Relaxed

Aah, så skönt !

Nu har jag varit på en timmes massage och jag var rejält spänd på vissa ställen jag inte ens hade tänkt på så nu ska jag försöka bli bättre på att stretcha och så.

I övrigt har dagen inte bjudit på så mycket intressant iom att jag bara har varit hemma. Gått ut med Oden, diskat, lagat mat, dammsugit och lite annat sånt smått och gott är väl ungefär vad jag hunnit med. Nu har jag då nyss kommit ur duschen så Emil får gå själv med Oden sista svängen så jag slipper börja klä på mig igen.. Däremot är jag förjävla hungrig och ska bege mig mot köket för att inta lite goa mackor :)

Härligt

Kom just på att jag ska ju på Massage ikväll - Skönve :)

En bal på slottet 2

På andra plats bland favoritklänningarna har alltid denna kommit. En söt gräddvit liten bakelse med massvis av invävda guldtrådar och dubbla underkjolar.



Här ser ni alla guldtrådar


Och den är riktigt snygg upptill, Tyvärr är den förstor för mig. Man måste ha en rejääl hylla för att fylla ut den haha :D


Och nej, jag använder inte klänningar men dem är ju fina att titta på och jag ser mer på dem som samlaföremål :) Och vem vet, Nån gång måste man kanske klä sig fint till något bröllopp eller liknande ;D

Ähh

Jag är fortfarande på dåligt humör över att vissa människor tycks kunna gå över lik för att få sin vilja igenom och sen inte ens skämms för sig ? Uäk, Måste försöka skaka av mig, inte ta åt mig och bara låta dem som vill fortsätta på sandlådenivå.

Anyhoo.. Det verkar inte bli något jobb för mig idag. Har inget på mitt egna schema och har inte blivit utringd heller :s. Ska passa på att gå ut på en riktigt lång och skön promenad med Oden sen, Nu när det är så fint väder vill man ju verkligen passa på.

Men före det ska vi väl göra lite nytta här inne, Sysslorna tycks aldrig ta slut - Fast först en kopp kaffe ! :)


Besviken

Inte ens i fem jävla minuter kan du låta mig vara glad över nånting.. Fuck you.



PS. Jag skulle vilja att alla som är idioter är vänliga och avlägsnar sig ur mitt liv.. Jag tar ingen jävla skit och har man väl börjat bete sig som ett cepe sååå.. Goodbye to you.

En bal på slottet

Min Mamma har ju i många år samlat på klänningar från 20-60talet och har haft väääldigt många. Hon samlar föresten på skor och väskor från samma tid oxå men hursomhelst - Nu håller hon på och avyttrar sin samling och genom alla år har jag haft en speciell favorit som är finare än alla andra.

Ooh den är så vacker, Bilden ger den inte alls rättvisa


Titta bara på det skimrande tyget och draperingen !




Men den är liten, Så liten att jag knappt fick igen den sist jag provade den för något år sedan.. Ska ge den ett försök ikväll igen och se om jag kanske kan ha den :)

Skattkammaren

Nu mina vänner ska ni få se vad som flyttat in till oss, Och som jag sa till Emil för bara någon dag sen - Vi måste flytta till något större så alla saker jag drar hem ryms !


2 gamla stolar som dem tänkt slänga. NEEJ sa jag och så fick dem bli våra nya sängbord :)





4 kaffekoppar med fat från Rörstrands "Tirana"
Visst går dem att matcha med kopparna jag har sedan tidigare


Och absolut med min kanna "Anette" - Även den från Rörstrand

Söndag !

Åh Godmorgon ! Jag känner på mig att det här kommer bli en bra dag ! :)

Direkt jag vaknade började jag fixa här hemma med alla nya (gammla) saker, Tyvärr tog just kamerans batteri slut men när det laddat klart ska jag allt visa er :) Otroligt fina saker jag fått tag på måste jag säga :)


Nu ska jag dra igång lite countrymusic och äta upp min frukost :)

Godernatter

Disken är diskad, sängkläderna är bytta, gardinerna är tvättade.

Nu ska jag ta en kvällsmacka innan jag hoppar i säng. Är sjukt trött eftersom natten till idag blev fatalt misslyckad - Jag gick och la mig übertidigt i hopp om att bli riktigt utvilad men istället trodde min hjärna att jag sovit klart kl02 och sedan dess drömde jag tusen drömmar, vaknade stup i kvarten samt vände och vred mig fram tills vid 07 då jag gav upp. Inatt sover jag förhoppningsvis bättre ! :D

Imorn fortsätter jag donandet här hemma fram tills vid 16-tiden då jag åker till Gammelstan för Tacosmiddag MUMS ! Och bäst av allt.. Mina älsklingskillar kommer äntligen hem <3 <3


LET'S GO

Shit.. Jag har mycket att göra nu alltså.

Jag hade tänkt diska, dammsuga, dammtorka, byta sängkläder, tvätta och handla idag. Men eftersom jag ställde upp och jobbade istället är handla det enda jag hunnit med och om hemmet såg ut som skit imorse kan jag lova att det ser värre ut nu !  Jag åkte nämligen iväg med Mamma en sväng och med mig hem följde en hel massa grejer som måste tas om hand - Just nu står allt och trängs i hallen !

