Pizza - Recept
Det är ju länge sen jag gjorde pizza hemma sist men jag har inte kommit mig för att lägga ut receptet förrän nu ;)
Degen:
25g jäst
3,75 dl vatten
3 msk olja. Oliv eller raps
0,75 tsk salt
9 dl vetemjöl
1. Smula jästen i en bunke och rör sedan ner fingervarmt vatten. Tillsätt även olja och salt.
2. Tillsätt mjölet lite i taget och knåda in det tills degen känns smidigt. Den här degen kan dock vara lite kladdig men det gör inget.
3. Låt degen jäsa 30-60 minuter under bakduk. Ju längre desto bättre men har man bråttom så har man ;p
Gräddas i mitten av ugnen på 225 grader 10-15 min.
Tomatsåsen gjorde jag genom att koka upp passerade tomater med lite tomatpuré, salt, peppar, vitpeppar, oregano, basilika och tunt tunt tunt skivad vitlök.
Som fyllning hade jag riven ost & pepparsalami på halva och ost, chevré och lufttorkad skinka på andra halvan.
Efter gräddningen strödde jag över ruccola.
Jättegott ! :)
