Grillat

Mmm.. Maten blev god och vi åt oss mätta, pratade, drack och lyssnade på musik osv. Trevligt !



Vid 19-20 tiden åkte dem andra iväg mot Skellefteå och Jag stannade hemma med Oden :) Jag har plockat undan och diskat lite samt gjort viktiga saker som att deklarera ! Höll ju på att få en chock när jag kom på att det bara är två dar kvar ! Blev sur när jag såg hur lite jag skulle få igen men kom på att det är ju inte så konstigt med tanke på att jag gått skola och varit utan inkomst sen i Augusti.. Men ändå, Hade ju vart kul å få en massa pengar :) Priiisa gud, Skatteåterbäringen är här :D

Nåväl.. Jag har fyllt i papper till försäkringskassan, satt lite lönepapper och sånt i sina pärmar på sina platser. Lika bra att göra undan allt sånt innan jag far så det inte blir några förseningar med utbetalningar osv.

Nu ska jag hitta på nåt vettigt att göra ett tag innan det är dags för kvällsprommisen med Oden, Vi ska sova tidigt ikväll och imorgon på förmiddagen ska jag nog åka till Emmeli och kolla in hennes nya lägenhet :) Emil brukar ändå vara sånt tråkigt sällskap när han är bakis - Vill bara slöa framför teven ! Konstigt :p

Lördag

Glada i hågen åkte vi iväg mot Bosses Bil & Motor för att skrubba av bilarna men där var det stängt så bilarna förblev skitiga. Åkte istället mot Willys och inhandlade lite inför kvällen så nu ligger köttet på marinering och jag ska börja skära upp lite klyftpottis innan vi tänder grillen :)

Tidigare under dagen har vi plockat å småfixat lite här hemma, varit ute och busat/tränat med Oden och såna saker :)




Nu ska jag bege mig mot köket och önskar er en trevlig Valborgs ;)

Fredag

Hej och hejdå ska jag säga nu...

Är så dödstrött så snaarrrrk !, Denna dag har bestått av jobb, hem och grilla såna riktiga hamburgare som vi åt med Friscobröd, aioli, rödlök, sallad, tomat och ost. Mums :)

Ut och lekte med Oden och gick lite i skogen och sen har det varit lugna gatan.. Har sett Så ska det låta blandannat men nu blir det kvällsmat och sängen. Vi ska upp tidigt imorn och tvätta våra bilar dvs Emil ska tvätta Lincoln och jag ska tvätta Merca. Måste även vara och köpa lite Fläskfilé osv för imorn blir det att grilla igen :)



Godnatt !

Tack, tack, tack !

Åh, Jag har fått så himla fina presenter ska ni få se ! Jätttejättenöjd är jag och trodde aldrig jag skulle få så mycket fint ! :D


Denna spännande kokbok fick jag av Mamma & Mattias (Londonresan får jag ju oxå av dem inte att förglömma)


Av Markus fick jag denna jättefina och söta fleecefilt med en massa gosaker på ;)


En stor underbar vas som jag spanat på länge fick jag av Emil. Love it !


Körsbärsblomkvistar till vasen ! Oxå av Emil.


Och så fick jag en ny klocka i gammal design ! Av Emil.


En superfin rosa plastpelargon ! Av Emil oxå :D


Stora rosa leopard blingblingtärningar ;) Även dessa av älsklingen !


OCH så allt detta av Emil & Sara ! Det stora rosa ansiktsvattnet var det jag önskat som dem skulle köpa men då fick dem med en hel presentförpackning med Boots No7 grejer som Läppglans, mascara, ögonkräm, dagkräm, ansiktsrengöring och ögonskugga !

Som ni förstår är jag ju alldeles överväldigad av dessa ljuvliga superfina presenter !

Tisdag

Wihooo, Emil kommer hem idag istället ! (Egentligen skulle han komma först imorn). Kul ! Både för att jag saknar honom men även för att jag har så jäkla mycket att göra ikväll och det blir så svårt att duscha, vara ute på promenader, baka och städa sammtidigt :)

Undra i vilken ända man skulle ha börjat ? Om jag gör Lemoncurden först kanske så kan jag diska undan efter det.... Bluh jag är så jävla trött !! Orkar egentligen inte göra nåt annat än att sova just nu men what to do...



Återkommer..

En dag till ända

Nu börjar även denna Söndagsliknande Måndag gå mot sitt slut och imorn är det dags för jobb igen ! Buhu.. Nej så farligt är det inte men.. Alltid skönt å va ledig ju :)

Vad har vi gjort idag då ? Jo på förmiddagen vet ni ju redan om ni läst inlägget nedan :D Och sen har jag kokat en vaniljkräm som jag ska ha till tårtan på Onsdag, varit ute på flera promenader med hunden och sen vid 16tiden infann jag mig i Ängesbyn hos Pappa med familj där alla syskonen med respektive och barn oxå var så då fick man träffa alla samt äta riktigt god mat med efterrätt. Tyvärr hade jag ju lite bråttom hem eftersom att Oden var själv hemma och ville ha middag han med :)

Så vi gick på en skön middagspromenad och sen har jag sopat av balkongen och småfixat lite.. Skulle just börja dammtorka men av nån anledning fastnade jag i att rensa avloppet i handfatet istället ?! Det har runnit väääldigt segt där ett bra tag men nivet ju karlar, Jag har tjatat på Emil i flera veckor men han gör det aldrig så då tog jag tag i det själv ! :) Hade lös alla rördelar och spolade ur dem ordentligt från allt klegg så nu funkar det bättre.

