Söndag

Jahapp, Då var den här helgen oxå till ända och jag har avslutat den med att äta melon och dricka jordgubbsöl framför teven  :) Nu börjar jag känna mig riktigt trött eftersom det vart sent ikväll och tidigt imorse så jag väntar nog inte allt för länge till innan jag går ut med Oden på dagens sista promenad. Måste bara äta nån kvällsmat oxå, är så jäkla hungrig !

Det har dock gått bra med min nyttighet idag, Till lunch blev det en smoothie på hallon, rabarber, banan och havremjölk. Till det ett äpple och en halv banan. Till middag lagade jag en bondomelett med potatis, paprika och spenat i ! Snabbt, billigt, gott, nyttigt och enkelt alltihop :)

I övrigt har den här dagen varit väldigt händelselös, Antar att det är därför den känts så jäkla lång men jag har helt enkelt inte haft någonting som behövts göras idag :D Har varit ute på 3 promenader med Oden såklart och lite småsaker som att diska osv.. Och så har vi ju varit ute på balkongen och stekt i solen.. Mest Oden då men jag har varit ute nån stund då och då jag med. Tycker så synd om lillkillen som vant sig vid att alltid kunna vara ute på gården i Fällan hur mycket som helst och sen komma tillbaka hit och bara kunna gå ut på promenaderna eller ligga på balkongen... Fast det går nog ingen nöd på honom ändå tror jag :)


Imorn blir det då jobb för hela slanten huhu nä jag har bara 2 kunder och att vattna blommor så det blir ingen jättejobbig dag men ändå ;) Nu ska jag då ringa min gubbe och höra hur resan har gått, Dem borde börja vara framme i Rättvik nu - lite över 80 mil är det dit så dem har varit påväg precis hela dagen !

Fortsätter Försöka

Jag fortsätter tappert att kämpa för nyttigare födo-intag men svårt är det för en riktig sockerjunkie ! :D

Extra svårt när jag är ensam hemma och bara hafsar ihop nåt halvdant till mat som nudlar, mackor etc men som sagt.. Jag fortsätter försöka :)

Idag till frukost blev det en mix av Müsli och flingor med havremjölk. Till det åt jag en hårdbrödmacka med rökt gourmetskinka och drack ett glas äppeljuice samt 2 koppar kaffe med grädde :)

Att äta "nyttigt" kan säkert innebära väldigt olika för olika människor men för mig är det att:

1. Få i mig allt det jag behöver för att orka med en hel dag utan att bli trött, få huvudvärk, akut sockersug osv.

2. Att inte få i mig en massa skit som bara belastar kroppen och får en att må dåligt som tillsatser, socker, ohälsosamma fetter osv.

3. Och för mig även att försöka äta ordentliga måltider istället för att konstant små äta. + Att hålla mig ifrån mjölkprodukter som jag egentligen inte tål - Detta är den svåraste punkten för mig !


Ekologisk müsli med russin, aprikoser, äpple och nötter. Den innehåller varken något socker eller andra tillsatser och var helt okej god.

För att få lite mer krisp i det hela hade jag även i Fitnessflingor som är gjorda på fullkornsvete och ris. Dem är inte riktigt lika nyttiga då dem innehåller socker, sirap och lite tillsatser.

Delicious

Jag måste bara tipsa er om den godaste frys-mat jag nånsin smakat ! Dem hade dessa på extrapris förra veckan på Willys så jag tänkte att ja men jag provar köpa hem tills nån dag när jag inte hinner laga middag.

Valde den med kyckling i röd currysås med grönsaker och jasminris



Ca 25 kronor kostar dem och var värt det alla gånger, Det var så jääävla gott alltså. Jag skulle lätt ha blivit nöjd om jag fick detta på en restaurang - Så gott var det. Och det kan man ju inte direkt ofta säga om frysmat så dessa tycker jag ni ska prova. Jag har bara sett dem på Willys och dem finns i andra smaker som grönsaker i grön curry, kyckling i grön curry, panengkyckling och lite sådana smaker :)

Feeling Better

Pjuh.... Nu är jag lite gladare !

Att jag aldrig lär mig att inte sova på dagarna ?! Hela mitt liv har jag varit sån att om jag lägger mig och sover på dagen utan att ställa alarm dvs sover för länge vaknar jag upp som en direktimporterad från helvetet typ ?

Så nu har jag dåligt samvete som inte kom på middagen jag var bjuden på, och har slösat bort en hel dag på att sura och känna mig olycklig. Nåja, Antar att det oxå behövs ibland.

Nu har jag då botat det hemska humöret genom att köpa pizza till middag (som visserligen var rätt äcklig), sett en feelgoodfilm och pratat med baby i telefon. Längtar tills dem kommer hem ! Oden ska ju vara med mig här i en hel vecka då :)

Nu ska jag göra nån nytta så inte hela dagen gått förgäves.. Inget jobbigt dock utan det får räcka med nåt enkelt som att vattna blommor och dammsuga soffan :)

woke up this morning

Hatar den här jävla dan, hatar igår.. Hatar alla jävla skitdagar.

Känns som att någon tagit mitt humör och slafsat runt med det i en toastol. Piss & skit. Har ingen lust med nåt, undrar vad fan jag håller på med, vilka beslut jag är påväg att ta och vad jag egentligen vill VAD VILL JAG !?

Ids inte åka på middagen jag var bjuden så jag lämnar återbud i sista minuten som vanligt fast mamma redan börjat med efterrätt åt mig. Men jag orkar inte.. orkar inte byta kläder, starta bilen, åka nånstans, orkar inte vara trevlig eller träffa någon. Egentligen skulle jag vilja släcka ner här, dra ner varenda persienn och bara sova. Helst i flera månader eller år. Så känns det. Men vem bryr sig ?

Fuck This

Nej nu är jag less...... So fucking less.

Torsdag

Happhapphapp.. Idag blir det att köra hårt om jag ska hinna med allt !

Har nyss kommit hem från jobbet.. Det blev lite över 6 timmars jobb idag istället för 2,5 som jag egentligen bara hade men Åsa hade fått någon muskelsträckning så jag tog ett abb av henne då :)

Har just tryckt i mig en mazarin som nödbränsle tills jag har tid att laga middag.. Ska göra pasta carbonara så fort baconet tinat och sen har jag tvättid kl 17. Ska även åka och tanka när det blivit lite svalare ute.. Ovanligt nog hade även dieselpriset sjunkit lagom till idag, Som hittat !

