Presents

Mina kunder, Snart föredetta kunder är för goa alltså :)

I Tisdags fick jag fina bordsunderlägg och glasunderlägg  !

Igår fick jag en stor fin Calamondin som hade massor av frukter på sig, Man kan äta dem eller typ koka marmelad på :D


Och idag fick jag en Kalanchoe & en ask Merci :)


Onsdag

Det tar sig - Sa Pyromanen !

Nej men jag känner att jag fått lite vettiga grejer gjorda idag iaf.. Har hållit på i några dagar med att plantera om alla mina krukväxter (Finns det något jobbigare?!) Nä jag är ingen blomfantast direkt men nu har då alla fått sig rengjorda krukor och ny jord !

Sen har jag eftersänt min post för i sommar åtminstone. Och dammsugit då.... Närmast på min att-göra-lista står att tvätta en lång jävla trasmatta som Emil tappat ut en pucko på för nåt år sen och så min vinterjacka (dun) så då måste jag boka både grovtvättstugan och så en vanlig med torktumlare, Man skulle haft två sånadär bokningspluppar så hade det vart enklare :)

Utöver det måste jag säga upp hemtelefonen, besöka systemet, lämna tillbaka några böcker ja herrejestanes hur ska jag hinna ? Jag sticker nästa Fredag alltså.. !


Tisdag

Godmorgon !

Jag börjar inte förrän 11.30 idag men har ändå stigit upp strax efter 7 för att hinna duscha, låta håret torka och allt sånt. Det var lite väl tidigt känner jag nu som redan börjar bli trött ;D

Nåja.. Först ska jag ut till Karlsvik och jobba 2h med Anneli och sen in till stan för ytterligare 2h så det blir ju ingen superjobbig dag direkt :)

Anyyhoo, Måste jag börja göra mig klar nu.. Äta lunch och sådant nivet :)


För övrigt så spriiiinger tiden iväg, Om 10 dagar smäller det =)

Mumma !

En glass som verkligen föll mig i smaken, Mums ;)



Krämig, äkta vaniljsmak, goda kakbitar.. Kanske något söt.. Men ändå väldigt god :)

HotHot

Nä, Om man skulle åka och handla kanske. Fast lite jobbigt känns det ju att gå ut och sätta sig i en bastu till bil.

Lördag !

Godmorning !

Lördag, vackert väder.. Och jag är fortfarande sjuk. Ursäkta mitt gnäll men jag är så jävla less !

Det är utställning just nu på Biltema och sen är det den sedvanliga cruisingen men det blir inget av det för mig, Emil och alla dem där uppifrån hade bestämt sig för att inte fara ändå. Visst kan det ändras till kvällen men.. Det känns inte som nån jätteförlust ändå.. Jag måste bli frisk och har mycket annat viktigt att göra.

Nivet.. Eller nä ni vet inte för jag har inte berättat det ännu men jag flyttar om 2 veckor.. Såå, Det är endel pack & fix som står på agendan. Har sorterat ut en massa grejer som jag skall lämna till Myrorna, endel skrot ska slängas bort och sådär. Jag behöver även vara till Storheden i syftet att handla men det är då ingen ide nu under dagen när utställningen är för då kommer man sig nog inte fram nånstans så jag kanske tar det ikväll då :)

Igår for jag till Mamma och dem och åt middag, Sen vart det för tidigt morsdagsfika, lite chips på det och låg med Emmeli i varsin ände av soffan och Wordfeudade med varandra så det vart lungt med andra ord.