Och ja.. Dammtorkningen blev det då inget av hehe men än är ju inte kvällen slut så vi får se om jag får nåt ryck och gör det eller om jag bara latar mig tills det är dags för sängen :)

Måndag

Gaaaah, Vad trött jag är !
Trött på att alltid vara trött oxå för den delen... Sover bra på nätterna gör jag mellan 22-07 eller 23-08 och det är ju inte speciellt lite. Dricker flera koppar kaffe och ibland slinker någon energidryck ner, sover på soffan när tröttheten tar över men ändå.. Snaaaarrrk*

Vi börjar ju närma oss lunchtid nu och jag har nyss ätit en somrig tallrik med Vitlökspotatissallad, kallrökt lax och lite hackade tomater och chili. Det var gött :) Ska ta mig dagens andra kopp kaffe nu och den har jag verkligen förtjänat ! Har nämligen skrubbat spisen ovanpå, runt om, bakom och under dvs dragit fram hela åbäket, gjort ugnsrengöring och skrubbat gallrena med svinto. Pjuh ! Jag skulle chansa på att det är bland det tråkigaste man kan göra i städväg så nu ska jag skjuta på det minst lika länge tills nästa gång :)

Ska springa ner i tvättstugan nu och hämta upp det sista sen får vi se om vi kanske tar en tupplur Oden och jag innan vi ska gå ut på långprommis. Var ute en kort sväng nu strax efter 10 så han kan hålla sig fram till en senare lunchpromenad.. Detta eftersom jag åker bort på middag dit han inte kan följa och därmed får en senare middagspromenad... Vad invecklat det blev :D

Tårteri

Jaa.. Jag kom ju på att jag fyller år på Onsdag så jag måste nog iväg och handla idag igen så jag kan baka någon tårta. Jag tänkte mig lemoncurd och jordgubbar på första botten, vaniljkräm och jordgubbar på andra botten och så brer jag vit chokladmousse över hela tårtan istället för grädde. Det låter väl gött ?

Ja så får det bli.. Jag ska såklart göra vaniljkräm och allt själv från grunden men en färdig tårtbotten ska jag fanimig köpa eftersom jag aldrig kan lyckas få en sockerkaka så jämn och tjock att den går att dela i 3 delar - Eller så är det jag som är dålig på att dela ? Anyhoo..

Vet inte riktigt hur jag ska dekorera den dock, Tänkte mig väl nåt vitt och enkelt typ i stil med dessa:




Ska ta och hoppa i duschen nu då så kan vi åka på Kvantum sen och inhandla ingredienserna som behövs !



Nighty Nighty

Gud vad dagvild man blir såna här helger.. Men efter lite funderande har jag kommit fram till att det är Lördag idag ? Vi är då hursomhelst supertrötta och ska snart gå ut på sista promenaden så vi får sova sen ! :)

Vet inte om jag nämde det men påvägen hem från Pajala igår stannade vi förbi både hos min Farmor & Farfar och sen hos Milla så det har blivit väldigt många nya ställen & människor för Oden senaste dagarna med Stugan och hela Emils familj i Torsdags/Fredag och så min Mormors äldreboende idag + alla timmar i bilen då så jag förstår att lilla gubben är helt slut ! :)

Själv har jag väl bara att skylla på dåligt med sömn och mycket flängande... Ska hursomhelst bli jäävligt skönt med en tidig kväll :) Jag har nyss tagit in mattorna från vädring och skrubbat handfat, toa, badkar och golvbrunnen/avloppet så jag har faktiskt fått riktigt mycket gjort idag eftersom jag har torkat ur kylen, dammsugit och skurat oxå tidigare.


Snark och Godnatt !

Sötost

Huh, Vad vill du ?


Jahaa, Skulle du bara ta kort på mig..


Jamen då lägger jag mig å solar igen..

Älskade du

Ååh jag måste bara få skryta om min underbara hund.. Idag har han varit på Mormors äldreboende och charmat alla med sitt perfekta beteende. Jag älskar att Oden sköter sig så bra med nya människor, Det är mest med oss han känner eller har träffat flera gånger han visar sina olater som att slicka på en så fort han bara kommer åt eller hoppa osv :p

Jag åkte alltså till Mamma och dem vid 11tiden och åt lunch där i form av plättar med grädde och sylt innan vi åkte ner till Ingridshem där Mormor bor, Personalen där verkade älska honom och även gamlingarna... Oden själv älskade matresterna på golvet och matresthinken han hittade men då fick jag minsann sätta stopp - Så roligt skulle han inte få ha det ;D

Gick en promenad med honom uppe i Kyrkbyn och sen har han legat ute i solen med Mamma och stekt i säkert en timme.. Tänkte att det kanske var för varmt för honom och bad honom komma in i skuggan men nejdå, Efter ett par minuter var han ute igen.. Och kan ni gissa vart han är nu ? Jo han har brett ut sig på soffan på balkongen och lapar sol ;) Livsnjutaren.

Strax efter 15 åkte vi till Storheden och jag handlade en hel massa mat och nu är vi som sagt hemma igen. Ska snart börja fundera på någon enkel middag fast jag kanske dammsuger & skurar först.

