Leilas Formfranska - Recept



Ett riktigt gott och saftigt lättbakat bröd !

50 g Färsk jäst
5 dl Vatten
2 tsk Honung
2 tsk Sirap
2 dl Olivolja
1,5 msk Flingsalt
 dl Durumvetemjöl
10 dl Vetemjöl special

1. Smula jästen i en bunke och tillsätt fingervamt vatten, honung, sirap, olivolja och flingsalt.

2. Tillsätt durumvetemjölet och sist vetemjöl special tills degen går ihop och blir mjuk och elastisk.

3. Jäs i bunke under bakduk, i cirka 40 minuter till dubbel storlek.

4. Smörj formarma, Dela degen i två, knåda den lite och rulla sedan ut till två limpor och lägg i formarna där dem får jäsa under bakduk ca 30 minuter.

5. Pensla limporna med lite vatten, strö över lite flingsalt och gör ett snitt på längden.

6. Grädda i 25-30 minuter och låt svalna på ett brödgaller. (Med handduk över om du vill ha mjuk yta, utan om du vill ha den krispig)

** Det som är så bra med bröd är att man kan ändra receptet lite hur man vill. Jag använde tex bara vanligt vetemjöl i degen och bytte ut en del mot linfrön och havregryn, Något flingsalt hade jag inte så det blev vanligt :)



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0