Nu ska jag slänga mig i soffan och fortsätta med min bok :)

Surt sa räven

Jahapp, Då var man hemma idag oxå.. Äntligen är det lite bättre med förkylningen och jag har kunnat sova hela natten MEN då får jag migrän istället. Fyfan vad jag ska jobba till veckan för att tjäna tillbaka alla förlorade timmar ! Bara för att jag säger så kommer det väl bara rasa in avbokningar :s

Nu har jag iaf nyss betalat bort månadens alla räkningar och inte vart det många slantar kvar, Gu så skönt att snart få åtminstone lite bättre lön :) Och att skattepengarna snart kommer tjohoo :)


Annars ligger jag mest och läser, Håller just nu på med Den gröna milen som ju såklart är skitbra.. Vad sugen jag blev på att hyra film nu :) Kanske gör det ikväll, ska till Mamma och dem och slappa å slippa laga mat själv och dem har sådär att man kan hyra direkt i tvn vilket passar en sjuk latmask som mig ypperligt :)





Är man ingen bokmal är det åtminstone ett måste att ha sett filmen :) Sjukt bra !

Pollensäkring

Pollenavlägsning pågår... Jag har nu stängt alla vädringsluckor, bytt sängkläder & handdukar, tvättar ansiktet så fort jag kommer in utifrån och särskilt ögonen/näsan, har tagit allergitablett och nyss duschat och varit extra noga med att tvätta håret. Det blir inget utomhusvädrande av några sängkläder på ett tag och mest av allt hoppas jag på regn. Seriöst.. Hur fan orkar man uppfinna pollenallergi ?

Värst av allt är ju att jag inte kan vädra mina precious sängkläder ute... Jag gör det seriöst kanske 4 ggr i veckan och nu kommer det kännas skitäckligt och instängt att sova i ovädrade. Eller okey jag ljög - Värst av allt är att inte kunna andas.

Hursomhelst hoppas jag att jag bara är typ lite allergisk och att jag är extra känslig nu när jag är förkyld eller att jag åtminstone bara är allergisk mot typ en sorts pollen.. Just nu tex är det ju i stort sett bara björk här uppe men i mycket höga mängder tydligen.

Torsdag

Gaaaah, Jag blir galen snart ! Är fortfarande sjuk och har inte orkat jobba full dag idag heller.. Det stressar mig så jävla mycket att behöva tacka nej till/säga bort jobb och se framför mig hur lönen bara rasar.

Jag tror även att jag har blivit allergisk mot Pollen för.. Först hade jag ju vanlig förkylning med ont i halsen, slemhosta, täppt i näsan typ. Sen helt plötsligt fick jag en helt annan förkylning som jag då tror är pollenallergi.. Nämligen att jag är trött och utmattad hela tiden, kan inte andas ordentligt, och samtidigt som näsan är täppt rinner det typ vatten ur den. Något irriterande så nu har jag varit på Apoteket och handlat för över 600 kronor ! Köpte medecin mot rethosta, slemlösande x2, nässpray både vanligt och mot pollen, pollentabletter, solskydd, ipren, bamyl och ja säkert nåt mer jag glömt men nu har jag då fan till nästa gång jag blir förkyld :)

Jag vet att jag är gnällig över en liten förkylning men jag är så ovan, Jag är aaaldrig annars sjuk och om jag är det varar det högst 1-2 dagar åsså blir jag frisk igen men nu måste jag sitta hemma och göra ingenting flera dagar i rad bara för att jag inte orkar annat och måste bli frisk vilket är svårt uttråkande.. Speciellt när man har högar med saker som bara måste göras !

Onsdag

Sitter hemma på lunch.. Eller lunch & lunch. Kunden jag brukar ha mellan 12-14 idag är bortrest så jag sitter hemma och inväntar tiden jag skall infinna mig hos dagens sista :)

Skönt som tusan och välbehövligt att få ta sig en liten paus med den här jävla förkylningen.. Kan ju knappt sova på nätterna när man ska vakna och hosta varannan minut. Nåja..Inatt kanske blir bättre =)


Ska ta mig en kopp te nu och sortera lite tvätt så det är färdigt tills jag kommer hem och tvätttiden börjar.


Buhuu

Det vart inget jobb för mig idag, Har varit nära döden mest hela natten och fått stiga upp flera gånger för att ta alvedon, dricka te osv. Drygt men nu tror jag det är på bättringsvägen åtminstone :) Har inte alls lika ont i halsen nåmer utan det har bytts ut mot en jävla slemhosta.