Jobbet drog ut på tiden så klockan var redan 16 när jag åkte hemmåt så jag beslöt att äta middag hos Mamma & dem. Blev kvar där ett tag efteråt då såklart och handlade på vägen hem så jag har i princip nyss kommit innanför dörren. Sitter och sörplar på en PK för att få lite ny energi vilket kan behövas med tanke på hur sjukt trött jag varit hela dagen.

Nu är då all mat uppackad, täckena hänger ute på vädring och jag ska bädda rent i sängen. Samtidigt ligger 2 par gardiner i badkaret och ska tvättas upp så fort jag bara diskat undan i köket !


Pjuh, Då vet ni vad jag sysslar med ikväll iaf ! :)

Pensiovarning

Klockan är 20:15 men det kan inte hjälpas. Jag orkar inte hålla mig vaken längre.


Imorgon är planen att ta sovmorgon, duscha, åka med Mamma till sinken, tanka bilen, jobba.. Och sen ska jag eventuellt handla, hälsa på i Gammelstan, städa, tvätta, byta sängkläder unt so weither. Ingen vila ingen ro med andra ord.

Förutom nu då.. Snaaaarrrk :D

Klar för slakt

Oh my fucking good vad slut jag äääär !

Har ont i heela kroppen som för övrigt känns som en knådad deg... Hela den här dan har varit sjukt stressig och slitsam. Nivet när man jobbarjobbarjobbar är törstig, hungrig, svettas, blir mer och mer yr, måste pissa men hinner inte, springer runt som en yr höna för att nånstans tjäna in en liten minut. Så har hela dagen känts.

Snöstorm är det oxå.. Men det jag grämt mig över hela dagen är att Emil & Oden skulle vara borta när jag kom hem. Dem åkte redan vid lunch och det plågar mig att jag inte hann säga hejdå. Nivet jag är en sån som "Ååh hejdåkraam, och en puss... en till kram" "Nej ska ni fara nu, vänta jag måste få en hejdåkram - Ja men bara en till" Hejdå, hejdå.. ååh jag ska sakna er, kör försiktigt, vänta hejdå,ring mig nån gång när du har tid, och lilla Oden då jaaa Mamma ska sakna dig jättemycket jaaa. Precis så håller jag på.

Och så kommer man hem till en mörk, tom tyst och ensam lägenhet. Huuuuuh. Stackars dem som lever ensamma.

Nåväl.. Jag köpte iaf skräpmat hem så slapp jag stressa ihop nån jobbig maträtt medans jag höll på att svälta ihjäl. Ett kycklingmål från korvgubben blev det och nu är det uppätet, jag har bytt om till myskläder och ska inte röra en fena på resten av kvällen. Jag jobbar nämligen imorgon oxå så jag behöver vila upp mig :)

Torsdag

Nån fler än jag som stiger upp kl 07 när ni börjar jobba kl 10 ? Nähepp.. Nä jag har faktiskt oxå lite svårt att fylla ut tiden..

Tänkte jag ska åka i god tid iaf för om jag känner rätt så kommer det vara ganska ont om både utrusting och lediga bilar den här tiden på en Torsdag men förhoppningsvis finns det kvar något åt lilla mig :)

Nu ska jag gå och börja ta på mig jobbkläderna och allmänt göra mig klar. Jobbar till 15.30 ungefär så det blir inte en alltför tung dag :)


Byebye så länge.

Onsdag

Ja veckan tickar på sakta men säkert. Jag har jobbat 4,5 timme idag och sedan tagit bussen hem.. Jag har ju sån tur med mitt bilanvändande - Igår hade huvudsäkringen slagit ifrån så min bil var ju då iskall och jag fick be Janne på jobbet att hämta mig.

Idag hade jag själv glömt att sätta i sladden.. Eller rättare sagt jag trodde att Emil gjorde det och han trodde att jag gjorde det. Sååå bilen var iskall även idag så jag åkte med Emil då och som sagt bussen hem.

Gick ut på en prommis med Oden och sen har jag dammsugit hela lägenheten nooogrannt, diskat, ätit lunch osv. Nu funderar jag starkt på att dra en powernap på soffan så man orkar fortsätta med dagens göromål efter det... Nackdelen är ju då att man blir så jäävla seg.. Kanske skulle hålla mig vaken ?

Kolla föresten vad jag hittade på en hemsida med djurartiklar och sånt :D

Tisdag

Då har man avverkat ännu en dag... Har jobbat 09-15.30 och stressat och slitit som en jude precis hela tiden. Det har varit tungt och stressigt så nu är jag gode mör i kroppen.

Kom hem strax före 16 då och bytte om direkt för att gå ut med Oden och sen var det full rulle i köket för att få undan disk och rört ihop nån middag som idag blev köttfärssås och makaroner. Äckligt. Var inte alls sugen på det.

