Finally

Äntligen har vi bokat oss varsin tatueringstid, INTE en dag för tidigt då vi tänkt göra det huuur länge som helst. Emil på Onsdag och jag på Söndag - Nästa vecka alltså :)

Ett par bilder

Ett par bilder från helgen..

Fällan.. Huset, gården.... Och Emils bilsamling.


Oväder på G




Picknick med Frassemat

Rea-shopping

Idag har jag varit på rean.. Jag hatar att gå i klädaffärer själv och jag hatar att prova kläder. Det resulterade i det enda jag älskar att köpa = Underkläder ! och några par sockar då :p


5pack strumpor 49.50 på H&M


Bh - 50kr på H&M


Trosor som skulle kosta 30 kr men såg nu när jag kom hem att hon i kassan tog fullt pris för dem ändå arrghh.

Förutom detta köpte jag slemlösande tabletter och en vaxduk till vårat bord på balkongen, svart med vita prickar. Den var det oxå rea på, 39 kr metern :)

Trött & Förkyld

Fytusan vilken förkylning jag åkt på.. Så surt ! Jag har varit massa mer sjuk det senaste halvåret än jag brukar vara på ett helt år typ ! Orka

Anyhow så har jag nyss kommit hem från jobbet, Har inte jobbat natt eller nåt sånt man kan tro utan bara mellan 7-9, Jag ska egentligen vara ledig idag men numer har jag ju en frisörsalong varje tisdag så därav det korta arbetspasset :p

Jag & Emil ska luncha på Baan Thai idag så jag ska åka in till stan vid 12. Före det måste jag äta en macka, duscha och kanske sova ? Är så jävla trött men måste ändå vara in på apoteket och någon klädaffär när jag väl är i stan. Är i desperat behov av nya sockar och lite "förkylningsmediciner".


Nej, Nu hopp i duschen.

Spararn

Vi satt alldeles nyss och betalade räkningar åsså säger Emil;

Emil: Nu ska jag fan lägga undan lite pengar på mitt sparkonto.
Jag: Haha jasså, hur mycket har du där då, typ 2000 eller ? (driver med honom att han säkert har helt lite pengar)
Emil: Njää, 47.
Jag: Va ? 47 kronor ?
Emil: Ja
Jag: Jaha.. men då var ju inte mitt drivande nå kul.

PJUH

Lugn start på veckan ? Inte direkt..

Jag visste att dagen skulle bli ansträngande eftersom jag hade väldigt mycket jobb. Jag hade dock inte räknat med att försova mig och vakna den tiden jag skulle vara på jobbet så att jag varken hann äta frukost eller ta med mig någon lunch annat än ett äpple & en banan.

Jag behöver inte nämna hur ont i huvet jag har efter att ha jobbat över 10 timmar utan mat och i stekande värme ? Nä jag tänkte väl det.. Nu ska jag bara äta upp min macka och dricka mitt kaffe så ska jag laga middag. Korvstroggis blir det idag - gott :)


Hemma Igen !

Tänkte att jag gör en såndär kortare sammanfattning över alla dagar som jag brukar när jag varit borta över en helg typ.

Torsdag: Åket vi upp till byn efter vi slutat jobba. Kom fram vid 21 och den kvällen gjorde vi inte direkt mycket speciellt :)

Fredag: Steg upp ganska tidigt och åkte till Finland för att tanka och Emil, Ville & Sara skulle köpa lite mer öl. Jag köpte godis :) Dagen flöt på. Det grillades, spelades kubb, åt gott osv innan det kom lite folk dit och vi satt och drack nån timme innan vi gick upp på backen.. Tänkte ju först inte betala in mig dit då det var så jävla dyrt men jag kom in för ungdom så det vart ju inte så farligt :) Träffade Ida & Tilde dära och sen var jag med Emma så jag hade en rolig kväll som slutade vid 3 nångång.

Lördag: Sov och var jävligt bakis fram till 15-16 då jag äntligen kunde stiga upp och orka få i mig nån macka. Lägligt nog kom ett jävla åsk och regnväder som tog bort strömmen.. Kul utan teve, vatten, spis eller nånting. Det regnade, regnade och regnade samt haglade och åskade lite mer. Sen for vi då till Fällan iaf vilket var sååå skönt - Det är inte riktigt nåt för mig att vara i en liten stuga med typ 100 personer så man aldrig får vara själv och ha lite lugn & ro :D Åt på Frasses på vägen oxå och när vi kom fram såg vi 2 filmer innan vi sov :)

Söndag: Idag har vi pysslat på med lite olika. Emil har hållt på med sina bilar och jag har plockat rabarber och städat lite. Nu ska jag duscha innan vi far och handlar åsen måste jag betala räkningar och lite sådant. Börjar kl 07 imorn.. buhu :(

Lite nytt

Här kommer ett bildinlägg med lite nya saker jag införskaffat :)


En lampa vi fick av Mamma då den blev över hemma hos dem. Den är inte gammal på riktigt men ganska bra gjord för att se ut som det :)


Ett gammalt fat jag hittade i en låda med grejer här hemma, Ljusen hade jag i ett skåp så.. Man kan fynda i sitt eget hem ! :D




Skickade efter dessa två med Mamma från IKEA. En tvålkopp och en toaborste :) Kan faktiskt starkt rekomendera ikea's toaborstar - Dem är jättebra och kostar bara 4 kronor.

Åh juste, Glömde nästan säga.. Nu nyss när Mamma var hit med ikeagrejerna så hade hon med sig en liten Midsommarpresent som var en påse med endel av min favvismat typ :) Creme fraiche, tonfisk, brieost, finn crisp, proviva jordgubb, herrljunga äppelcider, ostbollar, gröna äpplen osv :) Väldigt uppskattat av oss <3

Rätt effektivt.

Hej !

Även idag har jag börjat kl:07 så det blev att stiga upp tidigt men jag har konstigt nog ändå kännt mig pigg hela dagen.. Men det tror jag beror på att jag inte behövt stressa - Iaf för mig är det så att jag blir trött direkt när jag måste stressa men får jag bara ta det lungt så orkar jag hela dagen utan att känna mig trött.