Soool

Ååh vilket härligt väder det är idag ! Var sjukt skönt ute på morgonpromenaden.. Sol, friska vindar och nästan ingen annan ute. Nu har vi kommit in igen och ätit frukost. Jag måste koka mig kaffe och sen ska jag sätta igång med att rengöra kylskåpet - Jävligt trist men lika bra att göra det nu när den är ganska tom eftersom jag ska åka och storhandla senare idag, Vi har mer än halva vårat matkonto kvar och det är bara en vecka kvar av månaden så nu ska jag passa på att fylla upp :)

Har även hängt ut mattorna så när jag ids ska jag även dammsuga och skura. Men jag behöver ju förstås inte göra allt idag... Ska till Gammelstan och äta lunch där på några timmar så jag får se vad som hinns med :)


Rövhål

Ja... Hur ska man lägga upp detta nu då utan att nämna några namn eller totalhänga ut någon.

Alltså jag ids inte ens dra hela historien men kortfattat - Oden får alltid utan några som helst problem följa upp till byn så intet ont ananades åkte vi upp alla 3 för att vara över påsken men får direkt vi svänger in på gården beskedet att Oden inte får komma in i stugan.. Inte så mycket som sticka in nosen. Jättekul.. Jättebra oxå att man får höra det när man redan är där istället för ja vad sägs om en dag eller en vecka innan så hade jag ju överhuvudtaget sluppit åka dit och stannat hemma med honom direkt.

Så efter att ha tvingats vara ute med honom en hel dag fick jag nog och tog med mig honom hem. Det känns ju helt klart nödvändigt att stressa som en jude efter jobbet för att åka 23 mil och vända hemåt samma sträcka igen mindre än ett dygn senare. Jag menar, Jag tror säkert att det finns roligare sysselsättningar och bättre saker att lägga sina pengar på.

Det kan säkert tyckas onödigt av mig att bara åka hem men sån är jag.. Tycker jag nåt är tråkigt så gör jag det inte, trivs jag inte nånstans så åker jag hem, beter sig någon illa så inte fan stannar jag i deras sällskap. Och är det så att min hund inte får vara där jag är.. Ja då ordnar jag så att vi får vara tillsammans. Han ska inte behöva sitta ensam i någon stuga när vi kan vara hemma tillsammans och ha det bra. Visst, Jag får sköta allt ensam nu i flera dagar och måste ordna hjälp när jag jobbar men det får det vara värt. Så pass viktig är han faktiskt för mig och jag tummar inte på hans välmående.

Somnar ståendes

Ja fyfan... Så jävla slut jag börjar vara nu, Det har verkligen varit full rulle nonstop den här veckan och likadant är det idag. Har nyss kommit hem å nu ska jag ut med hunden, diska, laga mat och så fort vi ätit ska vi till Storheden igen för att vi inte hann med systemet igår och så måste vi på en mataffär å köpa lite virke.

Sen ska Mercan bytas däck, koppla i stereo, lägga in musik på usb, packa allt vi ska ha med oss osvosv.


Dags att sätta igång !

Skynda Skynda

Jobb 9-12, hem på lunchen å ut me Oden, Jobba lite mer, hem och ut med Oden.

Nu ska jag springa genom duschen, laga snabbmiddag i form av schnitzel och sen häva oss fort iväg till Storheden för att handla allt till helgen dvs att vi måste på nån mataffär, apoteket och systemet. Hoppas vi hinner allt annars får vi ta endel imorn. Vi ska då vara hos Mamma & Dem kl 18.30 för å leta påskägg !


Dags att rappa på !


Emil har föresten fått hem bilen idag så nu tror ja de är en lycklig kille som kommer hem ;)

"Japansk Lax" - Recept

Middagen idag blev skitgod ! Nyttigt, enkelt, snabbt och göttinamnam. Till och med Emil som inte äter Lax  i vanliga fall tyckte om detta.



Marinera Laxfilé i:
Soja
Skivad Chili (Med kärnor & allt)
Lite Sweet chilisås
Ganska mycket Pepparrot (Riven på tub)
Pressad Citron
Salt & Peppar

Låt laxen ligga i marinaden nån timme och sen steker du laxen på ganska hög värme så är det klart sen :) Vi åt ris till men det passar nog lika bra med bulgur, spenat, grönsaker, pressad potatis, couscous eller vad man nu tycker om.

Till det gjorde jag en jättegod kall sås på:
Creme Fraiche (Och lite mjölk bara för att få den tunnare)
Pressad citron
Pepparrot
Lite salt, peppar och chilipulver.

Tööpiskt

For till Gammelstan tidigare idag för att städa ur Mamsens bil å tjäna mig en slant men de var ju då lönlöst.. Så fort jag hade torkat färdigt en dörrsida kom ett jävla sandmoln å förstörde allt så då gav jag upp. Hur länge har det tänkt storma egentligen ??

Så Jag & Oden styrde kosan hemåt igen (Eller ja först åt jag god lunch i form av pastasallad med pepparrotscreme och bladspenat, sparris, ungsstekt kalkon och tzatziki) Kittlade dödsskönt i kistan ;D Tackade dock nej till bulla och kaffe för en gångs skull :D

Nu har jag nyss gjort en marinad på Soja, pepparrot, sweet chilisås, färsk chili och citron som jag hällt på ett par Lax-fileér som blir dagens middag. Har dock inte funderat ut vad vi ska äta till det ? Bulgur, ris, potatis, broccolimos ?