Sen åkte vi då till Gstad för att hälsa på.. Egentligen åkte vi dit för att Mamma skulle laga ett par vantar åt mig men dem har tjatat att det är så länge sen vi varit dit (vilket det är oxå) så vi fikade och pratade och allt sånt man gör. Emil tittade på Simpsons & cyklade på motionscykeln och Oden han tränade han med haha - Han hittade ett par 2kgs hantlar som han antagligen trodde var nån leksak och började bära runt på den så vi alla tyckte han var såå stark och duktig och då blev han ju såklart suuperstolt och gick runt med högt huvud och viftande svans för att visa vad han kunde :D Haha.. Så nog finns det muskler i dem där käkarna minsann 2kg är ju ändå rätt mycket !

Vi har nyss kommit hem så nu är det sista rycket innan vi ska ut på kvällspromenaden. Borde dra en valls med dammsugaren eller nåt annat som kan va bra å ha gjort så man slipper ta allt samma dag.

Mera Mattor

Två nya mattor har fått flytta in hemma hos oss.

En rya som vi fick av min Lillebror i Julklapp. (Odens nya favvismatta för övrigt ;))


Och en handvirkad badrumsmatta som kommer från min Mormor.

Fläskfilé i hot sweet chili sås - Recept


Fläskfilé i hot sweet chilisås

Marinad:
Rapsolja
Soja
Honung
Vitlöks/chilisås
Pressad citron
Sambal Oelek
Salt, Peppar, Grillkrydda, Paprikapulver, Chili.

Marinera den skivade fläskfilén ett bra tag i denna blandning. Sedan steker du den tills den är nästan klar innan du plockar upp dem ur pannan och gör såsen som består av skyn från stekningen, resten av marinaden och så tillsätter du mjölk, grädde, eventuellt mer av samma smaksättningar som i marinaden och tillsist lite maizenaredning innan du lägger tillbaka fläsket som får puttra i såsen :)

Servera till pasta, ris, potatis ja det passar nog till det mesta :)

B to the oring

FYFAAN vilken tråkig dag det här har varit alltså.. Inte ett jävla skit har vi gjort och det som har varit så fint väder och allt.. Har verkligen haft lust att göra nå men inget finns det att hitta på.

Nu börjar det närma sig middagstid, jag är hungrig men har inte ens tagit upp nå ur frysen. Som om jag ens skulle idas laga nå. Åååh, jävla skitdag !

Nice

Helluu !

Jag tänkte roa mig lite med att uppdatera min blogg medans jag väntar på att Emil ska komma hem vilket jag tror han gör exakt nu (hör steg i trappen).... Nähe, Det var våra grannar. Men Anyhow.. Han kommer snart och då ska vi åka och handla.

Idag har vi bara tagit det lungt.. Varit ute med Oden, plockat och fixat lite här hemma och vilat en stund mitt på dagen. Jag lagade fläskfilé idag som jag skar i skivor, stekte och gjorde en ganska söt och stark chilisås till som de fick puttra i, Jag åt tagliatelle till och Emil tog klyftis. Kan lägga in bild och recept på det sen.

Igår åt vi oxå god mat.. Tacos :) Sen hjälptes vi åt att städa så nu är här rent och fint !

Nej, Nu drar vi till Storheden. Känner mig svåårt sugen på nåt gott men jag ska verkligen försöka hålla mig från att köpa hem nå onyttigt skit.


Sööt :)


Lördag

Dagen började ju bra med att vi mötte två pensionärer, En med sin hund lös.. Den andra hade sin i flexikoppel utsträckt över hela vägen. Tanten som verkade mycket väl medveten om hur hennes hund beter sig började hålla i den lite halvhjärtat men sedan lät hon den springa efter oss och skälla.

Jag börjar bli måttligt jävla less på det här.. Ska man varenda jävla gång man går utanför dörren ha lösa hundar som springer fram till en hur som helst och inte kan bete sig ? Samma sak igår då jag såg en hund stå uppe på en snöhög och skälla som fan, sen sprang den in på en privat gård och stod där och skällde och inte förrän ägarinnan såg att vi kom kopplade hon den. Till vilken nytta vet jag inte då den fick slita sig rakt över på våran sida av vägen, hoppa och dra mot Oden.. Allt utan att hon sa så mycket som ett ljud åt den.

Nåväl idag då.. Så sa Emil åt kärringen att hon för faan skulle ta fast sin jävla hund varpå hon svarar att vi bara ska fortsätta gå.. Typ som att sluta lägg er i medans vi står här på behörigt avstånd och låter våran hund jaga er.


Seriöst.. En hundvalp blev ihjälbiten i veckan. Men folk tycker fortfarande att det är deras rätt i samhället att ha sin hund lös hela jävla tiden trots att dem har noll koll på dem !



Uppdatering... Nu kom vi nyss in från våran lunchpromenad. Gissa vad ?

Möter en kvinna med hund, lös givetvis. Hon ber hunden stanna som rusar rakt fram mot oss, typ 1 cm från Oden vänder den och springer åt ett annat håll.

Emil: Du kanske ska tänka på att ha hunden kopplad?
Kvinnan: Nä han gillar att vara lös  !

Fredag

Goddag !

Jag är just nu hemma på ett litet uppehåll.. Hade ett möte imorse kl 07.30 och efter det har jag gjort lite kontorsjobb som att skriva in beskrivningar i vårat kundregister och sådant. Sen hade jag inget att göra i 2 timmar så jag åkte hem medans.. Nästa möte ligger ändå åt det här hållet så det var ju lägligt, Hann jag gå ut med hunden oxå :)

Nu ska jag göra ett litet ryck och hänga ut alla mattor.. Det är egentligen Emils städvecka men jag måste nog hjälpa honom på traven lite om han ska komma igång :D

Måste äta oxå kom jag på.. Är fan svinhungrig !