På morgonen var jag då med en kille från mitt jobb och städade en frisörsalong och sen hade jag inget jobb förrän kl 12 så då på min lediga tid var jag till Mamma och städade hos dem, Det var vrkligen behövligt då dem har renoverat badrummet och byggt en övervåning i lägenheten så det var massor av byggdamm överallt ! Åt lunch där också och påväg tillbaka till jobbet var jag in på Systemet och handlade färdigt till helgen så det är bortgjort.

Sen var jag och handlade till jobbet eftersom jag som jag nämnde tidigare numer är inköpsansvarig. Sen hade jag en kund på 3 timmar och nu har jag slutat och kommit hem :)


Plockade ihop lite smått och gott till mig själv :) Har ni fortfarande inte provat dem nya Bacardismakerna och jordgubbsvinet så gör det, Dem är verkligen supergoda !

Silviakaka - Recept

Jag bakade igår oxå.. Världens godaste kakor... Typ.
Dem är bland mina favoriter iaf :)



Silviakaka

4 ägg
3,5 dl socker
4dl vetemjöl
4 tsk bakpulver
2 dl varmt vatten

Kräm:
150g smör
2 äggulor
1,75 dl socker
2 msk vaniljsocker
1,5 dl kokos

1. Vispa ägg och socker fluffigt, rör sedan ned bakpulver & mjöl tillsammans. Rör till sist ner vattnet. Häll i långpanna och grädda på 175 grader tills kakan fått lite färg.


2. Smält smöret till krämen i en gryta, rör ner socker och vaniljsocker. Ta bort från värmen och rör ner äggulorna. Rör till sist i kokosen. Låt både krämen och kakan svalna innan du brer på den.

Såhär gul och fin kaka får man när man använder egenodlade ägg på frigående, gräspickande lyckliga hönor.


Kolla bara färgskillnaden !
Fick två fulla lådor med ägg sist vi var hos Pappa så imorn blir det gul pannkaka oxå :D

Kinesisk Biff - Recept

Det här åt vi till middag igår och det var jättegott, Åt lite av det sen på kvällen då det var ännu godare och enligt Emil var det ÄNNU godare idag så den vinner på att stå till sig lite :)



Marinera 400g  strimlad lövbiff någon timme i:
1 msk soja
½ tsk salt
1 krm vitpeppar
1 msk potatismjöl
1 msk vatten
1 msk olja
2 pressade eller mortlade vitlöksklyftor

Blanda biffen med en ingrediens åt gången i den ordningen dem står, Det är viktigt att man sätter potatismjölet före olja & vatten.

Sedan wookade jag biffen på hög värme och tillsatte:
Vatten
1 köttbuljongstärning
Ostonsås
Mer kryddor; Chili, lite curry och koriander.
Lite socker
En skivad charlottenlök  på slutet
Lite redning om det behövs

Om ni inte har nån där hemma som är livrädd för grönsaker så är det SÅÅ gott med champinjoner, massa lök eller andra grönsaker.




Vilken pärs

Jag kan säga direkt att ; Den här dagen började inte bra !!

Som jag sa igår skulle jag börja städa på KillerQueen idag och dem hade en helt annan slags larmdosa så jag råkade tydligen larma av och på igen och fyfaaan vad det tjöt !.. Jag hade blivit förvarnad att om larmet går igång så ringer securitas dit och så skulle jag uppge en kod. Nu var det dock så att koden inte fungerade och hon i telefonen sa att jag skulle tryck in koden på larmdosan - Grejen var bara det att det fanns inga knappar på den.

Ni kan förstå paniken nu va ? Jag står i en frisörsalong mitt i stan med ett larm som tjuter så högt att det inte går att vara där inne med en support i telefonen som jag ska försöka höra vad hon säger och jag fattar ingenting. FY

Tillslut fick jag av larmet och kunde börja med det jag kom dit för - Att städa. Och fyfan vad snygg lokal dem har ! Har ni varit där inne så vet ni ju.. Och deras toa ! My good vad kitschig den var och trappräckena ner till tatueringslokalen var helt klädda i tigerpälstyg och haha.. Ja det var snyggt där helt enkelt :)

Kom föresten på nu att jag glömde flera sopsäckar i bilen. .Damn ;p.. Jaja får ta dem imorgon.

Har jobbat på som vanligt resten av dagen och kommit hem för en liten stund sen. Måste diska nu och sen börja med middagen som idag blir Tacopaj :) Mums !

Nya inköp

Se så fin matta jag budade hem idag !





Den tror jag kommer passa perfekt i vårat kök, Vi har ju gråa skåpluckor och vårt nymålade bord är ju oxå grått och benen blir röda :)

Tummen mitt i handen

Åh, Jag vill verkligen lära mig att brodera ! Hur fint är det inte med gulliga broderade dukar, handdukar med monogram, paradhanddukar, örngott och allt sånt hemtrevligt :)

Men NU har jag köpt hem ett komplett broderings-kit till en blommig duk som jag förhoppningsvis ska ha tålamod att slutföra och kanske lära mig något på vägen :) När jag rensade den där stora lådan igår hittade jag även där ett gammalt broderingskit som blir som en liten tavla som jag påbörjat när jag var yngre, Tänkte att jag kan ju öva på den oxå.





Såhär fint vill jag kunna brodera :)

Whitetrash deluxe

Dem som tycker att jag klagar för mycket på andra människor kan sluta läsa... NU. För det är precis vad jag tänker göra nu.

Jag var nyss på Willys och handlade.. Alla vet ju att Willys är den billigaste affären så där brukar man få se lite alla möjliga slags folk men idag alltså.. Nivet hur tydligt man kan se på folk att "Dem där bor i en liten by och åker bara in till stan en gång varannan vecka för att stoooorhandla till alla sina barn" En sån familj stod framför mig i kön.. Pappan stod lutad över vagnen och visade ca 10 cm av sin ganska stora stjärt. Mamman hade glasögon från 80-talet, hår så risigt att det inte kan ha varit klippt sen samma årtionde, allihopa var dem väldigt tjocka och hade typ mjukisar uppdragna över magen. Uh

Deras vagn var förstås fylld till bredden.. Och det dem handlade var vad jag reagerade på mest. BARA hel/halvfabrikat av dem billigaste märkena pyttipanna, margarin, korv, köttbullar, frysta köttbullar, mer korv och såklart en massa coca cola.