Undrans vad man ska sysselsätta sig med idag då ? Känner mig precis som ett barn som är hemma från skolan åsså får man inte göra nåt kul bara för att man är sjuk. Jag har egentligen massvis av grejer som måste göras men får väl prioritera att bli frisk först.


Gnäll Gnäll Gnäll

Fyfaan vilken jävla förkylning jag åkt på alltså.. Har då varit duktig och jobbat ändå, samma blir det imorn då jag som tur var bara har halvdag.. Får vila upp mig då för sen är det mördardagar resten av veckan !

Nu ska jag då ta och hoppa i säng så snart som möjligt, Kanske gör ett ryck och diskar först.. Sen blir det sängen med halsduk & sockar på ;)





Hade inte mer på hjärtat för tillfället :)

Söndag

Trist att det är dags för jobb imorn igen, Jag som just börjat vänja mig vid att nöta på sofflocket efter denna långa sköna helg ;)

Min hals fortsätter att plåga mig men jag dricker te och knaprar halstabletter så det står härliga till, Nån nytta måste det väl göra :)

Mamma & Mattias kom hit tidigare idag och hämtade lite grejer åsså fick jag hjälp att bära upp kartonger från förrådet som var fyllda med gosedjur, leksaker och baby/barnkläder som jag haft så nu har jag sorterat och valt ut vad som ska vara kvar åsså passade jag på att dammsuga ur alla lådorna, vädra kläder och packa ner det på nytt så jag vet i vilken ordning och vart allt är :) Skönt som tusan att ha det gjort !

I övrigt har jag typ tvättat, duschat och tagit en promenad till affären för att inhandla lite snask och hyrde en film som ja ska börja se nu alldeles strax :) Det blir nog att gå och sova tidigt efter den så jag förhoppningsvis vaknar frisk som en nötkärna imorn :)

Filmen jag ska se ikväll blev: Simon och ekarna. Hoppas den är bra ! 

Typiskt

Vaknade vid 04 inatt av att min hals hade utvecklat knivar.. Alltså, Jag var HELT frisk igår när jag gick och la mig.. Kände visserligen att en 3dagars migrän var på G men den lyckades jag mota bort med 2 Diclofenac åsså kommer det värsta förkylningen istället ?!

Gah.. Jag har då börjat dagen med att gurgla saltvatten och druckit en het kopp te med honung och nu blir det en vitaminspäckad smoothie !

Måste hoppa i duschen innan min tvätttid börjar men annars får jag väl lov att bara ta det lungt, Det vart så lite jobb förra veckan att jag verkligen inte har råd att vara hemma nåt denna vecka.


Provsmakaren

Jag har i vanliga ordning smakat på lite nyheter i gottehyllorna och tänkte ge dem mitt betyg..

Vi kan börja med Olw's nyhet Solo's


Jag har smakat Sourcream & Onion och Sourcream Ranch och jag undrar bara varför dem har börjat tillverka dessa chips över huvudtaget? Pringles finns ju redan och dem är 7 resor godare så.. Jag tror inte att dessa blir långvariga faktiskt.
2/5 Poäng

Sen har ni väl sett Olw's Limited Edition serie "Taste of America" Jag har bara smakat ett par av chipsen, Nämligen Texas Grilled Cheese & Onion som jag redan har hunnit sätta i mig några påsar av - I love them :) Särskilt med en av dem nya dipperna som jag snart kommer till - Där kan man verkligen säga att smakerna gifter sig i munnen !


Jag tycker att dem är jättegoda men faktiskt ganska lama i smaken så dem kräver nästan en god dipp för att blir riktigt fulländade.. Dem får ändå 4/5 poäng !

Och så till dipperna då, Vi kan börja med den äckliga, Cheese & Chili

Jag tycker att den är alldeles för stark, Seriöst alltså.. Det bara brände i munnen och tog över precis all smak. Jag ville inte ens äta upp den utan fick slänga den. 0/5 Poäng.

