Gnällgnäll

Bluuäuh.. Har verkligen inget positivt att komma med.. Är bara sjukt deprimerad över att Emil ska flytta och Oden med honom. Vet inte hur jag ska klara mig utan mina killar !

Känns så jävla bakåtsträvande att man ska börja bo isär när man vant sig vid att alltid ha varann nära.. JAG VET ju att det bara är tills jag oxå får ett jobb men just nu känns det som en evighet och som att jag aldrig kommer klara mig själv.

Jag har aldrig bott ensam så mycket som en enda dag.. Och jag tror inte att jag nånsin varit ensam en hel vecka i sträck ?? Får försöka intala mig att Emil bara är borta på jobb som så många andra sambos, Och det är han ju iofs förutom att han flyttat dit.

För att försöka se nånting bra med det hela så kan det väl möjligtvis vara att jag slipper stressa hem från jobbet varje dag, behöver inte tacka nej till jobb för att jag måste hem till Oden och helt enkelt kan passa på att jobba så mycket som möjligt men yeey vad kul då att få jobba istället för att vara med sina älsklingar ?

Nej ni ser,, Kan inte vara positiv ikväll även om jag försöker. Ge mig ett jobb tack.

Onsdag

Hoff.. Om man nån gång kunde lära sig att även på somrarna måste man gå och lägga sig tidigt på kvällarna om man inte ska vara död morgonen därpå. Det var väldigt tungt att stiga upp idag.. Och ännu värre är det för att Emil får ligga kvar.. Måste vara nåt psykiskt men varje gång jag ska vakna först är det såååååå jobbigt men när Emil ska stiga upp tidigare vaknar jag allltid samtidigt och är helpigg !

Anyyhoo.. Jag har jobbat på i värmen idag och svetten har runnit, Hataaar att jobbar när det varmt.


Nu ska vi åka och skicka iväg några paket till Tradera-köpare och sen drar vi en sväng på Onsdagsträffen :)

Godernatter

Jaha.. Kvällen bjöd visst på lite oväntat jobb.

Vi gick ut med Oden och kastade lite boll och Frisbee (Passar på att göra såna aktiviteter nu på kvällarna istället för att anstränga honom hårt i värmen på dagarna) Tydligen tyckte han det var varmt ändå för den lille rackaren smet iväg och badade i ett äckligt jävla dy-dike ! Helt svart vart han så det var bara att stoppa honom i duschen !

Så skulle han ju såklart skaka av sig flera gånger innan jag hann ta ut honom på balkongen så då var det bara att torka bort smutsvatten överallt och skrubba bort svarta tassavtryck från badkaret och hips vips hade jag rengjort toaletten och handfatet oxå samt tvättat koppel och halsband :)

Nu måste jag då slita mig från datorn, äta kvällsmat och hoppa i säng. Jobbar 8-15 imorn :)


Killen med sovställningarna..

Katchiiing

Nu har vi varit och fyndat oss en spis och billigt var det !

Jäkligt skönt att ha det bortgjort.. Då är det typ bara en tvättmaskin kvar som vi behöver :) Wiho, Jag älskar när man har flyt och hittar bra grejer till billigt pris :)



Nu är jag hungrig å ska gräva i mig nå kvällis innan det är dags att ta kvällsprommisen med Oden.

Aktiv Dag

Hej !

Måndag idag och ny vecka igen, Lugn start på jobbfronten då Emil fått Ryggskott och är sjukskriven och jag själv hade bara ett par timmars jobb. Skönt :) Då har jag fått gjort en del nytta här hemma istället.

Just nu håller jag på med en jäääkla massa tvätt eftersom vi varit borta hela helgen och tvättstugan var upptagen innan vi for så det har hunnit samlas en hel del. Har nyss avverkat sängkläderna, handdukarna är på G och sen har jag både en 60 graders, en 30 och så Odens filtar och handdukar. Jag kommer alltså inte hinna klart med allt idag. Bluh.

Vi ska åka och kolla på en spis oxå senare ikväll.. Den som finns i Huset nu är så långsam så vi ska köpa en ny, En nyare begagnad alltså :)


Söndag

Hej Allihopa !

Long time no see men nu är jag tillbaka i Luleå efter en långhelg på vift ! :)

På Torsdag: Packade vi bilen och drog uppåt, tvättade lite kläder när vi kom fram eftersom våran tvättstuga här hemma var fullbokad. Åkte även till Fällan och började göra lite nytta.. Emil fixade med Lincolnen och jag minns egentligen inte riktigt vad jag gjorde mer än att packa upp alla saker osv.

