På tal om Tradera

Så budade jag hem det här idag oxå.

En jättefin form/ Uppläggnings fat från Uppsala Ekeby Gefle - Modellen heter Swing.


Fyndat på Tradera

Igår budade jag hem ett par söta 50/60-Tals gardiner :)

Dem är i ett rätt tunt lite nätaktigt tyg så jag tror dem gör sig bra i ett kök där man gärna vill ha mycket ljusinsläpp :)


Ps

Ps, Min granne nyser så högt att det låter som om han stod brevid mitt öra och så högt att man vaknar när man sover.


Dagens Fundering

Varför skryter folk så otroligt mycket ?

Ja det är dagens fundering, Varför skryter man om allt man har och tillåmed allt alla andra har.. Vad är det för merit i att skryta om vad ens föräldrar, kompisar eller pojkvän har ? Det är ju ändå inte ens eget.. Och när det är ens egna saker man måste påpeka åt alla man känner och inte känner hur bra det är, Blir man lyckligare då ? Känns det mer värt om 20 personer vet hur mycket ens mobil kostade eller hur många pixlar ens kamera har.

Vem bryr sig egentligen ?

Kanske är det ett behov av att hävda sig..

Lördag afternoon

Nu har jag nyss kommit hem från Storheden.. Hade tänkt hitta nån morsdagspresent vilket jag inte gjorde men fick iaf med mig hårfärg hem, Eller ja toning. Kan ju hursomhelst inte se ut såhär på skallen länge till så det fick bli en mörkblond = ljusbrun.



Blir väl att färga här någon dag framöver :)

Nuu funderar jag mer på om jag kanske skulle cykla iväg till affärn och inhandla Chips, Dipp och en Dricka ? Låter ju väldans gött om inte annat ;)

Och eftersom jag inte hittade nån present åt Mamma ska jag städa här hemma istället. Det är ju en slags gåva på sitt sätt ;)... Har redan dammsugit och tömt soporna så nu ska jag vattna blommor och lite annat.

Skitjävladag

Ja det här är en riktig skit-jävla-dag

Jag är så irriterad, uttråkad och trött att hälften vore nog. Jag vill hitta på nåt för att slippa vara uttråkad, Då kommer tröttheten in och säger mig att jag inte ids och sen kommer irritationen och blir förbannad på alltihop.

Jag hade så gärna kunnat sitta här i min ensamhet hela dagen.. Nörda lite, kanske se en film och proppa i mig en massa gott. Kanske dammsuga och gå på en promenad.. Men nej. Jag får inte vara ifred för att en viss jävla Emmeli med sällskap måste bosätta sig här, i mitt hem.. Så att jag inte får vara ifred.


Och när jag blir stor och har en egen lägenhet å är på det här humöret... Då, Då ska jag dra ner persiennerna, låsa dörren, ge fan i att svara i telefonen och sen ska jag bara njuta.

Lördag

Och vad fan ska man göra idag ?

- Det är utställningen på Biltema men jag ids inte åka dit eftersom att jag inte har någon att gå runt med.

- Jag hade tänkt fara å köpa lite bilvårdsprodukter idag men då skulle vi kolla vad Mattias hade först så jag inte köpte i onödan så då blev det inget me de heller.

- Hade planerat att köpa någon Morsdags-present men då är Mamma ändå borta imorn så det blir nog ingen typ av firande.

- Skolan är slut så jag har inteens några läxor att göra. (Trodde aldrig jag skulle säga detta)



Nej, Nu duschen och sen får jag se vart dagen tar mig.

Godnatt

Nu ger jag upp... Klockan är 21 och jag har velat sova de senaste 2 timmarna.



Godnatt och ge fan i att ringa och störa mig.

Trött & Mätt

Nu är jag faan trött.

Steg upp på morgonen och for å kikade på den underbara lägenheten som jag inte kan sluta tänka på. Hem igen och åt lunch medans jag väntade på Sandra & Cissi och sen åkte vi till skolan för att ha 2 lektioner (Mina två sista lektioner någonsin!)

Blev hemskjussad av Sandra och for sedan direkt efter det iväg till Ängesbyn, lastade in en uppsättning däck i bilen och drog till Gammelstan där jag var en stund innan det bar iväg till Boden för att hämta 4 däck till på fälg. Åt pizza tills jag dog av mätthet, låg på soffan en stund och sen for jag hem.

Nu är jag hemma och är sjukligt jävla mongotrött.. Ska se tv på en halvtimme och försöka hålla mig vaken ett tag efter det men sen lär det ju bli en väldigt tidig kväll. Har ont i huvet oxå så.

Åååh

Lägenheten var underbar !!

Var och kollade på den nyss och den ligger där inne på det lilla området bakom Wika möbler med små parkeringar just brevid husen, massa gräsmattor och träd. Våran lägenheter var nyrenoverad i alla rum med nya golv och tapeter. Helt fin utsikt från balkongen, 1 våning upp från marken, bredband ingick, helt billig hyra och ja.. Allt var underbart ! Nu måste verkligen Emil ringa sitt jobb och höra om dom bestämt sig ännu.


Jag vill verkligen ha den !! :( Men får Emil inget jobb här blir det väl så att jag får börja söka jobb i Umeå så jag kan ju som inte ta den själv heller, Spec när jag inte vet om jag har nån inkomst till hösten.

Silvia-kaka

Idag har jag bakat Silviakaka, Den är ju såååå god men jag har själv aldrig bakat den tidigare och det är år & dar sedan jag ätit den sist.

Detta är en dubbel sats som räcker till en långpanna (Ugnsform).



Kaka:
4 Ägg
4 dl Socker
4 dl Vetemjöl
4 tsk Bakpulver
2 dl Vatten

1. Vispa ägg och socker, Blanda mjöl och bakpulver som sedan rörs ned i smeten. Tillsätt vattnet och rör om.

2. Grädda på 175 grader i ca 30-40 minuter beroende på när den verkar färdig.
(Som vanligt går det bra att minska på sockret, Jag tog bara 3 dl)

Kräm:
200g Smör
2 dl Socker
2 Äggulor
4 tsk Vaniljsocker
1 dl Kokos

1. Smält smöret och rör sedan ner socker, vaniljsocker och kokos. Sätt i äggulorna allra sist och rör sedan om tills krämen börjar tjockna. Viktigt - Smeten får absolut inte koka då äggulorna gör att den skär sig.

2. Bred krämen på den varma kakan och låt sedan svalna. Skär i rutor.


* Ps den snygga servisen heter ring och kommer från Uppsala-Ekeby

Ååh

Fyfan vilken dag... Allt bara tjorvar och jävlas med mig. Jag blir så trött och less på allt.

Sommarjobbet på Baldersgården gör ju inte annat än segar och tjorvar. Jag kommer säkerligen tvingas tacka nej till lägenheten eftersom Emils jobb inte bestämt sig än och jag har ju ingen aning om hur det ser ut för mig med jobb till hösten... Jag vill ju verkligen att vi ska kunna ta den.

Nu är skolan slut och det ger mig ångest.. Jag vill utbilda mig till nåt men vet inte när eller till vad. Jag vill flytta hemifrån men det går inte utan inkomst och den här helgen kommer suga bara för att Emmeli & Daniel måste komma hit.. Vilket jag inte är sugen på för 5 jävla öre.

Imorn måste jag stressa runt som en jävla jojjo.. Lägenhetsvisning, hem, skola, hem, middag, ängesbyn och hämta däck, åka helt ensam till boden och byta till sommardäck hur fan nu det ska gå. Jävla skit.

JAG BLIR VAAANHEDEN

Min dag började underbart ! Baby väckte mig genom att hålla om mig, gosas och pusa mig i nacken. Det är lycka ! :)

Det stormade som satan ute + regn på det och ändå åkte jag buss till stan istället för bil direkt till skolan enbart för att jag sagt åt Cissi att jag skulle åka samma buss som henne. Så var hon inte ens där.. Kom fram till skolan och hade en tråkig föreläsning av en korkad idiot som bara gav en dumförklarande och nedlåtande svar när man frågade om nånting, Sa att man alltid kan få ut löständerna på äldre med våld och att utvecklingsstörda är som små barn. Intelligent kvinna.

Slutade och gick mot stan i stormen, In på Kulturens hus och förtidsröstade på Sverigedemokraterna och åkte sen hem. Inte ens nu av denna dåliga dag hade mitt humör sjunkigt utan jag var glad.

Så ser jag att jag ätnligen fått brevet av min idiot till framtida sommarjobbschef.. Ett öppet smutsigt kuvert med en ditkluddad adress och ett knöligt frimärke. Där hade jag fått ett papper om att jag hade introduktion 4 dagar i mitten av Juni. Korkskallen måste ha missat de 20 gånger jag sa att jag redan jobbar då men kan ta ledigt EN dag för den allmäna informationsdagen. Jag hade inte fått något schema, Inga löneuppgifter och inget anställningsbevis. Gissa om jag blev förbannad... Svor ett par hundra visor och ringde sedan henne för att prata om det här - Ni tror inte att hon var på semester ? Dumjäveln...  Jättebra jättebra.

