Kangoskakor
Dessa kakor har Emil tjatat om länge så jag tänkte att det var dags att jag bakade dem åt honom. Eftersom jag aldrig har gjort dem förut gjorde jag bara 1/4 sats ifall jag skulle misslyckas.
Jag trodde att jag aldrig hade smakat dem men nu efter att ha testat kände jag att det är ugnefär samma som Filbullar och Hastbullar.
Jag trodde att jag aldrig hade smakat dem men nu efter att ha testat kände jag att det är ugnefär samma som Filbullar och Hastbullar.
Detta är orginalreceptet som skall ge ca 140 kakor:
250 g Smör
5 dl strösocker
5 dl mjölk
2 msk hjorthornssalt
16-17 dl vetemjöl
Mitt recept som blev 20 kakor:
62.5 g smör
1.25 dl strösocker
1.25 dl mjölk
1.5 tsk hjorthornssalt
4-5 dl vetemjöl
250 g Smör
5 dl strösocker
5 dl mjölk
2 msk hjorthornssalt
16-17 dl vetemjöl
Mitt recept som blev 20 kakor:
62.5 g smör
1.25 dl strösocker
1.25 dl mjölk
1.5 tsk hjorthornssalt
4-5 dl vetemjöl
Så här gör du:
Smält smöret och låt det svalna. Blanda under tiden alla övriga ingredienser och rör till sist ner smöret. Låt degen stå över natten. Kavla sedan ut degen till cirka 1/2 cm tjocklek. Ta ut runda kakor av ett dricksglas storlek. Grädda i 250-275 grader cirka 5 minuter eller tills kakorna fått lite brun färg.
Kommentarer
Trackback