På Fredag: Städade vi och fixade på förmiddagen innan vi åkte mot Kaunisvaara för den årliga släktträff/grillfesten där vi åt massor av god mat. Åkte tillbaka till stugan i Erkheikki innan vi begav oss till bröderna Greus för lite öldrickande, Cadillacåkande och slutligen en sväng upp på backen där det var ovanligt dött och tråkigt så där vart vi inte långvariga alls. Knatade hemmåt och sov.

På Lördag: Vaknade vi skönt nog utan några hemska baksmällor, När vi blivit kördugliga åkte vi in till Pajala och åt en Pizza innan vi for hem till Fällan igen. Fortsatte att fixa & dona där.. Bland annat rensade och städade vi ur skafferier osv. På kvällen skulle Emil åka och basta så jag hade filmkväll istället med Citizen Kane.

Söndag: Idag.. Har åtminstone jag inte fått speciellt mycket gjort eftersom jag åkte mot Luleå redan 11.30 men här hemma har jag hunnit packa upp allt på sina platser, handlat mat och promenerat med Oden. Ska ta och byta sängkläder nu och sen diska lite innan Emil kommer hem och vi parkerar oss i soffan för en film och myskväll :)

Nuså...

Okey då kör vi...

Vi ska flytta !

Till Pajala kommun, Utanför Korpis - Fällan.

Emil har fått jobb och börjar redan om 2 veckor så då kommer han att flytta upp och eftersom han kommer bo nära jobbet och jag inte har möjlighet att åka hem varje dag så kommer även Oden att flytta upp då. Ska bli heeemskt tråkigt att bo här ensam utan mina killar så jag hoppas på att få ett jobb där uppe snarast.

Medans jag bor här själv då så ska jag passa på att jobba så mycket som möjligt iaf för pengar lär ju behövas.

Så nu vet ni det !


Jag är för tillfället just hemkommen från jobbet. Ska nu hoppa i duschen, diska, gå ut med sopor, rasta Oden osv innan Emil kommer hem med min middag som är en Pizza ! Mums :D.... Såklart glömde jag tanka påvägen hem så det måste vi oxå göra innan vi far - Annars kommer vi kanske inte så långt :D

Nej, Dags att sätta igång så man tar sig iväg i rimlig tid. Ska få en massa gjort ikväll när vi kommer till Fällan så som att börja städa och rensa ur alla skåp, tvätta massa saker och allt sånt.

Damn

Fasen.. Kom på att jag kan ju inte alls de berätta några hemlisar. Det är endel jag inte informerat ännu som kanske hellre vill höra det av mig än genom någon som läser bloggen höhö.

Nu har vi nyss varit å köpt lite braåha grejer å ska nu sätta igång å städa lite så de är fint när vi kommer hem igen. Måste även packa bilen och en massa sånt så de är bara att sätta igång :)

Onsdag

Oh så skönt att det redan är näst sista dagen på veckan, arbetsveckan alltså. Imorn direkt efter jobbet åker vi uppåt för att spendera Midsommarhelgen. Ska på "Släktträff", dricka lite, åka lite Lincoln osv men allra mest ska vi jobba och stå i så vi får en massa nytta gjort.. Det börjar närma sig nu och det är väldigt mycket som ska hinnas med !


Just nu är jag hemma på långlunch, nästa kund för dagen hade jobbat i natt så jag ska vänta med att åka dit till kl15. Såå, Nu när jag ätit upp mina nudlar ska jag gå ut på en promenad med Oden - Äntligen har det sluta regna *peppar peppar*


Och jo... Jag hade tänkt droppa bomben sen ikväll, berätta vad det är för "hemlis" vi haft ett tag och vad det är vi ska göra.

Give it a try



Sleepwalker

Skulle kunna tro att jag går i sömnen.. Så trött är jag !... Har kommit hem från jobbet för en stund sen å ska vara här tills det är dags för nästa kund som inte är förrän 12.30 så det vart ett litet uppehåll nu kan man säga.

Regnet öser ner som det gjort konstant nu i över ett dygn.. Det regnar in som fan i min bil och så även genom vårt balkongtak. Jag har tappat bort vårt ena paraply och Oden hatar att gå ut i regnet sååå det får gärna sluta nu :)

Förhoppningsvis ska jag försöka hinna få nå vettigt gjort nu medans jag är hemma men allra först ska jag slänga mig på soffan för en PN !