Nu är jag alltså inte på bra humör längre. Ska ringa den vikarierande chefen där å höra om hon har nåt vettigt att komma med och sen ska jag väl bara ta  det lungt. Imorn ska jag och kika på lägenheten :)

Home again

Nu har jag kommit hem till Luleå för någon timme sen.. 

Det blev lite senare än vi hade trott först för att vi köpte ett skrov och åt innan vi for så jag inte skulle svälta ihjäl och sen tog det lite extra tid bara.
Kom hit vid 19 iaf och då for Emil direkt till Kronan för att fixa med sina bilar och jag läste lite tidning duschade och tvingade mig sedan att göra bort den sista läxan FY.. Jag var verkligen för trött & omotiverad för att göra den men sista dagen är imorn och hellre lämnar man ju in en dåligt gjord uppgift än ingen alls nu såhär på slutet när man inte får fler chanser på sig.
Dessutom missade jag Halv åtta hos mig och Rent hus på kuppen ! :(

Nåväl, Imorn blir det skola och då ska jag komma ihåg att lämna in alla böcker och ett prov. Nu ska jag bara äta, läsa lite och vänta på att baby kommer hem så att vi kan sova tillsammans en sista natt innan han far till byn. Ska saakna baby... Iofs bara tills på Söndag men ändå :))


ÄLSKAR DIG ! <3

En lista - På Engelska

Nu hittade jag en ny lista igen så den tänkte jag testa.

Jag utmanar alla som vill och är engelskkunniga. Ps.. Jag tolkar listan som favoriter/det man oftast använder.

SHOES: Vanliga sneakers eller "skateskor". Dc eller Adidas
SNEAKERS: Se svar ovan.
JEANS: Fornarina flirt bit och Lee leola.
T-SHIRT: Tigtha med snygga tryck, Gärna oldschool åså.
UNDERWEAR: H&M forever ;)
BAG: En svart av modell större. 
WALLET: Grå/svart med Marilyn Monroe motiv.
SUNGLASSES: Nåra från H&M
WATCH: Har aldrig använt.
JEWLLERY: Tjocka ringar i öronen och ibland halsband av olika slag.
MAKE UP: Diorshow :)
FACE PRODUCTS: Eh.. Niveas ansiktskräm
DEODERANT: Nivea
TANDKRÄM: Olika som Colgate, Sensodyne och såna.
SCHAMPO/BALSAM: H&S, Sachajuan, Björn axén osv.
SOAP: Apolivias
PARFYM: Tål typ inte nå mer men Escada, Dessert treats och Library of fragrance

MINERALWATER: Loka päron
WINE: Vitt mousserande eller mousserande jordgubbsvin
DRINK: Har aldrig i mitt liv druckit en "drink" faktiskt. Men hemmagjord slush är ju aldrig fel :)
BREAD: Focaccia
FOOD: Oj svårt.. Något fint kött kanske.
ICECREAM: Twister & Calippo refresch
CANDY: Saltlakrits

HAIRSALON: Stina
NEWSPAPER: Kuriren
MAGAZINE: Ingen speciell.

Gaash

Nu har jag blivit tilldelad en lägenhet igen..

Snälla snälla gud gör så att Emil får jobbet i Luleå så vi kan tacka ja !

Vem gör vad - Lista

En lista om vem som gör vad i hemmet. Vi bor ju inte ihop än så jag räknar vem som gör vad här hos Emil :)
Snodde denna av Elin.

- Diskar: Typ alltid jag för att Emil tycker det är tråkigt och för att det blir renare om jag gör det.
- Tvättar kläder: Mest jag, Men vi gör det tillsammans typ på helger. Emil gör det väl om han har mycket tvätt och jag inte är här ;p
- Sitter mest vid datorn: Jag.
- Pratar mest: Hmm.. Vi pratar väl med varann.
- Matar hunden: Har ingen hund ännu men det ska vi nog göra båda två sen.
- Rengör toaletten: Jag gör det väldigt ofta och Emil tror nog inte att det behövs så ofta.
- Dammsuger: Oftast jag men han gör det ibland när vi storstädar och när jag inte är här.
- Bäddar sängen: Ingen av oss, Så onödigt ;D
- Tittar mest tv: Absolut Emil. Tvn är typ min största konkurent i vårt förhållande haha ;)
- Vaknar först på morgonen: Jag !
- Tömmer soppåsen: Det är nog jag som tömmer den så den inte ska fortsätta å överfyllas.
- Pratar mest i telefon: Emil pratar flest gånger om dan men jag har längre samtal.
- Fixar bilen: Heh.. Gissa ! Eller jag ändrar mig.. Tvn är inte största konkurenten det är alla bilar :D
- Betalar mest för att allt ska gå runt: Det är ju Emils lägenhet så ;D
- Lagar mat: Förut gjorde jag alltid det men nu har jag en slöperiod så han gör det ibland oxå.
- Äter mest: Båda
- Tar hand om hundens hygien/pälsvård: Det kommer nog jag ha ansvar för.
- Dammtorkar: Uh, Det tycker vi båda är tråkigt men vi hjälps åt.
- För ut soporna: Den som ändå ska gå ut får ta med dem. Sånt man för till återvinningsstationen står jag för.
- Klagar mest över vädret: Det kanske är Emil, Jag är inte så brydd.
- Pratar mest i sömnen: Båda gör det men kanske baby mest.
- Byter toarullar: Toapappret står alltid inne på toan så den som behöver tar väl.
- Läser flest böcker: På senaste har det varit Emil.
- Dricker mest kaffe: Det är bara jag som dricker kaffe och jag gör det sällan. Jag är the te-maniac.
- Skvallrar mest: Bååda.. Fast kanske jag vinner ändå ;p ?
- Går ut med hunden: Vi har planerat det där och baby tror att jag alltid ska gå ut på helgmornarna.
- Veckoplanerar: Jaag ! Planera är det bästa !! :) Emil vill bara ta allt som det kommer vilket är en dålig plan.
- Tar mest ansvar för att allt går runt: Båda på olika sätt.. Emil betalar ju det mesta men jag tjatar på honom "Glöm inte att handla, du har slut diskmedel, du har tvätttid imorn, dina räkningar ska vara betalda imorgon, du måste laga mat till lunchen imorn nu" Osv.
- Gör matbackar: Vi brukar hjälpas åt med det.
- Umgås med vännerna mest: Inte jag iaf :)
- Laddar ner mest musik på datorn: Emil
- Tittar mest film: Emil där med :)
- Duschar längst: Jag, Lätt
- Slösar mest pengar: Absolut Emil, Då har ju han mer utgifter oxå iofs.
- Kommer ihåg allas födelsedagar: Haha svarar som Elin på denna.. Emil vet inte ens när hans familj fyller år och det vet jag så... Jag !
- Spelar musik högst: Emil kanske
- Lagar grejer i ex. boendet som går sönder: Haha.. Eh inte jag.
- Går och lägger sig först om kvällarna: Vi lägger oss alltid samtidigt, Det är lixom en regel att man ska göra det tillsammans men jag somnar alltid senare.
- Ser till att allt är på sin rätta plats: Jag, Annars hade det sett förjäkligt ut här ;D
- Latar sig mest: Tror ingen direkt latar sig.
- Inhandlar mat: Det gör vi oxå alltid tsm förutom när jag inte är här.
- Skurar: Jag är nog den enda som skurat i denna lägenhet.
- Tjatar mest: Gotta be me ;)
- Tränar med hunden: Hahah men vi har ingen än juu !
- Viker kläder & stoppar dom i garderoben: Den som har tvättat. (Även om Emil har vikt in dem gör jag om det sen så det inte ska se slarvigt ut) haha

Onsdag

Min första tanke imorse: FAAAN jag har tvätttid.

Så det var bara att pallra sig upp och påbörja skiten, Tror det kommer bli 4 maskiner.. Och jag är verkligen trött. Fast det värsta är att det typ inte finns nåt att äta här, Ingen kommer ju vara här resten av veckan så vi har inte handlat hem nåt mer då så nu har jag yogurt, mandarin och typ gurka att välja på :D Me hungry !

Klockan 14 idag kommer Emil hem från jobbet och då åker vi direkt mot Luleå. Tills dess är det tvätt, disk och småplock som gäller. Då vet ni hur min dag ser ut :)



Och föresten !
Det är ju Mors Dag på Söndag - Vad ska man köpa ?

Tisdag

Det går framåt för mig i mitt Sex and the city-tittande, Har snart sett klart 1a säsongen och jag fattar verkligen inte vad Carrie ser i Mr:Big, Han är ju bara en idiot ?



Jag har lovat mig själv att aldrig bli en såndär som bara skriver om en massa tv-serier i sin blogg så enough.

Tog mig en skön sovmorgon idag.. Sen har jag gått till återvinningsstationen vid affären och slängt en massa kartongförpackningar och några 1000 tidningar och reklamblad.