Och så den som är så sjuuukt god till Texas-Chipsen, America BBQ

Visst är den oxå ganska kryddig men samtidigt väldigt fräsch och nästan lite söt i smaken. Mums mums mums ! 5/5 poäng !

Den långa helgen

Det har visst blivit ett litet ofrivilligt blogguppehåll här.. Det har dock en helt naturlig anledning som att jag haft annat för mig.

I Torsdags har vi varit runt i en massa affärer på Storheden och shoppat, På kvällen hyrde vi en film och åt lite chips & dipp till :)

Fredag förmiddag jobbade jag, Minns inte vad tusan vi gjorde sen men på kvällen var vi iaf till Gammelstan på fika och för att Emil skulle få sina födelsedagspresenter i efterskott =) Senare vart det nån öl & cider till en film.

Idaag, Har vi varit på Storheden igen, en svängom till staden och till sist en mjukglass i solen. Emil & Oden har åkt hemåt för ett tag sen och jag har bara plockat undan lite, diskat och lagat + ätit middag. Ska ta en kopp kaffe nu och fundera på vad jag ska göra av kvällen. Känner mig på se film humör fast jag har lånat hem nya böcker jag är sugen på att börja läsa oxå.

Får se vad jag bestämmer mig för, Hursomhelst är det sjukt skönt att man har helg även imorn :)

"Fredag"

Det känns onekligen som Fredag idag vilket det säkert är för många oxå men jag får tyvärr ingen klämdag på den riktiga Fredagen utan får tack vackert pallra mig iväg och arbeta lite ;) Men imorn är jag åtminstone ledig :)

Efter jobbet idag åkte jag förbi apoteket, willys och systemet. På systemet hade dem lägligt nog problemet att dem inte kunde ta emot kortbetalningar och hur många använder kontanter nowadays egentligen ? Kan säga att det var lite kaosartad stämning där i dem växande köerna strax efter lunchtid, sista arbetsdagen inför långhelg etc ;)

Nu sitter jag bara och väntar på att mina killar ska dyka upp, förhoppningvis kommer dem inte allt för sent för jag är hungrig och tänkte slippa laga middag två gånger idag.. Har därför planerat in ett Max-besök så fort dem anländer =)

The Knöl

Nu är Ganglionen borta !

Kom till VC och hade väl i stort sett räknat med att dem skulle säga nåt i stil med att man ska gå hem och ta en alvedon som dem alltid gör men nädå, Hon kollade på den och sa att vi tar bort den direkt.. Fick gå till ett annat rum åsså bedövade dem vilket såklart gör helt ont med den där stickande brännande vätskan under huden och sen då.. Fyfan. Då tog dem en kanske 3 ggr så tjock nål och stack rakt igenom dendär stenhårda klumpen och sög ut allt vad som gick å sen pressade/klämde ut resten.

Så där stod jag med en bedövad och öm bandagerad hand och hade lovat att ta en kund åt en arbetskompis. Lyckat värre. Så då fick jag ringa ut lite akuthjälp och annars hade det då fan inte gått.. Tror inte jag kommer kunna jobba själv imorn heller så förhoppningsvis finns det nån stackare med lite jobb som vill vara med mig hela dagen.

Nåja.. Det var ju bra att få bort den direkt men hade jag vetat det skulle jag tagit en tid närmare helgen så inte jobbet blivit så lidande.

Tisdag !

Tjohooo... Strålande sol ute idag, Jag har just smarrat i mig avokadomackor och hallon/banansmoothie. Ska göra mig klar nu och sedan bege mig mot doktorn och efter det väntar en 4-5 timmars arbetsdag.

Har fått veta att mina älsklingar kommer redan imorgon istället för på Fredag kväll så nu är jag lycklig ;)


Ska fixa nå mackor osv nu att ha med mig till jobbet :)


Hejhej !

