I Skolbänken

Som ni kanske läst här på senaste så har jag gått i lite framtidstankar gällande studier. Mer eller mindre har jag bestämt mig för att OM jag skulle vidareutbilda mig blir det till Lärare eller Socionom och för båda dem är Matte B ett grundläggande krav vilket jag inte har läst. Så jag tänkte att oavsett hur jag gör är det ju bra om jag har det..
 
Var på möte med Syon på Lapplands Lärcentra i Pajala igår och väl där var det ju inte så jävla enkelt som jag hade trott typ att man läser upp dem ämnen man vill ha högre betyg i utan många kurser finns inte kvar längre, vissa har helt bytt skepnad och sen krävdes det att man saknade kunskap i ett ämne eller nåt sånt där för att alls få läsa det.
 
Nåja.. Nuförtiden heter det visst inte Matte A & Matte B osv utan nu finns det Matte 1b som jag ska läsa för att komma igång lite (Motsvarar ungefär det gamla Matte a fast på en högre nivå och inga repeteringar utan man ska typ kunna det man lärt sig på gymnasiet) det planerar jag att klara av i år och sedan läsa Matte 2a efter nyår.
 
Får väl börja med det och se hur det går, Känner jag att jag hinner och kan läsa mer så ska jag ansöka om vilka fler kurser jag kan läsa för att höja själva poängen på alla mina sammanlagda betyg.
 
Jag var faktiskt på Arbetsförmedlingen igår också för att höra hur man ansöker till Lastbilschaufförsutbildningen som finns här i Korpis men där var det då blankt Nej. Man måste vara arbetslös för att ens få söka in dit. Crap.
 
Så ungefär såhär känns det i min hjärna just nu. Lite nervöst att börja plugga igen och speciellt Matte som är så jäävla tråkigt :)
 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0