Diskat, pratat i telefon och ätit har jag oxå hunnit med. Börjar bli trött nu men snart kommer baby hem så då blir det väl att laga middag och sådant. Vet faktiskt inte riktigt vad vi ska göra idag.. Förutom att packa och förbereda inför imorn. Direkt Emil slutat jobbet åker vi upp mot Luleå.

Sushi Vs Billys

Idag hade jag bestämt mig för att äta Sushi till middag och jag var såå sugen !

Så kommer vi till affären å har dem någon sushi där ? Nae.. Bara nån såndär färsk i plastförpackning som alltid är äcklig. Så jag fick allt köpa Billys Panpizza istället. Ni förstår mitt missnöje hoppas jag.



VS

Måndag

Mår fortfarande illa idag... Gårdagen var verkligen plågsam. Typ magsjuka x 10. Nåväl... Jag är fortfarande väldigt sugen på nudlar... Vill få i mig något salt men inte korv eller nåt sånt päckel.


Och jo, Jag har bestämt mig för att börja se Sex and the city från början så Emil har laddat ner 1 säsongen åt mig här och jag såg första avsnittet idag. Jag kan ju lätt säga att jag tycker 4 säsongen (Den jag började att se) är way much better. Menmen... :)


Tror det blir lungt idag..  Känner mig tärd. Har löst lite korsord men nu börjar ja bli trött igen så kanske ska sova lite :)

Huvvaligen

Idag har jag deffinitivt inte mått som jag förtjänat dvs, Spytt som ett cepe hela jävla dagen och inte kunnat dricka en klunk vatten ens utan att spy upp det. Trevligt eller hur ?

Det var kul igår iaf. Nu är jag hungrig och vi har chips :) Emil den jäveln köpte kebabpizza men jag mådde för dåligt för att äta nåt. Nu hade det vart gott däremot... Fast mest är jag sugen på nudlar.. Mmm :)

Lördag !

Dagen började tidigt kan man säga.. Bussen till Umeå gick 05:45 så. Åkte med den då och kunde inte somna förrän i Lövånger typ. Framför mig i bussen satt en medeltids man med kjol-byxor, kråsskkorta, jordens skägg och långt lockigt hår. Till råga på det satt han och sydde ?

Jaja.. Jag kom fram och vi for på Bildels-Marknad, Först var jag skeptisk men det släppte när vi började hitta compaktdelar ! :) Fyndade en kofångare av rätt modell för 50 kr och så träffade vi på en gubbe från Ö-vik som hade så mycket Compaktdelar att han ville kasta dem på folk sa han.. Han skulle ha en heeel massa släta bakljus och bakelitrattar så mest troligt får jag tag i det snart ! :D yey yey

Kom hem och åt lunch, myste på och såntdär. Jag diskade bland annat och sen for vi på Kvantum och handlade. Ska dricka lit go-grogg ikväll och Emil får va nykter å köra MAHA :D

La Familia

Emmeli har var här idag och hon hade med sig ett Scrapbook-Album som hon hade gjort.
Hittade en del kul bilder där i ! :D




Mina småsyskon Jakob & Sofia för ganska många år sen.
Jakob i bröllopsklänning och peruk.. Av nån anledning :D


Emmeli & Pass borde detta vara.


Och lilla GulleMarkus

Ro-Mansgris

Jag & Emil pratar om vilken buss jag ska ta till honom.

Emil: Men tänk vad mysigt det vore om du tog en buss som gick 2 på natten så du kom fram hit klockan 6 å bara kröp ner med mig i sängen.

Jag: Joo gud va mysigt men då måste jag ju gå hela vägen från busstationen å bära allt själv.

Emil: Men det gör inget

Jag: Haha men nähä.. Din Mansgris

Emil: En ro-mansgris isåfall ! :)

Bebiis

Inatt har jag drömt jättemycket om att jag var med barn...



Och varje gång nån frågade när babyn skulle komma så ja jag den 12 Augusti, Undra vad som kommer hända då när jag drömde så tydligtom datumet :) ?

Någon som vet ?

Fick en anonym kommentar här om att jag skulle börja träna för att gå upp i vikt om jag inte gör det av mat.

Men nu undrar jag.. Som jag undrat många gånger förut. Det här med att man ska träna för att gå upp i vikt. Hur fungerar det egentligen?

Om man som jag har en sjuhelsikes förbränning som använder upp allt jag stoppar i mig medans jag latar mig framför datorn och sover. Vad skulle då hända om jag tränade ? Jag tror att själva tränandet skulle ta en massa mat-energi och när man tränar ökar ju även förbränningen.


Någon som vet hur allt detta funkar ?


En lista innan godnatt

Bara en stor liten lång lista innan läggdags ;) Blev lite piggare efter en rejäl kvällsmat :D


SEX/KÄRLEK:

Är singel nu? Nej, Jag har världens bästa andra hälft :)
Föredrar du långa förhållanden istället för korta?
 Ja !
Är du redo o satsa på ett seriöst förhållande nu? Jag ger och kommer ge allt för oss.
När hade du sex senast? Hmm.. Söndas.
Har du dumpat någon och sedan ångrat dig? Jodå
Har du någon gång varit riktigt svartsjuk?  Ja.. Och det är hemskt jobbigt.
Har du hållt på med någon för att göra någon annan svartsjuk? Förut ja
Haft sex på fyllan? Yess
Sagt jag älskar dig till någon utan att mena det? Nej, Kan anses högst onödigt.
Sparat något från ett gammalt förhållande? Mja, Nån liten grej kanske. Typ en ros
Somnat gråtande pga kärleken? Jodå flertalet gånger.
Varit på en blind date? Nej, hoff skulle aldrig våga
Har du lätt att bli kär? Jo faktiskt
Har du någonsin varit kär?  Ja men aldrig så som nu <3
Har någon du varit tillsammans med ljugit för dig? Ja massor av gånger och kanske är det något av det värsta som finns.


KOMPISAR:
Har du nån bästa vän? Ja, Emil & Amanda
Är du ofta med dina vänner? Nej
Vad brukar ni hitta på? Ja ungefär ingenting
Bästa minnet med nån vän? Ojdå.. man har gjort så mycket kul att det inte går å välja.
Säg namnet på någon riktigt bra vän? Men vilket jävla tjat. Sa jagh inte nyss dem bästa kanske.
Kan du vara dig själv med dina kompisar? Ja, Det kan jag med alla.
Har du hatat din bästa vän? Nja inte på riktigt men nog har man väl tänkt så när man blivit sur kanske.
Litar du på din bästa vän? Jadå.
Vart bor din bästa vän? Umeå & Överkalix.
Snackar du och dina vänner mycket skit om andra? Haha, Det är ju det bästa.
Har du ljugit för någon kompis någongång? Hm... Är ju sällan jag ljuger. Ska vara nån småsak isåf.
Har någon kompis ljugit för dig någongång? Säkert
Ljuger du för dina vänner ofta? Men vad sa jag nyss ?!


SISTA SOM DU:
Du fick en puss av? Emil !
Sov med dig i samma säng? Baby Emil det med.
Du delade ett riktigt skratt med? Euhm minns inte.. Emil i telefonen kanske. Eller Amanda
Du gick på bio med? Oj, Ingen aning. Det är verkligen 100 år sedan.
Du höll i handen? Emil det med.
Du gick på stan med? Jag var nog själv jag sist var.
Du delade en pizza med? Äter alltid en hel själv.
Du ringde? Emil
Skickade ett sms till dig? Emil
Du kramade? Emil
Du skrev med på msn? Amanda
Du åkte bil med? Körde själv.
Gav dig en komplimang? Minns inte
Du kollade på film med? Emil
Du åt med på resturang? Emil
Betalade något åt dig? Mamma

BOENDE:
Bor dina föräldrar tillsammans? Nej
Om inte vem bor du mest hos? Bor på heltid hos Mamma sen 4 år tillbaka.
Har du eget rum? Javisst
Egen dator? Yes
Egen tv? Jadå
Egen DVD? Yess
Boxer? Nä se det har jag ingen egen.
Vilka färger går i ditt rum? Beige & Rött
Har du kalsonger på din golvyta? Haha öh nä.
Får man plats att sova fler än en i din säng? Ja, 2 st :)
Är köket stort? Så som alla Porsö-Kök
Ismaskin? Haha ne, Lite väl
Micro? Ja, Hur skulle man klara sig utan ?
Glass i frysen just nu? Jo, Vanilj med krossad choklad och nå isglassar.
Badkar eller dusch? Både och såklart !
Tvättstuga? Jaaa en äääcklig kollektiv.
Balkong? Yes sir
Bra grannar? Inte nåt fel på dem iaf.

