Chili con carne - Recept
Igår lagade jag Chili con carne, En rätt som jag egentligen aldrig tyckt speciellt mycket om men plötsligt blev skitsugen på ? Jag tycker att det blev rätt gott men hade varit mycket godare med en kall vitlökssås och kanske lite vitt bröd & sallad till !
400g köttfärs
1 charlottenlök
2 vitlöksklyftor
1 tomat
1/2 färsk chili
Passerade tomater
1/2 burk vita bönor i tomatsås
Kryddor som chili, salt, peppar, paprikapulver etc.
1. Finhacka chili, lök och vitlök (Pressa vitlöken om du vill ha mer smak). Skär tomaten lite grövre.
2. Stek köttfärsen i matfett, tillsätt sedan "grönsakerna" och låt fräsa på ett tag, Krydda och tillsätt passerade tomater till lagom konstistens. Låt grytan puttra ett tag så smakerna kommer fram - Krydda mer om det behövs. Tillsätt bönorna på slutet och låt alltsammans bli varmt igen.
Servera med ris, bröd, sallad och en kall vitlökssås.