Godmorgon !

För mig känns det som Lördag idag med tanke på att jag jobbat hela helgen och nu är ledig i 2 dagar :) Vi har nyss ätit frukost och ska nu hoppa i duschen innan vi åker till Pajala.
 
Vi ska handla en massa god mat så vi dagen till ära kan äta en riktigt god 3-rätters :) Jag tänker mig chevre chaud till förrätt, Oxfilé med potatisgratäng och rödvinssås till varmrätt och så tobleronemousse till efterrätt ! Annars blir det nog ganska lungt för våran del. Emil är sjuk och jag vill bara vila upp mig innan det är dags för jobb igen.
 
Jag hoppas att färghandeln är öppen oxå så jag kan komplettera med lite mer målarverktyg inför veckan, Då kommer ju Emmeli hit och vi ska måla trappen :)
 
 
Nej nu måste jag sätta fart !

2012

Gjorde du något 2012 som du aldrig gjort förut?

Ja det här året har faktiskt varit fullt av förändringar ! Jag lämnade Luleå för korpilombolo, Bytte yrke, Köpte & flyttade till hus, köpte en "ny" bil.. Ja en hel massa alltså :)

Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?

I år ? Jag tror inte det utan vissa är gravida och vissa fick förra året :)

Dog någon som stod dig nära?

Ja, Min fina fina Mormor.

Vilka länder besökte du?

Jag har bara varit någon kortare sväng över gränsen till Finland, Exotiskt :)

Är det något du saknar år 2012 som du vill ha år 2013?

Njae, Vi vill ju ha en till hund.. Och så vill jag fixa en massa i huset så det blir precis som jag vill ha det :)

Vilket datum från år 2012 kommer du alltid att minnas?

Kan inte på rak arm komma på ett specifikt datum sådär, Eller ja det skulle väl vara dagen jag åkte från Luleå på riktigt. Det var en riktigt stor förändring för mig.

Vad var din största framgång 2012?

Jag tycker det känns riktigt bra att jag är duktig och omtyckt på jobbet eftersom jag inte alls visste vad jag hade att vänta mig.

Största misstaget?

Haha får man vara så självsäker att man påstår sig inte ha begått några ? Hehe nej men inget jag ångrar speciellt !

Bästa köpet?

Min bil skulle jag tro.

Vad spenderade du mest pengar på?

Låter ju lite mysko men otroliga summor har gått till mitt sparkonto sedan jag fått så mycket mindre månadskostnader här uppe och högre lön. Vissa månader har så mycket som 10.000 fått hoppa in dit och det känns bra !

Gjorde någonting dig riktigt glad?

Säkert massor med saker ! Jag är glad över att det går så bra för min syster, att alla mina nära är friska och att Emil fått uppfylla sin dröm att driva en egen bilverkstad. Och att ha ett helt eget hus med sin egna gård etc.

Vilka låtar kommer alltid att påminna dig om 2011?

Ingen speciell.

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?

Gladare tror jag. Jag känner mig tillfreds med livet.

Vad önskar du att du gjort mer?

Mer spontana saker, mer aktiviteter, mer roliga äventyr.

Vad önskar du att du gjort mindre?

Jobbat kanske :D

Blev du kär i år?

Jag är redan kär.

Favoritprogram på TV?

DEXTER

Bästa boken du läste i år?

Det bästa av allt ligger högt upp på listan.

Största musikaliska upptäckten?

Oj det kanske inte blivit någon sån.

Något du önskade dig och fick?

Ett hus, ett jobb, att få bo med mina hjärtan osv.

Något du önskade dig och inte fick?

Inte vad jag kan komma på - Det är väl bra !

Vad gjorde du på din födelsedag 2012?

Um.. Jag minns att jag jobbade och att det var en fin solig vårdag men vad mer ? Jo jag hade ju kalas förstås

Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?

Nja jag vet inte, att vi fått mer uträttat på inredningsfronten i huset kanske.

Vad fick dig att må bra?

Nämen vetnånva, nu tycker jag dessafrågor börjar bli ganska upprepande.

Vilken kändis var du mest sugen på?

Åh jag lämnar den.

Vem saknade du?

Jag har saknat min Mormor & Farmor. Mina fina jobbarkompisar på Maid. Alla vänner jg inte kan träffa pga avstånd. Min familj som jag inte heller kan vara med lika ofta av samma orsak.

De bästa nya människorna du träffade?

Är positivt överaskad av mina nya jobbarkompisar.

Mest stolt över?

Inte för att skryta men, Jag är faktiskt ganska stolt över att jag kan göra vad jag vill och för det mesta klarar jag av det galant.

Högsta önskan just nu?