DIVERSE:

Favoritfärg? Svart och rosa såklart
Mobiltelefon? SE w660i
Skola och program? OP på kungsfågeln.
Senaste filmen du såg? Edward Schissorhands
Senaste låten du lyssnade på? Jag minns inte alls.
Vad står det i ditt äldsta sms som du har kvar i inkorgen? Ingen aning.
Hur många timmar har totalt pratas i din telefon? 238:33:38
Hur många SMS har du totalt fått på din telefon? Ingen aning
Vad åt du till middag igår? Igår.. Juste Hammis å strips hemmagjort.
Har du duschat idag? Nepp
Vad var det senaste du sa till din mamma? Då skiter jag hellre i dom där jävla presenterna
Vad var det senaste din mamma sa till dig? Blabla nånting som störde mig.
Har du skolkat någon gång? Ja kanske 100.
Är du en svartsjuk person? Inte utan anledning.
Går vänner före en partner? I nuläget skulle jag aldrig välja "vänner" före Emil tex.
Kommer du bra överrens med din familj? Ibland
Vad ska du äta till middag ikväll? Åt lasagne
Har du några syskon? 6 st.

Goodnight Sweetheart




Nä fyfan.. Det blir nog en tidig kväll ikväll. Är så jävla trött.

Måste bara ta mig nå kvällis först å kanske se en stund på tv eller nåt. Är ju lite väl tidigt för att sova ännu.
Har varit så jävla sugen på chips hela eftermiddagen/kvällen oxå så mmmm va gott det hade varit :)





Jag längtar till midsommar :)

Torsdag

Känns verkligen som om det är Lördag idag !.. Vilket det inte är. Men nästan

Denna dag har inte varit allt för händelserik, Jag har verkligen varit jättetrött ! Sov ca 11 timmar inatt.. Vaknade utvilad, Drack en kopp te och tog en sked Chi San. Ändå var jag tvungen att sova typ 2 timmar senare på dagen.

Trots tröttman har jag hunnit med litegrann iaf: Strukit nå kläder, Dammsugit och sådär. Ska tvätta några bhar nu, Maila in mitt historiearbete och kanske börja fundera lite smått på vad jag ska ha med mig till Umeå. Jag åker dit tidigt på Lördagmorgon så ska packa färdigt redan imorn och är det nåt som är svårt så är det att packa - Hur ska man veta hurdant vädret blir, vilka kläder man vill ha med sig och behöver ?


Nä om man skulle hänga ut sängkläderna på vädring, börja  tvätta och kika lite i garderoben !

Project Gain Weight

Idag börjar jag på allvar med att försöka gå upp till min gamla vikt.

Jag gillar inte vad jag ser i spegeln, Jag hatar att alla kläder jag provar eller beställer hem är förstora. Jag hatar att mina snyggaste jeans ligger oanvända sen i höstas för att dom är så förstora.


Det lär bli svårt... För som det är nu äter jag precis vad jag vill, hur onyttigt jag vill, när jag vill och jag tränar aldrig. Vilka förändringar ska man göra då lixom ? Alla tips är välkommna !


Det blir väl helt enkelt att sluta skippa måltider som jag gör ifall det är äcklig mat eller om jag inte ids börja laga nåt. Jag ska börja äta mer energirikt och fler mellanmål. Har ju ätit typ dubbelt så stora portioner nu senaste månaden/månaderna men det verkar ju inte göra nån skillnad så jag börjar bli ganska less... Varfööör går jag inte upp ?

En NY lista ! :D

Har hittat en lista jag aldrig fyllt i förut och det händer inte ofta ;D


(x) hamnat på sjukhus/akuten

(x) förlorat någon jag älskade
( ) dödat någon
(x) bakat sockerkaka

(x) velat dö

( ) lyssnat på samma låt en hel natt

( ) ätit godis istället för att gråta
(x) varit ordlös
(x) hatat värme
(x) skrivit på någons arm

(x) dissat någon som ringt på min mobil

(x) dissat någon som gillar/gillat mig

(x) hatat någon som jag egentligen älskar

(x) ångrat mig

(x) varit svartsjuk

(x) har ätit middag med någon jag tycker om
( ) tror på det övernaturliga

(x) har hatat mina föräldrar

(x) ätit jättemycket och sedan spytt (Inte med mening alltså)

(x) hatat min kropp och mitt utseende

(x) spelat gitarr

(x) sjunger i duschen

(x) har sett någon döende

(x) har vibrerat av nervositet

(x) tagit någon på baken

( ) slängt porslin i väggen

(/) tycker att pengar är viktigare än nåt annat (Näst efter kärlek och lycka)
(x) gillar inte då folk frågar mig saker

(x) drömmer ofta mardrömmar

(x) skulle kunna döda för någon
( ) skulle dö för någon
( ) har ett smeknamn

( ) somnat på golvet

( ) hånglat på tunnelbanan/stationen

( ) åkt buss genom halva sverige (Bara till Ö-vik)


( ) kastat mig framför ett fordon

( ) brutit kontakten med någon för en kyss (?)
(x) har haft oskyddat sex

(x) cyklat utan händer

(x) känt mig som ett as


(x) viskat i någons öra

(x) skrapat upp knäna
(x) tuggat på ett grässtrå

(x) hållit i en orm

(x) varit så full att jag inte kunnat gå
( ) trott att jag varit odödlig

( ) kastat min telefon i vattnet

(x) vaknat av att jag gråter

(x) har gråtit i någons närvaro

(x) önskar mig ett liv med en speciell person

( ) har sprungit en kilometer utan uppehåll (allvarligt så nej.. illa.. Jag skulle aldrig orka)

( ) har aldrig ätit fisk
(x) har sett en film mer än tjugo gånger (Ska va Grease då isåf)
(x) gillar att städa
( ) tror på gud

(x) är en negativ jävel

( ) drömt att jag varit död

( ) har aldrig druckit öl

(x) trivs med min kropp

( ) är dålig på att säga nej

(x) har någon gång känt dödslängtan

(x) avskyr matte

( ) har varit på hultsfredsfestivalen
(x) har tittat på stjärnorna med en varm känsla i bröstet

(x) hade gosedjur som liten

( ) har förlorat en nära vän
( ) är emot abort
( ) faller nästan alltid för fel personer

(x) skulle kunna ge vad som helst för någon just nu

(x) gillar muskler

( ) hatar mjölk

( ) vet hur det är att tappa andan av någons skönhet
( ) tycker att alla som inte kan slåss är veklingar

( ) verkligen hatar att gå till tandläkaren

( ) gillar att kasta folk i snön och snömula dom tills dom ber om nåd

(x) vet hur det är att älska någon som är alltför långt borta

(x) älskar någon

Marie's Amerikanska

Här kommer ett recep på suuupergoda kakor !
Hemma hos oss heter dem Marie's Amreikanska men ett mer korrekt namn torde vara Cookies eller Chocolate chip cookies.



225g Margarin
1,5 dl farinsocker
2 dl socker
2 ägg
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
1 tsk salt
5,5 dl mjöl
150g hackad blockchoklad

1. Rör först ihop smör, farinsocker och socker. (Går bra att minska ganska mycket på det vanliga sockret, Blir väldigt sött ändå)

2. Tillsätt sedan äggen ett i taget.

3. Rör i resterande ingredienser.

4. Rulla degen till bollar (Lite mindre än en pingisboll)

5. Lägg på plåt med bakplåtspapper och grädda 10 min på 200 graders värme.

Hoowdy Partners

Idag har jag vart på Sunderby Sjukhus och det kändes äckligt där. Alla sjuka människor.. Säkert någa som ska dö osv. Anledningen till att vi åkt dit var att vi hade "Studiebesök" ,Alltså... Vi skulle sitta i ett rum och lyssna på prat. Det var inte så värst kul eller intressant.

Slutade efter det och åkte tillbaka in till stan.. Såg Emma där men hon verkade då inte se mig. Sen såg jag Magda som inte heller såg mig.. Hon blev rädd av min vänliga hälsning :)

Hoppade av vid Centrum och hämtade ut mitt ellospaket, Tror ni nåt av det jag beställt passade ?! Öh Nej.. som vanligt inte. Jag blir så less på att exakt alla kläder är så jävla stora i storlekarna. Lär ju få börja handla på barnavdelningen snart.


Nåväl..  Åt lunch när jag kom hem, Läste tidningen och sådär. Nu skulle jag behöva en kopp te och sen har jag ingen aning om vad jag ska göra. Är väldigt trött iaf.



En bild på en liten sjö.
Från Min & Emils promenad i helgen.

Ehrm

Ursäkta min optimism i inlägget nedan.. Ringde och klagade av mig lite åt Amanda, Plockade till i köket, Gick ut i det sköna vädret och postade ett paket och nu känns det bättre.

Jag har i stort sett bestämt mig nu - Jag ska färga håret brunt igen. Detta blonderande leder tydligen ingenvart förutom mot ett påskris på huvudet. Nu ska jag duscha iaf !

Jo föresten.. Jag kollade på Babykläder på stan idag och guuuud vad mycket sött det finns. Det är ett par i min närhet nu som väntar smått å då kan väl en liten present vara lägligt :)


   

Dom här var ju lite småsöta ;)

Öh bajs

Alltså nu är ja bara sjukligt jävla less på allt vad skola heter. Vi kan ju lika gärna få sluta nu ist för att behöva komma dit på dagarna och göra ingenting förutom att få med oss en massa pissiga uppgifter.

