Gifflar


Glömde ta bild på mina egna så googlade fram en bild.

Det här behöver du :
50 gram jäst
50 gram smör
2½ dl mjölk
2½ dl naturell yoghurt
1 msk honung
1 tsk salt
12 - 13 dl rågsikt vetemjöl 


GÖR SÅHÄR :

Smält smöret i en kastrull och slå i mjölk + yoghurt. Ljumma till 37 grader. Smula ner jästen i degbunke eller maskin. Rör ut jästen med degvätskan och tillsätt honung, salt och nästan allt mjöl. Arbeta ihop till en smidigt deg. Låt jäsa under bakduk ca 45min. Ta upp på mjölat bakbord och kavla ut degen till rektanglar som du sedan skär trianglar av (ca 10*20cm) som rullas ihop till gifflar! Låt jäsa på plåt under bakdduk ca 30 min. Pensla med uppvispat ägg och strö över sesamfrön. Grädda i 250 grader ca 8-10 min.


Vi hade inte rågsikt hemma och vetemjölet var slut så jag använde Vetemjöl special, Dinkelmjöl och Grovt lantbrödsmjöl :)

Tyckte det var lite tråkigt utan smaksättning så i endel satte jag Tomatpure, peppar och oregano (Pizzasmak), Jordnötssmör i några och Smör & Persillade i dem flesta. (Persillade är en krydda med salt,vitlök och persilja)



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0