Att jag och mina nära får vara friska och glada. Att det nya året blir riktigt bra och en hundvalp :D

Till min kära

Emil har bara trasiga kläder och inte vill han köpa några nya heller.. Jag däremot tycker gott att han kan skaffa nåt helt & rent att ha på sig så jag tog tag i saken och beställde ett par jeans åt honom som present. Får bara hoppas att dem passar :)
 
Enkla och snygga tycker jag, Från Drdenim :)
 

Julen är över

Nu är glada julen slut, slut, slut ! Julegranen kastas ut, ut, ut !
 
Jaha, Hoppas ni alla har haft en fin jul för det har jag ! Emil tog oxå ledigt på fredag så vi åkte ner mot Luleå redan på morgonen, Gjorde lite ärenden under dagen och på kvällen åkte vi till Ängesbyn för att äta middag med dem och byta lite julklappar.
 
På Lördag hade vi officiellt julafton som firades hos Mamma med hela familjen. Det var 30 grader kallt vi åt supderduper god mat tills vi storknade och så ändå godis och efterrätter på det. Öppnade ett berg med julklappar och slappade i soffan resten av kvällen.
 
På Söndag uträttades ytterligare lite ärenden innan vi packade bilen och åkte hem :)
 
Här är ett axplock av vilka fina julklappar jag fick, Endel av sakerna är sånt som måste fotas i verkligheten :)
 
Kokbok
 
Bodubytters i mängder och längder <3
 
 
Världens bästa handkräm
 
En kaffemaskin
 
Assnyggt 70tals överkast
 
Och så lite andra grejer som pengar, prenumeration på tidning, kökshanddukar, bakformar, godis, kaffe till maskinen, gardiner, 3 par 70tals sängkläder, en jättefin broderad tavla, prydnader etc så jag är mer än nöjd över alla fina saker :)
 

Dan före dan..

Godmorgon ! Här är man uppe i ottan för att baka bröd minsann !
 
Nu hoppas jag bara att det inte blir pannkaka av mitt bröd, Risken finns nämligen då jag såå ordentligt följde receptet... "2 msk sirap var det ja".. "Men det var då satan vilken torr deg *dubbelkollar recepet* "Hehe oj... 2 dl var det visst". Så nu vet jag inte om jästen blev sur och började frysa istället för att jäsa och gotta sig när jag hällde i en massa kall sirap. Det återstår att se om en sisådär 3 timmar.. Först ska det jäsa en timme i bunken, en timme i sina formar och sen tar det en timme att grädda. Det där med brödbak är då inget för stressade människor..
 
Nåja. Jag har diskat oxå å nu ska jag ta en kopp kaffe innan jag fortsätter med alla göromål innan det är dag för jobb. 14.30 - 21 idag igen :)
 
 
*

Onsdag

Hej ! Världens mest aktiva bloggare här ;)
 
Jag skyller på att jag haft så himla mycket att göra eller nåt :) Nej men nu är faktiskt nästan alla förberedelser inför julen klara, Köttbullarna och Turkiskpepparkolorna blev färdiga igår och jag har börjat packa ner vilka kläder vi ska ha med oss och sånt.
 
Kvar är då att hoppas dem sista klapparna hinner komma med posten innan Fredag så dem kan slås in och tas med !! I övrigt har jag bara kvar att baka Kavring och Fruktkaka !
 
Jaja.. Annars har det inte hänt så mycket spännande. Det har snöat några miljoner snöflingor senaste dagarna men nu har det blivit kallt istället. Jag ska äta frukost nu innan vi ska bege oss ut i kylan på en promenix ! Ska jobba kväll idag förstår ni så nu är det slut på ledigheten.. Iofs jobbar jag ju bara imorgon och sen ledig igen men ändå ;)
 
Jag har föresten bjudit in min syster hit på typ mission hemmafix.. Både Jag & Emil har ju fastnat med tummarna där bak så trappen och övre hallgolvet är fortfarande omålat ! Så det ska göras, måla golvlister i hallen nere, måla 2 dörrar, rengöra och slipa allt trä i bastun så man kan dra på några lager lack där etc.. Så hon ska komma och styra upp det nästnästa vecka ;D
 

Ouff

Åååh guud och alla di små änglabarnen vad skönt det är att denna jobbvecka äntligen är slut, Jag är så trööött ! Jag har börjat med nån dum ovana att ha svårt att somna på kvällarna och även svårt att somna om igen tidigt på morgonen efter att jag varit ute med Oden..
 
Nåja, Ledigt i dagarna två var det och jag ska ta tag i dem sista förberedelserna inför julen som att rulla köttbullar och baka en engelsk fruktkaka samt kavring. Sen är det såklart det vanliga - Tvätta, diska, städa, slå in mer julklappar etc så nog vet jag man håller sig sysselsatt ;)
 
 
På Fredag har jag tagit ledigt för då åker vi till Luleå ! Vi ska fira med min familj och julhandla lite det sista.. Ska bli kuul ! Kul Jul !

