Etiopisk Köttgryta - Recept
Idag har jag lagat en riktigt god köttgryta som vi åt med ris, gurka, nystekt Chapatibröd och en klick gräddfil :)
Ursäkta den dåliga bilden.
Receptet på grytan är följande:
600g grytbitar av nöt
200g röd lök
3 vitlöksklyftor
3 stora tomater
ca 100g smör
1 msk Berberekrydda (Röd ganska stark kryddblandning)
1-2 tsk salt
2 msk tomatpuré
Ev mer kryddor beroende på smak.
1. Hacka löken och tomaterna grovt, det behöver inte vara några fina bitar då dem ändå kommer att koka sönder och bilda själva såsen.
2. Fräs löken i rejält med smör, Ca 100g. I med köttet, tomaterna, tomatpurén, berbere & salt.
3. Låt puttra försiktigt under lock i ca 3 timmar.Häll på nån dl vatten så det inte blir för torrt. Smaka av under tiden och tillsätt ev lite mer kryddor. Jag hade i lite socker, spiskummin, paprika & lökpulver. Ta mer berbere om du gillar stark mat.
Kommentarer
Trackback