Har bara 2 uppgifter i geriatrik, ett enkelt prov i svenska och ett arbete i historia kvar men jag blir på svindåligt humör och bara allmänt jävla förbannad så fort jag ens funderar på att börja med dem för att det bara är skit och svammel som ingen ändå har nån nytta av att kunna.

Mest troligt blir det att kladda ihop nå skitarbeten så att man åtminstone har gjort det.  När man orkar vill säga.. Jag känner att jag behöver chips eller nåt annat gott.




Orka.

Nostalgi-Tripp Godis & Glass

Jag lånade hem en bok idag från Kulturens Hus.
 Nostalgiboken om Godis & Glass



Och jag kan verkligen säga att den väckte många minnen...

Här är några av mina favvisar som liten.. Eller de jag minns bäst av olika anledningar.


Coco - Pappa brukade alltid köpa en Coco åt mig när vi var nånstans bara Han & Jag. Jag tyckte dem var så äckliga men vågade aldrig säga nåt med risk för att verka otacksam. Så varenda gång åt jag bara upp den och låssades som ingenting.


Emser - Som alltid finns och har funnits i min Mormors handväska, Sen min Mamma var liten tillochmed !.. Handväskan låg alltid i hallen så jag brukade tjuvta när Mormor inte såg ;)

  

Viol och Käck - Var också sånadär typiska "Få av pappa godisar"... Viol köpte vi på macken i Persön och Käck på affären i Rutvik. Så var det bara. Av nån anledning.

     


    




  
  

Recept på Palt

I helgen gjorde Jag & Emil palt och jag hade tänkt skriva ned receptet på det.
Nu inser jag att det lär bli ganska så svårt med tanke på att vi:
 
Malde Potatis (Lagom mängd)
Hällde i salt (Från nu till.......Nu)
Och sedan vetemjöl (Tills smeten blev lagom tjock)

Det finns lite olika recept på internet men detta liknar nog vårat mest.

4 Portioner

1 kg potatis
2 tsk salt
1 l vetemjöl
200 g rimmat fläsk

Mal potatisen i en kvarn, Blanda i salt och mjöl.
Koka upp vatten i en stor gryta.
Forma paltarna och lägg ned, Koktiden brukar vara ungefär 10-15 min beroende på hur stora du gjort dem men när de börjar flyta upp till ytan är de klara.

Stek fläsket och ät det vid sidan om palten. (Jag gör alltid bacon till och det är mycket godare).
Servera med Smör och Lingonsylt. Mjölk till !



Chi San

Som ni bloggläsare lär ha märkt är jag ju alltid trött. När vi fick hem en rabattkupong på Chi San gjorde jag slag i saken och köpte det. Nu återstår det bara att se om det funkar.. Återkommer om det :)

Chi San är en unik, direktverkande kombination av schisandra, rosenrot och rysk rot. Chi San ger snabbt kroppen ny energi och ork både fysiskt och psykiskt. Effekten kan märkas redan inom en timme. Effekten av Chi San är medicinskt dokumenterad.

FUCKING FUCK

Det som började som en liten oskyldig huvudvärk börjar nu bli ganska jobbig. Det är en sånhär huvudvärk som börjar i högra knölen bak på huvudet sen går den ut som en ond stråle i tinningen och höger öga/ögonbryn.

Jag har:
Masserat  mig själv
Masserat med värmande/vibrerande massagemaskin
Masserat huvudet med en såndär "Bläckfisk"
Haft på mig halsduk
Stretchat en massa
Tagit Panodil
Tagit Paraflex
Vilat
Druckit te (Koffein kan hjälpa till att vidga blodkärlen)
Ätit

Och vet ni vad ? Precis som vanligt finns det inget som hjälper. Hoppas jag kan sova iaf för är det nåt som är jobbigt så är det att inte ens kunna sova pga av sin värk. Fucking fuck



Anyhow... Så har jag världens bästa pojkvän. Jag är så lyckligt lottad att jag avundas mig själv. Och egentligen borde jag aldrig klaga över något alls för jag har allt jag behöver, allt jag vill ha och allt jag någonsin kan önska mig.

Dumming ;p

Jag och Emil ligger och sover, Jag ligger jättenära och håller om honom.

Helt plötsligt trycker han bort mig och säger: "Kramas inte så närgånget"

Detta hade han inget minne av alls när jag berättade det på morgonen, Men ändå.. Taskmört ! :D

Måndag, Ny vecka

Halv skoldag idag och sen hem.

Har inte gjort något speciellt.. Tömt disk, lagat mat, löst korsord, suttit vid datorn och vilat lite. Jag har läxor att göra men även ont i nacken så jag känner inte riktigt för att  sitta här och söka en massa fakta + skriva.

Kanske jag går ut på en promenad lite senare när jag smält maten och slipper mjälthugg, Åt nämligen en stor portion medelhavsbiffar + pasta och en stor bit översöt sockerbombs-marängtårta till efterrätt.



Kommer även med lite recept sen.
Later.

Puppies

Och så måste jag ju berätta !


För bara ett par dagar sen sa Emils pappa att det verkade som om deras Tik var antingen dräktig eller skendräktig, Hon hade börjat bete sig lite annorlunda, Fått tissar och så men det kan dom ju göra bara av en vanlig löpperiod oxå så det var som osäkert med det där. Dessutom hade dem ju satt hundarna i varsin hage direkt dem märkt att hon börjat löpa (Som oxå var helt nyligt)


Så pratade Emil med sin mamma igår och hon sa att det verkade nu som om hon var dräktig och att isåfall kommer väl valparna om ungefär en månad. Synd tänkte Emil eftersom han så gärna skulle velat ha en lagom till semestern.

Imorse hade han fått ett SMS, 5 valpar hade kommit under natten ! Så hon hade varit högdräktig nu hela tiden och ändå hade det märkts så lite ! :p Tydligen har hon löpt långt innan det märktes oxå.. Och valparna är ca 10v då Emils första semestervecka börjar. OCH... Han ska ta en ! :)

Inte min drömhund men jag kan ju mycket väl tänka mig att ha en, Så nu hoppas vi bara att Emil får jobbet här uppe :) Det blir ju lite svårt för honom att ha den helt själv i Ume när han jobbar hela dagarna men om vi är  två som jobbar olika tider så går det ju bättre :)



Och det är alltså en renrasig Jämthund :)

Lördag + Söndag

Igår vart det ingen uppdatering om dagen men det gör inget för jag kan lika gärna berätta det nu.

Lördag:
Vi var flera timmar i garaget å fixade och sen fick jag äntligen köra min egen bil - För första gången !! :) Den har ju bara stått sedan jag köpte den men nu ska jag ju snart ta fram den :) Är fortfarande lite grejer jag ska göra med den åså innan.

Efter det for vi tillbaka hem och lagade palt.. Emil gjorde dem nästan helt själv och var jätteduktig, Mamma sa bara hur mycket han skulle sätta av allt och jag fixade fläsket. Så åt vi och vart dödsmätta.. När vi tagit oss ur Paltkomat åkte vi till Ormberget och gick på något man minst sagt kan kalla terrängpromenad runt på all klippor och stenar :)

Åkte hem och såg film: Edward Scissorhands och kanske en timme av Rädda Menige Ryan. Sen vart jag dödstrött  så vi gick och la oss.


Söndag:
Sov lite längre än vanligt på morgonen.. Myste på och åt sedan lunch. Under dagen har vi bla hämtat en cykel Emil hade på kronan,  Duschat, Varit på promenad, Ätit glass i solen, Löst korsord, Lagat middag och lite sånt. Älsklingen for för en liten stund sen så det är lite tråkigt men det är bara 3 dagar tills vi träffas igen :)



Det var väl allt antar jag...

Lördag

Igårkväll vart det att fara förbi Filip en sväng och sen till Sara där vi satt och babblade och spelade TP i några timmar. Kom hem vid 00.30 och då blev det att äta lite mackor åså innan vi gick å la oss.


Har sovit skönt som fan inatt fast vaknat tidigt.... Åt nyss frukost å ska strax fara till Boden-Garaget å fixa en massa. Kanske blir det att fika på RetroCafét oxå :)




EMIL ÄR BÄST :)
<3

Fredag

Nu ska ni få höra vad jag har haft att göra...

Dagen började med att vi for och åt lunch på Baan Thai och det var såklart Göttt !, Hem en liten stund efter det innan vi for till Kalix och köpte en bil.. Emil köpte en bil alltså. En 240 Diesel. Han körde den hem då och jag Caddyn.. Å ni ska ju tro att det har varit varmt idag !! Har hållit på å smälta bort.