Iitala

Vi var såklart inne på Iitala-Outleten också... Farligt farligt, Ville köpa HELA affären. Behärskade mig och påminde mig själv om att jag ju tvärtom måste göra mig av med en massa onödiga grejer jag fyllt upp hela lägenheten med.

MEN...

En liten skål tar ju nästan ingen plats sååå :D



Den ser ljusblå ut på bilden men det är färgen "Vattengrön". Ljusblå har jag redan sedan tidigare :)

Happis

Hemma igen efter en snabbvisit i Happis, Ikea levererade och hade det mesta jag skulle ha.. Förutom ett par gardiner så då blev jag lite purken.


En stoor förvaringslåda på 130l med lock till. 149 + 40 kr


En undersängen låda på 55l med lock till 79+40


Hörnduschhylla för 60 kr.


Svart mörkläggande rullgardin, 229 kr.

Och så lite småtjaffs som durkslag, tekulor och doftljus





Jag är egentligen inget fan alls av ljus och speciellt inte doftljus som bara stinker men dem här luktar U N D E R B A R T !

Hej !

Snabb uppdatering.. Middagen igår var jättetrevlig och god återkommer om allt vad vi åt osv. Kunde som vanligt inte somna på kvällen så nu är jag jättetrött men inte mycket att göra åt för nu slänger jag på mig kläderna och styr kosan mot Gstad där jag hoppar in i Mamsens bil och drar till IKEA !

!!!!

Alltså KARLAR, Hur tänker dem ?!?!

Kl 18, dvs om en timme ska vi befinna oss på Bröllopsmiddagen som jag INTE tänker komma försent till.. Det är tamigfan det värsta jag vet att komma sent eller i sista minuten nånstans.

Jag sitter här helt färdig men Emil, Han har inte kommit hem från Korpis ännu trots att jag varit väääääldigt tydlig med att vi ska komma i tid och jag blir så förbannad.. Varenda jäääävla gång ska det ta sån tid att pallra sitt arsel därifrån. En timme som sagt och jag kan sätta 1 miljon på att han inte ens har duschat. Jag däremot har strukit hans skjorta, lagt fram kläderna i en hög plockat fram handduk, deo, rakapparat och kanske, ja kanske slipper vi komma inklampandes som några jävla efterblivna.

Ååååååh




Jag får fan magsår.

Tack för idag...

Nu tror jag att jag ska börja tacka för mig.. Har fan inte fått nåt vettigt alls gjort idag bara för att jag är så jävla trött hela tiden !! Ska gå ut lite senare med Oden ikväll så jag kan få sova liiite längre imorgonbitti åtminstone.

Denna dag har flutit på ungefär så att vid 11-tiden kom Emma hit och så åkte vi till stan, Vad jag köpte där har jag ju redan visat och sen for vi hem till mig igen. Jag åt lunch och Emma drack kaffe :) Efter det hade jag stora planer på att göra både det ena och det andra men har inte fått gjort mycket mer än att varit ute med Oden en hel massa, diskat, dammtorkat och varit till affären en sväng.

Jag får helt enkelt försöka vara lite effektivare imorn ! Kl 18 bär det dock av på Bröllopsmiddag så då blir man väl där resten av kvällen. Måste kanske fundera ut vad man ska ha på sig där oxå ! Kan ju va bra :D


Mat i kvadrat

Hmm.. Undra vad jag ska äta till middag idag ? Är väldigt hungrig redan eftersom jag bara åt sallad till lunch. Något gott och enkelt helst :D

Salladslunchen var något nytt för mig, Nämligen när man plockar ihop sin egen i affären. Först var jag skeptiskt och förväntade mig matförgiftning men ingredienserna var fräscha och goda. Gjorde en allsköns blandning på:



- Blandsallad
- Avokado
- Rödlök
- Svarta Oliver
- Fetaost
- Kronärtskocka
- Kräftstjärtar
- Kyckling
- Pasta
Och kanske något mer jag inte minns ;D

Igår vart det riktigt god middag i form av Svamp/tomatsoppa som man gör på en pulverchampinjonsoppa med passerade tomater, en skvätt grädde och lite basilika.
Till det åt jag Bruschetta - MUMS !



Och när vi ändå håller på... Dagen före det åt vi så smarrigt som Rökt röding !


