Onsdag

Hej Igen, Long time no see...

Jag sitter nu en sväng hos Emils föräldrar och använder internet medans Emil är iväg och kör skjutprovet till sin jägarexamen. Hoppas vi ska ha tid & ork att fara och tvätta min bil sen för den är då för lortig !

Skulle behöva hinna med en jääävla massa i huset oxå men jag orkar helt enkelt inte jobba hela dagarna och sen ska man fortsätta direkt man slutat. Pjuh.. Nåja, På fredag åker vi till luleå och hämtar alla grejer !


Mer hade jag väl inte på hjärtat...

Ledig Fredag

Skönt med en ledig dag såhär innan man skall jobba helg !

Jag har passat på att ta sovmorgon imorse och sen tagit det mestadels lugnt på förmiddagen innan Jag & Oden åkte in mot Korpis. Ska städa ur bilen nu och tvätta den om jag ids men det var så jäkla blåsigt ute så jag får se ;)

Vi är då på Emils jobb nu som ni kanske förstår och ska förstås fara och fixa i huset direkt han slutar, Han tar semester idag i 4 eller 5 veckor så då hinner vi förhoppningsvis få fart på allt fixande jämfört med nu när man bara hinner nån timme på kvällarna :) Igår fortsatte vi målandet i hallen som tar sin lilla tid och jag har krupit runt och skrubbat varenda golvruta i köket med scotchsvamp och cillit bang men nu är det då faan rent så idag ska golvlisterna där spikas fast och jag ska måla trösklarna i dörröppningarna vita :)

Emils Pappa var föresten och spacklade golvet i toan igår så på Söndag läggs det nya golvet där inne, Blir fint :) :) !


Men hursomhelst, Trevlig Helg på er allihopa !

Onsdag !

Hejhej !

Nu har vi kommit hem från Gällivare där vi varit med Oden till vetrinären, kollat i några affärer och ätit på Md's. Jag kan verkligen varmt rekommendera Lapplands Djurklinik till alla djurägare för dem var så himla kompetenta, proffessionella och engagerade. Väldigt stor skillnad från typ Gammelstans djursjukhus där dem bokstavligt talat bara klämde på Odens mage och tog tempen innan dem konstaterade att det inte är något fel på honom och att vi ska byta foder.

Här frågade dem oss allt mellan himmel och jord som kan orsaka ont i magen. Dem kollade temp, klämde, kände överallt.. Dem kollade tillochmed analsäckar/körtlar, prostatan, testiklarna. Sedan tog dem ett blodprov där dem först analyserade efter inflammation på bukspotskörteln som tydligen kan ge ont i magen sedan bara för att vi skulle kunna utesluta det oxå skannade dem blodprovet efter avvikelser på alla andra större organ som lever, njurar etc och hela tiden informerade dem oss om varför, vad det kunde visa och vad det skulle kosta.

Resultatet av det hela var då att allt såg jättebra ut och Oden var fullt frisk men att det kan vara jättesvårt att se varför han får ont ibland när han inte hade ont just när man är där. Hursomhelst tror både dem och vi att Oden helt enkelt har en känslig mage (Han får oftast problemen när han inte ätit på länge och magen är tom, då börjar han äta gräs och får ont, vill inte äta och oftast knorrar, bubblar och låter det jättemycket inne i magen. Han kommer oftast och vill att man ska massera han på magen och eftersom han varken kräks eller blir dålig i magen trodde även dem att det kunde vara luftbubblor som sätter sig i tarmarna och kan göra jätteont) Så nu ska vi börja ge honom mat 3 gånger om dagen istället för 2, vara jättenoga med tiderna och utöver det ska vi inte ge honom nånting förutom hans vanliga mat dvs inga godisar, inga tuggben, denastix eller få smaka på människomat etc. Vi ska oxå skriva dagbok om varje gång han får "ett anfall", vad han har ätit om han fått i sig nåt utöver sin mat, hur var när osv så man kan få fram ett samband.

Så det var det, Nu sitter jag på Emils jobb och kollar runt lite på datorn innan han slutar.. Tror vi ska åka och fixa i huset ikväll.. Tänkte börja storstäda köket :)

Tisdag !

Hejhej !

Har nyss avverkat en dag på jobbet, Ska bli så sjuukt skönt att vara ledig imorn då jag bara varit det en dag sen förra måndan ! Vi ska befinna oss hos Vetrinären i Gällivare klockan 09 imorn så vi måste ändå stiga upp tidigt... Vi ska ta blodprov och eventuellt göra en gastroskopi på Oden för att få veta om han har nåt fel i magen..

Om ni minns den där gången när han inte ville äta på typ en vecka och dem på Gammelstads djursjukhus bara klämde på honom, tog tempen och sa åt oss att köpa Royal Canin istället ? Både före och efter det har det hänt några gånger att han inte direkt velat äta sin mat utan först ätit gräs ute och när det är dags för mat sitter han bara och skakar.

