Thaikyckling med bambuskott - Recept

Gårdagens middag och dagens lunch blev detta.
En wook med kyckling och bambuskott.

Jag fräste upp kycklingen i olja och kryddade med Örtsalt, Svartpeppar, Koriander och Ingefära. Sen pressade jag ner 2 vitlöksklyftor och hade i ca 1 tsk röd currypasta, 1/2 tsk grön currypasta, Fish sauce, socker, citronsaft. I med en halv burk kokosmjölk och bambuskotten. Låt koka upp, smaka av och krydda mer vid behov.



Och för att kunna lyckas med god Thaimat behöver man ha typ dessa ingredienser hemma.. Det är dem jag oftast använder iaf. Sen finns det ju såklart fler som färsk chili, limeblad, citrongräs osv men det är inget jag brukar köpa, Dem smakerna finns ändå med i currypastorna.


Från vänster:

1. Koksmjölk
- Ett måste för mig. Basen till hela såsen helt enkelt. Oftast går det bara åt en halv burk och då kan man bara frysa in resten och använda nästa gång.
2. Coconut sweet chili sauce - Suupergod sås med smak av kokos, chili och kaffir lime.
3. Jordnötssmör - Mums om man ska göra Chicken satay eller bara vill ha jordnötssmak på sin sås.
4. Fish sauce - Thailands motsvarighet till vårat salt och Kina/Japans soja. Luktar apa men ger en god smak på maten. Ta inte för mycket bara
5. Citronsaft - Ger en god syrlighet till maten, Jag brukar kombinera den med någon tesked socker.
6. Röd Currypasta - Jättegod blöt kryddblandning som inte är så stark men väldigt smakrik.
7. Grön currypasta - Starkare än den röda, Jag tycker det är godast att ha båda två i samma rätt.
8. Vitlök - Såklart, I thailand brukar dem mortla vitlöken för att få fram mycket smak. Jag pressar min.



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0