Hemmagjord Müsli
Jag har alldeles nyss gjort mig en burk egen müsli. Det gick fort, Var väldigt enkelt och blev väldigt gott !
I den hade jag:
Havregryn
Rågflingor
Krossade linfrön
Solrosfrön
Pumpakärnor
Sötmandel
Hasselnötter
Torkade aprikoser
Russin
Kanel
Honung
Lite vatten
1. Hacka nötterna och blanda dem med alla torra ingredienser förutom frukten.
2. Lös upp honung i lite vatten eller använd flytande honung som du sedan blandar ner ordentligt i müslin. Häll upp på en ugnsform och värm på 200 grader till den fått lite färg och torkat.
3. Låt svalna och tillsätt sedan den torkade frukten.
Klart !
Givetvis är det bara fantasin som sätter gränserna. Blanda i kokos, fröer, olika nötter och gryn. Alla torkade bär och frukter passar. Do what you feel like :)
I den hade jag:
Havregryn
Rågflingor
Krossade linfrön
Solrosfrön
Pumpakärnor
Sötmandel
Hasselnötter
Torkade aprikoser
Russin
Kanel
Honung
Lite vatten
1. Hacka nötterna och blanda dem med alla torra ingredienser förutom frukten.
2. Lös upp honung i lite vatten eller använd flytande honung som du sedan blandar ner ordentligt i müslin. Häll upp på en ugnsform och värm på 200 grader till den fått lite färg och torkat.
3. Låt svalna och tillsätt sedan den torkade frukten.
Klart !
Givetvis är det bara fantasin som sätter gränserna. Blanda i kokos, fröer, olika nötter och gryn. Alla torkade bär och frukter passar. Do what you feel like :)
Kommentarer
Trackback