Recept på Saffranbiscotti

Biscotti är Italienska skorpor som ofta är väldigt gott smaksatta med bla Apelsin, choklad, nötter osv.

I detta fall Saffran och Mandel.
20-25 st
180 grader.

• ½ gram Saffran + en sockerbit
• 1 Ägg
• ½ tsk Vaniljsocker
• 1 1/4 dl Råsocker
• 2 ½ dl Vetemjöl
• 1 tsk Bakpulver
• 1 dl rostad, grovt hackad Mandel

1. Grovhacka mandel som du rostar i en torr panna.
2. Stöt saffran och en sockerbit med mortel tills det blir ett fint pulver och vispa sedan riktigt fluffigt tillsammans med ägg och socker. Blanda mjöl, bakpulver & vaniljsocker innan du rör ned det i smeten.
3. Blanda till sist ned mandeln.
4. Sätt ugnen på 180 grader, forma smeten till en ca 25 cm lång och 2 cm hög rulle (på bakplåtspapper).
5. Grädda ca 25 minuter tills den fått ni färg, Ta sedan ut och låt svalna något innan du skär rullen i 1 cm tjocka skivor. Lägg sedan tillbaka skivorna på plåten och in i ugnen igen för torkning 10-15 minuter, Om det behövs kan du vända dem under tiden.
6. Låt sedan svalna helt på galler.

En Perfekt "Gå bort present"





Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0