Hej så länge !

Torsdag

Hej !

Nu är man hemma igen efter att ha flängt runt på lite ärenden. Först idag har jag ju jobbat, kommit hem och varit ut med hunden, diskat och lagat mat som idag blev Kebabgryta med ris.

När vi var klara med middagsbestyren åkte vi till Storheden.. Han skulle på Bolaget och jag skulle köpa ansiktskräm, bodylotion, vitaminer och Tacosingredienser till imorn :D Nu har jag varit sjukt sugen på Tacos i flera veckor så de ska bli sååå gottt ! :D

Nu ska jag äta min andra Semla för dagen, Risken finns att jag blir spyless efter halva men jag är hungrig och det är ju onödigt att den ska stå å torka :D.. Sen måste jag göra varma mackor i mackjärnet till kvällis - Fyfan så gott ! :D


Dra mig baklänges

Bara synen av att yr.no lovar -39 på Lördag morgon får mig att vilja dö långsamt. Fyfaan alltså ! Hoppas det hinner ändras tills dess. Prognoserna kan ju gå lite hit och dit.. Nu är det ju bara -28 så jag tar bussen idag, Det känns inte bra att plåga stackars fettysken i onödan.

Nu ska jag iaf göra mig klar, kila till bussen och åka mot jobbet. Har bara två kunder idag så det böör ju gå bra även om jag känner mig mer sugen på att krypa ner i sängen och sooova :D Hihi..

:O

Hej alla Snorfröknar !

Trötta efter en dag på jobbet ? Det är jag !... Jag har tagit två abb på 2h vardera åt en tjej som var sjuk. Sen har jag haft kundmöte, tankat bilen och lite sånt.

Kom hem och gick ut med Oden.. Nu ska jag pimpla kaffe och sedan börja med maten som idag blir någon god Thaikyckling med ris :( Smarr !


Kolla föresten in betygen ja fick på utbildningen ;)


Ibland får man skryta om sig själv.. Som tex när mina gamla kunder ringer och vill ha tillbaka mig för att dem inte är nöjda :D... Nej men allvarligt, Jag blir skitglad att få tillbaka dem ! Dem var mina favvisar innan jag slutade så..

Sen ska jag även på ett kundmöte till en som varit allmänt skeptisk så då tyckte chefen att om dem skickar dit mig så ordnar det sig nog :D

Tisdag

Är man allvarligt Norrbottensskadad när det trots -29 imorse faktiskt var jäkligt skönt och fint väder ute ?! Jag är seriös, Det var knappt nå blåsigt, soligt, fint, frisk skön luft ! Ja allt.. Nu är det bara -22.

Nånå.. Jag åkte och jobbade idag eftersom jag återhämtade mig snabbt från min sjukdom vad det nu var för sjuka vet jag inte.. Tog däremot inte på mig mer än jag var tvungen dvs, Jag tog en kund idag som jag egentligen skulle haft igår och det var nog tur att jag inte nåt mer än så för jag har varit sååå yr i huvet ! Typ när det blivit varmt eller jag ansträngt mig mycket har jag blivit helt snurrig ! Det går nog över till imorn.

Sen har jag kommit hem och varit ute med Oden, Inte så länge förstås när det är så kallt för honom men vi gick ner på ängen så han fick springa av sig lite åtminstone. Vi går nog ut en snabb sväng till om en timme ungefär :)

Till middag idag ska jag laga nåt jag kallar för latmanslasagne. Dvs att jag kokar pastaskruvar, gör köttfärssås, bechamelsås och bara häller i en form och toppar med ost som får gratineras i ugnen. Snabbt & gott !

NU ska jag göra något vettigt som att byta gardiner.. Typ det värsta jag vet ! Det dammar och man måst stryka dem nya innan man kan hänga upp dem :(

Frisk !

Nu är jag frisk igen !.. Haha, Som sjukt att jag vaknade och spydde men sen dess har jag kunnat äta som vanligt å allt och inte ens mått illa ?!

Vet inte vafan vi ska laga till middag.. Har bara äckelmat hemma men vi ska åka och handla sen.. Gubben skulle vara gullig och handla själv idag men nu mår jag ju bra och kan följ (Jag kanske är ett kontrollfreak oxå som vill se så att inget blir fel) haha sjukt jag vet :D

Typiskt oxå att jag var tvungen att avboka massagetiden jag hade idag, Nu måste jag vänta länge tills nästa tid.


Menmen.. Man skulle kanske börja med middagen nu. Måste duscha och massa sånt oxå. Bläh.

Spysjuka

Idag är jag hemma i Magsjuka, Svinlägligt eftersom jag hade 3 inplanerade kunder idag varav 2 av dem var mina egna som skulle ha sitt första städtillfälle idag - Då känns det ju sådäär att inte kunna komma. Till saken hör att vi var hela 3st sjuka idag såå..