Nej nu ska jag börja packa !

Try it

När jag ändå skriver om nya saker jag smakat... Vilket för övrigt börjar bli allt mer förekommande här på bloggen. Jag kanske skulle göra en "Provsmakar" kategori hehe :D

Här kommer tips på 2 smaksatta förvånansvärt goda öler. Billiga var dom oxå.. 16 kronor om jag inte minns fel.



Den här Körsbärsölen tyckte jag var jättegod. Den var syrlig och hade tydlig smak av körsbär men ändå öl - Fast godare än öl. Haha en väldigt bra kombo alltså. Däremot vet jag inte om det var för att flaskan blivit blöt och det börjat rosta kring kapsylen eller om den verkligen börjar smaka jättemycket metall på slutet ?! Jag kan ha inbillat mig oxå..



Denna öl med smak av Jordgubb var lite mildare eller mer naturell i smaken men den var ändå god och väldigt lättdrucken precis som körsbärsölen, Dem är långt ifrån lika söta som cider men inte sådär mastiga som öl heller så det är nog därför jag gillar dem :) I den här hade det dock fått vara mycket mer kolsyra för min smak.. Kändes så avslagen !

Onsdag

HEJ !

Idag har det för ovanlighetens skull blivit full jobbdag, Dvs 8 timmar (och 10 minuter) :D Själv hade jag bara ett 4h abb men tog på mig ett extra så man får nån lön nästa månad oxå :) Faan, Vad jag ska sakna mitt jobb ändå sen när jag flyttar.. Jag längtar ju mycket och tycker det ska bli kuul å flytta men även om jag ibland kan bli jävligt less på mitt jobb har jag svårt att föreställa mig något bättre.

Nåja, VARMT har det som vanligt oxå varit idag och man känner sig ju så jävla fräsch som måste vara genomsvettig hela tiden när man jobbar.. Usch. Och så ska man cykla hem i gassande sol på det oxå haha.. Nej men nu är jag duschad och fräsh iaf.

I övrigt har jag inte fått många knop gjorda idag alls ! Måste åtminstone diska innan det är dags att sova, Imorn har jag tvätttid och måste även packa mina grejer, packa bilen med saker som ska med, kolla olja, tanka osv så allt är färdigt och jag bara kan åka uppåt så fort jag slutar på Fredag :) Tjoho !

Btw, Köp inte Billys nya Chicken Taco.. Den smakade fan mindre än OrginalBillysen. Ingen tacosmak, ingen smak av kyckling, en massa majs som smakade ja gissa - Ingenting. Den smakade ingenting.

Jäla skit

Vet ni vad som är oerhört frusterande ?!



Jo, Det är att ha så jävla ont i huvet att man inte kan göra nååånting ! Att ha så ont att man mår illa vad fan man än gör.. Det går inte att se på tv, inte att sitta vid datorn, inte ligga på nåt skönt sätt och läsa en bok och definitivt inte försöka göra nån nytta !

Har tagit både treo, ibumetin och druckit kaffe, ätit socker, försökt massera, legat på spikmattan och inget hjälper.

Det funkar inte att bara ignorera det och köra på heller... Åtminstone har jag fått nå vettigt gjort idag efter jobbet. Har dammat mattorna, dammsugit och skurat. Kanske något mer som jag inte minns vad vet jag.. Typ postat ett brev och bokat tvätttid.

Dessutom har jag försökt vara nyttig idag.. Det blev havregrynsgröt till frukost, smoothie + mackor och grönsaker till lunch och sen tonfisksallad till middag.. Därför har jag nu gjort mig förtjänt av en god macka och en tallrika jordgubbsfil med müsli :)

Que ?!

Och vart tog den här dagen vägen då ? Tiden går så sjukt fort hela tiden, Hinner inte med !

Den här dagen har ju tvärt om varit rätt lång med tanke på att den startade så tidigt.. Jag hade ju besiktning imorse och sen började jag inte jobba förrän 12.30 så jag for hem och betalade räkningar, försökte boka en vet.tid men dem hade semesterstängt, sa upp vårat tv-innehav från radiotjänst osv.. Betade av lite grejer från min "todo-list" helt enkelt. Sen vart jag så trött att jag tog en ganska lång powernap på soffan innan det var dags att fixa lunch och åka iväg till jobbet.

Hade bara en kund + blomvattning så det blev ingen direkt ansträngande arbetsdag :) Efter att jag kommit hem har jag duschat, lagat mat, diskat, torkat alla skåpluckor, micron och sådant. Sen har jag varit ut på Storheden och handlat mat (Nåja, försökt handla mat det är inte så jävla lätt när norrmännen redan varit och rensat hyllorna Grrrr*!!) Och även varit en sväng på Biltema för att köpa nå reflexer jag behövde till bilen och Solfilm som Emil skulle ha.

Nuu börjar det närma sig kväll så jag ska kika runt här lite till och sen gå och förbereda inför min frukost och lunch imorgon. Brukar alltid förbereda så mycket jag kan dagen före så jag slipper stressa på mornarna.. Typ som att plocka fram glas, mugg, tallrik osv.. Kanske hälla upp flingor eller mäta upp till gröt. Ja ni fattar :)

Tusans Tusingar

Det gick inge bra på besiktningen idag.. Eller ja såklart hade det kunnat gå värre men det blev några 2or, Närmare bestämt 4 stycken men inget allvarligt - Säger jag som inte behöver åtgärda dem moahaha :D

Domen lyder:
1. Hjullager, Fram vänster, missljud
2. Reflex, bak, båda sidor, saknas
3. Strålkastare, halvljus, båda sidor, ur funktion
4. Styrled, Styrstag, mittre, höger, glapp

Reflexerna bak är bara att klistra dit (eftersom jag har heltsvarta bakljus) dem lär jag ju dock kasta bort direkt efter bes. Halvljuset är väl bara nån säkring och resterande två får Emil byta :)

Fick bra att veta oxå på att en styrarmslagring var glapp och att de var rost i golvet bak. Tyckte ändå han var rätt shyst gubben, inte alls nitisk och kollade tex inte om man kunde starta i driven vilket jag tror att man kan, gav inget på att jag hade för lite mönsterdjup på båda däcken bak och det var en massa grejer han inte kollade och var knappt nå med hammarn under golvet så.. Värre hade det kunnat vara :) Han hittade föresten inte fusklagningen av Oljeläkaget heller !