Tisdag

Godmorgon höll jag på att säga.. Goddag passar nog bättre vid den här tiden ;)
 
Alltid när jag har kväll och ska jobba morgon dagen efter kan jag bäva mig för det flera dagar i förväg.. Jag har såå svårt att varva ner och somna och sen ska man upp vid 05. ZzzZz ! Men då har jag den turen att vissa på mitt jobb föredrar mornar medan jag alla gånger föredrar kvällspassen så när en arbetskompis ville byta var jag inte sen att tacka ja :) Gud så skönt att få sova till 10 och dessutom hinna få en massa gjort innan man börjar !
 
Dessutom tycker jag det är så mycket skönare tempo på kvällarna :) Vi skulle mest troligt byta på Söndag oxå så då blir det kväll hela veckan lång ;)
 
Nåja.. Nog om jobb ! Jag har just bakat en mjuk pepparkaka som verkar ha blivit lyckad, har inte smakat ännu men den ser god ut ;) Jag och lilla gubben har varit ute i skogen och promenerat å nu är det bara kvar att hänga tvätt på dagens "to do list" :)
 
Känner att tröttheten kommer och smyger sig på nu så det ska bli gott med en kopp kaffe sen !

Nu är glada helgen slut slut slut !

Åh, Pust, stånk, stön.... Jag måste bara ta en datorpaus !... Håller på och städar.. suck.
 
Om jag bara orkar ta mig upp härifrån och skura alla golv så är det färdigt sen :)
 
Igår var vi som sagt till Luleå.. Handlade mat, hundmat och lite andra småsaker. Emil köpte en ny mobil och ja.. Vi uträttade lite ärenden helt enkelt. Fikade en massa i Gammelstan. Emmeli & Conny var oxå där... Åt middag och sen åkte vi hem. Jag höll typ på att dö hela dagen i sviterna av min förkylning men märkligt nog verkar jag ha överlevt !
 
Emil åkte ut på lite partaj senare på kvällen medans jag låg i sängen och snörvlade. Har tagit sovmorgon idag och ätit våfflor till frukost så nu känns det lite bättre ;) Nu ska jag då skura, diska omänskliga mängder disk, fundera ut vad jag ska laga till middag - laga det och sen baka en mjuk pepparkaka.
 
Imorgon är det dags för jobb igen !
 
Kolla föresten vad jag hittade på nätet, Ganska kul. Jag skulle byta ut min profilbild på facebook (Jockfall) till en likadan fast i vinterskrud om man säger så och när jag googlar på det så kommer det fram ett skolfoto på inte mindre än min egen Pappa :)
 
Det är han i svart kostym ovanför tjejen i vit klänning :)
 
 

Julbord

Hejhej !
 
Nu ska jag alldeles strax hoppa i säng...Jag är mycket trött !
 
Idag har jag hursomhelst varit hemma från jobbet, Har ju varit så himla förkyld och som tur var kunde Tove vara så snäll och jobba åt mig idag :) Skönt, Jag hade då aldrig orkat jobba.. Har mest druckit te, slappat, frusit och sovit i soffan hela dagen. Lägligt nog hade vi ju julbord bokat idag men jag laddade upp med Treo, alvedon, esberitox och nässpray så det gick bra :)
 
Julbordet åt vi i Jockfall och det var verkligen sjuuukt bra jämfört med dem äckliga skitjulbord som Pajala har att erbjuda. Mycket finare och trevligare, man blev bjuden på glögg först och sen visad till sina bord.. Tyvärr fick vi sitta i ett långbord med en massa andra människor och jag tycker det känns jävligt obekvämt att försöka sitta och ha det mysigt tillsammans när det sitter en okänd utvecklingsstörd unge 10 centimeter ifrån mig och vrålstirrar på mig en hel kväll. Usch.. minus på det.
 
Nåja.. Det fanns masssor av mat och allt var gott & vällagat till skillnad från i Pajala där det är typ skolmatsalskvalite och ingen service alls. Här kom dem och bytte ut ens tallrikar hela tiden så man kunde ha fräscha när man hämtade mer mat, fyllde på dricka på borden etc. Och det bästa av allt var ju att dem hade efterrättsbuffé med 3 olika pajer/tårtor, bullar, kakor, grädde, fruktsallad, knäck, godis å en massa mer :)
 
Mätta och belåtna rullade vi upp till Farfar.. Har faktiskt inte varit där sen Farmor dog så det kändes ju lite konstigt men ändå bra att vi tog oss tid att åka dit, Man vet ju hur mycket det betyder för honom att få besök & sällskap. Camilla, Tomas & Jonas var iaf oxå där !
 