Nånå. Jag vet inte om det ens är riktig magsjuka jag har.. Om inte så kan jag ju jobba imorn. Det var nämligen så att jag vaknade vid 05 i morse av att jag hade sååååå ont i magen, gick på toa, blev vit i ansiktet, spydde galla och gick och la mig igen. Nu mår jag egentligen inte alls speciellt illa men har nå jävulskt ont i huvet. Helt sjukt ont i huvet. Huvudvärkstabletter är ju inte så skonsamt mot magen men jag måste ta en snart ändå samt försöka få i mig något mer än bara te.

Till råga på det då så är det -27 ute och Oden sket inte på nån av dem två gånger han hittils varit ute - Tack lille du, jag har verkligen lust att gå ut mer än nödvändigt idag :(



Marabou Mango



Nu har jag smakat en av Marabou's nya chokladkakor och... Den var god, fräsch naturlig smak av riktig mango men det blir ingen sensation, smakerna gifter sig inte. Det smakar bra men inte mer än så.

Den får 2,5-3/5 poäng av mig :)

Akut Penningbrist

Fan.. Jag lider av svår penningbrist.. Jag vill:

Köpa ett hus
Spara pengar till en Usa-Resa
Köpa jänk

Kanske skulle köpa en trisslott.

Something Old

Vi har fått en gammal våg från Mormor.. Älskar den gröna färgen :)



Så nu har vi två, Ifall vi nån gång behöver väga oss samtidigt :D

Lördag

Åh, Nu sitter jag äntligen här med slinghätta och blondering på huvet :) Har ju tänkt göra det jättelänge men idag blev det tillslut av.. Är ju inte världens enklaste heller att göra med slinghätta när jag har så långt hår men det blir finast så tycker jag :)

Nu är det väl en 20 min kvar innan jag ska skölja ur det så jag hoppas det blir ett fint resultat :)


Vad mer då ? Jo jag undrar va tusan man skulle ha hittat på ikväll.. Drömscenariot vore Tacos till middag, Sedan en bra film, herrljungas äppelcider, chips och dipp till det :) Fan vad mysigt men jag har varken ingredienser eller film sååå.. Så blev det me de :(


Lördag

GODMORGON !

För nu har ni väl ändå vaknat va ? :)

Jag steg upp kl07 imorse och gick ut med hunden, Vi är alltid ensamma ute den tiden så han kunde rejsa lös och busa lite :) Sen har jag ätit frukost och duschat som var anledningen till att jag steg upp så tidigt - Mamma ska komma hit och slinga mitt hår nu på förmiddan så håret måste hinna vara helt torrt tills dess :)

Nåja.. Efter det har jag plockat undan lite, städat bort i köket, diskat och sådant. Nu hänger sängkläderna ute på vädring och jag funderar på om man skulle kastat ut mattorna och skurat när man ändå håller på ?



Något sånthär är då min nuvarande hårfärg, Inte lika gulaktigt som på bilden dock utan mer åt det råttfärgade hållet haha. Men detta är väl så nära min naturliga hårfärg man kan komma.. Har inte gjort något åt det på ca 1,5 år men nu ska det bli ljusare, Tänkte göra mångamånga tunna slingor. Hoppas det blir bra :)

Ska boka en klipptid när jag fått nästa lön oxå :)

I knoow..

Åh vilken dålig bloggerska jag har varit nu..

Men nu ska ni få höra..

Igår jobbade jag. Hjälpte en tjej på förmiddagen och jobbade själv efter lunch. Glad i hågen för att dagen inte blev allt för sen kör jag hemåt..Hann inte ens ut från gatan jobbet ligger på så hör jag ett bekant ljud - PUNKA. Så jag körde bara runt trafikljuset och in på Emils jobb igen (Vi jobbar grannar) där fick den stå och få det fixat medans jag åkte buss hem. Däcket var verkligen som en jävla påse - TUR att jag fick det just där så det bara var att styra in på verkstan ;D

Emil ställde ut den på deras parkering så vi skulle kunna åka och hämta den på kvällen - Då råkade en av hans jobbarkompisar backa på den !! Som tur var syns det inget alls för ni ska inte tro att det är någon lek att hitta reservdelar till dem där !.. Nånå.. Vi åkte till stan för att hyra film åt mig till helgen. Man får ju ha filmerna hemma en hel vecka när man hyr 3st på Hemmakväll så det skulle vi göra. Jag valde och valde och hittade inte så många jag verkligen ville se så det kändes bortkastat med 3st och hyrde bara en. SMAAART då måste dem ju lämnas igen redan nästa dag så de var bara att stressa hem för att alls hinna se den.

Så här sitter jag.. Utan film, utan godis, utan gubbe och med nöd och näppe fick jag mig nån middag. Ringde Mamma och frågade om dem inte skulle bjuda mig på Tacos men dem skulle ut och äta å ville bjude mig på det istället men orka gå på resturang när man är trött och sliten som fan. Inte direkt.

Fan.. Jag vill ha godiiis !

Onsdag

Hejhej !