Måndag

Det blidde inget jobb för mig idag.. Hade inget eget men tänkte att jag kunde ställa upp om någon var sjuk eller så :)

Jag håller just nu på att tvätta klart det sista jag inte hann med igår och sen måste jag göra nåt åt slagfältet mitt hem förvandlats till.. Att dammsuga, skura, damma mattor, dammtorka, diska och skrubba upp badrummet skulle nog inte sitta helt fel ;)

Ute stormar och regnar det så jag har inte minsta lilla dåligt samvete över att spendera hela dagen inomhus :D


Söndag

Ohoj !

Här tvättas det för fullt.. Har avverkat 4 kuddar, 2 uppsättningar sängkläder och just nu är 2 kuddar till och ett täcke i maskinen. Så fort det är klart åker ytterligare 2 kuddar och ett täcke i. Jaa.. Jag inser att vi har många kuddar iaf ? Haha

Nåja.. OM jag hinner idag ska jag köra dynan från Odens ena bädd, filt och hans kudde. Annars får det bli en annan dag :)

När jag väl håller på och tvättar allt har jag dammsugit soffan och madrasserna i sängen ska oxå dammsugas, Överdragen till dem borde jag äl oxå ha tvättat men nu ids jag fan inte börja tjorva med att få av och på dem.


Jaja, det här vart ju inte så spännande men nu vet ni ju vad jag roar mig med iaf ;) Måste hoppa i duschen oxå så man ser någorlunda ut som folk.. Måste ju åka och handla åsså skulle jag kanske få besök av Emmisen :)


Det bästa av allt - Rona Jaffe

Och så en bok jag verkligen älskade..

Det bästa av allt skriven av Rona Jaffe.



Den här boken brukar beskrivas som 50-talets Sex and The city och det stämmer verkligen. Vi får följa dem 4 tjejerna Caroline, April, Gregg och Barbara som alla är i 20års åldern och kommit till New York för att uppfylla sina drömmar. Eftersom boken är skriven och utspelar sig på 50-talet är det en hel del som skiljer sig från idag men samtidigt är det väldigt mycker som är sig likt.. Kärlek, skvaller, sex, karriär och vänskap.

Jag kunde knappt lägga den ifrån mig och ibland läste jag tillochmed längre ner på sidan innan jag kommit dit för att få reda på vad någon skulle säga eller göra ;D

Jag tyckte tyvärr att slutet kunde varit annorlunda men annars får den helt klart en 5a :)

Alkemisten - Paulo Coelho

Jag har läst lite böcker på senaste och tänkte både tipsa och varna er ;)



Alkemisten av Paulo Coelho
Som sålts i över 25 miljoner exemplar, vunnit priser och sägs kunna förändra liv. En bok som är hyllad till skyarna helt enkelt och beskrivs såhär:

"Alkemisten är den magiska historien om Santiago, en andalusisk herdepojke, som följer sin dröm om att finna en av världens dyrbaraste skatter. Från sitt hem i Spanien reser han till marknaderna i Tanger och genom Egyptens öken till ett livsavgörande möte med alkemisten. Historien om de skatter som Santiago finner på sin väg lär oss den viktigaste av alla visdomar: att lyssna till sitt hjärta, att förstå tecknen på livets väg och framför allt att följa sina drömmar."

Jag tyckte att boken var seg och tråkig redan från första början men fortsatte och tänkte att nån gång måste den ju bli bra. Hade några helt sysslolösa timmar på bussen upp till Korpis då den fick agera tidsfördriv men när jag kom till sista ordet hade den fortfarande inte blivit bra.

Den får 1,5/5 poäng

Godmorgon !

Jag tror minsann att jag skall steka plättar till frukost idag.. Mums :)

Men först kan jag ju berätta om gårdagen.. Började med att jobba till vid 16, åkte ut till Gammelstan där jag blev bjuden på Tacos och hallon/blåbärspaj till efterrätt. Sedan blev det en film och lite godis till det :)

Väl där fick jag även hjälp av lillebror att fixa mitt efterlängtade Wordfeud i mobilen, loggade in mig med lösen på deras tådlösa nätverk men när jag for därifrån försvann det ju såklart och här hemma hos mig finns det bara låsta. Hur ska jag nu kunna spela ?! Hur gör alla andra ?? Måste man "köpa" internet till telefonen, skaffa något särskilt abbonnemang eller hur gör man ? Väldigt störande att det ska vara så komplicerat.