Shopping

1. Modet just nu kan mycket väl vara det FULASTE jag nånsin sett, Whats upp med alla äckliga pösarselsbyxor i hemska färger och mönster ?!

2. Jag kom alltså inte hem med så mycket men jag behövde heller inte något annat än det jag köpte så det går ingen nöd på mig :) Vart dock lite purken över att tillochmed underkläderna var i fula modeller och färger.



Dessa snygga träningsbyxor som jag ska ha som jobbyxor i variation till jeans som jag alltid annars jobbar i. Tycker dock att byxorna var och satt snyggare i verkligheten än på bilden ovan. 199kr kostade dem på H&M.


Och så ett nytt svart linne, Det syns inte på bilden men det har spets runt kanterna. Oxå från H&M.. Kostade väl mellan 40-70 kr antar jag.

Sen köpte jag även ett par gråsvarta jeansleggings som var sänkta till endast 50 kr :)

Lördag !

Godmorgon allihopa !

Här har vi varit vakna sedan 07.30. Väldigt tidigt och jobbigt men ska man hinna med allt under dagen så kan man inte sova bort den, Tyvärr ;D

Nåja.. Gick ut med Oden på hans morgonpromenad, in och duscha osv. Sen har jag för en stund sen varit ut och kissat honom så han klarar sig tills jag kommer hem igen. Ska nämligen på stan nu och sprätta lite pengar (Om jag hittar något att sprätta dem på vill säga?)

Sen måste jag dammtorka bort allt förbenade pollen, Varenda fönsterbräda är ju helt guuul. Åsså det vanliga IGEN - Dammsuga, diska, laga mat :D haha..


Nej.. Dags att göra sig klar !

Kaffe <3

Nu har jag nyss kokat kaffe här hemma för första gången sen jag började med Detoxen för en månad sen. Under den tiden har jag druckit sammanlagt 5 koppar kaffe :D Börjar dock sakna det dem tidiga mornarna när man sovit dåligt å bara kan sörpla i sig den där varma uppiggaren ;)




Jag dricker Gevalia - Med mycket grädde i ! :)

Fredag

Äääntligen helg ! Fan så skönt !

Dessutom har ja fått sluta tidigt idag.. Har jobbat mellan 6.30-13.30 så då hinner ja kanske få lite nytta gjort innan ikväll då jag enbart tänkte slappa å se en film :)

Måste dock hämta ut ett paket, tvätta, duscha, laga mat och sådant. Har föresten en hel lista på saker som ska göras men det där är dem viktigaste grejerna... Förutom att aktivera Oden då. Sen imorn ska jag på stan och leta nå jobbbyxor hur det nu ska gå ! Och på Söndag blir det bröllopsmiddag så det är fullt upp hela helgen med andra ord.


Bäst att slita sig från datorn nu å få nå vettigt gjort.. Är såååå trött !!


Föresten.. Har jag nämnt nån gång hur jävla gulliga kunder jag haaar ?


Oväder

Nivet förra helgen när det var sådär cepevarmt... Då var vi i fällan och helt plötsligt byttes värmen ut mot ett sjuhelsikkes hagel-oväder. Jag skojjar inte att det var dem störta jävla hagel jag nånsin sett !!







Och tänk på att det är i Emils storhand, Dem var typ 1,5-2 cm stora !

Full Rulle

Det är full rulle för mig idag, Minst sagt.

Kom hem från jobbet för ca en timme sen och så har jag dammsugit hela lghten, städat i köket, tömt disk osv. På en stund ska jag börja med middagen som idag blir Köttfärssås & Spagetti enligt önskemål från karln i huset. Direkt efter middagen åker vi till Storheden för att besöka Willys, Systemet & Jula. Vidare därifrån till Onsdagsträffen i Gstad och även en visit hos Mamma.


Oden ska motioneras, jag ska duscha och lite sådant så det blir nog ingen brist på sysselsättning iaf :)


Tjött

Seriöst.. Jag har sovit som en jävla kratta i typ 2 veckor så jag börjar vara ganska trött ! Först var det alldeles för varmt så jag tog bort täcket och sover bara med påslakan.. Så sen har jag frusit varenda natt utom i helgen när det var så varmt och då var vi för övrigt i Fällan och där sov jag som en stock. Men nu när vi är hemma igen är det kallt, jag sover tungt men ändå inte och drömmer en massa stressande drömmar som jag blir arg av. Senär det ju den här jävla midnatssolen oxå som stör sömnen något + alla kraxande jävla skator utanför vårat fönster.