Gråter blod

Kommer ni ihåg vårat Drömhus vi gick miste om i höstas ? Det som på alla sätt var det vi ville ha ? Som var perfekt för oss och alldeles alldeles underbart.







Ja ni ser ju bara hur vackert det var... Allt detta är nu bara skit skit skit och ännu mer skit. Svart högblankt ultramodernt kök, svart kakel, svarta skåpluckor allt är bara svart. Mörkgråa och svarta tapeter i alla sovrum, svart och grått kakel i badrummen, svarta och gråa golv. Jag gråter blod och förra ägaren vänder sig nog i graven. Hur kan man förstöra ett hus så totalt ? Varför köper man inte då ett nytt eller bygger nytt om man inte har vett att uppskatta något som det är ?

Fyfaaan för alla idioter.. Ni kan själva se på Kurirens Hemsida på "Hemmavid".

Söndag

Nu börjar jag bli uttråkad å vill att mina pojkar ska komma hem ! Dessutom är jag nå sjuuukt sugen på godis å har varit det sen igår.. Det var nämligen så att jag plockade en enorm godispåse igår på Willys som Mamma sen ska fylla våra påskägg med å ända sen dess har jag som fått för mig att "ååh juste jag köpte ju godis fan va gott ska gå å äta lite... FAN jag har ju inte alls nå godis" Sådär har jag tänkt flera gånger.. Det går som inte in i min ärthjärna att det inte finns en endaste godis här !

Jag har inte gjort så mycket speciellt idag annat än å tvättat och diskat... Laddat ner lite musik och lite sådant bara så det är väl inte så konstigt att jag börjar bli rastlös. Dessutom har jag Chipscraving oxå.. Vafan är det med mig - Det enda jag vill göra är å vräka i mig gosaker hela dagarna ! :D Ska gå å prova ett par av mina favvisjeans som jag högst får upp till halva låren så kanske jag kommer på andra tankar haha !


Nåja... Imorn har vi personalmöte kl08 och sen ska jag jobba en stund.
(Det första jag tänkte nu var åååh hoppas vi får nå gott fika på mötet) Men jag ska hålla käft :D


Bubbelvatten

Jag har smakat 2 nya mineralvatten !


Den första är en av Ramlösas nyheter "Ananas" Den luktar precis som glassen Twister och smakar rätt likt den oxå (Varför kan alla vatten aldrig smaka lika gott som dem luktar?). Nåja det är en ganska fräsch och somrig smak iaf så den får 3/5 poäng av mig.
Ramlösas andra Nyhet är Vattenmelon som jag oxå ska smaka eftersom jag blev så besviken på Lokas Vattenmelon.



Sen har ju Loka kommit ut med en ny "Loka Likes L.A" serie med dem 3 smakerna Pineapple Crush, Peachy Peach och Coconut Dreams. Jag har provat den med kokos :)
Jag älskar kokos och tyckte det var en väldigt annorlunda smak på ett vatten.. Tyvärr är smaken väldigt svag och jag gillar inte Lokas bubblor.. Dem är lixom alldeles för stora. Luktar gott gör den däremot och hade gärna fått smaka starkare för att få högre poäng.. Nu blir det bara 2/5 :)

Sammanfattning

Jo, Min dag då. Kl 9 steg jag upp och ringde Mamma för att höra om hon inte ville köra runt mig på ärenden idag och det gick bra för dem skulle ändå in till stan vid 10 så det var bara för mig att kasta i sig nå mat och på med nå kläder så for vi sen.. Kikade runt i massa affärer, åt lunch på Dagoberts och kollade i några affärer till innan vi åkte till Blomsterlandet och Dollarstore.. Vidare därifrån till Willys och sen hem till dem.

Tog det lungt där, bakade hallonkladdkaka och åt för mycket av en jäkligt god middag så mätt och belåten åkte jag hem igen där vid 18 så jag har verkligen flängt runt hela dagen men det är ju bra att man gör nåt vettigt för en gångs skull.

Nu skulle jag behöva fortsätta att fixa här hemma men det är lite svårt att slita sig från datorn höhö :D

På Blomsterlandet hade dem 3 för 100 av dessa blommor fast i lite olika färger & modeller då så såna köpte jag. Dem brukar inte dö såå lätt iaf haha :D


Fynd nummer 2

Jag har inte bara fyndat skor idag utan från Dollarstore fick jag med mig två ganska stora tavlor (55x45) för bara 20 kronor styck !

Dem kommer att bli födelsedagspresenter åt Emil :) Är övertygad om att han kommer gilla dem :D



Shopping !

For ju in till stan idag för att förhoppningsvis hitta mig ett par skor.. Jag letade först på både Inter sport & Team sportia utan någon direkt framgång. Antingen fanns skorna inte i min storlek, var inte snygga eller inte sköna. Sen gick vi vidare till Hardwear där dem hade skorea.. Hittade direkt en massa skor som var både snygga, sköna och rätt storlek ! Men hade lite beslutsångest så jag köpte två par

Globe Shoes


Älska mönstret !!


Och så dessa från Etnies


Dem kostade 400 kronor.. TILLSAMMANS ! :D Fynd eller vad ??

Lördag

Oj vad stressigt det här blev... Ska åka in till stan med Mamma & Markus nu och leta ett par skor.. Sen blomsterlandet, dollarstore, willys och hem till dem för att bli bjuden på middag. Hehe..




Wish me luck.. Att hitta skor är inte lätt.