Och sen då.. När jag kommer ut på parkeringen har dem fyllt hela bagaget med all mat, Pappan sitter i bilen och äter glass och Mamman ger just en cigarett till sin yngste son (ca 14 år).

Alltså missförstå mig inte nu.. Ni vet att jag själv älskar allt som är billigt, jag vill oxå bo i ett litet gammalt omodernt hus och bara åka in till stan för att handla, jag vill ha djur och ett eget trädgårdsland, jag bryr mig inte om mode och klipper mig själv hemma för att det är billigare än hos frisören. Det är inte det att jag ser ner på människor som lever så.. Men vad jag tycker är både sjukt och tragiskt är att "såna" människor ofta skiter fullständigt i att ta hand om sig själva.. Det dom äter är ju rena skiten och det syns ju på hur dem ser ut, trasiga gamla urtvättade kläder och ingen som helst vård av sitt yttre. Nä alltså jag lovar mig själv att jag kommer behålla min värdighet även när jag flyttat från stan.

Uuh..

Jag mår illa... Har haft jordens magknip oxå sen jag åt en tallrik yogurt till lunch. Brukar inte alls vara så känslig på mjölk så jag vet inté vad det kan ha berott på.

Jag har iaf fått endel gjort idag som att rensa ur den där stora lådan, duschat, diskat, dammsugit, skurat, vädrat sängkläder, dammat alla mattor, lagat mat.. Haft besök av Emma, druckit kaffe & surrat. Ja lite sånt.. Men nudå ? Vad ska jag göra nu ? Det är ju flera timmar kvar av kvällen och jag har varken ork eller lust att göra nånting. Är dödstrött men kan ju inte gå och sova såhär tidigt.



Gääääsp*

Enkel & Snabb Smörgåstårta - Recept

Här är vad jag åt till middag i Tordags. En supersnabb och enkel Smörgåstårta som faller mig helt i smaken. Jag gillar nämligen inte vanliga smörgåstårtor så mycket för att dom är.. Föör mycket helt enkelt. För mastiga och klabbiga, för mycket majonäs och oftast alltid nåt äckligt i fyllningen som frukt, ägg och torkade ostskivor på kanterna haha :D

Nej nu ska jag inte vara sån, Smörgåstårta kan vara riktigt gott men jag tycker bäst om dem som känns fräscha & lätta.

Här är ett sånt exempel:



2 skivor polarbröd
1 burk tonfisk
Creme fraiche ev lite grädde
Lite kaviar
Finhackad lök
Pressad citron
Kryddor
Chilisås

Och vad man nu mer gillar.

På toppen har jag räkor och runtomkring babyspenat :)

Lördag

Godmorgon !

Idag hade jag oturen att vakna med en otrolig huvudvärk ända sen kl 04 typ.. När jag steg upp 8.30 var det olidligt men som tur var hjälpte tabletten jag tog väldigt bra och jag har nu inte ont alls :)

Tur det eftersom jag har mycket som "måste" göras idag.. Dvs städning som jag inte hinner med under veckorna. Jag har börjat dagen med att rensa en svinstor flyttkartong med grejer från Ängesbyn.. Mycket som slängdes/åker till myrorna men även lite roliga överaskningar av saker man glömt bort :)

Hittade även lite saker som jag inte ska ha kvar men som kanske är något för Emma eller Jennifer att måla vitt :D ? haha (Bilderna är klickbara)


2 Rottingkorgar med smideshandtag

    
Ramar


En vanlig korg


Och en korg full med snäckor (i en påse på bilden)

Fredag

Aah, Så skönt med helg !



Till middag fick det bli to fast, to whitetrash Grandiosa fryspizza :D Emil åkte direkt vi ätit och jag började plocka undan lite. Det ska ju bli städhelg nu när baby inte är hemma så jag har en hel lista på saker som ska göras. Ikväll blir det dock lungt, Man är ju något trött & sliten efter hela veckans jobb.

Jag har då både vin & chips så nu tänkte jag lyxa på framför en film :).. Lutar nog åt att det blir Gran Torino.



Ps. Det är vinflaskan som är liten och inte chipspåsen som är enorm :D

Torsdag

Hallå allihopa !

Här sitter jag och smuttar på en cider. Vi for till systemet efter middagen så att Emil kunde köpa öl och jag köpte en liten vinflaska och 2 cidrar. Den jag dricker nu har jag inte smakat tidigare men den var ingen höjdare alls, Hannas Summer Mojo heter den och ärligt talat har ALLA cider från Hannas jag smakat varit äckliga. Får se om jag ids dricka nåt av det andra ikväll eller om jag sparar det. Det är ju trots allt bara Torsdag :)

Shalala.. Vad mer då ? Jo jag har jobbat idag och haft dödsont i huvet på eftermiddagen och har det ännu. Fasikens.. Svinont i nacken.


Nåväl.. Ikväll blir det Kniven mot strupen som inte får missas ! :)

Najsutt

Här sitter jag, Nyduschad med en kopp nykokt kaffe och nybakt rabarberpaj.

Life is good ! ;)

Supergod kyckling med fuskbea - Recept

Dagens middag blev ljuvligt god ! Är superlänge sedan jag tillagat kycklingfileér "hela" annars blir det nästan alltid att jag skär dem i bitar och gör någon wook eller gryta.



Kycklingfileérna marinerade jag först i ca 4 timmar och sen kryddade jag dem med mer grillkrydda & chili som ni ser på den rödaktiga ytan, Det blev jättegott och smakade som på grillad kyckling :)

Marinad:
Rapsolja
Pressad citron
Sweet chili sauce
Röd currypasta
Salt, Peppar
Dragon
Grillkrydda
Chilipulver

Stek kycklingen på 175 grader i ugn ca 30 min (beroende på storlek)
Till det hade jag curry & chili kryddat ris och en supergod sås, Såkallad fusk-bearnaise.

Sås:
Scharlottenlök
3 msk vatten
Pressad citron
Dragon
Salt
Chilipulver
Lite vitpeppar
Creme fraiche
Sky från kycklingen

Koka upp mycket fint hackad lök, vatten och kryddorna. Låt koka en stund och tillsätt sedan creme fraiche och kycklingskyn. Spä till önskad tjocklek med mjölk eller liknande.

Jag dränkte som vanligt maten i sås :D Mums !

Onsdag

Godmorgon på er !