Idag trodde jag att jag skulle börja kl:09 men tji fick jag som såg kvällen innan att jag visst skulle befinna mig i stan redan kl7 !! Så jag har jobbat från 7-12.30 och sen 13.30-16

Kom hem och lagade kasslergratäng till middag som var supergött ! Glassbilen kom så jag köpte glass därifrån, Första gången nånsin jag gör det själv faktiskt. Det blev Hollywoodstrutar !


Nu ska vi gå ut med Oden och sen blir det sängen ! Godnatters

Damn It

Haha alltså... Jag skulle just börja klaga på ett Schamop jag har köpt.. Att det var så jävla dåligt och bara gjorde håret flottigt.. Men så såg jag att det var "För mycket torrt hår". Smart av mig, Det skulle jag kanske ha läst innan jag köpte det :) Nåväl.. Nu kan jag då inte använda det iaf eftersom man bara blev äcklig.



Det var detta Schampo med avokado och sheabutter som jag av misstag köpte. Jag brukar alltid ha nåt billigare schampo att använda när jag snabbduschar, ska åka bort eller liknande eftersom balsamet till Dumb Blonde ska verka i 10 minuter och det har man ju inte alltid tid med men nu har jag då akutåkt till Dollarstore och köpte Head & Shoulders som är typ världens bästa schampo.. Älskar den där rena, luftiga, känslan man får av det !

Klart å betart

Gjorde en beställning från Designonline.se alldeles nyss och detta var vad jag klickade hem..

Dessa två från relanseringen av Marianne Westmans Picknick är presenter som ska ges bort.


Skärbrädan längst till höger som heter "Dill"

Och så en tillhörande Kökshandduk


Åt mig själv köpte jag en liten skål från Iittalas serie "Kastehelmi"

Hemma

Då var man äntligen hemma i Luleå efter en helg på vift ! Sköööönt... VET NI HUR MYCKET JAG HATAR MYGG & KNOTT ?!

Vi åkte upp på Fredag och hann då inte göra så mycket annat än att vara till Emils föräldrar en sväng och sen åkte vi till fällan och packade upp, satte nya sängkläder och såntdär. Hur sjukligt äckligt jävla cepevarmt det var i Fredagss behöver jag inte nämna utan ni förstår själv att bilresan var olidlig.

På Lördag gjorde vi en massa nytta som att klippa gräs, städa osv. Sen åkte vi till Gauhajärvi där Emil och Oden svalkade sig med ett bad. Jag.. Ja jag slogs med knotten. Åt lite grillad röding till middag och såg film på kvällen... Åsså hämtade Emil hem en till bil.

Söndag alltså idag, Har jag varit jävligt trött och sovit ganska länge. Städat undan och stängt av allt i huset, slängt en massa skrot på återvinningen osv. Vi åkte hemmåt vid 16.30 så efter att vi kom hem har vi inte hunnit göra så mycket annat än att vara å handla mat, äta middag, duscha etc. Nu har jag en jävla huvudvärk och ska packa upp väskan osv...

Det var min helg i korta drag ! MEN, Dags att reagera nu så man kan komma i säng nån gång, Jobbar bara en kort stund imorn :)

Stress

Hojjjjaaa vad varmt det är... Ett under att jag inte flutit ut till en vattenpöl på golvet ännu. Pjuh !

Har kommit hem från jobbet för en liten stund sen och måste sätta igång å göra nytta nu direkt. Eftersom vi åker direkt efter jobbet imorn måste allt hinnas med idag så som tvätta kläder, diska, ta ut sopor osv och så måste jag laga middag, packa och Oden ska motioneras.


Up Up and awaaay

Onsdag

Vi närmar oss helgen med stormsteg.. Och vilken jävla värme vi fått ! Pjuhh..

Idag har det som vanligt varit jobb och jag hade turen att Emil tog min bil under sin lunch och tvättade den samt städade ur invändigt och la in mina nya golvmattor så den stod där ren & fint å väntade på mig när jag slutade :)

Lagade kyckling med ris och sås till middag och sen åkte vi iväg till Gammelstan på den stora bilträffen som är där varje Onsdag och sen kilade vi ner till Mamma och dem för en kopp kaffe & en bulle.

Handlade lite smått på vägen hem för vi ska åka upp i helgen å vara i Fällan å fixa lite så vi tar med oss lite lättlagad mat.  Nu har jag nyss duschat och vi ska bege oss ut med Oden på kvällspromenad så fort Emil diskat färdigt. Kvällarna bara springer iväg ! Man hinner ju knappt få nåt gjort efter jobbet innan man ska sova igen !