...

Faan då vad det ska regna.. Visst, Gräsmattorna ser helt klart ut att behöva det och luften blir så fräsch efter sommarregn men HALLÅ DET REGNAR IN I MIN BIL ! I Både Bengan och Joe regnar det in på precis samma ställe.. Töpiskt. Som tur var fanns det plats i carporten här nere iaf så nu ska det inte regna in nå mer ikväll :)

Har besiktning tidigt imorgonbitti, Redan kl 07 ska jag befinna mig på Storheden så jag tänkte försöka komma i säng i tid ikväll.. Har inte blivit så mycket sömn i helgen. Håll tummarna för mig och JOE är ni snälla :)


Nu har jag väldigt tråkigt.. Det står ett enormt diskberg i köket igen efter att mina middagsgäster varit här men jag orkar då inte diska en gång till idag så jag struntar i det.. Ska ringa min goa kille istället och snacka lite skit :)

Söndag

Redan Söndag, Vart tog helgen vägen ? Jag har inte hunnit göra nånting !

Igår vart det lite filmkväll, Såg Revolutionary Road som jag velat se ända sen den kom och hade jättehöga förväntningar på när den bara fått bra kritik osv men jag vart riktigt jäkla besviken. En hel långfilm om ett par som överhuvudtaget inte verkar bry sig om varandra, bara bråkar och visar varandra noll respekt. Det är inte den typ av romantisk film jag gillar iaf ! :D

Cyklade även iväg till Kvantum för att handla lite ingredienser som saknades inför dagens middag, Jag ska nämligen bjuda Mamma, Mattias och Markus på Texas Chili - Muuuums ! :) Det gäller dock att börja med maten i tid då det ska stå och puttra i flera timmar !

Har lite saker jag måste få gjort innan dess oxå.. Har nyss dammtorkar färdigt det jag inte ides igår så kvar har jag typ att diska, gå med sopor och fixa lite med bilen.. Jag inbillar mig att dem blir mindre nitiska om bilen ser ren och fräsch ut så jag ska gå ner och plocka till lite och förbereda för besiktningen med att spänna fast bältena och lägga fram varningstriangel. Fan vad nervös jag är, Den måååste gå igenom !

Läsvärt - Blondie av Birgitta Andersson



Det här är en bok jag tycker alla bör läsa, Den är så jävla bra ! Självutlämnande, hemsk, tragisk och otroligt bra skriven. Boken är på 326 sidor och jag har slukat den på några få dagar så det är verkligen en sån bok man bara inte kan sluta läsa.

Såhär står det på baksidan:

Som nyfödd är hon nära att bli lämnad i en snödriva, Som sjuåring blir hon våldtagen av en alkis i en trappuppgång.
Som nioåring rymmer hon hemifrån och blir än en gång våldtagen av den långtradarchaufför som gett henne lift.
Som tolvåring börjar hon att sälja sin kropp till fyllgubbarna i Björns trädgård på Söder och som
 trettonåring är hon fullfjädrad prostituerad i City.
Som tonåring blir hon snart grovt kriminell och utmämns av pressen som "Sveriges Gangsterdrottning". Hon kommer att tillbringa sexton år av sitt liv på olika instutioner som flickhem, ungdomsvårdsskolor, psykiatriska kliniker och slutna avdelningar på såväl mentalsjukhus och kvinnofängelser som Hinseberg där även hennes 2 äldsta döttrar fick födas och leva sin första tid.

Livet den här människan har levt är helt ofattbart.. Hon växer upp i extrem fattigdom, blir mobbad under alla skolår, våldtas oräkneliga gånger, misshandlas, blir utsatt för mordförsök, är tung narkoman under åtminstone 15 år av sitt liv, förlorar sina barn, blir så nedgången att hon tappar både hår & tänder, folk runt omkring henne dör som flugor men själv lever hon fortfarande efter x antal självmordsförsök.

Hela tiden varvas hennes liv med att bada i pengar från sina bedrägerier med att vara en hemlös som inte äger annat än kläderna hon har på sig.

Läs den !

Sötaste finaste du

Se vilka fina bilder på Oden jag hittade på hans förra ägares Kennelsida..

Här var han inte så gammal, Ungefär ett år :)



Åååååh !

Nu är jag så himla glaad !

För det första så ska ju min bil besiktas snarast för den 1 Aug får den körförbud och jag kan inte använda den innan bessen heller för att vi gjort en liten fuskgrej som inte ska hinna förstöras före det. Så fanns det inga tider förrän 9 Aug ! Skulle bli lite vääl jobbigt att vara utan bil när jag är ensam här i stan i flera veckor.. Kan ju inte direkt bara ta Emils bil då :)

Men jag ger mig inte tänkte jag och så har jag gått in flera gånger om dan för att se om nån skulle avboka och johodå, Nu har jag en tid på Måndag :)

MEEN, Det bästa av allt !

Ringde just Emil för att berätta att jag fått en tid och så säger den sötproppen att dem ska komma och hälsa på mig en sväng ikväll TJOHO.. Vet ni hur mycket jag saknar dem ?! Om ni visste det skulle ni fatta att jag är glad.. Och Oden oxå.. Åååh :) Jag längtar <3

Emil hade hittat nån bil till bra pris i Boden så det var därför det blev en liten sväng hitåt mittiallt :)



<3

Yiiiihaaaw !

HUR SKÖNT ATT DET ÄR HELG ?!

Svar: Väldigt skönt !

Idag har det ju då som vanligt varit supervarmt men jag har varit duktig och druckit mycket så jag sluppit huvudvärken jag alltid brukar få denna dag. Cyklade hem och har nu gjort mig en enkel middag i form av "Räkröra" på rostat bröd.. Dvs att jag har hackat räkor och lök, pressat citron, saltat och pepprat åsså rört ner det i creme fraiche :) Gött !

