Rabarber- Och Jordgubbsrutor

En jättegod, enkel och väldigt somrig kaka.
Rekomenderas !



200g Smör
5 dl Socker
1 dl Muscvadoråsocker
4 Ägg
6 dl Vetemjöl
1 tsk Vaniljsocker
300g Rabarber
250g Jordgubbar


1. Värm ugnen till 175 grader. Lägg två bakplåtspapper omlott i en långpanna (ca 30x40) cm.

2. Lägg smöret i en skål och smält det på svag värme i mikron. Rör ner socker, råsocker, ägg, mjöl och vaniljsocker med en slev till en slät smet. Häll den i långpannan.

3. Ansa och skala rabarbern. Skär den i fjärdedelar på längden. Lägg ut rabarbern i ett rutmönster på smeten och fyll hälften av rutorna med halverade jordgubbar.

4. Grädda i mitten av ugnen 30-35 minuter. Kakan ska fortfarande vara kladdig när den är klar. Dra kakan ur pannan med hjälp av bakplåtspappret och stjälp över långpannan. Låt svalna. Skär kakan i bitar

Bild och recept kommer från www.tasteline.com


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0