Slut på ideér ! Hjälp mig !

Som ni säkert läst här i bloggen har jag ju väldigt mycket ont i huvet.. Vääääldigt mycket. Ca 3 dagar i veckan året om ungefär. Det är ganska tröttsamt trots att jag vant mig och kan köra på en hel dag med huvudvärk någon mindre van kanske skulle varit sängliggande av. Ibland kan jag ha ont flera dygn i rad, dag som natt, kan vakna av att ha så ont att jag måste stiga upp och ta en tablett för att soma om..

Det här inlägget är mest tankevädringar för min egen skull, jag försöker hitta mönster för när och av vad jag får ont i huvet. Jag vill ju verkligen få bukt med det här så jag skulle vara väldigt tacksam för hjälp, tips och ideér !

Lukter: Jag får ont i huvet av starka lukter som rengöringsmedel, parfymer och många parfymerade produkter som tvättmedel, handkrämer, duschkrämer etc. Därför har jag slutat använda sånt men får även ont av tex brandrök och ibland avgaser.

Ljud & Ljus: Jag kan vid vissa huvudvärker vara väldigt ljud & ljuskänslig, Ett ljussken kan kännas som en blixt genom huvet ungefär som vid migrän men jag tror ändå inte att det är det eftersom jag bara mår illa av min huvudvärk ibland.. Nån migränare här som har erfarenhet ?

Mat & vätskebrist: Jag är noga med att äta och dricka med jämna mellanrum för att inte få ont i onödan av den anledningen.

Vid ansträngning: Om jag måste anstränga mig mycket och fort kan huvudvärken oxå slå till.

Av värme: Riktigt varma sommardagar gör oxå sitt.

Under natten: På senaste har det blivit väääääldigt vanligt att jag vaknar med huvudvärk trots att jag inte hade det på kvällen, Någon som haft bettskena eller nåt sånt för att ni biter ihop tänderna på natten ? Och kan man kolla upp hos tandläkare om man gör det för jag har ju ingen aning om jag spänner käkarna när jag sover eller inte.

Jag har inte dålig syn, inte dåliga blodvärden, jag äter inte alltför onyttigt, sitter vid datorn mycket mindre än förut men ändå för mycket det vet jag, jag har ätit neovletta 28 i 5 år - kan hormoner spela in ?

Jag varierar med olika värktabletter för att kroppen inte ska vänja sig, försöker så ofta som möjligt att inte ta några alls förutom när jag har för ont för att låta bli. Hittils fungerar Treo och Bamyl bäst. Jag dricker kaffe (koffein vidgar blodkärlen), masserar nacke och huvud, använder spikmatta, huvudmassör, smörjer med tigerbalsam, aloe vera, ormsalva.. Ja jag försöker med allt men problemet kvarstår

Någon som varit hos en kiropraktor och fått hjälp med huvudvärk, dem kan väl se om något ligger snett eller i kläm ? Kan man se det på röntgen oxå ? Och hur får man remiss till det ?

Snälla hjälp !


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0