Kom hem vid middagstid och då lagade jag mat... Hammis å Pommes som vart göttans. Så började jag med tårtan och den var oxå god.. För söt för min smak men Emil gillade den ju vilket är huvudsaken :)


Såå.. Nu kanske vi far ut en sväng eller nåt. Min karl har gnällt om öl heeela dan så kanske jag måste köra runt på honom lite. Får se.. Är så jävla trött oxå å dessutom verkar de inte hända något nånstans ikväll :p

Torsdag

Och fortfarande inte nå piggare... Jävla förkylning. Jag brukar typ aldrig annars bli trött & hängig när jag är sjuk. Men nuså..

Bestämde därför att inte hämta Troja idag, Emil kommer säkert bli jättebesviken men det känns oxå orättvist mot henne att hon ska komma hit åsså har man inte ork att hålla på med henne lika mycket som man skulle vilja. Gulleälsklingen

Jag har iaf varit snäll och hjälpt Mamma med tvätten.. Vilket innebär att man måste vara ner i dessa sviiinäckliga tvättstugor. Hojja.. Nästa dyra inköp för mig lär ju lätt bli en egen tvättmaskin. Synd bara att dem tar så mycket längre tid att bli klara än dem i tvättstugorna. Nåväl.. Jag har hängt upp allt nudå här hemma på torkning så jag ska bara ta det lungt nu ett tag innan man börjar med nåt annat... Ska bla laga middag sen, Vattna blommor och bar allmänt plocka till lite. Har även ute gästtäcket på vädring :)


Aaah, Är inte detta alla husfruars våta dröm :) ?
En alldeles egen tvättmaskin från SMEG.

Finns även utan kran och det, Jag skulle helst vilja ha en i vitt... Med ett matchande kylskåp såklart :)

Håhåjaja

Denna dag har bara gått i lugnets tecken.. Vilade en stund mitt på dagen men sen har jag varit vaken. Är uttråkad och vill göra nåt men orkar samtidigt inte. Nåja... Nåt vettigt ska man väl ändå orka... Har iaf hängt sänkläderna på vädring, packat nå traderagrejer åsådär.


Blir då att beställa ett skrov sen iaf... Mmmm :)

Hey sjuka dag

Är då sjukare idag oxå så det blir ingen skola för min del. Ska bara ta det lungt - Fast hur går det ihop med att jag har massa saker att göra ? Kanske får göra bara det allra viktigaste och ta det lugnt emmellanåt.

Borde diska, Stryka och laga nån mat åså oxå.. Mamma kommer hem från sin operation idag och då ska man ju vara "vilande" i några dagar så det vore ju snällt av mig att hjälpa till ;)



Min lilla Mamma :) Som blundar ;p

Sjuuuk :(

Fytuvingen... Jag mår då bara sämre. Är lite mysko för jag är varken hostig eller snorig. Bara ont i halsen å mår dåligt i hela kroppen. Trött, Seg, Hängig, Orkeslös.. Ja men allmänt sjuk typ.


Kanske blir att vara hemma imorn då för att inte bli värre sjuk till helgen. Vi ska ju ändå bara på nå studiebesök så.





Tisdag

Idag var inte så speciellt jobbig... Vi hade bara en lektion där vi passade på att göra bort både Handledning och Etik. Slutade efter det och for hem.. Var väldigt blåsigt idag vilket säkert inte var så bra för min förkylning, Hade som tur var halsduk iaf :)

Sen jag kommit hem har jag tagit det lungt, Plockat undan lite, Sett på tv , Gjort en Geriatrikuppgift och ätit middag. Ska ta och diska nu åsen blir det lugnt med varma gosiga kläder, En massa te och halstabletter. Har helt ont och kliigt i halsen och känner mig helt seg... Har inte tid att bli nå sjuk nu när jag har en massa att göra i helgen.



Saknar min älskling men i övermorgon kommer han äntligen ! :) Då får jag vara med båda mina älsklingar.. Emil och Troja :)

ååh

Inte nog med att jag har en igensvälld halls... Nu har jag värsta krampen i magen oxå.. Why ?

Kanske för att jag sa för bara nån dag sen att "jag har då aaaldrig ont i magen"

:(

Igår började jag få ont i halsen.... Inatt har det varit hemskt och bara blivit mycket värre. Halsmandlarna är som pingisbollar och det gör ont hela tiden. Dricker te med honung nu och ska ta halstabletter sen. Måste kasta mig i duschen så att håret hinner torka innna skolan börjar på flera timmar, Detta barr är ju inte ens att fundera på att kunna torka blött.


Känner mig fan lite hängig också... Men måste hursomhelst till skolan och hämta uppgifter jag har kvar i från Etik-kursen.



Nåväl... Hoppas ni mår bättre idag =)


Ja hallå ?

Jag brukar aldrig idas svara i hemtelefonen när det ringer eftersom det ändå aldrig är till mig. Och det märker tydligen folk...

Mattias ringer...

Jag: Ja hallå ?
Mattias: Ja vadå, Har inte morsan kommit hem ännu eller ?

Fyfan...

Jag är sjukligt jävla trött.

Jag hatar stålullet jag har på huvudet som för inte så länge sedan var fint blankt och mjukt hår.

Min mamma har blivit kallad till intervju i Skellefteå, Som ni vet får man inte tacka nej till några jobb och detta stressar mig nå jävulskt. Lixom.. Öh vart ska jag bo ? Kommer jag ha nåt jobb, Har jag råd att ta en egen lägenhet, Får baby jobbet i Luleå ? Kan vi flytta ihop eller blir han kvar i Umeå ?

Jag är mer än sjukligt jävla trött.

Varför känns allt så värdelöst så fort man blir lite trött ?.. Varför känns allt så svårt.


Blu..


Ska vi tvinga oss själva att vara lite positiva ?

Det gick väldigt bra på provet om 2a Vk
Jag fick bra resultat på mitt muntliga Nationella prov.
Jag ska tvinga mitt hår att bli mjukt igen genom att kladda i olivolja, hårfett, inpackningar och allt möjligt samt toppa mig. Förhoppningsvis funkar det.

:(

Okey... Nu ger jag på allvar upp det här med att försöka få tillbaka mitt blonda hår. Det vill sig helt jävla enkelt inte.

Trots att jag endast haft håret tonat och inte färgat. Trots att jag hade svinlång ljus utväxt, Trots att jag har blonderat det 3 eller 4 gånger med den bästa färgen. Så är det likförbannat orange.

Kvaliten mitt hår en gång hade är det adjöss med... Hello tuggummihår !



Blir väl att ha den här färgen nu ett tag och sen gör jag det nog svart. Fuck. Alltså svart är ju snyggt och jag passar bra i det men hur jävla bortkastat känns det inte ? Jag har lagt ut en massa tid och pengar, Samt förstört mitt hår för att få det blondt åsen ska det bara färgas över svart. Såå värt !


Emil har iaf sagt att jag är finast ändå och det är väl det enda som räknas. + Att jag har köpt tröstätars-Natugodis :)

Blondie ?

Sitter med blondering i håret nu igen... 3e eller 4e gången gillt ? Minns inte... Spela roll, Huvudsaken att det blir bra.

Fick ju tag i Jane/Helen Mood's gamla ultrablonda så har den i nu med höga förväntningar.. Den bränner och svider som tuvo iaf så det är mycket bättre skit än dom där nya klena som inte gorde nån skillnad på färgen utan endast frätte sönder håret... Såå jag hoppas att det ska bli blondt nu äntligen så man slipper se ut som fan i håret.


Anyhow... Så har jag inte gjort mycket idag.. Sov en liten stund på dagen sen ringde baby så vi pratade ett tag innan jag började färga håret. Ska ha i det nu typ 40-50 minuter och sen blir det duschen och middag. Ska äta Baconlindad kycklingfile med ris vilket ska bli jävligt gott ! :)


Återkommer senare om resultatet.

Söndag

Jaha.. Hur ska man orka leva idag då ? Jag känner mig redan väldigt trött & seg fast jag bara varit vaken i nån timme.

Inte finns det nåt att göra heller... Helst skulle jag vilja vräka i mig godis och massa annat  gott hela dan :)



Idag kan man köpa Loreal Shine Blonde på Bellme.se , 1000ml för 239 kr.
Väldigt billigt men jag känner mig nog lite för snål för det idag.

Jajaa..

Dra åt fansfan va jävla trött jag äääär ! Ändå känns det som att klockan ska vara mycket mindre än den är.

Jag har då kommit från Ängesbyn för ca en timme sen.. Åt tills jag dog och sen for jag hem ;D.. Huhu nä men det var trevligt. Först åt vi ju då Surströmming med alla dess tillbehör och sen vart det fruktsallad med grädde och några koppar Te till efterrätt.

Jakob spelade som vanligt lite Dragspel för oss bl.a. Livet i finnskogarna, On top of old smoky och Näckrosen. Är alltid lika kul å lyssna.. Jag älskar dragspel alltså ! ;D

Fick en uppsättning sommardäck på nå Mercafälgar och en 500ing av Papi oxå så de var ju bra. Skulle ju få nåt Fårhjärta så jag kunde röka men de glömde ja då helt bort. Tuvo..


Nåväl... Tror jag ska dricka lite te nu och bara glo runt här på datorn en sväng.