Snipp snapp snut

Hmm.. Visst är det så att man ska göra en sak i taget och slutföra denne innan man påbörjar något nytt ?

Nu hänger EN gardin uppe i vardagsrummet, Vattenflaskan jag gick till köket för att fylla blev visserligen fylld men hamnade kvar nånstans på vägen, linslocket till kameran ligger här för att batteriet tog slut när jag skulle fota dem nya gardinerna.. Så jag var tvungen att sätta den på laddning och glömde bort att hänga upp gardin nummer 2. Så kan det gå.. Jag ska ägna morgondagen åt att slutföra allt här hemma ! :)

Nu ska jag gå och äta kvällsmat för jag är så tusans hungrig ! Jag har ägnat kvällen åt hemmafix, datornördande och sett en film på tv - Vägen ut. Jag saknar mina killar jäääättemycket.. Jag är ju ganska van att dem är borta mycket så det brukar inte vara några problem men just nu känns det lite ensamt och att jag önskar dem vore här.

Texas Chili - Recept


Som vanligt ser ju då maten inte lika god ut som den var för detta gott folk var Delicious !

För att laga detta behöver du då.
Grytkött av nöt. Jag använde ca 700g älgkött
1 paket bacon
2 hela röda chilifrukter (eller mer)
1 tsk Sambal Oelek
2 charlottenlökar
2-3 vitlöksklyftor
1 lime
1 burk krossade tomater
33cl öl
1 Köttbuljongtärning
Oregano, Spiskummin, Chili, Cayenne, Paprikapulver, Salt och Koriander.

Detta är då alltså vad jag hade i min men orginalrecepter är braaa mycket starkare och har fler ingredienser men såhär gjorde jag och det vart supergött.

1. Knaperstek bacon skuret i bitar, Lägg undan och bryn köttet i baconflottet innan du flyttar över det i en gryta och steker det färdigt i olja.

2. Finhacka lök, vitlök och chili som du häller i grytan och sen ner med krossade tomater, öl, buljongtärning och en pressad lime.

3. Krydda och smaka av flera gånger under koktiden tills du tycker det ör gott. Grytan ska stå och puttra åtminstone 3 timmar ! Baconet sätter du i på slutet.

Sen serverar du det med bröd, gräddfil och sallad.
Här på bilden har vi baguetter som jag smörat och kryddat med persillade innan dem fick åka in i ugnen.

Fredag

Först och främst ska jag svara på Johannas kommentar här eftersom hon inte har nån blogg (Men borde skaffa!)

Jo det är så att jag jobbar ju som hemstäderska och nu idag anlitade jag själv städhjälp för första gången eftersom att jag haaatar att putsa fönster så fick en arbetskompis komma å göra det åt oss istället :) Sjukt skönt ! Det tog dessutom bara 2 timmar för våra 8 delningsbara fönster så dyrt blir det inte heller :) Och jaaa - Jag hade gärna tagit med dig till London.. Vi ska gå i en massa antikaffärer och på vintagemarknad :D


Nå.. Idag har jag ju då jobbat 9-16 och sen åkte jag hem och gick ut med hunden och han hade visst skött sig utmärkt och snällt & lugnt kommit å hälsat på Roberto som putsade fönstrena så nån vidare vakthund är han inte som gladeligen släpper in okända människor haha :D

Så kom Emil hem och vi åt middag tillsammans innan dem åkte... Har haft beslutsångest hela dan och bara tänkt på om inte Oden ska få vara hemma med mig istället men kom ändå fram till att han får följa med upp för jag känner inte riktigt att jag hinner ge honom aktivering nog när jag är själv och ska hinna med allt annat samtidigt så han fick åka upp med Pappsen ändå men jag saknar honom nå förskräckligt redan.. Lilla älsklingen <3

Och vad är det föresten för jävla skit att flytta vinterdäcksdatumet... Från och med imorn är det förbjudet att ha dem på och mina sommardäck är ju i Umeå eller Skellefte sååå det verkar som om jag får sitta hemma hela helgen haha nej jag ringer nog Mamsen å lånar en bil av dem för jag tänker INTE riskera böter no way. Sen hur jag ska ta mig till & från jobbet hela veckan är en annan femma.. Blir väl å cykla :D

Nu ska jag fortsätta här med att hänga upp gardiner osv.. Blir lite ljusare och somrigare färger nu i fönstrena !

Torsdag

Goddag !

Om ni bara visste hur trött jag är... Började ju tidigt imorse och har inte hunnit få mig en endaste kopp kaffe på hela dan ! Dags att göra nåt åt den saken kanske.. Skulle bara ta det lungt vid datorn lite innan jag river igång igen..

Dem kommer ju och putsar våra fönster imorn så jag ska plocka ner alla gardiner och flytta på blomkrukor osv så det tar ju sin lilla tid förutom att disken ska diskas, det ska dammsugas, hunden ska rastas och så måste vi ju få oss nån middag som idag blir Pannbiff med potatis, lök och skysås. Ska bli gött :)

Det är åtminstone inget på tv ikväll som man måste slösa sin tid på så jag ska nog hinna med allt :)



Dags att bege sig mot köket !

Uäk

Vill ni veta hur min dag började ?

Känsliga läsare varnas...