Jag som hade tänkt ta en ordentlig sovmorgon idag har legat och vridit mig sen 07.30 så det vart inte mycket av det men har sovit väldigt gott inatt iaf :)

Jobbar inte mer än 12-15 idag så jag har inte direkt bråttom till jobbet eller så.. Lär inte bli mycket betalt alls för denna vecka då jag haft så himla lite jobb, Men så är det ju på somrarna när många har uppehåll osv. Men jag kommer nog få en fin lön nu den 25e för jag har räknat ut att jag jobbat 138 timmar i Maj vilket är mer än vanligt för mig :)


Såå, Undra om man skulle ta tag i nåt vettigt nu som disken exempelvis eller om jag bara ska ta det lungt :D

Rabarberkräm - Recept



500g
rabarber
1 dl socker
4 dl vatten
3 msk potatismjöl (urört i lite vatten)

Smaksättning (Frivilligt men jättegott)
Lite vaniljsocker & Kanel

1. Skala rabarbern om det behövs och hacka den i mindre bitar.

2. Koka rabarber, vatten och socker tills rabarbern blivit mjuk och gått sönder, Ta bort från värmen - Låt svalna och häll sedan ned potatismjölet i en stråle samtidigt som du rör om ordentligt. Koka sedan upp igen tills det tjocknat - Då är krämen färdig.

Kockums - När kocken själv får välja.

Om ni vill lyckas i köket - Köp en Kockums gjutjärnsgryta.



Världens bästa stekgryta, det kan jag lova er ! :)

Tycker den här färgen jag har på mina (har 2 st likadana) är snyggast men dem finns även i klassiska ljusgul/ljusgrön, cremevit/svart, Mörkblå och ljusblå. Säkert fler färger oxå :)

Tisdag

Hej !

Som ni kanske läste igår råkade jag ta på mig lite jobb idag som jag egentligen inte ville ha.. Skulle ju vara med Troja idag åsså hade jag en massa att göra som att duscha, dammsuga, göra pizza-deg och sen laga pizzorna, fara in med papper till min andra chef, och egentligen skulle jag och Emil luncha på resturang idag men det vart ju inget av det.

Istället cyklade jag iväg till jobbet vid 06.30 för att sedan städa på Attityd i Strand kl 07 och sedan ta en 3-timmarskund i gammelstan. Nu hann vi ju klart snabbare när vi var 2 än jag hade gjort själv så strax efter 11 kom jag hem till en väldigt glad Troja. Vi gick ut på en 40minuters promenad med klövjeväskan och sen har jag försökt städa bort hundhår & sand här och allmänt bara städa upp och snygga till.

Troja åkte hem för en halvtimme sen så nu har jag nyss knådat ihop degen och skivat vitlök tunt till tomatsåsen som jag snart ska koka ihop. Jag har ju bjudit hit Mamma, Mattias & Markus på middag idag så. På pizzorna ska jag ha parmaskinka, chevré och ruccola + tomat & ost då. På Emil & Markus ska det vara salami :) Det kommer nog bli gott !

Måndag

Det blir visst jobb imorgon oxå.. En kollega ligger på sjukhus så jag och en annan ska hoppa in och ta ett företag och ett abbonnemang på morgonen men eftersom vi är två tar det nog bara 2,5-3 timmar så jag behöver inte vara borta så länge från Troja men det känns ju såklart tråkigt.. Nu när hon äntligen är här efter så lång tid så måste jag åka iväg och jobba.

Vi har då nyss varit ute och kastat frisbee på en äng och sprungit runt och lekt och så en promenad efter det. Har även roat oss med att torka & dammsuga hela köket samt ta ut mattan för att Emil råkade tappa en pucko i golvet - KUL ! och väldigt lägligt nu när vi har en hund här.. Vill ju såklart inte att hon ska få nåt glas i tassarna.

Nu är vi bara inne ett tag och sen ska vi ut och gå sista kvällssvängen med klövjeväskan. Blir en dusch för henne efter det oxå så att vi kan ha henne i sängen.. Det regnade ju nu när vi var ute så de vart allt en smutsig liten hund :)

Älskade

Tror ni söt elllleer :) ?

ÄNTLIGEN !

Tjohooo ! Idag kommer Troja hit <3<3

Hon ska vara hos oss till imorgon så det ska bli jättekul :) Har verkligen saknat henne hur mycket som helst ! Ska åka och hämta henne om en halvtimme ungefär.

Och förutom att jag är väldigt glad över det är jag väldigt irriterad på en kund till mig som avbokar hela tiden samma dag som jag ska komma dit ??.. Hade jag vetat det hade jag inte behöva ge min var 4e veckas kund till en vikarie så nu förlorade jag 5 timmars jobb idag pga av att endel inte respekterar att vi har en regel som säger att man ska avboka en vecka innan. Surt !

Nåväl.. Jag kom hem för en stund sen och har tömt disk, dukat och sånt så jag är förberedd att börja laga middag när jag kommer hem från Gammelstan. Har även lite mer rabarber som jag plockade hos Pappa igår som jag ska skala, skära och frysa in. Och på tal om det har jag ju inte berättat om gårdagen - Vi blev bjudna på Surströmmingsmiddag i ängesbyn och som jag har längtat efter det, Det var hur gott som helst som vanligt. Emil och barnen åt dock fläskkarré med potatis & bea. Kaffe & glass till efterrätt så jag blev väldigt mätt !

Åkte sedan Flarken-vägen till Sävast där vi hälsade på Ida och Niklas en sväng innan vi tillslut åkte hem.



Älskling, som jag har saknat dig ! :)

Mitt drömkök

Jag har ju tidigare visat lite bilder på hur fint det är i "Vårat sommarhus" som egentligen är det hus Emil's farmor bodde i när hon ännu levde men det finns så mycket mer.. HELA huset är verkligen som en tidsresa :)



Exempelvis det lilla köket på övervåningen tycker jag är såå fint.. Mitt framtida kök kommer nog ha en liknande färg på skåpluckorna alternativt ljusgula.

Självklart med likadana tidstypiska beslag. Nivet dem där elefantliknande som man vickar upp ?

I Köket på nedervåningen står en supersnygg fullt fungerande gammal spis, Husqvarna Regina med inbyggd kött-termometer och timer.