Nu ska jag ta en macka till och sen samla ork att kasta mig på cykeln och fara till affärn å hyra film.. Hade tänkt se en Harry Potter film jag har på datorn men då hade jag bara fått hem Halvblodsprinsen och senaste jag sett är Flammande bägaren så jag måste se Fenixorden först.


Byyye !

H&M

Som alla säkert vet har ju nya H&M-katalogen kommit och hemsidan uppdaterats med höstens mode som detta år var inspirerat av 60-talets kontorskvinnor eller vad man ska säga ? Kavajer i tweed och resten i vinrött, kamel och senapsgult ? Eh.. Inget för mig men en hel del fina plagg hittade jag ändå. Vart dock snål och tänkte på min överfulla garderob och framför allt dem alltför få (och även dem överfulla) garderoberna som finns i fällan. Pust.. Har ingen aning om hur allt ska rymmas men hursomhelst valde jag ut dem plagg jag allra allra helst ville ha och skickade iväg denna beställning:


En fleecejacka inför hösten


Jag kunde bara inte låta bli detta übersöta förkläde !



Linnen är alltid bra att ha :)



Och så trots att vi har huuur mycket handdukar som helst kunde jag inte heller motstå dessa underbaringar. Det var med nöd och näppe jag klarade av att inte köpa även sängkläder, badrumsmatta och duschdraperi från samma serie. Varför finns det så mycket fint och varför har man så lite plats  ??

Gonassser

Nu är det dags för sängen för mig och skönt ska de bli att sova !

Den här kvällen har bara flugit iväg eftersom jag inte var hemma från jobbet förrän efter 18 å skulle äta och allt sånt. Sen har jag varit en snabbis till storheden å handlat lite mat så man överlever helgen ;)

Imorn trooor jag att jag får sovmorgon, Om inget jobb dyker upp på morgonen vill säga.



GODNATT !

My new lover

Jag måste ju bara berätta om min nya Craveing !

Nämligeeeen; Hallonsorbet med saltlakritssås !




Verkligen sjukt gott, Har ätit en stor portion vare dag nu sen i Söndags hihi :D Man ska dock ha MYCKET sås. Ungefär det dubbla som jag har på bilden här ovan. Tror det skulle vara sjukt gott met såna där supersalta srösselflagor oxå :D

*Hallonsorbeten är Sia's ekologiska och saltlakritssåsen är Ica's egna som är sådär salt och god istället för sötbesk som de brukar vara :)

SmoothieFrukost

Godmorgon alla solstrålar !

Idag har jag en efterlängtad sovmorgon, Börjar inte förrän kl 12 :) Ska visserligen börja cykla iväg vid 11.20 eller något sådant men ändå.. I vanliga fall brukar jag gå och sova vid 23 och då är det såååååå tungt när klockan ringer vid 7-7.30 men idag när jag somnat efter 12 vaknar jag likförbajjat pigg som en mört kl 08 ! Tööpiskt

Nåja.. Skönt att vara relativt pigg åtminstone.

Jag har nyss druckit frukost i form av en Smoothie så nu ska jag snart ta en kopp kaffe.. Måste nog äta nåt lucnhliknande oxå innan jag far å jobbar men anyhoo..

Här är Smoothien jag nyss sörplade i mig



1 Banan
Blåbär
Jordgubbar
ca 3 dl Havremjölk
En gnutta kanel & vaniljsocker

Kör med mixer och så är det klart :) Om man vill ha sin Smoothie matigare kan man ha i olika frön eller gryner, lite proteinpulver, yogurt istället för mjölk osv. Det finns oändligt med recept på Smoothies.

NeedAcaar

Men gudars vad jag känner mig handikappad.. Alltså. Min bil ska besiktas snart, Och den läker ju olja ur pumpen och där vars tätningen ska dras åt har det typ blivit gängpaj eller hur det nu var. Hursomhelst går det inte på nåt enkelt sätt att få bort det där läkaget så vi har istället satt fast en trasa under pumpen så det inte ska droppa på besiktningen - Då går den ju inte igenom.

Och jag vill ju inte att det ska hinna droppa igenom trasan tills dess eftersom jag inte bokat nån tid ännu så därför kan jag inte använda bilen. Att cykla till och från jobbet går ju an, Fick åka buss till stan och tillbaka idag för 40 dyra kronor men behöver som tur var inte nåmer in till stan men jag skulle ju fan behöva vara och handla mat. Hur ska detta gå ihop ?

Nu ska jag koka kaffe, ta det lungt, lata mig och kanske boka en bes.tid. Borde diska och en massa annat trök oxå.

Tisdag

Har just avverkat en kort arbetsdag.. Typiskt att det inte finns nå mycket jobb nu när jag har möjlighet att jobba dygnet runt i stort sett.

Nåja, Jag kämpar på med cyklandet trots att det regnar idag *Duktig* och nu ska jag hoppa i duschen, göra mig färdig, äta lunch osv så åker jag in till stan sen för lite shopping :)


Måndag

Idag har jag avverkat första dagen på cykel till och från jobbet detta år. Bättre sent än aldrig ;)

Nej men det är ju så att sen vi skaffat Oden har jag alltid känt att jag har så bråttom hem så då har det blivit bilen, Sen har jag blivit lite lat och ja nivet ;)

Men nuså, När även Oden flyttat upp skall här sparas dieselpengar ! Att jag får lite motion på köpet skadar ju inte heller :)

Nu ska jag bege mig mot spisen, Till middag idag blir det Sejfilé i ugn med dragonsås och så potatis till det. Enkelt, nyttigt och gott :)

Water For Elephants

Water For Elephants



Water For Elephants handlar om en kringresande Cirkus på 30-talet. Den är bra gjord med många speciella karaktärer, bra skådespelare och jag tycker ju om Reese Witherspoon som gör en av huvudrollerna + att det är kul att se Robert Pattinson som nåt annat än vampyr :)

Slutet och början av filmen tycker jag är lite sådär men överlag gillar jag den !

3,5 av 5 poäng får den av mig.

Tööpiskt

Jag är inne i en riktig filmperiod just nu, Vill se film hela tiden men såklart går det ju inga bra på tv och det blir dyrt att hyra hela tiden. Därför laddade jag ner en massa filmer på Emils dator och förde över dem till min egen innan han tog med den upp till byn.