Jo jag steg upp och kände en jävla skitlukt.. Åhneeej tänkte jag.
Men jo
, Oden hade blivit dålig i magen och bajsat inne.. PÅ FINA MATTAN. På det vita fältet... Så där är nu en brun fläck trots att jag skrubbat med rengöringsmedel. Mattan är förstörd... Och jag fick börja dagen med att torka skit, skrubba matta, skura golv och lite sådant kul.

Nånå.. Han har då fått fasta under dagen och både Mattias & Emil har varit hem och rastat honom så eftersom han verkar vara bra i magen nu har han fått 2 dl mat med mycket vatten i.. Han ska snart få mer med tanke på att han behållt maten och han i vanliga fall äter 6dl per dag så han är nog väldigt hungrig stackarn.

Vi har nyss kommit hem från Gstad så jag ska hoppa i duschen så man är klar tills Kniven mot strupen börjar ! :D

Buhuuuu

FAAANDÅ... Vet ni vad vi har gjort ?

Jo, Bokat Londonresan samtidigt som "Galen i Tornedalen"


Jävla skiiiiit, Jag ville ju verkligen se det !


Mmmm

Mmmmmm, Texas Chilin jag lagade till middag blev döööödsgoood ! Vill bara kasta i mig Emils matlåda till imorn.. Mums ! :D

Jag har ju då varit riktigt aktiv idag å hunnit med allt möjligt å dammsugit å skurat å hela faderullan. Sen efter middagen gick vi ut på promenad med Oden och träffade på Sara.. Sen åkte vi till Kvantum å köpte glass innan vi åkte vidare till Garaget där Emil skulle fixa lite.

Nuu ser vi på Mamma byter bo och jag ska just fixa mig någon kvällsmat och ladda perkulatorn färdigt till imorn.


Recept på maten kommer !...

Måndag

Man ska starta dagen med att göra allt man har på sin "to do list" innan man blir för trött och lat så jag har gått ut hårt här hemma med att handtvätta mössor, sockar, vantar osv från vintern som ska packas undan nu. Hängt ut mattorna på vädring, diskat, vikt tvätt och sängkläder, dammtorkat i sovrummet och lite sådant.

Ska ta mig nå lunchliknande nu innan Jag & Oden ger oss ut på en långprommis. Jag måste även var förbi affärn och köpa Chili.. Ska nämligen ge mig på att försöka laga en Texas chili idag till middag. Hoppas bara att de inte är nån gammelsegälg i påsen jag tog fram ur frysen :D


Nej, Det är bäst jag fortsätter här så jag hinner få allt gjort, Grytan där ska ju stå på spisen 3-4 timmar så.

Texas chili kan man beskriva som riktig Chili con carne = Chili med kött. Inga bönor, ingen köttfärs utan en köttgryta med massor av chili, tomat, paprika och andra goda smaker,

Söndag

Godmorgon !

Vilken härlig dag det är idag, Synd att det blåser så kallt bara !

Jag har varit ute med hunden vid 8 och varit vaken sen dess då.. .Har tvätttid kl 12 så innan dess borde jag duscha och lite sådant men först ska jag gå och mysa ner mig en sväng i sängen med min gubbe <3. Jag är trööött !

Som vanligt är jag sjuukt sugen på att baka men jag blir såå trött på vår knäppa ugn som bara förstör :(

Gooo elller'







Wiho, Nu är det bara sommardäcken som saknas.. Då åker vinterfälgarna av och på med plåtisar och helkromade navisar - Good shit !

Wihoo

Jävlar vad snygg bilen är nu....
Vi var ju på Emils jobb och tvättade den så inte behövde man då stå och skrubba för hand med nån svamp utan först sprutade vi på avfettning, skrubbade den med nån stor mjuk borste och sen spolade av den några varv. Skrubbade upp fälgarna, hade bumpershine på stötor och däck åsen torkade jag av den invändigt samt putsade rutorna. SEN tog vi dessutom med nå fuskvax och gnuggade upp den med polermaskin och trasor efter det.. Tog bara bagagelucka och huv nu för att prova om det skulle funka (den är ju penslad blanksvart) men nu glänser den som en jävla hundballe så vid nästa tvätt ska vi vaxa hela bilen :)

Välförtjänt Grand De Luxe-mål efter det som vi nyss satt i oss och när Emil & Oden kommer in från lunchpromenaden ska vi åka till Storheden och köpa mat och filtar till Lincolnen.


Joo.. Jag tror jag glömt berätta



Den 4 Maj åker jag till London !!

Nighty

Godnatt !

Nu ska jag gå och sova för imorn ska vi åka till Emils jobb när det öppnar kl 11 och äääntligen tvätta min bil :) Ska vara riktigt ordentlig och dammsuga/torka av allt invändigt oxå samt få karln att tömma bort allt sitt skrot därifrån.


Vingar av glas

För bara någon ynka dag sen tänkte jag på denna film.. En film som jag sett säkert 15 gånger som till min stora glädje gick på tv ikväll... Nämligen Vingar av glas ! :D

Älskar den filmen ! Och Alexander Skarsgård är ju såååå snygg i den !! :D
När vi såg den sa Emil nåt om att "blev inte typ alla tjejer kära i han när den här filmen kom?"
"Hmm njä jag vet inte"
Ljög jag och dregglade lite i smyg :)

Had enough

You had your chance I've had enough
I've had enough

I'm sick of suffering
You give me nothing
I need something
You're only playing
We're all fading
I'm sick of waiting

You had your chance I've had enough
I've had enough



Fredag

Ah, Då var helgen häär :) Och jag blev inte tillfrågad om nå mer jobb så ett lungt å skönt avslut på veckan fick man :) I love deltidsjobb ! 