Be nice to your toilett

Jag är ju en såndär som tycker att ska man väl städa så ska man göra det ordentligt och skulle aldrig kunna slarvgöra något utan att hela tiden efteråt gå och tänka att "ååh jag måste göra om det där när jag inte gjorde det ordentligt första gången"

Idag ska vi prata om toaletter ! Haha :D

Det är så att när jag är ute och städar blir jag både lite förvånad och äcklad över att endel helt enkelt inte verkar veta att när man rengör en toalett räcker det inte med att vispa runt lite med borsten i vattnet utan man måste ju skrubba överallt och sedan absolut inte att förglömma att torka av utanpå, inuti locket, ovanpå & under ringen samt porslinsringen.

Tycker ni det är äckligt att jag skriver om detta :D ? Jag tycker det är äckligare att massor av människor går runt och inte gör detta.. Det jag ska komma fram till är att MAN MÅSTE SKRUBBA UNDER KANTEN. När jag då rengör en toalett där personen inte gjort detta bokstavligt talat RASAR det skit därifrån.. Fulllllt med bruna flagor rinner ner därifrån. Usch

Så kom ihåg barn, Rengör era toaletter ordentligt.

Godmorgon Godmorgon !

Godmorgon allihopa !

Idag är det Söndag och jag tänkte försöka fortsätta med sån "städning" som igår dvs. sånt man gör väldigt sällan och när man väl har tänkt göra det skjuter man upp det hur länge som helst. Att dra fram spisen och att göra ugnsrengöring är bra exempel på sånt ;P Idag tänkte jag dock torka ur kylskåpet - Så jävla dumt att jag inte gjorde det igår INNAN vi handlade en massa.. Blir ju mycket jobbigare nu att ta ut precis allt.

Anyhow.. Åt min rabarberkräm till frukost och nu dricker jag en kopp te. Måste äta lite melon och vindruvor sen oxå som jag har kvar och måste ätas upp. Köpte ännu mer frukt igår så.

Sen idag ska vi mest troligt till Pappa och äta surströmming, Ringde igår och frågade om dom aldrig skulle bjuda dit mig på det för jag är så sjuuukt sugen på det men har ingen här att äta det med :) Så han skulle ringa idag och meddela hur det blir.


Lägger strax upp ett städtips som jag tycker ni ska ta del av ;D

En aktiv Lördag

Ojski pojski, Idag har jag varit riktigt duktig om jag får säga det själv !



Jag har;

- Dammsugit hela lägenheten
- Dammsugit soffan (Alla kuddar, under, runt om osv)
- Planterat tomater & basilika
- Planterat om en blomma
- Skalat, skurit och fryst in rabarber
- Handlat mat
- Lagat mat
- Diskat
- Dammat kuddar, filtar & täcken
- Rengjort själva spisen, bakom, under och på sidorna om den
- Torkat av fläkt och kryddhyllor
- Gjort en ordentlig ugnsrengöring (Gnidit in med såpa, värmt upp till 100 grader och sedan torkat ur samt skrubbat gallren med svinto)

Och nu kokade jag alldeles nyss en rabarberkräm, Mums så gott det ska bli med kall mjölk :) Hade både vaniljsocker och lite kanel i så det doftar ljuvligt här nu :)

Italienska köttbullar med tomatsås

Här är en av rätterna jag lagat i veckan, Riktigt gott :)



400g älgfärs (Nötfärs är godare)
1,5 dl creme fraiche
1 ägg
Lite havregryn
3 vitlöksklyftor
Chilisås
Lökpulver
Paprikapulver
Oregano
Chilipulver
Salt & Peppar

Mosa ihop allt till en smet, Om man gör bullarna på nöt, fläsk eller blandfärs behöver man inte så mycket creme fraiche alls utan det är bara för att älgfärsen så lätt blir torr.

Låt stå kallt över natten och rulla sedan till små bollar. Stek :)

Här har jag serverat dem med färdig pastatomatsås och tagliatelle.

Lördag !

Godmorgon ! :)

Kan börja med att berätta vilket otroligt flyt jag hade i köket igår.. Köpte för ett tag sen sånadär färska grillburgare som jag frös in, Skulle ta upp en sån till middag och det var lättare sagt än gjort då dem hade frusit ihop helt och satt som sten. Jag högg, bände, bröt och slet i dem tills jag tillslut lyckades få lös en. Slog på ugnen på snabb och gick sedan till datorn. När jag kom tillbaka rök det massssor ur ugnen - Oops där hade jag visst en smutsig plåt som jag glömt bort :) Fick springa ut med den på balkongen och brandlarmet gick som tur var inte igång. När jag äntligen fått in stripsen i ugnen ringer Mamma och frågar om jag vill ha en halv pizza ! Javisst ville jag det ;) Gud så skönt.. Höll verkligen på att svälta ihjäl och när allt jävlats med mig i köket var det verkligen välkommet ! Så jag åt pizzahalvan och sen stekte jag min burgare och åt den med mina strips :D Gött

Fick sen tillbaka en otrolig huvudvärk/nackvärk och illamående som jag haft till och från i veckan så det blev en tidig kväll för mig vilket var väldigt skönt :) Hann sova till typ 02 så hörde jag hur det smäller till ute på ugnen - Givetvis trampade emil rakt på ugnsplåten :p Han är ju en riktig mästare på att vara tyst när han kommer hem efter en utekväll - NOT :D

Så då var man ju vaken och det tog ungefär en timme innan vi somnade igen men jag har ändå varit helt pigg nu på morgonen. Känns som en bra dag idag ! Hoppas inte Emil är så bakis bara så vi kan göra nånting kul :)

Ska åka och handla och funderar på att köpa ingredienser så man kan baka en egen pizza :)

Oj vad mycket det blev, Ni ska få ett recept istället för en massa babbel.. Håll utkik :)

Sweet Friday !

Oooh så skönt med helg ! Hade ju min tunga Fredag idag och den var väl inte så jobbig egentligen men rätt seg, Har kunder med rätt lång städtid idag så jag måste lixom städa saktare än normalt så då blir det långdraget rätt snabbt.

Anyhow..När jag kommer tillbaka där vid 17tiden trött och hungrig som en varg ser jag Emil och hans jobbarkompisar sitta där i solen och dricka öl ! Haha bittert ! Dom ska ha grillfest ikväll och själv måste man hem och laga mat ;)

Det blir hamburgare och pommes för mig till middag vilket ska bli väääldigt gott - Jag är dödshungrig !

