Lax i vitlökssås - Recept


Inte den bästa bilden men jag kom på att ta ett kort först när vi ätit färdigt ;)

Lax i vitlökssås:
Laxfilé
2 vitlöksklyftor
2 msk creme fraiche
1,5 dl grädde
Salt
Peppar
Citron
1-2 msk Sweet chili sauce

Till att börja med så filear vi ju våran lax själva så jag kan inte säga riktigt hur mycket såsen räcker till om man använder sig av sådana färdiga bitar på affäern. Men den filébit vi använde oss av var ungefär lika stor som 3 st såna... Men ni får prova er fram :)

1. Ta bort skinnet från laxen och skär upp i mindre bitar, Salta och pressa lite citronsaft över dem. Lägg i ugnsfast form.

2. Blanda grädde, creme fraiche, salt, peppar, pressade vitlöksklyftor och sweet chili. Fler kryddor kan man absolut tillsätta.

3. Häll detta över fisken och ställ in i ugnen. Grader och minuter varierar efter storleken på fiskbitarna.

4. Servera med ris och grönsaker. Vi hade harricot verts och ruccola.

Feel free att variera er.. Den här såsen går ju att smaksätta hur som helst.

Göttans !



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0