Nu när jag kom hem drog jag igång direkt med diskberget, dukade inför middagen, dammsög hela läggan och satte mig sedan här med ett äpple, en banan och en näve nötter & mandlar som får agera en liten lunch. Ska väl snart dra mig mot köket igen och ladda perkulatorn så man får sig nå gookaffe oxå :)

Till middag idag blir det som för resten av Svensson-sverige Tacos :D Sen vet jag inte om man skulle sett nån film eller vad ? Surt att man inte har något gott från systemet hemma för det blev jag sugen på ! Det enda som finns är sprit, saffransglögg och öl modell äcklig & billig haha :D

På tal om systemvaror kan jag tipsa om en ny Cider jag smakade tidigare i veckan.. Ni minns väl Cube Bellini Peach som man köpte ibland, 15 år gammal när man veerkligen skulle lyxa till det lite mer än sprit & apelsinjuice. Den kostade ju trots allt typ 16 kronor !
Haha nåväl... Bellini peach försvann ju för flera år sedan men nu har det kommit en "ersättare" Glow Peach & apricot heter denna och smakar precis så.. God smak av persika och aprikoser. Somrig och inte överdrivet söt.

Torsdag

Tjoho, Snart är det helg ! Bara imorgon kvar :) Förhoppningsvis jobbar jag inte längre än till 13 imorn men dyker det upp något mer så är de väl bara att tacka ja !

Nånå.. Till middag idag blev det marinerad stekt kycklingfilé med ris och bea. Sen har jag bakat som återigen förstördes av våran ugn (eller okey, inte förstördes men blev helgräddat trots att det skulle vara kladdigt) Våran ugn har blivit helt bananas och fast man halverar tiden så hinner kakan bli genomgräddad.

Nu ska jag hursomhelst hoppa i duschen !

Onsdag

Ja då var de kväll igen.. Dagarna rusar iväg å imorn är det redan Torsdag. Tjoho, Snart helg ! :)

Idag har jag då jobbat 8-12 åsen möte kl 16.. Åkte hem å lagade mat som idag blev Fiskpinnar & Pottis. Har även skrubbat upp badrummet, dammsugit å diskat lite innan jag bänkade mig framför Sveriges Mästerkock - Spännande :D

Nu ska jag gå och göra mig nå kvällsmackor innan de är dags för promenad med lilla älsklingen ! Imorn blir de som vanligt jobb 9-15.


Godnatt !

Double cheese & chili



Vi har smakat ett par nya chips !
Ja man skulle faktiskt kunna tro att min blogg konverterat till provsmakar-bloggen men jag jkan helt enkelt inte motstå nya saker som bara väntar på att få provas :D

Dessa chips har då som namnet antyder en tydlig ostsmak med en lite svagare chilieftersmak. Dem är inte starka eller så men visst känner man chilin.. Ostsmaken är god men... Inte wow-god. Något saknas lixom..

Dem får 3/5 poäng av mig.

Onsdag

Ooohh vilket vackert väder vi har idag ! :)

För er som inte vet så har det snöat precis hela dan, riktigt blöt snö som förvandlas till en grå blöt sörja på marken. Mysigt.. Jaja, jag får väl återigen konstatera vilken tur det är att jag skjutit så länge på att tvätta bilen annars hade jag fått göra om det hur många gånger som helst.

Nånå.. Jag trodde då att jag bara skulle jobba 8-12 idag men tji fick jag för kl 16 ska jag på ett nytt kundmöte. Surt sådär mitt vid middagstid... Jag ska då gå och käka lunch nu och fundera ut vad vi kan tänkas äta till middag, kanske diska eller eventuellt snarka på soffan. Är sjukt trött !

Tisdag

Hej !

Idag är det kalas som gäller ! Tjohoo.. Undra vad för gott vi blir bjudna på ? Jag är sjuk, Det enda jag tänkt på ända sen igår är att "Namnam imorn får jag äta fika"  Sockerberoende or what?

Jag ska då nu hursomhelst alldeles strax börja med middagen.. Ska göra korv & pottis till Emil men åt mig själv ska jag prova göra broccolimos :) Efter det blir de snabba ryck in i dushen och sådant innan vi far.

Så, Nu ska jag börja sätta igång i köket så man kommer nån vart.. Får inte direkt myckt vettigt gjort här framför dumburken :)


Måndag

Hej och godkväll på er allihopa !

Idag har vi ju då Måndag och början på en ny vecka.. En regnig sådan so far !..  Har bara haft en kund efter lunch idag så under förmiddagen har jag bara tagit det lugnt :) Åkte iväg till jobbet då vid 12, Lämnade bilen på Emils jobb i hopp om att han skulle hinna tvätta den åt mig *Ps, Skaffa aldrig en bilmekaniker till pojkvän då man blir så sjuuukt bortskämd.. Snart kan jag säkert inte ens tanka själv så bortskämd som jag blivit med att inte behöva göra eller hålla koll på nåt. Oturligt nog hade dem fullt idag och det hanns inte med men jag fick iaf ett däck påfyllt som vill på småläka lite.

