Chokladfudgekaka - Recept
Supersmarrig kladdkakebotten med mumsig chokladfudge ovanpå :)
150g smör
2,5 dl socker
2 ägg
1,5 dl mjöl
1 tsk vaniljsocker
1 msk kallt kaffe
0,5 dl kakao
1 tsk bakpulver
Fudge:
1,5 dl vispgrädde
1,5 dl socker
2 msk ljus sirap
100g mörk choklad (gärna 70%)
75g smör
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smält smöret och låt det svalna. Vispa ihop ägg, socker och vaniljsocker. Tillsätt kaffet. Sikta i mjöl, kakao och bakpulver. Rör i det smälta smöret.
3. Häll smeten i en smord form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter. Låt kakan svalna i formen.
4. Blanda grädde, socker, sirap och choklad i en kastrull. Låt koka under omrörning några minuter till en tjock och blank smet. Ta kastrullen från plattan och rör i smöret. Häll smeten på chokladbotten och låt kakan kallna.
Noteringar; Jag minskade på sockret både i kakan och fudgen. Av fudgen blir det väldigt mycket så man kan göra en mindre sats om man inte vill äta upp den sen (jätttgott att stoppa i frysen och sen äta enbart).
Servera med hallon.
Kommentarer
Trackback