Nåja.. Idag ser ju ut att bli en fin dag men jag vet inte riktigt vad jag ska göra av den ? Hade planer på att börja plantera om alla mina krukväxter fast då måste jag först åka och köpa blomjord. Den som lever  får se - Jag är öppen för förslag.

Torsdag

Åååh vad jag längtar tills imorgon typ kl16 ! Varför ? Ja inte för något mer speciellt än att denna arbetsvecka då är över.. Sen blir nästa vecka lugn :)

Ska verkligen komma ihåg att ringa Vårdcentralen imorgonbitti så jag får en tid att kolla upp min handled, Har ju haft problem med den nu.. Ja sen i höstas säkert men aldrig kollat upp det. Jag har fått en stor hård knöl inne där mitt vart lederna går från handled till hand vilket gör att jag jäkligt lätt får jäkligt ont i handleden och dessutom går den numer inte att böja upp.. Nivet - Man kan ju böja handen uppåt i ca 90 grader men inte denna hand, Får bara upp den i typ 45 så hela leden är ihopstelnad. Inte bra kan jag tänka mig.. Får se vad dem säger.

Idag har då bara bestått av jobb.. Kom hem vid 17 och har inte gjort mer än att duscha, äta och ha telefonmaraton med Emil, Sandra och Milla. Nu ska jag hoppa i säng och sova riktigt gott så jag vaknar utvilad inför morgondagen.. Värsta dagen på hela schemat. Blu


Godnatt & Sov Gott :)

Lite Beautytips !

Jag tänkte tipsa er om 2 produkter jag börjat använda och tycker är riktigt bra !

Först ut är The Bodyshops Citron bodyscrub. Den är för normal till torr hud (deras övriga skrubber är bara till normal hud) men denna innehåller bla citronkärnolja så man blir alldeles mjuk och len efteråt. Dessutom luktar den uuunderbart !


195 kr kostar den.

Nästa grej är en ekologisk ansiktskräm från Sasco gjord på bla 60% aloe vera, morotsextrakt och E-vitamin. Den luktar väldigt fräscht, går snabbt in i huden, den återfuktar jättebra utan att göra huden fet så man blir riktigt mjuk & len samt får fin lyster.


På bodystore.se kostar den 133 kr för 60 ml vilket jag tycker är ganska dyrt men bra produkter kostar ju och den är dessutom dryg så.. Jag tycker nog den är värd det :)

Surprise Surprise





För några veckor sedan sa jag upp mig från Maid !


Och om ytterligare några veckor börjar jag på mitt nya jobb ! :)

Måndag

Hej ! Long time no see...

Nu är jag hemma igen ! Helgen har som ni kanske vet spenderats uppe i Korpis. En morgon insåg vi att vi var insnöade.. Emil fick ta fram traktorn och skotta hela vägen så vi kom ut med våra sommardäcksbeklädda bilar, Sedan köra dem 1,6 milen från Fällan på 2an eller 3an som högst i djupsnön med bara blöt lera under ! Såå pga vädret bestämde jag mig för att inte åka till Luleå förrän idag och det var då tur... Idag var det dock glashalt på vägarna så jag satt på Emils jobb tills solen kommit fram nog för att smälta isen :)

Vi har inte gjort så mycket speciellt under helgen.. Blivit besatta av att spela Alfapet typ :D

Nåja.. Jag kom hem idag strax före lunch då, kastade i mig lite mat och for till jobbet, direkt därifrån for jag till Gammelstan för att lämna tillbaka bilen och äta middag. Har även tankat och handlat mat så då har man det bortgjort :) Jobbar jävligt mycket denna vecka så jag lär väl inte orka göra så mycket nytta när jag kommer hem övriga dagar.