Jaja.. Sen åkte jag iväg till dagens kund som jag städade hos första gången idag och redan älskar jag henne.. Nivet en såndär människa som bara är sådär superenkel att ha att göra med, trevlig, snäll, rolig.. Ja material för att bli favoritkund helt enkelt. Inte för att jag har några dåliga kunder heller - Har alltid haft en himla tur med det men ändå :)

Åkte hem och gick ut med Oden, lagade middag och sen åkte vi till Storheden så Emil kunde köpa en present åt min Mamma.. Hon fyller år på Onsdag men imorn ska vi dit på kalas :) Handlade även lite småsaker från Willys som jag glömde sist.

Här är presenterna som jag slagit in så rosa och fint ;)


Jag köpte ett Ekologiskt te "Sweet Applepie"


Och ett knallrosa lite skimrande Nagellack från Maybelline, Bubblegum heter det.



Och Emil, Han köpte en Hjortronlikör.

Söndag

Godmorgon på er !

Så var även denna helg slut.. Eller nä, Så pesimistisk ska jag inte vara det är ju hela denna dag kvar :) Och den hade jag tänkt utnyttja till max till skillnad från igår då jag gjorde ingenting. Givetvis har vi varit ute på morgonpromenad och ätit frukost. Nyss har ja slängt bort lite blommor som dött ifrån mig och sorterat upp tvätten för kl12 är det tvättstugan som gäller !

Ska kika runt lite här på datorn innan jag hoppar i duschen. Måntro om jag skulle dra iväg till Storheden sen på en liten handling bara.. Vi handlade ju i Torsdags men nu behövs det lite småsaker som jag inte tror kan vänta tills vi ska veckohandla nästa gång.

Jag tror det får bli så... Och så ska jag diska & dammsuga men det bör jag väl hinna med :)

Snygging



Nån som är frivillig att tvätta min bil :D ?

Trööökigt

Fan vilken skitdag.. Jag tror det är vädret som gör mitt humör så jävla pissigt ! Först på morgonen var det ju bara typ storm ute och när vi gick ut på lunchen med en lång härlig promenad i tankarna så regnade/snöade/haglade och stormade det så det var ju då inte direkt så härligt som jag tänkt mig... Nåja, Vi var ute här på ängarna så Oden fick rejjsa loss lite och sen promenad efter det så en 40 minuter fick vi väl ihop iaf.

Sen har jag inte direkt fått nåt gjort under dagen.. Tror det enda jag gjort är att diska så jag vet inte riktigt vart tiden tagit vägen. Stekte en schnitzel till middag och sen har vi varit ute i pissäckelvädret på en lååång promenad i rask takt så 50 minuter kanske. Kände hela promenaden hur dåligt humör jag är på... Bara allmänt jävla sur och irriterad och uttråkad. Nivet en sån dag när allt bara suger ? Tror det ultimata botemedlet just nu vore att åka till Godishuset och köpa en fet påse snarva å bara åka hem å gotta mig i soffan ! Får se om jag ids ? Låter ju jävligt lockande om inte annat...


Lördag

Godmorgon !

Fortfarande trött som tusan men upp och ut med hunden måste man såklart ändå :) Har bokat tvätttid till imorgon och nyss druckit min smoothiefrukost med blåbär,svarta vinbär, banan och havremjölk. Känner mig förstås fortfarande hungrig så jag ska nog göra mig en hårdbrödmacka eller två (Nu gör jag ett nytt försök med att vara lite nyttig)

Vad skall denna dag bjuda på då ? Vad ska jag hitta på.. Städa, fixa och feja eller kanske åka in till stan.. Eller bara lata mig ? Eller baka kanske :D ?


Kolla föresten vad som kommit.. Nån som hunnit smaka ? Fast sånadär kan ma ju lätt baka själv så lite onödigt är det kanske.

:)

Something new, Something old...

Något stooort är påväg hem till oss..

Emil har nämligen köpt sig en ny bil !



Stora Buicken har han sålt och däremellan har han hunnit ha en Nova så det går fort i svängarna..

Mamma och Mattias har föresten oxå köpt en till bil för ett tag sen..


Undra när det är min tur :) ?

Helg Sweet helg

Aha, Då fick vi lite vinterväder igendå.. Vilken jävla tur att man hade kvar vinterdäcken på iaf, I Mercan som är så tung å bred har det hittils aldrig ens känts att det varit halkigt men idag släppte tillåmed den i baken när jag körde i en rondell, och hur fort kör man då ? Typ 20 ellet nåt sånt så det var riiktigt halt.

Jag har jobbat till 16 och åkte sen hem å började beta av diskberget samt åt en whitetrashmiddag i form av en Billyspizza.. Om ni undrar hur det gick för mig som skulle bli nyttig ? Jo förra helgen gick det bra å jag höll mig från gotta och åt mycket frukt och grönsaker å hårdbröd å äggröra till lunch å ja jag skötte mig riktigt bra helt enkelt men sen dess har det ju spårat totalt.... Vi är såna hopplösa jävla godismonster alltså men Emil är iaf bra mycket värre än mig så det känns ju bra haha. Nej men allvarligt.. Om man skulle sluta äta en massa skit kanske ?

Nånå.. Ingen aning om vad Jag och Oden ska hitta på ihelg.. Har en hel lista med saker som borde göras men när man städar hela veckorna är det inte de första man vill göra under helgen. Jag har då skrubbat rent badrummet nyss så det är iaf avklarat. Nu ska jag dricka upp min kaffekopp å kika runt här lite i brist på annat..


Igår lagade jag nästan riktig mat.. Köttfärsfyllda baguetter.

RSS 2.0