Vila i Frid.

Döden har alltid varit väldigt avlägsen för mig då jag haft turen att aldrig förlora någon närstående, Men idag var det min tur.

Idag har min älskade Farmor lämnat oss och även om jag vet att det antagligen kom som en befrielse för henne som varit väldigt sjuk senaste åren så känns det så jävla tungt. Kan inte få in i mitt huvud att jag aldrig mer kommer träffa henne, aldrig mer se henne, hon kommer inte att svara i telefonen när jag ringer, om jag åker dit för att hälsa på kommer hon inte att vara där. Hon är borta för evigt. Och stackars Farfar som förlorat sin livskamrat.

Jag är så tacksam för alla minnen... Alla dagar jag spenderat i Jockfall, Somrarna, Alla lov. Farmor hade alltid godis i en låda åt oss barn, bordet var alltid fullt uppdukat vilken tid på dygnet man än kom dit, vi fick följa med henne på jobbet, hon åkte med oss och metade och på vintrarna susade vi fram efter vägen med hennes spark. Hon bakade världens godaste mjukkaka, bullar, muffins, mjuk pepparkaka och filbullar, hon kunde vara ute och fiska en hel dag och sedan låta oss vräka i oss så många bäckforeller vi bara orkade.

Jag hoppas hon vet hur mycket jag alltid har älskat att vara där och hur stor del av mina fina barndomsminnen som är från dem. Jag vet att hon har det bättre nu men önskar att hon hade fått stanna lite till.

Min älskade lilla Farmor.

Tisdag !

Så var det dags för jobb igen.. Såklart är jag helt dagvild nu och tror att det är Måndag men det är ju redan Tisdag !, Ska bli skönt med ännu en 4dagars vecka :)

Nu skriiiker min mage efter mat så jag ska ta och äta en ordentlig frukost och sen gå ut med Oden innan jag far och jobbar. 09:30 - 16 är det som gäller idag :)





Film x3

Det har blivit lite filmtittande under helgen..

Har sett dessa tre:


My best friend's girl
- En sån typisk amerikansk romantisk komedi. Jag gillar att se såna filmer faktiskt även om jag inte tycker dem är sådär seriöst bra! Man behöver inte tänka så mycket eller hela tiden hänga med i handlingen utan bara se.. Och jag älskar romantik ;)

Den får 2,5/5 poäng.



Slumdog Millionaire - Har jag sett förut men den är verkligen en såndär riktigt bra film. Spännande, jävligt bra gjord, bra handling, verklighetstrogen osv.

Den får 4/5 poäng.


Himlen är oskyldigt blå - En film jag inte hade så höga förväntningar på men som överaskade mig positivt. Den var bra !

Och den får 3,5/5 poäng.

6 Juni



Idag, På Sveriges Nationaldag är jag glad och tacksam över att ha fått födas, växa upp och leva i värlen bästa land ! Och dessutom i den vackraste delen av Sverige.

Här är ett par av dem platser i Norrbotten jag tycker är allra finast:

















Sambo-listan

Tror jag gjort denna förut innan vi bodde ihop på riktigt.. Typ vem som gjorde vad hos honom menmen, Gör om den nu igen i brist på annat :)

Diskar: Oftast jag men det är ganska lika på det.
Tvättar kläder: Jag, Av 5 gånger kanske Emil tvättar en.. Om jag först har bokat tiden och sorterat kläderna å sagt vilka grader det ska vara haha :D
Sitter mest vid datorn: JAG
Pratar mest: Det är nog jag kanske..
Dammsuger: Jag.. Jag dammsuger kanske 3 ggr i veckan och Emil en gång varannan :D
Bäddar sängen: Det brukar jag bara göra ibland, känns så onödigt :p
Tittar mest på tv: EMIL ! Han kan typ inte leva utan tvn
Vaknar först på morgonen: Jag
Tömmer soppåsen: Det är oxå alltid jag.
Pratar mest i telefon: Emil
Fixar bilen: Emil såklart :D
Betalar mest för att allt ska gå runt: Vi betalar precis lika mycket, Inte en krona mer eller mindre.