Oj ;)

Jag skulle bara vila en liten stund.... Det blev 2h och jag känner mig lite seg nu och det har hunnit börja spöregna.


Ska vakna till nu, känna lugnet åså innan jag börjar göra mig redo. Ska till Ängesbyn på middag idag... Å käka Surströmming.. Mmm Mmmm Mmm :) !

Som hittat på Köpmarknaden

Idag har jag varit på den stora Fyndmarknaden/Loppisen i Arcushallen... Den är som känt väldigt bra och man hittar alltid massa saker man vill ha. Jag hann bara gå där i typ 5-10 minuter så hade vi hittat EXAKT en sån Snurr-Askkopp på fot som jag inte hade råd med från Tradera tidigare i veckan, Samma färg å allt så den köpte jag förstås.

Sen hittade jag 3 rullar tapeter som säkert blir svinsnygga som fondvägg till alla gamla möbler, Köpte dem med. Och även en liten gammal burk bakpulver. Jag har ju tänkt ha mitt kök fullt med gamla burkar så kan man ju hälla över från nya bakpulversförpackningar i dem typ :)


Här får ni se.


Tapeten


Gammal bakpulversburk i jättefint skick (Tillochmed oöppnad)


Och Askkoppen !

Tuvooo

Vad  tusan skall man göra idag nudå ? Jag hade helt ställt in mig på att jag skulle till Ängesbyn idag men har inte hört ett ljud därifrån så jag antar att dom tänkt ta det imorrn istället då ? Vad vet jag...  Grejen är ändå den att nu har jag inget att göra. Har gjort en läxa och sovit, Har lite småont i huvet... Har ätit middag och sedan en kopp te och en kaka.


Nuuudååå ? boring boring....


Saknar min bubbis ju :( Varför ska jag behöva vänta en hel vecka till innan han kommer. Jo för att han har jour men ändå.

Som vanligt dårå

Kom till skolan i onödan idag igen, Som vanligt... Och jag var faktiskt svintrött imorse. Nåväl.. Vi var några stycken på Historian och sen for jag hem efter den. Vi har ju säkert Handledning idag men jag ids faktiskt inte åka dit.

Nåväl... Jag har ätit lunch och sen godis. Sitter å lyssnar på musik nu... Måste göra läxor men det är ju så jävla tråkigt att jag gärna skjuter på det ett tag till.


Och vet ni ens hur bra jag är ?

När vi jobbade om 1:a Världskriget i skolan var jag i Umeå på praktik så jag var inte med på en enda lektion, På Fredan när jag kom tillbaka bestämde vi att jag skulle göra provet på Måndagen efter, Jag gjorde inte instuderingsfrågorna utan läste bara igenom kapitlet lite i boken. Och ändå fick jag VG+/MVG-.



Gnight

Jag skall börja med att säga hur jävla sjukt jag tycker det är att människor svälter sig själva... För allvarligt. Finns det nåt bättre än att äta en massa goda saker ?... All underbart god mat som finns.. Mmmmm.


Sen ska jag fortsätta med att säga hur jävla lite jag har gjort läxor idag... Så fort jag har tänkt börja har jag fått lust att göra nåt annat. Sen när jag tänkte börja på allvar ringde Milla och direkt efter Amanda. Snart kommer Emil ringa och sen är det försent att börja ... ihih... Får göra det imorn eller något.


Som tredje intressant sak skall jag nämna att Arlas yogurt med smak av Äpple, kanel och vanilj är U N D E R B A R !


Jojuste... Inte att glömma. DSU vart såld idag... Till boden. Tänk att nu har den hunnit med ALLA tattar-place !! :D haha.. Nä allvarligt, Jag kommer sakna den väldigt mycket.. Kul bil med mycket personlighet och mycket Badness ;) Men med risiga bilar måste man ta chansen att sälja medans det ännu går.

Jag ger fan i allt

Sverige Sverige hur är det fatt med vårt gamla land
Slita hårt både dag å natt får vi alle man
Priserna dom går upp i ett, lönerna går ner
Det finns ingen reson å vett i allt det som sker
Man får slita å ligga i för sin lilla slant
Ändå räcker den aldrig till, alltid likadant
Plånboken den är alltid tom, kan det värre bli
Det är dags nu å tänka om en ny filosofi

Jag ger fan i allt å häller upp en sup
Å skiter i om rösten min blir hes å whiskeydjup
Jag ger fan i allt, man blir ju desperat
När Sverige demoleras av politikernas prat

Tänk det skulle va underbart om en sosse sa
Nu så ska det bli jättefart, Sverige ska bli bra
Priserna ska vi pressa ner, lönen öka på
Men det är väl en önskedröm så jag säger så

Jag ger fan i allt å tar nu en sup
Å raglar kring på ängarna i skogens gröna djup
Jag ger fan i allt, berusar mig ett tag
Om pengarna tar slut så finns det socialbidrag

Myndigheterna tror dom är ofällbara förmyndare
Men då säger jag bara det, Ta er i häcken

Grabbarna som har snott en öl, dom blir värstingar
Bovarna i regeringen blir landshövdingar
Sveriges lag har ju varit sån ända sen den kom
Att den gäller för dig å mig, men inte för dom

Jag ger fan i allt å super som ett svin
I fyllans töcken kan en trasig värld bli ganska fin
Jag ger fan i allt men det är fel ändå
Att man ska tvingas supa för att himlen ska bli blå

Ja jag ger fan i allt å tar nu en sup
Å raglar kring på ängarna i skogens gröna djup
Jag ger fan i allt men det är fel ändå
Att man ska tvingas supa för att himlen ska bli blå
Att man ska tvingas supa för att himlen ska bli blå

Eftermiddag

Sådärja.. Då har man fått den här dan att gå oxå. Milla kom hit vid lunchtid åsså satt vi här och babblade ett tag innan vi for till Storheden å kikade runt lite. Jag hade hittat ett par snygga solbrillor på Lindex men nu när jag provade dem igen var dem inte lika snygga som för nån dag sen så det blev inget köp.... Ja det enda jag köpte var en liten påse Salta Pirayor och en Energidryck på ÖoB.


Kom hem för ett tag sen och åt middag.. Känner en huvudvärk komma krypande tyvärr men det får jag strunta i, Måste få nåt vettigt gjort idag. Behöver duscha, tvätta och skriva om Lewy Body.

Torsdag

Steg upp imorse för att höra att min enda lektion idag var inställd.. Ovanligt ? Ne...


Var ju ingen ide att gå och lägga sig igen så jag har ätit frukost, fört över nå pengar å kikat runt lite här på datorn. Har ingen aning om vad jag ska göra idag nu när det ite blev nå skola.. Är egentligen lite sugen på stan men då hittar man väl bara en massa saker man vill köpa och jag har slösat nog med pengar för ett tag nu känner jag ;d

Blir väl att ta det lungt och försöka arbeta lite på att minska läxberget ;) Kanske en snabbis till stan sen bara för att lämna tillbaka en bok på Biblioteket. Har lånat Marley & Jag men jag har verkligen inte tid att läsa den så.





Söötnos som var en liten valp ;)

Tv lelle

Howdy... Det blev pizza till middag idag iaf, Trots regnet. Tog en California med köttfärs, räkor, vilök och champinjoner. Den hade nog varit god om dem inte glömt saltet och kryddorna. Men den dög iaf :)

Är äntligen klar med mitt tråkiga Hemprov i religion. Har budat hem en fin rosa tunika och rensat på en hylla i min garderob, dvs den med linnen, thirts och tunna tröjor typ.Valde bort några som jag aldrig använder, torkade av hyllan och vikte in allt annat fint igen.

Ska se Rent Hus nu såklart och sen skriva om Äldres lungor och lunginflamation typ ;p.. huhu



I LOVE MY BABY


Pizzaaa

Vilket pissväder det är ute !...

Mig gör det inget om det regnar i vanliga fall men nu hade det gärna fått ta en paus eller så. Jag har nämligen bestämt mig för att äta pizza till middag idag.. Mamma är ju borta med bilen så jag måste cykla dit och hämta den... Och att cykla med en pizza i handen i spöregn låter inte sådär jättelockande.


Kanske beror det på spindeln jag dödade... Och den jag tvingade Cissi att döda... Hmm..


Onsdag

Mjau vilka långa skoldagar man har då.. Hade typ föreläsning på Geriatriken idag as usual men det gör inget för man lär sig så jävla mycket där alltid för att läraren är så bra. T.ex idag hörde jag för första gången att man absolut inte ska ta värktabletter som innehåller Ibuprofen eller Acetylsalicylsyra om man har astma för att man helt enkelt får mer astmatiska besvär av dem. Jävligt synd skall jag tala om för dit hör dem bästa tabletterna som typ Ipren, Bamyl, Treo osv.



Nånå... Gick till stan i blåsvädret och åkte hem. Har ätit lunch, dammsugit hela lägenheten, läst lite tidning, ätit kaka och druckit te. Ska tvinga mig sjäv att göra nån läxa nu. Har 4 rätt stora uppgifter i Geriatrik nu oxå som ska vara klart v.22

Och ibland vill jag ju bara skjuta mig själv. Kolla vad jag missade för snyggt på Tradera igår !



