Mazariner
I Söndags bakade jag Mazariner till Fars dag... Jag for aldrig med dem till Pappa men tanken var god. Dem blir riiktigt goda när dem fått stå i kylen ett par dagar och gotta till sig.
Så här får ni ett väldigt enkelt recept.
Ca 20st
Deg:
200 g rumstempererat smör
5 ½ dl vetemjöl
½ dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 ägg
Arbeta ihop smöret och de övriga ingredienserna till en smidig deg, Tryck ut i ca 20 aluminiumformar och ställ i kylen.
Fyllning:
400 g mandelmassa
200 g rumstempererat smör
½ dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
3 ägg
3 droppar bittermandelolja
Blanda riven mandelmassa, socker och smör. Tillsätt äggen ett i taget och blanda till en jämn smet.
Klicka ut fyllningen i formarna
Grädda i ugnen, 175 C, i cirka 12-15 minuter tills de fått fin färg. Låt svalna på galler.
Glasyr:
2 dl florsocker
1 ½ msk vatten
Rör ihop en jämn glasyr och bred över Mazarinerna när dem kallnat.