Glad i hågen skar jag upp frukt, tog på mig myskläder och skulle börja se en film - Trodde jag ja ! Det går inte att se någon av dem för att jag bara har skit Windowsmediaplayer på datorn :( Buhu !

Är besatt av tanken att se film nu så jag måste nog fara till affären och hyra någon, Annars vet jag inte vad jag ska göra ikväll. Har förutom det grava chokladcraveings så JO jag MÅSTE till affären om jag inte lyckas ladda ner och installera något bättre program !


Hade tänkt se Water for elephants


Nu måste jag hursomhelst springa ner i tvättstugan.

Fandå

Emil körde min bil idag, och på ett rätt trångt ställe körde han upp på en hög trottoar så det small till i däcket.


Jag:
Asså, sådär kan du ju köra med dina egna däck och fälgar ! *Surt*
Emil: Det ÄR mina däck & fälgar du har på bilen
Jag: Men..... Jaha.

Lördag !

Hej på er !

Har inte skrivit här på ett tag eftersom jag har bättre saker för mig som att vara med mina killar tex :)

Igår hade vi riktig mys och filmkväll med hyrd film, chips & dipp och godis :D, Vi såg True Grit och sen började Seven på tv så vi såg den oxå, Båda filmerna var bra och vi vräkte i oss gotta tills vi mådde illa så det var en bra kväll :)

Idag har vi varit och shoppat på Dollarstore, Willys, Granngården och Biltema samt Systemet. For även en sväng förbi Gammelstan på fika innan vi åkte hemåt igen. Då har jag varit inne och diskat å förberett middagen osv medans Emil fixat med min bil innan besiktnigen så nu är det bara nån smågrej kvar så hoppas jag att det inte ska vara nåt annat sen :)

Nu håller jag på och lagar goojävlamiddag och ska återvända till köket, Det blir potatisgratäng och fläskfilé med Whiskeysås :) Tror det kommer bli smarrigt värre faktiskt ;)

Yihaaw

Jag fick lite ork från övre makter och orkade ta itu med golv och mattor samt lite annat så nu ser det beboeligt ut här igen och så är kylen påfylld, jag duschad och Oden promenerad :)

Det enda som saknas innan sängen är en stoor good flottig macka hehe, Typ något i denna stil vore gött



Men jag får nöja mig med en mackgrills-macka.. Tänkte göra en med chilisås, kalkon, ost och lite olika kryddor. Mummma !

Imorgon får jag lite sovmorgon eftersom jag inte börjar förrän 9, Har bara en egen kund men lovade att hjälpa en tjej på jobbet oxå så blir 2 timmar extra efter lunch. Sen blir det kanske en sväng ut till Gammelstan på min lillebrors kalas.. Egentligen har jag inte lust med nåt ståhej eller att träffa släkten.. Har ändå redan gratulerat honom och gett present så jag får se imorn hur jag gör.


MEEN, En macka var det !

Torsdag

Snart snart snart är det äntligen helg... Jag tror jag aldrig varit så trött som jag varit hela denna vecka så helg med ledighet, Emil hemma, god mat och vila är väldigt efterlängtat kan jag säga :) Jobbar inte så fasligt länge imorn heller, en 5-6 timmar ungefär :)

Nu har jag nyss druckit en kopp kaffe och ätit lite goochoklad så jag ska orka få nåt gjort här hemma innan allt hinner förfalla haha.. Har fortfarande inte dammsugit men det är på G iaf för nu har jag åtminstone rullat ihop alla mattor vilket ju är ett litet steg på vägen :D

Ska göra ett ryck nu på allvar å slänga ut mattorna, dammsuga & skura. Sen ska vi ge oss ut och slåss med norrmännen på Storheden så vi får oss nå mat och sen måste jag laga nån middag, diska, duscha och allt. Pjuh blir trött bara jag tänker på det !

Sanslöst trött

Huuuugaligen vad jag är trött ! Sanslöst trött...

Hade ställt mobilen på kl06 imorse... Men flera nätter av mardrömmar och dålig sömn kombinerat med massor av hundpromenader, jobb, sena kvällar och tidiga mornar hade nog satt sina spår och det var TUNGT att stiga upp. Sörplade i mig en kopp kaffe på morgonen, En red bull i töre, En halv PK i Ökx, En till kopp kaffe i Jockfall och slutligen ett glas Cocacola i Gammelstan men min kropp verkar inte ha tillgodogjort sig något alls av koffeinet då jag fortfarande är som en Zombie !

Egentligen skulle jag ha handlat mat idag men sköt på det till imorgon, Dammsugit skulle jag ha gjort redan igår och ja.. Jag har inte fått nåt gjort helt enkelt. Pust, stön, stånk... Jag får nog helt enkelt tvinga mig själv att kasta ut mattorna och dra en vals med dammsugaren. *Znark

Vet ännu inte om jag jobbar halv eller hel dag imorn men i vilket fall som helst blir det en tidig kväll ikväll !!

Vila i frid Farmor.

Begravningen var väldigt fin. Både vacker och personlig men också väldigt väldigt väldigt sorglig.

Jag tycker dem hade ordnat det så himla bra - Precis så som Farmor hade velat ha det. En traditionell vit kista med röda rosor och vita liljor på. Inledningsvis sjöng prästen en solosång - Där rosor aldrig dör som Farfar hade valt, Han älskar den sången och har alltid sagt att han vill ha den på sin egen begravning. Jag tycker också att det är en så himla fin låt.

Sen var det hennes favoritpsalmer Var jag går i skogar, berg och dalar, Blott en dag och Bred dina vida vingar. Dem är ju jättefina allihop !

Och så pratade prästen om henne, hur hon var som person och vad hon gjort i sitt liv. Det var så fint allt han sa.. Om hur omtänksam och givmild hon var, hur hon alltid välkomnade alla med öppna armar och hur hon bar sin smärta själv utan att någonsin belasta någon. Jag har aldrig ens tänkt på det så, Jag visste ju hur sjuk hon var men det märktes ju aldrig eftersom att hon alltid var så glad.