Sen blir det nog någon film för mig... Är superdupersugen på nått gott som typ chips men jag tror att jag antingen bakar något själv eller försöker hålla mig helt :)

Samlar på böter

Läste ni min blogg igår ? Då vet ni att jag fick en p-bot på 350 spänn som Simon lyckades få ogiltig eftersom vi faktiskt har p-tillstånd på lulebos områden. Idag fick jag en på 500 !! Lite väl surt kanske då jag hade parkerat på innergården hos en kund men jag undkommer visst inte p-lisorna denna vecka. 2 dar i rad alltså fyfan.. Jaja det är bara att betala.


Till middag idag vart det köttfärssås & makaroner som smakade gott. Sen for vi till affärn och hämtade ut ett paket samt drog några varv på stan med Buicken. Nu ska jag spola upp ett bad åt oss att slappna av i och sen måste jag försöka få lite nytta gjort innan kniven mot strupen börjar. Tänkte orka dammsuga & diska så får det vara bra för idag.


:) :)

Snart är jag uppe i sexsiffrigt belopp på bankkontot - Och det är bara pengar som jag själv sparat ihop och då ska man ha i åtanke att jag sen jag var 15 år har betalat i stort sett alla mina kläder själv och sen jag var 18 har jag gett 600 kronor i månaden av mitt underhåll till Mamma för mat och sånt och nu sedan jag flyttat ihop med Emil betalar jag ju givetvis hälften av alla utgifter så det GÅR VISST att spara pengar även om man har väldigt liten inkomst. Nu ger jag en stor klapp på axeln till mig själv och utropar ett glädjetjut TJOHOO :)


Undrar om jag skulle köpa någon fin present åt min älskling för skattepengarna jag fått.. Han skulle verkligen behöva en extern hårddisk till sin dator så det skulle kanske bli uppskattat :)

Mätt !

Hej mina vänner !

Här sitter en väldigt trött och mätt Elina. Först har jag jobbat 9h (OCH FÅTT EN P-BOT) F*ck, Det förstörde hela min dag.. Första gången jag glömmer parkeringspengar och tänkte att "Gud vilken tur att det fanns ett parkeringstillstånd i den här bilen" Så fick jag en bot ändå.. Surt ! Simon (min chef) skulle iaf ringa dit imorn och höra varför jag fått böter när jag hade ett tillstånd.

Anyhow höll jag på svälta ihjäl när vi väl kom hem så vi bestämde oss för att äta från Subway - Så var det stängt ! Så det fick bli ett kycklingmål från korvgubben Muuummmms ! :D

Puh.. Jag har ingen ork att göra något eller tänka så här sätter jag punkt.

Mitt våffeljärn <3

Ni kommer kanske ihåg att jag fick ett våffeljärn och en elvisp i inflyttningspresent av min Pappa, Tyvärr så funkade ju då inte våffeljärnet så jag har lämnat tillbaka det. Har inte hittat nåt nytt jag har velat ha eftersom typ alla är gjorda av plast och teflon - Jag vill ju ha ett i gjutjärn så det blir riktiga goda våfflor ! :)

Men nu så ! Budade hem ett för någon dag sen som jag nu väntar ivrigt på. Snyggt va ? Jag vet att just dem här är jättebra oxå för vi hade ett exakt sånt hemma som Mamma tog med sig när hon flyttade, det har hon haft sen hon var 16 år och det fungerar felfritt! :)

Back home

Såå nu är jag hemma igen efter att ha varit på personalmöte, Numer är jag även inköpsannsvarig på mitt jobb :) Kul ! Jag blir ju lätt uttråkad när jag inte får använda hjärnan till nånting så det ska bil roligt att få någon fler uppgift att bita i :)

Var in en snabbis på kvantum direkt efteråt och köpte mjölk & pålägg, Snabbt hem och springa genom duschen och nu ska jag bara ta det lungt resten av kvällen. Börjar tidigt imorn och har en lång jobbig dag.


Fick hem den här boken på posten idag så den blir det nog att läsa ikväll :)

Tisdag

Alltså jag bli galen på a-kassan, Nu fick jag nyss hem en BUNT och då menar jag verkligen en hel jävla hög med tusentusen olika papper som jag inte fattade ett skit av. Hojja.. Som tur var har mamma en kompis som jobbar på kommunal så jag måste be henne om hjälp annars lär jag ju bli gråhårig.

Hursomhelst har jag då nyss kommit hem från jobbet och ska alldeles strax ge mig i kast med att rulla köttbullar. Tänkte göra små små bullar åsså äta pasta och tomatsås till det, Lite italienskt sådär. Känner mig rätt stressad för jag ska iväg på personalmöte sen kl 18 och det fick jag inte veta förrän igår och då hade jag ju redan tagit fram köttfärs och allt annars hade jag nog gjort nåt snabbare & enklare till middag idag. Menmen, Nu är det som det är..


Nu ska jag fylla i en ansökan om en utbildning. Egentligen försent men att skicka in den ändå skadar ju inte ifall nån hoppar av eller om klassen inte blir full typ.


Gotta go !

aaah

Alltså jag har ändrat mig, Tror inte jag ska städa ur nå skåp idag om jag nu inte blir väldigt rastlös vill säga. Efter att jag skrivit det tidigare inlägget gick jag och la mig och sov till kl 12.30... Kan ni tänka er så jävla skönt ? Det är 100 år sen jag varit ledig en hel dag och det är sååå skönt :)

Nu ser jag dock att klockan har hunnit bli mycket och jag har inte hunnit äta lunch än så jag är svinhungrig ! Måste hitta på nåt att äta innan de är dags för middag :D


Här får ni receptet på kakan jag bakade igår:


75g smör
2 msk mjölk
2,5 dl socker
1/4 tsk salt
1 tsk vaniljsocker
1 mosad banan
2,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
100g hackad choklad
Krossade pecannötter
2 ägg.