Jag är hemma på en väldigt lång "rast" just nu.. Har jobbat till 12 och sen kommit hem och promenerat en 40minutare med Oden i det härliga vädret, ätit lunch och sådant. Nu ska jag ringa ett jobbsamtal och sen ta en kopp kaffe.. Kanske en kaka till det oxå ;)

Strax före 16 ska jag åka iväg på ett kundmöte och efter det slutar jag, Dem brukar inte ta så lång tid. Menmen.. Fram tills dess har jag ju lite dötid så jag funderar på att slänga mig på soffan - Gud så skönt de hade varit :D

Heja USA

I helgen åkte vi till Kvantum för att vi blev sugna på något från Usa-Hyllan där dem har i stort sett allt som säljs på hemsidorna med Usa-godis och sådant. Väl där hittade jag inte direkt nåt jag blev sugen på utan vi köpte lite läsk och Emil godis.


Hawaiian Punch.
Var nästan helt utan kolsyra, grumligt knallröd och smakade exakt som svag blodapelsinläsk utblandat med Dr:Pepper och det är helt seriöst ! Äcklig.. Men gott med dr:pepper smaken :D
Får 1/5 poäng av mig.


Welch's Grape Soda.
Kommer ni ihåg doft-tuschpennorna som fanns när vi var små ? Dem där som man bara satt och sniffade i hela dagarna ? Den här smakar preciiis som den blå pennan luktade ! :D GOD alltså men alldeles för söt, Man vill typ dö av sockerchock efter halva. Den smakar föresten ganska likt den Lila Virgin-läsken som fanns för länge sen, Minns ni den ? Fyfaan vad god den var !
Den ger jag 3,5/5 poäng.


Och så klassikern, Cherry Coke !
Den vet väl alla hur den smakar ? Lite likt Dr:Pepper fast mycket mindre bittermandelsmak. Ja men Coca cola men konstgjord körsbärssmak helt enkelt. Jag är inte så superfrälst vid den men Emil köper den rätt ofta så då brukar jag alltid smaka lite ;)


Emil köpte Skittles, Dem finns ju i flera smaker men han valde Wild Berrys. Dem var goda.. Alla olika färger hade egna smaker som faktiskt smakade olika till skillnad från alltid annars när typ alla smakar likadant. Dem var typ som menthos fast mjukare och godare :D
Den får 3/5 poäng.

Back home

Ja fyfan.. Nog går det fort att få sig jobb. Idag har jag jobbat 11-16 och fått en ny kund, Imorn blir det jobb 8-12 och sen en ny kund kl 16, På Torsdag jobbar jag 8-15 och på Fredag ska jag på några kundmöten så ja, Back in buisness kan man säga.

Nu är jag förjävla trött, Dricker en energydrink och ska samla kraft för att dra igång dammsugarn. Resten av kvällen blir LUGN !


Tisdag

Då blir det jobb idag igen då.. Var till kontoret imorse för att kolla på vad jag kan börja ta på mig för jobb och jag har bestämt mig för att börja jobba där igen.. Jag ids fan inte vara nån kommunvikarie som måste ställa upp heeela tiden för att ens få fortsätta jobba och aldrig få nåt för det, Sen nya arbetsplatser och arbetskompisar varje dag - Vem fan vill ha det ?

Nånå.. Så idag jobbar jag 11-16, Ska först ta ett Abb på 3,5h åt en tjej som är sjuk och efter det ska jag åka och träffa en ny kund som då blir min egen. Har även fått tillbaka en av mina gamla kunder på Torsdagar :)

Såå, Nu har jag plockat undan lite här hemma.. Ska snart gå ut på en promenad med lillkillen och så kör vi nog lite sökövningar här inne innan jag ska äta nåt lunchliknande och fara iväg.





Back At work

Aah, Gud vad skönt att jag fick jobb idag alltså. Det var nog och för mycket att vara hemma hela förra veckan haha :D

Det blev ett kort arbetspass, Bara en kund men bättre det än inget alls, Kan ju vara skönt med en mjukstart oxå :), Kom hem strax före 12 och gick ut på en 40minutare med Oden och har nu nyss ätit lunch. Laddar upp med kaffe, kaka och en stund framför datorn så jag orkar göra nån nytta sen. Är väl inga jättegrejer som måste göras men nivet det gamla vanliga - Diska, gå ut med sopor, laga middag osv.

Känner mig på väldigt bra humör idag faktiskt ! Längtar tills baby kommer hem från jobbet bara :)


Till lunch idag kokade jag soppa på en spik. Det blev ris, majs, rödlök och blå ädelost.

Måndag

Fan då, Det blev inget jobb idag.. Inte har dem ringt från kommunen och fast jag tackade ja till städjobb så blev det inget för att det jag skulle tagit blev avbokat. Fan dååå... Snart går jag ut och letar pantburkar.

Nånå, Bättre lycka imorn kanske men just nu känner jag mig som världens värdelösaste arbetslösa människa.

----

3 min senare; Eh jag skojjade bara nu fick jag jobb. haha




Nervöst

Imorgon är det Måndag, Ny vecka och jag är inskriven på Skolmåltidernas vikarieförmedling. Det känns verkligen nervöst att inte veta om jag ska jobba imorgon eller inte och isåfall inte heller veta vart jag ska jobba eller med vem.