Lagar mat: Det är jag i 99% av fallen.
Äter mest: Emil äter ju större portioner men jag äter dubbelt så mycket frukost, mellanmål och kvällsmat så.. Det är kanske jag tro det eller ej.
Dammtorkar: Jag.. MEN det är faktiskt en sån sak som Emil hjälper till med ibland när jag ber honom.
Tar ut soporna: Jaaa.. Den frågan svarade jag ju nyss på.
Klagar mest över vädret: Vi är inga vädersklagare direkt.
Pratar mest i sömnen: Emil ! Hahah han är helt knäpp i sömnen ibland..Typ skriker att Oden ska komma dit å pratar om det ena och det andra, sätter sig upp och en massa sånt :D
Byter toarulle: Jag, Emil är en taskmört som lämnar kvar rullen med typ två rutor kvar.

Läser flest böcker: Emil faktiskt.
Dricker mest kaffe: Det är bara jag som dricker kaffe :)
Skvallrar mest: Hmm.. Det är nog rätt lika, Vi älskar skvaller :D
Veckoplanerar: Jag planerar vad vi ska äta vilken dag, när vi ska handla och vad, när det ska tvättas, vilken dag vi ska städa.. Ja jag skriver listor och planerar allt haha !
Tar mest ansvar för att allt ska gå runt: Skulle nog påstå att det är jag eftersom att det är jag som ser till att allt blir gjort, betalar räkningar osv.
Umgås mest med vännerna: Emil !

Tittar mest på film: Emil brukar se ganska mycket film själv.. Jag ser typ bara när vi ser tillsammans.
Duschar längst: Jag.
Slösar mest pengar: Emil eftersom att han har mycket högre lön än mig men ändå alltid har mindre pengar kvar :D
Kommer ihåg allas födelsedagar: Bara jag !
Lagar grejer i boendet som går sönder: Öh, Det är faktiskt oftast min låssaspappa :D
Går och lägger sig först om kvällarna: Tror aldrig vi har gått och lagt oss olika tider. Vi somnar tillsammans.

Ser till att allt är på sin rätta plats: JAG, är en riktig plockoman. Tål inte när det ligger saker överallt.
Latar sig mest: Oden & Emil :D
Inhandlar mat: Jag gör oftast det själv men ibland följer Emil med.
Skurar: Jag
Tjatar mest: Jag :D

Iiiiihihiiii

Alltså ååååh... Om ni bara visste !... Nivet ju hur sjukt svårt det är att hålla en hemlis.. Och nu har jag nåt jag vill berätta !.. Jag vill bara bubbla ut det Tjoho !

Men jag ska vänta... Vänta tills det hela är mer säkert. Men det mesta talar för att vi ska ta ett stort beslut, och göra en stor grej som kommer att förändra vääldigt mycket. Men först ska det pratas med personer, skickas in viktiga papper, vänta på besked, om det beskedet blir negativt försöka med något annat. Vänta på andra besked, Ja allt ska ju klaffa.

Men det är inte så långt bort ändå... En månad ungefär.


___________

Nu ska jag fortsätta vara hemlig och gå och diska istället. Fybubblan, Finns det något tråkigare ?


Frukost x2

I dem allra flesta fallen brukar mina frukostar bestå av en kopp te eller kaffe, ett glas juice, en rostad macka och müsli med havremjölk. Ibland försöker jag dock att variera mig :D

Igår gjorde jag Mannagrynsgröt vilket jag tycker är jättegott men inte direkt ids göra när man ska upp tidigt och iväg till jobbet. I den hade jag blåbär och lingon så den blev såhär lila och fin :D





Recept för en portion är:
2,25 dl mjölk (fungerar lika bra med havremjölk eller vatten)
Lite salt
2 msk mannagryn.

1. Koka upp vätskan och saltet, tillsätt grynen, rör om hela tiden tills gröten är färdig.
Ps. Använd aluminuimkastrull om du har så bränner inte mjölken fast lika lätt, och var noga med att röra om hela tiden.

Jag har alltid bär i min, oftast lingon och ingen mjölk till men det går ju såklart att variera med allt från kanel & socker till sylt eller vad man nu känner för.
----------------------

Idag (eller snarare igårkväll) provade jag något helt nytt för mig nämligen Davosgröt. Det går ut på att man kvällen innan blandar ihop gryn med yogurt som får svälla under natten till en gröt man äter kall & okokt.
Det går att variera hur man vill så länge man har dubbelt så mycket yogurt som gryn. Tex med müsli, bär, mosad banan, torkad frukt, smaksatt yogurt osv.