En sånhär "Badrumshängare", 50-60 tal i Italiensk desgin. Den gick för typ 8 kr och jag hade råkat gå från datorn och missade den ! :(


Åsså denna dödssnygga 50-tals Snurr-Askkopp med fot !
Den missade jag dock inte utan det var nån jävel som hade satt jättehögt maxbud så..
Kan ni tänka er hur snygg den vore i ett hörn brevid en gammal fotölj ?!

Frukost-Tips 2

Och här kommer ett till...



Smoothies går ju att variera i det oooändliga.
Här är en av mina favvisar med Blåbär & Jordgubbar

2-3 Jordgubbar (Egenplockade helst då dom är SÅ mycket godare)
Blåbär (Egna dom med, Har aldrig smakat köpes)
1/3 Banan
1 tsk Honung
2-3 dl Havremjölk

Låt bären tina lite innan du häller i resten. Mixa och drick ;)


* Jag använder havremjölk för att jag tål det bättre men också för att det blir väldigt mycket godare än med vanlig mjölk som gör hela smoothien rätt vattnig och inte lika smaklig.

Frukost-Tips



Här kommer ett tips på en jättegod (Och nyttig) Frukost, Mellis, Kvällsmat.

Naturell Yogurt
Hemgjord blåbärssylt
Pumpafrön
Solrosfrön
Valfria flingor - här på bilden har jag kellogs red berries

Mmmm ! :)

Middagstips

Dagens Middag:

Creme Fraige
Matlagningsgrädde
Hummerfond
Räkor
Crabsticks
Minimajs
Kryddor.


Koka ihop och ät till pasta eller Couscous ;)


  

:)

Jag älskar dessa Reklam-Bilder ! :)

   

    

Tisdag eftermiddag.

Jag är trött.

Gjorde mitt skriftlia Nationella idag och det var ju som vanligt boring as hell. Finns det nåt tråkigare än att skriva uppsatser undrar jag  ? Dont think so.

For hem efter det.. Åt lite lunch och provade ett par byxor som jag beställt från ellos för att ha på jobbet i sommar. Dom var ungefär 100 gånger förstora så dem skickades tillbaka och jag blev tvungen att fara till Storheden och leta nya. Hittade tillslut ett par på H&M's barnavledning som fick följa med mig hem. På lindex hade dom kvar lite gamla förpackningar av Jane/helens Ultrablond så jag köpte 2 st... Såg först när jag kom hem att dem var på halva priset. Hade ju vart lika å köpa fler då.... Anyhow. Så handlade jag lite ingredienser till Emils tårta oxå innan jag for hem.


Sen då.. Har det väl inte hänt så mycket. Jag har bestämt mig för att inte göra några läxor idag eftersom det är så sablarns tråkigt.

Tisdag

Hellluuu


När man för en gångs skull kan och vill sova länge på morgonen måste man stiga upp för att fara till bajsskola !.. Är helt stressad nu och kommer inte hinna jobba nåt med Hemprovet som jag hade tänkt. Men jag har åtminstone hunnit ringa min Sommarjobbschef å påminnt henne om att skicka en massa papper åt mig. Skulle ha behövt ringa Lernia om en utbildning jag vill gå oxå men det är så hemskt att ringa själv.. Är skönast när Mamma gör ;) Vilket hon tydligen inte tänkt.

Nånå... Jag måste stressa på här nu. Mattias ska köra mig till skolan strax efter 10 så.




Det var den här kannan Emil köpte på loppisen i Umeå.
Servisen PIGG från Gefle Uppsala Ekeby.

Måndag kväll - Snart Godnatt

Nä nu ska man nog snart kasta sig i sängen. Är trött och trött på att sitta här.


Har som lite dåligt samvete för att jag inte har gjort nå läxor eller nå alls idag som jag verkligen borde men nog vettja jag hinner ;p Har ju bara typ 4 prov några uppgifter och fördjupningar. Huhu... Ska jobba lite med Religionsprovet imorn på morgonen åsen får jag ju bortgjort andra delen av nationella imorn oxå.


Ja men vem bryr sig om mina läxor.. Ingen antar jag så jag säger Godnatt  !

Måndag !

Mmm va fint väder det är idag.. Verkligen varmt oxå :)


Min dag har varit rätt bra.. Tog sovmorgon och sen hade vi Muntliga Nationella i Svenska där man skulle hålla ett personligt tal. Jag har varit väldigt nervös över det men det gick bra och det fanns deffinitivt dem som var sämre haha :) Nåväl.. Historia efter det och där fick vi sluta tidigare.. Snajsigt :)


Nu ska jag cykla iväg till affären och köpa frimärken så jag kan skicka iväg några traderapaket, Sen bli det väl middag och läxor. Har för övrigt skriftliga nationella i svenska imorn !

Loka Stormy Passionfruit



Nu har jag smakat den andra i Serien Loka likes passion, Stormy Passionfruit längst till höger i bild.

Den var god för att den verkligen smakade riktig passionsfrukt. Det står även på flaskan att den ska smaka Ingefära vilket jag inte kände någonting alls av.. Och det var nog lika bra. Ingefära i en dricka låter ju inte så gott.

:O

Hur är det tänkt att man skall orka vara vaken en hel dag och varför är jag jämt så trött ?













Mustaschkampen

Jag skänkte nyss 50 kronor till Mustaschkampen,
Ge en gåva du också och hjälp till att stoppa Prostatacancer som är den vanligaste Cancerformen och även den som leder till flest dödsfall hos män.

Varje dag får ca 25 män i Sverige prostatacancer. Det motsvarar en man i timmen och ca 9 000 män per år. 

http://www.cancerfonden.se/sv/Mustaschkampen/




JISSEEES

My God !!!


Thåström kommer till Luleåkalaset !!

Söndag !

Hallå !

Min huvudvärk är försvunnen och det är en ljuvlig dag med superfrisk luft (inte avgasfylld som i umeå) och strålande sol.
Jag åt nyss lingongrova med creame cheese och salami. En kopp grönt te till det.


Dagens första mission blir att duscha så man vågar sig iväg på affären sen.. Mitt paket från hm har nämligen kommit :), Måste sätta lakanet ordentligt på sängen och påslakanet på täcket. Men det blir nog ett uppdrag för mamsen.. Visst är det konstigt... Jag städar och städar som en galning i vanliga fall. Men vid att byta sängkläder.. Där går gränsen. Fy så trist och jobbigt !


Sick

Fyfaaaan vad jag mår dåligt... Har så jävla ont i huvet att jag inte vet vad jag ska göra. Fast jag har ont i huvet flera gånger i veckan kan jag inte minnas att jag nånsin haft såhär ont såhär länge..
Tror ni det var skönt att åka buss 4,5 h och sen cykla hem ?
Sängen utan sängkläder när jag kom hem oxå och ingen mamma hemma som kan göra det åt mig. Har tagit en stark värktablett, ätit en macka och druckit te.. Hoppas verkligen att det hjälper ! Mår inte lika illa nu iaf.

Orkar egentligen inte sitta här men vad ska man annars göra i väntan på att det går över lixom ? Kan ju berätta om vad som hänt idag !

Jag & Baby gick iväg på Loppis.. Det fanns mycket fina 50,60,70-talsgrejer men även ganska mycket överpris så jag köpte inget även om det fanns mycket jag ville ha, Ska ju ändå på en mycket mycket större loppis i Arcus snart ;) Emil han fyndade dock en Gammal tillbringare, 2 blomkrukor och 2 50talsgalgar :) Efter det ringde en och ville komma å kolla på en bil Emil har på blocket så då fick vi hämta den, städa ur den, flytta ut en massa grejer, hämta däcken till den osv.. Så fick DSU dieseltorsk så vi fick fara å hämta det innan vi kunde fara hem igen. Så åt vi mat och min huvudvärk blev bara värre och värre.

Sen stressade vi iväg till bussen och resten vet ni ju.

Lördag

Idag skall jag åka hem :( Skulle först åka 12:15 men nu blir det 16.15 ist för vi ska vara å kolla på en loppis idag på dan :) Kuuligt.

Igår hände det inte så mycket... Emil kom hem och var bakis, Vi for och åt mjukglass, Handlade, Grillade och åt gomat :) Sen vart de att kika lite film åså innan vi gosade och sov.

Steg upp nu vid 9 och jag har ätit grillad mat till frukost ;) Hihu...

1 Maj

Och det är varmt som faan idag..  14+ nu och enligt vädret skulle det bli uppåt 20 idag... Inte för att jag njuter så mycket av värmen just nu.. Håller på å städar en hel massa så det blir ju ganska svettigt.

Har nyss hängt ut alla mattor och dammsugit som fan här med mina nya braiga dammsugare ;) Samlar lite krafter nu för att orka skura för det är ju fan jobbigt. Hoppas baby kommer hem tidigt idag.
RSS 2.0