Om dem inte har ringt till vid 8 på morgonen kan man ta för givet att det inte blir något jobb och i sådana fall ska jag ringa Simon och säga att jag kan jobba lite om det behövs. Annars ska jag ju ändå dit på Onsdag och kolla vad dem har för jobb åt mig som jag kan boka in mig på.

Jäkligt kasst dock att det blivit så jäkla kallt ute nu bara, det är ju nämligen inte på alla skolor det finns motorvärmare och vad fan ska jag göra då ? Bilen lär ju INTE starta i -17 utan värmare det kan jag säga. Annat var det med bengt :) Hojja, Fyfan.. Det känns inte alls bra det här med att vara vikarie, vilket helvete att vara på nya arbetsplatser med nya människor och nya rutiner varje dag. Fuck that.. Jag har sån lust att skita i det och bara jobba med städningen istället :S

Hoff.. Kommer typ inte att kunna sova imorn. Men jag har åtminstone packat klart alla jobbkläder och sånt - Ifall att !

Remember Me

Igår såg jag denna film


Remember Me,
En jättefin och romantisk film om olika människor och deras sorger och glädje.

Sen kommer slutet och jag hatar det, Jag hatar hatar hatar olyckliga slut.
Efter att ha sett en film vill jag känna mig glad och inte illa till mods som man gör av den här.

Men förutom slutet får den 3,5/5 poäng av mig så den är ändå helt klart sevärd.

Gitarrhjälte

Jävlar vilken Gitarrspelare jag har blivit.. Ja på tvspel då såklart.

Jag spelade GuitarHero idag för andra gången i mitt liv och redan går det bra för min spelares karriär och jag har låst upp en massa bra låtar !!

Emil ska ut ikväll så då ska jag fortsätta spela.. Nu sitter jag här med ett glas Wiiin ;D Till middag idag blev det föresten hemmagjorda burgare med strips, dressing rödlök och såntdär gott gojs :)



Vi har Legends of Rock men man skulle fan ha köpt sig Metallicaspelet !

Lördag

Hej !

Idag var det egentligen tänkt att vi skulle åka på Jokkmokk's marknad men vi båda blev lite lata och tyckte det var för långt, kallt, dåligt väder osv samt att jag ändå inte har råd att köpa något där så vi stannar hemma istället och får lite nytta gjort :)

Jag har varit ut med hunden tidigare imorse och nu har jag nyss sorterat färdigt i lite jobb-papper. Väntar för tillfället på att Disneydags ska sluta så att Emil kan börja städa haha :D Det ska dammsugas, skuras, dammas mattor, diskas och rengöras på toan.

Själv ska jag ta det lilla lugna å småpyssla lite, kanske dammtorka och sådant smågrejs. Sen skulle jag behöva vara å plocka ur lite skrot från Mercan som karlsloken har lämnat där :)

Äh, Vi får se vad dagen har att bju' på :)



Godmorgon Fredag

Skönt med helg ! Nog för att jag varit hemma hela veckan men ändå, Skönt med helg :) Egentligen hade vi planerat att åka på Jokkmokks marknad imorn men jag har faktiskt ingen som helst lust med det så vi får se hur det blir. Om jag  får välja stannar vi hemma :)

Nu på någon timme ska jag iaf åka till Sävast och är väl hemma ca 4 timmar senare. Ikväll skulle Sara komma och hälsa på men annars har vi då inget planerat.. Stackars Emil då som har städvecka men även denna gång skjutit på allt till helgen ;) Heheh

Nej nu ska jag inte vara skadeglad utan kika vidare här på datorn lite innan det är dags att ta Oden på en Promenad :)

På tal om Oden så har vi slipat ner alla hans klor en andra gång nu, Dem växer ju så sjuuukt fort när asfalten inte är framme och nöter på dem. Såhär hemskt långa som på bilden nedan hann dem bli innan vi fick tag på en Dremel. Jag tycker dock fortarande att dem är långa nu men what to do när han har så långt utväxta pulpor.

TACK GUD !

Fyfan.. Ibland har man då jävlart övre makter med sig. Fick ett sjukt bra besked idag.. Kan tyvärr inte dela med mig av vad eftersom det är så få jag berättat det åt men man kan säga så att en viss person kom undan och slipper ta ansvar för sitt handlande vilket innebär att våran vardag underlättas betydligt ! :)

Tjoho ! :D

Torsdag

Godmorgon !

Uppe med tuppen för att hinna duscha och torka håret innan det är dags att bege sig till Arbetsförmedlingen. Ja givetvis ska jag äta frukost och vara ut med hunden oxå.. Men bara en kort sväng, Emil kommer ändå hem till honom på lunchen eftersom man aldrig vet hur länge man får sitta på AMS och vänta. Så jävla stört att man bara inte kan få boka en tid för inskrivning med en handläggare ! Men näädå, Man ska komma dit kl 10 som hela resten av Luleå och sen sitta och vänta tills någon förbarmar sig över en. Fyfan..

