Kinesisk Biff - Recept
Det här åt vi till middag igår och det var jättegott, Åt lite av det sen på kvällen då det var ännu godare och enligt Emil var det ÄNNU godare idag så den vinner på att stå till sig lite :)
Marinera 400g strimlad lövbiff någon timme i:
1 msk soja
½ tsk salt
1 krm vitpeppar
1 msk potatismjöl
1 msk vatten
1 msk olja
2 pressade eller mortlade vitlöksklyftor
Blanda biffen med en ingrediens åt gången i den ordningen dem står, Det är viktigt att man sätter potatismjölet före olja & vatten.
Sedan wookade jag biffen på hög värme och tillsatte:
Vatten
1 köttbuljongstärning
Ostonsås
Mer kryddor; Chili, lite curry och koriander.
Lite socker
En skivad charlottenlök på slutet
Lite redning om det behövs
Om ni inte har nån där hemma som är livrädd för grönsaker så är det SÅÅ gott med champinjoner, massa lök eller andra grönsaker.
