Korma med fläsk - Recept
Emil är trött på kyckling och jag hade köpt hem grytbitar av fläsk så idag blev det Chicken Korma utan kyckling :)
Bilden blev dock inte så bra ;)
800g fläsk
Olja
1/2 gul lök
2-3 vitlöksklyftor
0,5-1 burk kokos mjölk
1 dl grädde
Massor av kryddor:
Curry, Spiskummin, Koriander, Ingefära, Chilipulver, Salt, Peppar, Kardemumma
Socker och Citron.
Jordnötsmör, Kokosflingor, Coconut sweet chili sauce
1. Putsa och skär upp fläsket i mindre bitar, Fräs lök & vitlök i rikligt med matolja tills dem mjuknat. Sen steker du fläsket oxå.
2. När köttet börjar få färg häller du i alla kryddor efter smak, ta mest av det du tycker om osv, Jag har skrivit dem i mängd-ordning.
3. Häll på kokosmjölken och låt småputtra rätt länge, ca en timme så att fläsket blir riktigt mört. Smaka av eftersom och krydda mer vid behov. Tillsätt grädden.
Servera med ris !
Mums !
Det var ju inte så mycket ingredienser ändå & det gillar jag! ;) Dock skulle det behövas köpas en del kryddor!