Nåja, Jag har då fyllt i allt färdigt på deras hemsida och plockat fram alla intyg färdigt så förhoppningsvis ska det väl vara någorlunda fort överstökat. Ska passa på att vara in på banken och sätta in lite kontanter när jag ändå är i stan. Banken som för övrigt kanske är mitt favvoplace Nr:2 där man jämt får sitta och vänta & vänta för att inte förglömma kärringarna som går därifrån under väntetiden, kommer tillbaka försent så dem missat sin tid men ändå vill bli betjänade. Suck*

Haha.. Ja, Det var inte meningen att skriva värsta negativa inlägget men nu råkade det bli så ;) NU ska jag äta frukost innan jag svälter ihjäl :)

Veckans Meny

Nu har jag börjat om igen med "Veckans Meny" förut var jag riktigt duktig på det men senn rann det ut i sanden och det blev inte av.. Sen har jag börjat om igen men ändå inte hållit det för att "nää det där är jag inte sugen på eller det där ids jag inte laga osvosv"

Varör gör jag veckomenyer då ? Jo för att det är lättare att planera vad man ska handla, det blir inte lika lätt att man alltid äter samma rätter av gammal vana, man kan planera in av det man har hemma och komma ihåg att ta fram ur frysen osv. Annars är det jäkligt lätt för oss iaf att man glömmer ta fram nåt åsså kommer man hem efter jobbet hungrig och trött, har ingen lust alls att laga mat och så blir det köttbullar och makaroner jämt och ständigt eller ännu värre att man köper en massa skräpmat ;) Sen kan det ju även vara smart att planera in nåt snabbt och enkelt dem dagar man jobbar längre och unna sig något godare dem dagar man har tid att stå vid spisen :)

Den här veckan blir det då;

Måndag: Kyckling i citron och dragonsås med ris.
Tisdag: Panerad & stekt löja med potatis.
Onsdag: Tonfiskröra & makaroner.
Torsdag: Kebabgryta med ris.
Fredag: Ädelostfyllda köttfärsbiffar med sås och något till

Lördag och Söndag har jag inte bestämt ännu.

Onsdag

Fuck, Nu är det redan Onsdag och jag har INTE gjort allt jag skulle i veckan. Exempelvis har jag inte gjort det viktigaste av allt - Skriva in mig på arbetsförmedlingen ! :( Egentligen skulle jag ju helst skita i det eftersom jag kommer ha olika vikariat och inte anser mig behöva deras hjälp med att söka jobb eller gå på en massa onödiga föreläsningar meeeen man måste ju vara arbetslös och inskriven hos dem i 3 månader innan man får börja stämpla upp till heltid så det kan ju vara bra samt att man ju även måste vara inskriven där för att få a-kassa den dagen det är dags för det.

Måste ringa dit nu !

Sen ska jag även vädra sängkläder, plocka ihop tvätt, laga mat, byta gardiner och såna helfestliga grejer, Bäst jag sätter igång nu direkt :D

Nära döden upplevelse

Vi är påväg till storheden och bilen glider rakt över i motsatt riktning i kurvan där nivet just innan, Vi far tillbaka på våran sida och sen på fel sida igen..

Jag:
Men vafaaan Emil du kan inte börja sladda här SLUTA ! *skriker hysteriskt*
Emil: MEN DET ÄR JU INTE JAG *Parerar sladden*
Jag: Men ååååh, krocka inte !!! *Fortfarande hysterisk*
Emil: Nää, Jag hade inte tänkt göra det heller eftersom jag behåller lugnet och får kontroll på bilen istället för att få panik som vissa andra här *Kör nu normalt på rätt sida av vägen*
Jag: Men fyfan… fyfan. Tänk om vi hade krockat.. Är det sådär halkigt nu verkligen?!
Emil: Jo det var fan rätt halkigt och så har jag ju blankslitna sommardäck bak.
Jag: Slår honom på armen.

Alltså karlar ?? Man ska köra sakta ! Det är det jag alltid har sagt. Alternativt köra en storsattafetmerca och inte nån liten skruttgolf. Haha jag har en w116 och min karl har en Golf.. Ooh vad manlig jag känner mig :D

Åååh

Åååh. Det är så himla fint väder ute och det bästa av allt - Solen har börjat värma ! Här bak är det -3 men framme på balkongen har vi +5 ! Tjoho, Jag vet att våren är långt ifrån kommen och att det ännu kommer vara svinkallt minst en månad till men man måste ju få bli lite glad över solen ! :)



Däremot är jag lite smådeppig över att jag inte kommer ha så mycket som en krona i inkomst i Februari :( :( Surt. Sen är det ju så att när jag börjar jobba igen nästa vecka så kommer jag ju ändå inte att få några pengar förrän tidigast 25 Mars eftersom det är timlön. Huvva.. Ska försöka att inte tänka på det men hur kul är det när man vill och behöver köpa en massa till både sig själv, hunden, bilen gå till frisören etcetc och måste skita i allt bara för att man inte har råd. It sucks !

Kyckling i citron och dragonsås - Recept

Igår lagade jag en ny maträtt.



Jag stekte kycklingfileér ganska länge på svag värme och kryddade dem med: Salt, peppar, lökpulver, lite grillkrydda och chilipulver.

Tog upp dem från stekpannan och satte i en extra klick smör som jag lät smälta innan jag hällde i rejält med dragon, hällde på mjölk och pressade i citron. Smakade av, kryddade mer med samma kryddor som jag hade på fileérna och sedan redde jag såsen med maizena.

Klart ! Servera med ris.

RSS 2.0