1. Smält smöret, låt svalna och blanda sedan med mjölk,vaniljsocker, socker och salt.

2. Dela äggen och tillsätt gulorna, Vitorna vispar du hårda i en annan skål och tillsätter allra sist.

3. Mosa bananen och vänd ner den, Hacka choklad och rör ner den tillsammans med mjöl och bakpulver.

4. Grädda 30-35 minuter på 175 grader.

Note; Jag tycker att det blev lite väl sött så sockret kan man minska på och tyvärr sjönk all choklad till botten, Varför vet jag inte.

Måndag

Idag blev jag helt plötsligt ledig !

Fick ett sms igår av kund Nr:1 att dem avbokade pga sjuka barn så jag tänkte tjoho, Sovmorgon till kl 11.30.
Tyvärr väckte Emil mig för att säga hejdå.. Visst - Jättegulligt av honom men jag ville sova :D ! Kom sen på att dem skulle börja cykelrensningen här på gården idag så för att inte bli av med sin cykel skulle man märka dem med namn och adress. Blev ju stressad när jag kom på det och var tvungen att göra det innan jag kunde fortsätta sova. Ca en timme senare ringde kund Nr:2 och flyttade sin tid till imorgon så nu är jag ledig hela dan :D Känns skitkonstigt för att det är så länge sen sist :) Tyvärr behövde inte troja någon hundvakt =/

Jag ska försöka göra nån nytta som att städa alla skafferier & skåp. Ska torka ur dem och ställa all mat i fin ordning. Men först tänkte jag kika runt här på datorn lite.

Och så vill jag tipsa om min favorit-Müsli som jag alltid äter. Den är helt fri från socker och har inte en enda tillsats i sig. Den känns ganska matig och ordentlig så man blir rätt mätt av den, Och så är den ju god :) Jag brukar äta den i havremjölk åsså sätter jag lite extra kanel och russin i. Fast idag blev det kanel & pumpafrön.

Söndag

Söndag skall ju vara vilodagen på veckan men nu när klockan närmar sig 12.30 har jag redan hunnit sätta rena sängkläder, tvätta hänga och vika 3 maskiner, 4 fönster är putsade, gardinerna är dammade, blommorna är duschade och deras fat diskade. Den vanliga disken tog jag nyss hand om och nu ska jag alldeles strax baka en kaka :)

Tänkte prova göra en banankaka med choklad då jag har en banan som blivit lite mogen för min smak så slipper man slänga den. En kaka tackar man ju inte nej till :)


Måste föresten koka potatis oxå till imorgon för då ska vi ha stekt potatis till middagen.. På tal om middag, Vad fan ska jag äta idag ? Måste ringa baby och höra om han äter middag i korpis eller här.



Grattis Sverige på din dag ! :)

Tomorrow it is !

Imorgon är dagen som gått vid min sida länge nu, En dag jag fruktat och skjutit framför mig.

Det är dags att putsa fönstrena. 8 stycken, Öppningsbara allihopa.

Jag har börjat förbereda genom att tömma i fönstrena och ska nu duscha av alla blommor i badkaret och skölja blomfaten. Imorgon bitti ska jag damma och hänga ut alla gardiner på vädring.


Jag har alltid fått höra att jag gör saker & ting omständigt för mig och jag är nu beredd att hålla med.

Second hand-shopping !

Idag tog jag med mig Emma och åkte på Secondhand-tur :) Först for vi till Återvinningen på Kronan där jag inte hittade direkt nånting. Min älsklingstavla med fiskaren fanns men bara i broderad istället för målad. Den kostade bara 30 kronor så jag tänkte att jag kan ha den tills jag hittar en riktig :)



Nästa stop var Röda korset där jag hittade ett askfat som vi kan ha på balkongen och 2 krukor. Tur som jag hade var det halva priset på alla krukor idag och priset på dem båda var lågt redan från början. Det blev 10 kronor för den till vänster och 5 för den i mitten som jag blev väldigt glad över att hitta då jag har en likadan i mindre modell. I vanliga fall är det väldigt svårt att hitta större gamla krukor så jag är väldigt nöjd med mina fynd :)



Den lilla skålen köpte jag för 5 kronor på myrorna igår och askfatet jag köpte idag kostade 10 kronor.


Sista bilden blir på det påslakan jag köpte för 35 kronor igår. Det är ännu hårt och stadigt i tyget så att det är nog inte så mycket använt. Det tråkiga med 70tals sängkläder är att dem oftast har hunnit bli så vääldigt sköra i tyget och lätt går sönder men nu har jag 3 st i väldigt bra/lite använt skick :)






Lördag

Godmorgon mina små kycklingar :D

Igårkväll satt jag rätt länge vid datorn och glodde åsen la jag mig i sängen och läste min bok om Jerry lee lewis - Nivet kanske att han var  större än Elvis där ett tag men när han var på Turné i England och det kom fram att hans fru bara var 13 år vart det jordens ramaskri och ingen ville se honom, höra hans musik eller köpa hans skivor, Hela hans karriär sjönk i botten pga av detta som inte var något konstigt i USA på 50-talet.. Alla hans släktingar etc var gifta i samma ålder.

MEN visste ni att Elvis själv tog hem Priscilla från Tyskland under sin militärtjänst, Hon var då bara 14 år men av karriärsskäl väntade han med att gifta sig med henne tills hon fyllde 18. Både han och Jerry lee var ju båda över 20 när dem skaffade sig dessa fruar :p Skillnades var väl dock att Jerry lee var gift med sitt kusinbarn.

Nåväl.. Det vart ganska sent så det var då skönt att sova lite längre idag :) Vaknade tyvärr med ont i huvet men hoppas det går över så jag hinner göra nån nytta idag. Tänkte byta sängkläder, diska och gå med soporna först iaf så får vi se vad jag hittar på sen.. Tänkte åka i några affärer och höra om Emma ska komma och hälsa på mig :)





Jerry Lee och hans fru Myra Gale

A walk to remember

Jag måste tipsa er om en film !

Såg den alldeles nyss och det måste vara det finaste, mest romantiska och sorgliga jag sett på länge.
Till en början verkade det vara en typisk fjantig highschool film men ikket.

Se den !