Nu ska jag bara fixa lite smågrejs åsen blir det sängen, Är sååå trött :)

It takes two baby

Är det nån som vet hur man gör för att klona sig ? Hade behövt det nu nämligen. Har så sjukt ont i huvet och vill bara slänga mig på soffan men eftersom vi ska åka upp till byn direkt jag slutar imorn måste jag duscha, diska, vattna blommor, slänga sopor, packa och en massa annat tråååk.

Ska ta och koka kaffe nu, det kanske kan råda bot på min huvudvärk och om inte annat är de väl bara att bita ihop.




Det ska då bli jätteskönt och roligt att få åka upp till hjärtat iaf, Den här veckan har gått så himla fort :)

Disturbing

Nu när jag ändå är inne på att klaga måste jag berätta om Vetrinären idag. Jag tycker det ät jävligt sjukt det här med att man bara vill tjäna pengar på både djur och människors ohälsa.. Som nivet allt det här med privatiseringen av vården osv.. Då slutar det ju med som typ Carema som vägde pissblöjorna för att se om man kanske kunde begagna dem ett tag till och spara lite pengar.

Nu har ju även detta börjar sprida sig inom djurens sjukvård, Att många vetrinärer är uppköpta av större bolag och får därför inte tipsa sina kunder om andra vetrinärer om det skulle vara så att någon annan kanske kan ge djuret bättre vård, är mer specialiserade på det området etc. Och det är ju SJUKT.

Idag så var jag ju till Gammelstads Djursjukhus med Oden pga att han ätit dåligt på senaste tiden. Samma dag som jag bokade tiden där började han ju äta som vanligt igen och så men jag ville ändå för säkerhets skull kolla så det inte var något som var fel.

Och väl där han jag knappt förklara färdigt hur Odens symtom sett ut och på vilket sätt problemet yttrat sig osv innan Vetrinären har hunnit säga att han tycker vi borde byta foder "till ett dyrare och bättre märke som Royal eller Hills" Och alltså.. till en början vart jag bara så jävla ställd.. Han vet inget om min hund eller hur han mår på det foder han redan äter men ändå tycker han att jag ska byta till ett specifikt annat märke. Utan anledning dessutom. Jag hade absolut förstått om Oden varit under/överviktig, haft dålig päls, tandsten, varit kastrerad, haft utslag, klåda eller åtminstone nån orsak som styrker att ett foderbyte behövs. Men nä bara sådär direkt vi kommer dit.

Jag förklarar att Oden har ätit det där fodret jättelänge, alltid älskat det och mått bra, varit pigg osv så att ett foderbyte nog inte är aktuellt för oss som det ser ut nu. Jaja.. Undersökningen fortsätter och sen säger han IGEN att det bästa man kan göra när en hund helt plötsligt tappar aptiten för sin mat är att köpa ett nytt märke "tex Royal eller Hills"

Och det, Det tycker jag fan var droppen. Ska en vetrinär säga så ? Att så fort ens hund tappar aptiten är lösningen att byta foder. Det är snarare det sista jag skulle prova med.. En hund slutar inte äta för skojs skull och ska man då ignorera det egentliga skälet typ att hunden har ont, mår dåligt, är sjuk etc och bara fara och köpa första bästa royalpåse så är allt bra sen ?! Sen tycker inte jag heller att det är rätt läge att börja chocka magen med ett helt nytt foder när hunden kanske redan är sjuk eller nåt ?

Och om Oden skulle behöva ett annat foder finns det typ 100 andra jag skulle välja före Royal. Kolla bara och jämför innehållet i tex

Royal Canin för medium vuxna hundar: Torkad fågel, vetemjöl, majsmjöl, majs, vete, animaliskt fett, hydrolyserat animaliskt protein, torkat fläskköttsprotein, betfiber, fiskolja, sojaolja, jäst, mineral, jästhydrolysat, äggpulver.

Och det vi valt till Oden: Kycklingkött (26%), ris (20%), majs, korn, animaliskt och vegetabiliskt fett (sojaolja), linfrömjöl, betfiber, torkade äggprodukter, bryggerijäst, fructo-oligosakkarider (FOS), glucosamin, rosmarin & mineralämnen.