Den här gången skrek han dock till 2 gånger mitt i allt utan anledning så vi förstod att han nog hade mycket ont i magen och ringde jourvet. Äntligen en duktig och kompetent person som sa att det lät som typiska tecken på någon magsjukdom typ nån inflammerad körtel eller så. Så nu ska vi kolla upp det ordentligt en gång för alla på ett ställe där dem kanske är lite mer seriösa ! Hoppas att det inte är något allvarligt som man bara behöver medicinera.

Annars händer inte så mycket, jag har ju bara jobbat som en jävla galning men Emil har tagit fram köksgolvet, Först låg där en helt ful sliten korkmatta men under den fanns ett snyggt rutigt 60talsgolv.. Det var oxå ganska slitet men hellre ett snyggt slitet golv än ett fult :) Hallen har fått första lagret färg på väggarna och vi har slitit upp golvmattan i rosa toan där det istället ska bli en svart/vit rutig :)

Fredag

Hejhej !


Dem ringde idag från Pajala kommun och jag fick inte det där jobbet, det gick till en med mer erfarenhet och så kan det ju vara... Jag gråter inte över det. Skön att slippa pendla 10 mil om dagen !


Såå, Nu ska jag strax bege mig mot jobbet, Jobbar till 21.15 ikväll och så ska man upp strax efter 05 imorn. Bluh :)


Nåja... Nu har vi målat taket i hallen vitt på nytt då det var lite slitet och beställt kakel har vi oxå. Till en början blir det vitt 15x15 med mörk fog bara bakom handfaten i badrummen så får vi se sen om vi lägger i köket oxå.

Go with the flow

Nu har jag varit på Arbetsintervju i Pajala... Ett lokalvårdsjobb på heltid och jag tror nog att det gick bra men dem hade ju haft 2 andra oxå så om jag får det eller inte kan man ju aldrig veta säkert. Om jag inte får det så kan jag ju ändå alltid fortsätta vikka i Korpis men ett fast jobb är alltid ett fast jobb :) MEN att pendla 10 mil om dan kostar pengar.. Hm hm vi får se hur det går helt enkelt. Hursomhelst är chefen för lokalvården chef för alla kommunkök oxå så då blev jag erbjuden att få vara vikarie på Köket här i Korpis oxå så bättre kunde det ju inte bli :)

Ibland ska man ha tur :) Nu ska jag smarra i mig en Baguett och vänta på att Emil slutar jobbet så ska vi åka och fortsätta fixa i huset !


Tisdag

Hej Hej, Long time no see !

Tänkte uppdatera om vad som händer här uppe i lappmarkerna.. Jag håller bokstavligt talat på att bli galen på alla förbannade mygg & knott... Det är så många att man seriöst inte kan gå utanför dörren utan att dö.

Förra helgen var det Pajala marknad som var överlägset tråkigaste året hittils men jag blev åtminstone inte bakis så det var ju skönt :) Vi har börjat fixa i huset nu oxå.. Toaletten är snart färdigmålad - ljusrosa, Golvmattan där inne ska oxå bytas för den var så ful. Lite annat småfix har hunnits med.. Målar även en stor inbygd garderob rosa invändigt och så har vi dragit ut alla spikar & krokar ur väggarna och spacklat igen hålen.

Gamla spisen har kopplats ur och den nya kopplats in, Idag ska vi nog måla ett sista lager på toaletten och börja förbereda väggarna i hallen för målning.. I hallen ska både tak, hall och väggar målas om så det blir endel :)

I övrigt jobbar jag mest hela tiden.. Jobbar nu i veckan Mån, Tis (ledig Ons) och sen jobbar jag Tors, Fre, Lör, Sön, Mån, Tis igen. Stånk & stön men det ska nog gå bra :) Ska föresten på arbetsintervju imorn i Pajala.. Ett jobb som börjar strax efter att mitt vikariat här i Korpis har tagit slut.. Det blir ju långt och pendla men att gå på intervjun skadar ju inte så får jag avgöra sen om jag hellre tar det jobbet (om jag skulle få det) eller blir timvikarie här. We'll see :)

Men nu ska vi fara å käka och jag ska byta till lite oömmare kläder innan vi far och fortsätter med huset :)

Tisdag

Hmm.. Det blir ganska så länge mellan gångerna jag är in här och skriver men nu har vi iaf beställt internet. Min dator är dock i luleå fortfarande :p

Nåja.. Jag har jobbat hela helgen och var ledig igår, Ska strax iväg mot jobbet nu igen, Jobbar kväll.

Vi fick föresten nycklarna till huset igår så nu är det bara att sätta igång, varenda millimeter av det ska städas och sen börjar "renoveringen" man kommer ju vara helt slut av att jobba och fotrsätta med det sen d ierkt man kommer hem men det är säkert värt det i slutändan.
RSS 2.0