti vilket är sjukt länge sen vi åt så jag vet då en viss gubbe som kommer bli överlycklig iaf ;)

Nä nu ska jag göra klart mina instuderingsfrågor på området "Mikroorganismer" som framför allt handlar om hur man förhindrar tillväxten av dessa i livsmedel genom obrutna kylkedjor, rätt temperaturer vid uppvärmning & varmhållning etc. Det finns många regler runtomkring allt det där ska ni veta.


Baciller ;D

Good News

Fick veta för ett tag sen att Emma ska börja i min klass ! Först kunde hon inte börja utbildningen pga att hennes sommarvikariat höll på ända till i september men nu när 2 st hoppat av så ska hon få börja ändå om ett par veckor. Great då får jag en klasskompis :D Nog för att alla är trevliga och så men det är ju alltid kul med nån man känner lite bättre :)

----

Jag har bytt duschdraperi i badrummet och tvättat alla våra handdukar. Ska tvätta alla kläder och sånt imorn för då är jag ledig och har lite mer tid. Sen har jag diskat och lagat en sjukt god middag - Recept kommer.

Dags att dammsuga nu och ta en kopp kaffe eller nåt medans jag inväntar Emil. Vi ska åka på kvantum och inhandla nå småsaker när han är färdig med flyttlasset :)


Onsdag

Hej på er !

Nu har jag avverkat sista skoldagen för den här veckan. Imorgon och på Fredag har vi självstudier på det vi har gått igenom idag. Lite faktablad, instuderingsfrågor och träna till provet typ. Nästa Fredag har vi prov på kursen Livsmedelshygien.

Cyklade förbi affären på vägen hem och hämtade ut mitt paket ! Sen lagade jag lunch som blev en omelett fylld med kalkon & fetaost. Kryddad med örtsalt, peppar och oregano = Gott !

Har även gått ut med soporna men har ännu saker som ska göras. Måste dammsuga, diska och laga middag bland annat. Emil ska hjälpa en jobbarkompis att flytta in i en lägenhet här på Porsön så jag blir nog ensam till middagen. Trist. Men gott blir det nog, Jag ska göra klyftpottis och rödbetor i ugn med fetaost till och så nått kött då :)


RSS 2.0