Jag gjorde såhär:
2 dl naturell yogurt
1 dl havregryn + krossade linfrön
Blåbär + lite honung

1. Rör ihop allt till en jämn smet och låt sedan stå kallt över natten så är det färdigt att äta när du stiger upp på morgonen. Man kan göra en stor sats som håller sig i ungefär 3 dagar oxå.



Davosgröten var verkligen mättande, nästan lite väl för när jag ätit upp kändes det väldigt mastigt och stabbigt En mindre portion skulle kanske passa mig bättre för annars var det gott ! Fick dock ont i magen då jag inte tål mjölk men nu har jag provat det iaf :) Faktiskt tyckte jag nästan det var godare när jag smakade blandningen direkt jag gjort den - Smakade precis som när vi var små och fick rågflingor i filet istället för onyttiga köpesflingor ;D

Sölkorv

Äh, Här kan jag inte sitta hela kvällen jag skulle ju åka och handla !


Fredag

Oh vad skönt att det äntligen är helg på riktigt, Man vart ju så lurad igår..Kändes precis som att det var helg men sen skulle man lik förbajjat upp och jobba idag igen. Och det var TUNGT att vakna imorse.. Jag som annars är så morgonpigg ville bara lägga mig ner och somna om flera gånger.

Och lika trött är jag nu. Ska inte göra nååånting ikväll.. Kanske se en film på sin höjd. Eller nä föresten, Jag ska nog åka och handla senare.. Är så skönt att handla på kvällarna när affären är nästan tom och man kan gå runt i lugn och ro och titta å fundera på vad man ska köpa, vad man ska äta till veckan osv. Måste tanka bilen oxå..

Då måste jag bara hålla mig vaken tills dess ;)

NomNom

Det har börjat bli lite av en tradition för mig att åka till Gammelstan och baka med min lillebror, Idag gjorde vi denna übermumsiga kaka fast i en rund form så man skar som tårtbitar istället. Något gott var det ! :D



Till middag blev det en kycklinggryta med sallad och ris till så mätt och belåten åkte man därifrån några timmar senare så hade även denna dag gått. Känner mig rätt nöjd ändå som har hunnit med så mycket nytta på förmiddagen men ändå hunnit vara ledig och bara ta dagen som den kommit.

Imorn blir det jobb igen, Typ 07.30-16.00
Men sen får jag ta "långhelg".. Saknar dock mina killar som är uppe i byn :(

Nä, Nu ska jag bara slappa och göra iordning frukost & lunch till imorgon och sen blir det sängen.

Torsdag

Goddag kära läsare !

Nackdelen med att stiga upp tidigt på morgonen är att man blir så jäkla trött under dagen och sen har man ändå inte ro att lägga sig och vila en stund. Suck...

Jag har städat på hela förmiddagen och nu ska jag snart börja röra på mig mot gammelstan.. Ska baka och äta middag där. Varför åker man bort för att baka undrar ni ? Jo för att då får jag ju stilla det begäret, smaka en bit eller två men sen lämna allt där och slipper ha en hel låda frestande kakor i frysen. Och varför man åker bort fär att äta middag vet ju alla - För att slippa laga maten och diska efteråt :)

Mihih.. Ska ta en treo nu, känner en analkande huvudvärk. Sen drar jag nog iväg.

Onsdag !

Hej på er !

Idag är det Onsdag, Dagen före kristi himmelfärds men tyvärr ingen långledighet för mig då jag jobbar på Fredag men det ska ändå bli skönt att vara hemma imorgon och få en massa nytta gjort.. Jag har bokat tvättid kl07 så det blir att stiga upp tidigt å börja med det samt hänga ut mattorna, dammsuga, skura osv. 

Egentligen borde jag vila, Har haft så jävla ont i armen, axeln och upp i nacken nu några dagar men det är lika bra att jag sätter mig i arbete annars fastnar jag framför datorn och det om nåt är ju dåligt för nacken.

Nånå.. Jag har då nyss diskat undan ett berg och innan dess har jag varit och postat några paket osv.. Mina nya jackor kom ju föresten hem idag - Skitsnygga så jag är väldigt nöjd speciellt med skinnjackan :)

I övrigt kämpar jag på med mitt grava sockerberoende.. Tungt. Äter just nu ett plommon och en mandarin som "kvällsgotta" men drömmer om kladdkaka, glass, lösgodis och diverse annat gott :D




Blev sugen på att baka Brownies ;)

RSS 2.0