Visst är det en smaksak och det är en hel djungel med alla foder men det är väl som med det man själv ska äta.. Gärna undviker man ju mat som innehåller en massa kontgjorda grejer, en hund behöver mycket animaliskt protein och inte en jävla massa vetemjöl i maten som dessutom är bland den vanligaste allergin hos hundar. Sen tycker jag det är ganska suspekt att man inte ens kan skriva ut vilken fågel man har i maten och hur mycket. Självklart föredrar jag oxå ett svensk foder framför ett från Polen.

Nu vart ju det här jordens längsta inlägg men Royal Canin fick inte oss värvade som kunder idag iaf ;D

Ha ! Jag vann !

Så jävla less jag börjar bli på alla grannjävlar som är idioter i tvättstugan. Mitt allra största irritationsmoment brukar vara några idioter här på gården som tvättar alla sina äckliga långhåriga hundars grejer och sen inte torkar ur maskinen efter sig ! Det är ett helvete att få bort allt hår. Jag brukar inte lida så mycket av det där med att folk snor mina tider åså men idag..

Ja då kom jag ner 17:05 och ser att både maskin och torkskåp är fulla med grejer. Hade det varit några minuter kvar hade jag kunnat vänta men nu var maskinen typ nyss påslagen och det i torkskåpet var inte ens torrt så då tog jag helt enkelt och slängde alla grejer i en tvättkorg, plockade ur den halvtvättade sjöblöta tvätten ur maskinen, påbörjade min egen tvätttid och låste dörren.

Så när jag kommer ner igen har dem hämtat sina grejer och satt upp en lapp (skräll) i stil med "Du har ingen rätt att ta ut våra grejer ur tvättstugan blabla, du har ju inte ens bokat tid tänk till nästa gång !"

Och då blir man ju Faan less.. Så, jag svarade dem med en egen lapp att "Jo, jag har faktiskt bokat tid idag den 2/5 kl 17:00 och det gör att jag har rätt att plocka undan det ni lämnat i tvättstugan på min tid, Kolla bokningarna ordentligt nästa gång. Osv

Å nu när jag kom ner igen hade dem tagit bort båda lapparna hahaha.. Så, jag vann.


Hejåhå

Nä nu säger vi Godnatt ! Ska bara ut på dagens sista promenad så får man äntligen sova sen :)

Den här dagen har kännts så himla lång & seg. Jag har åtminstone hunnit lära mig min telefon lite hyffsat sådär och så har jag städat.. Dammsugit, skurat, dammat mattor, skrubbat badrummet etc. Och läst ut min älskade bok ååh vad bra den vaaar ! <3

Imorn får vi lite sovmorgon eftersom jag tagit ledigt före lunch för att vi ska till vetrinären 10.30. Oden har egentligen börjat äta bra igen nu men man vill ju ändå veta ifall det finns nån orsak till att han ätit dålgit senaste tiden och ifall det skulle komma tillbaka. Om inte annat är det ju sist i höstas vi var på en Hälsokontroll med honom så det är ju lika bra att dem får kolla igenom ordentligt så att allt är bra :)


Godnatt !

Oteknisk jamen nanting.

Godmorgon ! Jag är trött som en grobian bara för att jag låg och läste bok halva natten igår å ändå var tvungen att stiga upp tidigt och promenera lillhjärtat. Sen har jag kämpat med att lära mig min nya telefon.. Fick den ju i Fredags men har inte startat den förrän idag.. Kände att jag behövde vara koncentrerad och full av tålamod, Det var nog smart tänkt för lätt var det inte.

Nåja.. Med tiden skall jag nog lära mig !

Idag var planen att storstäda.. Hela lägenheten är full i sand, damm, hundhår och annat skit men än har jag inte tagit mig längre än att hänga ut sängkläderna på vädring. Kan ha att göra med den låga energinivån men jag måste ta tag i det idag.. Jobb resten av veckan och på Fredag åker jag upp till byn.


Ska kila ner i tvättstugan å se om de finns nån tid åt mig idag :)
RSS 2.0