Gravsättningen var i Grelsbyn och sen åkte vi till Jockfall för att ha minnesstunden i kapellet där Farmor spenderat så mycket tid under åren Hon & Farfar tog hand om det. Där läste prästen upp ett jättefint tal som Farfar skrivit om hur tacksam både han och Farmor var över all hjälp och omtanke dem fått som gjort att hon kunde få bo hemma ända till slutet. Man kan bara önska att när man själv blir gammal och sjuk också har barn och barnbarn som kan hjälpa en med allt från snöskottning och ved till matlagning och mediciner.

Till sist var det även uppläsning av alla telegram som kommit in och så fikade vi ju och allt sånt innan jag sa Hejdå och åkte. Har varit sååå trött idag av att ha sovit dåligt, stigit upp tidigt och sen varit iväg hela dagen.

Tisdag

Skönt att denna tunga och stressiga jobbdag är över, sitter och kopplar av lite med en kopp kaffe och Lindt Exellence Chilichoklad :) Mums.

Imorgon är det dags för begravning och jag ser inte fram emot det, Tungt...Och speciellt att jag far dit själv. Alla andra kommer säkert ha nån med sig. Åker iaf hemifrån vid 08 typ och så far jag först å lämnar av Oden i Gstad, Han ska vara där under dagen. Begravningen börjar kl 11, sen är det gravsättning  i Grelsbyn och så minnesstund i Jockfall så det kan nog ta sin lilla tid.

Ska försöka få lite nytta gjort ikväll och såklart duscha å göra i ordning kläder och sånt så allt är färdigt imorgonbitti. Får väl handla imorgonkväll på vägen från Gammelstan typ.. Emil kommer ju på Fredag och då vill jag bjuda på någon goood mat, Har ni något gott tips på maträtt av Fläskfilé ?? Ge mig recept isåf :)

Nu ska jag vila mina sjukt ömma fötter en stund till men sen åker dammsugaren fram.


En ny dag imorgon

Nej nu ska jag snart börja avrunda här så jag kommer i säng tidigt ikväll. Blev nämligen inbokad på mer jobb än väntat imorgon så jag ska försöka komma iväg lite tidigare på morgonen.

Denna dag vet jag inte riktigt vart den sprungit iväg då jag bara jobbade ca 1 timme men iofs har jag fått endel nytta gjort hemma som att tvätta, laga mat, diska, 3 långa promenader med Oden (ska strax ut på den 4e), torkat av allt på balkongen från pollen och annan smuts samt varit en sväng till affären.

Har nyss pratat med Baby, Det hade gått bra för honom på nya jobbet och dem hade jobb inbokat för hela veckan samt att mer rullar in så än så länge allt frid & fröjd :)


Godnatt på er :)

Lättlagat

Här kommer 2 tips på goda, enkla, lätta och sommarfräscha smårätter.


Bruschetta (Min variant, Finns såklart massor av recept)

Rumsvarma tomater
Vitlök
Olja
Salt, peppar, Basilika & Oregano

1. Hacka tomaterna och blanda med pressad vitlök, kryddorna och olja (allra godast blir det såklart med olivolja och färska örter men det blir jättegott med rapsolja och torkade örter oxå :D)
2. Rosta bröd eller stek i panna.
3. Lägg röran på brödet och njuuut, Det här är sjukt gott och jag har nog ätit det typ 2-3 gånger i veckan på senaste tiden :D


Marinerad kronärtskocka:

Konserverade kronärtskoskbottnar
Olivolja
Vitlök
Citron
Salt
Peppar
Persilja

1. Skär upp bottnarna i mindre bitar och marinera sedan i ovanstående ingredienser

Dagens Rätt

Pluspoäng till mig som faktiskt fått tummen ur och lagat riktig mat idag trots att det bara är jag som ska äta. Har insett att det inte kommer funka att leva på nudlar och annat skräp nu framöver bara för att Emil inte är hemma så jag har skrivit "Veckans Meny" så jag vet vad jag ska laga varje dag :)

Idag blev det Thaikyckling med Ris och jag lagade en ordentlig laddning så jag har imorgon oxå då jag jobbar ganska länge. Till lunch idag blev det för övrigt en sallad på gurka, tomat, paprika, oliver och fetaost :)

Jag lagade denna rätt ungefär som vanligt, Jag brukar variera lite med smaksättningen men gjorde idag så som jag oftast gör.



2 Kycklingfileér
1/2 Paprika
1/2 burk minimajs
1/2 burk Kokosmjölk
1 Vitlöksklyfta
1,5 msk Sweet chili sås
2 tsk socker
 
Och sen Citron, Fishsauce, röd currypasta, peppar, ingefära, chili, cayenne och curry oriental efter smak :)

Måndag

Buhu natten har varit dålig för jag drömt en massa hemska mardrömmar och vaknat å undrat vars Emil är. Haha vilken barnrumpa jag äär :D

Steg då upp 07.30 fast jag ännu var dödstrött... Har varit ute med Oden, duschat och ätit frukost nu så jag ska strax åka iväg mot jobbet. Behöver inte vara där någon särskild tid eftersom det enda jag ska göra idag är att åka till en och vattna deras blommor vilket ju går på nolltid.

Ingen aning om vad jag ska göra resten av dagen men något hittar jag nog på :) Ska gå och ta upp kyckling ur frysen nu (Ska laga nån goo Thaimat till middag) och sen drar jag iväg till El worko.

Miss You

Helgen har som sagt varit toppenkul men den innebar även något väldigt väldigt tråkigt. Det var nämligen bara jag som åkte mot Luleå idag för Emil, Han börjar ju sitt nya jobb imorgon !

Jag är inte van att vara ensam, har aldrig bott själv och vill inte göra det heller. Denna vecka bor Oden kvar med mig men sen flyttar han oxå upp. Försöker tänka på hur roligt det är för Emil att äntligen få flytta "hem" igen.. Och att tiden förhoppningsvis ska gå fort tills jag oxå kan flytta upp. Men tills dess ska det bli jävligt tungt att vara utan sin bästa vän, kärlek och familj.




Älskade Älskade Du.

Pajala Marknad - Resumé

Hej !

Nu är jag hemma i Luleå igen efter en helg i Tornedalen. Har varit hos Mamma och hämtat hem Oden och så åt jag middag där innan jag for en snabb sväng på affären och handlade det nödvändigaste. Är såååå trött just nu, Kom hem typ 5 imorse efter kvällens festligheter så det blir en tidig kväll ikväll.