A Walk to remember

Fredag

Nu har jag alldeles nyss kommit hem från Gammelstan där jag var och åt middag hos Mamma & Mattias.. Och markus då såklart :) Först var det Tacos och till efterrätt Äppelpaj. Jag blev väldigt mätt :D

Sen vart jag supertrött vilket jag tydligen måste ha varit redan när jag kom för jag hade glömt lysena på vilket jag aldrig annars brukar göra :p Lite trött var bilen att starta sen men gick bra ändå, Dem hann ju bara vara igång typ 1,5 timme haha :D

Nåväl.. Påvägen dit var jag in på Myrorna för att köpa krukorna jag hittade tidigare i veckan men si dem var såklart redan sålda :( Istället fick ett par 70-talssängkläder (SOM OM jag behövde fler av den varan) och en liten glasskål följa med. Dem har fan sjukt höga priser på endel grejer på Myrorna alltså ! Jag måste vara till den stora seconhandaffären i Boden åsså på Återvinningen och Röda korset här i luleå och se om jag kan hitta nå fynd.. Imorn kanske :)

Men nu har jag inte tid med detta mer för JAG HAR SEX AND THE CITY 2 PÅ DATORN ! Wohoo :D

Torsdag

Här sitter jag och snorar.. Eller snarare snörvlar. Är både snorig och täppt samtdigt och jäkligt kraxig i halsen så jag ska strax ta en kopp te med honung, quilla simplex och världens bästa nässpray Otrivin menthol. Tror fan jag kör ett säkert kort och tar en ipren oxå, Känns som att jag håller på och få lite ont i huvet och det vill jag gärna slippa. Imorn är det ju sista dagen på veckan som man ska orka med tjoho :)

Idag har jag stressat på som en jude för att jag har 2 stressiga kunder på raken och sen är nästa ute i Sunderbyn och bilen jag hade idag stod på ett av reservhjulen som man inte får köra snabbare än 80 i och jag brukar köra liiiite snabbare än så annars när jag ska dit :D Vet inte hur snabbt mitt rekord mellan sunderbyn och björx är men idag tog det då lääänge så jag fick försöka jobba in den extra tiden det skulle ta att ta sig dit.

Anyhow så har jag kommit hem vid halv 5 och börjat laga mat.. Så ringde just Emil och bad mig hämta honom för att det regnade som FAN så då var det bara att fara iväg och när vi kom hem var maten klar :D skönt !

Sen dess då ? Jo jag har kikat i reklamen, badat & myst med baby, plockat undan lite och allt möjligt. Nu ska jag göra kvällis så jag är redo till världens bästa tv-program - Kniven mot strupen ! :D

Onsdag

Redan har halva veckan gått och snart är det helg igen Tjoho :D

Har inte jobbat så värst länge idag, Eller ja normallänge 7h. Råkade skära mig på nånting utan att känna det på slutet av dagen så såg jag sen att fingret var helt blodigt uuh.. Jag är ju svinkänslig på blod för er som inte vet :D Vart då bara ett yttepytte sår iaf men ändå störande för det var just vid nagelbandet så skinnbiten där lär väl fastna i allt nu hela tiden så det gör ont :p

Var till Apoteket efter jag slutat så då har man det oxå bortgjort :) Ska alldeles strax börja förbereda middagen - Jag ska äta Spenatsoppa idag som jag längtat efter länge men Emil hatar ju det så åt han ska jag göra korv & makaroner :)

Har ju jämt en massa matbilder på datorn som jag inte hinner/ids lägga in så här kommer ett par middagstips åt er :)

Chickennuggets och klyftpottis


Köttbullar med kokt potatis och brunsås


Och min supersmarriga lasagne - åååh det skulle jag vilja äta nu :D !

Magen skriker

Fyfaaan vad jag är hungrig just nu !! Är bara 2,5 timme sen vi åt middag men nu känns det redan som om jag håller på att svälta ihjäl.. Inget ovanligt för mig men gud så störande. Det började med att jag nyss vart sjukt sugen på nåt gott.. Vi har absolut inge gotta hemma så jag tog en bit blockchoklad av väldigt billig modell och det var ju vidrigt, Kändes som att tugga på smör å chokladen smälte inte alls i munnen utan vart bara som mjuka smulor. USCH !

Så då vart jag helt plötsligt superhungrig istället ?? Funderar nästan på om jag skulle göra ett paket nudlar :):) Eller strips.. Eller kanske nå goda mackor.. Eller allt på samma gång kanske haha ååh jag skulle bara vilja vräka i mig :D

Till middag vart det då denna smarriga och enkla måltid:


Stekt kassler med ris och harricot verts. Currysåsen gjorde jag på smör, mjöl & mjölk och smaksatte med ostronsås, chilisås, grillkrydda, svartpeppar och en massa curry samt en liten gnutta socker.

2 frågor

1. Varför kallar man det ryssvärme ?


2. Är det bara jag som bilr sååå avis av att se Foki's alla bilder & inlägg från New York ?? Jag vill oxåå !! :D

Tisdag

Helluu !

Jag är redan hemma från jobbet och har varit det ett tag oxå :) Jobbade bara mellan 8-12 idag då det egentligen är min lediga Tisdag men jag hade en var 4:e veckas kund så jag passade på att ta honom idag så jag har börjat dagen med att städa ett 3våningshus ;D.. Huhu

Sen var jag glömsk nog att inte fara förbi apoteket idag.. Jäkligt surt då jag hade tagit bilen idag och allt. Har nämligen nästan helt slut p-piller så måste hämta ut nya innan Lördag. Får väl fara förbi med cykeln imorn eller nåt för då slutar jag inte heller så sent.

Nåväl.. Jag har iaf tömt disken och dammat/hängt ut alla mattor så att jag kan dammsuga och skura men det ska jag skjuta på ett tag - Är man ledig så är man :) Till helgen blir det att putsa fönster och Fyyyf**n så tråkigt. Har skjutit på det ett bra tag oxå och har verkligen ingen lust att ta tag i det men Mamma ska komma och hjälpa mig för jag har aldrig putsat fönster förr tro det eller ej ;D Är väl egentligen inte själva fönsterputsandet som känns jobbigt utan allt runtomkring som att tömma fönsterbrädorna, ta bort gardiner, damma dem, dammtorka alla lister och karmar, byta fönsterventilsfilter etc etc.. Det bara spårar åt alla håll ;p

Till middag idag blir det föresten stekt kassler med ris och så tänkte jag koka broccoli till och göra en currysås. Det är väldigt gott tycker jag så det kan ni prova :) Man kan även göra det i ugnen som på bilden nedan.

RSS 2.0