Rabarber- Och Jordgubbsrutor
En jättegod, enkel och väldigt somrig kaka.
Rekomenderas !
200g Smör
5 dl Socker
1 dl Muscvadoråsocker
4 Ägg
6 dl Vetemjöl
1 tsk Vaniljsocker
300g Rabarber
250g Jordgubbar
1. Värm ugnen till 175 grader. Lägg två bakplåtspapper omlott i en långpanna (ca 30x40) cm.
2. Lägg smöret i en skål och smält det på svag värme i mikron. Rör ner socker, råsocker, ägg, mjöl och vaniljsocker med en slev till en slät smet. Häll den i långpannan.
3. Ansa och skala rabarbern. Skär den i fjärdedelar på längden. Lägg ut rabarbern i ett rutmönster på smeten och fyll hälften av rutorna med halverade jordgubbar.
4. Grädda i mitten av ugnen 30-35 minuter. Kakan ska fortfarande vara kladdig när den är klar. Dra kakan ur pannan med hjälp av bakplåtspappret och stjälp över långpannan. Låt svalna. Skär kakan i bitar
Bild och recept kommer från www.tasteline.com
Rekomenderas !
200g Smör
5 dl Socker
1 dl Muscvadoråsocker
4 Ägg
6 dl Vetemjöl
1 tsk Vaniljsocker
300g Rabarber
250g Jordgubbar
1. Värm ugnen till 175 grader. Lägg två bakplåtspapper omlott i en långpanna (ca 30x40) cm.
2. Lägg smöret i en skål och smält det på svag värme i mikron. Rör ner socker, råsocker, ägg, mjöl och vaniljsocker med en slev till en slät smet. Häll den i långpannan.
3. Ansa och skala rabarbern. Skär den i fjärdedelar på längden. Lägg ut rabarbern i ett rutmönster på smeten och fyll hälften av rutorna med halverade jordgubbar.
4. Grädda i mitten av ugnen 30-35 minuter. Kakan ska fortfarande vara kladdig när den är klar. Dra kakan ur pannan med hjälp av bakplåtspappret och stjälp över långpannan. Låt svalna. Skär kakan i bitar
Bild och recept kommer från www.tasteline.com
Kommentarer
Trackback