Men nu ska jag berätta om helgen.. Vi åkte upp direkt efter jobbet på Fredag och gjorde oss bara färdiga som snabbast, packade in alla grejer och så innan vi åkte mot Pajala. Emil var chaufför åt en kompis så jag drack bara lite och tog det lungt den kvällen eftersom jag inte ville vara bakis på Lördag :) Kom hem vid 4 kanske så man har inte direkt fått mycket sömn alls under helgen.

På Lördag var det spöregn och ett jäkla åskväder hela förmiddagen så vi passade på att tvätta kläder, duscha, förbereda middagen och sådant innan vi åkte in till Pajala för att gå på marknaden. Jag köpte inget annat än 2 godisremmar och en souvaskebab som smakade skit - HELT okryddat renkött och en massa vita tjocka salladsstjälkar i ett torrt pitabröd Yiak. Hem till fällan igen och sova lite middag innan vi grillade, åt och gjorde oss färdiga att åka.. Vi skulle åka i karavan vi med Emils Lincoln och så slättid med Bonnevillen men deras bil slutade ladda och våran fick soppatorsk eller rättare sagt, något i bilen är fel så att antingen den drar jääääävligt mycket bensin, läker ut det eller så är det stopp nånstans så det inte kommer från tanken till motorn - Det resulterade i att vi blev stående efter en skogsväg påväg till Pajala och fick tjorva på samma sät påvägen hem därifrån. Men däremellan hade jag det förjävla kul. Var inne på Krogen och såg på Rajraj, sen åka på byn och sen var kvällen slut ! Tiden går fort när man har roligt :)

Ett under har även skett och jag var inte bakis idag !!!!!

Torsdag

Pjuh.. Ytterligare en tung jobbdag. Nej det har gått relativt bra men vart ju inte riktigt som jag tänkt mig.. Hade blivit inbokad på ett jobb med allllldeles för lite tid.. Hade 3 timmar på mig innan jag skulle vara hos nästa kund men det tog över 5h så jag hade en himla tur som fick hjälp av en tjej på jobbet annars hade jag inte slutat förrän vid 18tiden.

Efter jobbet åkte jag ut till Gammelstan där jag åt köttfärssås & spagetti och så en chokladkaka + kaffe till efterrätt. Fick fotmassage och så åkte jag hem ;D... Nej jag åkte egentligen dit för att jag ska låna en bil av Mamma och dem i helgen som går snabbare att köra med och drar mindre bränsle.

Oden ska ju oxå vara hos dem i helgen.. Får se hur det ska gå ! Han har ju aldrig sovit borta utan oss lilla gubbeeen <3 Ska sakna honom :)

MEN NU måste jag hoppa i duschen, sortera tvätt, diska och lite sådant. Vi åker upp imorn direkt efter jobbet så ska försöka få det mesta färdigt ikväll :)

baka baka liten kaka

Jag är inne i en liten bakperiod just nu.. Ibland hatar jag att baka and somethimes i love it.



Dessutom har jag exprimenterat lite.. Jag har aldrig varit den som tycker om att följa recept och tycker det är bra att man kan slappna av lite och inte få panik och tro att allt ska misslyckas om man saknar en ingrediens eller två. Det brukar gå bra ändå.

Igår tex bakade jag "Prästgårdens Pepparkaka" från Sju sorters kakor

Recept:
100 g smör
2 ägg (äggvitor)
2 dl socker
1,5 dl gräddfil (fil)
1,5 tsk ingefära
1,5 tsk kryddnejlika
2 tsk kanel
3 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat eller 2 tsk bakpulver

Till att börja med använde jag fil istället för gräddfil vilket går precis lika bra, sedan minskade jag på ingefäran och tillsatte lite kardemumma istället. Det riktiga exprimentet var dock att jag ville använda upp 2 äggvitor som blivit över från annan matlagning och det gick oxå helt smärtfritt - Det märktes ingen skillnad på kakan trots att jag bara hade äggvita istället för hela ägg :)

Idag ville jag använda upp filen innan den skulle bli dålig och bakade därför ett matbröd där jag bytte ut mjölken i receptet mot fil och den mörka sirapen mot ljus sirap. Brödet blev för det första väldigt saftigt och gott, Det fick en lite speciell smak av filen och så blev degen så otroligt lätthanterlig och smidig jämfört med när man bakar på mjölk eller vatten, Den kladdade inte alls i händerna och vart väldigt elastisk. Däremot får man tänka på att minska på mjölet så degen snabbare blev fast.

Receptet på Rågbullarna tog jag ur Leila's A Piece of cake

35g smör
3 dl mjölk (fil)
1/2 dl mörk sirap (ljus)
1 tsk salt
1 msk brödkryddor
50g färsk jäst
1 dl russin (uteslöt)
8 dl rågsikt (mindre, ca 6-7)

Till utbakningen behövde jag inget mjöl alls då filen gjorde degen underbar att handskas med.

Tisdag = Ledig

Jahapp... Jag skulle egentligen ha jobbat i em men enda kunden för dagen hade blivit sjuk så det vart inget. Skönt på ett sätt att vara ledig men hade nog ändå hellre jobbat. Det är så jäkla ont om jobb nu under sommaren när många har semester osv och jag vill ju ha en bra lön !

Så, Nu vet jag inte riktigt vad jag ska göra idag.. Funderade lite smått på om jag skulle åka till stan men blev lite lat för det. Skulle istället behöva baka matbröd, tvätta lite och kanske göra några småärenden som Systemet & Apoteket.



Jag får helt enkelt se vart dagen tar mig, Nu först och främst ska jag ta mig en kopp kaffe ! :)

Cheap Chicken



Idag till middag blev det surprise surprise "Färdigkryddad kyckling som man bara ställer in i ugnen". Jag hade för mig att det var gott men nöe.. Det smakade ingenting fast jag kryddat en massa extra själv oxå. Och så jobbigt att hålla på å rensa åsså blir det inget kvar.. Nä tacka vet jag kycklingfileé.