Åkte hem och har nyss bytt sängkläder och dammsugit övervåningen så nu ska jag gå och sova. Vi ska stiga upp tidigt imorgonbitti för att åka till Luleå enbart för att handla hundmat haha ! Känns lite onödigt men vad ska man göra.. Maten är slut och finns inte att köpa här !
 

Damnit

Jag är förkyld som en jävla åsna, Eller en apa.. Inte vet jag vem av dem som brukar vara mest förkyld.
 
Anyhoo så är det ju fruktansvärt synd om mig, På riktigt alltså ! Det var sjukt tungt att jobba igår och samma lär det väl bli idag. Samma sticker det i ögonen och kliar i fingrarna av att mitt egna hem förfaller... Annars brukar jag vara riktigt effektiv på förmiddagen innan jag ska jobba men nu går det mest ut på att överleva och dammråttorna har fest i hörnen :(
 
Ska prova skriva en lapp åt min gubbe med vad som behöver göras åsså får han välja fritt därifrån ;)
 
 
Jaja, Nu måste jag gå ut med Oden i -19, sen duscha - tvivlar på hur varmt vatten vi har. Ja ni ser.. Life is härligt idag ;p
 

Vem vare som kasta ?!

Vem fan vare som la förkylningsgift i våran säng igår ?!
 
Båda vaknade vi upp med ont i kroppen och tungt huvud, huvudvärk, täppt i näsan, ont i halsen och rinniga ögon. Just typiskt... Jag har tagit ipren, treo, esberitox och vitaminer men inte har det då gjort nån skillnad. Det är bara att fara på jobbet och härda ut ändå.. Egentligen skulle jag varit ledig även idag men tog på mig ett extrapass åt en kollega som skulle åka bort över veckan. Får hoppas på en lugn kväll.
 
Jag ska snart börja göra mig färdig.. Kanske ta en extra kopp te så man slutar frysa nån gång :)
 
 

Måndagen

Igår var jag ju föresten ute på lite mer äventyr än vanligt, Här finns ju inte så mycket att erbjuda så vill man ha nåt att göra måste man åka en bit :)
 
Jag började dagen i Pajala för att besikta min bil, Vi klarade oss tyvärr inte prickfritt utan en stötdämpare var dålig och så tyckte dem att min regskylt var för sliten så.. Har beställt nya idag !
 
Sen åkte jag till Ökx och hämtade upp Milla innan vi fortsatte mot slutdestinationen Haparanda ! Fick svära många ramsor över alla jävla lastbilar och pensionärer + snörök på vägarna men fram kom vi tillslut och första stopet blev på Max - Den här resan vart lite impulsiv så jag hade inte hunnit äta nåt på hela dan.
 
Affärerna avverkades och jag köpte en julklapp på Alko, lite kläder på H&M och Seppäla. Shoppade lite på Candyworld och apoteket oxå innan vi styrde kosan hemmåt igen.
 
Så.. Jag lämnade gården 09.30 på morgonen och kom tillbaka 20.30. Lite lätt sätessmak där bak men såklart kul att göra nåt annat ibland... Nu i efterhand känns resan kanske lite onödig då jag igårkväll såg att Odens mat snar är slut så då åker vi ju ändå på en Luleå-resa rätt snart. På Fredagkväll ska vi på julbord men.. Löradg morgon kanske man kan bege sig...
 
Nåja, Måste konsultera med min andra hälft men nu ska jag äta min smarriga mat som doftar från köket :)

Dagen D

Today is the day it has do be done !
 
Uppe med tuppen har man varit även denna lediga dag, Har en hel lista med saker som ska göras.. Måste stressa fram allt julpynt eftersom jag inte fick pynta i förväg när jag hade gott om tid åsså jobbade jag ju hela adventshelgen så.. Tjoff tjoff fram med allt ! Måste såklart städa innan dess oxå men det känns så lagom lockande att gå ut och piska mattor i -20 ;D
 
Disken är då avverkad och en kakdeg ligger i kylen och mognar, Det blir Skurna Pepparkakor idag. Till middag blir det en skinkstek !
 
Tvättmaskinen jobbar och räkningar är betalda, sängkläderna ska bytas och badrummet ska skrubbas. Har en bunt oinslagna julklappar som ska få sitt...
 
Ja.. Ni ser. Så kommer min dag att se ut ! Skulle behöva gå ut på en promenad med gubben men för en stund sen såg jag en stoor lös Jämthund utan ägare springa in på våran gård så nu är jag rädd.. Tänk om den äter upp Oden ?
 
Bilden har jag tagit på servir.se och receptet kommer från Sju sorters kakor :)
 
RSS 2.0