Dessutom mår vi illa nu båda två :s

Slut på helgen

Nej, Nu har jag suttit vid datorn både nog och för mycket idag, Dessutom börjar klockan bli mycket och det är dags att hoppa i säng. Måste bara äta nån liten kvällis först :)

Imorn jobbar jag inte speciellt länge om det inte blir några förändringar vill säga.. Hela veckan är jääkligt lugn överhuvudtaget då många av mina kunder har sommaruppehåll. Jag hoppas på lite extrajobb annars blir det en fjuttig lön nästa månad.


Nånå, Godnatt ! :)

The Wrestler



Det blev film idag med :)
The Wrestler

Randy The Ram Robinson är en avdankad och ensam gammal Wrestlerstjärna som försöker få ordning på sitt liv.
Jag gillar den här typen av film och den är bra, men hade kunnat göras mycket bättre om den var lite mer djup, gick lite närmre in på livet och framför allt hade ett riktigt slut.. Gillar inte när man sitter som ett frågetecken och undrar- Fortsatte han, hur gick det med dottern, hur blev det med tjejen, överlevde han ?

Helt klart sevärd iaf och får 3,5/5 poäng av mig !

Love and other drugs

Igårkväll blev det filmtime och jag såg Love and other drugs som jag velat se nu ganska länge.



Jag älskar ju romantiska filmer och den här är på vissa sätt sådär typiskt amerikanskt romantisk som man sett 1000 gånger förr men på många andra sätt är den faktiskt både annorlunda och speciell.

Jag tycker den var bra, Jake gjorde sin roll skitbra och den hade även ett bra slut !

Därför får den 3,5/5 poäng av mig.

Mjukkaka <3

Gissa om jag bev glad när jag googlade på "Mjukkaka recept".. Målet var att hitta något som kunde likna min Farmors mjukkakor som är dem saftigaste, fluffigaste och godaste i världen. Bland dem allra första träffarna hittade jag något som hette "Jock-Mjukkaka" Jackpott !

Om ni visste hur mycket minnen det här brödet framkallar.. Farmor bakade det ALLTID och vi barn älskade det ! Hon drog fram bakbordet, tog på sig huckle och förkläde och sen fyllde hon frysen, skickade alltid med oss några påsar så vi kunde äta det hemma, hon skickade det till Mamma mångamånga år efter att hon & pappa flyttat isär bara för att hon tyckte så mycket om det - Ja ALLA älskade allt som Farmor bakade.

Såhär lyder receptet som en man lagt in:

Barnens favorit.
Gammalt recept som lärs ner från generation till generation i området mellan Jockfall och Korpilombolo i Norrbottens inland. Jag har kunnat spåra det åtminstone 5 generationer bakåt. Det tog mig 10 år att övertyga svärmor att jag kunde vara värdig att få receptet trots att jag var en karl.

2 pkt Jäst
300 g Margarin (smält med degspadet)
2,5 - 3 dl Ljus sirap
5 dl Mjölk (helst fet mjölk)
5 dl Vatten
ca 12 dl Rågsikt
och ca lika mycket Vetemjöl till en fast men inte hård deg
(jag har aldrig måttat mjölet)
Salt
+ Smält margarin till pensling.


Jäs till dubbel storlek, ca 30 min, och baka ut med kruskavel till ca 13 - 15 st tallriks stora kakor ca 3 - 5 mm tjocka. Jäs igen. Nagga med gaffel innan gräddning.

Det är gräddningen som är speciell
Den kräver en baka spjäla, den typ av spade som pizza bagare också flitigt använder och alla som varit i en gammeldags bagarstuga är bekant med.

Ugnen på 275 grader. Sätt in en tom, plan plåt på den nedersta falsen, och en på den tredje uppifrån. Plåtarna måste få bli varma.
Sätt in en kaka på den nedre plåten i ca 3 min. Flytta sedan upp kakan till den övre plåten samtidigt som du sätter in en ny nere.
När den övre kakan fått lagom färg är det dags ta ut den och flytta upp den undre, i med en ny nere osv...

Pensla det varma brödet med smält margarin.

(Ser att det inte står något i receptet om hur man gör själva degen men som med alla andra bröd värmer man degspadet till 37 grader, rör ut det med jästen, saltar och blandar i sirap och sedan mjölet lite i taget tills degen är rätt i konsistensen.)

Loppis !

Hej och Godmorgon !

Nu blev det lite stressigt såhär på morgonkvisten.. Har nyss varit ute med Oden, kastat i mig frukost och ska nu hoppa i duschen så jag kan åka ut till Gammelstan igen. Det är nämligen Loppis där och Mamma & hennes kompis ska sälja så jag passar på att ta dit lite grejer jag med.. Saker som jag ändå tänkt sälja på Tradera men det blir ju så enkelt om folk bara köper grejerna och tar dem med sig jämfört med att fota, lägga ut, invänta auktionens slut och sedan börja tjorva med postande av paket osv. Så jag hoppas på att bli av med det mesta :)

Loppisen är på Kulturgården i Kykrbyn.. Det är ju även Persmäss denna helg så kyrkstugorna är fulla med folk och det borde väl vara rätt bra förutsättningar :)


Men NU är det dags att sätta fart.. Har massor att göra idag. Tex så har jag tvätttid, dammråttorna springer runt på golvet och jag måste posta ett paket och diska samt en massa mer :)


Ha en fin Lördag allihopa ! :D


Ps. Det blev ingen Loppis - Det regnar !

Fredag

Shiiiises, Vad varmt det är ! Man rinner ju bort om dagarna för tusan.. Hörde dock att det skulle bli dåligt väder till helgen, Det får det gärna bli för min del iaf :) Är så jobbigt för Oden oxå när det är varmt å man ska iväg med bilen eller nånting.

Jag har då slutat jobbet tidigt idag, Redan vid 13.. Kom hem och sa adjö åt min älskade som åkte i samma veva. Har småplockat lite här hemma oxå men mest tagit det lungt.. Nu ska jag fräscha till mig lite och gå med sopor osv så ska vi åka ut till Gammelstan sen.. Orkar inte sitta själv här hela dan samt att jag vill bli bjuden på middag :D Höhö.. Ska göra lite nytta och handla på vägen hem oxå och sen blir det nog bara att slappa framför en film ikväll :)

Tror Dirty Dancing var den enda filmen på Tv ikväll som jag kunde tänka mig att se ;D

RSS 2.0